Работодателите с отворено писмо до Борисов за цените на тока

Три национално представителни организации на бизнеса, АИКБ, БСК и КРИБ, настояват за спешна среща с премиера Бойко Борисов във връзка с енергийните цени.

Обратно в новината

Коментари - Работодателите с отворено писмо до Борисов за цените на тока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мимозке, от твоя коментар не разбрах умен ли съм или не! Явно целта е да ме укориш, че съм некадърен? Може и да е така, но защо ли няма нито един чужд инвеститор в България, освен монополите - ЧЕЗ, мобилни оператори, вериги за хранене и др? А, пропо, за горепосочените нашите продажници са взели тлъсти хонорари!

До лудият - Като си толкова умен защо не започнеш собствен бизнес. А като работник сигурно толкова добър, колкото и главата ти. Явно само си зубрил на готово, но е време и да почнеш да мислиш.

Т.нар. работодатели - робовладелци, плащат заплати по 380 лева и робите им работят по 12 часа на ден. Трябва да свикнат с мисълта, че преразпределението свърши, както и печалбите им от 100, 200, 300% и трябва да се радват на 3-5% годишна печалба.

Искате гущера да си отхапе опшката! Нали при първото провителство на ГЕРБ се подписаха загробващите договори с няколкото енергийни олигарха за ВЕИ-тата. Защо си отиде Трайчо Трайков? ШАХ и МАТ! Сега да го видим момчето от Банкя за кого ще е - за олигарсите или за народа!

Работодателите са прави за едно: - не може всяка година да се сменят правилата. Така няма как да се прави бизнес. Не може да правиш калкулации при 10 ст на киловат и да оферираш в Европа и след година да кажеш - сори, ама ми догнаха тока и сега е 11 стотинки, след година 12, след три 13. И тогава ще те резнат, щото конкуренцията от Азербайджан не плаща ток и продава на 9 ст, а на европата им е писнало от твоите цигански номера!

Много точно и правилно казано. Браво

А може ли да се изясни на хората кои са в тези АИКБ,БСК и КРИБ!При по-задълбочено разглеждане ще се окаже,че в тези "закрилници" на българския бизнес са старите червени номенклатури и техните отрочета,които навремето изнесоха "черните" куфарчета и приватизираха страната ни.Вместо в затвора, сега размахват пръст и заплашват. Като са толкова про-европейски настроени, защо не направиха заплатите на работещите в тях европейски?!?Напротив-овладяха и синдикатите и хората не смеят гък да кажат...

Един Член- куреспонден, или Доцент оноДис кауза, от Харварт или Мировяне? Радойка

даа, напълно прави сте, ние сме луди за връзване, щом търпим такива прости и алчни хора за работодатели! И вярно, нямаме "бизнес виждане"/каквото и да означава тази измислена фраза/, но чакаме Видовден!

Аз съм скромен и тих човек, но от тази наглост вече ме сърбят ръцете! Ккакво са заревали тези "бизнесмени" като вдовица за ...такованкана? Ако ги накараш да се закълнат как са започнали своя бизнес - с честни пари и труд, дори един няма да го направи! Хайде да не ми се правят на ангели небесни, знаем се - в едно и също време живяхме, в едни и същи училища училища учихме! И стана така, че тройкаджиите станаха богати противно на всякаква логика!

Има много тихи луди!

какъв бизнес бе мошендаци...комунизма си отиде...сега работа ви чака ..ако ли не айде на борсата..червени гниди

Какъв бизнес какви пет лева Работодатели =Робовладелци от 25 години не вдигат заплатите и сега трябва да споделят кражбите в Енергетиката за което и те имат вина подчертавам имат вина ,плащали са досега жълти стотинки и сега протести я марш от тук. Писмо до Г-н Борисов искам заплата 1500лв. точка да ми се осигури ,оп забравих и да се пенсионирам като полицаи.

Въпросите - към другаря Борисов, моля! През 2009 обеща на целокупния български народ европейски заплати и европейски условия на труд - а това, че сме на такова дередже, е пак негова заслуга.

Същите тези работодатели,които искат европейски практики при ценообразуването,зашо не са въвели европейски практики при пбразуванетио на заплатите на работниците???? Защо не плащат като в Европа ?? А искат да се гушат с пеяалби на наш гръб!!!

това не са работодатели а олигарси, крадци и мошенници до един

комунистическите тролове лъжат и затова им плащат в москвичи и лади

виж само,колко много са тука ...ама на изборите нула..хахахах

Бизнеса има пари и ще си купи гражданство в по-подредени страни и ще си организира живота. А какво ще правите вие плювачи на бизнеса? От какво ще живеете? Защото има българи, които имат добри заплати и осигуровки, плюс екстри в България, бонуси. Кой ви плаща данъците, осигуровките, прави дарения? Като сте толкова умни защо сте бедни? Защо нямате бизнес виждане?

