Коментари - Започна голямото пестене на енергия | Днес.dir.bg

Започна голямото пестене на енергия

В Испания от днес влиза в сила план, съдържащ 20 мерки за икономия на енергия заради поскъпването на петрола в резултат на размириците в арабския свят. Белгия пък обмисля плаващ ДДС за горивата.

Обратно в новината

Коментари - Започна голямото пестене на енергия | Днес.dir.bg

Коментари

Предлагам и България активно да се включи към икономисването на енергия. За целта всички крушки от уличното осветление да бъдат свалени! На градския транспорт му свиваме бюджета, разреждаме линиите и праим билетчето 2 лв. Кило бензин да е равно на кило кремвирши Стара планина. Влаковете ги праим на стружки и ги предаваме на пунктовете за вторични суровини. Въздушния транспорт го сваляме на земята с Земя-Земя, Земя-Въздух, Въздух-Въздух и там квито други ракети са ни останали. Тока минава на режим - сутрин и вечер по един час на свтло за да може в тоалетната като акате да виждате кво бършете. Вятърната енергия я сменяме с всеобщо народно духане по перката - дуаш, дуаш до де свят й се завие (на перката де, вие продължавате да духате свет не свет). Кюмюро ша го праим от хора дет не се къпят, че го докарват на цвет. Ша праим черни въглища, кафеви въглища и надървени въглища. Антрацита ша го изнасяме за развитите страни. Ората, за да оцелеят при тези икономии им пускаме чисто лъчисто гама лъчение, щот то лекува секви депресии, студени крайници, кариеси и изблици на лудост.

parvaty

В това е проблема - ние НЕ КУПУВАМЕ арабски петрол - нашия е от Лукойл! Защо поскъпва? :))) Щото сме в криза? Хи-хи!!!

Браво на правителството на Испания.А нашите рапони оставят безнаказано и произволно руснаците - експлоататори от Луойл да ни ограбват.

Хитър Петър икономисвал от храната за магарето си и го научил да не яде. Магарето се научило и умряло. ИКОНОМИЯТА Е МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА.

Май ще видим скоро цени 4-5 лева за литър бензин. Ама няма лошо да се поизчистят пътищата, че от пубери, женки и пенсии, човек не може да си свърши работата. Приветствам дебелите цени !

Тази солидарност и съпричастност към проблемите на другите страни от ЕС ни кара да не виждаме своите. Скока на цените на петрола ще увеличи приходите на държавата от ДДС, ще изстреля цените на хранителните стоки и тези от първа необходимост нагоре. В личен план мизерията за огромната част от народа ще е по голяма. Като сложим към тази мизерия и ГРАБЕЖА НА КОЛОНИЗАТОРИТЕ ИЗКУПИЛИ НА БЕЗЦЕНИЦА ДЪРЖАВНИТЕ МОНОПОЛИ, които също се готвят да ни поднесат нови цени на ток , вода , парно и телефони, се заформя апокалиптична картина с която управляващото пожарникарско правителство трудно ще се справи. ЖЕЛАЕЩИТЕ БЪЛГАРИ ДА НАПУСНАТ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ОБОЗНАЧЕНА НА КАРТАТА КАТО ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ, КОЕТО ЩЕ СТАНЕ ЗА СМЕТКА НА РАЗМНОЖАВАЩАТА СЕ БЕЗКОНТРОЛНО РОМСКАТА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО. България се превръща в прекрасно поле в което водачи сеещи национал - социалистически идеи могат да жънат безпрецедентни изборни резултати. От списъка на тези водачи следва да бъдат изключени и Борисов и Сидеров. Те се появиха в неподходящо време в което държавата бе стабилна и бяха употребени и изхвърлени като салфетки от управляващата класа. Яне с неговия съветник (бившия шеф на Мусад Дани Ятом) също е обречен. КОЙ ЩЕ РАЗВЕЕ БАЙРАКА И КОЙ ЩЕ МУ СЛОЖИ ЗНАКА Е ВЪПРОС, КОЙТО ЧАКА В БЛИЗКОТО БЪДЕЩЕ СВОЯ ОТГОВОР. Със сигурност някои политически сили няма да пропуснат този звезден миг за да отиграят в тяхна полза създалата се ситуация. ВРЕМЕТО Е ТЯХНО.

