Коментари - Питбул нахапа до смърт 37-годишната си стопанка във Варна | Днес.dir.bg

Коментари - Питбул нахапа до смърт 37-годишната си стопанка във Варна | Днес.dir.bg

Коментари

Няма какво да му мислят -- теглят му куршума и толкоз.

Идиотията за "опасните породи" не е от вчера, без значение в коя държава е застъпена. Питбулът е куче, същото животно като булонката и пинчера. Само че, при неправилно гледане или малтретиране, в единия случай получаваш няколко дупчици по кожата, в другия- чети статията... Няма опасни породи, има опасни хора...

Сравнението ти е като да сравняваш Земята и Марс - и двете са планети, но....

Пак ще четем за опасни породи! Колко да са опасни! Що не се запетате а не са ли опасни собствениците на кучета с които искат да се похвалят. И това животно е жертва на стопанката си.. Погледайте "Питбули и бивши затворници" и какво точно се случва с "опасните породи" как малтретирани и изоставени кучета стават домашни любимци на ДЕЦА. Виновна в случая е стопанката на кучето, бившият и любовник.

Моля малоумници да не се регистрират в поста ми. Аз мразя такива като тебе, дето предпочитата да отглеждате крадци, наркомани, престъпници -вместо животни. А кучето е най -отдавна опитомено от човека. и се е развивало, за разлика от мразещите. преди 70 години Пеню Пенев се е произнесъл за вас. Кучето е огледален образ на стопанина си! Запомни го! И пак, не ме интересуват нито какно ибичаш, нито какво мразиш -това си е твоя работа. Моля, глупако, запази си за себе си това и не навлизай в чуждо пространство. Има къде да гласуваш -на 09.06.2024 където ще създадеш по свой образ и подобие действителността

Може да се каже и че стопанинът е огледален образ на кучето си - агресивен, тъп и нагъл

явно си падаш и по сапунени сериали, освен по кучета, та да те питам - защо според теб ергена избра майка си?

Само в България няма никакви мерки срещу опасни породи, питбулите са най-забраняваната за отглеждане порода,в някои държави са забранени не само те ,но и други породи.Мен лично ме е хапало куче от агресивна порода без никаква причина,от тогава не вярвам на приказките ,че видиш ли кучето сигурно било провокирано

Българинът е много прост човек. Трябва само да прочетеш коментарите, за да го разбереш.

като чета твоя коментар - прав си.

Няма да гледа дете а куче

Ludiamaus

Тук трябваше да има раплика! Явно Изкуственият интелект не е разбрал, но нямаши и букви от друга азбука освен български. Явно специалистите у нас не успяват да програмират изкуствените интелекти на български

хак им е на кучкарите! Та тези освирепели гадове започнаха колите да ядат в София, а какво остава човек! Едно време бай Тошо строяваше ловджийските дружинки и самотните псета бяха отстрелвани като зайци!

В последно време се убеждавам, че човек е добре да има военна подготовка и огнестрелно оръжие в готовност, а ако може и брониран автомобил в родината. Не, че това е гаранция, но ти дава шанс. Безумието се разраства, а държавата е абдикирала в много случаи.

няма да си взема питбул.

Глад мори добитъка. ха. ха. ха

Както всичко останало, така и градската кучемания е напълно нерегламентирана и безконтролна. Само в България се разхождат опасни породи кучета и не са забранени за домашно отглеждане, за разлика от повечето държави. Ако собствениците им са откачалки и не ги интересува собственият им живот, то някой трябва да се погрижи да защити живота на останалите!

Чета и си мисля отново- какъв късмет имам, че не живея в България, а в нормална, развита държава, в която хората имат толерантно отношение към животните, правата на животните са защитени и хората се съобразяват един с друг, включително и с тези които имат кучета. В моя град всеки трети има куче. Животните са спокойни и добре възпитани. Кучета се допускат в магазините и ресторантите. Разхождат се на каишка, или тичат свободни на местата определени за това. Авиолиниите вече не искат животните да са в клетка, а смо да са до стопанина си. Има и питбули и не съм видяла някой да напада хората. Всичко зависи от културат на хората, не от животните.

Това ако не е сарказъм, звучи абсолютно нереално.

Човече, кажи откъде си купуваш субстанциите, явно са много яки

, явно си на по- тежка дрога. Ако не си, в Гугъл напиши името на града си+ питбул + куче+ убит и ела пак да ни информираш. Разбира се, ако не живееш в някое село с 5 човека.

Виждам че са избрани повече отрицателни знака,колкото положителни.Това наистина говори за културата на хората.И аз бих казал ,добре че не живея в БГ.Далече,много далече сме от цивилизованото отношение към животните,в случая с кучетата,защото допускаме да живеят по улиците,да плачат хората,внесто да им се осигури нормално съществуване.Но вимаги сме заети с по-важни политически борби .И неадекватно отношение към нормалните неща.

