Коментари - Горивата у нас вече стрували колкото в Австрия | dnes.dir.bg
назад

Горивата у нас вече стрували колкото в Австрия

Цените на дизела и бензина в България струват вече толкова колкото в Австрия, Словения и Испания при несъпоставими разходи за дистрибуция и продажба на горивата.

Обратно в новината

Коментари - Горивата у нас вече стрували колкото в Австрия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е ? чашата прелива и прелива, високи акцизи ниски заплати е? ниски ниски колко да са ниски взимам 350 лв. карам 17 годишна кола и съм на 22 години живея "нормален живот" от който ми писна и ако знаете как много голяма част от млади момчета и момичета като мен ще им го набием като заминем в чужбина да си останат една шепа хора и да ги питаме тогава.... ;( Лично на мен ми се повръща от всички управляващи и определящи закони в България. Чакам с нетърпение да ми се отдаде шанс за чужбина мамка му и крадлива българия :х Ние тук да не сме роби бе ???

за една година,управлява6тите откраднаха ДВА МИЛИАРДА И СЕДЕМСТОТИН МИЛИОНА(ДВЕ ХИЛЯДИ И СЕДЕМСТОТИН МИЛИОНА)ЛЕВА.4рез уми6лено безконтролни институции като здравната каса,перите си разделиьа няколко ду6и,коити са:боико борисов,симеон дянков,цветан цветанов,и една малка 4аст за тяьните институции.е как да има здравеопазване когато НЗОК,е канал за изто4ване на огромни средства.никога,разберете балгари,никога не е вазмойно да се оправите,няма такав меьанизам за балгарина.това е истината,останалото илузии по медиите,казани от управлява6тите,манипулации на които за сайаление народа вярва безрезервно-мри народе,като си тъп мри мамицатати!

А заплатите? Африкански от о-в Тамбукту. Качество на горивата под всякаква критика.

На тоя Андрешко - Андрей Делчев, Кадафи сигурно му е виновен и за грозната мутра. "Той поясни, че няма значение кога е внесен петролът, цените се актуализират". Ха-ха-ха, по неговата логика излиза, че без значение кога се е наакал, гащите все са си му кафяви.

стига глупости!!!преди 10 мин в се прибрах и в австрия дизела е 1.3з,а на бензиностанция агип е 1.з6 еъ.стиго говорене по инерция!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

То да беше само горивата.... В Лондон например почти всички хранителни и битови стоки са на по-ниски цени от тези в Бг. За електрониката няма и да да споменавам. А заплатите както всички знаем нямат дори и база за сръвнение.

Сипах Шел В-Пауър от Шел Ломско шосе, щото съм "гъзар" и колата изгасна на баира. Викам си сдуха се нещо "печката". На следващото зареждане от друга бензиностанция се оправи. Е за какво говорим??? Писах на Шел централата - боли ги фара...

Докато са ти чели мейла докато са си клатили краката и пиели кафето даже мове да са си разменили като реплики"пф виж виж един кво пише ма" и после "хахаха".Тъпо ама факт брат! Горивата са леща в БГ и тук питах във форума защо като си смених горивният филтар вътре беше компот и що колата ми гори мин 1 литър по малко тук,както и е по-тиха и защо няма станндарт в БГ за горивата,ама "боли ги фара"никой не ми отговори :)

Само името е ШЕЛ. Кой знае на кого е дадена под наем.

Те хубаво ги изравняват с тия в Австрия, ама ....... в Австрия средната работна заплата е 1500 евро, а в България е едва 600лв (300 евро)

Tук тези със "средните" заплати не карат коли!

Абе, нямаше ли един период , не помня кои години беше, но пак някой прецака добива на петрол , и барела стигна $170? Спомням си това ,защото именно тогава се покориха нивата от 2,10 за литър бензин и малко повече за нафтата.Не помня само кога беше, но ето го и парадокса днес - при "скочилата" цена на барел до цели $112 , как така бензина е 2,40 бе?!?!?!Долара и сега и тогава е бил в тесен марж, защото сме във валутен борд, ако не помните... Значи какво излиза, че когато барела беше под $100, цената на бензина е трябвало да е с 50 % по ниска - такива излизат сметките.... Е , някой ще рече -ами акциза? Е къв акциз, кви 5 лева - той се е повишил от тогава до сега с 10-15 %, значи не той формира цената , а нещо (някой) друг...

