ИД изнася петрол през Ирак, за да избегне руските удари

"Ислямска държава" продължава да изнася петрол в Турция, но използва обходен маршрут през Северен Ирак, за да избегне руските бомбардировки, каза руски генерал.

Обратно в новината

Коментари - ИД изнася петрол през Ирак, за да избегне руските удари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Понеже прочетох за вьзродителния процес и как "насилствено" били изселвани милион турци да попитам: Защо като са турци, имат турски паспорти и се ги изгонили насилствено са още в Бьлгария?А лошите бьлгари са немили недраги по чужбина?Парадокс е нали?

Ако трябва да избирам между атеизма и исляма - твърдо заставам зад атеизма! Няма по-помиярска религия от исляма - това си е направо психическо заболяване! Да сте чули за християнин, който да се е гръмнал със самоубийствен пояс експлозиви на пазара в центъра на Рияд, крещейки "Джизъс акбар!!!" ?

Ами ти как мислиш, то и нормален човек да сбърка да приеме тази религия и да отиде на 5-6 молитви, по времето на които трябва да души гъга на този пред него вече след това обгазяване няма да е нормален.

ухааа отвори се ниша за бизнес със цистерни............."доставям цистерни всякакви"...........за големи количества отстъпки :))

Господа, другари и вся остальная сво...ч, Моля да се усетите, че днес е празник! Ето заради такива като Вас на България вече никой не вярва. Защо не вземете да се пръждосате кой където му е мило, щото е ясно че сте продажни душици. Предателите винаги си остават такива. Срам ме е от Вас. Въпреки че е оф-топик, моля модератора да не трие поста ми.

Срещу ''ТОПОЛ-400''Никой не може да избяга!!!Гарантирано от Путин!!

Видяхме със СУ-то как е гарантирано! "Гарантирано от Путин!!", поне да го беше сложил в кавички! Или да напишеш че е от анекдот.ру! Путинска гаранция - гаранция Франция! Истеричен смях в залата!

А бе така е - руснаците всеки ден унищожават десетки цели на ИД - лагери, щабове, складове с оръжия, конвои, командири и т.н., а ония се държат като че ли нищо не е станало. Ще каже човек, че не са сбирщина от ненормалници, воюваща с каквото им падне, а супер обучена армия, снабдена със супер модерни оръжия. Ако това е силата на руското оръжие, жална им майка на рашките...

Новина от 25 декември!!!!! Русия нанася въздушни удари вече и предградията на столицата Дамаск! Възниква въпросът, кога ще за почнат да бомбардират центъра и двореца на Асад! И накъде настъпва непобедимата армия на Асад, на изток, към ИГИЛ или на запад към Дамаск? Мощните руски въздушни удари, накараха ИДИЛ да се оттегли назад в Дамаск и да строи отбранителни райони в предградията на столицата! Хихихихихихи!!!!!!!!!

ДИР е проруская газета в европейска България, именно затова след време никой няма да го чете. Всички вече се досещат че вестникът е зависим от братушките и такъв вестник има за цел да промива недоразвити мозъци с цел излизане на България от НАТО и ЕС и обвързване с варварска Русия.

Ердоган нали отричаше,но е истина,долен турчин

Той и Путин всичко отрича, що Ердоган да остане по-назад! В периода на Студената война е имало машина за съветска пропаганда. Всеки ден е създавала различни лъжи. Това е една стара традиция, но тя изведнъж надигна отново глава. Никой не придава никаква стойност за лъжите на тази машина за пропаганда в съветски стил, добави турският премиер на пресконференция преди края на официалното му посещение в Азербайджан.

Мурзилките какви ли не клевети измислят по адрес на комшиите, дълго ще им държи влага сваленият русалски кукурузник нарушил свещенното турско въздушно пространство.

Ти защо не се преместиш за постоянно в "свещеното" турско териториално пространство?

Е те Руснаците ги чакат на границата с топла пита и сол:-)))))

то как си обеснявате растежа в турция в последните години , с краден петрол от сирия и ирак

Точно с това! ха ха ха Ти изобщо бил ли си в Турция?