защото и без това тука сме пренаселени, а освен това и тука си имаме миячи на чинии и кенефи!

А защо мислиш че правя това??? Да,пренаселени с простотия,това го знаем.

Не сте пренаселени, огледай се, навсякъде търсят хора, а хора няма защото се изнесоха. Останаха мързели, тъпунгери, мутри и мошеници.

и за това си мислиш така!

Няма да те разберат...

Кучето си е животно, понякога диво, а глупостта ходи единствено по хората. За какво й е бил този дзвяр.Сигурно да се чувства по-значима.

на тези, които "гледат" тази 3-4 породи-убийци?!

Предстои да бъде взето решение дали то да бъде евтаназирано. ---------------- вече би трябаво да е в кофите за боклук !

По-разумно ще е да се даде на друг стопанин, че да изяде и него и т.н. докато се свършат тези заблудени човеконенавистници

" Предстои да бъде взето решение дали то да бъде евтаназирано." Да не сте посмели да тормозите животинката, ве. Шъ гу ефтаназирате, аре у лево. То е защитило расовите си права, само.

"Храни куче ..да те хапе" (лае )..??!!;) Сега, да обвинят кучето в "домашно Насилие"!!;) Тая, вместо мъж...си взела куче ! И накрая ..."пострадала"..Пълно безумие ...Куче в къщи ??;)

това е добре! дори е много добре! кучето е платило за любовта дето е получило от стопанката си!

обицата на ухото, всички вие дето гледате питбули. Ако имате комплекси, ходете на психиатър, а не отглеждайте питбули с които да се разхождате по улиците и да си мислите, че сте ебаси пича.

каква е разликата между този помиар и другите модели помиари???? проблема е в нещастниците които искат да имат същество на което да са господари!

Домашен питбул. Такова животно нЕма. Има питбул.

такова понятие "домашен питбул "Това е генетичен боклук създаден за бой.Не случайно на много места развъждането на това нещо е забранено със закон.

Че, като не може да отглежда куче, кой й е виновен. Всякакви сополанковци станаха големи кучкари.

Знам го това куче. Много е добро и не хапе. Само иска да си играе.

Тъжен повод, но не се сдържах и се изсмях от сърце на лафа.

Почти 20 години гледах куче. От 2002 до 2018. Не сме имали проблеми никога, беше сравнително малко, много отдадено на семейството куче. Единствено пак един питбул ни беше нападнал без причина с една селянка, която го водеше. Друго обаче ми прави впечатление, вече всеки втори има куче. Ама няма значение може ли да го гледа, има ли място, има ли ресурс да го издържа. Ползват ги като аксесоари и виждам как хабер понятие си нямат. Гледат се огромни кучета в двустайни и трийстайни апартаменти, които е престъпление. И определено съм съгласен, че кучкарите са крайно нагли хора. Винаги съм се съобразявал с всички, но е пълно с хора, които 5 пари не дават, че не се кефиш на кучето.

Селенията е тотална. Имам съседи, докараха си немска овчарка и вече повече от година го държат на синджир не по-дълъг от метър и половина, това в техния си двор, на 6-7 метра от терасата ни (във вилна зона е). Лаеше по цял ден, не се изтрайваше. Не знам какво направиха, напоследък сякаш са го пречупили горкото, лежи там вързано и пак лае, но не непрекъснато, както беше до преди месец някъде. За какво им беше да го взимат като ще го изтезават така да ги пита човек. А да, държат го вързано за да не им настъпи скъпоценните насаждения в дворчето. Неспасяема селения ей.

Ти мани на двора, ама аз имам съсед който има овчарка в двустаен апартамент. Смятай за какво става въпрос, а то е огромно

Бог да прости жената!Питбула е опасно куче и не знам защо по телевизията дават(не се сещам по кой канал) американската "съпунка" питбули и затворници.Ако не се информираш и замислиш сам си създаваш проблеми.И накрая-имам куче!

не е било за нея това куче, нито го е разбирала, нито го е възпитавала... трагедия

пратете кучето в парламента

и пак варна- най гнусното мангалско поселище на море не ми е жал.

А ти си най-гнусния мангал, явно не си успял във варна защото си тъп и посредствен, и сега те е яд.

