Петкова: Инвестицията в "Турски поток" ще ни струва 2.6 млрд. лв.

Целта на правителството е България да има поне 3 различни източника за доставка на природен газ, каза министърът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много смешни са ми нашите "независими" политици от които нищо не зависи как се скъсват един през друг да се упражняват по темата какъв ще е бъдещият маршрут на Турски поток. Решението зависи главно от Газпром и от ЕС, но нашите видиш ли били поставили въпроса пред руската страна. Просто не е истина колко са забавни всичките ни мижитурки - политици.

Покупателната възможност на 4 млд. лева след 20 години ще е равна на 800 млн. лева сега. А и България има шистов газ за 250 години напред. Ама, кой да го добива, след като 5-тата руска колона у нас направи така, че хората да се откажат от него. А опасност от замърсявания нямаше, защото технологията на добиване е много напреднала. Ама, кой да мисли ... Заради тази липса на мислене, нека ни натресат сега 3 млд. лева наш разход за монтаж на тръбите и станциите, а за печалбата ще видим. След 25 години я камилата , я камиларя, я жена му. Интересно ми е обаче, защо обиденият на България Путин отново решава тръбата да мине и през нас. Как мислите?

Технологията за добив на шистов газ, т. нар. воден фракинг, изобщо не е напреднала. Тъкмо напротив - тя е изключително вредна за околната среда. Малоумници като Тръмп и останалата алчна сган от американски индустриалци упорито водят нещата към превръщането на САЩ в пустиня. Само, че когато това се случи, те ще се оттеглят с парите си по разни все още чисти места по света, а доверчивите идиоти като теб в САЩ ще им сърбат попарата.

Това е обир, ще похарчим 2 600 000 000 лв за да минава руска газ за Сърбия и Унгария и ще трябва да вардим тръбата да не гръмне. Тръбопровода е по опасен от атомна бомба

Газа да си го вкарват през Гърция като им трябва на Сърбия и Унгария!

Поставянето на чужди тръби и центрли води до зависимост Не ни трябва газ - на който му трябва да си ги поставя

Лъже. Тези пари са от ЕС, а няма да ни струва нищо.

тези пари са от моя джоб и твоя джоб

Mалко пояснения за Южен Поток-2 защото ДИРА е собственотс та Дойче Веле и не всичко си казва или много казано се изопачава. 1. Необходиминте пари от 2,6 милиарда лева ги плаща Европейската Камисия по енергетика, А НЕ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА. Това е в сучай, че 3-тия енергиен пакет се прелага към договора за преносната мрежа. Но грешната Мадона с Големите Боби ТРЯБВА ДА ПОДАДЕ НЕОБХОДИМИНЕ ДОКУМЕНТИ В Брюксел; 2. Хъба и станцията за втечнен газ в Гърция се плаща изцяло от Европейската Камисия по енергетика, А НЕ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА и гръцката държава. 3. Газопроводът през Сърбия ако Европейската Камисия по енергетика не го плати то Сръбски и Руски фирми ще го построят и тогава 3-тия енергиен пакет няма да се прилага към този участък. 4. Корабът (en: Pioneering Spirit) поставящ трабите от ТУРСКИ ПОТОК вчера премина през босфора и се отправи за Балтииско море за довършване на Северен Поток-2 с вече работищите там кораби (Castoro 10, Solitaire, Saipem logistic vessel); 5. У нас правителството плаща по 1,6 милиарда евро на година за АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ за непроизведен ток. Договорът е склучен от Виртуоза на балгарската икономика ИВАН КОСТОВ и компания. Тук Европейската Камисия от години не иска да помогне на България да преговори сделката, МАКАР, ЧЕ Е НЕЙНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ. 6. Транитните такси са печаливши за България това е сигурно. Например Украйна, Полша и Балтииските джужета ЩО ТЕ НЕ СЕ ОТКАЖАН ОТ ТРАНЗИТА НА ГАЗ, на ни той не е демократичен.

Ти ззащо лъжеш хората

Интересно, когато трябваше да се спре южен поток никой от управлението не говореше за печалбите от транзит и дори троловете из нета твърдяха, че инвестициите нямало да се изплатят. Пък сега изведнъж стана много важно да се инвестира в транзит. И колко конкурентна ще е цената на този газ като минава през толкова много държави? Или пак да сме последна дупка на кавала, да се инвестират едни милиарди, пък ще се изплащат, ако сме послушни? Това е модерно робство, а не демокрация!