искаш да кажеш че убиеца киро от катуница е бизнесмеn,ако и ти си бизнесмен като него тежко и горко на моята родина защото като си купите гражданство в по-подредени страни и си организира живота, тука ще останем истинските българи а не измислени мутри-бизнесмени като вас които са 101% мошеници

Знаеш ли как се нарича обвинение без доказателства - КЛЕВЕТА и е престъпление срещу личността!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Най-авторитетният женевски вестник Le Temps разкри вчера как Бойко Борисов ще помогне на швейцарците. Ще им оправи границата и ще въведе системата ДАЙ. Маави, йок кармазъ. Мастика, мастика...

мис грух да не е била и тя с тиквун в женева?

Бизнес в България? По-заплетен въпрос и от "Кой?"

Бойко,непосилно ми е да плащам скъп ток.Купих си бизнес ,коли ,яхти,вили,апартаменти на любовниците ,а сега искам и самолет.Тази година това съм запланувал.Не ми разваляй плановете.

Питайте Бойко Борисов и Меглена Кунева защо затвориха четирите блока на АЕЦ-Козлодуй които произвеждаха най евтиният ток

Отговор: - за да може американските ни "приятели" да ни продават произведения от ТЕЦ 1 и 3 ток на десеторно по-високи цени

Попитайте за това г-н Милко Ковачев, по негово време се сключиха тези договори и с каква комисионна само той се знае!!

Е за това тока поскъпва и ще става още по скъп

По това време, когато царчока и куневица спираха АЕЦ-а, ББ го жулеше секретар в МВР. Куневица гушна пост в Париба + 500 милиона кеш.

А знаеш ли кой вкара Бойко Борисов в политиката

ато им е толкова висока цената на тока, защо не използват тока от централата на Домусчиев - само 130 лв е.

БИЗНЕСА МОЛИ БОЙКО - ЦАР НА РОМЛЯНИТЕ :)

ако не сте гласували за костов, вие сте се обрекли на политически и иконономически перверзии. да сте гласували за костов

костовитите му!

аа, не беше ли Костов, който продаде Мариците на американците? Сигурно е взел добри пари, за да приеме условията им, които са пагубни за българите.

"НАЙ - ДОБРЕ ДА ДОЙДАТ ТАНКОВЕТЕ" ДА ПАЗАЯТ БЕЙОВЕТЕ. ЧОРБАДЖИИТЕ И ТЕХНИЯ БАШИБОЗУК МУТРИТЕ :))

ами те затова влязоха в нато,ако стане революция американците да пазят дебелите крадци от народа,иначе няма кои

направо да поискат тиквата на тиквуна и да й бият един шут на полето

Не харесвам рапоня. Но без него переспективата е още по-лоша - доганя, местаня, мамин свинчо, калфата или симеонов. Кой?

които и да дойде ще е по добър от простата тиква,не е вярно че тиквата няма алтернатива,и Киро от катуница да турим ще е по добре.трябва да си вдлъбнат перверзен гербераст за да кажеш че шамана няма алтернатива

данс = продажници провокирам ви като ви казвам, че не правите педе-аски работи , просто не заслужавате това определение ! ееее каква провокация за диалог, но никакъв отговор гузни сте нали ? Данс и нац. сигурност организират износа на бели роби !

ке падне, кандилка му се стола калинките и седерастите му лизнаха удъ!

и един прост въпрос към господа бизнесмените,като толкова не ви харесва бизнес средата в България,защо не отидете друго място,например Германия?Прост отговор,защото тама няма да минат селскита ви номера.)

Глупости!Прост партиен агитатор! Не виждаш ли колко малко истински бизнеси са останали тук.Нови почти не идват,независимо от нищожните раб.заплати и прочутите 10%.Производството не е като охранителна фирма или фондацийка или даже хотел.Ако тъпите герберасти които държат властта от 2009г. бяха разбрали това ,сега заплатите нямаше да са на това ниво. Не гонете бизнеса!Явно някои си представят демокрацията като КНДР ,само че ръководена от американското посолство.

истински бизнеси??? ха-ха,няма такова животно в България,истинските бизнесмени са навсякъде по света но не и в България,тук мутри ,нарекли се бизнесмени,колят и бесят робите,не плащат заплати или плащат минимума,крадат законно ддс и влагат в храните ментета и палмово масло.не купувате българското менте е и опасно за здравето.българският "бизнесмен" е 100% мошеник.

В други Европейски страни токът за бизнеса е значително по-евтин спрямо домакинствата, така стимулират икономиката (колко ток може да се открадне?), това е тяхната дотация към индустрия и бизнес. Създават благоприятна среда за конкурентно-способност и развитие!!!

