Орязаха заплатите в реанимацията на ”Пирогов”

Има намаление на заплатите на работещите в реанимацията в "Пирогов" през март, потвърди пред БНТ директорът на болницата проф. Асен Балтов.

Обратно в новината

Коментари - Орязаха заплатите в реанимацията на ”Пирогов” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От както Миланови управляват болницата пари има само за реанимации и операционни!!! Другите според вас неработят ли ???

Нали депутатските се вдигнаха...

Вместо да се събират на протести - да работят. Ч я да видят в други болници как се работи! Нямат спирка. А те - протест след протест. Хубав, лош - шевът не ви е виновен!

шеВът не е виновен ... Аман от неграмотни твари, раздаващи акъли.

махни пенсионерите от 65 години нагоре

Истинският виновник за дълговете на Пирогов е предишният директор МИЛАНОВ (ЧИЧОВОТО) който окраде болницата и вкара Пирогов във фалит!!! Правилно го уволниха, защото лакомията му е безгранична. Новият Балтов се чуди как да върже бюджета и да даде заплати на персонала. Заплатите не са намалени!!! Те не може и да бъдат намалявани. Намалено е ДМС-то само на тези които са вземали прекалено много в сравнение с останалите си колеги. Да не говорим, че при лошо финансово състояние ДМС не се дава, това е павило! Тия дето сега реват да отидат при ЧИЧОВОТО, та да си търсят от него ДМС-то!!!

Българските богаташи на запад вече ги лекуват треторазрядни лекари от Африка и Азия, недоучили медицина. В България пари ще има ако всички държавни служители си плащат реално осигуровките, а не крадат от бюджета. Депутати и партийци имат субсидии, не трябва да бъдат лекувани без да плащат лично по пазарни цени.

Много лошо започва Балтов! Точно реанимация не трябва да се намаля, а да се увеличава. Там е ада на земята. А заплатите са смешни от рода на 700лв. Това че дали допълнително от клиничните пътеки - за това ли трябваше да се хванете. Балтов, рискуваш да останеш без реанимация! Увеличавай, не намалявай! Това са най-търсените кадри в цял свят, а ти искаш насила да ги прогониш.

и пак се надигат гербери

Намалението е с 8%, защото техния процент беше 18, а за последния месец те взеха 10% от този допълнителен материален стимул. Болницата е в не добро финансово състояние. Просрочените дългове са около 15,5 милиона лева. Изключително трудно е да дадеш допълнителни материални стимули в такъв момент." Бъдете по-точни все пак - това не са заплати, а ДМС! Колко хора в реалния сектор получават всеки месец ДМС?! И ако питам за реалния сектор, то е защото със здравните вноски на тези хора, в този сектор, се осигурява здравето на всички българи и част от заплатите на лекарите в държавните и общински болници!

Формирането на това ДМС е въз основа на изработените клинични пътеки - работодателят го разпределя на тези , които са изработили повече. Не виждам вас точно какво ви касае. Тези хора работят в ада с най-тежките случаи от цяла България. Мислите ли, че ще останат там на едни 600лв заплата само? А реанимационни сестри и лекари реаниматори-анестезиолози са най-търсените и високоплатени кадри по цял свят. Да се пипат заплатите на тези хора е престъпление. Вие, мила ми Пипилота, бихте ли искали някой на заплата 600 лв да се грижи за умиращото ви дете, роднина, приятел? Аз не бих искала! И моля, не ги приравнявайте с работници - няма място за сравнение. Това са обучени кадри, чието обучение трае минимум 10 години. А вие тука ги принизявате до сервитьорки и боклукчии.

Нищо не ме бърка - само правя едно уточнение! Пише, че финансовото състояние на "Пирогов" не е добро - по-принцип ДМС ( и то далеч не навсякъде) се дава при някакво положително изпълнение на финансов план - поне така е в бизнеса! И понеже здравеопазването в БГ отдавна е бизнес - и по закон болниците са търговски дружества - не виждам защо се засягате? Говорим чисто икономически.

И моля, не ги приравнявайте с работници - няма място за сравнение. Това са обучени кадри, чието обучение трае минимум 10 години. А вие тука ги принизявате до сервитьорки и боклукчии." Извинете, но сте много зле с понятието "реален сектор". В него , освен споменатите "сервитьорки и боклукчии", работят и едни други кадри - инженери, например, вложили не по-малко училия в образованието и квалификацията си!;)

Браво бе! Точно в Пирогов и точно на реанимацията! Евала шефе. Това се казва креативизъм. Евала.

Защо не се хванеш под ръка с Илко Семерджиев и не си отидеш с него? Нали той те натресе на този пост? Какъв "конкурс" бълнуваш. Семерджиев /собственост на Ахмед Доган/ още не си беше седнал на бюрото и веднага уволни читавия директор на "Пирогов" и натресе теб. Кога го обявиха този конкурс, колко човека се явиха и кога излязоха резултатите? Ти за "Държавен вестник" да си чувал? Ти помниш ли, че имаше проблеми и с дипломата ти? Защото аз помня. Ако останеш на този пост и при новото правителство, значи Ахмед Доган пак ни управлява.

И в крайна сметка- какво е виновен този човек. Къде е Министерството, къде е държавата. А за останалите болници. Нали тия пари трябва да дойдат отнякъде. Какво Ви става...Балтов би дал много повече- въпроса е откъде....

Глупостите- как ще увеличат заплатите на учители, лекари и сестри- втръснаха на всички. Нали повечето болници са общински дружества- т.е. Търговски- сами се издържа, сами си плащат всичко.Пирогов- и от Здр.каса. Откъде пари. Нали отнякъде трябва да има постъпления, за да се дадат като работни заплати. Също като измислицата за пенсионерите. Боже, боже...пази българите живи.