Няма да имаме никаква Печалба от тоя Турски Поток. Досега продавахме газ на Турция и взимахме по 200 милиона евро на година. А с тоя поток ще изгубим тая печалба. И какъв газ може да получиш от Азербайджан ??? Със сигурност, 10 пъти по- СКЪП от руската газ. А и арабите искат да нападат България през тая тръба. Не ни трябва турски поток. НО ако Турците плащат за всяко нещо, може и да сложим тръби, платени с пари от Турция.... Ако е еднаква ЦЕНАТА, може да искаш да имаш тръби за газ от 5 места. Обаче за да вземем тръби трябва да плащаме Милиарди евро. НЕ ни трябват тия тръби, освен ако турците ПОДАРЯТ тръби и всякакво оборудване.

щедро ще похарчим 2 600 000 000 лв, които със сигурност ще порастнат на 2 600 000 000 €, за да може путин да си продава газа на сръбите! а турция не инвестира нито една лира в турски поток!

Направо вземаме Втората тръба от Патока и ...за месец-два разгъваме един маркуч по дъното на Дунава за Сърбия и ..бам! .. в Баумгартен!

Путин нищо не е казал по въпроса. МОЖЕ ДА ПРОДОВА всичката газ на Падишаха и той да й бере гайлето по-нататък. Всички говорят за Турция , като за мощен газов ,,източник,,!?

Винаги ще има и за вилаета Булгаристан, агалар,...!

10% за турския султан, като едно време.

Старата схема на нов глас. Дайте да дадем, че да не се минем. Колко лесно се харчат милиарди, когато не си ги изкарал ти! Спрете се господа и другарки! На работещите ни писна!

Само дето "новината" е от един руски вестник, без абсолютно никакво официално потвърждение. И всички почнаха да смятат едни приходи и разходи, едни милиарди...

Пръъц! Така би казал един съфорумец, чийто коментари много ценя:-))

Само глупак би се отказал от такава оферта! Само не знам, защо цената на проекта е дадена в левове? Изглежда идеята е да се шашкат българите и да са против проекта. За тия, които не искат той да се състои да напомним. Специалисти са пресметнали, че годишната ни печалба от него ще е около 400-500 милиона евро, което ще рече, че инвестицията ще се върне за около 3 години, след което в продължение на много години ще ни носи чист доход! Има и друго. България ще стане важен фактор, защото трасето за западна Европа ще преминава през територията и. Големият губещ ще бъде Украйна, защото тя ще загуби около 12-13 милиарда кубически метри транзит на газ през територията си, а това носи и съответните огромни финансови загуби. Украйна е основното "оръдие" за политически натиск срещу Русия и затова е твърде вероятно Западът да постави условия и дори, да се опита да спре проекта, което не е за вярване, защото е заинтересуван. Още повече, че през тръбата ще тече не само руски газ.

Според Нушето ще изкараме към 4 млрд. за 20 години, което е заек в полето. За половината време, т.е. 10 год. ще го изплатим, което пак е заек в полето, а и показва, че проектът не е рентабилен. За никакви 3 год. никъде не става дума. Да каже и колко ни трябва да пуснем конектора с Гърция и защо не го пускаме!

"Ако бъде реализиран такъв проект, ще имаме печалба за 20 години над 4,3 милиарда лева. Имаме желание "Турски поток" да носи приходи дълги години", заяви енергийният министър." Вие БГ политиците тези пари ги опосквате за има-няма половин година-справка КТБ.

2,6 млрд ще трябва да платим първо(а вероятно много повече) След това 20 г.да ги изплащаме и чак тогава да чакаме печалба. Това е “бизнеса” на Путя. Боеко -Пееф са навити защото ще откраднат половината от тия пари.За руските коври също ще има по някоя рубла. За нас обаче -среден в дивия.

А най-интересното е КОЛКО СИГУРНИ СА ТЕА НАЩЕ "сладките" ЧЕ ПАЛАЧИНКАТА НИКОГА НЕМА ДА СЕ ОБЪРНЕ.иЛИ ПЪК СИ МИСЛАТ ЧЕ АКО СЕ ОБЪРНЕ НИЕ БАЛАМИТЕ ШЕ БЪДАТ МИЛОСТИВИ,ИЛИ ЧЕ ШЕ УСПЕАТ НА ВРЕМЕ ДА ИЗДУХАТ...ЩотУУУУ,гат се обърне палачинката,а тя нема как да не се обърне,прошка нема да има за никой...

От интервюто на тази симпатична женица, но със скромни когнитивни възможности останах с впечатление ,че България има вече мнение и решение по казуса.Предполагам, че е получило разпореждането формиращо нашия отказ.Приказките ,че катарска ,азерска,американска и друга газ ще пълнят хъбчето са просто димна завеса за отказа.Конектора с Гърция е с минимален капацитет така ,че хъбчето ще остане само една химера.В Гърция терминала за втечнена газ не е построен,второ на каква цена ще я получаваме тази газ и на кого, и на каква цена ще я предлагаме.Ако допуснем,че ще успеем да напълним хъбчето и ще чакаме само мераклии да купуват,но такива няма, и е се предвиждат.Турция,най-големия консуматор в района не И трябва,тя си има директни доставки,Гърция си е решил проблема с тръбата,Румъния да не я мислим,Македония ще си получава през Гърция от тръба, а Сърбия от Унгария,тъй като нашата газ при съответните доставчици от Катар и САЩ плюс транзитните такси от Гърция става не-про-да-ва-е-ма

