Тръмп разреши добив на нефт в Арктика и Атлантическия океан

Американският президент Доналд Тръмп подписа изпълнителна заповед за намаляване на ограниченията при добива на петрол в Арктика и в Атлантическия океан.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп разреши добив на нефт в Арктика и Атлантическия океан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добър ход. САЩ направиха още една стъпка към независимост на цивилизования свят. Арабите да си пият нефта.

Едно време рисуваха чичо Сам като алчен капиталист-рксплататор и милитарист.Сега може направо със снимка на Тръмп и малоумните реднеци, които са му избиратели.

Тръмп разреши добив на нефт в Арктика и Атлантическия океан Тамън ще ликвидират Арктика и Атлантическият океан.

А известно ли ти е какво прави путеффф в Арктика? Строи военни бази и прави проучвания за нефтени залежи! Не си май запознат с въпроса или така ти изнася.

Арктика и океана негови ли са?Другите държави нямат ли права?

Разбира се, че имат! Само тези, които имат арктически граници - САЩ, Россия, Канада, Норвегия, Швеция... Друго ще питаш ли?

и са през хиляди морски мили от нас имат ли граница с нас та постоянно се намърдват в териториалните ни води?! И от кога и как арктическите граници на изброените от теб станаха толкова големи, та обхващат и самата Арктика (на север от полярната окръжност)?!

Предлагам залози: 1. Този хубавец ще се опита да подпали света в рамките на 1 година. 2. Почти ще успее, но най - много ще пострадат тези, които са го избрали. 3. Ако ние като европейци не се противопоставим на лудостта на американците и простотията на руснаците, ще останем в историята като по-луди от американците и по-прости от руснаците.

мале....още един шут в гъ*а на Путьо. И ниски цени за всички.

Битката за понижаването на цената на петрола е изключително важна в контекста на икономическата война на Запада срещу Русия!

НЕ МИ ПУКА ЗА ЗЕМЯТА НЕ МИ ПУКА ЗА КЛИМАТА НЕ МИ ПУКА ЗА ОКЕАНИТЕ НЕ МИ ПУКА ЗА ЗАМЪРСЯВАНЕТО НЕ МИ ПУКА ЗА НОВИ ТЕХНОЛОГИИ ИСКАМ ДА СЪМ БОГАТ СЕГА И ДА СЪМ ИЗВЕСТЕН СЕГА. ВСИЧКИ ДА МИ СЕ КЛАНЯТ И ДА МЕ ТАЧАТ. МАЙНАТА И НА ПЛАНЕТАТА И НА ВНУЦИТЕ НИ Подпис: ТрАмп каПутин и всички Арабски шейхове. ПАРИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ

Сега си мисля следното- ако България изведнъж намереше петрол, дали щяха тези които сега искат цената му да е ниска да го продават и тогава на безценица? И ако България би имала петрол- забравете за ниски цени в България само защото са го намерили в България- пример Норвегия- дерат хората с цените на бензин и казват, че било заради климата- поредна лъжа. Та колко от вас щяха да го продават на ниски цени евентуален български петрол? Май тогава щяха българите да запеят друга песен.

ситуацията в Hорвегия е малко по-различна,а именно,че петролният бизнес е директно свързан с неприкосновенният пенсионен фонд! иначе си прав,че ако се намери нефт в нашето море,цената нямa да е ниска,по простата причина,че на практика добивът му ще е по-скъп,поради липса на кадри и техника! именно поради тази причина Исландия не предприема стъпка в нефтодобива...преди няколко години откриха големи залежи на североизток в посока Jan Mayen

А бе хора за какво ви е нефт, пълнете резервоара с вода от Хасково, колата върви като атомен ледоразбивач. :)

Браво господин Тръмп! Всички българи искаме петрола да падне до поне 30 долара за барел!

А ние като хитреци пак ще си купувам нафтата по 2,15 лева, а може би и долара, както ти кажеш.

Този е десператно отчаян откъде да докопа пари и да създава работни места, та сега и на Арктика се хвърля. Ще видим колко време.