Ейййй!!!! И за реанимация в Пирогов немало пари!!! А за незнам колко стотин джипа има! Ше ни докарате да няма дой да ни направи два шева !!?!?!?!

Не се притеснявайте, за сметка на това заплатите на дУпетатите ще бъдат увеличени и човешки живот спасяват и те отговорности за цяла нация носят, толкова са изтощени горките, на смени работят, стрес, напрежение. Какво знаят тия от Пирогов, нищо, по цял ден краката си клатят, я превържат порязано пръстче я не. Да взимат пример от дУпетатите и да се стягат и да почват да работят. Може и от циганите пример да взимат и извънредно релси, туй онуй да връщат, да не се помайват.

Как преди имаше пари за здравеопазване, а сега няма ? А произвеждаме 2.5 пъти повече ? Ама май изтичат на някъде парите. И след парите отиват и лекарите и сестрите ...

Хора,престанете да се упражнявате в остроумие на гърба на лекарите,сестрите и санитарите в Пирогов-условията и напрежението,при което работят тези хора са нечовешки. Тук нсеки си пише каквото му скимне,но когато има нужда веднага хуква към Пирогов и там хората са длъжни срещу мизерно възнаграждение да понасят и да се справят със всевъзможни трагедии. Само погледнете входната врата на Пирогов,облепена с некролози на млади лекари и сестри-това не е от дъбр и спокоен живот.

Защо не пишеш и за убитите и осакатените от неможещите и незнаещи доктори

Ми така де, нали ония 240 навляка в парламента не си замразиха заплатите и трябва да им се изхранват дебелите задници. Кви са тия в Пирогов, че ще взимат повече??

Балтов, Балтов, гавриш се с хората си, пироговци са най-заслужилите, как имаш очи изобщо да се киприш там, погледни колко хора ти казват истината в очите, а ти безочливо се въртиш на стола си! Това е поредното решение, с което постигаш целта си да затриеш болницата!!!

Какъв конкурс, какви пет лева, назначиха го от служебното правителство....задачата беше да се махне д-р Стоян Миланов......

Тъй, тъй - режете. Режете на всички, само сакън на дупетатите и министрите увеличавайте щото те са и алфата и омегата. Това българите доказахме, че сме големи добичета и сто тояги на голо са ни малко, ама дори и българското търпение има нкакъв предел, ще видите.

намалиха ми заплатата в Пирогов... никой обаче не казва че не са им намалили заплатите ,а премиите... Явно навсякъде така редовно в бюджетния сектор се раздават премии че вече ги считат че са все едно неотменна заплата. Когато стате дума кой колко взима... обаче винаги се посочва само основната заплата...даже и за класа не се споменава.

Нямаше да се налага, ако предишните управители бяха спазвали поне някаква финансова дисциплина. Основният проблем, обаче, са здравно-неосигурените, които са 30% от пациентите там. Както и това, че МЗ не си превежда задълженията, по лечението им, на болницата. А относно лекарите там, както и за самия Балтов - искрени поздравления и благодарност, за това, което вършат!

Този Балтов ще сложи край на реанимацията и още......след като отстраниха д-р СТОЯН Миланов, сега всичко може да се очаква!!!!!

Орязаха заплатите в реанимацията на Пирогов- а ДЕПУТАТИТЕ ЗАЩО НЕ СИ ОРЯЗАХА ЗАПЛАТИТЕ???

щото са наши хора бе.

Тъй като го гледаш Каракачанов (примерно), дали е човек?

Ама чакайте, бе хора! Как така няма да увеличават заплатите на депутатите, като в пленарната зала е пълно с прасета, питбули и др. представители на фауната? Увеличението е за работа в опасни окръжаваща среда.

Скоро ми се наложи да прекарам известно време в "Пирогов" заради мой близък. Има нещо дълбоко ненормално в това болницата, където отиват най-тежките, най-страшните случаи не само от цяла София, но и от страната, да е в подобно състояние. Стресът е невероятен за медиците, които - в повечето случаи - си вършат добре работата. Лично се убедих какво е и мога да кажа, че това са едни от най-достойно и трудно спечелените пари в страната.

Пирогов загива заради расипническото поведение на Миланов

Luna0102

Сега следва намаление на пенсиите, започва се е минималните орязват се с 50%.

нема да реанимираме, нааправо ша мреме.

Орязаха заплатите в реанимацията на Пирогов Ако Пирогов беше частно дружество, това нямаше да се случва, но там щяха да работят не 2150 души, а наполовината. Ако така продължават нещата там, скоро няма да има кой да реанимира и самият "Пирогов">

Ами нали много от пациентите в Пирогов идват точно от такива "частни дружества''?Какво да правим тогава?

Професор Балтов има една сюрия деца от няколко жени. Я да орежат и неговата заплата-----

Luna0102

Ами правилно, иначе откъде ще намерят депутатите да си вдигат заплатите. А и 8% е малко, най-малко с 80% трябва да ги намалят и на заплата по един манго до всеки доктор за да им изтупа прахоляка от престилките.

Само в час в чакалнята на Пирогов...за всички депутати, да видят какво е точно да си на бойно поле! Тези хора спасяват животи ВСЕКИ ДЕН, за тях събота, неделя и празници не значат нищо! Точно от тях ли остана да се вземат пари?!

Я стига!!!!!!!Другите хора също работят!

И? С какво това, че другите хора работят променя ситуацията?

Няма проблеми, на депутатите им се увеличават.

...... и на даскалите

Да бе, да! Само обещават.

....и средната заплата за страната не се променя:) пп наистина е срамота!