КАКВИ ГИ ВЪРШАТ ТЕЗИ? През август рязаха ленти за тръбата вързваща България с ТУРСКИ ПОТОК , сега искат нови 2,6 милиарда лева !!! За какво ще ги пръскате тези 2,6 милиарда лева бе БАНДИТИ?? Ще участваме в проекта на ИЗРАЕЛ за доставка на КИПЪРСКА ГАЗ ли ?? Сърбия отказа да участва в това мероприятие по надаряване на ЕВРЕИТЕ за техни проекти, но ние с гордост ще ги предоставим. Защо не ! Та нали ТЕ управляващите няма да плащат тези ВИЛИАРДИ!! ЩЕ ГИ ПЛАЩА БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ, а еврейска газ ще дойде тогава когато направим ГАЗОПРОВОД ДО ЛУНАТА!! След "АМЕРИКАНСКИТЕ" МАРИЦИ на Джейкъб Менахем сега ни впрягат в нови ПРЕСТЪПНИ СХЕМИ , ПОДОБНИ НА ТЕМЕНУШКИНАТА ПРИЯТЕЛКА ГИНКА. ПЕТКОВА ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА Е В ЗАТВОРА , А НЕ ДА НИ ГЪБАРИ С НОВИ ПРЕСТЪПНИ СХЕМИ КАТО ТАЗИ С ИЗРАЕЛ!! Всъшност краят на тази ОПГ се вижда. Спирането на газта в Украйна което ще се състои на 01 . 01 . 2019 година ще сложи краят на това ПРЕСТЪПНО УПРАВЛЕНИЕ , което води държавата до НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!! От 01.01.2019 година сме без газ ма НУШКЕ!!! ТИ И БОРИСОВ ЩЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА ТАЗИ НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!!!

ДИР-а, откога подписаните от България междуправителствени договори, РЕШЕНИЯ на НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ и Правителството се превърнаха в спам.. И трябва да се трият?

