МС даде зелена светлина за втори кабинков лифт в Банско

Втори кабинков лифт в Банско ще има при инвестиционен интерес. Това реши Министерският съвет между двата празника - на последното си за годината заседание.

Обратно в новината

Коментари - МС даде зелена светлина за втори кабинков лифт в Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще пазят църветата в Пирин колкото циганите пазят дърветата в Западния парк!

искам да попитам какво стана с лайняната тръба в Созопол?законна ли е бе лайньо?

Вземете си поука от това което се случи с Черноморието!

Крайно време беше! Дано най-накрая го направят тоя лифт

Решение, очевидно по-корупционно и мафиотско дори от избора на Пеевски за шеф на ДАНС. И после това келяво човеченце Борисов ще ми квичи, че бил различен от БСП. Една и съща нагла и крадлива мафия сте, ведно със защитаващите 'тезата' ви тролове......

Развеселиха ме местните платени агитатори на "зелените". Браво! Та на реални планове вие противопоставяте не факти, а измислици. Одобрено е нещо, а вие ми фантазирате, какво щяло да стане. Не какво е планирано, а какво на вас ви се иска да стане, та да излезете прави. На едно минало събитие противопоставяте фантазии за бъдещето. А какво е нереално в плановете? Наричат ги проекти сега, за да покажат, че са врагове на плановата икономика.

ако хората в банско искат втори лифт другите защо трябва да им пречат протестите са платени това и децата го разбраха регистър на участниците в протести много бързо ще докаже че на тях отиват едни и същи лица

Кво може да очакваш от тъпо стадо протестъри-соросоиди! Дреме им за хората от Банско!

По долу някакъв идиот написал,че целта ни е да достигнем Швейцария?!? И как бе пич, ще направим нови планини ли, я ни светни? Алпите са 115 пъти по-големи от Пирин по площ, като добавим и още над 1000 метра височина се получава нещо много по-голямо.

ПАТРИОТИ - УНИЩОЖИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ ; А ТОЗИ ПРОДАЖНИК С ПАЛЕЦ НАГОРЕ СЕ МИСЛИ ЗА РИМСКИ ИМПЕРАТОР , И НЕ МИСЛИ ЗА ПРИКАЗКАТА -ПРАВИ КАКВОТО ПРАВИШ - ЗА ПОСЛЕ МИСЛИ!!!

от печалбата от курортите влиза в държавната хазна, а огромната част прибират туземните прорашистки мутро-олигарси ???

И сега ЦекоМинета ще направи всички българи богати

Отвориха кутията на Пандора! При съществуваща забрана ще започнат тук и там да изникват преносими скари - хората са гладни, после чайни - на скиорите им е студено, после тоалетни - хигиена и благоприличие, после "преместваеми" обекти с железобетонни основи от по 2-300 кв. м. на по 1 етаж, после с горна веранда, после със стаи за почивка... След 2-3 години хаосът ще е неописуем, рушветчийството - също и нито 1 проблем няма да е разрешен.

Мислите ли че,някой от нашите политици и бизнесмени някога е сял дърво,бучил китки, разкопавал градинка,или плевил трева- едва ли.няма как да оцениш природата,красотата и даровете и,ако единственият ти досег до нея е само гледането такова решение може да вземе само човек ,който свързва природните дадености и красоти,само с пари . жалко че страдат само тези с празните джобове,, защото те страдат от нейните наказания

Осирането на Пирин вече е в ход.И тия тиквеници ще ми говорят за справедлива приватизация и концесиониране.Мръсници!

с пълен грас:далече им е от хотела, не е удобно, тесен е пътят, пистите са малко и тесни, опасно е за скирите, няма заведения за хранене наблизо и т.н. И нали се сещате какво ще стане? Аз вече го виждам. Е, за сега само лигите, дето текат, но след лигите идва ред на паричките под и над маса.

"Слънчев бряг" в планината - "Слънчев камък".

