Русия е готова да намали добива на петрол

Русия обяви, че основните й петролни компании са готови да намалят производството си в подкрепа на котировките на черното злато

Обратно в новината

Коментари - Русия е готова да намали добива на петрол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И това ако е новина... 06.09.2016 "Русия и Саудитска Арабия подписаха по време на срещата на върха на Г-20 в китайския град Ханджоу съвместна декларация за стабилизиране на петролния пазар. Москва и Рияд ще действат заедно за поддържане стабилността на петролния пазар и осигуряване на устойчиво равнище на инвестициите, се казва в документа, подписан от руския министър на енергетиката Александър Новак и министъра на енергетиката, промишлеността и минералните ресурси на Саудитска Арабия Халид ибн Абдул Азиз ал Фалих, съобщава Reuters."

Е, сега Русия и тия мръсни саудитци, приятели ли са? Имам предвид, знам, че саудитците са антихристи и приятели на другите антихристи американците, ама руснаците какво правят там? Като говорим за много пари православието не важи ли? Тогава с какво е по-добро от еврогейските ценности?

при цена на петрола от 40-50 долара /съответното понижение на курса на рублата/-себестойността за един барел петрол на Лукойл и Роснефт е 1,35 долара с допълниелинет разходи до крайният отребител става 12 долара за барел.Износната цена е 40-50 долара .Разходите са в рубли , приходите - в долари.Сам смятай защо са удвоили печалбите.А и това са данни на агенция Блумбърг.

Маалка подробност е че Роснефт дължи на Китай вече 45$ милиарда, благодарение на китайския агент в путювата каманда - Игорката Сечин.

Въглеводородите няма да изчезнат от пазара, но тяхната употреба постепенно ще се сведе до производството на пластмаси, промишлени химикали и други продукти, които не са предназначени за добив на енергия. Това не е мираж, това е началото на една реалност. Преди няколко месеца в Гермяния бе пуснат в експлоатация първият плазмен термоядрен реактор от нов тип - стелараторът Венделщайн 7-Х. Построиха го за 9 години на цена 1 млрд. евро. При старта температурата на плазмата бе 1 милион градуса, при следващото пускане в близките дни тя ще достигне 100 милиона градуса, а проектната му мощност е 160 милиона - десет пъти по-висока температура от тази на слънцето. Плазмата се удържа от свръхмощно магнитно поле. За гориво се използват деутерий и тритий - изотопи на водорода, които се съдържат във водата. Според експертите от една чаша вода ще се добива толкова енергия, колкото от един барел петрол. Освен че е на ниска себестойност, получаваната огромна енергия е без съпътстваща радиация или друга опасност за околната среда. Единственият коментар, който ми идва наум е: Шапки долу! Този стеларатор не е предназначен за включване в електрозахранващата мрежа, той е прототип, по който ще се строят бъдещи електроцентрали. По сходни проекти работят в САЩ, Япония и Китай. В обобщение - водещите четири икономики в света са на път да доведат чистата енергия до градските улици и шосетата. След 1015 години новите енергийни технологии ще променят не просто геополитическото устройство, а цялостния начин на живот.

След 1015 години... Да се чете 10-15 години.

Струва ми се по-близко до истината след 1015 г.Тия работи не се правят толкова лесно!

те в русия патки пасат.Горките не са и чували за термоядрен синтез и да знаеш ама въобще не са достигали до същото което си написал за т.н.водещи.Обаче доста отдавна са го направили пробива и вече го прилагат.Провери в Новосибирският университте.

Те за много неща са чували, но се хранят само от износ на суровини.

Вие сте оптимист. Първият стеларатор е изобретен от астрофизикът Лиман Шпитзер от Университета Принстън през 1951 г...

Отлично обяснено! Тези технологии ги има отдавна, но изкуствено се държат все още в лабораториите, понеже ще настъпи неуправляем хаос, ако се въведат веднага. Представете си, ако за над 1 млрд. хора, изхранващи се основно с приходите от продажба на нефт, няма поне едно ядене на ден!? Тогава бежанската вълна ще бъде в десетки милиони гладни и готови на всичко мигранти!!! Е, не знам сила, която да спре такова човешко цунами (нито огради, нито ровове нито вода може да спре гладния)!

loyola

абе това не му ли се вика картел?

По-малко петрол е добре за околната среда, ама като почнат да куркат червата от глад, кво шъ праим тогизи???

Това ще е супер! Ушанките и чалмите да намалят добива си ще е като рефреш за шистовите компании в САЩ. Те и на 50$ за барел са на печалба. Тъкмо ще спечелят нови пазари. Не другари,вече нито Опек ,а още по-малко Рашата ,могат да вдигат цените.Настъпиха годините на евтиният петрол и газ(евтин но не и в пленената от руски мекерета България)

шистите са безумие...не евтин вариант. Тексас е надупчен повече от швейцарското сирене, а шистата се изчерпа за отрицателно време и това убива инвестициите в нея.

те и цена от 50 долара шистовите компании в гетото фалираха и пуснаха кепенците като завлякоха в допълнение едни 400-500 млрд.долара кредити в небитието.Руските нефтени компании и при цена 40 долара удвоиха печалбите си за периода 2015-2016г.Така че споко.

Ехо, троловете!! Как така още не сте написали колко далновиден и мъдър е бащицата Путин! Внимавайте, че току-виж заплатата ви резнали! Нали помните, споменава ли се Русия в заглавието на новината, минимум по 100 коментара на час!