Коментари - Питбул нахапа велосипедист в Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма ли да я забранят най-накрая тази изродска порода кучета? Хем грозни, хем агресивни. Евала на собственичката “ухапа ли ви (че да се изнасям по-скоро)?” Гадни отрепки.

Biliana

Този "невинен добряк" определено не казва всичко, защото ако беше от "злоба питбулска" щеше да е с една ръка назад. И не са кучетата с предимство у нас. Всеки може да го халоса с чанта, да хвърли паве, или да те цели с пиратки от терасата, което ми се е случвало. Лудите се нароиха яко.

"... щеше да е с една ръка назад...". Ако помиярката беше сложила намордник на милата си животинка, както я задължават една камара нормативи, нямаше.

Решението е лесно: Застреляйте псето и кастрирайте стопанина.

Започваме да живеем в някакъв абсурд. Закони, наредби, заповеди за това как се отглежда куче - една камара. Това не пречи кучета да търчат където си искат, намордниците да са екзотика и кучешките фъшкии да са навсякъде. Към общините цели отдели назначени да следят това да не се случва. А в общинските сметки кьорав лев да не е постъпва от събиране на глоби по указаните нарушения и тук там някой да си е платил данъка. Да не говорим за това, че никой собственик на пес дори и няма намерение да изпълнява изискванията да плаща на етажната собственост, както е задължен. Но простотията да гледаш в апартамента си питбул, заедно със СОБСТВЕНИТЕ си деца, бие всичко. Такива тъпанари нямат оправяне.

Кучехонът не ми излиза от джоба. Само се моля да не попадна на глухо куче.

В каква тъжна и зловеща кочина живеем, не е истина :( Един ден има новина за изяден човек от глутница кучета, а на другия ден за убито малко кученце от глутница садистични идиоти. И така до безкрай...

Не са виновни толкова кучетата, нито дори кучерастите, а тъпанарите дето с тяхното преклонение пред "нормалните държави" разрушиха нашата истинска нормална държава.

Продължение: Не са виновни животните, а техните стопани които са безотговорни!

В БГ никой не спазва нищо! Като направиш забележка на някого, че разхожда кучето си без повод, отговорът е, то не хапе или моето куче е добро! Или пък тук е гора? До като не започнем всички да спазваме правилата, никога няма да се оправим!

Докога опасни породи ще се разхождат без намордник сред хора? Разбиам любовта на собствениците на по-големи кучета, но следва да имат отговорност и спазват правила. Просто е - приложете правилата валидни в ЕС, където такива неща не са ежеседмични.

Държава, в която Възраждане и ДПС са 3-та и 4-та партии, а Тиквата управлява безнаказано 12 години..... Да говориш за акъл и отговорност е смешно!

Отговорност без чувство за наказуемост и последствие сред аборигени - няма да постигнеш.

Ония ден зад мен чувам само: Айде маме, айде бе маме по-бързо. Обръщам се - "майката" си викаше кучето. Сигурно и бащата е куче, чувал съм истории за секс с кучета и жени

Мръсни, грозни, ебани псета. Обичам кучетата, но мразя агресивните породи като тази. Привържениците на тези лайна да му мислят и да ги държат настрана! Колко още хора ще бъдат хапани и умъртвявани?! Мамка им помияри мръсни

Какво стана, ухапа ли ви?". Тая реплика съм сигурен, че е така. Тука в Софив един лабрадор ми се качи нс конче почти, а тъпата овца вика - то само си играе. Не ме интересува дали си играе ма овцо загубена. Хвани си шибаното куче. 17 гидини имах куче, но не съм си позволввал такова нещо

Да разрешат носенето на оръжие заради опасните кучета. Аз не смея да изведа внуците в градинката, пълно е с питбули, добермани , канадски руски немски вълци и др. , които ги пускат свободно. Практиката показва, че тези кучета от добри и кротки понякога нещо им става и убиват хора.

- Какво стана, ухапа ли ви? - Ами нямам идея, не мога да видя отстрани. Вие как мислите? - Ама защо сте бръкнали в гърлото на кучето ми? - Знам ли. По принцип не съм такъв, ама днес какво ми става...

Хахах по принцип не съм такъв, ама днеска ще му еба майката на това куче

Не е нахапал, а ухапал. Правете разлика, бе!