Ердоган нали отричаше,но е истина,долен турчин,мъчи велика просташтина

Това са нескопосани клевети и много жалко, че ДИР-ът манипулира с тях подценявайки читателите си.

Ти си БГ леке

Да си путлерско леке в България, по ли е престижно?

ВСЕИЗВЕСТНА ИСТИНА ... САЩ са създател и съдружник на ИД в НЕЛЕГАЛНИЯ бизнес с нефт и нефтопродукти. А Турция е посредник

ТАСС съобщи, ТАСС обяви, ТАСС говори само истината! ТАСС - Телеграфная Агенция Советского Союза, Новини (опашати лъжи) от задгробния живот на Русия! Мухахахахахаха!

В Русия освен ТАСС все оше има и Комсомольская правда, паметници на Ленин, улици с имена на комунистически дейци и събития и т.н. Всичко това показва, че мисленето на управляващите изобщо не се е променило и въпреки "охлабването на примката" с някаква карикатура на демокрацията, същите комуняги и чекисти продължават да си управляват по старому - с информационни затъмнения и завеси, пропаганда, лъжлива информация, преследване на критиците на режима и т.н.

Нищо и Ирак скоро ще поиска помоща на Русия. "11 775 камиона цистерни" си е бая голямо количество. Разбира се турците ще кажат, че ако някакви са се промъкнали незабелязано, то е защото са били малко. ;)

Доста Киряк Стевчовци се забелязват тук. Та да питам - само фесовете ли сложихте или и през сюнетчията минахте?

В периода на Студената война е имало машина за съветска пропаганда. Всеки ден е създавала различни лъжи. Това е една стара традиция, но тя изведнъж надигна отново глава. Никой не придава никаква стойност за лъжите на тази машина за пропаганда в съветски стил, добави турският премиер на пресконференция преди края на официалното му посещение в Азербайджан.

Руснаците бомбардират, бомбардират, бомбардират! Армията на Асад си седи в окопите, гледа и се кефи! Не ще да воюва! Вчера зорлем "освободили" един квартал в столицата! Самолетите на Асад не летят, не щат да бомбардират! Пълна идилия нарушавана от време на време от някоя друга руска бомба пусната над някоя "стратегически" обект, болница, хлебопекарна, селска кръчма където се напиват дисидентите, квартална бръснарница, едно-две училища, някоя друга детска градина! Все стратегически обекти, където се лекуват, обучават, бръснат се и къркат джихадисти!

Много интересен ник сте си избрали

ИНФОРМАЦИЯ ОТ РУСИЯ! ЗНАЧИ НЕ Е НУЖНО ДА Я ЧЕТЕТЕ! Крадецът вика, дръжте крадеца!

Само информацията от Козяк е правилната информация нали? Ти от хафте комитето ли си или на грантове от Америка за България?

Потока от руски опашати лъжи, който тече като сюргюн ли е правилната информация? То не бяха руски национални интереси в Сирия, то не бяха излагации с черни кутии, свалени Су-та, ножове в гръб, зелени човечета, гуманитарни конвои, референдуми, импорнозамещение, продрискани моряци и прочее!

Много интересно какъв износ на петрол обявява Турция и за какво го складира? Това си е стратегическа суровина и турците яко намазват ако трупат резерв. На практика Турция има пряк интерес от по- дълго водене на война в Сирия, за да ограби, колкото се може повече петрол, който на практика е на сирийския народ и се придобива след военно престъпление- мародерство по време на война.

За какво да го складира, като може да го продава ? Петрола е борсова стока и се продава в движение.

А дали наистина Турция купува петрол от ИД? Преди време имаше много сведения, че самата Сирия купува петрол и после го продава на борсите защото повечето от петролните и полета са в ръцете на Ислямската Държава. И след като руснаците са в Сирия от лятото, защо нищо не правят по въпроса, а само констатират? Тези цистерни под земята ли се пълнят и по тунели ли стигат до Ирак и Турция, та руснаците ги виждат чак там? И кога започна всичко това - след свалянето на руския самолет ли?