Аз съм connoisseur но ме блокират по име и за това пиша asd Защо русия иска тези газопроводи.Не е за да увеличи продавания от неа газ.Който от колкото се нуждае сеи го получава.Целта Е ДА СЕ СМАЖЕ УКРАЙНА.Дали това е възможно е друг въпрос.Но русия и нейните господари това целат.А това значи че ОТНЕМАНЕТО НА УКРАЙНА ОТ РУСИЯ НЕ Е НАПРАВЕНО ОТ ГОСПОДАРИТЕ НА РУСИЯ-НЕЙНИТЕ ИСТИНСКИ ГОСПОДАРИ-ЗА ДА ИМ БЪДЕ НА ДИРЕКТНО ПОДЧИНЕНИЕ А НЕ ОПОСРЕДСТВАНО ОТ МОСКВА.Значи украйна вече не подчинена на господарите на русия-КОИ БЕХА ТЕ....ХАХА.Какво прават наще руски подлоги?Е МИ ПОМАГАТ НА СВОИТЕ РУСКИ БЛАГОДЕТЕЛИ-ако управниците на русия не беха разрешили подготовката на "прехода" в периода 1980-89г, "преход" ниенте.И какво ни гласат в момента-Е МИ БГ ДА ПАЛТИ ГАЗОПРОВОД ОТ КОЙТО НУЖДА ИМА САМО РУСИЯ И НИКОЙ ДРУГ.Както таа кака казва 2,6млрд лв. А дали това е верно,дали ше са само толкова-не знам.И след тва КВО-МИ БГ ШЕ ПРАВИ ГУША ОТ ТРАНЗИТНИ ТАКСИ.хаха.Транзитни такси БГ ше получава само КОГАТО и АКО тече газ по тръбата. Докато газопровода се строи кинти нема.Значи БГ ше плаща за ЕВЕНТУАЛНИ БЪДЕЩИ ПОЛЗИ,КОИТО ДЪЛ ШЕ ГИ ИМА ИЛИ НЕМА САМО СЪЗДАТЕЛЯ ЗНАЕ.А и да потече газ по тръбата БГ ше има реална печалба след като парите за строителството се върнааат.Не знам кви са им сметките на теа ... ,след колко време БГевентуално ше почне да "печели" но в едно обозримо бъдеще-примерно 10г-това едва ли ше стане.А може да е и доооста повече. Докато "освободителката русия" ше почне да печели от мига в който потече газа.Ето едно добро предложение: ако все пак тръбата се построи-ВСИЧКИТЕ КИНТИ КОИТО РУСИЯ ПОЛУЧАВА ОТ ПРОДАДЕНИЯ ГАЗ,ДО ПОСЛЕДНОТО ЕВРО,ТЯ ДА ПЛАЩА НА БГ ДОКАТО СЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ ЗА ТРЪБАТА.НЕКА ТРЪБАТА СИ Е НЕЙНА А БГ ШЕ ПОЛУЧАВА ПАРИ САМО ЗАЩОТО РУСИЯ ПОЛЗВА БГ ЗЕМЯ ЗА ДА СИ ПРАВИ ТЪРГОВИЯТА.Само идиот и таа кака могат да искат СОБСТВЕНОСТ върху тръбата.Само че на русия така и харесва-аз да плата нейната сметка.И сега КОЙ МОЖЕ ДА КАЖЕ ЧЕ СЛЕД 10Г ШЕ ИМА ПОТРЕБИТЕЛИ ЗА ТОЗИ ГАЗ.Само всевишния.Нещата днес се променят толкова бързо че...едва ли има смисъл да обяснявам.А МИ АКО СЛЕД 10Г ТЕА ДЕТО ШЕ ПОЛЗВАТ ГАЗА КАЖАТ-НЕ ГО ЩЕМ ТОА ГАЗ,ИМАМЕ СИ ДРУГИ ИЗТОЧНИЦИ.Русия ше си е продала газа,на БГ и остава една тръба която е платила но и в задника не може да си завре щото е доста дълга,комунистическите подлоги са си взели сухото а АЗ КВО-МИ ШЕ ГО ДУХАМ БЕ.Така че РУСКИТЕ ТВОРЕНИЯ-КОМУНИСТИЧЕСКАТА МЪРША В БГ-КАКВИТО СА ВСИЧКИ "ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ" В БГ ПРЕДИ И СЛЕД 89Г-ОТНОВО,ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ИСКАТ ИСКАТ ДА ПРОДАДТ БГ ЗА СВОЯ ИНТЕРЕС.Квото е с белене тва е и с газопровода,квото е с всичко вече 75г. Защо русия иска тези газопроводи.Не е за да увеличи продавания от неа газ.Който от колкото се нуждае сеи го получава.Целта Е ДА СЕ СМАЖЕ УКРАЙНА.Дали това е възможно е друг въпрос.Но русия и нейните господари това целат.А това значи че ОТНЕМАНЕТО НА УКРАЙНА ОТ РУСИЯ НЕ Е НАПРАВЕНО ОТ ГОСПОДАРИТЕ НА РУСИЯ-НЕЙНИТЕ ИСТИНСКИ ГОСПОДАРИ-ЗА ДА ИМ БЪДЕ НА ДИРЕКТНО ПОДЧИНЕНИЕ А НЕ ОПОСРЕДСТВАНО ОТ МОСКВА.Значи украйна вече не подчинена на господарите на русия-КОИ БЕХА ТЕ....ХАХА.Какво прават наще руски подлоги?Е МИ ПОМАГАТ НА СВОИТЕ РУСКИ БЛАГОДЕТЕЛИ-ако управниците на русия не беха разрешили подготовката на "прехода" в периода 1980-89г, "преход" ниенте.И какво ни гласат в момента-Е МИ БГ ДА ПАЛТИ ГАЗОПРОВОД ОТ КОЙТО НУЖДА ИМА САМО РУСИЯ И НИКОЙ ДРУГ.Както таа кака казва 2,6млрд лв. А дали това е верно,дали ше са само толкова-не знам.И след тва КВО-МИ БГ ШЕ ПРАВИ ГУША ОТ ТРАНЗИТНИ ТАКСИ.хаха.Транзитни такси БГ ше получава само КОГАТО и АКО тече газ по тръбата. Докато газопровода се строи кинти нема.Значи БГ ше плаща за ЕВЕНТУАЛНИ БЪДЕЩИ ПОЛЗИ,КОИТО ДЪЛ ШЕ ГИ ИМА ИЛИ НЕМА САМО СЪЗДАТЕЛЯ ЗНАЕ.А и да потече газ по тръбата БГ ше има реална печалба след като парите за строителството се върнааат.Не знам кви са им сметките на теа ... ,след колко време БГевентуално ше почне да "печели" но в едно обозримо бъдеще-примерно 10г-това едва ли ше стане.