Пак ли БСП са им виновни ??? Няма такова безхаберие !

"несъпоставими разходи за дистрибуция" ХАХАХАХАХА По-голяма глупост не бях чел. Е, как се дистрибутират горива бе господа ? с гориво. От колкото по-далече ги возиш толкова по-скъпо струват. Сега като се налага рафинериите да докарват петрол от Бразилия как да са по-евтини горивата ?

Каква България и Румъния???При съседите ни горивото е с 10цента по-евтино link/#prices истината е,че тук всеки може да провери цените на горивата в 27те страни-членки на ЕС.От данните се вижда,че горивата и по-специално дизела ни е по-скъп от този в Кипър,Естония,Литва,Латвия,Люксембург,Малта,Полша,Словакия,Словения,Румъния и Испания,и е на една цена с този на Австрия.Сами си направете изводите,като отчетете,че качеството при нас е много по-лошо,т.е. реалната цена е още по-висока,а разходите за труд са в пъти по-малки.Та въпроса ми е на какво се основава тази цена?....Може би на високата платежоспособност на населението ни????

Както казах,преди 10 мин се прибрах и в Австрия дизела е 1.33 за литър,а на бензиностанции Agip е 1.35-6 еу за литърче.Стига глупости,едва ли в БГ е толкова!!

Мафиотите, които управляват страната нямат насищане. Нали не смятате, че в Лукойл заплатите са по-високи отколкото в европейските страни ? Както скоро забелязахте управниците пречат и на развитието на биодизела, т.е. на поминъка на селяните. Надявам се уважаемите форумци да схванат най-накрая защо се налага да се ВДИГНАТ КОРПОРАТИВНИТЕ ДАНЪЦИ В ПЪТИ, не в проценти ! Защото това е лицето на монополите - озъбени и алчни, искат да ни вземат и последната стотинка. Затова се налага голямата сопа - няма добър, лош, среден, щом си бизнес си привилегирован. Тази привилегия трябва да струва скъпо. Тези монополи и мафии трябва да бъдат принудени да допринасят за благото на обществото. Начина е този - с високи данъци, които да отиват за издръжката на прилично голяма държавна администрация и полудържавни структури - БДЖ, пощи и т.н. Това е начина да се осигури платежоспособно търсене по цялата територия на страната. Другата мярка е понижаване на пенсионната възраст и увеличаване на отпуските /законодателно/. Така се разтоварва трудовия пазар. Друго алтернативно решение - пенсиите да зависят не само от вноските, но и от пренасочени към тях корпоративни данъци. Тьй като съвременната икономика е до голяма степен автоматизирана се налага да се преосмисли ролята на осигурителните вноски. При да речем над 6 % безработица процент от корпоративните данъци да се пренасочват към пенсии и социални плащания. Забравете всико, което ви казват медиите и мислете трезво, нищо повече. С търсенето идват и инвестициите.

ЦЕНИТЕ ЕДНАКВИ С ТЯХНИТЕ,А ЗАПЛАТИТЕ....

докато малчим се ще е така защото не се вдигаме секи си прави каквото иска *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Лондонският сорт Брент поевтиня днес (28.02.2011)следобед с 2 цента до 112,12 долара за барел, а американският петрол понижи цената си с 40 цента до 97,48 долара за барел. Хайде всички на улицата!

в египет литъра е 15 стотинки. в сащ е 1.1 лева.

Само горивата ли? Ами цената на храните, жилищата и всичко?

напускажте кочината булгаристан *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Явно става дума за монопол и се налагат нереални цени. Смятам влиянието на увеличението на акциза и цената на суровината но сметката не излиза.

