Десетки медици протестираха пред ”Пирогов” (обновена)

Десетки лекари и медицински сестри излязоха на протест пред "Пирогов" заради неизплатените средства за извършената дейност през септември. Директорът на болницата доц. Стоян Миланов съобщи, че вчера работещите не са получили заплатите си.

Обратно в новината

Коментари - Десетки медици протестираха пред ”Пирогов” (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

жоре,бии комунагите по каскет аз сам с тебе поздрави на тебе,цицо и баста ти от фух лухембург,арлон *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Какво означава опозиция в България? Това е брашнян чувал, който упрамляващите постоянно млатят, затова че са виновни за всички беди ,които се тъй значителни, че всичките им усилия за решаването им са безрезултатни. След 4 години те си сменя местата, както и си разменят и начина на говорене. И добре знаят, че всичко това е заради прахоляка от чувала, скриващ факга, че са свързани като свински черва и в делата и в приказките. Писна ми, да слушам кой е виновен! защото всички те, и опозиция и управляващи са от едно котило - с еднакви цели, еднакви умения и еднаква алчност, само си разменят хранениците, консумиращи трохите от собсвената им трапеза. И, съгласете се,не може да храниш цял народ с трохи, колкото и обилна да е трапезата.Жалко, но оказва се, че днешните българи не могат да намерят фигури, достойни ,честни и кадърни да работят освен за собственото си благо и за благото на страната. Такива, каквито до сега винаги са се намирали д критични за страната времена.

А сега да си признаят протестиращите лекари как отказват помощ при спешни случаи! Случайно сестра ми вчера имаше тежка бъбречна криза, отиде до Пирогов сутpинта за да и поставят инжекция в спeшният кабинет, където я посрещнаха с думите: "За какво идвате, ние стачкуваме!!!!?"

Ами това е само началото.Много болни ще бъдат върнати и ще бъдат накарани да си платят.Какво си мислите-няма да им плащат,а те ще продължават да ви подгъзуват.Търсете си парите там,където сте ги внесли-в касата.

Здравеопазването в България се унищожава целенасочено. Крайно време е и "Пирогов" да падне на колене. За какво са ни болници като можем да си имаме лични лекари? А за какво са ни лични лекари, когато мога и аз да си предпиша "парацетамол? - поредния хит сред наркотичните вещества... Някой много яко се ебава с нас - не само българите, защото системата на здравеопазване в повечето и икономически напреднали страни е "майка плаче"

аз пък мисля, че българите от години се правим на разсеяни - внасяме по общо 8 процента здравни осигуровки, като голяма част от нас се осигуряват на минималната рз и очакваме чудеса...че една огромна част от населението даже никви не ги внася...докато има хора, които взимат по 6000лв, от които внасят някви мижави 70 лв здравни вноски, а после се редят за направления, управия нема да има. здравето е скъпо удоволствие и ако искаме повече, треа да станем и да предложим да плащаме пропорционално по-високи вноски. Сори ама ако това, което се изхарчва в държавата по ресторанти и барове само за един уикенд, може да спаси пирогов за целата година сигурно. въпрос на приоритети в нашето общество т.е. приоритети за всеки от нас.

milena_gm@

И понеже бедните и богатите боледуват по различен начин - то точно там е проблема - в здравните вноски.

Абе, какви хора сте? Куцо, сакато, бедно, гладно, опърпано, с червеи в раните, пияно, трезво, ударено, кюснато, лудо, младо, старо, шантаво, сбъркано, осигурено, неосигурено-всичко в "Пирогов"! Идете в Правителствена-до бариерата ще стигнете...

8901

Милиардът е усвоен целево другарки и другари и свърши.П.Ореш.,Съселко,М.М.,моят идол от аватара М.М.,Л.М.ефенди,В.С.,Д.П. и ред други другарки и другари имаха ясна визия за този милиард и го употребиха.То и за още един милиард имат визия,ама него ще вземем на заем догодина.Студентите,докторите и разни други лумпени 140 дена протестирали.Хич не ни пука на сайдера-ние си знаем работата и сме с най експертното правителство в историята на България.

А знаете ли на колко места работят тези алчни ненаситници?От частната клиника препращат"болния"в Пирогов на себе си.Така е във всички болници.

