Забраниха концерт в Пирин заради дивите птици

Концертът на Боб Синклер "Top DJ Party" няма да се състои на предварително посоченото място заради размножителния период на дивите птици и множество сигнали на еколози. Партито беше обявено да се проведе на "Бъндеришка поляна" в Пирин.

Обратно в новината

Коментари - Забраниха концерт в Пирин заради дивите птици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо изобщо са им дали разрешение за концерта? Иначе похвално, че най-сетне защитават природата, от безогледния морал на някои"бизнесмени"!!! И е тъпо, да правиш такова парти сред природата, нима няма зали?

Айде, ясно е че нищо няма да им стане на птиците и червеите от няколко часа шум...явно някой не си е получил рушвета и се е взел за голям "еколог"...

Спомнете си за снимките в Деветашката пещера на американския филм. И после колко мъртви прилепи изнесоха.

и какво като имало мъртви прилепи? да не е станала екологична катастрофа? тъкмо са се нахранили други гадинки пълзящи в пещерата. Нищо не се губи в природата!!

Е, значи все пак има някаква надежда за природата ни...

защото са с претенции. селяци.

само като си помисля, че точно такива лумпени бяха 50% от скачащите по митинги..

Половин час и никой не ти отговаря на 4 коментара :). Цеко няма да ти плати хонорар. А що не си събереш гениалните мисли в един коментар. А си ги пръснал в 4 различни, с различни имена. Трябва да си помислим, че си 4 различни човека и всичките недоволни от еколози и всякакви екземпляри, които спират Цеко да овладява нови територии държавна собственост. Такива, които спират демократичния устрем на Цеко Минев да прави каквото си иска.

абе момченца-дрогарчета. не някакви еколози са ви забранили да се изакате на ливадката пред панелките ви. а директора на парка не ви е дал да влизате в резерватите да цвъкате. веднага с готовите фрази 'мръсни еколози гринпис етц ипр'. смотаняци.

Дивите патици краставите жаби шугавите кучета . В тази държава саво човек да не си

Ти първо научи къде са границите на парка и после пиши.Да не се окаже, че Предела е баш по средата на парка...

Значи птиците да са щастливи, а хората не? И после защо сме се стопявали като нация. Не е ли по добре младежите да куфеят, да разпуснат и в бъркотията да заченат някое и друго дете. Отколкото да оставим птиците на мира те да си правят яйцата :))

Ела в америка за да можеш да пръднеш само при разрешение и няма да се топиш!

ПРОСТОТИЯТА НА ЦЕКО МИНЕТО, ЩЕ СЛУШАТЕ КОНЦЕРТ БЕЗПЛАТНО. ДА АМА НЕ-ИЛИ БИЛЕТЧЕ ИЛИ ЛИФТ КАРТА. НЕ СЕ ЛИ ОЯДЕ БЕ ЛАПАЧ.

Стига терор, бе, комуняги! Защо не казвате, че Бойко Борисов, да се слави името Му, построи зала Армеец, със символа на ТИМ най-отгоре, и тя стои празна. Там направете концерта в Негова памет.

Яснооо, преди Армеец, не е имало диско в България :) тъпанар.

Молим публикувайте биографията на директора на парка. Главата си режа, че е бивше ченге. Само един тъп полицай може да ограничи хората да се радват на живота и да искат да е цветно около тях. Тази страна е тъмна, едноцветна, мирише на жандармски партенки и на кафяви катили. Мрачна, негоспоприемна и е време да се запретнем и си я върнем за нас, хората на труда. Да се оттървем от кърлежите и безполезните лайномети.

Чеки сега. Обърка се нещо... В статията става дума за това, че са отказали DJ Party в Пирин. Гей парада не е отложен и за това може да се поуспокоиш, а до тогава стискай зъби, прави любов, или както там си го наричате.

На мога да разбера защо тоя го представяте като контрапункт на чалгата... Че то си е същата помия.

Друго си е ,ако беше концерт на ивана или азис,тогава птиците щяха да почакат,мамицата ви чалгарска

На нас денонощно ни се натрапва, чалга, поп, рок, метъл и разбира се некадърно обработен фолклор с малки изключения. Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Този могъщ извор, българският фолклор, целенасочено се отравя и затлачва. Целта е - "ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка.

