2 милиарда долара годишна печалба за ИД от петрол

Групировката "Ислямска държава" печели около 2 милиарда долара годишно от незаконна търговия с петрол, обяви руското министерство на отбраната.

Обратно в новината

Коментари - 2 милиарда долара годишна печалба за ИД от петрол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

путин си остана един плямпалник, които е посмешище за целия свят. даже и военната му мощ я няма вече

Беше тя!?.. и ние да се облажим....

Тая сума много прилича на помощта от Европа с разлика от един милиард ,който отива за "джобни" на Ердоган .Итова ще е годишно!

е в паника. А Турция още нищо не е предприела:)

И моят е почти инвалид!? Подпира се само на две топчета, като "черешово топче" ,.. за задника ти!

що се абите - всичко е на шест в Русия. Я какво народно събрание - позлатено - английската кралица ряпа да яде. Всичко прекрасно - радват се на дворците останали от царете - гадни. Само хора без милост могат да трепят и пеленачетата от царското семейство - да не остане спомен. Само не се сещам защо дори и гладните мигранти не щат при тях, то дори и децата на Путягата и на Лавров са на запад - ха-ха.

ДА БЕ,САЩ НЕ ЗНАЯТ ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА ТЕЗИ ОГРОМНИ СУМИ!!!СКОРО СЛЕД РАЗПАДА НА САЩ,И ЕВРОПА ЩЕ СИ ОТДЪХНЕ!!!

И толкова печалба за Турция

Абе, ДИР-ници! Много влиятелен тоя Дървосекач, бе! Само да се обърне към Модератора и следват незабавни гуми и цензура на мнениеята! Да не ви плаща заплатите? Или вие на него? Срамна работа! Просто понякога сте толкова жалки, че даже не си заслужавате коментарите!

Много хубаво, че Русия мъти водата! Да се разбере от света що за лицемери са повечето западни лидери! Много съм доволен това положение не се търти тая "демокрация" ме отвращава!

Така журналистиката Онур Бурчак Бели коментира разигралата се в съботния ден трагедия в Анкара, при която загинаха 95 души, а други 246 бяха ранени. "Пристигнах, за да отразявам марша на мира, и внезапно прогърмяха две експлозии. Десетки загинали, кръв навсякъде, парчета от тела. Трудно е да се опише с думи ... Това беше толкова неочаквано. Една от най-ужасяващите картини, които съм виждала", каза журналистката пред link. Тя добави, че на митинга не е имало полиция и служители от службата за сигурност. "Обикновено всички демонстрации в Турция се съпровождат от полицията, винаги се минава през контролни пунктове", обясни тя. "В демонстрацията участваха различни групи, но експлозиите възникнаха точно там, където бяха кюрдите, така че може би те са били мишената", каза още Онур Бурчак ИД са добър бизнес партньор на Ердоган,ЦРУ и МОСАД. Добри главорезчета -продават нефт за по 10зелени на барел,крадени артефакти,чов. органи и др. на смешни цени. ИД-гайс се лекуват в турски болници,държат си парите в турски банки. Сега бате Ердо ще ги накаже като бомбандира кюрдите??

ли кой да ги върне в първи клас да ги научи на география? ИДИЛ няма достъп до пристанища, единствения път през който може и всъшност тя изнася петрол е през Турция. Това го казват и пишат и всички западни журналисти, които отразяват войната от място.

Шило

Кога Реджеп ще подава оставка?

тати каза че ще ми купи колело ...ама друг път...

Докато се ровех из нета за нещо по-пикантно по темата, във френския Директ матен току що видях статия от 17 ноември 2014 със заглавие "Според Ердоган Америка е открита от мюсюлмани".

Не си ли гледал "13-ят войн"?

Отдавна почти не гледам филми. Не съм го гледал, но защо питате?

да прав е мюсюлмани обърнати в удеи... дюнмета...ердоганчо е прав за америка хахаха

"На Запад никой не си задава въпроси защо синът на турския президент ръководи една от най-големите енергийни компании или че зет му стана енергиен министър. Какъв прекрасен семеен бизнес!", директно обяви зам.-министърът на отбраната Анатолий Антонов Лошо няма прави са руснаците ама и на изток започнете да си задавате разни въпроси... Например защо Газпром се е срастнал като тумор с властта в Русия... Защо Гунвор не плаща данъци в Русия....

