Мъж е в тежко състояние след атака от питбул

Възрастен мъж е бил нападнат и нахапан многократно от разярен питбул.

Обратно в новината

Коментари - Мъж е в тежко състояние след атака от питбул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

при случаи на нахапване от куче на обществено място собственикът на кучето влиза в затвора между пет и десет години. Служебни лица, които укриват такива престъпници получават двойно по-голяма присъда

Древните биха дали право на пострадалия да насъска и той куче по свой избор в/у собственика на хиената (която, естествено, е за "приспиване"), както и да получи доста тежка кесия с жълтици обезщетение.

След като закона не забранява такива породи кучета ,това означава ,че пострадалия е виновен . Време е да се промени закона чрез принуда над парламента !

Ненормални общинари са дали 85000лв.за да спасяват ,,питбули,,.мама Цецка да мисли за хората,а не за кучетата.Колко много хора си търсят храна в кофите за боклук,а ние обгрижваме кучета убийци

Хайде да видим сега институциите - за кого са.

Как за кого- за хиената :-[

В нашия блок се нанесоха семейство италианци с куче с големината на сетер, но породата е някаква кръстоска. Всеки ден го разхождат с намордник и къса каишка и аз реших, че кучето е агресивно и хапе. Нищо подобно. Оказа се, че кучето е крайно общително и дружелюбно, но в тяхната държава имало закон, по-големите кучета се извеждат с намордник и каишка. И хората дори и тук се съобразяват с това. Казаха ми, че си позволяват да го пускат да тича свободно само на оградени и обозначени места, които в България липсват. В България няма закони или не се спазват.

Кучкарът е виновен, той носи отговорност за чудовището, което отглежда.

Пуснат веднага,а човечецът страда в болницата.Няма адекватни закони ,а и не се прилагат,винаги защитават престъпниците,проклето да е ПРАВОСЪДИЕТО

До живот на верига в кучешки приют на хляб и вода. Собственика имам предвид.

Колко тъп и смачкан трябва да е човек та да иска да има куче в апартамента си така и няма да разбера. Зор някой да ги боготвори и гледа изотдолу, това им е в крайна сметка мотивацията. Файда от кучета има ако ще пазят кокошките от лисици и овцете от вълци, точка. В града трябва просто да са забранени. Ще си взема някоя пума и ще си я разхождам из градинките на София вече, що не и нещо по-така като расов тигър. Аман от тъпанари, човек не може да излезе без да носи нещо за да се предпази от тъпите им кучета (аз лично си нося туристическа брадва).

Ти си пълен олигофрен. Има си породи и породи, има си и стопани и стопани. Гледам куче, но никога не е било проблем. Водя го винаги с повод, чистя си винаги след него, детето ми го обожава, наистина то си овчарче.

Кой позволява отглеждането на подобни зверове?!И защо се разхождат сами сред хората???

Пострадалия трябва да осъди освен собственика и кмета Фандъкова за това ,че не осъществява ефикасен контрол на наредбата за разхождане на опасни породи кучета на обществени места с намордник и повод !

Ама надали,у насняма съд и правосъдие,прокуратура също.Престъпниците са защитен вид

Или въвеждане на строг контрол за разхождането на тези опасни породи, или забрана за отглеждане в домашни условия. Ами ако беше нападнало малко дете? Това са изкуствено създадени породи кучета, предназначени за битки.

Има ли значение на каква възраст ще е нападнарият човек?! Трябва да има солени санкции за собственици, които са допуснали подобно нещо - затвор и обезщетения за пострадалия! И забрана такива идиоти да отглеждат куче! Нищо чудно и да е тренирал животното за боеве!

Нямам нищо против кучетата или каквито и да други живи твари. Имам обаче много против хора които си играят на господ и създават изроди. Също така има против собственици на кучета които измъчват животните гледайки ги в кутийките наречени апартаменти. Разбирам напълно когато кучето помага на сляп или инвалид. То просто върши социална дейност. Демек това му е работата. Не разбирам и съм много против когато се отглеждат животни за декорация. И престанете да се криете зад някакви си хуманни глупости и да измъчвате горките животни. Кучето няма работа в града. Когато вълкът е станал куче просто е бил сключен равнопоставен пакт между него и човек. Той да го пази а човека да го храни. Нищо повече. Ние не сме техни собственици и ако искаме да сме наистина хуманни нека просто спазваме този пакт.