о, да! Дайте ми метъл и "упадъчен" рок...дръжте си фолклора!

Най-после едно умно решение, което приветствам. Добре е , че умните хора не са се свършили в България, макар че много от тях емигрираха. Нищо не пречи, да си направят концерта на стадион, площад или на някое все още незастроено място в Банско(дали има такова), че да послушат малко гюрултия банскалии, пък и лифтовете ще са по-празни , нали това им беше мерака. Е, Юлен няма да вземе някой лев от лифта, ама бълха ги ухапала...Да разберат, че все пак има държава, а не само мутри (и в бившето правитеслство)

Трябва да забранят "еколозите", които вече доказаха, че са шайка платени глупаци. Няма как нормален човек да се вдигне и да пише по 1000 писма. Това е добре организирана акция. Ясно си личи и по коментарите - едни и същи хора пишат едни и същи неща. Кой човек, който има работа ще седи пред компютъра, за да пише едно и също и да отговоря на всеки пост без да му се плаща за това.

Абе много неща трябва да забранят - примерно, да ви дават дрога по заведенията.

Да, на чалгарите също трябва да им забранят да дишат, но явно всички еколози са чалгари, защото не протестират срещу концерти на Азис и компания.

"Кой човек, който има работа ще седи пред компютъра, за да пише едно и също и да отговоря на всеки пост без да му се плаща за това." Това би го направил човек с твърда позиция и отговорно поведение към своите деца. Как не ви омръзна да каляте и оплювате автора на всяко неудобно за вас мнение. Опорочавате всяка една различна и нова идея още преди да е видяла бял свят. Обичам България, обичам малкото останала чиста природа и искам моите деца да я намерят такава. Това ми е достатъчно, за да повтарям БЕЗПЛАТНО едни и същи истини.

Я си прочети колко постинги си пуснал под различни никове. На теб пиаркото може и да ти плащат на парче. А другите гора пишат по собствените си убеждения. А ти е трудно, защото защитаваш каузата на един крадец. А нормалните хора са повечето. И пари за това не получаваме.

Трябва да се въведе нов закон за шума -не може сульо и пульо да си спират колите под прозореца ми и да режат въздуха с шумни музики и децибели по полудяване и да окупират ефира с техните простотии, сега всяка втора кола е летяща дискотека всеки простак вика крещи и си надува музиката както и където си иска , аларми, мотори и всичкото това шумово замърсяване трябва да бъде забранено и строго глобявано за да има спокойствие за нормалните хора , а не рай за диваците и бесните

Права си. Аз преди години бях направил петиция по този въпрос, ама не можах да събера 50 гласа и я изтриха в bg.petition. Просто сме скапано племенце, заслужаваме да бъдем затрити от лицето на Земята.

Глупости на търкалета. "Еколозите" стават все по-вредни за обществото с всеки изминал ден. Те никога не могат да се задоволят, така че ще продължават да искат нови и странни неща, така че е крайно време някой да им каже не. ББ им играеше по свирката и ето къде е сега.

Така е. Това наскоро навлезе у нас, иначе в САЩ например е проблем от 70-те години на XX век. Нарича се терор на малцинството над мнозинството. Ако някой иска - да прочете книгата на Артър Хейли "Колела". Там между другото е поставен и точно този наболял тогава проблем в САЩ - терора на група активисти от една еко организация над останалите хора. За тези еко активисти благоденствието на някакво си растенийце стои много по на високо от благоденствието на хората. Няма да преувелича, ако сравня нещата с жертвоприношенията в миналото от разни религии - жертва се еди си какво, даже и хора в името на нещо мъгляво уж за добро. Та така и с добруването на птиците в парка. Те да са добре, ние да сме зле.

гринчо, точно в този случай май е наопаки - защото не някакви еколози а много неангажиран иначе народ ни писна да гледаме тъпите обяви на една малка група дрогарчета, които смятат за много секси да дигнат тупурдия не в дискотеката, а на тихо и неоклепано място. Същите ла.на като Гринпис сте, и вие и те обслужват меркантилни интереси.