Отвориха кутията на Пандора! При съществуваща забрана ще започнат да изникват преносими скари - хората са гладни, после чайни - на скиорите им е студено, после тоалетни - хигиена и благоприличие, после "преместваеми" обекти с железобетонни основи от по 2-300 кв. м. на по 1 етаж с горна веранда... След 2-3 години хаосът ще е неописуем, рушветчийството - също и нито 1 проблем няма да е разрешен.

доволен съм

Ха сега и Белене и Бургас Александрополис, и Хъб/Южен поток 2. Така от Москва ще са доволни.

Добре, но добив на газ в никакъв случай! Пък и поскъпва само с 3%.

нА ВСИЧКИ ,КОИТО РАЗДАДОХМЕ ПАРИ ,ДА ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ЛИФТА ,ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ ДО 24 ЧАСА

къде бяхте сутринта? Наизскочихте СЛЕД оповестяване решението на МС за Пирин! Имах надежда,макар и малка,че разумът ще победи, че се мисли за децата на България, за бъдещите поколения, защото ние сме преходни,но ПИРИН е вечен! ПРИРОДАТА ЩЕ НИ ГО ВЪРНЕ!

Събрали се в МС, мислили, дискутирали и решили, ама не съвсем. Абе серсеми. Нов лифт върви с нови писти, с ново сечене на горите, с нови комисионни под масата за сметка на народа, защото тези кинти никога няма да влязат в бюджета. Те ще бъдат разпределени там - под масата. Ако искате защита на България и българската природа, запишете на всяко посечено дърво, комисионера да посади поне 10 нови засаждания. Нека, всеки министър се подпише персонално под Протокола за опазване на Пирин. Никога няма да успеете да ги накарате да си сложат парафа. Знаете защо. Защото са мизерни подлоги с пликчета в джоба на сакото купени от банкер !

Няма да трогнат 90% от БЪЛГАРИТЕ,сега връщайте парите на сорос,осрахте се ,ха ха ха,да са живи и здрави ПАТРИОТИТЕ защото борисоф е страхливец

Кога населението на територията наречена България ще проумее,че без производство няма държава.Идете в Турция и влезте в който искате магазин-всичките стоки са турски.Влезте в един български магазин-всичките стоки са внос.Каква държава е България,след като най-развития сектор в икономиката и е вносът и продажбата на коли втора употреба.Къде е българската земеделска продукция,къде са българските дрехи,обувки и др.продукти на леката промишленост?Почти всичко е внос.Когато развиваш туризъм трябва да мислиш за българското.Само с лифтове не става.

Новия Слънчев бряг ще се казва лифта на Банско.

Браво!

"вЪВ Банско" некадърни неграмотници ...

Пак ще ни пързалят по нанадолнището.

Интересно с какво пак ги е хванал Цеко че така бързо клекнаха отново. Ей мишки са нашите управляващи и мишки ще си останат. Някакви престъпници непрекъснато ще се гъбаркат с власта и хората. Но и на това ще му дойде края!

Аз съм скиор и колкото да харесвам ски зоната в Банско, просто като се сетя за опашката на лифта и мераците ми се изпаряват. Вторият лифт е неизбежен ако искаме да се развиваме в правилната посока. Имам колеги от различни краища на света и си организираме екскурзии посещавайки техните държави. Разказвал съм им за Банско и за ски зоната, но сърце не ми дава да ги докарам и да се сблъскаме с действителността в момента. Карали сме на много места в Северна и Южна Америка, в Европа но те искат да дойдат в България за да видят от къде съм и да го съчетаем с каране а ски.

За да стигнем гъстотата на швейцарските лифтове на единица площ планина не ни достигат само 1900 лифта! Крайно време е да започнем поне с един!

