Ердоган: Турция не купува петрол от ИДИЛ, да го докажат

Президентът Реджеп Ердоган заяви, че Турция купува петрол и газ само от известни източници и който твърди за покупки от "Ислямска държава", трябва да го докаже.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: Турция не купува петрол от ИДИЛ, да го докажат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за това , че руският пилот беше разстрелян във въздуха, ще искат ли? С какви очи тези хора говорят за срам?

На това, човек само може да се изсмее.

Ето какво казва един американски сенатор (Верджиния).. . Ако турците и саудитците спечелят, ще се установи строг ислямски режим, в който доминиращ ще е IG (екстремистката групировка Ислямска държава ) или терористична организация Ал Кайда", допълни Блек, цитиран от РИА Новости. Той смята също, че Турция подкрепя финансово бунтовниците, за да установи диктатура на ислямския режим в Сирия.

1. Тука няма невинни. Като започнеш от Америка п,Англия,Русия,Турция,Германия,Франция,Саудитска арабия,Оман и и оплетеш всички това в Израелска паяжина на всички Ви трябва да ви стане пределно ясно, че тука хищтник на хищтника прави мръсно а трети хищтник се опитва да ги скара за да отклони вниманието от себе си и да се възползва по всчкакъв начин от конфликта на другите!!!НИЩО ПОВЕЧЕ и нищо по-малко се случва сега с Турция и сваления самолет под диктата на САЩ и Израел в добавка с това че Путин бомбардирайки цака доставките на ИДИЛ за Турция менажирани от сина на Ердоган!

Zial sviat go znae, Xa Xa tapanar

Руснаците няма защо да скимтят ,като те са най-известните нарушители на чуждите пространстна!Украйна е очеваден пример за руският вандализъм, а да не споменаваме България,за руското пиратско нашествие!

Sm3hurk0

Русия законно помага на легитимното правителство на Сирия !

Колкото и да не ми се иска да призная,но Ердоган е прав,а виновен е Путин с келешките си самонадеяни изпълнения,които никой няма да ги търпи!Този урок е полезен за Кремъл ,да изтрезнее!Тоя същият келеш ,Путин,се подиграваше и на българите от Истанбул,като ги шантажираше за "Южен поток" с турският поток назидателно!Келеша си получи заслуженото!

"По делата им ще ги познаете." е казал самият Иисус Христос, назарянинът. Той поне е историческа личност. Ердоган,или Ердоан, както го нарича Нахиде, ЛЪЖЕ.

Един час след това изказване Ердоган смени тона в интервю за френската телевизия - много мек и памучен, мяу-мяу, ако знаели те, че самолетът е руски, по друг начин щели да реагират, но като не знаели, та го свалили, щото нали трябвало да си защищават скалистия баир, от който самолетът е бил на един километър - определено само в сирийското въздушно пространство! Това го доказват записи, снимки - но тоя тиквеник си продължава да си пее неговата песен, на която вече и западняците не вярват! И как не трябвало да се замразяват проектите с Русия за толкова пари, ами трябвало да си говорят - той дори звънял на Путин по телефона, но той не му вдигнал слушалката - как си го представя това изобщо?! И нямал намерение да се извинява, но искал да си говори с Путин - а че той не ще да го види и чуе повече, това не го интересува! Лицемерен мазен джагал! А руският министър на енергетиката вече говори пред журналисти за отмяна на строителството на атомната централа ... в която вече са вложени няколко милиарда и от двете страни - тя трябваше да се пуска в 2020 година, там си върви активно строителство ... Какъв нахал е тоя Ердоган - не е истина просто!

Този глупав ли е? С космическо разузнаване всичко може да бъде доказано. Ако иска съвсем да види сметката на Турция това е правилен подход.

имало облаци

пичове имам въпрос, разполагам с много време и често съм във форума. знам че почти всички сте платени, бихте ли ми дали някаква връзка с вашите работодатели.много бих искал искал и аз да изкарам някой лев. симпатизирам на руснаците, но мога и за уса да пиша. все пак и вие за това сте тук.благодаря.