не ми е чсно само защо либия, кочто не толко голям доставчик на петрол влияе толко на световния пазар... а тук в БГ вече става като през 96г. когато още пуших и не можех да си купя цяла кутия цигари, продаваха ги по една....

Либия може да е малък производител на петрол но е съществен за такъв ограничен ресурс. Всеки трус в такава държава води до такива последствия. Такива са и последствията от лошата реколта в Русия за цената на зърното,и лошата реколта на памук за цената на гащите ти, и лошата реколта там някъде за покачване цената на кафето и така нататък...

днес в щатите бензина е $3.з9 за галон/3.8литра/......... точно 1.з0 лева за литър.....а в българия всичко е пладнешки обир за да могат едни другари да пълнят едни банкови сметки...........на което му се вика жива спекула.

Абе земи се застреляй, точно вашите американски неолиберални ЛАЙНА ебаха майката на всички почтени народи по света. Изживяхте се като големи императори, и крадохте и мародерствахте безмилостно. Опитахте се да затриете човешкото в човека и да го превърнете в асоциален робот роб на Уолстрийт. Но - всичко до време - ти внимавай, тази седмица твоят еврейски господар Бернанке ще говори два пъти - може и да спомене нещо за чека ти за безработни. Айде бягай да миеш чинии.

В Америка бате няма ДДС. Това ДДС е само за нас в европата. Тук сме като крепостни селяни.

Някои хора по назад дадоха статистика на цените, че от всички държави в целия ЕС, ние сме на последните места по цена на горивата. Само на 2, 3 държави имат по евтин. Така че незнам защо повечето мрънкат и се оплакват. Цената на дизел и бензин трябва да се вдигне още доста, за да сме поне в средата по цена на горивата в ЕС. Аз нямам кола, така че не ме бърка. Да се вдига още цената. А и ще имаме по малко коли в България - а това от своя страна означава по малко замърсяване на природата :) Бъдещето е на екологичните коли, дето са ги измислили българи :)

дрън дрън ярино... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това не е логика "Аз нямам кола". Сещаш ли се, че като се вдигнат цените на горивата ще се вдигнат цените на всички услуги и продукти. И тогава и да нямаш кола...пак ще го отнесеш. Това е лошто на българина - че чак когато лично му бръкнат в гъзо, тогава почва да вика и да се оплаква. А когато нещо не го засяга - другите нека го духат

Не е зле да се прегледаш в някоя специализирана клиника. Препоръчвам ти 4ти километър. Ти като нямаш кола, какво ядеш бе боклук. Сигурно това което ядеш се вози с магарешки талиги. А сега сериозно. В момента дизела в Генуа, Италия е 2,74лв. Мин. заплата 900евро. Е ?!.

Брато, нещо не си в час. Вчера си идвам от Франция. Там нафтата ми е 1.23Евра т.е. 2.41. Тук ме посрещате с 2.50 ?! Кое точно е по-ниско и в какво дъно сме ?!

Абе Колев, ти си много прост бе!!! Може да сме на едно от последните места по цени на горивата на дребно, освен това сме на последно място по качество на продаваните бензини и дизел! Също така сме и на едно от последните места по доход на глава от населението! За справка - във Франция минималната работна заплата е 1500 евро, а в България сто и нещо евро. Още една справка - във Франция бензин А-95 струва около 1.30 евро за литър, в Люксембург (една от държавите, в света, с най-висок жизнен стандарт) цената е още по-ниска, а в България - над 1.20 евро за литър. Да не говорим за разликата в качеството на продаванато гориво в тези държави и България - разликата е от земята до небето! Така че, не филосовствай кое трябва да се вдига и кое не! И това че нямаш кола и нямаш отношение по въпроса, още по-малко право ти дава да коментираш, защото на много хора, прехраната им зависи от автомобилите и от достъпната финансова възможност да ги зареждат.