Анке ма, не разстрелян помияр, а само гръмнат в главата. Прави разлика, ма мършо

обясниш на човек, който е по-прост от кучето си, че има задължения към него и обществото?

Като го вкараш в затвора. Или минимум в лудница.

Оставете на мира порядъчната жена!

Ама като не можете да ги контролирате тия кучета и да ги гледате както трябва, защо ги вземате? Майка с дете - няма време да се занимава, кучето излиза покрай разходки на детето, понякога. Постоянно го срещам това вече - заврели сте едни енергични кучета в едни апартаментчета, не им отделяте време за разходки, игри, социализация и т.н. и какво очаквате да се случи? Да се превърне в безжизнена статуетка защото нямате време и капацитет ли? Кучето е ангажимент, изисква отговорност, време, разходи, занимавка ... Ами като не можете да ги осигурите, не си вземайте куче!

Затопли се, започнаха с истериите с нахапани от кучета. Велосипедистите са хора- идиоти с всички права на тротоара, в парка, на пътното платно. Карат срещу теб, не се съобразяват с никого и нищо. 100 % историята не е точно, както я разкава. Куче не хапе просто така, трябва да е било провокирано или застрашено от нещо.

Ама са ХОРА и не ХАПЯТ !

Направо бият,без да питат.

Как не те е срам?! Как е възможно, да съществуеат хора като теб?! Ти си за затвор, заедно с всички, които не взеха мерки през последните 30 години срещу безпризорното развъждане и отглеждане на кучета. Живеем като във филм на ужасите, където всеки ден е борба за оцеляване. Дали ще те нападне домашно псе или глутница освирепели помияри. В конкретният случай, късмет че е нападнат мъж, а не дете! Не е трудно да се реши веднъж за винаги този проблем. Трябва малко добро желание и воля от страна на политиците и стриктно спазване на приетите закони и норми от страна на изпълнителната власт. Само тогава ще се почустваме като в нормална европейска държава. Но не......... всички по веригата са нагли крадци, а народа в БГ е оставен на произвола на съдбата и кучетата!!!

Виж си минусите пача

Общините не виждат, че кучета са пуснати свободно без намордник и повод. Няма глоби на собствениците. Станахме гора.

На бул. "Васил Априлов" се намира ВМА, ама болница с такова име не зная.

Държава, в която кучетата имат повече права от хората. Това е. Нападат, хапят, тормозят, лаят, убиват, но са привилегировани. Трябва да има закон и космически глоби за изхвърлено куче, куче, опасна порода, което се пуска свободно без намордник и тн. Но държавата я НЯМА!!

За силно пусната чалга няма проблем, а куче да лае не може. Тъпанар!

Айде пак почнахте с мантрата кучетата имат повече права от хората. Ти малоумен ли си? Не, нямат повече права. Даже горко ти ако си като цяло животно в нашия сбъркан свят. Всеки ден умират хора от катастрофи с коли - ВСЕКИ ДЕН, УМИРАТ! И какво, колите имат повече права в тая държава ли? Или се вземат адекватни мерки може би? Разберете го най-накря, проблема е в хората и тяхната безотговорност!

Дадоха на кучкарите да пишат закона преди 10-ина години и те сътвориха подобни идиотизми: Чл. 7. (1) (2) За жестокост се смятат: 1.Всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание на животното, или увреждане на здравето му или стрес. В този смисък ако видиш гладно куче и не го нахраниш, ти с бездействието си му причиняваш страдание, следователно могат да те накажар със затвор до 3 години. Има вече решения на съдилища в тази насока. Очакваме закона за хулиганството да го дадат да се пише от някоя футболна агитка.

Това, което си написал са такива глупости... Не, никой не е длъжен според закона да храни безодомни животни и не, няма съдилища задействали се в тази посока. Хванал една малка орязана извадка, пляснал една провокативна свободна интерпретация и за разкош сложил Юрист... Айде стига, че има достатъчно прости хора да се връзват.

Ако ти нахапеш до кръв човек, не ти мърда арест за 3 дена и после психиятрия и съдилища. Ако си вземеш куче, няма проблем - нищо няма да и направят, а разно НПО-лапи даже ще ти окажат подкрепа. Кучкар да си тая кочина,

Не може да се оправим с кучкарите, поне да слагат намордници на бойните породи и в противен случай да бъдат глобявани!