Има нещо гнило тук. Как човек, не сам, поне 2-ма души са били с жертвата, умира от кръвозагуба поради "дълбоки" рани по крайниците? Това е абсурдно. Хора с ампутирани ръце и крака, при инциденти, оцеляват - след правилно прилагане на подръчни турникети, а тази жена, млада, си е отишла пред очите на 2-ма души, които било поради глупост, било поради умисъл са гледали как бавно кръвта й изтича. Това е престъпление! Изобщо не е умряла "на място", както сензационно звучи, а си е кървяла в продължение на минути, преди да умре от кръвозагуба.

Могли са да помогнат, но явно са решили, че няма смисъл, за което ги подкрепям.

обаче забравяш третия - кучето!

Има ли Национален телефон за подаване на сигнали за нарушители - собственици на кучета. Положението е непоносимо, някои собственици не почистват след кучетата, агресивните породи не са нито на каишка, нито с наморник, НИЩО. А в обшината те гледат тъпо, не билотяхна работа, особено след работно време.

Знам че сега много хора с вой ще настояват кучето да се умъртви, но това куче е злато, трябва да се даде за осиновяване на следващия кучераст дето си мисли че "знае как" и да изяде и него

Ако има нещо положително в новина в която се говори за смърта на човек то тази е такава. Няма загинал страничен/невинен човек. Колко ли пъти тя е казвала "Не се бойте то е добро кученце, Не хапе"? Не мога да съжалявам човек който сам си подготвя смърта. Комшиите от първия етаж имаха такава порода куче. Вратата на двора се затваря а на входа седи отворена. Понеже ги мързи да изведат кучето когато то има нужда те открехват вратата и то изтичва на двора. Влиза едно момиче и в това време пускат кучето. Кучето му е скучно и виждайки чужд човек почва да подскача около него /не агресивно по скоро любопитно/. Момичето обаче не може да оцени настроението на кучето и само дето не се напикало. Правим забележка на комшията а той "Няма страшно аз го гледам от терасата".

Виждал съм около 70 кг булдог пуснат свободно на поляна в парка, докато собствениците играят карти, а булдогът отива към изправено малко бебе наблизо, правещо първи стъпки и отгоре надолу го души по главата. Ако му мирише на нещо за ядене, като нищо ще отхапе главата на бебето цялата... Необходим е закон за опасни породи кучета! Има много хора и деца убити или обезобразени от кучета, потърсете на Интернет за: "дете питбул" "дете убито от куче" "child killed by dog" и ще видите много такива примери. Това са деца-жертви на кучета: https://www.ukandspain.com/dangerous-dogs/ Статистиката на убити от ПИТБУЛИ в САЩ от 1833 г. включва 743 убити, "САМО" 40 убити за 2023, 7 от тях са малки деца! http://www.fatalpitbullattacks.com/ Това са деца убити от ПИТБУЛ - списъка е дълъг: http://www.fatalpitbullattacks.com/children-killed-by-pit-bulls.php

Кеф, сега ако и Путя думне по Жешов ще е перфектен ден!

Всеки, който иска домашен любимец или дете трябва да минава тест. Има и хора с дипломи, пълни малоумници. Първо трябва да си човек на място!

Тъй ся сериозно, у наше село имаше случай един се спъна докато се къпи и умря, кво да забранят на хората да се къпят ли ? Няма закони, трябват закони кой какви породи може да развъжда (тези дето продават в ОЛХ-а, без нужните документи да лежат в затвора) дресиране и участие на кучета в кучешки боеве - затвор ! Трябва зоо полиция, ако едно куче е агресивно да се извежда от дома(и да се търси някакво адекватно решение за добичето) и на стопаните и такава глоба, че да не си помислят повече за куче. Закони и глоби това е !

Много сте зле, все някой ви е виновен. Имам стафордширски териер, който е минал обучение и след 10 години се подчинява безотказно. Има хора, които дали от лиготия или комплекси развалят животните. Гледам ги преди месец двама водят два питбула, че се и зверят, когато не се преместих, че те да минат. Жал ми стана за животните, както го научиш, такова ще го имаш. А моето куче е изключително спокойно. Когато имах немска овчарка един ме сочеше с пушка да не смея да минавам с кучето край оградата му. На кой му хлопа дъската?

Нито едно куче не се ражда зло. Стопанит дресират кучетата си за да нападат и ги правят зли. Често за да станат зли, кучетата са подлагани на жестоко отношение. Кучетата са преданни на стопаните си. За да се стугне до такова нападение, означава, че кучето е тормозено от тази жена, вероятно бито или държано гладно. Не е виновно животното, а човекът, който го е отглеждал. Ако нещо трябва да е забранявано, това е жестокото отношение към животните.