Прав е цитата, че всичко е цирк и Либия внася около 7% от световните нужди, като в момента не функционират около 2. Всичко е наговаряне, но в целия ЕС се качиха цените с по 5% така че няма как и у нас да не стане. Но наистина държавата трябва да смъкне акциза, защото за стандарта ни бензина е безобразно скъп!

Да дигат!!!Правилно!!!Щом страхливия народ трае и се свива - значи има и ще плаща!!!Хората които нямат излизат на улицата и бесят извергите кравопиици!!!Щом траем и малчим, значи имаме!!!Правилно - да вдигат, не с 20%, а с 200%!Народа ще затяга колани, ще стиска зъби, ще псува, ще се заканва и...Ще плаща!

ЕВАЛАТА Дони!!! Наистина това ни се полага! ... и така и ще направя - днес няма да дам на 2-годишния си син месо! Ще яде постна супичка, за да мога утре да си платя горивото за да стигна с колата до работата и да мога да работя с чиста съвест, за да си получа заплатата, която да разпределя за следващите 15 дена в които да ходя на работа, пък след това и пеша мога! ПАСМИНА СМЕ!!!! В това число включвам и себе си, защото и аз мълча и стискам зъби!

А ЗАПЛАТИТЕ;А ПЕНСИИТЕ ДАЛИ СА КАТО В ЕВРОПА,А БОЙКО???

Какво да говорим- всичко у нас е оставено на самотек- т.е. всяка голяма фирма може да си прави каквото поиска само трябва да си плаща на ББ и ЦЦ. Това е жалката истина за нещата- вече изравнихме разходите- все в Европа какво е, а няма ли някой да каже колко печелят в ЕВропа бе? Защо ни правят на глупаци управляващите- толкова ли тъпи изглеждаме, явно е така!!!!

Цените като в европа а качеството и заплатите като във зимбабве. Време е някай да потърси сметка на Вальо Златев защото явно Б.Б няма интерес $$$ да го прави.

Защо вдигат веднага цените,този петрол да не би да са го купили на тази цена?!?Този петрол е от старите цени,а те бързат да му вдигат цената,спекула от всякъде на чужд гръб!!!

Нормално е да вдигнат цените веднага след като се покачат цените, лошото е, че за като падат .... при нас не ги свалят...

Аван от дърти комунисти и ченгета.Не щете да разберете че няма да останат живи данъкоплатци които да ви пълнят големите тумбаци.Ще се задавите от собствената си лакомия

От поне 18 месеца дизела в Австрия е по- евтин от БГ!С около 5 цента.

"У нас стойността на бензин A95 по цени на дребно вече надхвърля 2,40 лв. за литър. Цената на дизела пък е скочила с 4 ст./л за един ден" ,,,.........драги журналисти...., а цената на дизела колко е?!?!?!....някой няма ли да се сети да напише....има хора и от чужбина където четат Ваште статии....., но и аз се питам за какво ли някой ви чете...глупавите и несмислени статии........СРАМОТА....

знаете ме Оправяме се.....и не хленчим .....BrawooooooooБравооооо другарю,ББ ще те вземе и ти юе си гербер !!!! Браво Браво ,така дръж....пък като те гепят ...тогава и ще им пуснеш ,ти си добросъщество ,трудолюбиво,пък и имаш бъдеще,ако не пукнеш на стахановския си стан !!!!! етъо такива дейзи и слагачи обръщат колата на майка България!! Труди се ,труди се и се оправяй!!!!!

Е какво стана ли ти по-хубаво. Истината е, че ако не се вземеш в ръце ще си останеш същия и ще се чудиш що така другите могат, а аз съм си такъв един некадърник...

Бензина поскъпва, но пък по какви магистрали ще караме....ех, живот здравей, здравей......

Като ми направят заплатата като европейската и горивата да са като техните!Заслужават да фалират всички до един!

ЕХ МНОГО БИХ ИСКАЛ ЦЕНАТА НА БЕНЗИНЕЦА В ТУРЦИЯ ДА Е КАТО ЦЕНАТА В РОДНА БЪЛГАРИЯ НО УВИ .ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА . В ТУРЦИЯ ЛИТЪРЧЕТО 95 е 4 лв.