Извън всякакво съмнение е факта, че резняците си вдигат патлака водени от краварите. Факт е, че самите турчуля са си роболепни, тъпи и нагли, НО се множат и разселват из Европа от много години и към днешен ден са си направо преобладаващим което в контекста на хиладите черни военнизирани Е-ислям-мигрантчета дава направяи крила на Ердоган и компания. Та не е учудваща правокацията в този момент с която се казва на Пупи, че не е актуален колкото му се иска. Пупи от своя страна слушка Меркел, слушка и Америка колкот и да ви се стува невъзможно това защото още докато беше малък янките го потупваха дртугарски на ниво президент. Това съм го виждал на документален запис и като знам че нищо не е случайно то не се учудвам на тъпото поведение на джуджето което загробва от как е на власт (тези преди него не са изключения) Русия въпреки цялото и въоражение и ресурси. Просто скапването на Русия си върви по план като най-тъжното за тях и за нас в БГ е, че сме деморализирани и лумпенизирани благодарение на хитри ционистко=фашистки тактики и стратегии за манипулация с което е подкопана самата ни основа на държавна идентичност. Иначе ако не беше така Русия може да накаже с кое и да е от супер яките си невидими оръжия кои и да е резняк. За пример. Скаларните плазмени, оръжия които притежават, гео-сеизмичните, торсионните, тахионните и биополевите, псионични и психотронни ..все оръжия налични и дотолкова боеспособни, че могат да гътнат всеки обект или отделен човек или група такива без значение от разтоянието. Но това не се прави поради факта, че нещата са тънко дирижирани от един център,а целта винаги е била свободата, територията и ресурсите на обикновенните хора жижеещи върху нея.

И медвед пчела еб-од!

Ердоган Талибан се опитва да се измъкне с турско-цигански номера от неща ,които всички знаят . Освен петрола ,всички бандити от цял свят влизат през Турция в ИДИЛ !

Днес вече са влезли и кравари от редовната наемна армия на ФАЩ! Стотина тъпи парчета, въоръжени до зъби - видях снимки, щели да помагат на кюрдите да се борят срещу Асад ли, срещу ИДИЛ ли - не се разбира много добре, но и те от Турция влезли ... И сега какво?! Поради различните оценки на Путин и чернилката за това коя опозиция колко е умерена, руските самолети бомбардират наред - и като нищо могат да усмъртят някой от тези - и тогава НАТО ще има най-сетне "моралното и формалното" основание да нападнат Русия - което значи да подпалят целия свят! Изроди мръсни! Нали до вчера се клеха навсякъде по "високите форуми" и на прес-конференцията с Оланд само преди два дни обонго разправяше, че няма да вкарва наземни сили, а днес те вече маршируват в Латакия - това ръководител ли е, президент ли е, какво е?! И неговите хора ще се влеят мощно в редиците на Фронта Ан-Нусра, за който се сражава и Челик - турския вожд на подразделение от "Сивите вълци", които са турската фашистка организация! Вече и в Сирия, не само в Украйна, ФАЩ подкрепя фашистка местна банда, убиваща мирни хора по най-нагъл начин! С нашето недоразумение - прецедент са си лика-прилика!

Кой ли вярва на Ердоган вече. Един лъжлив и подъл турчин - нищо повече. Това не ти е да мачкаш студенти по площадите.

ЕЕЕ двама диктатори се скарали за един ръждив бомбардировач. Провалят си бизнеса. Толкова не можаха да се разберат за една буферна зона по границата и да не стане това. Завчера се прегръщаха а сега се мразят. Глупаци.

ДО нашите политици: Ако поне малко мислите за вас и за хората в България се снижете сега под земята, защото работата е бая дебела, а нашата дупка е бая тясна. Тоя "малоумника" от Дондуков 2 да бъде вързан и да не се обажда, където не му е работата. От цялата тая работа Турция бая ще го изяде даже никой и не брои тия отрепки от така наречената Ислямска държава за живи вече. А тия мърлячи от Америка са най-виновни за цялата тая простотия, която сполетява света.

като гледам картинката и се сещам само за израза dead man talking, американците се опитваха няколко пъти да го махнат , играха заедно с него а сега го пожертваха тоя бушмен, сега руснаците ще го оправят

нека това бъде за урок на всички които играят с американците, всички ще бъдат пожертвани за техни интереси и няма да успеят да си изхарчат гнилите долари

Ердоган е един убиец и трябва да бъде съден от военен трибунал!