Нито един лъв не се ражда зъл. Нито един крокодил не се ражда зъл. Нито една акула не се ражда зла. Те просто имат нужда да ти отхапят ръката. Не случайно в цивилизования сват много породи кучета са забранени за отглеждане и развъждане. Само Ганя се опитва да оправдае инстинкта на животното с възпитанието му. Разбира се, че Ганя е над нещата. Разбира се, че Ганя ще каже "Ма как така те ще ми кажат какво да си отглеждам у нас". Ама разбира се, че последствие за Ганя няма когато животните му нахапят някого, че дори и до смърт. Най-добре да оставят животното за осиновяване, че да може и друг Ганя да се опита да го възпита, той е най-добър в това.

Това са глупости. Не става въпрос за диви животни а, за куче. Кучетата живеят с хорат от древността, не живеят в дивата природа. Те могат да бъдат обучавани и имат поведение, каквото стопаните им възпитат в тях.

Коефицента на интелигентност (КИ) на кучето е НУЛА, то се командва само от животински инстинкти и рефлекси. А човек избира приятели със сходен на своя собствен КИ, нали? Какъв е КИ на кучкарите? Колкото до породите кучета, те са създадени от човек с определена цел: 1) Питбул е куче убиец създадено за боеве с кучета, те са селектирани от най-кръвожадните и жестоки кучета. Като захапят, не пускат, дори да бъдат умъртвени в боя с други кучета. 2) Дого Аржентино е голямо куче, селектирано за лов на глигани и други големи животни. С каква цел някой хора отглеждат подобни породи кучета УБИЙЦИ в градски условия? Отглеждането на подобни опасни породи показва и изключителната криминалност и жестокост на хората отглеждащи тези кучета, просто за да плашат и тероризират съседите си. Няма друга причина! Когато става въпрос за отглеждане на кучета в градски условия, освен събиране на изпражненията на кучетатато, трябва да има строги правила: 1) На обществено място кучетата трябва да се водят на здрава каишка до 1.5м, не с 5м повод, който не позволява на хората да се разминат на безопасно разстояние от агресивни кучета. 2) На обществено място всички кучета с тегло над 10 кг трябва да бъдат с надморник. 3) Всички страни съседни на България имат закони за опасни породи кучета. 4) Всички страни съседни на България имат закони за безстопанствените кучета и няма никъде да видите безстопанствени кучета. Елементарни въпроси: Защо няма закон за опасни породи кучета в България? Защо няма закон за безстопанствените кучета в България? "Докога ще търпим кучета да разкъсват деца" https://trud.bg/докога-ще-търпим-кучета-да-разкъсват-д/

глупендер има кучета по -умни от хора и от теб съшо

Нито един човек не се ражда зъл, но в днешно време като се огледаш е пълно с тъпанари!

Същите куци теории ги развиват собствениците на агресивни породи кучета, за да оправдаят отглеждането им и разхождането им сред други хора и деца. Разбира се, техните кучета са винаги са добре възпитани. До момента, в който си изядат собственика.

За парламента не знам, но че от приюта ще е на улицата е сигурно. Щото се е превъзпитало... Аман от помияри /нямам предвид кучетата/.

Да го пуснат тва куче за малко в парламента и да заключат вратата отвън......

горкото кученце, дано да не е счупило някое зъбче в гадните кости на сопанката си... сега ще му е много зле в приюта.... хайде веднага да се събере и да отидем да протестираме пред общината за неговото освонождаване....

който разбрал - разбрал....

докато една много малка, мо изключително нагла, креслива и претенциозна част от обществото ни защитава подобни животни - така ще е....

хове. ГоУеми мЪже пък една елементарна първа помощ при кръвозагуба не могат да окажат?? И какво са научили в тая казарма, как да пият без да ги хване ,,старшинката'' нали!

Малки са данъците и глобите за кучета! Трябва да се иска съгласието на всички съседи, преди да бъде допуснато в жилищна сграда!

но те съседите не могат да се разберат за важни неща от значение за здравината на сградата, не плащат за почистване, не оправят покрив, не искат да плащат асансьор ти искаш да се разберат за куче. Боже опази в българия със съседи да си имаш работа

не са ли забранени

В много малко страни са забранени.

Естествен подбор, грам не ми е жал за стопанката.

Ама всичко над пет килограма трябва да е забранено като домашен любимец, освен ако си ловец.

Жената изгоря.

Очаквайте подписка близките дни за спасяване на нещастното кученце. Само дето никой няма да го иска. Те всички кучкари са такива. Някой друг да направел нещо и отварят едни усти, цъкат минуси. Кучкарска му работа, техният добитък бил добър и възпитан.

Хапат ми, тва куче, да ней котка... Хапат деба и гадовете.

Те и котките хапат, ама не смъртоносно де.

Гърмете го тоя питбул

Горкото осиротяло бездомниче, да съберем пари и да намерим дом !

и що дзвера не е отстрелян на място? Тая си го е търсела.