Ако се прочете внимателно статията и се анализира, се разбира, че ИДИЛ помпа петрола безпрепятствено на територията на Сирия контролирана от руснаците, след това го транспортира безпрепятствено до границата с Ирак пак по територия контролирана от руснаците! И чак тогава почват да фърчат руските плюнки! Е, оттам къде да иде петрола, ако не в Турция! Това ако не е чиста провокация, здраве му кажи!

Ето това се нарича гьонсуратлък.Ако беше малко по умен,а не като втората част от ника ти,щеше да знаеш къде са ИДИЛ в Сирия.И дебил нали Турция се бори с ИДИЛ.Какво търси петрола на турска територия,кой го купува-сигурно пак руснаците-наистина си пън.

Руснаците всеки ден унищожават конвои с цистерни, а те никнат като гъби и вместо да намаляват се увеличават изглежда. 11 000 цистерни са над 15 км колона. Никой ли не ги вижда ?

Не ми трябва повече акъл! Генералът Сергей Рудской ясно пише "ИД изнася петрол през Ирак, за да избегне руските удари, щото Русия не бомбардира в Ирак"! "Какво търси петрола на турска територия?", ми нали това и целта на провокацията, да го набутат в Турция и да оплюят Ердоган! Що не го бомбардират в Сирия, а го гонят в Ирак?

Ами мимнават от там където не ги закачат, то е ясно. В Ирак са Американската коалиция, да ги подпукат от там, ама надали, как да си стрелят по свойте рожби?

Точно в Ирак са големите райони контролирани от ИДИЛ.Педалите от коалицията така бомбардират че тия мислят че са на курорт.Даже удариха иракската армия която беше подпукала терористите в района на Мосул и избиха 30 иракски войници.

Иракски Кюрдистан му пречи на Путин заради износа на петрола ,затова е цялата шумутевица от гръмки простотии!Те тяхните самолети граници не различават,черни кутии чак толкова увредени айде сега ,дрън дрън!

Иракски Кюрдистан му пречи на Путин заради износа на петрола ,затова е цялата шумутевица от гръмки простотии!Те тяхните самолети граници не различават,черни кутии чак толкова увредени айде сега ,дрън дрън!

Пиши по 100пъти едно и също дано хване дикиш - турско мекере !!!

На рушиски самолети и измишльотини не вервай!Всичко е лъжа!Дори и Турция да има проблеми,рушите са много,много по деформирани и както върви,необратимо! Непрекъснато измислят какво ли не,хвърлят милиарди за пропаганда ,за пропаднали тролове да им пригласят на лъжите,и всичко е срещу ЕС,да пречат,като се занимават с интриги и войни,вместо да оставят света да се развива,а те се реформират!!Но те ще загубят,това е неизбежно,колелото ще ги изхвърли ,без да разберат къде са!Жалко за невинните жертви!

Абсолютно точно!

лигата на арабските държави презова турция НЕЗАБАВНО да изтегли войските си от ИРАК и арабите отписаха ердоган ред е на истанбул да го отпише

Тъжно, много тъжно. Преобладава първосигналната реакция ... , а според някой твърдения по-добре платената. Тъжно!

Цифра, платените коментари идват от теб и тебеподобните, които се редите за заплати на улица Козяк.

Турция в сегашния си вид е една изключително опасна за мира и за съседите си страна. Турция трябва да бъде раздробена на няколко по-малки държави които трябва непрекъснато да бъдат поставяни под натиск и противопоставяни една на друга. Например Румелия, Егея, Анадола, Кюрдистан и т.нат. Турското общество съвсем не е така монолитно както изглежда, самите турци са гадни и завистливи по характер, между тях има противоречия които трябва да бъдат извеждани, огласявани и разпалвани.

Oт твоята уста в твоята пазва. чума да те тръшне дано.