Да де ,ама заплатите в Турция не са по 350-400 евро, а маалко по височки 700-800.... , па нека бензина да е 2 евра и малко ....

Не, такав държава ишма! ... Но някои искат да я няма! От нас зависи в срайна с/ка , дали това ще се случи!

НЕМА ТАКАВА ДЪЖАВА!

протест на 10 март стояги имотики пред парламента цофя нали разбрахте12 цаса *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тия червени номера няма да минат....

Оше на 3 - ти Март Ден на Гнева ! Не на БКП и на неините представители Боко, Цецо, леля ни Цецка и цялата гмеж ! ! !

С едно търсене става: link/prices# За дизела сме на 18то място, за бензина на 25то (от 27 страни). По-ниски са цените в Румъния, Полша, Кипър, ( а за дизела и в Латвия, Франция, Словения)

Ще ти кажа как протестираха при нас преди месец и половина когато вдигнаха цените на петрола-Зареждаш за 2 лева и даваш банкнота от 100 лв.след 10 клиенти тъпата бензиностанция блокира,или пък зареждаш и плащаш само със стотинки.Така протестираха в Румъния,и само за информация,колата ми гори в цяла Европа толкова колкото е на книжка,само в идиотската БГ ми гори 14/100 т.е. с 4-5 отгоре.

ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ ЗА ОКОЛО 10 ДНИ ЩЕ ГИ СКАПЕМ Спрях да карам колата си. Дизелът е вече почти 2.60 лв, а не 1.13 евро Спрях да купувам хляб. Не купувам и плодове и зеленчуци от веригите. Циганите на пазара вече продават и по половин кило. Имам резерви от храна за още 10 дни. Лекарствата ми свършват, а от април и билковите комбинации ще поскапват Няма да платя парното НО ЩЕ ИМ ЖИВЕЯ НА ПУК!!!

Ти какво да не си в землянка, че говориш за запаси. Не искала да плаща парното сякаш всички хора от провинцията искат да ти го дотират. Какво си се разхленчила.Като си некадърна да си подобриш жовота какво са ти винови другите...

А ти как се оправи сам/сама? Мама и тати ти помогнаха ли? Аз не съм видял честен бизнесмени в БГ, и преди да ми кажете че не е вярно, не говоря само за крупни измами, а за най-обикновените всекидневни измами.

Глупости на търкалета, ето ви цените към вчерашна дата в европа, актуализират се всеки ден за предходния link/

Абсурдно е цените на горива ,храни,ток и прочие да са като европейските,а доходитени да са 5 пъти по малки.Държавати натоварва хората с акцизи и данъци и то без никакво покритие

Те 5 пати по-ниси да бяха само...живот щеше да се живее!!!

НАРОДА СЕ ИЗНАСЯ. КОЛКО СМЕ ВЕЧЕ 6.7 МЛН,А БЯХМЕ 7.6......ДА ЖИВЕЕ МАНГАЛИСТАН!

Да ни е честито новото ци*ко робство.

Питам аз, в това време разделно къде се е спотаил самодоволния и мастит синдикалист Тренчев? Та нали от повишението на горивата (а скоро и на тока) ще пострадат всички обикновени българи, които ходят все още на мижавата си работа за мижавата си заплата?? Събудете се господин ТренчеВ, събудете се всички храненици на народа, защото, струва ми се, че назрява нещо подобно на случващото се в Северна Африка, което така ще ви издуха, че никой няма да си спомня повече за вас !!! Амин!

Държавната ясла е сладка!

В момента цените на горивата у нас са равни на тези в Люксембург. С една разлика: там човек получава 30 пъти по-високи доходи! И не сте прави за депутатите - реалните им доходи са над 6000 лв. И дори да карат личните си автомобили получават по 0,25 лв за всеки изминат км.

A пък на мен ми замръзна нафтата.Заредих на ОМV.Ремонта струваше много пари.На друг случвало ли му се е?

По-добре попитай дали на някого не му се е случвало?