нещастници или не, съсловието на медиците е жизнено важно за обществото. в условията на отворен пазар младите специалисти вече изтичат навън. има специалности, които просто вече немат специалисти в бг. докторите трябва да се чувстват любимците на обществото и да им се поднася уважение, включително треа да сме сигурни, че стоят високо в класовата икономическа стълбица, в противен случай след 20 години ше се лекувате при билкаря в гората.

Да си платят данъците ,че се връщам от Москва.

Само два дни Пирогов да хлопне кепенците и правителството ще отлети като чайка...

Старият седесар доц. Миланов пак се е развихрил, сигурно халюцинира за Костов на бял кон, ама няма!

Анестезиологът Миланов изпълзя от дупката си и с Директора Миланов искат оставка на "комунистите". Нищо ново. Да пита ген. Тонев как ВМА работи с текущи 50-60-100 млн дългове и да престане да буни болницата. Утре е детят на будителите - не на подбудителите!

да бе къде отиде милиардът???

Олигарски, кьде ската единия милиард заем?!?!? Нали част от него отиваше в резерва???? Или го окрадохте до шушка..... О С Т А В К А..... И Лекарите не ви искат!!!!

Много си тъп бе, какво общо има резерва с бюджета на НЗОК? Дянков и Рапона го опоскаха, сега Орешарски да търси пари, така ли?

Я по-добре кажи какво стана с "излишъците"?

Не помниш ли думите на Олигарски " ПАРИ ИМА, НО ГЕРБ НЕ ГИ СЪБИРА" ???

Може ли да си платя тока на 80%, водата на 80%, да пазарувам и да платя на 80%, а остатъка обещавам, че ще го платя през януари, но без лихви, тъй както ще ми платят заплатата.

МОЖЕ

Големи професионалисти са, шапка им свалям! Но... там не трески, а греди има за дялане! Като се започне от пияния санитар на вратата, чиято тарифа на метър, превишава и лимузина под наем... и незнам докъде да се стигне

Явно това правителство нв може да се справи с проблемите В СТРАНАТА. Правителството на БСП води цялата страна към ФАЛИТ. На ГЕРБ им стигаха парите, а на БСП изведнъж, за никъде не стигат. БСП Обещаваха че щели да увеличават работните места, а в момента искат да ги намалят като правят съкращения. Атака обещаваха че ще спрат монополите, а и те нищо не правят. Значи- хем нищо не могат да направят в страната, хем се увеличава престъпността и пускат бандитите от затвора. За БСП остава само едно- да си подадат ОСТАВКАТА.

Къв ГЕРБ бе, цъфнал ГЕРБ както в една песен, тъй цъфна, че върза с 1,4 милиарда откраднати от здравната каса

МРАЗЯ АЛФА

25.10.2013 Ръководството и над 50 преподаватели в СУ подкрепиха студентската окупация 23 октомври 2013 Животновъдите дадоха срок на правителството да им изплати 70 % от националните доплащания за глава добитък. В противен случай на 29 октомври те ще блокират магистрала 13 юли 2013 ВМРО организира в събота по обяд блокада на пътя за Гърция през граничния пункт "Кулата" в знак на протест срещу назначаването на благоевградския областен управител Муса Палев от ДПС. 25 юни 2013 Животновъдите организират в сряда протест среку бездействието на правителството и пълното блокиране в работата на администрацията 04 юли 2013 Видински производители се готвят за протест на Дунав мост 2 09 юни 2013 Енергетици се готвят за протест Служители на доставчика на ток в Североизточна България - "Енерго про", обявиха, че са готови за протест, ако не бъде променен начинът, по който се определят цените на тока. 20 юни 2013 С протестни митинги и затваряне на пътища заплашват оръжейниците от ВМЗ Сопот и миньорите от "Мини Марица-изток". Работниците от военния завод са недоволни, че в действията на новото правителство не виждат мерки за бързо изплащане на заплатите им 28 юни 2013 Бургаски надзиратели се готвят за протест. Промяна в режима на работа, ниско заплащане и опасна работа са сред мотивите за недоволство на надзирателите, които подготвят национален протест 8 юли 2013 Посланиците на Франция и Германия Филип Отие и Матиас Хьопфнер заявиха преди в обща позиция, че протестите трябва да бъдат чути, а страната ни да се раздели с олигархичния модел на управление. 05 юли 2013 Съдиите и администрацията на Софийския районен съд ще решат във вторник дали да излязат на първия по рода си масов протест срещу безхаберието на правителството

Аз подкрепям докторите на Пирогов! Става страшна кражба от "експертите"- да ги изметеме по-бързо! О С Т А В К А !