Другарите свикнали на комунизъм и монопол, който решават цените в БГ са прости селяндури, с почти нулево образование по икономика. Но дори и с нашия полу-"свободен" пазар, действат елементарни пазарни правила, а именно че при повишаване на цените на бързооборотните стоки (горива, храни и тн), спада консумацията, а оттам и оборота - следователно и печалбата, от което пък следват сериозни финансови затруднения за производителите и доставчиците и разбира се - очакваният фалит. Лукойл е ясно, че няма да фалира но като почнат и те да се задъхват с погасяването на текущите разходи (заплати и комунални услуги) ще им светне лампичката ;) А пък мишоците които си играят с цената и качеството на храните, да не забравят, че не са лукойл и ги чака много по-бърз фалит и много по-големи проблеми, а банките само чакат ли чакат, да почнат да прибират незаслужените луксове от нашите пишман бизнесмени-селяндури...

Изглежда си имаме работа с пишман икономист-"капиталист и демократ",но не "комунист".Г-не,в икономиката няма комунисти,фашисти,демократи и т.н.Има икономически закони,които са се спазвали винаги,не само при капитализма.Обърнете внимание -не дивия капитализъм в някои държави,а този при социалните общества.

Тоя пазарен механизъм сте го чели някъде от учебници от миналото хилядолетие. Няма чисто пазарна икономика никъде по света, винаги се ползват и механизми за регулиране на пазара. А до колко чисто пазарния механизъм може да работи в България е утопия. При сива икономика по-голяма или близка до официалната, няма как да се очаква че вдигането на цента на една стока до доведе до намаляване на консумацията и, респективно цената.

Цената на всяка стока и услуга си има граница на поносимост. Когато тази граница бъде подмината, потреблението спада, дори и бензин да е. Ако чак толкова ти е необходим, пак купуваш, но за сметка на нещо друго. Каквото и да пишеш, потребителите са част от контролните механизми на пазара. Ако нямаш купувачи, нямаш и пазар.

Нека да видим, дали ще съм прав или не. Някак си все си мисля, че хората написали учебниците и положили основите на база теорийте на Смит, Кейнс, Маркс и тн. са много по-подготвени специалисти от нас, но знам ли??? Както е казал Дж.М.Кейнс, няма невидима ръка която да регулира пазара, все някой трябва да се намеси...но тъй като и нашия пазар е малко по-изрватен - ще се сгромоляса с гръм и трясък, и много хора не си правят сметката, че благодарение на интернет и свободното движение на капитали и стоки, в България вече може да се КУПИ и ВНЕСЕ ВСИЧКО!!! Само с горивото е сложен проблема. Иначе Сърбия е на половин час от София, Гърция на 3 часа, а там цените на храните и облеклата са по-различни и въпреки, че цената ще се изравни като се калкулират горивото и амортизацията, забиваме още един пирон в ковчега на родните измекяри - друг е въпроса, че си прецакваме сами икономиката така, но каквото повикало, такова се обадило. А понеже българите мвого обичаме да се прецакваме един друг, гаранция че много хора ще останат без бизнес от пустата му алчност...Стойте и гледайте ;)

И к"во става сега ,да си купувам ли вече свещи или да почакам още малко?

Икономията е майка на мизерията ...

Какво общо има българия с петрола от арабския свят,като в суров вид го получаваме основно от русия,но само чакат хиените някъде по света да се вдигне цената и на следващия ден хоп и при нас,но когато се намалява цената това не се отразява на нас.

Г-н 123, Общото е, че пазарът е общ.. като се наака един доставчик на петрол, размирисва се по цел свет.

Лошото е, че след като нааканият си обърше наакания г*з, продължава да мирише и няма намаление на цените, даже и когато има основания за това.

Това ни чака и нас, защото благодарение на Борисов от износители ще станем вносители на ел. енергия, когато АЕЦ Козлодуй спре и няма АЕЦ Белене.

И Божественият рече: 18 пъти ще поскъпне тока... Ааамиин...

Искам да Ви кажа, че толкова много ме кръщават, че твърденията, че съм най-евтино в ЕС, са смехотворни. В 1 л не съм повече от 600 мл чисто, хубаво горивце, та направете сметка колко ЕВТИНО съм. А като се има предвид, че бата мата на двигателите на автомобилите Ви, смятайте колко съм ЕВТИНО ...

Е и какво от това ,че няма правителство?По доходи Белгия си остава в челните 5-6 места на Европа!Минималната заплата е 12 пъти по-висока от нашата ,въпреки "блестящото " ни правителство!