А може да е и доооста повече. Докато "освободителката русия" ше почне да печели от мига в който потече газа.Ето едно добро предложение: ако все пак тръбата се построи-ВСИЧКИТЕ КИНТИ КОИТО РУСИЯ ПОЛУЧАВА ОТ ПРОДАДЕНИЯ ГАЗ,ДО ПОСЛЕДНОТО ЕВРО,ТЯ ДА ПЛАЩА НА БГ ДОКАТО СЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ ЗА ТРЪБАТА.НЕКА ТРЪБАТА СИ Е НЕЙНА А БГ ШЕ ПОЛУЧАВА ПАРИ САМО ЗАЩОТО РУСИЯ ПОЛЗВА БГ ЗЕМЯ ЗА ДА СИ ПРАВИ ТЪРГОВИЯТА.Само идиот и таа кака могат да искат СОБСТВЕНОСТ върху тръбата.Само че на русия така и харесва-аз да плата нейната сметка.И сега КОЙ МОЖЕ ДА КАЖЕ ЧЕ СЛЕД 10Г ШЕ ИМА ПОТРЕБИТЕЛИ ЗА ТОЗИ ГАЗ.Само всевишния.Нещата днес се променят толкова бързо че...едва ли има смисъл да обяснявам.А МИ АКО СЛЕД 10Г ТЕА ДЕТО ШЕ ПОЛЗВАТ ГАЗА КАЖАТ-НЕ ГО ЩЕМ ТОА ГАЗ,ИМАМЕ СИ ДРУГИ ИЗТОЧНИЦИ.Русия ше си е продала газа,на БГ и остава една тръба която е платила но и в задника не може да си завре щото е доста дълга,комунистическите подлоги са си взели сухото а АЗ КВО-МИ ШЕ ГО ДУХАМ БЕ.Така че РУСКИТЕ ТВОРЕНИЯ-КОМУНИСТИЧЕСКАТА МЪРША В БГ-КАКВИТО СА ВСИЧКИ "ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ" В БГ ПРЕДИ И СЛЕД 89Г-ОТНОВО,ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ИСКАТ ИСКАТ ДА ПРОДАДТ БГ ЗА СВОЯ ИНТЕРЕС.Квото е с белене тва е и с газопровода,квото е с всичко вече 75г. Защо русия иска тези газопроводи.Не е за да увеличи продавания от неа газ.Който от колкото се нуждае си го получава.Целта Е ДА СЕ СМАЖЕ УКРАЙНА.Дали това е възможно е друг въпрос.Но русия и нейните господари(и това не е путин) това целат.А това значи че ОТНЕМАНЕТО НА УКРАЙНА ОТ РУСИЯ НЕ Е НАПРАВЕНО ОТ ГОСПОДАРИТЕ НА РУСИЯ-НЕЙНИТЕ ИСТИНСКИ ГОСПОДАРИ-ЗА ДА ИМ БЪДЕ НА ДИРЕКТНО ПОДЧИНЕНИЕ А НЕ ОПОСРЕДСТВАНО ОТ МОСКВА.Значи украйна вече не подчинена на господарите на русия-КОИ БЕХА ТЕ....ХАХА.Какво прават наще руски подлоги?Е МИ ПОМАГАТ НА СВОИТЕ РУСКИ БЛАГОДЕТЕЛИ-ако управниците на русия не беха разрешили подготовката на "прехода" в периода 1980-89г, "преход" ниенте.И какво ни гласат в момента-Е МИ БГ ДА ПАЛТИ ГАЗОПРОВОД ОТ КОЙТО НУЖДА ИМА САМО РУСИЯ И НИКОЙ ДРУГ.Както таа кака казва 2,6млрд лв. А дали това е верно,дали ше са само толкова-не знам.И след тва КВО-МИ БГ ШЕ ПРАВИ ГУША ОТ ТРАНЗИТНИ ТАКСИ.хаха.Транзитни такси БГ ше получава само КОГАТО и АКО тече газ по тръбата. Докато газопровода се строи кинти нема.Значи БГ ше плаща за ЕВЕНТУАЛНИ БЪДЕЩИ ПОЛЗИ,КОИТО ДЪЛ ШЕ ГИ ИМА ИЛИ НЕМА САМО СЪЗДАТЕЛЯ ЗНАЕ.А и да потече газ по тръбата БГ ше има реална печалба след като парите за строителството се върнааат.Не знам кви са им сметките на теа ... ,след колко време БГевентуално ше почне да "печели" но в едно обозримо бъдеще-примерно 10г-това едва ли ше стане.А може да е и доооста повече. Докато "освободителката русия" ше почне да печели от мига в който потече газа.Ето едно добро предложение: ако все пак тръбата се построи-ВСИЧКИТЕ КИНТИ КОИТО РУСИЯ ПОЛУЧАВА ОТ ПРОДАДЕНИЯ ГАЗ,ДО ПОСЛЕДНОТО ЕВРО,ТЯ ДА ПЛАЩА НА БГ ДОКАТО СЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ ЗА ТРЪБАТА.НЕКА ТРЪБАТА СИ Е НЕЙНА А БГ ШЕ ПОЛУЧАВА ПАРИ САМО ЗАЩОТО РУСИЯ ПОЛЗВА БГ ЗЕМЯ ЗА ДА СИ ПРАВИ ТЪРГОВИЯТА.Само идиот и таа кака могат да искат СОБСТВЕНОСТ върху тръбата.Само че на русия така и харесва-аз да плата нейната сметка.И сега КОЙ МОЖЕ ДА КАЖЕ ЧЕ СЛЕД 10Г ШЕ ИМА ПОТРЕБИТЕЛИ ЗА ТОЗИ ГАЗ.Само всевишния.Нещата днес се променят толкова бързо че...едва ли има смисъл да обяснявам.А МИ АКО СЛЕД 10Г ТЕА ДЕТО ШЕ ПОЛЗВАТ ГАЗА КАЖАТ-НЕ ГО ЩЕМ ТОА ГАЗ,ИМАМЕ СИ ДРУГИ ИЗТОЧНИЦИ.Русия ше си е продала газа,на БГ и остава една тръба която е платила но и в задника не може да си завре щото е доста дълга,комунистическите подлоги са си взели сухото а АЗ КВО-МИ ШЕ ГО ДУХАМ БЕ.Така че РУСКИТЕ ТВОРЕНИЯ-КОМУНИСТИЧЕСКАТА МЪРША В БГ-КАКВИТО СА ВСИЧКИ "ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ" В БГ ПРЕДИ И СЛЕД 89Г-ОТНОВО,ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ИСКАТ ИСКАТ ДА ПРОДАДТ БГ ЗА СВОЯ ИНТЕРЕС.Квото е с белене тва е и с газопровода,квото е с всичко вече 75г.