това добре, ще спасим птиците от звуковия терор, но няма ли кой да спаси и хората? защо се дават например разрешения за чалга-концерти или цигански сватби на открито? Там да не би терорът да е по-малък?

Те еколозите не се интересуват от хората, като деца на крастави кучки те се умилкват около куманоиди и цигани. Те са язва на българското общество.

Ами еколозите с това се занимават - защита на природата! За реда в градовете си имате местна власт. А язва се получава от прекомерна злоба!

Правилно решение. Юлен се е доказала досега като терористична организация(фирма) която трябва да се забрани със съдебно решение. Тя не престава да унищожава планината, която смята за своя собственост.

знаете ли какъв шумов терор е това за птиците, които в този момент снасят яйца, колко двойки птици ще избягат от гнездата си, и колко яйчица на редки видове птици няма да се излюпят никога?

Именно на това му викам фанатизиране. Човек се превъзнася и си въобразява, че единствено от него зависи състоянието на планетата ни и екосистемите. Дренки! Земята е минавала през огромни катаклизми, по нищо несравними с нашата дейност. И животът и растенията си ги има и ще си ги има. Просто животът е вездесъщ, никаква човешка дейност не може да го спре, даже глобална ядрена война.

Така е, и затова човешката дейност би трябвало да работи за среда, удобна и приятна за самия човек. А гора без птици, повярвайте ми, не е такава среда, макар че на глобално ниво, както правилно казвате, животът си продължава. Иначе, ако следваме вашия аргумент, можем направо да почваме с ядрената война.

До някъде съм съгласен с твоите твърдения, но ти с много лека ръка пропускаш факта, че Човека през последните 100 години се е превърнал в планетарен фактор, който оказва сериозно влияние над цялата екологична система. Планетата ни просто не успява да насмогне на нашата глупост. Ежедневно изчезват растителни и животински видове, който преди нашата инвазия/прогрес са просъществували милиони години...

Мизантроп

Животът може и да е вездесъщ (ама не е), но видовете категорично не са. Мнозинството съществували някога видове са изчезнали. За повечето от тях причините са естествени, но за много не са, защото ме ги унищожили ние. При това - мимоходом, без дори и да се опитваме... Преди няколко години в некво забутано американско градче (с откаченото име Биби... или нещо подобно) загинаха няколко десетки хиляди птици. Що? Щото на Нова година некви идиоти се разгърмели под дърветата с пиратки, изплашили птиците и те се разлетели. Обаче нощем били полуслепи и не виждали къде летят, та се изпопребили. Друг пример - шумовото замърсяване в моретата, което заглушава песните на китовете, с което блокира размножителния им цикъл. А китовете се множат по-трудно и по-бавно от разни паразити, като хлебарки и хора. Да не говорим за хилядите други начини. Ти, като искаш, бегай в НАСА и върви колонизирай Марс. Ние си искаме тук така, както си е. Върви в тубата, пиши "bird songs", избери клиповете без музика и сравни с Боб Синклер! После се опитай да решиш - без кое можеш! И представлява ли изобщо Боб Синклер каквато и да било музикална ценност?!

кво се правим тука на 2 и половина всички.. не става дума само за птиците, а за това че след един подобен концерт на тая смешка Синклер (лично мое мнение, нищо лично към феновете) планината и гората така ще бъдат ос*ани с фасове, бутилки, кенчета, презервативи, обувки и още кво ли не, че после ще трябва армия за да се изчисти.. и ти остави бройката, то хора има, ама желание няма да има... подрепям напълно!! Цинклер да ходи на стадиона както подобните му от бранша!

Еколозите и "защитниците" на природата се фанатизират по доста подобен начин на приятелчетата от Ал Кайда да речем. Да разбирам ли, че всеки еколог тук не смее да стъпи в този парк от страх да не смачка без да иска някой рядък минзухар? Или не дай боже да пр_дне и да вкара в тежка депресия някой случил се наблизо бухал? Скъпи еколози, помнете че сте преди всичко хора. И хората са по ценни от разни гарги и редки глухарчета.