Още едно доказателство че без правителство сигурно страната ще се развива по-добре. Може би е време да опитаме и това вместо да търсим "нов мисия"

Служебните ни правителства доста добре се справяха

В ИСПАНИЯ МНОГО БЪРЗО НАМЕРИ ПРИЛОЖЕНИЕ ЕДНО УСТРОЙСТВО: 'ТЕРМОСТАТЕН СМЕСИТЕЛ ЗА БОЙЛЕР'. С УСПЕХ БЕ МОНТИРАН КАКТО НА ЕЛ.БОЙЛЕРИ, ТАКА И НА ГАЗОВИ. ОСВЕН ГОЛЕМИЯ КОМФОРТ, ВОДИ И ДО ИКОНОМИЯ НА ЕНЕРГИЯ И ВОДА /20%-40%/. ТАМ ГИ ПРОДАВАХМЕ ЗА 45евро, А В БЪЛГАРЯ СТРУВАТ 45лева, А АКО СА КОМПЛЕКТ КЪМ БОЙЛЕРА САМО 23 ЛЕВА. ПЪРВИ ПОЛЗВАТЕЛИ СТАНАХА МОМИЧЕТАТА ОТ ПУБЛИЧНИЯ ДОМ СРЕЩУ ЮЖНИЯ ВХОД НА ОБНОВЕНАТА ЖП ГАРА В МАЛАГА. АГЕНЦИЯТЯ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ И ТАСКО ЕРМЕНКОВ НА МОЖАХА ДА ВИДЯТ ПОЛЗА ОТ ИКОНОМИЯ НА 60-100млн ЛЕВА ГОДИШНО ЗА БЪЛГАРИЯ И НЕ ГО НАЛОЖИХА КАТО СТАНДАРТНА ОКОМПЛЕКТОВКА ЗА БОЙЛЕРИТЕ, А ВСЕКИ АВТОМОБИЛ ГО ИМА ?!?!

И къде се продават,щото в нета намирам само вносни от 110лв. нагоре.

Продава се в сервизиня магазина на най-големия варненски производител на бойлери. За нагледеност потърси метода на опти клима за оптимални практики.

Ооо, това е супер екстра. Ама в БГ наистина са скъпи. Моя го взех за 126 лв. на промоция. Много е удобен. Регулираш само дебита, температурата сам си я нагажда. Дали води до някакви икономии - не знам, но комфорта при къпане си струва парите.

В магазина на ЕЛДОМ ИНВЕСТ /варненските бойлери/ го има. Цената е около 30лв, но се продава в комплект за 48лв. Икономия има и на вода и на енергия и на време, защото водата винаги е с перфектна температура. Дори да пуснат казанчето на тоалета, няма да се попариш. Много е подходящо ако къпете бебета и деца.

Да и нашето правителство взе мерки.1.Повиши акциза на горивата.2.Въведе денонощен контрол на малките бензиностанции да не би да продават на цени по-ниски от тези на Лукойл.3.Обяви на длъж и на шир,че не може да се намесва в контрола на цените на горивата. Ето такива мерки ще доведат до абсолютно блокиране на транспорта в БГ и по този начин като се откажем да караме коли ще се постигне 100% икономия.

А казваха някъде, че движението е живот, значи, искат да ни убият от ония..

Ми нали Бойко Боклука и другаря Валентин Златев от ЛукОйл са първи дружки! Трябва публичен разстрел просто.

ОТ МНОГО ВРЕМЕ ДЕМОНСТРИРАМ КОМПЮТЪРНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОТОПЛИТЕЛНИ СИСТЕМИ. ПО ТОЗИ НАЧИН УДЪЛЖАВАМЕ ЖИВОТА НА ПОДГРЯВАЩИТЕ УСТРОЙСТВА. ВТОРА ГОДИНА НЯМА ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА НА ТАКЪВ ПРОЕКТ /ИЗРАБЕОТЕН НА 100% С НАШИ СРЕДСТВА/, КАТО СЕ ДАВА ПРИОРИТЕТ НА ПРОЕКТИ В КОИТО СЕ ХАРЧАТ КОЛОСАЛНИ СУМИ ЗА ПОДМЯНА НА НАФТЕНИ КОТЛИ, КАТО С МАЛКА ЧАСТ ОТ ТЕЗИ ПАРИ МОГАТ ДА ВНЕДРЯТ НАШИЯ ДЕМОНСТРИРАН И ДОКАЗАН В ГОДИНИТЕ ОПИТ, КАТО СЛЕД ТОВА ПОЛУЧАТ 2-3 ПЪТИ ПО-ОПТИМАЛНО ОТОПЛЕНИЕ И МНОГОКРАТНО ПО-КОМФОРТНО!

Защо се учудваш тук е Булгаристан!!

Браво, искам да живея в Испания. Не тук, където цените само растат. Дали ако билетчетата за транспорта станат по 6 ст. като при др. Т.Ж., няма ли да се возят повече пътници с градския транспорт?

