Отнеха докторската титла на президент, преписал от българин

Докторантският съвет на университета Земелвайс отне днес докторското звание на унгарския президент Пал Шмит, дни след като университетът установи, че докторската му дисертация от 1992 г. е преписана, главно от труд на български експерт. Шмит отказа да подаде оставка.

Обратно в новината

Коментари - Отнеха докторската титла на президент, преписал от българин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересто ЗАЩО дори положитилни за нашата родина факти поднесени в контекста на плагиатство (оставката на германския президент) привнасят горчивия привкус на нещо, за което едва ли не ТРЯБВА да се срамуваме??? За непредубедения всички злини, които се случват в Европа са свързани с България - независимо в какъв аспект са те!!

n/a

А тук Гоце след 100 скандала и през ум не му мина да си подаде оставката.

Добре е да правите разлика между "плагиат" и "плагиатор". Особено във времена, когато хиляди грамотни хора са безработни.

Бойко, ти ли си бе, докторе? Я трай да не подхванем и твоята дисертация ...

аиде стига сте умували.четете си кротичко и това е. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да заповяда в нашия Университет...Правим го доктор-каузиз -маузиз...И Стоичков ще му я връчи!

Редно е тук да коментират САМО хора, които изписват след името си "PhD". За останалите има достатъчно други теми. Аз спирам до тук.

Темата е за МОРАЛА на "PhD"-тата или по нашенски "доктор на науките" и не е техен приоритет! Както се вижда, те са оперирани от него! А ти Блу, си мнооого...тъжен човек!

Да дойде в България - всички титли ще му дадем на куп!

защо,Ти като не си физкултурник,а най-вероятно канцеларси плужек,който никага не е влизал в часовете по физическо нямаше да преписваш ли?

Ами я вижте библиографията на "Фашизма" на нашия президент д-р Желю Желев. Яко преписване е падало. Това се казва "обзор" и е задължително.

Аре журналистите си оправете фактологията - Николай Георгиев никога не е бил дипломат - отделно че в Лозана няма посолство нито консулска служба. Той е е работил дълги години в БОК и после към музея/библиотеката на МОК в Лозана по покана лично от Самаранч. И за да няма глупости от сорта на комунист/връзкар и тнт - баща му е генерал осъден на смърт от народния съд съответно неговата съдба в социализма не е била лека, но е взет на работа в БОК от тогавашния му председател ген. Вл. Стойчев /близък познат на баща му/ с когото са участвали 44-45 г. с първа българска армия в боевете в Сърбия и Унгария...

Първо, скандалът не е от дни, а от седмици - някъде от началото/средата на януари. Второ, че всички преписват един от друг е ясно, ама как пък баш тази дисертация се сетиха да ровят с 20 годишна давност ? Дали пък няма случаааайничка връзка с желанието на унгарското правителство да постави националната им банка в зависимост от правителството - действие, подкрепено от въпросния преписвач и влизащо в остро противоречие със съвременните '"best практики" ?

Аман от Физкултурници, ей!

защо,Ти като не си физкултурник,а най-вероятно канцеларси плужек,който никага не е влизал в часовете по физическо нямаше да преписваш ли?

Аааа, разпознах те, ти си Цветан Цветанов физкултурника и защитаваш колегата си!

от руснаците , пък нищо не им правят. Май европейците гледат много строго на преписването.

То се започва от преписване в училище, тотално преписани дипломни работи и така нататъка.

Ами то ако се отнемат докторски титли заради преписване, не трябва да остане един "учен" с такава титла. До мен има една дето пише дисертация в работно време. Преписва от 20 - тина четива купени на книжния пазар. Платила е към 3-4 хил. лв. за да стане доктор. И ще стане с цената на всичко, което притежава по нея. Нищо, че на две мисирки ярма не може да раздели. Важното е във визитката да се титулуваш с ДОКТОР.

Ами препиши и ти, като е толкова лесно и стани доктор! А също така, намери някой да ти плаща за това! Фуклявенето с визитките няма да те нахрани!

Сериозно, не става, щото е умрял.

Поне 30% от "кандидатските дисертации", защитени в България преди 1989 г. (и по-късно механично приравнени с "докторски"), са изплагиатствани през време на творческите командировки на дисертантите в СССР. Това важи особено много за дисертациите в областта на обществените науки - хората просто не са предполагали, че ще се появи интернет и ще има възможности за такъв контрол, каквито има днес.

30% ли? Кажи 90 и ще е вярно.

Известният унгарски спортист и президент не е прав!Но не вярвам да се направи нещо ефективно по въпроса!

Този г-н Николай Георгиев не става ли за президент? Сериозно питам.

може и да е ставал, а може и да не е, но в момента не е между живите