Орешарски: Без данъчни промени и без държавна индустрия

Пламен Орешарски използва среща с бизнеса, за да обяви, че няма да се пипат данъци, няма да се прави държавна индустрия и няма да се спасяват фалирали фирми.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски: Без данъчни промени и без държавна индустрия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За каква индустрия може да става въпрос след като всичко се умързеливи и само чертаят пирамидални схеми за незаконно забогатяване , или по точно без да работят! За каква икономика става въпрос като разни пирамиди никнат като гъби след дъжд и по всякакъв начин гледат да заобиколят закона за да не плащат нищо на държавата! Факторите са много и най разнообразни за да сме сега по бели гащи в тая криза! Няма човешки ресурс, и ако поостанете още малко и това което има ще хване да си търси късмета на запад , а вие след това с прискърбие ще констатирате че сме фалирали като държава, не че не сме на ръба де! И ограничете поне дяла на сивия сектор, че явно нямате ресурс за по дълбоки промени!

Уникално Тия всеки ден си противоречат и са на различни мнения : то бяха плачове и обещания то бяха клетви и сълзи : Белене, 250000новозаети, анти-плосък(семеен,родов и т.н.) данък,Реиндустриализация(Химко,Плама и други чучела) а на края какво остана:нищо всичко по старому само дето много пискаха срещу Дянков! Интересно какво ги обединява още?

Абе кво стана с с индустиализацията на Сорбончо бре а ?! Май,май момчето не било на тая лекция ха ха !

Трябва да има нещо държавно, че седерасти няма да имат какво да приватизират срещу %.

Буратиноооо!

Ако няма държавна индустрия, която да е основа на икономиката на БГ, защо да даваме пари за държавно образование тогава? Бизнеса, който все реве, че нямало кадри каквито не него му трябват, защо не си ги обучава сам?

Оставка, бе некадърен и алчен боклук!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Турците не успяха за 500 години да унищожат българите, но ти и твоите другари/агенти на ДС и украински пе-ал/за една година почти успяхте.

ДЕСЕН ЛЯВ ЛЯВ ДЕСЕН МАЙ СЪМ ХЕМАФРОДИТ ?

МРАК,ТЪМНИНА!Светлината идваше само от ББ!Даже по едно време му бяха предоставили на Буда 1 млрд. лв. за лично ползване/на светло/. И то не как да е, а чрез Закона за бюджета. Въобще не бих се учудил, ако Буда е първият .... в цялата над 1300 годишна история на България, който пред погледа на всички, абсолютно законно, си превежда 1 млрд. лв. на лична сметка.

ДЕРЗАЙ МАНИПУЛИРАЙ !

Най-наглото е, че голямата част от тези простотии,които пишете,неуважаеми драскатели идват от вашата партия, която изразходва 4 млрд. лв. фискален резерв и натрупа 4 млрд. лв. нови дългове, ограби без да й мигне окото над 2 млрд. лв. от здравни и пенсионни осигуровки, беше първата партия за повече от десетилетие, която вместо излишъци трупа дефицити. При това с лозунга за запазване на финансовата стабилност. Оставям настрана факта, че ГЕРБ доведе до икономически колапс страната, а мизерията стигна до такива размери, че хората започнаха да се самозапалват. Защото всеки втори лев дългове, които трупаше ГЕРБ бяха за запушване на дупки, всеки 8-ми за лично обогатяване, поради което и безработицата се вдигна над два пъти, растежа падна до 0-та, 100,000 фирми бяха фалирани, а от социалните системи на държавата останаха само руини

Доста интересно как става така, че можеш да фалираш държавата, докато й намаляваш дълговете, но ако случайно си Буда или просто прост гербаджия може да запазваш фискалната стабилност, докато трупаш нови дългове, но това е въпрос, който трябва да бъде отправен към финансово-икономическите гурута на Реаниматорския блок и ГЕРБ, в главите на които очевидно няма дори и най-елементарен опит за мисловна дейност. А пък, ако случайно има, което и без друго ме съмнява, то това означава, че просто си измислят, лъжат и плашат хората само и само, за да създават напрежение, да изгонят инвеститорите, да с'рат в устата на всички нас с лозунга, че след като се пречи на "комунистите" е за добро.

Всички дългове, които кабинетът на Орешарски взема са в рамките на предвидените в бюджета и за плащане на падежите по стари дългове. Една немалка част, от които пак на ГЕРБ. И миналата година се чуваха подобни глупости. А онзи нещастник Плевнелиев даже наложи вето върху актуализацията на бюджета, за да стане ясно най-накрая не само, че дълговете не са увеличени, а дори са намалели с 500 млн. лв., от 14,6 млрд. лв. на 14,1 млрд. лв.Ама на кого му пука,важното е да се омаскари правителството-пари са това ей,трябва да се заработят...

