Разногласия в ОПЕК за добива на петрол

Страните от Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) имат разногласия по въпроса за намаляване на добива на петрол.

Обратно в новината

Коментари - Разногласия в ОПЕК за добива на петрол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До 2 години цените на петрола ще са под 50$/барел

Трябва обаче малък прогрес при батериите.

Не прогрес при батериите трябва да има, а прилагане на патентите на Никола Тесла, заключени в сейфовете на JPMorgan Chase & Co. Не много ще се наложи да чакаме "отварянето" им, от някой друг хакер като Сноудън.

Цените на петрола ще падат докато тия от Кремъл се вразумят или докато Русия фалира...

Саудитска арабия е най- големия износител на петрол.Руснаците никога не са били най-големия износител на петрол.

"Ако ОПЕК намали квотите, между доставчиците ще започне ожесточена борба за пазара. В такъв случай няма да бъде възможно да се прогнозира до колко може да спадне цената на петрола." ама и дира са едни анализатори... първо, в момента интригата е мажду опек картела от една страна и щатите от друга. саудитска арабия в опек е главен играч и има нужда от висока цена на петрола за да поддържа бюджета си но се налага да понижи цената за да намалеят инвестициите в шистови разработки в щатите водят в момента до свръхпредлагане, а ако с това поочука и русия - още по добре... двете изречения по горе не са априори грешни но нямат голяма връзка полежду си. ако опек намали квотите всъщност ще провокира сащ да увеличи шистовия добив и така индиректно да причини ново падане на цените. а цената може да падне наи-много до нивата на които е абсолютно неизгоден шистовия добив... тогава опек ще договори свиване на добива бързичко.. защото в краина сметка всички страни от опек главно от петрол си пълнят бюджета. а когато няма пари, се развъждат фундаменталисти, борци за смяна на правителството и всякаква друга сган.

тя сганта също се финансира от петрола така,че не си прав.....когато пада цената на петрола и брадатите маймуни ще имат по-малко пари за........"девиците които ги чакат горе":))))))

И друг път сме го коментирали, не Русия, а Саудитска арабия е най-големият ИЗНОСИТЕЛ на петрол.

Когато американците си попълнят резервите ще направят една война някъде и цените пак ще тръгнат нагоре.

И все по- готино ще става, защото вече излизат следващото поколение електрички и с онези от ОПЕК ще става все по- надървено. И ислямът ще се сдуха след масовата продукция на електрички.

Истинската новина: .Русия договори с държави от ОПЕК мониторинг, но не и по-ниски добиви на петрол.. "Руските предложения към ОПЕК не са от особено значение", пишат анализатори от Commerzbank и добавят, че заради санкциите, наложени върху Москва, страната не е в състояние да увеличи добива си значително, а и не може да го намали чувствително, тъй като това е основно перо в бюджетните приходи....Отношенията между Москва и петролния картел са обтегнати от началото на 21 век, тъй като Русия не се съобрази със споразумение за всеобщо намаляване на добива и вместо това го увеличи.

Цената на бензина пада и това е добре. Да му мислят режимите, които се издържат от добив на нефт :)))