Спокойно, въпрос на време е. Нито един от световните играчи не го устройва Турция в сегашния и вид, нито като територия, нито като население, религия или военна сила. Още по-малко ще толерират опити на Ердоган за самостоятелна политика в региона или следване на плана на Давутоглу за нова османска империя. Ако турците са умни, трябва да четат историята и да погледнат какво се е случило с България преди 100 години. И ние сме били военна и регионална сила и после хайде на парчета. Същото е и с гърците и т.н. Турците ще го играят "всичко коз" до последно, ще пробват да запалят и Балканите, и Кавказ само и само да докопат от разпада си коклкото може повече..... Започва разиграването на картите, молете се да има повече стратези у нас като Доган.

"В момента на заснемането им от двете страни на иракско-турската граница е имало 11 775 камиона цистерни, каза той." А защо..."кравките"мълчат по този въпрос??? Как може да бъркат в задника на комар с дроновете си,а да не могат да..."видят"близо 12 000 цистерни:)))!!! Да вземат да си сменят доставчика на...очилата тогава:)))!!! Смешници такива!!!

А дали наистина ги е имало всички тези цистерни. Някакви доказателства, освен думите на някакъв руски военен. И ако да - от къде са дошли!?! Не е ли от контролираната от Русия Сирия?!?!

sawo

Ами има сателитни снимки - чети поне статиите, под които тролстваш. И Сирия не е под пуски контрол - ако беше, нямаше да има въздушни удари...

,,..ИД изнася петрол през Ирак, за да избегне руските удари..,,??? аз го чета : ,,..турция внася петрол от и.д. през ирак за да избегне руските удари под прикритието на ,,анти-джихадистката коалиция,,!!! кои са в нея знаем!!!

Браво братушки! Бой по неверника!

Онези братушки,Бог да прости! От тези "братушки", Господ да ни пази и от управниците им!

"Ислямска държава" продължава да изнася петрол в Турция, Преди да свалят руският бомбардировач, Путин се Прегръщаше с Ердоган и нямаше износ на петрол в Турция, ама никакъв.

Кога Путин се е прегръщал с Ердоган бе, келеш? На срещата на Г-20 в Анталия Путин заяви, че Русия е представила примери за финансиране на терористичната групировка "Ислямска държава" от бизнесмени от 40 страни, включително от страни членки на Г-20, присъстващи на тази среща, което беше шок за Ердоган!

абе шушумиги една цистерна е 30 - 35 000 литра максимално натоварване на 100 %, което е около час и половина два часа пълнене, я сега ми сметнете 12 000 цистерни за колко време ще се напълнят, тия шофери колко време чакат на тоя кладенец бе, аре нека са неколко кладенеца, ама 12 000 цистерни си е работа за бая голема организация и логистика и повтарям чакането ще е доста дълго, което значи че самолетите могат да ги ударят докато шоферите спят в кабината.

Че те ИД да не са ги правили тия кладенци и рафинерии? Те ползват наготово. Самите цистерни също не са ги купували вчера или да са си ги направили. Броят цистерни отговаря на производствените мощности и капацитета за пълнене. Може би могат да пълнят по 100-200 цистерни наведнъж?

нашият ,,шушумига шофьор на цистерна ,, си мисли че от ,,нашите,, рафинерии,, по големо нема!!! ,,патриот,,!!!

Първо не става дума кой,кога ги направил и докарал и второ повече от ясно е , че не става въпрос само за една помпа на пълнене.........не ми се правете на специалисти за нещо което изобщо не сте виждали

Има разни цистерни - 20 до 30 тона, една помпа пълни 1 цистерна за 30-45 мин. което е 32-40 цистерни на денонощие. Ако в има по 100 помпи в петролна база, направете си сами сметката.

На Формула-1 нали знаеш колко дебел маркуч ползват за да пълнят за минимално време. Представи си го 2-3 пъти по-дебел.

примера ти е абсолютно неуместен, защото едното няма нищо общо с другото, второ за маркуча има 3,4 стандарта за захващане, който стандарт едва ли е по различен при арабите, и трето със сигурност не се пълнят с маркучи, пълнят се отгоре през люковете............