Брей,страшни сте,бе хора!Дали наистина сте такива,след като на бялото викате черно!Я да ви дприпомня, че само за 7 месеца БСП реализира по-голямата част от предизборните си ангажименти, при това в коалиция с една на 90% турска и на 10% либерална партия, но колкото и да е жалко за нас като народ по-добра от ГЕРБ. И това в една изключително отровена обществена и политическа атмосфера. Реализира в пъти повече предизборни ангажименти, отколкото ГЕРБ през целия си мандат. И то при положение, че ГЕРБ имаше цялата власт и цялото спокойствие на света. Едва ли е нужно да припомням, че в предиборната си програма ГЕРБ имаше ангажимент за 5,000 лв. средна заплата, за да завърши със замразени доходи и 340 лв. заплата

СВАТБА ОБЕЩАНОТО НЕ Е КАТО ДАДЕНОТО !

След БСП и правителството почва да се цепи. Орешарски говори едно, Станишев друго, правят трето. Нямало да спасяват фалирали предприятия... Ще купуват Химко наново, намират работа на заода в Сопот, като продават оръжие на Асад,,, А контрабандата? Контрабандата? Какво стана с контрабандата, др. Орешарски? Нали само от там щяхте да изкарате над 1,5 милиарда лева приходи? Защо приходите са с 500 милиона по-малко от миналата година? Значи успшхте да откраднете веяе 2 милиарда лева само от митниците? Комунисти...

тази среща с бизнеса да не е сас сащите хора от контра протеста само че им ушили по един костюм.докато това правителство е на власт бизнеса ще се ваздаря от инвестиции.и като им спрат и фондовете че те много грабит и като ижарчат кредитите после с камани ще ги изпратиме. абе ян виденов втора серя. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бедни ми Ореховски - бегай докато е време щото лавкаджиите ще те хвърлят на кучетата!

Дойдох си на гости на село. Е всичко е както преди въздухът чист ухае на България,не е както в Берлин.Как живеят с пенсиите си хората, които построиха България ? За това едва ли мисли правителството ! Но всъщност, какво означава думата Правителство? Народно събрание? Закони? Просто думи, от които се възползват определена група хора, а друга, по-голяма ги изпълнява с илюзията, че по-малката ще се сети за тях. Какви илюзии! Но само те остават на бедния народ! Надежда, която да го крепи през тежките зимни нощи, до мига, в който ще попита объркан, застанал смутен и отчаян на средата на пътя: - Аз май се обърках чедо ... А далече някъде ще се чуват клаксоните на колите, возещи най-голямата причина за неговото объркване, отдалечавайки я от проблема и водеща я към поредния банкет и пресконференция. "За тази година имаме такъв и такъв растеж...", "Инфлацията е само... процента"... Вече сме европейци... Осигурихме... работни места...." ... А бедният народ, който вече е остарял, продължава да стои в средата и сълзите му капят по земята, която е обработвал дълги години и която единствена ще се погрижи за него ! Автор : Едно ЧЕДО на БЪЛГАРИЯ ,което живее в ГЕРМАНИЯ !

И къде е разликата с Дянков? Е, постна била пицата. А сега с 4 лева отгоре пенсионерите ще турят отгоре по един кренвирш! Щом всичко е по стария тертип, значи политиката им е на принципа "стани да седна", нищо повече. Направиха си един преврат - и какво? Целта каква беше? Къде е скрита - зад лявата кулиса?

БСП храни 672 трола, за да плюят по опонентите им

Само толкоз?

15. Февруари 2013 БСП обещава ляв завой, отмяна на плоския данък и щедри социални стимули... Ако дойде на власт, БСП... обещава да премахне плоския данък. Програмата е красноречиво озаглавена "БСП прави завой наляво, поема ангажимент за откриване на нови 250 000 работни места". Мотото е "Мисли първо за малкия и "Давай предимство на българското. Като първа конкретна стъпка на промяната е посочена "данъчна реформа, която предвижда отмяна на плоския данък и въвеждане на прогресивно облагане. 20 Февруари 2013 БСП обещава данъчни реформи... ако спечели изборите 28 октомври 2013 Няма да можем да махнем плоския данък... ДПС пречи", заяви Корнелия Нинова и обясни, че това е причината БСП да не изпълни предизборното си обещание. 11 февруари 2014 Пламен Орешарски използва среща с бизнеса, за да обяви, че няма да се пипат данъци...