Най-смисленото мнение по въпроса. Много бих искал да имам куче или котка, но не искам да ги гледам в апартамент. И не защото ще ръсят косми, ще мирише или ще съсипят мебелите, а защото не искам да страдат затворени. Става ми тъжно, като гледам куче или котка изправени на балкон или до прозореца да гледат навън.

На котките им е много добре вкъщи даже. Ако са напълно домашни, даже плачат от ужас, ако се изгубят на стълбищната площадка. Само трябва балконът да е обезопасен и да не се оставят отворени прозорци, защото се случва да паднат, посягайки към някоя муха или птичка.

Доста си далеч от истината, но съм сигурен че си уверен в правотата си. Sancta Simplicitas, както е казал Ян Хус.

Повдигате му обвинение в опит за убийство- тм ли е бил с невързан без намордник питбул?и край

собственика на песа, в панделата и готово. К'во има да се чудите.

мола ви са! тоя скапан маж, нахапаният, е изцяло виновен, че не се е разбрал с кучето! то кучето ЗА ПАРВИ ПАТ апе некой, глупаци! ето, и собственика му ще го потварди, простаци! току що получих ор организацията ДАЙ (да) ЛАПА(ме) следната телеграма: КУЧЕТАТА СА НЕВИННИ! ХОРАТА ДЕТО НЕ ГИ РАЗБИРАТ СА ВИНОВНИ... НАЛЪМЕ ПРОСТИ! п.с. тава с налъмете язе само си го измислих и добавих... останалото е 100% верно, обаче!

Някой сеща ли се колко има ефект от коментарите тук за промяна на факта, че ако има опасност да ви нападне куче буквално няма на кой да се оплачете и още по-малко да се вземат ефективни мерки.

Лудница от здръствания с автомобили ....и паркират навсяктде, от пешеходци не можеш да се разминеш, велосипедистите наглеят, кучкарите вилнеят... Е това е. Всичко е наше дело! Така,че свиквайте. Който не свиква ,да ходи на село.

Изключително вярно. Както и, че в метрото хората отказват да стоят от дясната част на ескалатора за да може останалите да се движат. Има табелки, надписи..и пак нищо "Тия па ше ми кажат те на мене".

Ми движи се по обикновените стъпала и без това ескалаторите са тесни

За сведение на всички незнаещи , асолютно е забранено тичане и ходене по ескалаторите, незвисимо дали са в метрото или на друго място. Забранено е тичането по стълбите и изобщо в метрото. Даже го пише. Но в България е прието всеки да си тълкува написаното както му изнася. По отношение на случката и двамата имат вина . Собственика на кучето е длъжен да го разхожда с намордник и каишка, а околните да не дразнят животните. Кучетата много рядко нападат без причина.

Или трябва да има някакъв ред, или ще започнем да се избиваме по улиците. С това ли искаш да свикнем, всеки за себе си и най-силния е е крал на джунглата.

Собственикът на питбула няма никаква вина. В наредбата на СОС /чл.13/ на обществени места собственикът е длъжен да го разхожда САМО с каишка. Глобата за нарушение 50лв. През 2016г. депутатите дружно отхвърлиха да бъдат завишени глобите именно след такива случаи на нахапани хора. Собственикът на питбула нито някога е бил санкциониран, нито някога ще бъде а ще има да се хвали пред приятелите си, че дори и сега нищо не могат да му направят. Проблемът е в контролните органи, които си бъркат в носа и в нас, че си бъркаме в носа докато ги гледаме как те си бъркат в носа. Ако очаквате някой месия да дойде да оправи държава от хора, които само си бъркат в носа...по-добре се оглеждайте за питбули.

Какво става обаче, ако аз видя нападнатия от питбул човек и просто му прережа врата с един нож, за да освободя човека от захапката? Може ли да ми разясните?

3 или 4 години беше присъдата.

Я са ни светни кое има по-голяма сила наредбата на СОС или ЗВМД ?

Има хора, които импулсивно са ти писали минуси, без да го дочетата цялото.

За такива стопани наказанието е едно-да го затворят в клетка със собственото му куче като преди това да е оставено три дни без храна.

Стареца има куче или котка и миризмата е провкирала подивелия пес. Стопанина е за затвора в случая. ..обаче....онзи ден един огромен лабрадор /или редривър ,не ги различавам/ с една мацка 50 кила. Песа тича между децата, ама като глиган, играе му се. Чукна ми се в краката и щеше да ме бутне! И тази 50 килограмова пикла е за съд и наказание. Нищо че породата на песа и е уж безобидна!