В други европейски страни нямат 1 милион циганина които не плащат ток.В България тока за бизнеса трябва да е по скъп

Osobeno tozi na organizaziyata prezedatel li e i li kakvo KRIB Nali toiya sashtiya se beshe iskazal che e bogopomazan zashto iska sega ot ministara na balgariya proshka Neka da se spravi da ama ne tryabva da sabira pari za da bade bogopomazan bokluka mu sas boklukProchetoh edno negovo intervu ako tova e istina koeto go e kazal to toi e za linch ne samo vav B G ami na svetovno nivo

особено този на организазията презедател ли е и ли какво криб нали тоия сащия се беше исказал че е богопомазан защо иска сега от министара на балгария прошка нека да се справи да ама не трябва да сабира пари за да баде богопомазан прочетох едно негово интерву ако това е истина което го е казал то тои е за линч не само вав б г ами на световно ниво *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А не искат ли оставка на папата. Достатъчно е, че храним циганите.

Много ми е интерестно ... Дават най-ниските заплати в цяла Европа, не плащат осигуровки или ги карат на минимална заплата, крият данъци, че и сега токът дето е все пак един от най-евтините в Европа им идва тъшкън. Е няма да прокопсаме с такива бизнесмени ....

викаш дават заплати ?! кой това ? косашки и ония зализания или ония дето е като че е бил погребван веднъж ?

Бизнеса в България не желае нищо да плаща,иска само да лапа.Норамално всеки би изкал така,ако може.)

А то може. Крайно време е да се приравнят заплатите с тези от ЕС. Който иска да прави бизнес да си плаща, а не само да робовладелства.

След това посещение в Швейцария, нищо чудно Мутрю да последва Хр.Бисеров.

Какво "писмо" бе?Та нали вие финансирахте преврата в полза на хунтата на ГРОБ и соросоидите,а сега се оплаквате!Абсурдно е!

Реален виц относно Боко от Баку. Ердоган се среща с Путин и му заявява, че днес тук не присъства нито един лидер на европейска държава. Путин с усмивка му казва, че днес тук в Баку, Турция е представител на Евросъюза! В същото време и двамата знаят , че Боку е Баку! Унижение за Република България , че стана Република Рийс.

човече , ти как живееш с толкова малко мозък ?

Някакви доводи?

Откога джуджетата решават кой е от Европа и кой не. Европата си има ръководители които казват това ...

Ръководителите на Европа са във Вашингтон и "джуджетата" отдавна знаят , че Европа е за продан , както през 1945, просто трябва да се разберат с собственика този път да не я събарят цялата преди да я делнат! Така, че толкова за ръководителите на Европа!

-работодателите , частници , се оплакват от електропроизводители и разпределители , също частници , в някой случаи едни и същи лица , на премиера !? че те за пазарна икономика не са ли чували ?! като взимаш , все ти е малко като даваш все е много що тъй бе работодатели ?

Ей сега боко боклука ще го премести от единият в другият крачол и наесен ще обвинивя комунистите(от които е част и той),че са го свалили от власт.

Този е ясно, че ще пада от власт, дотук беше с него. Сега обикаля разни държави като Швейцария не за да привлича инвеститори, а да си скътае откраднатите милиарди. Чакат ни смутни времена народе

Клати се Боко, клати се! На пролет ке падне!

А кой ке дойде тебе питам.

Какъв бизнес какви пет лева Работодатели =Робовладелци от 25 години не вдигат заплатите и сега трябва да споделят кражбите в Енергетиката за което и те имат вина подчертавам имат вина ,плащали са досега жълти стотинки и сега протести я марш от тук. Писмо до Г-н Борисов искам заплата 1500лв. точка да ми се осигури ,оп забравих и да се пенсионирам като полицаи.

Без това нещастно недоразумение наречено "бизнес" и работещо колкото пиян циганин, ще сме по-добре.

Не жалете частника изедник онбашия. Той богатее и дебелее и ви ограбва ден и нощ безспир.

Лъжа ли е?

Ко речи?

Докъде се докарахме бизнесмени да се молят на мутра.

Грешиш мутри се морят на мутра.

Стига с този гаден театър! Национализация на Бизнеса! Изгонване на Западните компании!

това вече беше !

Токът пак ще бутне Боко! Но то е така: който го е страх от мечки да не ходи в гората, т.е. като не може да управлява да не се хваща!

А истината не е обида!

Не искам гангстер за министър председател!

НЕ САМО ОТСТАНКИ СЕ КАЗВА ,НАЛИ? ВРЕМЕ Е ЗА ТОЯ НЕКАДЪРНИК КИТОВ ЕФЕНДИ ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН И СЪДЕН ,КАКТО МУ Е РЕДА ! НЕ РАЗБИРАМЕ ,КАКВО ТОЛКОВА НА ТОЯ ЛЮБОВНИК МУ ХАРЕДВА -МИНИСТЪР - ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ?

ТОВА Е ЧИСТА ИСТИНА ЗА ТОЯ ГЪРБУШКО ! ТОВА Е ПРЯКОР ОТ ДАНС !