Ама хайде стига сте сравнявали планините в България с тези в Австрия, Швейцария, Италия и т.н. Няма как да се сравняват, всички тези страни имат Алпийски тип планини и във височинен разрез на площ са в пъти повече от България. Така че спрете се с тези малоумщини. България и нейните планини никога няма да са като тези в Алпите. Не може ли да го проумеете най накрая. Това все едно да сравняваш бреговата ни линия с тази на Гърция и да искаш да имаме същиет брой хотели и плажове като Гърците. Еми физически няма как. Почнете да си използвате сивото вещество стига всички ламтели само за пари това до нищо добро няма да доведе!

Ако беше истински скиор нямаше да ламтиш за втори лифт на Банско. Аз също съм скиор и имам много приятели скиори и никой от тях не е навит за втори лифт на Банско! Така че такива пишман скиори които искат с лифт нагоре ако може и с лифт надолу да не се обаждат!

Е как се катериш за да караш ски по урвата надолу? - пълзиш ли нагоре, влачиш шкембе? - е това еко скиорството си е достойно за комедиен филм.

Тъй, тъй, Павкони! Не е добре да живее човек със свито сърце ! Кой ти плати момче, че скалъпи това писание! Яко пързаляне пада на българите! Всъщност разсипаха Пампорово, цялото Черноморие! Сега идва ред на Банско! Правилно! Така трябва! Нищо не трябва да остане! Всичко да се разграби до шушка!

БРАВО ! Изхвърлете продажните НПО ,служещи и финансирани от чужди компании! Питайте ги ,откъде се финансирате ,отговорът ще е мънкащ , от "закуските"...!

От къде се издържат и платили ли са данъци, така наречените "зелени"?!

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

България става все по-развита, добра за живеене и стабилна държава! Руснаците и северно корейците живеят все по-зле! Рублата инфлира и минималната заплата в Русия е много по-ниска от българската! Българина живее все по-добре!

Да, но ако я управляват хора, които мислят повече за народа и държавата, отколкото за собственото си Его, бихме живели много по-добре. Напредваме със скоростта на костенурка, в сравнение с другите пост соц страни. Щом толкова хора продължават да емигрират, значи сме далеч от правото да се самопохвалваме.

От туризъм България печели над 6 милиарда лв! Веднага става ясно, кои конкурентни на България държави печелещи от туризма, плащат на шепа евтини кретени да пречат на развитието на туризма в страната ни!

Пред фактите и боговете мълчат! това не важи за малоумника дето слага минуси от четири устройства!

Ти си идиота

на Пирин!

На българското черноморие ежегодно почиват милиони туристи, които носят огромни приходи на България! Дай боже същите приходи да ни носи и планинският туризъм! Това ще направи България по-богата държава! Ще се дигнат пенсиите и заплатите на българите!

за безумното сечене и строежи! Държавата плати няколко стотин хиляди за подпорна стена на реката!

безработен от Кипър! Той ли ще подаде заявление за инвестиционни намерения?

Ще ти се! В България има достатъчно хора с пари, не се тревожи, ще се намери инвеститор!

Аз не мога да разбера две неща. Първо, защо хората в Банско искат втори лифт, а някакви суи трапосерковци, дето нямат нищо общо с Банско им пречат? Второ, защо при толкова много еколози и защитници на горите има такава мнасова незаконна сеч? Вместо да протестоирарт пред МС и на Орлов мост за глупости, по-добре да с еорганизират и да направят нещо наистина в защита на горите. Например да вземат по една кирка и една лопата и да ходят да залесяват. 100 съботи и недели годишно по 10 дръвчета на ден това са 1000 дръвчета на човек. 1000 души по 1000 дръвчета са 1 млн. Наистина смислено. Или да с еорганизират да пазят горите от пожари. Или от незаконна сеч. Но не - те протестират пред МС. Пр4еди няколко години тези т.н. "еколози" протестираха пред Орлов мост, а после масово под строй отидоха да се подпишат за АЕЦ Белене. Такива "еколози" трябва да ги запишат в книгата на Гинес. А иначе тези екземпляри нямат нищо общо с никаква екология. Който не иска лифт - да не го ползва. а който иска да има много гори - да ходи да сади. Може в Пирин, може в Рила, а защо не и на Витоша.