. Невъзстановеният ДДС към края на 2013 г. е сведен до най-ниското му равнище за последните 7 години. В края на 2013 г. към фирмите е възстановен целият дължим ДДС без сумите, по които има в ход ревизии близо 542 млн. лв. за декември 2013 г., което е с над 300 млн. повече в сравнение с декември 2012 г..

Като не знаеш какъв е механизмът за плащане и възстановяване на ДДС, не пиши глупости.

Ми да питаме Бойко какъв е механизма!

Дянков,поне пращаше на ревизии,когато имаше възстановяване над 50хил.!Това недоразумение Чобан-ага ги е подкарал на ред.

Фискалните цели по отношение на дефицита, държавния дълг и размера на фискалния резерв за 2013 г. са изпълнени, но в ГЕРБ нямат интерес да признаят, че на база на данните от месечните отчети за касовото изпълнение на бюджета на първостепенните разпоредители с бюджетни кредити, 2013 година приключва с дефицит от 1.8% от прогнозния БВП.

от "прогнозирания"???Те преработиха бюджета и пак не успяха да съберат приходите..........

Скоро срещата с бизнеса ще може да се събере в лавка..

,Бизнеса го затри БТиквата, далаверите ги движеха неговите бандюги, а малкия и среден бизнес бе фалиран

Дудук,тази опорна не върви!При задължителната пререгистрация на фирмите над 100хил. създадени 92-05 бяха закрити служебно/ако не помниш фирма-кола-такси/.Този факт на Позитано го лапнахте,като порциите на Доган и го повръщате навсякъде!

а може и в Lafka...

Ще се събира ДДС от който искаме, контрабандата ще си върви, мегфирмата и мунчо с магазинчето ще се конкурират, ..т.е - всичко както си беше, докато от демографска криза след 5-10години не пожелаем диктатор за да откажем и надеждата.

Не мога да проумея защо да няма държавна индустриализация! Никой не говори за това да строим Диитовград и Девня, но има дейности в които дъравата би печелила наравно с частниците. Трябва да се проуее че всеки лев печалба на държавно предприятие, който влезе в бюджета олеква от плана за приходите. Малкото печеливши предприятия и отрасли бяха баламски и назорлем приватизирани - БТК, ЕРП-тата, БМФ и там положението е оттървано. Нонищо не пречина държавата да възроди например БУЛГАРПЛОД. Да се заеме сизкупуването и износа на плодове и зеленчуци. Така и ще установи едни приемливи изкупни цени за земеделската продукция. Всеки собственик ще знае че може да не си дава доматетопо 5 или15 стотинки на мутрите, като може да го даде на държавата за 50 примерно. А такава една дейност се организира много лесно - работил съм в сферата. Следващият етап е конервни предприятия. И за тях най-сериозната ивестиция е земята на предприятието. Оборудването не е кой знае какво като капитал. Навремето консервните фабрики работеха на пълни обороти а в Русия още питат за български консерви. Питат, ама питат с парите си. Ако им предложим ще купят. А печалбата от тия дейности е определено по- висока от банкерството. Навярно има и други области в които държавата може да спечели и да създаде и работни места. Просто някой трябва да поработи, за да стане.

Не става защото бате,не си ли бръкнеш в джоба ,да извадиш от собствените си пари да инвестираш - през оная работа ти е дали ще оцелее предприятието или не -не си женен за него!Нали се пробвахме веднъж -какво се получи,а?

....и ,...без държава ---накрая!

Какво стана бе,популисти?Къде е онова заекващото недоразумение Стоинев,да лъже северозапада,че ще възстановява Химко,Белене?Вие сте ЛЪЖЦИ и ИЗМАМНИЦИ!

Те че са са ама вие ако чак сега го разбирате сте глупаци, а това е по лошо защото лъжците виреят само там където има глупаци. Остава да дойдат следващите лъжци ако не поумнеете.

лъжци и измамници са тези дето ти плащат да сипеш по форумите дивотии

От заекването по-лошо е твоето безумие! Момчето е завършило институти които не само не си сънувал, но и нямаш представа какви светила са преподаватели и какви светила са ги завършили.

Орешарски обещал на бизнеса плоският данък да се запази, а преди дни хамстера поиска референдум за плоския данък????/ Ало, бизнесмени, не виждате ли, че си имате работа с откровени демагози....лъжци и измамници!

Въпроса е кой страда от празните обещания. Ако си следиш мисълта ще видиш, че определено не са "бизнесмените" като тук визирам олигарсите, които в никоя друга страна няма да могат да просъществуват в условията на конкуренция и липса на държавни протекции.