Надявам се, че не си идиот. Прочети в Уикипедия и може да ти стане ясно защо се е "сраснало". Малка подсказка - "Газпром ОАО е създаден през 1989 г., когато Министерството на газовата промишленост на Съветския съюз се превръща в корпорация, запазвайки всички свои активи. По-късно фирмата е частично приватизирана, но в момента руското правителство държи голяма част от контрола върху нея."

Bah_Maa_Mu

Чел съм го.... нищо ново не ми казваш... но това не е оправдание... Газпром има едни от най-големите облекчения в Русия... изнася руски природни ресурси а пари до обикновения руснак рядко стигат... А и за Гунвор също остава отворен въпроса....

С две думи . Газпром е държавна , драги ми умнико.

Bah_Maa_Mu

Не не е точно държавна...

Пич, ти да не си от калинките, които облажват от масовата приватизация у нас - директно или чрез комисионни? Само у нас престъпниците разпродадоха и обезкостиха държавата, затова сега просто държавност няма. Освен, че запазиха държавата си, руснаците работят активно и за съверенитета ѝ. И не само те. Поинтересувай се малко повече кой е собственик на ЕРП-тата, опериращи у нас и пак ела! Стига си ръсил глупости! Умните държави имат преобладащата собственост в онези сфери, които са важни и гарантират сигурността и суверенитета на държавата и допринасят за изпълнението на нейните функции. Само у нас е разграден двор за всякакъв тип наш и чужд башибозук!

ха сега ердоганчо да подава оставка, нали е много 'ербап' османлията му нагла.. и хич да не застават на негова страна разните там наркоманчета 'протестърчета' и т.н. безродни соросоидченца продажни. супата. у лево. браво на Русия, а нато да се засрамят какъв боклук били 'категорично' подкрепяли.

Една врачка, беше казала, че до нова година и доларът ще рухне. Западната цивилизация, ще бъде обзета от хаос и много страшно. Ако питат мен Обама да хуква да се разбира с путин ако трябва да гръмне Ердоган. Че тия бесни руснаци като нищо, ще срутят светът. Вие представяте ли си, колко пари, от нефт, наркотици, нелегално оръжие, проститутк се въртят по светът? Как тези пари, управляват политици? Управляват светът? Ами ако изведнъж америка осъзнае че не е демокрация? А Маниполация?

Виж си правописните грешки !

По принцип, съм жертва на българската пропагандно-образователна система. И вече, съм изпил две бири. Тъй, че извинявай.

щом "православните "допряхте до брачки , спукана ви е работата !

след твоето описание резултатът ще бъде 1:1 комунизма на изток падна сега е ред на уж капитализма ...прикрита форма на неолиберализма и на древнят еврежски комунизма да пада и тои....гледал ли си филма FIFTY - FIFTY

Ердоган казва - "не купуваме от ИД". И е прав. Купуват през 3-4 посредника, иди го докажи. Руснаците казват, буквално - "петролът попада в Турция" и са прави - парите кръстосват по света, но нефтовозите отиват директно в Турция. Най-накрая петролът е в Турция, а парите са в ИД, завъртяни през посреднически банки и офшорни фирми. Резултатът е, че ако я няма ИД петролът рязко ще поскъпне, най-вече в Турция. А ИД ще останат без преводи и без оръжие. Прави са и двете страни, на думи. Сега да видим на дела какво ще правят.

Като се исипят 1000 западни журналисти и тази зган, започне под всеки камион да виждат оръжие и нефт. Ердуган ще го заболи глвавта. Тия, ще бъдат по ефективни, от руските удари. Парите за ИД рязко. ще намалеят.

Колкото се изсипаха да гледат как украинската армия бомбардира градовете си. Нали и те са на заплати.