Арктика тяхна ли е ??? Нямаше ли споразумение за ненамеса в Арктика ?

Явно и на теб не ти е лесно, щом не знаеш, че САЩ също, като любимата ти россия, имат своя арктическа зона! Россиянските "козметици" много страдат, щото нямат техника да правят сондажи не само в Арктика, ами и въобще. Ще цоцат от дупките, които имат и това е!

Мурзи, а ти дали не бъркаш Арктика и белите мечки с Антарктика и пингвините? Май да, нали?

Ореваха орталъка след Нефтеният разлив в Мексиканския залив на 20 април 2010 г. от платформама Бритиш Петролиъм , а сега се канят да добиват нефт в Арктика и Атлантическия океан .

Президентът Обама беше стартирал перфектна програма за постепенно намаление производството на въглеводородна енергия и заместването с нови екологични енергийни източници, което също ще доведе до намаляване цените на петрола и газа.

Светът е в нов етап на Студената война между Азия и цивилизования свят! Россия няма собствена техника за сондажи в такива сложни условия, че дори и за нормални условия! Целта е да се удари цената на нефта още по-яко, без да се налага да прави разни отстъпки на чаршафосаните от СА и др.

ДА СЕ НАДЯВАМЕ ЧЕ СЕГА АМЕРИКА ЩЕ ВИ ПОДАРИМ НА ГЕРБОПИТЕЦИТЕ ПЕТРОЛ ПО ДОЛАРЧЕ/БАРЕЛА .... УПС , ВЧЕРА ТРЪМП ПОИСКА ОТ ЮЖНАКОРЕЯ 1 МИЛИАРД ДОЛАРА - ДА СИ ПЛАТЯТ ЧЕ АМЕРИКА ГИ ПАЗИ С НОВИТЕ ПВО РАКЕТИ ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ :))

Русия и ОПЕК! Сега Тръмп ще наводни света с евтин петрол и газ и на чаршафите и одеколоните ще им си види на на на горно.

Ма, така ли? Още утре изкарвам па Москвича и ша му наливам с кофата бензин, като при БайТошо! Ей, доживяхме пак американците да ни опраат !

Наливал бил с кофата бензин при баю му тошо!.... Последно бензина при бай ти тошо беше близо левче бе, какво си наливал с кофата? Явно си краднал с де що имаш израстък по тялото си! Те такива като тебе, дето се наливаха с кофите, отвратихте честните и работливи хора от този ваш цоцолизъм и, слава Богу, им отворихте очите!

Давай ! Точи нефт , че пак дигнаха дизела !

БУХАХАХАХАХА Поредния удар по сибирската кочина-бензиноколонка! Браво на мр. Тръмп! Истински републиканец! Люто и здраво клати рубладжийската сган!

Само клатуркане ти е в главата , старши. Земи запий!

Повече стока на пазара - по-ниски цени :}

Очаквам Тръмп в скоро време да разреши с указ добива на уран в Хасково. Щото след като Арктика и Атлантическия океан са собственост на краварите, то тоеа се отнася в пълна степен и за България.

Пич, оправи си първо фейса и IQто, пък тогава копай за уран у Аскьой!

След тази новина казаците ще почакат да цоцат от ЕС , да не говорим за чаршафите как ще гледат! Такива ще продават на сдуханяци като нас и някоя глуха провинция, което живее по чужда воля и благоволение.

Правилно решение. Защо си го пазят този петрол? В средно бъдеще науката ще измисли заместител на петрола и за какво ще са им тогава тези запаси?

След паметника на Рейгън бутнал Съветската кочина. Ще има и паметник на Тръмп бутнал Путинския обор. Ако някой не разбира, какво означават тия укази, които Тръмп подписва :)))))

Този самите американци ще си го кръстят 'последният президент'. Нищо хубаво не ги чака на тяхна си територия - гаранте. Избраха си откровена откачалка, но нали за тях алчността е добродетел - естествено е. Ние да му мислим, че сме между чука и наковалнята.

И ако Тръмпи е олицетворение на Злото, то кой тогава уравновесява, като олицетворение на Доброто?