Станишев съответно Орешарски се преструват на умряли лисици като "забравят" с какви обещания привличаха ИЗБИРАТЕЛИ ( отмяна на 10% данък) и други който нямят намерение да изпълнят.

Това правителство е една напред, две назад. Всеки ден си менят мнението, досущ като ГЕРБ, които също си меняха мненията ежедневно. Така и не разбраха, че без прогресивно данъчно облагане, без работеща БЪЛГАРСКА икономика, без БЪЛГАРСКО производство и износ, тази страна е обречена на глад и мизерия. А населението все повече ще се евакуира, за да може да оцелее физически. Ама какво ги интересува в крайна сметка олигарсите и политиците. Те днес са тук, а утре някъде другаде, нали си имат милиони.

олигарски вдигна заплатите в министерствата и агенциите с около 350 лева остави 10% плосък данък за обръчите ор фирми остави циганите да не плащат ток вода билети и данъци и за пенсионерите к'во - нищо

БРАВО ОРЕШАРСКИ, Успокои бизнеса, че няма да бараш данъците му, а НАРОДА ?? ТОЙ ЛИ ПАК ЩЕ ПЛАЩА СЕДЯНКАТА ВИ ?? ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ГО ПРАВЯТ СТАВАТ ВСИ ПО МАЛКО, А НАПУСНАЛИТЕ БЪЛГАРИЯ В БЪРЗ ПОРЯДЪК ОТИВАТ КЪМ ТРИ МИЛИОНА !!! МРЪСНИ ЧЕРВЕНИ КХМЕРИ !! ПО РАФИНИРАН ГЕНОЦИД ОТ ТОЗИ ИСТОРИЯТА НЕ ПОМНИ !!!

Г-да министри-икономисти ..и т.н..., -България ще се оправи САМО ако се спре безнаказното и губещо за държавата експлоатиране и изнасяне от Чужди фирми БЕЗЦЕННИТЕ ЗА ВСЯКА СТРАНА СТРАТЕГИЧЕСКИ СУРОВИНИ И ПРИРОДНИ БОГАТСТВА-злато,платина и др. благородни и скъпи полезни изкопаеми...!?Тук да се преработват, създавайки работни места и използвайки съществуващи и въвеждане на иновативни мощности, които да ИЗПРАВЯТ тая УМРЯЛА ИКОНОМИКА -тогава България ще се ВЪЗРОДИ И ЩЕ ПРОСПЕРИРА...!А е като днес-ПЪЛНА ЧУЖДА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА Б.г прородни ресурси и суровини...!!!

8901

Прояви на истерична пост травматична амнезия обзема старицата. Кюстендилската експертка и Съселът ще правят реферндум за данъчната система. Най баш експерта обаче гордо заявява,че няма да пипа данъците. Както знаем причините за амнезия биват органични и функционални. Органичните причини включват удар, травма или зараза на мозъка, или използването на наркотици. Функционалните причини са психологически фактори като защитните сили на организма. Истеричната пост-травматична амнезия е пример за това.Друг ефект от амнезията е неспособността да си представиш бъдещето.Това е защото, когато човек си представи бъдещето използва минали събития от паметта си. Имайки предвид,че у старицата са налице и органични и функционални причини за истеричната амнезия,в лицето на бат Боко,не виждам кой трезво мислещ гласоподавател ще даде галса си за столетницата.

Стратегията на БСП за индустриализация се изразява в наливане на държавни пари в закъсали предприятия, които след това ще бъдат приватизирани от партийни кръгове, хора и фирми с ЛЕВИ наклонности

Очеизваден факт е, че целия бизнес в държавата е червен, след като всичко бе УМИШЛЕНО спрено преди преврата и се отпуши веднага след клетвата на правителството.

Олигархични мерки. Не на плоския данък обслужващ богатите. 22% ДДС за всички включително и туризма. Всичко друго е крайно-дясна олигархична комунистическа политика. В света няма НОРМАЛНА държава с плосък данък. Предизборно обещаваха, че ще махнат плоския данък но турците им скръцнаха със зъби и БСП то клекнаха. Без Дянков по Дянковски. Нищо ново.

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО АЗ ЩЕ ТИ ОБЕЩАЯ!

Фани прочети някой учебник по финанси, преди да говориш глупости!

Ако стане това което казваш сивата икономика няма да е 60% както сега а 90%! Да не говорим как всички чужди инвестиции ще пропуснат България! Точно премахването на плския данък и въвеждането на по високо ДДС ще изпрати повече пари при олигарсите, тъй като те държат сивия сектор! Заради малоумници като теб България се движи назад, а не напред

Ние залагаме само на едно - НА ЯКО КРАДЕНЕ!