Русия ВЗЕМАШЕ българска земя под НАЕМ за полагането на тръбите.. Не я купуваше.. За разлика от китайските "инвестиции" в земеделието и покупката на земя.. Виж си внимателно пресконференцията с БАЦЕ от 15 ноември 2012-та год. Там БАЦЕ ти го казва това нещо..

Задник аз кво казвам бе,русия да си плати тръбата не аз,и да ми казват че БГ била собственик на тръбата.Щото така щело да ми е много гот.Що БГ требва да плаща нещо от което изгода има само русия.Русия требва да плаща наем а КОЛКО ДА Е НАЕМА ШЕ КАЖА АЗ.И АКО РЕША ЧЕ НЕЩО НЕ МЕ КЕФИ-ПРИМЕРНО СТАНАЛ СЪМ С ЗАДНИКА НА ГОРЕ-СПИРАМ ГАЗТА,БЕЗ НИКВИ КОМПЛИКАЦИИ.АКО НЕ Я КЕФИ русията да се шиба.Шибано копеле ше ми се прави на умен А горе текста се повтара 3 пъти щото теа ме блокират по има и аз в яда си не гледам кво права

Какви нови 2,6 милиарда лева ма Петкова?!!!!! Нали август месец рязахте лентите за връзката на ТУРСКИ ПОТОК с

вярно ли е,че газопреносната мрежа в България раиш е на Газпром или му е била харизана за трийс години напред раиш с възможнос този срок да се ,,О"дължава раиш според както им изнася на ,,братушките"...раиш?И за какъв ,,такова"раиш България тряа да инвстира тази ,,скромна"сума от два и кусур милиарда (?)лева или долари или евро раиш вместо да ги даде на пенси,,У"нерите раиш да ги фърлят през балкона на социално слабити наши съграждани раиш и да гласуват за Радеф и Нинова раиш ли...и как и кога ш'съ изплатят тез дваа и кусур милиарда ...да речем лева раиш ли и ш'съ върнът в хазната?раиш ли

PEYTSCH

Посочете че имате 900 милиона и ще получите 2,7 милиарда. Безвъзмездно. Веднага. Как ? Питайте г-н Дончев...Преди 2 години ви го предложихме...Питайте зам.министъра на енергетиката Николай Николов който ги отказа с писмо Е-94-Л-15 от 28.10.2016. Ние нямаме никакви условия. Това е дарение за енергиен проект по Ваш избор (хъб, аец, газопровод...).

"Комерсиант" е тест вестник на Руското правителство ! Русия тества нагласите в България и Гърция ,ако Гърция предложи изгодна сделка на Русия,тръбата тръгва към Гърция,после към Македония и т.н.

Обяснявам за неграмотните, включително на този под мен: По това време отказът от строеж на газопровод през България беше много правилен. През 2008 година Путин заяви, че за него газта не е стока, а ОРЪЖИЕ. И съгласно неговото искане страните, през които трябваше да мине газопровода (това естествено включва и България) трябваше да изплатят на Русия половината от стойността на строителството, но сами газопровод оставаше РУСКА СОБСТВЕНОСТ. И съответно България нямаше да получава транзитни такси, но щеше да получи акции от Газпром и да чака от умрял писмо - т.е. дивиденти от Газпром.