Коментари - Питбул нахапа до смърт 37-годишната си стопанка във Варна | Днес.dir.bg

Коментари - Питбул нахапа до смърт 37-годишната си стопанка във Варна | Днес.dir.bg

Коментари

Няма какво да му мислят -- теглят му куршума и толкоз.

Идиотията за "опасните породи" не е от вчера, без значение в коя държава е застъпена. Питбулът е куче, същото животно като булонката и пинчера. Само че, при неправилно гледане или малтретиране, в единия случай получаваш няколко дупчици по кожата, в другия- чети статията... Няма опасни породи, има опасни хора...

Сравнението ти е като да сравняваш Земята и Марс - и двете са планети, но....

Пак ще четем за опасни породи! Колко да са опасни! Що не се запетате а не са ли опасни собствениците на кучета с които искат да се похвалят. И това животно е жертва на стопанката си.. Погледайте "Питбули и бивши затворници" и какво точно се случва с "опасните породи" как малтретирани и изоставени кучета стават домашни любимци на ДЕЦА. Виновна в случая е стопанката на кучето, бившият и любовник.

Моля малоумници да не се регистрират в поста ми. Аз мразя такива като тебе, дето предпочитата да отглеждате крадци, наркомани, престъпници -вместо животни. А кучето е най -отдавна опитомено от човека. и се е развивало, за разлика от мразещите. преди 70 години Пеню Пенев се е произнесъл за вас. Кучето е огледален образ на стопанина си! Запомни го! И пак, не ме интересуват нито какно ибичаш, нито какво мразиш -това си е твоя работа. Моля, глупако, запази си за себе си това и не навлизай в чуждо пространство. Има къде да гласуваш -на 09.06.2024 където ще създадеш по свой образ и подобие действителността

Може да се каже и че стопанинът е огледален образ на кучето си - агресивен, тъп и нагъл

явно си падаш и по сапунени сериали, освен по кучета, та да те питам - защо според теб ергена избра майка си?

Само в България няма никакви мерки срещу опасни породи, питбулите са най-забраняваната за отглеждане порода,в някои държави са забранени не само те ,но и други породи.Мен лично ме е хапало куче от агресивна порода без никаква причина,от тогава не вярвам на приказките ,че видиш ли кучето сигурно било провокирано

Българинът е много прост човек. Трябва само да прочетеш коментарите, за да го разбереш.

като чета твоя коментар - прав си.

Няма да гледа дете а куче

Ludiamaus

Тук трябваше да има раплика! Явно Изкуственият интелект не е разбрал, но нямаши и букви от друга азбука освен български. Явно специалистите у нас не успяват да програмират изкуствените интелекти на български

хак им е на кучкарите! Та тези освирепели гадове започнаха колите да ядат в София, а какво остава човек! Едно време бай Тошо строяваше ловджийските дружинки и самотните псета бяха отстрелвани като зайци!

В последно време се убеждавам, че човек е добре да има военна подготовка и огнестрелно оръжие в готовност, а ако може и брониран автомобил в родината. Не, че това е гаранция, но ти дава шанс. Безумието се разраства, а държавата е абдикирала в много случаи.

няма да си взема питбул.

Глад мори добитъка. ха. ха. ха

Както всичко останало, така и градската кучемания е напълно нерегламентирана и безконтролна. Само в България се разхождат опасни породи кучета и не са забранени за домашно отглеждане, за разлика от повечето държави. Ако собствениците им са откачалки и не ги интересува собственият им живот, то някой трябва да се погрижи да защити живота на останалите!

Чета и си мисля отново- какъв късмет имам, че не живея в България, а в нормална, развита държава, в която хората имат толерантно отношение към животните, правата на животните са защитени и хората се съобразяват един с друг, включително и с тези които имат кучета. В моя град всеки трети има куче. Животните са спокойни и добре възпитани. Кучета се допускат в магазините и ресторантите. Разхождат се на каишка, или тичат свободни на местата определени за това. Авиолиниите вече не искат животните да са в клетка, а смо да са до стопанина си. Има и питбули и не съм видяла някой да напада хората. Всичко зависи от културат на хората, не от животните.

Това ако не е сарказъм, звучи абсолютно нереално.

Човече, кажи откъде си купуваш субстанциите, явно са много яки

, явно си на по- тежка дрога. Ако не си, в Гугъл напиши името на града си+ питбул + куче+ убит и ела пак да ни информираш. Разбира се, ако не живееш в някое село с 5 човека.

Виждам че са избрани повече отрицателни знака,колкото положителни.Това наистина говори за културата на хората.И аз бих казал ,добре че не живея в БГ.Далече,много далече сме от цивилизованото отношение към животните,в случая с кучетата,защото допускаме да живеят по улиците,да плачат хората,внесто да им се осигури нормално съществуване.Но вимаги сме заети с по-важни политически борби .И неадекватно отношение към нормалните неща.