Много си глупав ти бе, Рапона открадна парите, това е проблема! Оставка ще ми вика, дришльо малоумен!

Дали, ще бъде министър д-р Андреева през януари или някой друг, ще обещава за пореден път?

Няма никакъв смисъл от тези захаросани протести.Въвежда се поголовен избор на екип - ние вече го направихме - и да си протестират пациенцията. При цялото ми уважение сиренето е с пари.

От 360 директори на болници 355 се оказаха блюдолизци и слагачи ,треперещи за топлите си местенца и тлъстите заплати.

Най-корумпираните доктори са в Пирогов-това се знае от години!И това,че някакви провинциалистчета тука ги хвалят,без да са им "яли чорбата" се дължи на партизанщина! Като са толкова "добри доктори" защо Тиквата отиде да се лекува ,по спешност,от високо кръвно в Правителствена, а не в Пирогов-най-седесарската болница?

В Пирогов се лекуват по спешност бедни алкохолици, катастрофирали, бездомници и т. н. - с две думи простолюдието!В което няма нищо лошо. В правителствена болница се лекуват ограничен кръг "богопомазани" персони.Такива като теб и като мен не се допускат в правителствена болница за да не им нарушават спокойствието.

В "Пирогов" имат щатен клоун, но нямат пари за заплати и осигуравки на персонала, както и за лечение на пациентите. Май е време изпълнителният им директор - потомствен връзкар, да си ходи, вместо все да си намира оправдание. Както и е време пироговци да спрат да си отмъщават на пациентите и да ги муфтят за пари. нали всички знаем, че ако ти се налага операция, трябва първо да платиш на ръка, докато не платиш - ако щеш умирай. Става въпрос за операциий по спешност, например, за счупен крак. А иначе е практика да оперират здрави хора, за да източват касата. Всичко това си има име и то е геноцид, геноцид срещу пациента.

Колеги, НЕ ИМ ВРЪЗВАЙТЕ НА МАЗНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛЪЖИ! Нямате представа как ви лъжат!

Официално комунизма падна преди 25 години и в момента сме официално в Капитализма ..... Тъй наречения "Преход" беше известен едно време в учебниците на Маркс като "Период на първоначално натрупване на Капитал"

Ти тъп ли си или си много отвеян. Като гледам и двете са истина.

Kак си е отишъл? Aз изпълнявам задачи и заплатата ми върви!

Капиталът на добрите лекари е в ръцете и в главите им! Добър лекар може да работи навсякъде. Единственото, за което съжалявам днес, е че не се изнесох още по-рано от България! Пак ще повторя - КОЛЕГИ, СТАЧКУВАЙТЕ ЕФЕКТИВНО! НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ И НЕ СЕ ПРОДАВАЙТЕ ЗА ГОЛИ ОБЕЩАНИЯ! НАСТОЯВАЙТЕ ЗА ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ВАШИЯ ТРУД! Червената сган винаги е искала да унизи способните и образовани хора в България!

Пазете си здравето, спортувайте и спрете с цигарите - с икономисаните от цигарите пари ще си плащате на лекаря!

Съветите са хубави, но хората са плащали за здраве, откъде накъде Боко ще строи магистрали с тях?

Докато има говеда , ще има и касапи! Честито на обръснатите, да се готвят следващите!

Явно много хора не разбират ситуацията в Пирогов и другите болници. По принцип заплащането за лечението на пациент става по следния начин: Болницата плаща на фирмите, доставящи лекарства и консумативи, след което НЗОК плаща на болниците сумата, която те са платили. В конкретния случай от НЗОК обявяват, че ще платят само 80% от плащанията на болницата. А останалите 20% трябва да се натрупат като дълг. Това е все едно да отидеш на командировка от компанията, за която работиш, да ти кажат, че ще ти върнат парите, които си изхарчил, но после като се върнеш на работа да ти кажат, че ще ти платят само 80% от изхарчените пари.