Благодаря за обяснението! Не се разбира много тезата- върти се около стандартната пропаганда срещу Русия! Но благодаря за споделянето ти на мнение!

защити посраник Уорлик през 2011-та година, когато ВНЕЗАПНО и за правителството се пръкна в Лукойл Бургас и заповяда - "А тук всичко е наред. Веднага връщайте лиценза?" А сега сам си провери от заема от 1 млрд. евро преди дни кой е закупил най-много ценни книжа: 30% са купени от английски инвеститори; 22% от Германия, Холандия и Австрия и т.н... 18% от АМЕРИКАНСКИ офшорни зони.. Май има интерес към умрелия.. Книжата са продавани от Morgan Stanley - Лондон и Уни Кредит..

Ми като сте глупави герберасти начело с тиквата, може да ни струва и повече.

Питат защо проекта вчера бил 1, 4 млрд. $, днес Теменужка говори за над 2 млрд. $. Наште " политици" като набутват всекакви ЕК, ЕП в проекта- еврокомисари, евродепутати от 1, 4 млрд. ще скочи не на 2. 6 млрд, а на 100 млрд.. Като се знае колко са алчни западняците за пари- само им виж скандалите за командировъчни ли беха, за некви пари за присъствие ли в ЕП на евродепутатите... Газпром каза, при тези правни регулации за 2018 на ЕК за транзит на газ проекта е 1, 4 млрд.! Сега Теменужка почва да увърта за съгласие на някой си от ЕС и се надува цената. Съмнява ме, че Теменужка е по наясно от елитните европейски правни кантори работещи за " Газпром" за регулациите на ЕК. Щото " Газпром" не е ЧЕЗ и Русия не е Пазарджик!

А както пишат по- долу дадоха за санирането на панелки досега 2 млрд., а проект с приход за държавата от 400- 717 млн. $ годишно- естествено ако не бъдат усвоени от бизнеса " за да не фалира" с гласувани закони от депутатите. Щото депутатите са много загрижени за бизнеса " да не фалира", а не им пука, че тоя бизнес вика на българите " некадърници и мързеливци"- изгони над 2. 5 млн. българи в чужбина, които се оказаха доста кадърни и ефективни за западния бизнес, който ги наема без да ги обижда. Кой искаше да опрости 55 млн. лв на Домусчиев, че му тежали като разход " от приватизацията"- депутатите от управляващата коалиция? И после Домусчиев се изживява като държавата и нарича хората "улицата" относно протестите срещу ниските доходи и увеличените цени- " Не може улицата да диктува на държавата"

Абе ние дадохме 2 млрд за "санирането" на панелки, сега какво се правите на сметкаджии? Трябваше още Южен поток да се случи, ама и това сега пак е нещо. Не се правете на ударени, че и без това не сте в цветущо положение.

ББ май си взе бела с този поток Бърка се в големи интереси а е нагазил здраво в батака и компроматите срещу него вървят по два за долар Утре ако го поискат от интерпол за да съдят в Унгария например за кражби на коли кво ще правим ?

Що не изкарахте тези пари за Южен поток? На Варна щеше да излязат Четири тръби! Една за Турция и три за Европа!

Щото минаваха на инструктаж при атлантическите ни партньори , що! И оня еврокомисар Шевчович, дето " ревеше" и се заканваше на България на ЕС, че не можела да има "Южен Поток" и над 400 млн. $ приход от транзит! И щото трябвало да пазим интереса на майданска Украйна и на фашагите от " Десен Сектор", дето Нюланд викаше- " Фак ИЮ, ФАК Юръп!".

Я най-добре да го дават на Гърция, че да мирясаме! До 2030 та година, ще си получаваме парите за турския пренос! Нашият газ , ще идва през Украйна. Другото е бошлаф работа!

А какво става с любимата ни Украйна? Тя няма ли да си взема двойно увеличените такси?

сяка коза за нейния си крак Украйна е голяма икономика - произвежда танкове самолети ракети се някак ще се оправи

Ваклине, знаем че си ку....ва, ама да зарежеш нашата приятелка Украйна, не е редно!

Що ти требе да произвеждаш Направо гони българите в чужбина да бачкат че да пращат мангизи

не бери грижа за Украйна- за една година са продали на камиларите повече оръжие отколкото ние за цялото съществуване на ВМЗ Сопот А за Ваклин не позна

Ваклине, като е толкова добре Украйна, защо вдигнаха цените с 23% , за да получат заем от 3 млрд. долара предния месец? Шегуваш ли се, или ще говорим сериозно?

не съм Ваклин Ваклин има фирма има адрес- намери му адреса и иди го питаи да ти отговори

Както се казва - Хип..хип..Ура. До вчера патока щеше да струва 1.4 млрд и да носи печалба от точно 717 млн годишно, днес цената става 2.6 млрд и около 200 млн печалба. Ами, то има и утре, че и после утре - хахахах

Най-хубавото е, че 20 -сет годишната печалба от 4.3 млрд през погледа на следващите 40 години става 8.6 млрд, след това послучай 60 - сет годишнината - близо 13 млрд.