Ето така се работи с доказателства черно на бяло! Явно затова турците са свалили руския самолет, за да не засече някоя пратка!

Во лето 2016 Туркия и Америка ке паднат !

коги паднат на кочо мъдете тогива ша паднат и туркия и америка

и така, я да видим какво става: в северен ирак деиствува страшната анти-ид коалиция: америка, англия, франция, турция, дания....така силно деиствува, че ид решва да изнася по този маршрут, а не по онзи, където могат да попаднат под руските удари. което показва, че ударите на "голямата" коалиция може да изглеждат много силни по bbc, но не и на земята!

Че за да стигнат до Северен Ирак нали тръгват от Сирия, където Русия "унищожава" непрекъснато десетки командни центрове, тренировъчни лагери, складове, колони и т.н. Освен това са и напълнени на сирийска територия. Тази информация си е чиста пропаганда, както и "сведенията" за страхотните военни успехи на руснаците. Тези 11 700 цистерни са нещо, което руснаците с прехвалените си ракети с голяма точност могат лесно да унищожат и в Сирия и в Ирак и в терминалите, където се пълнят. По всичко личи, обаче, че това е куха пропаганда, която не почива на никакви реални данни.

ИД контролират територии от Сирия, Ирак и Афганистан. Русия извършва военни операции само в Сирия, защото имат мандат само за там. Те за разлика от САЩ спазват дипломатически етикет и международни конвенции и не ходят да наливат бомби където си решат. ИД добиват петрол основно в Ирак, но там няма кой да ги спре. Иракското правителство е марионетно, сложено от американците. Обаждат се само когато ситуацията стане нетърпима. Примерно, с незаконното навлизане на турски военни сили в Ирак. Та, пробвай се пак с малоумозаключенията си.

Петрола пак се оказа в основата.

Позитивно или Негативно отношение към Турция, Русия, .... и т.н. е НЕУМЕСТНО. УМЕСТНО е единствено и само РОДОЛЮБИЕ към БЪЛГАРИЯ!

Абе щом се чуе нещо от Русия, винаги си имай едно наум, че е не е вярно

Ислямистките терористи продават петрол на асад и на путлер, а те с тези пари покриват военните си разходи срещу легалната сирийска опозиция.

И коя е легалната опозиция? Та те там били към 120 терористични групировки !!!!!! Всяка си е намерила спонсор и давай ....

Шмулевич, шмулевич, много си зашмулен, горкия... Що не земеш да се събудиш и да провериш на коя планета се намираш и какво се случва на нея, а? Че само малките деца още не са разбрали, че Америка и Турция вече и с открити карти го играят от отбора на ИД. Само ти още не разбра, зашмуления... къв Асад, къв Путин, кви пет лева?

Не е вярно! Турция не купува контрабанден петрол, Ердоган и семейството му не са изобщо замесени, сваля самолети само за защита на суверенитета си. Това каза Тайп и неговия пророк Владимир Зидаров (Лютви Местан) го потвърди

Отивам да нанкам! За довиждане и лека нощ: Един прекрасен цитат на Мао Цзе Дун, който 100 процента пасва на съвременния млад империалистически хищник Русия - Съветския социал-империализм представлява от себе си империалистическа държава, появивила се по-късно от Съедините Щтати, и занова той се отличава с още по-голяма агрессивност, и авантюризъм и кръвожадност. Как да не се възхитиш на човека!!!!!

стигнахме до цитатите на Мао Цзе Дун наистина ти е време да си лягаш...

N. S.

Бих казал - да. И първото нерщо, което е за утре....... още щом се съмне, и да отива на доктор. Преди да е станало късно

ха ха ха ...........Русия се е появила след Сащ.........ха ха ха ...........искаш да кажеш точно обратното,фалшивата емигрантска държава Сащ се е появила много, ама много след Русия..........явно твоята история произлиза от някоя психиатрична клиника ..............