А НИЕ СЕ РАЗБИРАМЕ В КАФЕНЕТО КОЛКО % ОТ ЗАВИШЕНИТЕ ЦЕНИ НА КОНСУМАТИВИТЕ И ЛИКАРСТВАТА ЩЕ ОТИДАТ ОБРАТНО ПРИ ШЕФЧЕТАТА :)

Тия 20% ще им бъдат изплатени през януари или началото на февруари,т.е. с пари от новия бюджет!Какво значение имат 2 месеца?Н И К А К В О! Но "Пирогов" винаги е бил "седесарски"Доц Миланов е известен костовист!Та сега използват момента ,не толкова заради парите,а заради протестите организирани от Реваншисткия блок!

Има значение, няма да има с какво да купя подарък за Коледа на детето ми. Маратонките му се скъсаха, анцунга му окъся, сметките за ток през зимата ще растат. Родителите ни са с малки пенсии..... и още и още и още. Най- вече съм си изработила заплатата, ами я дават на 80 %...............

Абе, защо се занимаваш с неща, които не са ти ясни. Не ми преразказвай новините - те са поднесени от тъпаци - за тъпаци като теб.

Дянков отива на прокурор за 1,4 млрд.лв. източени от Здравната каса. Честито, другари герберушки, почнаха да ви гърмят главите една след друга, престъпници нагли! Обаче невДянков е само пионка, заповедта за грабежа е дошла лично от банкянския шмекер Буда Борисович! Съд и затвор за тоя българоубиец, друг път няма!

"Колегите немогат да си поръчат заплатите", каза го клоуна ....

ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АРТРИТ И В БЪЛГАРИЯ И В АМЕРИКА ЩЕ ТИ ВЗЕМАТ ПАРИ, МАКАР ЧЕ ДОСЕГА НЯМА НИТО ЕДИН !!!!!! ОФИЦИАЛНО ПОТВЪРДЕН УСПЕШЕН МЕТОД ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АРТРИТ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ХРУЩЯЛ !!!!, И ВСИЧКИ ЛЕЧЕНИЯ СЕ СВЕЖДАТ ЕДИНСТВЕНОТО ДО БОЛКОУСПОКОЯВАЩИ :)))))

Това са симптоматични "лечения". Ти за какво мислиш, че служат лекарства като Парацетамол? Те НЕ лекуват нищо. Само потискат симптомите, за да не ти е толкова кофти докато собствената ти имунна система не пребори болестта.

ЧАКАМ НЯКОЕ "СВЕТИЛО" НА БЪЛГАРСКАТА МЕДИЦИНА ДА МЕ ОПРОВЕРГАЕ

Ха сега да видим! Кой е по-виновен - сегашните или предишните!?? Изплащането само на 80% от разходите на болниците е МАЛОУМИЕ! Кражбата на 1,4 млрд. лева от Здравната каса от БЕЗУМИЕТО ДЯНКОВ е ОГРОМНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!!!!!!!!!! Ха сега, кажете КОЙ Е ПРЕСТЪПНИКА!?

Директорът на българския офис на Европейския съвет за външна политика Димитър Бечев казва на свой ред, че тактиката и едните, и другите са маскари подрива доверието както в гражданското общество, така и в Конституцията. Сеейки недоверие сред хората, управляващите преследват една-единствена цел: да се закрепят във властта.

а "Пирогов" защо не протестира за парите откраднати от Дянков от здравната каса ,мушмороци и демагози и слугинаж на Тиквата са тези "лекари"

Прехвърлянето на 1.5млрд от НЗОК в резерва стана и с гласовете на БСП в предишния парламент! Парите не са откраднати и във всеки един момент БСП може да ги върне обратно щом поиска! Аре бегайте некъде по-далече с инсинуациите!

Кога БСП е гласувала за това решение!Пълни глупости!Има архив в Народното събрание-може да се провери! Второ -как да върне парите,след като са изхарчени? Инсинуациите и лъжите ги пишете вие,ieoeid,f-he,/e,iurje md.s'fl[r!

Директорът на българския офис на Европейския съвет за външна политика Димитър Бечев казва на свой ред, че тактиката и едните, и другите са маскари подрива доверието както в гражданското общество, така и в Конституцията. Сеейки недоверие сред хората, управляващите преследват една-единствена цел: да се закрепят във властта.

Срещу откровеността и честността на повечето протестиращи студенти да се хвърлят гологлави биячи е просто позор. Крипто-левичарството все още съществува в България, а екстремността на ситуацията просто наложи тези къртици да излязат на открито. И толкова по-жалко за тях, казва професорът, който е преводач на Платон и други древни и средновековни мислители.