Същите тия хора още преди години са направили и одобрили, по собствените си закони и процедури, план за управление на парка. И там пише, че не може да се вдига шум. Да не бъдем шизофренични, моля.

Ние сме хора, а ти какво си? Неарденталец ли си или просто ти е кеф да се насереш на някое красиво място?

Те еколозите като отидат на палатка в Кара Дере например се облекчават в торбички и шишета и си ги носят по роднитеместа после...Айде моля...

Мизантроп

Не обиждайте неандерталците, моля! Те са може би най-значимия вид, който сме успели почти да унищожим.

Вижда се - не си добре !! Промени си името и мисленето !! Че и Грийнпийс се наричаш !!

Точно така ,чак па наполяната ,айсиктир бе,нема ли зали ,армеец и т.н. да ми се прави жокера на джокер та чак па в пирин на поляната ще ми се правина велик?Една тояга и ще идете всички на майната си!Браво на управителя на парка!

УУУУУУУУ, продажници долни!

Еколозите и мангалите са основната пречка пред България за нейното развитие. Лумпенчетата екологчета не знаят ли, че техните мафиотски шефове като белев са с червени опашки и обслужват предимно куманоидите. Не съм чул например да се протестира срещу руски проекти и застроявания по Черноморието например.

Имаше протести срещу руския проект Бургас-Александруполис, проектът спря. Измислете си нов аргумент, този не важи.

Проекта го спря ГЕРБ и гражданите на Бургас, а не някакви миризливи еко-наркоманчета

Много глупав коментар.

И ти си един българин... да го е срам човек да се нарече с това гордо име заради такава измет...

Немедлено да се изсекат де що има гадни гори из Пирин, да се бетонира хубаво от вр. Тодорка надолу все до Банско - писти и пистички, да се наслага прожектори и да се гърми заря. Вихрен да се подравни хубаво и всяка събота да се организира мощно рейв парти! Как така ще пречите на бизнеса, бе?!

Ако беше концерт на Пайнер, едва ли някой щеше да се сети за дивите кози...

Когато КОЗИТЕ НА ПАИНЕР пеят не могат да стресират дивите кози!

нещо не се сещам дори убитаците на пайнер да са правили такава гавра. дори те.

Момент. Тук нещо много еколози се навъдиха. Е, какво като е национален парк? За кого се пази? Нали за хората? На такъв концерт няма лалугери да ходят, а хора. И тук не става въпрос за замърсяване на природата, отказа е заради шумово замърсяване. Дразня се когато някои се правят на по-светци и от папата. Важното е да се наложи забрана, а колко е оправдана - не е толкова важно.

"Е какво като е национален парк?" А каква е ползата от Моцарт? Моцарт не се яде, не се слага в буркани? Ако това с Моцарт е немски виц, осмиващ бюргерите с дебели гуши от XIX, то първото е въпрос на наш сънародник от XIX в.:(( Как какво, бе? Нека ЮЛЕН да пробва да направи парти в Йелоустоун - там вкарват в затвора за такива инициативи.

На територията на Yellowstone National Park има поне 6-7 фестивала с над 100 годишна традиция,някои от които продължават над седмица...Ама ти откъде ще ги знаеш тези неща...

Без да съм еколог, а просто човек, който има завършено средно образование ще кажа - заради неграмотността и невежеството на такива като вас живеем в такава мръсна и мизерна дупка - шумовото замърсяване не било замърсяване!

Тъпчо, ясно ли ти е, че много птици панически ще напуснат местообитанията си и няма да могат да се чифтосат. Те не са друсани магарета като тебе, че на тъпан да се таковат живинките! А паркът е за всички, стига да не си пречат. Ако човек пречи, за това са еколозите, за да опазят природата от такива като тебе, които са се изродили и си чакат поредната доза адреналин, понеже емоционалният им свят се базира на адреналин... и разните му треви и дроги. За всичко си има хора и слава Богу! Мислещите са, за да мислят вместо тъпаците.

"Националният парк представлява защитена територия, обикновено обявена и стопанисвана от правителството на страната, в която се намира. Територията на парка се защитава от повечето въздействия на човешкото развитие и от замърсяването. Националните паркове разполагат със съвкупност от правила, с които посещаващите ги трябва да се съобразяват по време на престоя си в границите на защитената територия..." из Уикипедия. Ясно е, че си тъп, но преди да коментираш се запознай с особеностите по въпроса!

