Горивата не поскъпнаха след края на мораториума

От днес цените на горивата са "размразени", след като изтече едномесечният мораториум върху тях. Цените по бензиностанциите останаха непроменени.

Обратно в новината

Коментари - Горивата не поскъпнаха след края на мораториума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вервайте си

Аман от тия тъпи оправдания.А и лишени от логика.червените виновни за ....Да ама при Тато имахме най ефтиния бензин в Европа .Сега хем се караме с руснаците хем искаме старите цени.Ми не става.Да ни дадът американците нали те са ни сега приятелите-ето при тах бензина също е ефтин.Ма нещо това приятелство много едностранно.Ние им даваме всичко а те на нас само акъл ни дават.А и тия червени дето се появиха след 10 ноември са си чиста проба ментета.само на думи говорят че са за социална политика ама повече си гледат личния келепир.Така че и тука нещо не е като хората.

kgb777kgb

Веднага мога да обясня на смешника от отворено общество как ще си върне парите инвеститора - няма да КРАДЕ като Сорос , ще печели нормално както в другите държави , а не двойно и тройно както правят инвеститорите в България и ако може да изгони такива мошеници като вас най-добре ще е и за инвеститорите и за България като държава !!!

Че в България има ли инвеститори които да са нормални? В разбойническа държава идват само разбойници инвеститори.

Рибата смърди откъм главата.

Ами като им дават баницата-ще я ядат!!! Ние мълчиме, правителството мълчи- утре бензина ще стане 6.50-защото "били на загуба"- и това е!

В България със заплата 1000 лв. може да се купят 400 л. бензин А95 ( цена 2.36 лв. ). В Еврозоната със заплата 1000 евро могат да се купчт 700 л ( цена пр.1.40 евро ). Кой лъже в случаят за цените на петрола и горивата?

BIG AL ..:))))) Руските агенти , златните рубли и червената мафия , срещу НОРМАЛНИТЕ ГРАЖДАНИ. Позната история от много години .. Мутантите на Масква- срещу мислещите Фуражки и чорбари , срещу младите и умните .. БКП-мухлясалите и руските самовари , срещу нормалния РАЗУМ ..)) Отпадъкът на обществото , срещу евро гражданите Тъпотата на крепстните , срещу интелекта на хората от 21- ви век .. Путин, Боко , Р.Овч. и мафия , срещу всички останали .. Червените крими олигарси , срещу гражданското общество .. Волове и мутри срещу човеците .. Това е положението..в българската история ..)) Тези , които искат да сме БЕЗ ПРАВА, срещу тези , които искат да ИМАТ ПРАВА Москвичи и лади , срещу Поршета , Кадилаци и БМВ-ета.. Прочитане на целия коментар border=0 />)) Тапири , срещу нормални човеци ..))

BIG AL ::))))) Театърът продължава.. Пиесата е слаба .. Актьорите- Боко рапона и волската мутра от Правец- слаби ..и карикатурни .. Все някой , някога ,трябва да им казва , че са прости , тъпи, посредствени червени чучела .и примитиви Салонът с гледащите и верващите става все по- празен.. Посредствеността ни бута , посредствено и прозрачно , към заветната цел- все някои глупаци да гласуват за ТЯХ-поредните тапири- наесен ..)) Предвидено е лъжите дотогава , да стават все по- грандиозни ..Руските мангизи за агентите все повече Тодорживковците винаги са били готови , всичко да правят , само властчица да ..имат..Затова ни и продадоха навремето на руснаците-за да сме колония на империята на ЗЛОТО.. КОЛОНИЯ- без ПРАВА за гражданите , без свобода на преса, мнения , партии , самостоятелна външна политика и т.н. Като при Оруел ..- Обществото мечтано и ДНЕС от червените мутанти , като Боко и волският мутант от Правец..)) Нищо ново ..))