Студентските окупации бързо се превърнаха в поредния фронт на пропагандната и контрапропагандна война между противниците и привържениците на управляващия режим. В битката за разводняване и миниране на младежките протести бързо бяха хвърлени администрация, партийни провокатори, платени биячи и най-вече медиите с техните журналистически къртици, които доскоро старателно бяха прикривани. За проф. Цочо Бояджиев, медиевист и преводач, подбудителите на тази война са ясни, но той се пита защо управляващите не се срамуват, защо не се гнусят от използването на такива прийоми?

Студентският бунт разпали наново позатихналите летни пожари на българското недоволство. Кои са протестиращите в университетите, какви цели преследват и какво мислят някои от преподавателите в СУ за техния бунт?

В АМЕРИКА ДЖИ-ПИ-ТО ВЗИМА ПО 10-15 000 ДОЛАРА НА МЕСЕЦ .... .... ТОВА ОБАЧЕ НЕ ЗНАЧИ ЧЕ КАЧЕСТВОТО НА УСЛУГАТА Е 10-15 ПЪТИ ПО ВИСОКО ОТ ТОВА В БЪЛГАРИЯ - ПРОСТО ЛЕЧЕНИЕТО НА СЧУПЕНА РЪКА И В АМЕРИКА И В БЪЛГАРИЯ Е ЕДНО И СЪЩО :))))) ХА НА БАС, ЧЕ АКО В ПИРОГОВ ИМ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ ДО НИВОТО НА АМЕРИКАНЦИТЕ , КАЧЕСТВОТО НА УСЛУГАТА ЩЕ ОСТАНЕ СЪЩОТО :)))))))))

ама първо да се вдигнат и доходите на лекуващите се т.е. на всички Когато получаваме колкото един средно статистически американец може и цените за лечение да стигнат тяхното ниво

Не е ясномсперед вас какво е качеството в Пирогов ,но то е много високо ! Искам само да кажа,че като лекар,но не Пироговец,колегите от Пирогов работят на много високо ниво и ако САЩ са критерия за ниво според вас,значи на американско ниво ,но с български заплати ! Браво на пироговци !

как ТЪПИТЕ ЛЕКАРИ по време на Соца лекуваха, спасяваха хора и обучаваха бъдещи Лекари за по 300-400 долара на месец ?

Чета и не вярвам на ушите си ... Абе хора за вас освен да пустосвате комунистите друго няма ли???? Първо здравната ни система много отдавна куца поради ред недомислици от страна на управляващите и в частност МЗ поради некомпетентно формиран бюджет и тука ще кажа за това изключителна заслуга има Г-н Дянков , поради тенденциозното ограбване на НЗОК в годината , когато управител беше назначения от герб г-н Цеков и още и още , но очевидно за списвачите тук е валидна фразата Най-обичам да мразим и то конкретно " червените боклуци" Пишете на базата на факти а на не на база омраза , защото не е сериозно

Bсички факти говорят за активната ни деиност. Hе умаловажаваите заслугите ни!

Подкрепям! Там са най-добрите професионалисти, с най-лощата материална база. Пирогов е символ на професионализъм, но е дошло време да го унищожат и него! Съгласен ли е народа - тепърва ще разберат!

Фокус-мокус. Бръкваме с едната ръка в джобчето и вадим 30 000 000 лв - ама там нямаше, нали? - Празно! Преди това - слагаме в джобчето 1 000 000 000 лв - и - О, чудо! Няма ги-и-и. Празно е :)

iq oosh

браво на бати станишев, явно е гледал бати николаи в ръцете като малък и не е спал. то пък дали е имало бати николаи в украина или тал ги учат в училище да изчезват пари?

Червената пропаганда само едно си знае, всеки, който протестира, независомо защо и за какво веднага е оплют - лумпен, чалгаджия, платен, алчен, некадърник!!! Заради тия червени темерути всички мразим всеки!!! Хората в Пирогов са едни от най-почтените и честни лекари, те спасяват животи, там няма шанс да поискат пари, при положение, че отиват хора да мрат!!!! Не ги обиждайте да не се наложи да ви лекуват!!!

Къде видя някой да обижда лекарите? Нпротив, протеста им срещу Буда е напълно справедлив! Буда, върни парите!

От гъ.. пардон от носа си по-далеч не виждаш. Всеки проблем в държавата е свързан непременно с врага.