защото и без това тука сме пренаселени, а освен това и тука си имаме миячи на чинии и кенефи!

А защо мислиш че правя това??? Да,пренаселени с простотия,това го знаем.

Не сте пренаселени, огледай се, навсякъде търсят хора, а хора няма защото се изнесоха. Останаха мързели, тъпунгери, мутри и мошеници.

и за това си мислиш така!

Няма да те разберат...

Кучето си е животно, понякога диво, а глупостта ходи единствено по хората. За какво й е бил този дзвяр.Сигурно да се чувства по-значима.

на тези, които "гледат" тази 3-4 породи-убийци?!

Предстои да бъде взето решение дали то да бъде евтаназирано. ---------------- вече би трябаво да е в кофите за боклук !

По-разумно ще е да се даде на друг стопанин, че да изяде и него и т.н. докато се свършат тези заблудени човеконенавистници

" Предстои да бъде взето решение дали то да бъде евтаназирано." Да не сте посмели да тормозите животинката, ве. Шъ гу ефтаназирате, аре у лево. То е защитило расовите си права, само.

"Храни куче ..да те хапе" (лае )..??!!;) Сега, да обвинят кучето в "домашно Насилие"!!;) Тая, вместо мъж...си взела куче ! И накрая ..."пострадала"..Пълно безумие ...Куче в къщи ??;)

това е добре! дори е много добре! кучето е платило за любовта дето е получило от стопанката си!

обицата на ухото, всички вие дето гледате питбули. Ако имате комплекси, ходете на психиатър, а не отглеждайте питбули с които да се разхождате по улиците и да си мислите, че сте ебаси пича.

каква е разликата между този помиар и другите модели помиари???? проблема е в нещастниците които искат да имат същество на което да са господари!

Домашен питбул. Такова животно нЕма. Има питбул.

такова понятие "домашен питбул "Това е генетичен боклук създаден за бой.Не случайно на много места развъждането на това нещо е забранено със закон.

Че, като не може да отглежда куче, кой й е виновен. Всякакви сополанковци станаха големи кучкари.

Знам го това куче. Много е добро и не хапе. Само иска да си играе.

Тъжен повод, но не се сдържах и се изсмях от сърце на лафа.

Почти 20 години гледах куче. От 2002 до 2018. Не сме имали проблеми никога, беше сравнително малко, много отдадено на семейството куче. Единствено пак един питбул ни беше нападнал без причина с една селянка, която го водеше. Друго обаче ми прави впечатление, вече всеки втори има куче. Ама няма значение може ли да го гледа, има ли място, има ли ресурс да го издържа. Ползват ги като аксесоари и виждам как хабер понятие си нямат. Гледат се огромни кучета в двустайни и трийстайни апартаменти, които е престъпление. И определено съм съгласен, че кучкарите са крайно нагли хора. Винаги съм се съобразявал с всички, но е пълно с хора, които 5 пари не дават, че не се кефиш на кучето.

Селенията е тотална. Имам съседи, докараха си немска овчарка и вече повече от година го държат на синджир не по-дълъг от метър и половина, това в техния си двор, на 6-7 метра от терасата ни (във вилна зона е). Лаеше по цял ден, не се изтрайваше. Не знам какво направиха, напоследък сякаш са го пречупили горкото, лежи там вързано и пак лае, но не непрекъснато, както беше до преди месец някъде. За какво им беше да го взимат като ще го изтезават така да ги пита човек. А да, държат го вързано за да не им настъпи скъпоценните насаждения в дворчето. Неспасяема селения ей.

Ти мани на двора, ама аз имам съсед който има овчарка в двустаен апартамент. Смятай за какво става въпрос, а то е огромно

Бог да прости жената!Питбула е опасно куче и не знам защо по телевизията дават(не се сещам по кой канал) американската "съпунка" питбули и затворници.Ако не се информираш и замислиш сам си създаваш проблеми.И накрая-имам куче!

не е било за нея това куче, нито го е разбирала, нито го е възпитавала... трагедия

пратете кучето в парламента

и пак варна- най гнусното мангалско поселище на море не ми е жал.

А ти си най-гнусния мангал, явно не си успял във варна защото си тъп и посредствен, и сега те е яд.