Щом ИДИЛ печели 2милиарда от нефт , семейство Ердоган печели 3 милиарда на година , айде бойко ти ги гони твоите приятели печелиш по 1милиард на година и то от нашия гръб ! И ти ще пукнеш като куче ,а твоите милиарди ще наследи някой , трупай пари , те ще те затрупат !

ердоган да подава оставка. обама и той. руснаците видяха, американците не можаха. айде де.

Отдавна е ясно ,че фесовете подкрепят ИД .Ние сме съюзници с тях,заначи ,че и ние подкрепяме ИД.А иначе брюкселските зелки се борят с ИД.На теория.

е, щом РУСКОТО министерство на пропагандата съобщава, значи е така. Сега остава само Волен и продажните русофили да го обнародват в Алфа.тв и поглед.инфо и местните рубладжии-ракийопатриоти ще са готови с нови опорни точки на амбразурата на коминтерна!

Ама НЕ БЕ ! Какъв ти петрол ? ИДИЛ ИЗОБЩО не продава КРАДЕН от Сирийската Държава петрол , а Турция изобщо НЕ ГО КУПУВА ! Търгуват със СКАРАБЕИ ! Щото казват , че 1000 долара бил килограмът ...

А щом турското министерство и Ердоган го опровергават, значи не е така!Сега остава всички да се обрежем и да се наведем, за да ни "покръстят" в правата вяра!Можеш да дадеш пример!

аз не мога да разбера, за толкоз тъпи ли ни имат - там има позиционирани толкова много спътници, аре да не ни разправят, че не е ясно къде отива петрола и кой го купува... бахти ще се стигне до 3-та световна заради интересите на САЩ и Турция и най-вече заради Европейските лидири, които са си навряли главите в здниците ги е страх да вземат решения. ЕС само на хартия и само, когато им е изгодно на няколкото големи държави в "съюза".

Паричните потоци още по лесно се разбират , банката в фащ , телефоните , интернета . Всичко е ясно , но света трябваше да се събуди , а не Русия е лоша , Путин е агресор. Сега е ясно и на задръстеняците и все по ясно ще им става че световния терорист е сащ.

Ердогане какво чакаш ? Давай си оставката ! Какво още искаш да ти покажат или докажат ?

Тези доказателства ги поиска Ердоган ,на срещата във Франция.Доказателствата са сложени на масата.За незаконният нефтен бинес на ИД.

Другарю Иванов, днес английския парламент пита правителството си кой фирми и банки участват в играта,на Ердоган не ми се мисли за утре какво ще отговаря Меркел ,. А Орбан току що обвини Германия в заговор срещу Европа

Не ми се мисли какво ще отговаря боко ІІ българоубиец . На съд за съучастие в тероризъм. В Париж с наше оръжие , в Сирия също . Идилския петрол по бензиност. в южна България.

Лари, не закачай за момента тиквуний той е необходимото зло за да се събудим и прогледнем. Той си върши добре работата по събуждането ,заедно с москов ,ненчев, и пр. евреиди

лари , ти ако знаеш в северна българия как е !!!

има чичко гугъл. той си има планета . който иска може да мине по цялата турско сирийска граница от високо и да види . от турска страна около двеста триста метра е полоса ! непрестъпна и необработена земя ! от сирийска страна са ниви до самата граница . вижда се на места и селскостопанска техника . път няма ! не е и имало !

Потвърждавам. ... Бих очаквал утре-вдругиден да Има Директно предаване от птиче око.

и как толкоз време не могат да се справят с исляямска дурява не ми го побира акула? ако руснаците могат да го напавят явно друг не иска *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Те за 14 дена уж щяха да го направят. Колко месеца се "оправят" с тях вече???? Що така не искат да ги смажат ами им дават още територии като мачкат опозицията им? С колко се уеличи ИД от как русалките бомбят тези дето се борят срещу ИД?

Чичко Гугъл има на Гугъл мапс и опцията за частично 3д изображение, ама трябва да знаеш как да си го включиш. Спекулацията ти умира.