Време е да започнем да учим руски,като гледам това ще е единствения говорим език следващите 100-200 години.

та вие не сте го забравили комунистическа г-до

ВИЕ ВСИЧКИ ВСЕ ОЩЕ СЕ ХРАНИТЕ И ДИШАТЕ БЛАГОДАРЕНИ ЕНА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ гниди! КАТО СЕ СВЪРШИ И КАТО ВИ ОТНЕХА ОБРАЗОВАНИЕТО, ЩЕ ГРИЗКАТЕ ДРЪВЦЕТО И ЩЕ ВИКАТЕ "ДА ЖИВЕЕ САЩ," А ТЕ ЩЕ ВИ ЧУКАТ ПО 24/7 И ЩЕ ВИ СМУЧАТ КРЪВТА! И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА, АКО НЕ СЕ ОПОМНИТЕ!

Хора, нали не си мислите, че Ердоган е направил това по собствено желание? Той го е направил с ясната заповед от САЩ. Иначе не би имал "топките" да го направи, защото колкото и да е тъп, ще знае, че без подкрепата на САЩ, Русия ще превърне Турция в безлюдна пустиня. Рано или късно нещата ще станат много сложни, защото САЩ искат и открито провокират 3-та св. война. И тъй като единствено и само Русия е в състояние да им се противопостави, се чудят как и чрез кого да започнат.

интересно, защото досега европеиските страни и америка се правеха, че не забелязват какво прави ердоган смята че те са идиоти, които може да си будалка както си иска. ето фактите: ид търгува с нефтопродукти от завзетите рафинерии, от това печели пари. границите и са с ирак, сирия и турция. с ирак и сирия те са във воина, пък и всъщност от тях са завзети тези рафинерии. ха сега да видим дали може да се познае даже без да се показват снимки с километри цистерни отиващи за турция, през къде минава трафика, тоест на кого ид го продава... хубав член на нато е тази турция, хубава държава сме избрали да подкрепяме..

леле този жалък резняк прилича на препикано мушкато

Също като Путин.

ама как го нафърфори агата на Путето, а? Не нож в гърба, а нещо друго и по-надолу от кръста заби агата, а?

и едните, и другите?? Просто един "вежлив" самолет е паднал вследствие на земното притегляне и толкоз. Ще провалят бизнес за 50 милиарда

Като изключим няколкото местни, познати на всички глупаци, радващи се като малки деца на свалянето на руския самолет, повечето хора разбират, че Турция исвърши грандиозен гаф, грандиозна простотия. Турция открито се декларира като поддържница на ИД. Тази нейна подлост срещу държавата сражаваща се с главорезите, извършена само една седмица след клането във Франция, тряба да отвори очите на всички европейци, че Турция е една непредсказуема ислямска държава, която би забила ножове в гърбовете и на Франция и на Германия и на всички останали! И отново за местните олигофрени. Русия ина възможност да направи така, че след половин час в Анадола да не остане нито един турчин. Може ли обаче това да бъде цел?

има резон, но по-скоро Турция зае тази роля за да не се налага да я изпълнява сащ. Беше ясно, че ще се търсят провокации срещу партньорство между Русия и Европа. Добър ход на обама.

На живо от огнения ад: Русия изтри от лицето на Земята района на сваления СУ-24 . Копирайте това w Google и гледайте видеото с зпепеляването . И още вече е Убит е туркоманският генерал Рашид Багдаш, координирал операцията по унищожаването на руския Су-24 от кого не се знае ...

Красота.

Терористичните групи, които са действали в района на спасяване на руския летец, са унищожени. . След 8-часов огнен ад: Руснаците изтребиха терористите, убили руския пилот. Самите бандити се оплакаха в социалните мрежи, че ги удрят с касетъчни бомби и други "ужасни" оръжия . 8 часа артилерията и реактивните системи за залпов огън на руснаците са обстрелвали непрекъснато позициите на терористите в планината Джабал Туркоман в Латакия. Уточнява се, че имено това са местата, където са базирани бандитите-туркомани, които убиха жестоко руския летец от сваления бомбардировач Су-24 .