Миналото лято една комшиика си водеше кучето пред мойта порта да се изхожда, два пъти го почиствах и и правих забележка да не го прави, третия път бяхме на терасата в двора бяхме запалили барбекюто когато тя се изправи пред портата и си изходи кучето въпреки че и казах да се махне. Cледващата сутрин го почистих взех от моето куче което е по голямо с лопатата и го занесох пред нейната порта. След два часа нейният съпруг дойде да вика пред мойта порта. Излезнах и му казах няколко поздрава по нашенски и той хукна и започна да ме изпраща там от където съм пристигнал. След малко дойде полицията. Обясних им за какво става на въпрос и те си заминаха.

В последно време наблюдавам как всичко живо е помъкнало кучета. Направо недоумявам как хора живеещи в апартамент усяват да делят няколко десетки квадратни метра затворено пространство с куче.

Спряха да правят деца и си взеха кучета.

Винаги едно и също! ЗАЩО??? Защото липсва контрол! Защо липсва контрол - защото Тиквата и педеругите се чудят как да открадната едни двандесет милиарда! Липсата на ДЪРЖАВА е конкретната причина за всички негативи в нашата Родина!

То не лошо куче, то глупави хора!

Кучето си е куче и хората носят отговорност за него независимо дали са собствениците му или нахапаните, някой се е държал както не трябва!

Точно така, всеки велосипедист трябва задължително да мине на курс за поведение в присъствието куче! Да не се позволява на необучени колоездачи да дразнят кучетата с държане "не както трябва"!

Последният виновен за това е кучето! Но понеже нашите закони са така направени, подобни случаи ще продължава! И решението е много просто - или забрана за отглеждането на подобни породи, или, ако това е толкова "недемократично", ако подобно животно е навън, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с намордник! И ако не е, като глобиш собственика 5 бона, и му ги вземеш, плюс ВСИчКИ болнични разходи, ако има, не дай Боже, тогава съответните кучкари белким се замислят! Ама нека да нахапат първо няколко "политици"

В студенски парк е пълно с тичащи кучета без повод, без намордник. Има табела, че е збаранено, но никой не гледа да се спазват разпоредбите.

бидял си му се застрашителен

Просто се е напълнило в цялата държава от разни джендъри с питбули, овчарки, ротвайлери, дого аржентино, добермани и разни други по 50-60 кила, които трудно могат да възпитат и респектират. Даже и себе си не могат да гледат а камо ли голяма куче. В нашия квартал момче 35 кг разхожда доберман който тежи колкото него. И вика то е добро куче.

Добре,че човека не е ударил кучето !!! Сега щяха да го осъдят /човека/ !!! Ако му е казал обидни думи /човека на кучето/ ,сега проститутката /собственичка на помияра/ може да го съди !!! Хората умират по улиците ,пред болниците и в болниците , но никой не им обръща внимания !!! Ако нагрубиш помиряр ,или недай боже проститутката, която го води,ще те осъдат,поне условно!!! Пази боже България !!! Но вече и Той не може да я опази !!!

Вероятно пак някой ще обясни, че "кученцето е усетило, че това е лош човек" или по-скорошното - "почувствало се застрашено".

Аз в мен винаги имам лютив спрей, че ми е писнало от кучета.

За силно пусната чалга няма проблем, а куче да лае не може. Тъпанар!

Оня ден такъв комплексар като тебе на Витоша е заплашвал жена с пистолет. Ако беше мъж едва ли щеше да е толкова отворен, защото може той да лапне дулото-

Ако си подготвен или ако гадинката я виждаш, че се държи заплашително ок, ама понякога човек няма време за реакция. Просто се иска малко да се съобразяват хората. Аз като съм с колело и виждам, че е тясно и идват хора спирам и чакам да минат. Е като водиш куче толкова ли е трудно също да изчакаш хората. Е това е то, че на запад се съобразяват, има възпитание. В автобуса ще направят място, на входа на магазина влизащите изчакват излизащите. То като застанеш на входа на български кауфланд и виждаш какво представлява нацията. А на пътя естествено е още по-зле. Та и с кучето така, и в междусъседските отношения така... Изтървана работа.