егати билдебергите и масоните - стига толкоз спрете избиването на обикновените хора- за свещи да ги дадете парите които правите

Хахахахха , е това изречения пояснява всичко онова което търси и прави Рассия в Сирия : "...През последната седмица руската авиация е унищожила 37 цели, свързани с добива и обработката на петрол в Сирия, както и 17 автоколони с цистерни. ...." NO COMMENT ...................

ти се "поясни" точно? Нали руснаците ясно заявиха, че ще бомбят цистерните, за да не може ИДИЛ да вади пари от петрол! На теб какво точно ти просветна едва сега?

Добре го измисли! Ама има още много хляб да ядеш, докато ще можеш да обориш това, което казва Руския генерал! Руснаците казват "Лъжи, ама гледай да е с мярка"!

ама сметките са много прости............Русия изнася петрол и ниската му цена от контрабандата ги удря много в джоба.............Турция внася петрол и дава мило и драго цената да пада колкото се може повече...........Америка водеше фалшива борба с ИД, като по този начин слага чадър на петролната далавера и си взима своя дял.......и всички са доволни без Русия, тя за това и се намеси.........това е.

Нормално е да има противоречия в българското общество, но не е нормално да съществуват такива когато сме атакувани на основа НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ И САМОСЪЗНАНИЕ. Изводът ми е само един - прекалено много платени агенти или промити мозъци. Следва продължение ....

Русия знае всичко, може всичко, има крилати ракети, супер самолети и прочие. Ами унищожете ги тези мръсни ИД заедно с техните кладенци, сонди и т.н. Или пък не искате или не можете ?

Дашенки знают blow job

Не искат, щото ако Путин не воюва за да защитава "националните интереси на Русия в Сирия", рейтингът му отива на кино и трябва да бяга в замъка си в Испания!

веднъж заменете путин с радан кънчооглу и костов лаборантинооглу и съспенса ще ви се получи на 100%!

и замък в Испания ли му приписахте?

Още преди десетина години му бяха започнали резиденция в Швейцария!? Четох че, архитектурно е доста обла, като външност!?Шест надземни и три подземни етажа!?С нея пък, какво стана!?

Колега, на времето и аз поставих същия въпхрос - защо руснаците просто не унищожат петролните кладенци, контролирани от ИД? - Отговориха ми - защото след това те не могат да се използват отново. Войната в Ирак го е доказала и вече всички се съобразяват с това. Т.е., кладенците следва да се отнемат от ИД, а не да се рушат.

точно така е. и в Корана ви/ни го има. каза но е "Не руши...", и -не твърди, че не рушиш, докато зад гърба на Бога се съюзяваш със сатаната, като Му се присмиваш и сквернословиш. или по друг начин казано - лъже-свидетелстваш, че си бог. те си знаят.

Абсолютна глупост! Всички запалени, взривени кладенци в Кувейт се използват след агресията на Садам.

Ами добре тогава. Това означава че пренасянето на петрол ще продължава, защото не трябва да разрушим кладенците.Тогава остава да бомбардираме градовете на ИД, но и да убиваме цивилните в тях. А, на никой не му стиска да изпрати войска, макар че това е единствения начин да се победят лошите момчета.

До вчера бях настроен позитивно към рОснаците. Но точно вчера някакъв сибирски обезян Сериожа коментира, че на матушка русия сме дължали това, че се молим на Христос, а не на Алах .... завършвайки със сволоч. Да си подмиват дупетата руснаците и техните Дашенки след като построиха най-голямата джамия в Москва.

ли научи, че Русия е изгонила през 1878 г. турците от нашите земи? "СерИожа" това е коментирал!Това, което много наши български продажници се опитват да забравят...или да омаловажат!

Не сега "сънароднико" коментарът ми засягаше по-скоро обръщението използвано от другаря серИожка

Ама де акъл да Фденеш ФаФлу Тунквана

Вувузел

Сорри! Тая Русия, която е изгонила през 1878 г. турците от нашите земи, е разстреляна заедно с невръстните им деца от болшевиките в Екатеринбург през юни 1918-та! Днес Русия се управлява от децата и внуците на убийците на нашата Освободителка, които се опитват с чужда пита помен да правят! Позор за убийците!