ОТ 10 ГОДИНИ ДЕМОНСТРИРАМ КАК МОЖЕ ДА СЕ НАМАЛЯТ ДВА ПЪТИ РАЗХОДИТЕ ЗА ОТОПЛЕНИЕ В ЧАСТНИ И ОБЩЕСТВЕНИ СГРАДИ. В СЕЛО БУКОВЛЪК ПЛЕВЕНСКО ЗАНИЖИХМЕ С 14,3 ТОНА РАЗХОДА НА ГАЗЬОЛ ЗА ОТОПЛЕНИЕ, КАТО ЗА НАША СМЕТКА МОНТИРАХМЕ ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩА СИСТЕМА. ЗАВИШИХМЕ ПОЛЗВАНАТА ЕЛ. ЕНЕРГИЯ С 25 000КВтч НОЩНА И 50 000КВтч ДНЕВНА. ИКОНОМИЯТА НАДХВЪРЛИ 15000лв, КАТО МОЖЕ ДА ДОСТИГНЕ 20 000лв, НО ПРОЕКТА БЕ НЕГЛАСНО БЛОКИРАН И САБОТИРАН, СЛЕД КАТО НИ ИЗНУДИХА ДА ПОДПИШЕМ АНЕКС ЗА ОТКАЗ ОТ ПОЛАГАЩАТА НИ СЕ СУМИ ЗА ПОДДРЪЖКА. ЗАЩО НИ ПРЕЧАТ ДА ЗАНИЖИМ РАЗХОДА ЗА ОТОПЛЕНИЕ ОТ 33 000лв НА 13 000лв. ЦЕЛИЯ БЮДЖЕТ НА ГРАДИНАТА Е САМО 65 000лв. ЛОШО ЛИ Е ДА СЕ ИКОНОМИСАТ 20 000лв. БЕЗ ДА ИНВЕСТИРАТ И 1 СТОТИНКА? СЕГА ДИРЕКТОРКАТА НИ МОЛИ ДА НЕ СПИРАМЕ СИСТЕМАТА, ЗА ДА НЕ И СВЪРШИ ГОДИШНИЯ БЮДЖЕТ ОЩЕ ЛЯТОТО.

Повече подробности .. как постигнахте това.. би ли могъл да дадеш?

Намери архива на БНТ-САТ /World/ от 01.03.2011 предаването 'БЪЛГАРИЯ ДНЕС' позиция 1:03 часа от началото. Основната идея е, че никой не си кара колата "ГАЗ ДО ДУПКА, БЕЗ ГАЗ, ГАЗ ДО ДУПКА, БЕЗ ГАЗ....' Подобно на японската система 'IN TIME', където няма нужда от складове, така и ние оптимизираме подаването на топлина. Имаме сензори по стаите, интенет сайт за гласуване не живеещите и възможност за информиоране в реално време за консумираната енергия на абонатните станции и т.н. Конвекторите от преработени счупени климатици допълнително повишават КПД-то....

Време е и нашите управници да се замислят за сваляне на акциз или ДДС, защото както е тръгнало отиваме към 3 лв литъра.

"Плаващото ДДС" е неприложимо у нас,защото е само за определени условия!Представете си какво ще стане у нас,когато ти трябва да определиш дали си изпълнил условията за ниска ставка или не!При този обществен морал и при това правосъдие ,ако нарушиш закона!Тука нищо не става,дори и киселото мляко!

Да бе те белгийците са много прости и не си знаят интересе. Да ти припомня ли че тази страна от месеци няма правителство даже пък е по-загрижена за населението си от нашите резачи на ленти

Да не видят от мен.. вчера сам си свалих ограничението на скоростта от 130 на 100-110 по Тракия. Ефекта е доста голям.. що се отнася до разхода.. а се стига 15-20 мин по бавно :)

Да и къде отива кефа от шофирането? Дай да слезнеме от колите, тогава още по-евтино ще ни излезне...

Ми то тогава за най-голям кеф карай с 600 км/ч. Или май не можеш чак с толкова? Да ти имам кефа тогава - с много малко се задоволяваш.

За 20 км повече и 20 мин. по-малко. ГолЕм кеф, а? И после цял живот - умрял.

За съжаление в нашата страна освен повишаване на цени на всичко, накакви мерки и политики няма да ни се случат. Никой не се интересува от експертни съвети, дори медиите. Само кръпки в бюджета при издънване. Големи нещастници сме с тези политици.

Ние пък ще реагираме с още по-голямо повишаване на цените на всичко. Ще ги вдигаме докато улиците се опразнят от коли, а хората минат на фотосинтеза. По-голяма икономия от това, здраве му кажи...

Много си прав, но искам да допълня, че има спасение от нашите мерки за справяне от кризата. Просто трябва да ЕМИГРИРАМЕ :)

Eдинственото правилно решение!

Още по-лесно - нарича се самоубийство. Емигрираш още по-далеч! Схващаш ли ми мисълта? Ми нали ония боклуци точно това искат? Да емигрирате... Ми емигрирайте си..направете им кефа!