Сега ще се почне, че те всъщност са много добри кучета, велосипедиста е виновен, стопанина виновен, иначе питбулите са ангелчета.

Преди 2-3 дни се разхождам и пред мен една дама събира изпражненията на кучето си. Направо се изненадах от рядката картинка, но като се изправи заговори спътника си на италиански.

в моя квартал редовно ги събират и ако е сутрин ми се гади . сутрин и без друго ми се гади

Хайде сега дружно всички в един глас "ама докога ще е така"? Все така ще е бе, хора.

Ако помяра захапе и не пуска му бръкнете в очите, после и на собственика

В една нормална държава като САЩ примерно това, което би последвало щеше да бъде смърт за кучето и затвор за жената за нападение със смъртоносно оръжие. Така законодателите там са решили, че трябва да се реагира на такива инциденти.

Седераст тъп, в САЩ всяка година 50 души биват убити от кучета, заради такива пумияри като тебе и вашето "в нормалните държави" дойде тая анархия

Жена е загинала при пътен инцидент във Велико Търново. Произшествието е станало в района на автогара ЮГ в старата столица

Най-любимото ми е как като се върна в БГ започвам да забелязвам нявсякъде кучешки екскременти, кал, сигания селяния и простотия. Носталгията минава бързо! По-лошото е, че като отидеш в самолета от/до София отново виждаш същата простотия.

Не уличните кучета са проблем, а тъпите кучкари отглеждащи бойни породи без да могат да ги обучат, дори не чистят след тях, трябва забрани, глоби и високи данъци за домашни любимци в апартаменти!

В София, ако се разхождате в парковете ще видите десетки бойни кучета тичащи напълно свободно без наморници, каишки и дори собствениците им покрай тях, оставени са да се разхождат напълно свободно. А нападения от такива кучета си има, деца в парковете има, колко деца и жени бяха разкъсани в странста от такива песове, ама на кого му пука.. Докато не разкъсат децата на някой политик или самия политик явно мерки няма да се вземат. Но политиците ни са си уредили децата да живеят охолно в чужбина с откраднатите милиони от нас, така че тук в буквалния смисъл кучета ни яли, на никой не му чука и няма да вземат мерки големите кучета да не се разхождат без предпазни средства из улиците и парковете на страната...

Трябва да съди собствениците на кучето задължително ! Държавата ще им наложи само някаква символична глоба, но потърпевшият може да ги изтупа като брашнян чувал !

Ако изобщо го хванат. Но дори и да го осъдят и да го изтупат като чувал, това изобщо не ме грее, тоя гнусен западен табиет всичко да се решава с "обезщетения" всъщност е корена на проблема. Аз предпочитам да няма кучерасти, а не да ги глобяват

И аз не искам да има "Ганьовци", но няма как да ги забраним. Не живеем в диктатура както преди 1989-та за да се забранява на хората да живеят както намерят за добре. Просто трябва да има ясни правила и да се следи за тяхното спазване от съответните контролни органи и ако е налице нарушение да се налагат съответните санкции. Така работи всяка нормална правова държава. Кучетата не са виновни, виновни са собствениците им. Собственика като плати 20 хилки обезщетение ще внимава много следващия път, когато реши да разходи любимеца си без намордник.

Ами то за някои общества трябва диктатура щото с добра воля просто не става.

На мен диктатура не ми трябва, смятам че съм достатъчно умен за да взимам решения сам. Който иска диктатура да ходи при путин или при Ким.

Да но ти си един а говедата са много. Единственият начин да няма говеда е да има диктатура.

Питбулите са хубави кучета, убиват кучетата на другите кучерасти и така вкарват разкол в кучераските редици. Ако нападнат човек, това обикновено е собствения им господар, който също е кучераст, пак е хубаво, така че един двама нахапани минувачи си заслужава.

Аса зелените дилема.... Циклисто де е от вашите или пумяра де е ваш? Toro: пумяра бум. Собственикът сериозни обезщетения....следващия път да ви земе пак пумяр....

Мда, но ако очакваш на събрание на ДБ да се стигне до бой с дилда ще останеш разочарован, всички умнокрасиви дилеми имат просто решение - виновен е Путин.

Идва от помия, не от пума бе, неграмотнико :)

Сега следва протест в защита на кученцето, дрзнено от този нахален велосипедист.