Има нещо гнило тук. Как човек, не сам, поне 2-ма души са били с жертвата, умира от кръвозагуба поради "дълбоки" рани по крайниците? Това е абсурдно. Хора с ампутирани ръце и крака, при инциденти, оцеляват - след правилно прилагане на подръчни турникети, а тази жена, млада, си е отишла пред очите на 2-ма души, които било поради глупост, било поради умисъл са гледали как бавно кръвта й изтича. Това е престъпление! Изобщо не е умряла "на място", както сензационно звучи, а си е кървяла в продължение на минути, преди да умре от кръвозагуба.

Могли са да помогнат, но явно са решили, че няма смисъл, за което ги подкрепям.

обаче забравяш третия - кучето!

Има ли Национален телефон за подаване на сигнали за нарушители - собственици на кучета. Положението е непоносимо, някои собственици не почистват след кучетата, агресивните породи не са нито на каишка, нито с наморник, НИЩО. А в обшината те гледат тъпо, не билотяхна работа, особено след работно време.

Знам че сега много хора с вой ще настояват кучето да се умъртви, но това куче е злато, трябва да се даде за осиновяване на следващия кучераст дето си мисли че "знае как" и да изяде и него

Ако има нещо положително в новина в която се говори за смърта на човек то тази е такава. Няма загинал страничен/невинен човек. Колко ли пъти тя е казвала "Не се бойте то е добро кученце, Не хапе"? Не мога да съжалявам човек който сам си подготвя смърта. Комшиите от първия етаж имаха такава порода куче. Вратата на двора се затваря а на входа седи отворена. Понеже ги мързи да изведат кучето когато то има нужда те открехват вратата и то изтичва на двора. Влиза едно момиче и в това време пускат кучето. Кучето му е скучно и виждайки чужд човек почва да подскача около него /не агресивно по скоро любопитно/. Момичето обаче не може да оцени настроението на кучето и само дето не се напикало. Правим забележка на комшията а той "Няма страшно аз го гледам от терасата".

Виждал съм около 70 кг булдог пуснат свободно на поляна в парка, докато собствениците играят карти, а булдогът отива към изправено малко бебе наблизо, правещо първи стъпки и отгоре надолу го души по главата. Ако му мирише на нещо за ядене, като нищо ще отхапе главата на бебето цялата... Необходим е закон за опасни породи кучета! Има много хора и деца убити или обезобразени от кучета, потърсете на Интернет за: "дете питбул" "дете убито от куче" "child killed by dog" и ще видите много такива примери. Това са деца-жертви на кучета: https://www.ukandspain.com/dangerous-dogs/ Статистиката на убити от ПИТБУЛИ в САЩ от 1833 г. включва 743 убити, "САМО" 40 убити за 2023, 7 от тях са малки деца! http://www.fatalpitbullattacks.com/ Това са деца убити от ПИТБУЛ - списъка е дълъг: http://www.fatalpitbullattacks.com/children-killed-by-pit-bulls.php

Кеф, сега ако и Путя думне по Жешов ще е перфектен ден!

Всеки, който иска домашен любимец или дете трябва да минава тест. Има и хора с дипломи, пълни малоумници. Първо трябва да си човек на място!

Тъй ся сериозно, у наше село имаше случай един се спъна докато се къпи и умря, кво да забранят на хората да се къпят ли ? Няма закони, трябват закони кой какви породи може да развъжда (тези дето продават в ОЛХ-а, без нужните документи да лежат в затвора) дресиране и участие на кучета в кучешки боеве - затвор ! Трябва зоо полиция, ако едно куче е агресивно да се извежда от дома(и да се търси някакво адекватно решение за добичето) и на стопаните и такава глоба, че да не си помислят повече за куче. Закони и глоби това е !

Много сте зле, все някой ви е виновен. Имам стафордширски териер, който е минал обучение и след 10 години се подчинява безотказно. Има хора, които дали от лиготия или комплекси развалят животните. Гледам ги преди месец двама водят два питбула, че се и зверят, когато не се преместих, че те да минат. Жал ми стана за животните, както го научиш, такова ще го имаш. А моето куче е изключително спокойно. Когато имах немска овчарка един ме сочеше с пушка да не смея да минавам с кучето край оградата му. На кой му хлопа дъската?

Нито едно куче не се ражда зло. Стопанит дресират кучетата си за да нападат и ги правят зли. Често за да станат зли, кучетата са подлагани на жестоко отношение. Кучетата са преданни на стопаните си. За да се стугне до такова нападение, означава, че кучето е тормозено от тази жена, вероятно бито или държано гладно. Не е виновно животното, а човекът, който го е отглеждал. Ако нещо трябва да е забранявано, това е жестокото отношение към животните.

