Петльовден е - денят на мъжките рожби

Сретение Господне е един от четирите празници, посветени на Божията майка

Обратно в новината

Коментари - Петльовден е - денят на мъжките рожби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Честит празник! Да не допускаме подмяна на тази дата!

В България кой да празнува те останаха само старците и меките китки ха-ха-ха ще има да са надат мометата

Какво мъжко начало, знаете ли например, че петела няма пенис за разлика от патока

Само педерунгелите го празнуват

Няма такава легенда, тя е модерна измислица. Няма нищо общо Петльовден с каквито и да е било еничари. Той е много по-стар инициационен празник на мъжкото начало и мъжкото съзряване, което се символизира от петела. Стига с разпространяването на всяка интернет нелепица.

Честит празник сладурии

За да няма обърквация - днес е петльов ден, а на джендърите празника е св Валентин

Ц, да си намерят друга дата - тогава е свети Трифон Зарезан или пияница ;)

Празник ли е масата със кърваво закланите петли. За кого е този празник? Как празнуваш, след като си убивал живи същества? Господ Иисус Христос това ли имаше предвид, когато даде Живота си за ядящи и пиещи търбуси?! Айде, по-кротко да си плюскат празнуващите и да не ни навират кървавите си пирове в очите.

Хахаха, ама да не забравяме, че Земята е плоска. Само да те светна, че както вярваш в тези приказки от средновековието, по-модерния поглед е, че дядо Боже може и да е истинси ама не в тая светлина в която ти така светло вярваш. Аз пък вярвам, че го има ама ние и всичко около нас е просто експеримент, траещ много малко време, погледнати през неговите очи.

за коментара!!! Даже можеше да се превърне този свят ден и в истинския празник на БАЩАТА, а не някакви измислени дни от немайкъде точно след Рождество Христово! Така и простаците ще млъкнат, и шегобийците ще трябва да си търсят други поводи, щом толкова им харесва другото!

Днес 2 февруари е Сретение Господне. Голям Християнски празник. Не до пускайте да влезете в опитите за подмяната на значението на този ден, които недообразовани полуидиоти правят. Денят няма нищо общо с друго, освен с Християнския празник. И ако някой ти каже на 2 февруари честит празник, това е голямо уважение, защото днес е наистина един от най-големите празници на Църквата- Сретение(в превод) значи среща-сами прочетете какво и защо се е случило на този Голям ден. Накратко ""Сретение" означава "среща" и на него се чества четиридесетия ден от раждането на Исус Христос и посрещането му от праведния Симеон. " Само болен мозък и недообразован може да смята ,2 февруари е нещо друго освен голям празник! Не позволявайте да се въведе подмяна, 2 февруари няма друго значение, освен описаното в цитата!

Смешник