Коментари - Започна голямото пестене на енергия | Днес.dir.bg

Започна голямото пестене на енергия

В Испания от днес влиза в сила план, съдържащ 20 мерки за икономия на енергия заради поскъпването на петрола в резултат на размириците в арабския свят. Белгия пък обмисля плаващ ДДС за горивата.

Обратно в новината

Коментари - Започна голямото пестене на енергия | Днес.dir.bg

Коментари

Предлагам и България активно да се включи към икономисването на енергия. За целта всички крушки от уличното осветление да бъдат свалени! На градския транспорт му свиваме бюджета, разреждаме линиите и праим билетчето 2 лв. Кило бензин да е равно на кило кремвирши Стара планина. Влаковете ги праим на стружки и ги предаваме на пунктовете за вторични суровини. Въздушния транспорт го сваляме на земята с Земя-Земя, Земя-Въздух, Въздух-Въздух и там квито други ракети са ни останали. Тока минава на режим - сутрин и вечер по един час на свтло за да може в тоалетната като акате да виждате кво бършете. Вятърната енергия я сменяме с всеобщо народно духане по перката - дуаш, дуаш до де свят й се завие (на перката де, вие продължавате да духате свет не свет). Кюмюро ша го праим от хора дет не се къпят, че го докарват на цвет. Ша праим черни въглища, кафеви въглища и надървени въглища. Антрацита ша го изнасяме за развитите страни. Ората, за да оцелеят при тези икономии им пускаме чисто лъчисто гама лъчение, щот то лекува секви депресии, студени крайници, кариеси и изблици на лудост.

parvaty

В това е проблема - ние НЕ КУПУВАМЕ арабски петрол - нашия е от Лукойл! Защо поскъпва? :))) Щото сме в криза? Хи-хи!!!

Браво на правителството на Испания.А нашите рапони оставят безнаказано и произволно руснаците - експлоататори от Луойл да ни ограбват.

Хитър Петър икономисвал от храната за магарето си и го научил да не яде. Магарето се научило и умряло. ИКОНОМИЯТА Е МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА.

Май ще видим скоро цени 4-5 лева за литър бензин. Ама няма лошо да се поизчистят пътищата, че от пубери, женки и пенсии, човек не може да си свърши работата. Приветствам дебелите цени !

Тази солидарност и съпричастност към проблемите на другите страни от ЕС ни кара да не виждаме своите. Скока на цените на петрола ще увеличи приходите на държавата от ДДС, ще изстреля цените на хранителните стоки и тези от първа необходимост нагоре. В личен план мизерията за огромната част от народа ще е по голяма. Като сложим към тази мизерия и ГРАБЕЖА НА КОЛОНИЗАТОРИТЕ ИЗКУПИЛИ НА БЕЗЦЕНИЦА ДЪРЖАВНИТЕ МОНОПОЛИ, които също се готвят да ни поднесат нови цени на ток , вода , парно и телефони, се заформя апокалиптична картина с която управляващото пожарникарско правителство трудно ще се справи. ЖЕЛАЕЩИТЕ БЪЛГАРИ ДА НАПУСНАТ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ОБОЗНАЧЕНА НА КАРТАТА КАТО ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ, КОЕТО ЩЕ СТАНЕ ЗА СМЕТКА НА РАЗМНОЖАВАЩАТА СЕ БЕЗКОНТРОЛНО РОМСКАТА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО. България се превръща в прекрасно поле в което водачи сеещи национал - социалистически идеи могат да жънат безпрецедентни изборни резултати. От списъка на тези водачи следва да бъдат изключени и Борисов и Сидеров. Те се появиха в неподходящо време в което държавата бе стабилна и бяха употребени и изхвърлени като салфетки от управляващата класа. Яне с неговия съветник (бившия шеф на Мусад Дани Ятом) също е обречен. КОЙ ЩЕ РАЗВЕЕ БАЙРАКА И КОЙ ЩЕ МУ СЛОЖИ ЗНАКА Е ВЪПРОС, КОЙТО ЧАКА В БЛИЗКОТО БЪДЕЩЕ СВОЯ ОТГОВОР. Със сигурност някои политически сили няма да пропуснат този звезден миг за да отиграят в тяхна полза създалата се ситуация. ВРЕМЕТО Е ТЯХНО.