няма обидни или безобидни породи има някой предразположени към агресия, но главното опира до възпитание и характер на животното

Или е бил с бастун.А кучетата пръчки, бастуни, патерици ги приемат за заплаха.Но не са виновни те, а собствениците им, че не ги водят вързани и с намордник.

Не ги различаваш, защото ретривъра е вид лабрадор. А Петровито е прав - няма безобидни породи, важен е контролът от стопанина.

TIREX

трябва да се застрелят и куче и собственик!

Кучето ти е сложило минус. Собственикът му едва ли се е научил на четмо и писмо.

Кара голяма кола, а с малка тутурка... Кара с голяма скорост, а с малка тутурка... Слуша силно музика от голяма уредба, а с малка тутурка... Има голямо куче, а с малка тутурка... Има малък мозък, а с малка тутурка...

ее писна ми вече от тези кучета... Толкова ли е трудно да се сложи една зоополиция, която да следи да няма кучета свободно да се разхождат. Иначе Паркинги и гаражи обикалят като немски овчарки ...

А къде в този момент са онези "ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ",КОИТО ЗАЩИТАВАТ КУЧЕТАТА?

Анархията побеждава и в София. Гарантирано от ГРОБ! Важното е да има суджук, хората... кучета ги яли.

майка ти, тролче посрано :)

Помня преди ГЕРБ в София беше именно от пидбули и добермани! Например във всички големи паркове на София имаше или боеве, или ежедневно висяха питбули по клоните ,за тренинг на врат и захапка;) ТИ ЯВНО СИ ОТ СЕЛО, НЕ ЗНАМ ПРИ ВАС КАК Е.

Собсттвеника откачалка, ще си избива комплексите с друго, ако не с кучето. Кучето е механизъм за избиване на комплекси в случая. Като забранят питбилите, този ще си намери и озлоби ротвайлер, бултериер, доберман. Варианти десетки! Дори пинчера може да стне звяр, при ''подходящ'' стопанин.

Изясняват се точните причини за инцидента. След продължително изясняване, накрая се изясни. Причините са 4: 1. Питбулите съществуват 2. Питбулите дори се развъждат 3. Питбулите се продават на всеки сульо и пульо 4. Сульо и пульо си пускат питбулите на свободна паша. Като МЕРКИ - кои ли от тези изброени точки могат да се контролират, имайки предвид, че сульо и пульо ще продължат да съществуват, и питбулите също?

без да защитавам някой, защото не знам какво е станало, не допускаш ли и ситуация куче да защити стопанин при нападение, или куче да се защити от бастун?

Как ти звучи: "Възрастният мъж е нападнал собственика на питбула." Малко вероятно, да не казвам и нищожно възрастен човек да нападне човек с едро куче, което изглежда лошо?!?!?!

Допускам и това, ИМЕННО. Глупакът е пропуснал да го допусне. ТОЕСТ - да ти преведа: Трябвало е сложи намордник именно, за да не изскочи старец с бастун или дете с пръчка, който ще си "изпроси" смъртта, и заради тъпото псе глупакът ще отиде сега в затвора.

Виждаш собственика да разхожда питбула си без наморник - отнема се питбула и се глобява собственика!

Ами, нали ще го пуснат това лайно и ще си е същото изпражнение!!!

Кучетата са като децата, раждат се добри.Всичко зависи от това, после в какви ръце ще попаднат.Всичко зависи от хората.Хората или ги гледат с любов или ги озлобяват.Имах питбул, беше кротък като зайче,и си спяха заедно със заека, гушнати един в друг.

Именно, защото има хора всякакави и всеки комплексар си взима питбул или нещо подобно зъбато.... затова тряба да има закон и да се спазва ....а че не се спазва и защо е друг въпрос! НЯМА ПРОВЕРЯВАЩИ ИЛИ СПЪТ ПО БЮРАТА....СЪНУВАТ ЧЕ ЩЕ СТАНАТ КАТАДЖИИ.

Кучетата стават добри само при социализация. Ако ги оставиш на самотек са си естествени. /Каквито си поискат/

Мои съседи имаха питбул. Голям и страшен на вид. Но кротък като агънце. Когато умря, съседката през сълзи каза, че само дето не е можел да говори.

е,кво толкоз-важното е,че не е извадил пищов,не го е гръмнал и няма да го съдят.

Е..ем ти и държавата да го е...