Тъпи, комунистически нещастници! Това показва колко са им слаби нервите на прехвалените ви руснаци. Слабия се опитва да 'одраска' по- силния. Понеже трябва да излязат "жертви"- Капутиновите слуги са готови на всичко. Типично по КГБ-ски. Всъщност са адски жалки. За съжаление има твърде много безумци, които ще се хванат на всяка "информация", която обвинява Турция, че подкрепя ИД. Хайде сега се 'опрете" на тази опорна точка по Капутиновски и плюйте на воля. Като нямате мозъци... ставате жалки и вие!

Ердоган е ясен! Да видим кой ще е следващия?

Откак Уби Немцов - Кремъл Неистово търси Война за да Се закрепи.

мънки Обонго той така и така си отива.

синът на ердоган е избягъл от турция

Всерьез ?!

тъй си е ! преди малко е кацнал в москва и е посрещнат лично от ....!

да разкрие овреме за втрафика на органи на загинали украински войници и убити опълченци и невинни жители.Безсмислено е някой да очаква извинения

Камерунската армия е убила около 100 члена на Боко Харам и е освободила около 900 заложника.... Ехо дира спите.... така се бори тероризма а не с по един самолетен удар на ден...

цакай бе ! ми боко харам бяха приятели с хизбула , дето са приятели с путин !?

Bah_Maa_Mu

Това не знам дали е така... не искам да коментирам

a be q mi pokaji snimkite na Kapitan Andreevo prez voinata v Yugoslavia

още преди да им свалят самолета Путин каза на пресконференция, че има много държави, които спонсорират ИД.....цинзимът на ероюдоGun е умопомрачителен и умонощен....не разбирам хора,които с тъпо упорство продължават да печатат разни клишета срещу Русия ...Путин защитава интересите на България и Европа...когато фактите говорят си запушете плювалниците и си представете, че и ние някой ден ще имаме някой достоен политик като Путин...

Вовката бил бил Помагал на България ?! - Е, ако Имате предвид Вся ТамТаковата на 'наште' ---> Нонстоп !!!

Тъпак! Да ти имам виждането за достоен политик! Точно Капутин ли бе? Баси достойния. Всъщност- да- достоен е за един КУРШУМ в десятката! За нищо друго!

Петрол от ИД отива и при Асад.

Сирия е на Асад и следователно петрола е на сирииския народ и на Асад , а идил са завзели петрола на Сирииците. стига писа глупости.

Асад няма нищо общо със сирийския народ. Той е един масов убиец, който ще получи възмездие от народа както Кадафи

В западната преса се въртят други снимки с някакви тирове, интересното е че не се вижда нито една цистерна ..... с туби петрол ли са пълни !?

Че са пълни с варели?! А може би с фурми, там се раждат много фурми, ще знаеш!Все пак от турското пристанище могат лесно да опровергаят, като покажат какво "аджеба" возят тези стотици ТИР-ове!

Вода пренасят за Европа,щото умираме от жажда

Бих казал, че какво винаги благодарение на нашите политици изтеглихме късата клечка. Турците купували/продавали петрол на ИДИЛ казват, другата страна на барикадата също не живее от лов на пустинни пеперуди щото войната е скъпо удоволствие. Разбираемо. Нямаме петрол, но имаме минерална вода. Ами продавайте я бе серсеми. Там в полу пустинята е на цената на петрола. Създайте държавни фирми, произвеждайте и продавайте. Стига сте крали за себе си. И така и така всички лицемери търгуват с изродите. Ние най-бедните ли сме най-големите праведници ?

ti normalen li si bratko moi . dosta hora se oblajiha prez voinata v Yugoslavia verno e . no za kakvo sa ti tiq pari?

В австралия бутилка вода от литър е 2 долара. Бензина е 1.20

Озиии... Австралия се пише с ГЛАВНА БУКВА! И знаеш ли защо???- защото е име на държава, а имената се пишат с ГЛАВНИ БУКВИ! Набий си го в КУХАТА КРАТУНА! Тъпанар неграмотен !

Тез 'наште' путинясалите путиноиди --> СА Доказани КРЕТ...тииит !

Присмял се Хърбел на Щърбел. Жабата казала на костенурката, че е грозна.

Румтуту и ратата - отиде-Ви шляпата !