Ами като наште " политици" набутват всекакви ЕК, ЕП в проекта- еврокомисари, евродепутати от 1, 4 млрд. ще скочи не на 2. 6 млрд, а на 100 млрд., като се знае колко са алчни западните политици и еврокомисари- само им виж скандалите за командировъчни ли беха, за некви пари за присъствие ли... Газпром каза, при тези правни регулации на ЕК за трамзит на газ проекта е 1, 4 млрд. Сега Теменужка почва да увърта за съгласие на някой си и надува цената. Съмнява ме, че Теменужка е по наясно от елитните европейски юристи на Газпромр за регулациите на ЕК. " Газпром" не е ЧЕЗ и Русия не е Пазарджик!

Кога дядо Бойко ще влезе в учебниците...

Не искам да влизам в историята Искам да влеза в КАНАЛА

Ще влезе с провището Българоубиец!

Тая наистина ли е толкова тъпа?!

Тъпа ма министър, ти умен, ма анонимен драскач

Тая тъпа счетоводителка каканиже каквото и кажат от ГЕРБ и други СИЛИ. Бай ДЖЕНДЪР и Шиши искат да купят ЧЕЗ с откраднатите МИЛИАРДИ от бедния български народ и КТБ, като използват за параван стрина Гина ТЕМЕНУЖКОВА!!!

Че ние сега за 20 г вземаме от транзита за турция толкова и от 2019 ги губим

на е ся проверих в кесията- нищо не съм взел от транзита на руска газ за 20 години Мани другото ами и от Лукойл не съм зел- там само давам

Ваклине стига си писал, ходи да строиш!

колкото ти си Иванчева толко и аз съм Ваклин

БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ЧОВЕКА НА ПРЕХОДА В БЪЛГАРИЯ

Ха е спечелил още един мандат ха сме останали с един милион по малко

ГАРГАТА

...абе то дън ти става пишока, па Бойко ти виновен

Народът прост пак ще плаща милиарди.Да му е честито!

Този път вече ще въведът и данък комин че да се топли народа само с газ

Тези от ГЕРБ по цял ден се чудят как да прецакат България Ако откажем Турски поток Газпром е прецакан и ще бъде принуден да продължи за транспортира през Украйна За Газпром е по евтино и сигурно той да плати вместо нас тези 3 милярда отколкото да ни заобикаля през Гърция Македония и Косово За Газпром е най добре тръбата да излиза в Румъния Обаче румънците не кълвът на такива глупости

ти забелязваш ли че Императора като доиде последния път диванчапраз при Ердо нещо забрави да му натегне бурмите заради решението на Вселенския патриарх за самостоятелна украйнска църква? Щото хитрия грък няма да я признае ако Ердо не му разреши Обаче Императора си затрая зарад Патока- значи е на зор

ама Ципрас кат иде сега в Московията да моли за тръба на него без съмнение ще го нарита по въпроса

Дайте сега една "инвестицийка" и за АЕЦ-а. От там ще паднат още повече пари. Само трябва да се махне конкуренцията и да се приклещи народа да плаща тока. А както е казал тов. Ленин, на тока не му трябва пазар, а съветска власт.

Петкова- информацията взела от руски медии ,от къде ще минавал турски поток.

Нушке, ако шефа ти не беше отказал ЮП печалбата ни за 20г. щеше да бъде 8 млрд. евро! Изтървахте питомното, сега гоните като луди дивото! ОСТАВКА!

ся то щото кат чете постовете и чиляк остава с впечатление че се списват от разочаровани инвеститори с пропуснати ползи Ако сте толко на зор- Газпром е публично акционерно дружество, винаги може да си купите негови акции и да пичелите даже и Патока да не се случи Само накрая на годината отразявате дивидента в данъчната декларация

Бг инвестиция - 2 600 000 000 лв Печалба за 20 години - 4 000 000 000 лв Разлика - 1 400 000 000 лв 70 000 000 лв средно годишно за период от 20 години.

Маккейн почина, Хилъри е аут ... Турски поток може да се осъществи

Гербавите затриха единствения печеливш отрасъл в България и я превърнаха в остров, заобикалян от енергийните потоци... Теменужка: "Имаме желание "ТУРСКИ поток" да носи приходи дълги години" Ни срам, ни очи...Продажни калинки....

Южен поток бе безплатен за България, За Турски поток плачаме и цената на руския газ идва по-висока

безплатно е само сирнето в капана

И сиренето струва пари. А ГЕРБ ни вкара в капан даже без сирене

Интересно ми е че хората се размечтаха за някакви печалби. Абе тези които ще вземат парите са съвсем други :)