Нито един лъв не се ражда зъл. Нито един крокодил не се ражда зъл. Нито една акула не се ражда зла. Те просто имат нужда да ти отхапят ръката. Не случайно в цивилизования сват много породи кучета са забранени за отглеждане и развъждане. Само Ганя се опитва да оправдае инстинкта на животното с възпитанието му. Разбира се, че Ганя е над нещата. Разбира се, че Ганя ще каже "Ма как така те ще ми кажат какво да си отглеждам у нас". Ама разбира се, че последствие за Ганя няма когато животните му нахапят някого, че дори и до смърт. Най-добре да оставят животното за осиновяване, че да може и друг Ганя да се опита да го възпита, той е най-добър в това.

Това са глупости. Не става въпрос за диви животни а, за куче. Кучетата живеят с хорат от древността, не живеят в дивата природа. Те могат да бъдат обучавани и имат поведение, каквото стопаните им възпитат в тях.

Коефицента на интелигентност (КИ) на кучето е НУЛА, то се командва само от животински инстинкти и рефлекси. А човек избира приятели със сходен на своя собствен КИ, нали? Какъв е КИ на кучкарите? Колкото до породите кучета, те са създадени от човек с определена цел: 1) Питбул е куче убиец създадено за боеве с кучета, те са селектирани от най-кръвожадните и жестоки кучета. Като захапят, не пускат, дори да бъдат умъртвени в боя с други кучета. 2) Дого Аржентино е голямо куче, селектирано за лов на глигани и други големи животни. С каква цел някой хора отглеждат подобни породи кучета УБИЙЦИ в градски условия? Отглеждането на подобни опасни породи показва и изключителната криминалност и жестокост на хората отглеждащи тези кучета, просто за да плашат и тероризират съседите си. Няма друга причина! Когато става въпрос за отглеждане на кучета в градски условия, освен събиране на изпражненията на кучетатато, трябва да има строги правила: 1) На обществено място кучетата трябва да се водят на здрава каишка до 1.5м, не с 5м повод, който не позволява на хората да се разминат на безопасно разстояние от агресивни кучета. 2) На обществено място всички кучета с тегло над 10 кг трябва да бъдат с надморник. 3) Всички страни съседни на България имат закони за опасни породи кучета. 4) Всички страни съседни на България имат закони за безстопанствените кучета и няма никъде да видите безстопанствени кучета. Елементарни въпроси: Защо няма закон за опасни породи кучета в България? Защо няма закон за безстопанствените кучета в България? "Докога ще търпим кучета да разкъсват деца" https://trud.bg/докога-ще-търпим-кучета-да-разкъсват-д/

глупендер има кучета по -умни от хора и от теб съшо

Нито един човек не се ражда зъл, но в днешно време като се огледаш е пълно с тъпанари!

Същите куци теории ги развиват собствениците на агресивни породи кучета, за да оправдаят отглеждането им и разхождането им сред други хора и деца. Разбира се, техните кучета са винаги са добре възпитани. До момента, в който си изядат собственика.

За парламента не знам, но че от приюта ще е на улицата е сигурно. Щото се е превъзпитало... Аман от помияри /нямам предвид кучетата/.

Да го пуснат тва куче за малко в парламента и да заключат вратата отвън......

горкото кученце, дано да не е счупило някое зъбче в гадните кости на сопанката си... сега ще му е много зле в приюта.... хайде веднага да се събере и да отидем да протестираме пред общината за неговото освонождаване....

който разбрал - разбрал....

докато една много малка, мо изключително нагла, креслива и претенциозна част от обществото ни защитава подобни животни - така ще е....

хове. ГоУеми мЪже пък една елементарна първа помощ при кръвозагуба не могат да окажат?? И какво са научили в тая казарма, как да пият без да ги хване ,,старшинката'' нали!

Малки са данъците и глобите за кучета! Трябва да се иска съгласието на всички съседи, преди да бъде допуснато в жилищна сграда!

но те съседите не могат да се разберат за важни неща от значение за здравината на сградата, не плащат за почистване, не оправят покрив, не искат да плащат асансьор ти искаш да се разберат за куче. Боже опази в българия със съседи да си имаш работа

не са ли забранени

В много малко страни са забранени.

Естествен подбор, грам не ми е жал за стопанката.

Ама всичко над пет килограма трябва да е забранено като домашен любимец, освен ако си ловец.

Жената изгоря.

Очаквайте подписка близките дни за спасяване на нещастното кученце. Само дето никой няма да го иска. Те всички кучкари са такива. Някой друг да направел нещо и отварят едни усти, цъкат минуси. Кучкарска му работа, техният добитък бил добър и възпитан.

Хапат ми, тва куче, да ней котка... Хапат деба и гадовете.

Те и котките хапат, ама не смъртоносно де.

Гърмете го тоя питбул

Горкото осиротяло бездомниче, да съберем пари и да намерим дом !

и що дзвера не е отстрелян на място? Тая си го е търсела.