ами спрете с тези автомобили. тругнали да ми протестират с колите. егати протеста. намелете ползването на колите, купете си колелета, движете се малко. фруц, пруц всеки с кола....а им бил скуп бензина... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе хора, зарежете въпроса с колите бе, дори всички да си накупим колела - разберете едно! Цената на всички стоки и поне на половината услуги пряко се касае от цената на горивата. Или мислиш, че транспортните фирми ще си накупят рикши? Ти между другото доволен ли си от цената на горивата - ако не си, излизай да протестираш. С философи по форумите резултати не се постигат. Онлайн акъл на хората не им трябва!

Аз не съм доволен от цената на Мерцедес S класа. Как да протестирам. Много правилно си го каза човека - като ти е скъп бензина - колата на трупчета и хващаш градския транспорт, колелото или ходиш пеша. Стига вече и с тези приказки, че видите ли като се вдигал бензина се вдигало и всичко. Това е само оправдание да ти вдигнат цените. То по твоята логика, ако се вдигне всичко значи повече приходи, повече пари за предприемача, повече за заплати на работниците :)

До 1997 г. комунистите изкарваха виновен за всичко Филип Димитров, а след това - Иван Костов. Безобразията, обаче, са си тяхно дело - на червените, независимо в коя партия са. Какъвто им бе социализЪма, такъв им е и капитализЪма!

Никой фактор не дава истински коментар за високите цени на Лукойл!? 1. Има картелно споразумение и липсва реална конкуренция. Вероятно има рекет от страна на Лукойл към другите бензинови играчи. 2.Цената на суровината на рафинерията е много по-ниска от европейските, по руските борсови индекси и е собствено производство. 3. Качеството на готовата продукция е с много по-ниско от европейското, т.е. от рафинерята лъжат, че са инвестирали в съвременни технологии. 4. Цената на работната сила в рафинерията е в пъти по-ниска от европейските. Изводът от петте бележки е, че Лукойл печели баснословно от маржа на ниската ФЗЦ и високата продажна цена. Същевременно пробутва на общественото мнение легенди, че цената е средноевропейска, но без да се отчитат реалните 5 фактора и мълчанието на правителство, че няма как да регулира този пазар. Когато една стока води до директно помпене на инфлацията, тя трябва да се контролира стриктно от държавата. Поне в България трябва да е задължително, понеже е най-бедна и беззащитна в пазарните условия, както е с газа, водите, ТЕЦ, ел.енергията. Държавата да престане да се прави на щраус и си извади главата от пясъка, специално ЕйБиБи!

Много точно мнение! В допълнение може да се вземе необяснимият феномен -> "тежкият" руски нефт, както си споменал, е доста по-евтин, но се продава на цена, съответстваща с тази на качествения(с какъвто Русия не разполага). От този нефт се получава повече дизел, който е и с доста по-нисък акциз, но необяснимо защо само в България той е по-скъп от бензина.(т.е. обяснимо е - защото търсенето му е най-голямо, но това не би трябвало да е ценообразуващ фактор на стоки с общонационална значимост). Интересно е защо в Македония, която е по-далеч от България (= повече транспортни разходи), Лукойл продава на осезаемо по-ниски цени! Интересно е също, защо България е единствената държава, в която не съществува пряка ценова конкуренция м/у веригите. За справка - в останалите държави Шел, ОМВ и тн сменят цените на отделните си обекти неколкократно на ден, като разликата в цените на отделните бензиностанции е доста повече от ... 1 стотинка/литър. ?!?

Принципно от едно количество нефт се получава повече бензин отколкото дизел... т.е. нормално е дизела да е по-скъп... просто защото за едно и също количество бензин и дизел ти е необходим повече нефт за дизела...

Схемата с горивата е същата като с Топлофикация - едно към едно. И най-слепите вече разбират за какво става дума.