Всеки егоцентричен малограмотник си мисли, че светът е създаден заради него. Та и с националните паркове така.

И сега какво другари еколози ?Какво следва ? Не може да строим магистрали , не можем да правим концерти , не може да караме коли и да правим бизнес. Давайте насока на живот и да се завираме в пещерите.

Представяте ли си след 10-11 века какви туристически обиколки ще могат да се правят!!! Като се почне от пещерата на Иван Рилски и се мине през всички останали от наши дни... На светци ще го обърнем!

Сега да обясня като за първокласници. Може бе, може да строим! И да правим магистрали може! И концерти! Каквото си искаме, навсякъде, където решим! Стига да е вън от националните паркове и резерватите. Толкова ли е сложно за разбиране бе, мама му стара?

Колко ли мечки се събуждат всяка година когато има Световна или Европейска купа или има парти с DJ,разни български изпълнители и Берковската Духова Музика.И това горе долу преди година...

Не съм адвокат на никой, но ако беше събора "Пирин пее", организиран от БНТ или Пайнер, дали щяхте да реагирате по същия начин?

Пирин пее не е в размножителния период.

да,те сърните и елените тебе те питат кога да се размножават,а съселите ще родят преждевреминно.Всички сте такива пишман еколози,че нямам думи...

Една чудесна идея е на път да се провали от платените и нагли "еколози", които могат само да плюят и да викат силно срещу всичко и всички, с изключение на Иво Прокопиев и "Каолин", естествено!

Нека ЮЛЕН да разлепи афиши, че възнамерява да направи парти за 5 хлд. човека насред Йоземити или Йелоустоун - по бързата процедура фирмата за 6 месеца в затвора за едро хулиганство + 1 г. за престъпление срещу природното наследство на САЩ. То бива да сте лакоми в Банско, ама усещайте се малко - опротивявате на цял народ.:(

На територията на Yellowstone National Park има поне 6-7 фестивала с над 100 годишна традиция,някои от които продължават над седмица...Ама ти откъде ще ги знаеш тези неща...А и на същото място са се събирали доста повече от 5000 човека и не са си говорили тихо на ухо, а даже напротив , че и горе долу по същото време на други години.А и през тази...

"от страна на организаторите не са направени постъпки за съгласуване на дейността по законния ред" Хехехе, от Юлен досега са правили постъпки само в обратна посока - несъгласуване и грубо нарушаване на законния ред. Прости мутри

ПРАВИЛНО! Всеки, който е ходил на такива 'партита' знае, че там ходят най-голямата наркоманска сган и третират природата като някакъв кенеф!!!

Явно, наркоманите и изродите на уж екологичния Беглика Фест. Вече всички тъпи задници се наричат "еколози", но добре им се плаща за това! Само в България може да съсипем нещо толкова хубаво като концерт. Нещастни чалгари. Сигурно слушате само Ивана и други цицорести псевдо певици.

Концертите се правят по стадионите. Има си места за концерти и места, които да останат сравнително непокътнати от човешка намеса. Аман от желанието да закараш простотията си навсякъде! Когато си в планината се любувай на природните дадености, а не ги променяй с някакви урбан-простотии като диско-концерт.

Ти знаеш ли къде е зала "България" бе, тъпанар?

Беглика фест, ХМСУ фест са все едно и също - DJ си търсят място за изява и примамват уж еколози/растафари, които се оказват върли наркомани - пффф трева ли?! Тези хора използват тревата за да се вразумят от другите наркотици с които си пълнят тялото.. Идете на който и да е от тези 'фестове' и ще видите, че там няма нищо фестивално за природата... Мобилни тоалетни, осеяни с повръщано, фекали и урина поне на 20 метра от тях и около тях - и това е от тези, които стигат до мобилните ... останалите кензат, повръщат и пикат където им падне, дори и по самите тях.. и това е само една малка част от паразиите които оставят след себе си тези нищожества!

Виж си минусите и се гръмни. Аз слушам само хеви-метъл, ама не в гората...