Да, да, изтриха колкото превзеха Киев за 2 седмици и колкото прекараха ток до Крим. :))))) Тия тъпаци летището на Донецк го обсаждаха цели 202 дни докато го превземат - а защитниците бяха 40 голобради украинчета. )))) Руска армия - тва не е армия, тва е сбирщина неграмотни алкохолици.

mangal naglec

Май само САЩ подкрепят Турция-Франция и Германия не могат да бъдат излъгани .Ердоган-какво я извърташ , ами си признай ,че купуваш и богатееш от нелегален петрол.Ама тия "табиети" на ориенталщина на извъртане,хитруване и търгуване ние ги знаем-нека и света ги види.

Реджепа, да се хване за чепа!

Всички знаехме, че Турция подкрепя ИДИЛ. Сега това просто стана очевидно.

е ред на турция

Какъв прекрасен Момент ! - ЗА Срещата у Нас .

О, да, и един мармот завиваше шоколад в станиол. Алоооу, Ердоган паша, мислиш ли, че целият свят са абдали, та да повярват на наглите ти лъжи, бре, гьонсурат неден? Къде изчезват керваните с цистерни, които се отправят към турската граница от рафинериите на ИД? Да не потъват в джендема, където ти със сигурност ще отидеш, както и цялата паплач убийци, които защитаваш и финансираш.

Добре бе Таийп, къде отива тоя петрол?

Защо 8 часа не защити "умерените" по границата си бе Ердоганчо? Или там нещо страшно ставаше 8 часа? а?

Ще му кажа на това парвеню доганфесът, че един такъв аятолах е пирготвен и за Турция. Да се готвят американците: Съединените щати използват секс, пари и западния начин на живот, за да се внедрят сред влиятелните хора в Иран. Това заяви върховният лидер на азиатската държава аятолах Али Хаменей, цитиран от Ройтерс. Изказването на Хаменей, който има последната дума по всички държавни въпроси в Ислямската република, беше направено в телевизионен ефир след вълна от арести на журналисти и интелектуалци от властите заради страхове от проникване на западно влияние. Според Хаменей парите и сексът променят възгледите, вярванията и начина на живот, така че човек да започне да мисли като американец. "Основните мишени на това проникване са елитите, влиятелните хора, тези, които вземат решенията. Това е много опасно", допълни аятолахът. Нали се сещате какви са последствията за американския начин на демократичен живот - стрелата на крава с добре сапунисано въженце на майдана.

Май на дърти години и аз ще си сложа бурка. До там ни докараха с безобразната си алчност някои западни "айатоласи".

да се твърди, че Турция не купува петрола от ИД е все едно да се каже, че тигъра е животно-вегетарианец. безумие е това! едва ли някой би повярвал на тея долни лъжи, турски...

Ох най-добре е този и неговият московски другар да вземат да се затрият на някъде. Нали до преди два дена бяха първи дружки и заедно заплашваха България. Рашките стипендианти може да плачат колкото си искат, но руския президент, на ФОНА НА ТУРСКОТО ЗНАМЕ заплашваше България.

Колкото и да пишете простотиите си пак ще се сринете. Дали не се понадценихте както всеки път скачайки срещу Русия ;)

Русия цъфна и върза! На Путята му цъфна като майска роза! Всички са врагове! Туристите в Крим или Гулаг!

Крадеца вика дръжте крадеца! С какво гориво летят руските самолети, бомбардиращи опозицията на Асад! Ми с керосин от ИДИЛ, щото Асад не произвежда нищо! Затова руснаците бомбят опозицията, а пазят ИДИЛ!

Ще гладуваш без руските туристи и ще тъпчеш изгнилите си зеленчуци сам ;)

Анкара не се съобразява с политиката на Вашингтон, относно Близкия Изток и продължава да подпомага наемниците в Сирия, които се бият срещу правителствените войски. Турция прекарва наемници през границата си със Сирия и осигурява финансова и военна подкрепа. Освен това Турция е замесена в нелегален трафик на петрол, заграбен от джихадистите в Ирак и Сирия. Петролът се транспортира до турското пристанище в Сейхан, от където се заминава за Израел с танкери на Palmali Shipping & Agency JSC турско-азерска компания на милиардера Мубариз Гурбаноглу. На пристанището в Ашкелон израелските власти осигуряват фалшиви сертификати за произход от Елиат, а след това го изнасят за Европейския съюз, където всички се преструват, че вярват в израелския произход на петрола.