Индустрия?! Ха! Означава ли , че един ден Държавата ще се притежава и ръководи от Частник- Олигарх?! 25 години каква индустрия разви Частният бизнес,колко работни места разкри, колко приходи внесе в Хазната , за да има гарантираните по закон от Държавата,Социални дейности, заплати на държавните служители , за тлъстите заплати на Министри , Министрества и пр.? Ако това е така, това Правителство няма да го бъде! Поредното Лъжливо Правителство, на което не му пука за Държавата и Народа ! Всички Сте Тесногръди, Алчни капиталисти-Демагози!

Капиталист не се става за една нощ и за едно поколение. Наще са си обикновенни другари.

сериозно ... как за 2ч години един капиталист не се пръкна ?! ... аааа, знам, знам коминистите пречат ... така де, комунисти няма ама на ози дето не можеше да му стане, космите му пречеха ... затова кумунистите са виновни за всичко ... за съжаление истината е че да крадеш е много сладко и това е станало житеиска философия на българина ... не плюите циганите, ни сме като тях, крадливи душици ... в българия никога не е имало комунизъм и капитализъм ... нито сега има капитализъм ... да ви е честота тинята която газите другари и господа :) :) :)

Критикуваш единственото умно нещо казано от Орешарски! На всичко отгоре мнението събира и одобрение. което за сетен път показва, че много хора не са в час.

ще предизвика това " единствено умно нещо? Докога още да чакаме "Възраждането" на умрялата ни , ограбена икономика? Докога със заеми ще се изплащат социални , пенсии, подпомагане бизнеса... И това на гърба на всички? Кога работниците в страната ни за труда си ще получат високи заплати,а не само пребиваващите във Властта? Докога ще продаваме националните си богатства на чужденци,които изнасят печалбата си навън? Ей тези неща обясни!

Да се чете: "Кабинетът залага мини, за следващите оПРАВЛЯВАЩИ".

Да, ----> мини се Обезвредяват Авансово, Колега ! (а не пост-фактум)

ГЕРБ задуши бизнес, икономика, всичко! Сега ще е много трудно да се изплува и ще трябва доста време. Нека тиквите оставят можещите хора да ръководят.

капиталистите от революциуята на Костов, т.а. нар.седесари да върнат заграбеното и тогава кще правим бизнес , а ....., но надали.......

Пореден ,...Априлски пленуУм!

Никой не говори за високи данъци!!! Иска се семейно-подоходен данък, с необлагаем минимум. Това сме му го казвали и на самият Орешарски преди изборите. Така примерно едни млад IT специалист с 3000 лв. заплата, с жена, която гледа едно или две малки деца, ще плаща много по-малкък данък от сега. Същото важи и за хора с по-малки доходи, които в такива случаи може въобще да не плащат данък. Каква по-добра данъчна политика към младите хора и демогравския проблем. Още малко ще го траем Орешарски (пък и Станишев) и ще се ходи на избори, пък хората да преценят какво искат - дли мутрата, дали дясно правителство с ляв мандат, от който се възползват ДПСарите и прословутата КТБ или автентично ляво управление с грижа за хората.

Браво !

Е как нищо няма да се прави и само ще чакаме икономически разтеж. Растежа да не е прелетна птица.

в момента, ако се вдигнат данъците, сивият сектор в икономиката моментално ще се увеличи, следствие на което ще паднат приходите в бюджета. Високи данъци може да си позволи само богата държава. Елементарно.

А бе то и социална политика може да си позволи само богата държава, ма виж какви ги вършат сега... дерат по десет кожи от малкото останали работещи и ВНАСЯЩИ данъци хора, за да осигурят псевдосоциално подпомагане на определени групи.

Ей това им е гадното на комунистите. Винаги, от 1944 та до ден днешен, се опитват да държат народа колкото може по-беден, следователно зависим от държавата. Средната класа е смърт за тях.

Иди виж петното бе човек! Нали си приказвахте сладко, сладко. Какво е това отношение от твоя страна? Иди, виж го! Занеси му тютюн! Какво се дърпаш, утре ти като влезнеш? Нали трябва да има някой да си спомня, как си му помагал? Бахти комунистическото приятелство? Това е комунистическо предателство. Иди, виж как е вътре! серГЕЙ ще му е лесно, той ще е доволен даже. Вътре е пълна с манафи. Ама ти виж как е!

Тия дрънканици за реиндустриализацията са за пред техния електорат. Никои нормален човек не му се връзва.