БРАВО!!!! А СЕГА ДА ЗАБРАНЯТ ЕЖЕГОДНИЯ ТАКЪВ НА ВИТОША!!! Стига тормоз над природата!

Приветствам подобни решения от страна на министерството, да се надяваме, че и партито ще може да се проведе в град Банско.

Всичко може в Банко, и гората може да запалиш ако си платиш достатъчно на тамошните...

Абе това са ЮЛЕН, бе цървули! Нема да пречите да разорат поляната! Както казва МС Фараона: На колене-е-е :-D

В полите на "Баба Тодорка", га бех млат, съм изнасал най-добрите испълнения на моя кларинет и хора на "Пирински керкенези".

тая сбирщина на наркозависими тупани, като искат да си я проведат у банско, защо ще съсипват гората? долу ръцете от пирина!

Що за върховна наглост - концерт в сърцето на национален парк!? Пълно малоумие. Браво на директора, достойно решение и абсолютно точно.

тази година дискотека на открито - догодина втори лифт - по догина дискотека и казино .... тая година полупроводници - догодина цели! Нали тези, които ни управляват 23 години са от кдарите на БКП, ДКМС ... Адмирации за директора на ПП Пирин!

Само ние в БГ можем да провалим една хубава идея за празник! Навсякъде по света се правят подобни партита, ама ние се правим на по-католици и от папата.

Празник!? По-скоро сбирщина на наркомани от цялата страна.

подобни празници си празнувай при мама и тати в дневната, където мирише на кенеф! Сред чистата природа да не е стъпило крачето ти...!

Платен нещастник си ти, джепето. Колко пари ти дава Тома Белев за това......Тъпак. Сигурно ще протестирате и срещу идването на Депеш........ Изроди

боб синклер да ми свири на...дудука!

Цеко Минев няма спирка! Утре и на Вихрен ще направи концерт сигурно!!!

за щастие, до там няма лифт.

Няма, няма, ама днес няма! Утре и там ще има!

Добре, че си оправихте малоумието "DG Party". Пак някой ви подсказа, че е DJ а не DG

дОбре! само не разбрах, може ли, така, поименно, кой е обещал на първо място това да стане? Защо трябваше маса народ да пишем наляво и надясно, за да се размърдат нечии дупета? И, нали няма да има нужда целият цирк да се повтори след 1-2 месеца, за поредният желаещ да се изака в чистата ни все още природа? (подобни 'веселби' не са за първи път, много се 'котират' напоследък)

Човешката глупост няма граници! Как може въобще някой здрав мозък да се захване да организира подобно мероприятие на сред Национален парк "Пирин", та да се налага после някой да му го забранява?! Тези хора нямат ли самосъзнание, баси? Не за друго, ама съм сигурен, че това не е последното възможно място, където Бобчо Синклер може да направи парти на българските си фенове!

те едва ли щяха да му забранят, ако не беше доста силният вой срещу този тип концерти по принцип, и конкретният, който щеше да надмине всички по свинщина и надрусани 'манЯци'

Джепе, мероприятието не е организирано насред (пише се слято :) НП Пирин! Поне чети преди да пишеш глупости. На мястото където партито трябва да се състои се провежда и друг музикален фестивал, но тогава никой не пищи!

моме, какво значи 'фестивал'? Да вземат по една гъдулка, и да радват - но да ми се изтърсят с киловатите си там, и да направят от гората бумбатека, - няма нужда. по-добре да отидат в някой от бетонените зандани, вече изградени от подобните фирми. но там няма да има разлика, нали? няма да я има тръпката, да се оповръща нещо чисто.

"Раздразнена", мисля, че си личи, когато един човек е неограмотен и има нужда от поправките ти и кога къде в бързина, къде от що ли, е допуснал една правописна грешка! Още по-дразнещо е да се хващаш не за правописната грешка, а буквално за думите - не било НП "Пирин"! Ама не е и "Ялта", нали? Разбираш, че проблемът е, че се провежда НАСРЕД дивата природа, но ми даваш акъл да чета, а да не пиша глупости! И понеже си много на "ти" с правописа, да те попитам - къде ти е запетаята пред "където"?