Другарите свикнали на комунизъм и монопол, който решават цените в БГ са прости селяндури, с почти нулево образование по икономика. Но дори и с нашия полу-"свободен" пазар, действат елементарни пазарни правила, а именно че при повишаване на цените на бързооборотните стоки (горива, храни и тн), спада консумацията, а оттам и оборота - следователно и печалбата, от което пък следват сериозни финансови затруднения за производителите и доставчиците и разбира се - очакваният фалит. Лукойл е ясно, че няма да фалира но като почнат и те да се задъхват с погасяването на текущите разходи (заплати и комунални услуги) ще им светне лампичката ;) А пък мишоците които си играят с цената и качеството на храните, да не забравят, че не са лукойл и ги чака много по-бърз фалит и много по-големи проблеми, а банките само чакат ли чакат, да почнат да прибират незаслужените луксове от нашите пишман бизнесмени-селяндури...

Изглежда си имаме работа с пишман икономист-"капиталист и демократ",но не "комунист".Г-не,в икономиката няма комунисти,фашисти,демократи и т.н.Има икономически закони,които са се спазвали винаги,не само при капитализма.Обърнете внимание -не дивия капитализъм в някои държави,а този при социалните общества.

Тоя пазарен механизъм сте го чели някъде от учебници от миналото хилядолетие. Няма чисто пазарна икономика никъде по света, винаги се ползват и механизми за регулиране на пазара. А до колко чисто пазарния механизъм може да работи в България е утопия. При сива икономика по-голяма или близка до официалната, няма как да се очаква че вдигането на цента на една стока до доведе до намаляване на консумацията и, респективно цената.

Цената на всяка стока и услуга си има граница на поносимост. Когато тази граница бъде подмината, потреблението спада, дори и бензин да е. Ако чак толкова ти е необходим, пак купуваш, но за сметка на нещо друго. Каквото и да пишеш, потребителите са част от контролните механизми на пазара. Ако нямаш купувачи, нямаш и пазар.

Нека да видим, дали ще съм прав или не. Някак си все си мисля, че хората написали учебниците и положили основите на база теорийте на Смит, Кейнс, Маркс и тн. са много по-подготвени специалисти от нас, но знам ли??? Както е казал Дж.М.Кейнс, няма невидима ръка която да регулира пазара, все някой трябва да се намеси...но тъй като и нашия пазар е малко по-изрватен - ще се сгромоляса с гръм и трясък, и много хора не си правят сметката, че благодарение на интернет и свободното движение на капитали и стоки, в България вече може да се КУПИ и ВНЕСЕ ВСИЧКО!!! Само с горивото е сложен проблема. Иначе Сърбия е на половин час от София, Гърция на 3 часа, а там цените на храните и облеклата са по-различни и въпреки, че цената ще се изравни като се калкулират горивото и амортизацията, забиваме още един пирон в ковчега на родните измекяри - друг е въпроса, че си прецакваме сами икономиката така, но каквото повикало, такова се обадило. А понеже българите мвого обичаме да се прецакваме един друг, гаранция че много хора ще останат без бизнес от пустата му алчност...Стойте и гледайте ;)

И к"во става сега ,да си купувам ли вече свещи или да почакам още малко?

Икономията е майка на мизерията ...

Какво общо има българия с петрола от арабския свят,като в суров вид го получаваме основно от русия,но само чакат хиените някъде по света да се вдигне цената и на следващия ден хоп и при нас,но когато се намалява цената това не се отразява на нас.

Г-н 123, Общото е, че пазарът е общ.. като се наака един доставчик на петрол, размирисва се по цел свет.

Лошото е, че след като нааканият си обърше наакания г*з, продължава да мирише и няма намаление на цените, даже и когато има основания за това.

Това ни чака и нас, защото благодарение на Борисов от износители ще станем вносители на ел. енергия, когато АЕЦ Козлодуй спре и няма АЕЦ Белене.

И Божественият рече: 18 пъти ще поскъпне тока... Ааамиин...

Искам да Ви кажа, че толкова много ме кръщават, че твърденията, че съм най-евтино в ЕС, са смехотворни. В 1 л не съм повече от 600 мл чисто, хубаво горивце, та направете сметка колко ЕВТИНО съм. А като се има предвид, че бата мата на двигателите на автомобилите Ви, смятайте колко съм ЕВТИНО ...

Е и какво от това ,че няма правителство?По доходи Белгия си остава в челните 5-6 места на Европа!Минималната заплата е 12 пъти по-висока от нашата ,въпреки "блестящото " ни правителство!