Кучкари, дръжте си миризливите серящи и пикаещи кучета вързани! У вас ако искате вечеряйте с тях, но на улицата трябва да има глоба 5000 лв за невързано куче! Аз обичам кучета и съм гледал поне 5 досега, но само когато живеех в къща! Абсурд е да ставам заложожник на куче и всяка сутрин в 6 часа при -20 градуса да съм навън заради миризливото куче. Няма закони в Държавата, за това е този проблем!

виж сега, кучета ако вонят от метри, причината не е в тях, а в стопанина им. всеки с куче, обаче трябва да минава и някакъв курс със сертификат, и да се е разписал, и да носи отговорност от личната си безотговорност ако пуска свободно опасно куче или без намордник

10 годинки ефективно за собственика и обесване на помияра на някое дърво.

Ти не си човек бе, ти си звяр...:)

Мани кучето че тия ми ти еко, меко организации ще се разпищят и ша требе и тях да бесиме.

ЧЕНГЕТАТА кога ще ПОЧНАТ да арестуват и глобяват ЗА КУЧЕТА БЕЗ НАМОДНИЦИ. Само ПЪРДЕНЕ работа 0.

Вчера: "Община похарчи 82 000 лв. за спасени питбули" Днес: "Мъж е в тежко състояние след атака от питбул"

Тази сутрин реших да направя няколко обиколки на Заимовия парк в София. Ами то беше кучкарник, поне 20 отвързани кучета беснееха и акаха където си поискат. Някои от тях и лаеха велосипедисти и тичащи... Никой не взима мерки и за глутниците кучета обикалчши в кварталите... НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

Шшшшт, кучетата имат права, колкото и ти! В една популярна Фейсбук група за кучкари направо ми обясниха, че за тях кучето им е по-важно от някакво си лилгаво, разлигавено дете, което си тича из парка и дразни кучетата...

Учителката по руски в кметството е заета да прави кинти за Тиквата. И двамата знаят, че им е последна година и вършеят като за последно.

Кон с рог

Как на Борисов това да му е последната година?! От къде ги мъдрите тия глупости не мога да разбера!!! Той може да не е най-добрия, ама по-добър от него няма. Така че, каквото и да прави народа, накрая пак него ще го избере.

Как така е нахапал, нали по закон трябваше да е с намордник и на повод ??? Кои са инспекторите на общината за района, колко акта на кучкари са изписали ???

Няма такъв закон..има наредба на общината, която противоречи на ЗВМД което е тъпотията

София в момента - джунгла пълна с примати и кучета. Пълни блокове с по две, по три кучки в стая. Сутрин в 7 започва едно виене и квичене, което го няма и в най-дивите джунгли сигурно. Селяния и простотия.

А, тези по дворовете вият по цели нощи, УЖАС И АД !

Малката ми дъщеря е на 9 години и е погалила където види в парка всички пидбули и бултериери по главата! Всички без наморници! Един ден я гледах как гали питбил , завързан за пейка пред магазин, стопанина вътре! Верно,че ми се изправи коста, но и кучто и детео бяха ОК:)

Т.е. ще експериментирате, докато нещо стане?!!? Не ви го пожелавам! И дано бог пази детето ви, защото вие очевидно не го правите!

Да, Бог решава! Същото дете,го е страх от малки кучета! Беше на 2 годинки и едно малко черно рошава я залая в гръб. Детето се стресна и дори няколко дена си личеше ,че живее в уплах . Слава Богу оправи се, но и до сега не понася малки кучета. ХАРЕСВА ГОЛЕМИ КУРТА, ЗАЩОТО СПОРЕД НЕЯ СА ''ИСТИНСКИ'';)

ти си ненормална, бе

Ама разбира се, стареца е виновен, че се разхождал до блока, а кучето си е много добро!

Не пишете нищо за състоянието на кученцето! То как е?

Се е представило вече на арахангел Михаил и е поело за ада.

Това на снимката е стафордшир-териер, не пит-бул териер, ама карай да върви.. Повечето хора не биха познали един пит-бул, дори да го видят на улицата заради факта, че у нас се внасят стафордшири, които са значително по-едри и мускулести.

На ухапания едва ли му дреме за тия подробности.. Сега бере душа в някоя болница, ако са го приели де...

За ухапания е виновен собственикът на кучето, не то самото. Като те блъсне кола не съдиш колата, нали?

Мръсни гадове и безхаберници!

Както винаги, българите кучета ги яли!