е те точно,заради заиграването с руснаците/лукоилци и ядрени шмекери/ герб загубва много от подръжниците си-вкл и мен :)

Ти си голям професор бе. Ако държавата наложи на Лукоил да продава на 2 лв. / литър. Лукоил просто ще спрат да продават. Толкова ли не може тъпата ти чутора да го възприеме ? В истинската пазарна икономика няма регулации. Пазара е регулатор. Като си толкова зависим от бензина напрегни си мозъка и измисли начин да не си зависим.

Ами нека наложи! Ние това желаем. И на тяхно място ще дойде някой, непрофесор, който ще си "напъне тъпата глава" и ще намери начин да продава на 2лв (и пак ще е на печалба).

И още нещо: "истинската" пазарна икономика се нарича "съвършена конкуренция". Това е идеален модел - изрично обяснен като невъзможен, например като числото "плюс безкрайност". В реалната икономика, държавата се явява (по конституция) пазарен регулатор на стратегически отрасли с цел превенция от монополни и картелни структури. Това важи с особена сила за отраслите, които имат значение за националната сигурност. Нефтохим Буграс е един от обектите с такъв статут. Като цяло енергетиката Е ПОД РЕГУЛАЦИЯТА на държавата. НАВСЯКЪДЕ! Защото: 1. Вече обясних значението на този отрасъл 2. Защото поради огромните инвестиции не е възможно да се създаде реална конкуренция 3. Защото държавата има дял в инвестициите за тези отрасли.

Хайде тогава ти професоре назови конкурента на Лукойл на бългаския пазар. Щото ако само ти продаваш на пазара май ще си продаваш на каквато цена си поискаш !

Умен си ЧОКО, умен си!!! Обаче не си прав, че при 2лв. горивото Лукоил "ще спрат да продават"! Той шефът им така или иначе каза, че те ГОРКИТЕ от години работят на загуба - така че къв им е проблемът да продължат да си работят на загуба..........!?!?!?

Ами точно с тази печалба се плаща на весници, телевизии и политици, за да обясняват на хората колко са добрички Лукойл, и простия народ вярва, вместо да им блокира бензиностанциите, или най добре рафинерията.

а вярно ли е, че бат бойко взимал по стотинка на литър. щото на мен ми се струва, че е вярно. кой не ни излъга и та как, тези години.

Преди 20 години когато цената беше 90ст/л защо протестирахте и искахте демокрация и пазарна икономика? Не ви ли е ясно че няма такъв хибрид - хем пазарна икономика, хем държавно регулиране на цените.

Когато протестирахме тогава, не сме го правили за да получим корумпирани политици и господстващо пазарно положение или монополи. Правихме го за да премахнем монопол на БКП/БСП във власта и политиката и за да могат хората да мислят свободно и да казват какво мислят.

Нищо ново всичко се повтаря ... за тези които не помнят.През 92г. си казвахме дано не достигне 5 лева... а то ги достигна и стремглаво надмина.Освен че нямаше горива и храна имаше купонна система и социализъм.И големи денонощни опашки за горива,с купони.Ето това е купон по социалистически.И сега всичко се повтаря,нищо че сме в Евросъюза.И в Шенген да влезем все е това,дори по-лошо ще бъде.Запада ни мрази и ненавижда и за това ни е оставил в ръцете и краката на бившите комунисти и социалисти.... и ги държи на власт да ни досъсипят.След като тези бивши и настоящи управляващи изгарят от желание да ни доунищожат то значи че желанията им съвпадат с тези на запада.Просто играят в комбина срещу нас,това е.

по принцип си прав ,но запада ли ни кара да ги търпим тези бивши комоноиди да се учат на капитализъм- ние сме си роби :д

За тези, които не помнят....Сигурно си забравил. че тогава Премиер беше Филип Димитров.....

искаме да ни е добре обаче с 4 лв. Там е истината ще ни е добре на 4 лв. Колкото ни е по гадно толкова ни е по добре.

Заковете го на 3 лв. за литър и така за следващите 2 години

Айде вдигайте цените, че пак се задръстиха пътищата.

Мдаа, по колите по улиците си личи:)