Още едно доказателство че без правителство сигурно страната ще се развива по-добре. Може би е време да опитаме и това вместо да търсим "нов мисия"

Служебните ни правителства доста добре се справяха

В ИСПАНИЯ МНОГО БЪРЗО НАМЕРИ ПРИЛОЖЕНИЕ ЕДНО УСТРОЙСТВО: 'ТЕРМОСТАТЕН СМЕСИТЕЛ ЗА БОЙЛЕР'. С УСПЕХ БЕ МОНТИРАН КАКТО НА ЕЛ.БОЙЛЕРИ, ТАКА И НА ГАЗОВИ. ОСВЕН ГОЛЕМИЯ КОМФОРТ, ВОДИ И ДО ИКОНОМИЯ НА ЕНЕРГИЯ И ВОДА /20%-40%/. ТАМ ГИ ПРОДАВАХМЕ ЗА 45евро, А В БЪЛГАРЯ СТРУВАТ 45лева, А АКО СА КОМПЛЕКТ КЪМ БОЙЛЕРА САМО 23 ЛЕВА. ПЪРВИ ПОЛЗВАТЕЛИ СТАНАХА МОМИЧЕТАТА ОТ ПУБЛИЧНИЯ ДОМ СРЕЩУ ЮЖНИЯ ВХОД НА ОБНОВЕНАТА ЖП ГАРА В МАЛАГА. АГЕНЦИЯТЯ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ И ТАСКО ЕРМЕНКОВ НА МОЖАХА ДА ВИДЯТ ПОЛЗА ОТ ИКОНОМИЯ НА 60-100млн ЛЕВА ГОДИШНО ЗА БЪЛГАРИЯ И НЕ ГО НАЛОЖИХА КАТО СТАНДАРТНА ОКОМПЛЕКТОВКА ЗА БОЙЛЕРИТЕ, А ВСЕКИ АВТОМОБИЛ ГО ИМА ?!?!

И къде се продават,щото в нета намирам само вносни от 110лв. нагоре.

Продава се в сервизиня магазина на най-големия варненски производител на бойлери. За нагледеност потърси метода на опти клима за оптимални практики.

Ооо, това е супер екстра. Ама в БГ наистина са скъпи. Моя го взех за 126 лв. на промоция. Много е удобен. Регулираш само дебита, температурата сам си я нагажда. Дали води до някакви икономии - не знам, но комфорта при къпане си струва парите.

В магазина на ЕЛДОМ ИНВЕСТ /варненските бойлери/ го има. Цената е около 30лв, но се продава в комплект за 48лв. Икономия има и на вода и на енергия и на време, защото водата винаги е с перфектна температура. Дори да пуснат казанчето на тоалета, няма да се попариш. Много е подходящо ако къпете бебета и деца.

Да и нашето правителство взе мерки.1.Повиши акциза на горивата.2.Въведе денонощен контрол на малките бензиностанции да не би да продават на цени по-ниски от тези на Лукойл.3.Обяви на длъж и на шир,че не може да се намесва в контрола на цените на горивата. Ето такива мерки ще доведат до абсолютно блокиране на транспорта в БГ и по този начин като се откажем да караме коли ще се постигне 100% икономия.

А казваха някъде, че движението е живот, значи, искат да ни убият от ония..

Ми нали Бойко Боклука и другаря Валентин Златев от ЛукОйл са първи дружки! Трябва публичен разстрел просто.

ОТ МНОГО ВРЕМЕ ДЕМОНСТРИРАМ КОМПЮТЪРНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОТОПЛИТЕЛНИ СИСТЕМИ. ПО ТОЗИ НАЧИН УДЪЛЖАВАМЕ ЖИВОТА НА ПОДГРЯВАЩИТЕ УСТРОЙСТВА. ВТОРА ГОДИНА НЯМА ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА НА ТАКЪВ ПРОЕКТ /ИЗРАБЕОТЕН НА 100% С НАШИ СРЕДСТВА/, КАТО СЕ ДАВА ПРИОРИТЕТ НА ПРОЕКТИ В КОИТО СЕ ХАРЧАТ КОЛОСАЛНИ СУМИ ЗА ПОДМЯНА НА НАФТЕНИ КОТЛИ, КАТО С МАЛКА ЧАСТ ОТ ТЕЗИ ПАРИ МОГАТ ДА ВНЕДРЯТ НАШИЯ ДЕМОНСТРИРАН И ДОКАЗАН В ГОДИНИТЕ ОПИТ, КАТО СЛЕД ТОВА ПОЛУЧАТ 2-3 ПЪТИ ПО-ОПТИМАЛНО ОТОПЛЕНИЕ И МНОГОКРАТНО ПО-КОМФОРТНО!

Защо се учудваш тук е Булгаристан!!

Браво, искам да живея в Испания. Не тук, където цените само растат. Дали ако билетчетата за транспорта станат по 6 ст. като при др. Т.Ж., няма ли да се возят повече пътници с градския транспорт?