Крайно време е собствениците на домашни любимци да започнат да спазват някои правила.Аз имам куче,което е агресивно и не си позволявам да го пускам по паркове и градинки.Лятото на неохраняем плаж стои с намордник.Не ми е приятно,на кучето също,но предпочитам да опазя хората отколкото да мисля за комфорта на животното.Иначе го третирам като член семейство но спазвам всички законови изисквания и си плащам таксите на входа и данък в общината.

Адмирации, но за съжаление отговорните собственици на такива кучета сме малцинство

Демек, както много пъти съм казвал, проблем не са кучетата, а хората. Аз имам три софийски превъзходни. Живея в провинцията в къща с двор. Улицата ни е прясно асфалтирана с два чисто нови тротоара по два метра ширина. Вчера един дядо върви плътно покрай моя дувар и удря с бастуна по телената ограда. Естествено кучетат го лаят. Скарвам им се и ги прибирам вътре вкъщи. На дядото не казвам мищо. Какво да му обяснявам, че телта ми е висока 70 сантиметра и кучетата могат без проблем да я прескочат, ако не бяха научени да не го правят. Знам че за отстрел е дядото, но законите не го позволяват.

Ако кучето прескочи оградата, при каквито и да е обстоятелства и нахапе някого - автоматично ти си виновен.Може да подгони котка и после докато бикаля откъде да се прибере да ухапе някого. Примерно.

Кучето няма вина ,че е било в ръцете на изрод ! Породата няма общо с инцидента. Битието определя съзнанието, това е! Каквото те учат , това правиш и това е представата ти за света и правилно и неправилно. Собственика на кучето трябва да бъде осъден ефективно на затвор без право на замяна. Трябва да му бъде забранено да притежава каквото и да било куче повече през живота си и глоба за причинени телесни повреди от порядъка на 50-100 хиляди лева. Кучето може да бъде социализирано и с рехобилитирано поведение, за което трябва отново да плати собственика.

Е, как пък все с питбули стават тия простотии? Е, как пък в половината цивилизован свят тази порода е забранена? Рехабилитация? Тази порода е особено опасна, защото е непредсказуема и не дава никакви признаци за предстояща атака! Нито лай, нито раздразнение, нищо - просто изведнъж атака и те захпава с няколко тона захват на зъбите. И не пуска! Виждал съм как ги удрят с метални лостове по главата, но те не пускат!

Кучето не е виновно,че някакъв комплексар е решил да го гледа в апартамент в блока и да го разхожда сред хора!

Ами освен тази порода има и други забранени породи по света, но в останалата цивилизована част от света има центрове за рехабилитация на кучета от собственици тъпанари. То никой няма вина,че ти все не попадаш на статии с правилно съдържание, ама какво да правя като четеш само в дир.-а? Пък вземи да попрочетеш малко адекватна литература,че ми писна. То и хората подлежат на рехабилитация като са злобни, тъпи и неграмотни, ама то и за това се иска специалисти, време и усилия.

Ами освен тази порода има и други забранени породи по света, но в останалата цивилизована част от света има центрове за рехабилитация на кучета от собственици тъпанари. То никой няма вина,че ти все не попадаш на статии с правилно съдържание, ама какво да правя като четеш само в дир.-а? Пък вземи да попрочетеш малко адекватна литература,че ми писна. То и хората подлежат на рехабилитация като са злобни, тъпи и неграмотни, ама то и за това се иска специалисти, време и усилия. Ти за това твърдиш ,че са непредсказуеми, защото си виждал как ги възпитават с метални пръти и лостове. То тая работа не е за всеки, особено за шубелии дето не разбират, а пишат като тебе в дира глупости.

Много хора свързват притежателите на кучета с "човек обичащ животните", А В МНОГО СЛУЧАИ ТОВА НЕ Е ТАКА! Ако обичаш животните няма да си насъскваш кучето по други бездомни или домашни животни. Много хора си взимат куче и от снобарщина, да се хвалят после от какъв скъп развъдник в чужбина е доставено и колко е рядко животното. А истината е, че всички животни от чисти породи СА БОЛНИ !!! Страдат от множество наследствени и специфични за породата заболявания и рядко водят пълноценен и нормален живот . Като искате животно, вземете си улично такова или от приют. А опасните породи, просто трябва да се забранят. Преди няколко години питбул разкъса детето на собственика , на няколко годинки, тук в Хиподрума . Като го разхождали детето взело малка пръчка от земята и замахнало към баща си. Кучето явно го възприело като агресия , и .......

Правилно! Друго, което трябва да се забрани е отглеждането на змии. За това не се говори, но голяма част от собствениците са от сатанински секти