Как да не се съобразява! Нали до вчера се твърдеше, че е васал на САЩ! Я по-добре си подбирай мислите! Дърт руски мошеник!

Айде стига ръсил мъдрости, връщай се при козичките си .

От шепа бандити да не си нарушавали отношенията.Турският самолет F16 и той ли принадлежи на шепа бандити?В интернет пространството има карта на събитието.Руският самолет изобщо не е пресичал турската граница.Бил е на по вече от 1км в сирииска територия.След като е ударен пада на 4:5 км на сирийска територия.Удар от зад е.Във въдухоплаването си има правила.Когато един самолет нарушава да речем границата ,паралелно летят самолети ,за да предупредят и пилотите да ги видят и си поправят грешката.Най достоверна е информацията на пилота .Той е описал точно какво е станало.Сирия е разделена на няколко района.-Ислямска държава,Сирия в която са войските на Асад и територии контролирани от така наречената свободна сирийска армия-някои ги наричат умерени терористи,други опозиция.А това са сбирщина от света.

Всичко е ясно-едно магаре се помисли за кон и хвърли къч.Последиците-трансформиране на магарето в катър и закачането на топките му на стената на позора.

БГ правителство: Правим всичко възможно ембаргото на петрола да се спазва В действителност БГ правителството правеше всичко възможно да осигури контрабандата на на ВИС и СИК срещу лепта в милиони за наши хора -висши партийци , съдии, ченгета...Нищо ново под слънцето. С какво Ердоган е по-лош от Костов , който по време на югославското ембарго лъжеше Запада че го спазваме.

и въпрос за сравнение между сърби и ислямисти

Не схващаш акцента. Тук няма идеология-има пари, много пари. Така ,както БГ политиците си дадоха задниците под наем на мутрите срщу много пари по време на Югоембаргото, така висши турски политици правят пачките в момента от безакцизен петрол, внасян от ИД. Елементарно Уотсън. А ако мислиш , че правителството на Костов от грижа за братята православни е влязло в съюз с ВИС и СИК с единствената идея да им достави петрол за детските градини, светкавично посети доктор!

U greshka si s godinite I premiera. Dali ne beshe predi tova s edin drug premier...

А в туй време в Блядиландия: Епицентъра на руския шофьорски бунт се мести! От Петербург колона от 600 ТИР-а настъпва към Смолни. От всички райони протестиращи тираджии се организират и тръгват към Москва.

После Путин бил тиранин. Айде се разберете, протестите срещу заплащането на такса от тираджиите акт на свободното им право на протест ли е или начало на нова оранжева революция?

Ще ми се за момент да оставим недоразуменията между Турция и Русия и да ви насоча да гледате дългия 2мин и 2сек клип за отговора на Русия към "умерените" туркменски бунтовници в Youtube.Иван Костов току що каза за тях че на никой не е ясно дали те са опозиция на Асад или обикновени бандити.Не зная какви са но се ужасявам от звука който идва заедно с картината на жестоките бомбардировки на лагера им в планината.Гледайте и ще преброите над 50 пъти повтаряне на фанатично и "високо интелигентно" АЛЛАХ УАКБАР",което ние знаем като "АЛЛАХ АКБАР" /аллах е велик/И нищо друго,съвършенно нищо!!!Този зверски фанатизъм не ви ли плаши и преди да осъждаме Франция,Русия и вече Германия че ги бомбят да ни настръхне кожата ако тези фанатици пак дойдат при нас!

Не мислиш ли, че толкова опасни са и фанатиците повтарящи Путя Акбар???

То такива има само в кухите глави на платените тролове. Останалите сами правят преценка на коя страна да застанат.

Това го предложих вчера да го вика Ердоган, за да смили Путин. Добре че не е някой като Жириновски, че вече не е ясно какво щеше да се изсипало над Турция.

Един, малко ли ви плащат или сте природно тъпи троловете та не можете да напишете нещо нормално?

Не обичам нито едните нито другите. Логиката обаче е елементарна....кой би стрелял без предупреждение по ненормалник руснак. Това руснаци да нарушават въздушни пространства не е за сефте. Турците са решили да играят Ва Банк...Този конфликт обаче може да е добре дошъл за нас...