Отговора на въпроса ти е много прост, защото тези които пречат на лифта и Банско, не са нито зелени, нито еколози, нито български патроти, а просто платени викачи и саботьори!

Голямо решение - няма що. То инвестиционен интерес и то не само за лифт има от години .Колкото до екооценките - ще ги има на куков ден.

Решението е правилно и полезно! Успеха се постига с всяка крачка в правилната посока! Това решение на правителството е крачка в правилната посока!

Никой не иска да стигаме Швейцария, но може да сме номер едно на Балканите, което хич не е зле

Не може да сме номер едно на Балканите, ако нямаме лифтове! За да стигнем на единица планина гъстотата на лифтовете в Австрия, Италия, Швейцария, Франция....... ни трябват хиляди лифтове, а ние за един се борим с разни псевдо зелени и псевдо комунисти!

Женена ли си

За да стигнем Швейцария по лифтове на кв.кв. планина ни трябват още цели 1900 лифта, какво се моткаме и се помайваме?!

Все си мисля, че първо трябва да стигнем Швейцария по манталитет, после по доходи, пък после да мислим за лифтове на "кв.кв. планина", каквото и да значи това!

Българите са добри и достойни хора, които не отстъпват по нищо на швейцарците! Време е да станем по-богати и това ще стане с работа! България ще се развие икономически, въпреки инсинуациите и саботажите на антибългарски структури, като псевдо зелени, псевдо комунисти и други подобни шайки!

труженички,лошо става ,сега сигорно ще ви искат обратно раздадените мангизи за това че не можахте да спрете Българския туризъм ,продажни околовръстни труженички .....

Ку-кууууу! Пий си хапчетата, малоумно тролче платено!

Вие си хейтете обаче за хората там това е супер важно!

Оставка за тоя продажен п.мияр, дето трябва да минава за екоминистър. Преди беше Калиакра, сега е Пирин. Страхота работа върши по опропастяване на природата ни като платена подлога на Цеко и компания. Май-май пак ще затваряме Орлов мост и центъра на София. Явно това е единствения начин да напомним на политико-олигархичните кръгове, че България не е тяхна собственост.

Да са живи и здрави от коалиционното правителство на Герб и Патриотите, че не се влияят от малоумници и си гледат българските интереси!

Безспорно е, гледат си интересите, гледат също интересите на олигарсите, ама защо ги наричате "български"? Вярно е, и те са българи, ама личната им далавера и в тотално противоречие с интереса на следващите поколения българи! Те ще се налапат, пък после....децата и внуците ни ще лапат бетона!

Фройд, защо премина на цифри? Същия каруцарски език и стил. По-добре да ти викам Белев. Доста смрадливо.

Нека не бързат да се радват цървулите ,има много препиятствия докато се стигне до лифт и писти ,има ОВОС ,екологична оценка ,оценка на въздействие ,становище на ЕС и още много други препъни камъни ,все някъде ще порежат мераците на Цеко и банскалийските селяндури да опоскат планината.

Иска ви се да спъвате България по всички възможни начини! Няма да успеете и Банско ще се развива и другите части от Родината!

Коя България? Тук става дума за един регион,един -двама олигарси, и сервитьорки,готвачи,проститутки,и друг такъв обслужващ персонал.

Страданието на "зелените" от кръга Белев, че лъжичката се измъква от устичката, е голямо. Такава безкрупулна активност в нета е признък за болка ... от зад. Падишаха ви излиза доста скъпо, а и обича да се отмята. Пари , пари и пак пари... Това ви е в главата, не Пирин и гората.

Тука е бъкано с Марсианци - монитора ми свети с еко-зелен нюанс.

Привижда ти се, защото главата ти е пълна със сополи вместо с мозък, тъпчо!

Понеже нямате никакви аргументи, освен гузна съвест, се измъквате с откровени простотии! Ако не мързелувахте, а работехте, нямаше да се налага да продавате съвестта си!