ОТ 10 ГОДИНИ ДЕМОНСТРИРАМ КАК МОЖЕ ДА СЕ НАМАЛЯТ ДВА ПЪТИ РАЗХОДИТЕ ЗА ОТОПЛЕНИЕ В ЧАСТНИ И ОБЩЕСТВЕНИ СГРАДИ. В СЕЛО БУКОВЛЪК ПЛЕВЕНСКО ЗАНИЖИХМЕ С 14,3 ТОНА РАЗХОДА НА ГАЗЬОЛ ЗА ОТОПЛЕНИЕ, КАТО ЗА НАША СМЕТКА МОНТИРАХМЕ ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩА СИСТЕМА. ЗАВИШИХМЕ ПОЛЗВАНАТА ЕЛ. ЕНЕРГИЯ С 25 000КВтч НОЩНА И 50 000КВтч ДНЕВНА. ИКОНОМИЯТА НАДХВЪРЛИ 15000лв, КАТО МОЖЕ ДА ДОСТИГНЕ 20 000лв, НО ПРОЕКТА БЕ НЕГЛАСНО БЛОКИРАН И САБОТИРАН, СЛЕД КАТО НИ ИЗНУДИХА ДА ПОДПИШЕМ АНЕКС ЗА ОТКАЗ ОТ ПОЛАГАЩАТА НИ СЕ СУМИ ЗА ПОДДРЪЖКА. ЗАЩО НИ ПРЕЧАТ ДА ЗАНИЖИМ РАЗХОДА ЗА ОТОПЛЕНИЕ ОТ 33 000лв НА 13 000лв. ЦЕЛИЯ БЮДЖЕТ НА ГРАДИНАТА Е САМО 65 000лв. ЛОШО ЛИ Е ДА СЕ ИКОНОМИСАТ 20 000лв. БЕЗ ДА ИНВЕСТИРАТ И 1 СТОТИНКА? СЕГА ДИРЕКТОРКАТА НИ МОЛИ ДА НЕ СПИРАМЕ СИСТЕМАТА, ЗА ДА НЕ И СВЪРШИ ГОДИШНИЯ БЮДЖЕТ ОЩЕ ЛЯТОТО.

Повече подробности .. как постигнахте това.. би ли могъл да дадеш?

Намери архива на БНТ-САТ /World/ от 01.03.2011 предаването 'БЪЛГАРИЯ ДНЕС' позиция 1:03 часа от началото. Основната идея е, че никой не си кара колата "ГАЗ ДО ДУПКА, БЕЗ ГАЗ, ГАЗ ДО ДУПКА, БЕЗ ГАЗ....' Подобно на японската система 'IN TIME', където няма нужда от складове, така и ние оптимизираме подаването на топлина. Имаме сензори по стаите, интенет сайт за гласуване не живеещите и възможност за информиоране в реално време за консумираната енергия на абонатните станции и т.н. Конвекторите от преработени счупени климатици допълнително повишават КПД-то....

Време е и нашите управници да се замислят за сваляне на акциз или ДДС, защото както е тръгнало отиваме към 3 лв литъра.

"Плаващото ДДС" е неприложимо у нас,защото е само за определени условия!Представете си какво ще стане у нас,когато ти трябва да определиш дали си изпълнил условията за ниска ставка или не!При този обществен морал и при това правосъдие ,ако нарушиш закона!Тука нищо не става,дори и киселото мляко!

Да бе те белгийците са много прости и не си знаят интересе. Да ти припомня ли че тази страна от месеци няма правителство даже пък е по-загрижена за населението си от нашите резачи на ленти

Да не видят от мен.. вчера сам си свалих ограничението на скоростта от 130 на 100-110 по Тракия. Ефекта е доста голям.. що се отнася до разхода.. а се стига 15-20 мин по бавно :)

Да и къде отива кефа от шофирането? Дай да слезнеме от колите, тогава още по-евтино ще ни излезне...

Ми то тогава за най-голям кеф карай с 600 км/ч. Или май не можеш чак с толкова? Да ти имам кефа тогава - с много малко се задоволяваш.

За 20 км повече и 20 мин. по-малко. ГолЕм кеф, а? И после цял живот - умрял.

За съжаление в нашата страна освен повишаване на цени на всичко, накакви мерки и политики няма да ни се случат. Никой не се интересува от експертни съвети, дори медиите. Само кръпки в бюджета при издънване. Големи нещастници сме с тези политици.

Ние пък ще реагираме с още по-голямо повишаване на цените на всичко. Ще ги вдигаме докато улиците се опразнят от коли, а хората минат на фотосинтеза. По-голяма икономия от това, здраве му кажи...

Много си прав, но искам да допълня, че има спасение от нашите мерки за справяне от кризата. Просто трябва да ЕМИГРИРАМЕ :)

Eдинственото правилно решение!

Още по-лесно - нарича се самоубийство. Емигрираш още по-далеч! Схващаш ли ми мисълта? Ми нали ония боклуци точно това искат? Да емигрирате... Ми емигрирайте си..направете им кефа!