17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Алкохолната проба - отрицателна, шофьорите са си с книжки...и сега какво?????? Къде е причината, а? За жалост ще има още много загинали и ранени в катастрофи, защото "ковачите на закони" са си заровили главите в земята и дуднят едни също: алкохол, превишена скорост, без книжка и т.н. Да, ама не!!! Проблемите са няколко и са на ниво управляващи: 1. Липса на елементарна култура, уважение и възпитание. Това се гради още от детството - в детската градина, училището, средата. Свидетели сме какво е в детските градини, в училищата, на улицата, дори и в къщи. Естествено резултата е простотия и комплексари. По-умните и възпитани българи напуснаха и продължават да го правят, щото се оказаха малцинство. А властимащите не правят нищо това да се промени. 2. Скапаните коли 2-ра употреба (над 10 години) 50% от българският автопарк - стари, смърдящи, замърсяващи, износени, неизправни, обаче минали на преглед?! Комплексираните им шофьори ги юркат като състезателни. А властимащите не правят нищо това да се промени. 3. Пътна инфраструктура - кошмарна! Една "магистрала" имеме завършена, ама и тя е ужасна, с неравности и кърпежи, а другите - почнати и до никъде. Междуградските и междуселски пътища 90% са ровиняци, но.... за да ги устоиш с преминаване плащаш 97 лева на година. В Европа където има винетки, те са само за магистрали. А властимащите не правят нищо и това да се промени. Какво очаквате???

Време на всичко каруцари които си мислят , че са водачи на МПС да им вземат СУМПС !

Трябва да вдигнат глобите за превишена скорост и неправилно паркиране!!!

Предимството е за слабаците. Истинските мъже минават на пълна газ.

Каруцарите минавам на пълна газ !

като масово не се познават правилата за движение-не се спира на знак "Стоп", не се спазва предимството на дясно-стоящия на нерегулираните кръстовища-обикновено, предимството е на тоя,който идва от по-широката улица или е с по-тежкарска кола,влиза се нагло в еднопосочни улици и дори не се изчакват хората,които са си в правото,да минат...после, през месец,се правят промени в закона за движение по пътищата....проблемът не е в закона, а в нас самите

Отнето предимство... във Враца??? Това не е възможно!!! АБСУРД... Във враца всички са с предимство!!!!

Няма сутрин в която като се събудя и пусна новините да няма поне 2-3 загинали в катастрофи. На нас не ни трябват нито атентати, нито войни, нито епидемии ние се избиваме един друг. Докато всеки не си набие в "тиквата", че трябва да е отстъпчив и внимателен с колегите на пътя -няма оправия.

Каквито и закони да променят-всичко си е до манталитета на българина на пътя - неотстъпчив, нафукан, 80% не знаят кой е с предимство и кой не е на кръстовища без светофари. А това българин да ти отстъпи, ако излизаш от малка улица на по-голяма и натоварена с автомобили - си е абсурд. Стоиш и чакаш.

В понеделник пътувах от София до Козлодуй. То не война по пътищата, а не знам каква битка преживях, тъй като се движех заедно с автомобили с врачанска регистрация. Учудих се, че не видях инциденти, само избягнах два. А съм шофьор от далечната 1965 г. Тук новият закон за пътищата, преди да е гласуван, трябва да се почне да се прилага. Иначе и малкото хора, останали по тези земи, още по-бързо ще намаляват.