Петима българи се изправят пред съда в Уестминстър по обвинения в шпионаж за Русия

От Кралската прокуратура обявиха, че наказателните производства срещу петте лица са активни и всеки има право на справедлив процес

Обратно в новината

Коментари - Петима българи се изправят пред съда в Уестминстър по обвинения в шпионаж за Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Aми нормално - в Обединеното кралство българите въобще не ги броят за хора, по-ниско са и от животни. Най-мръсната, най-ниско платена и обидна работа, която дори и черните не искат да я работят, я вършат българите! Дори и образованите българи с образование, професия и добро владеене на английски, и тях никой не ги брои за хора и никой не им признава образованието и квалификацията в Британистан. И искат не искат, и те работят такива ниско платени и унизителни работи - от немай къде, и щото ги е срам да се върнат в България. Българите най-редовно ги бият, малтретират, тероризират, убиват и Колят из цял Британистан. Съвсем наскоро едни английски лумпени заклаха като пиле един български младеж на 20 години. Заклаха го насред Лондон и всички англосакси наоколо гледаха сеир и насърчаваха убийците. Сега родителите на убитото момче поради бюрократични простотии не могат да си го приберат и погребат в България. А тези нашенци със скалъпените и измислени обвинения за шпионаж, са просто удобните жертви, които нямат държава и няма кой да ги защити. Българите са роби в родината си, роби и в чужбина!

Млък,бре курво нещастна!

Няма ли да се задейства и да иска доказателства за шпионската дейност на нашите граждани,или ще ги остави на произвола на съдбата да лежат в затвора,както когато обвиниха за нищо в Италия българите за атентата срещу папата.Па всички медии предават информация от военните действия,по тая логика всеки журналист информатор може да бъде набеден че е нечий шпионин.

Нямаме държава, съответно държавни институции, които дори да се поинтересуват, какви са провиненията на тези хора пред чуждите власти. Посланието е ясно: Българите, било в България или в чужбина, са самотни удавници, за които никой не го е грижа... Евроатлантически курбан, с привкус на стек алангле.

SirBob

Добре казано. Което само доказва каква безродна, продажна и гнусна измет управлява в момента в България. България вече е само географско понятие, за съжаление

Спешно трябва да арестуваме 5 инглиза в България и да ги обвиним в каквото и да е. Може и че са яли котки по улиците примерно. След това да изнудваме аборигените от острова за размяна.

SirBob

100 %

Оперетата Скрипал вече не се гледа, трябва нещо ново. Защо не българи. Външно просто ще пожертва тези петимата в името на евроатлантизЪма.

След 20г ще излязат от затвора тотално поправени..... отзад

Негрите в затвора ще им оправят поведението

Дали са забогатяли?А?

Дааа с един джоб копейки хахааа

Значи и тия са чели британските вестници... за китайските шпиони, от които британците се ожалиха в началото на месеца, "доказателствата" бяха че имат карта за бибилиотеката, айретен че когато Грозев набеди тези българи за шпиони според неговите твърдения заподозрените са го следили и са шпионирали за Русия още от 2014-а-) А като споменаха Литвиненко та се присетих че съпругата на Литвиненко, оживяла заедно със съдружника на Литвиненко Скарамела, след отравянето им с полоний благодарение на това че отказват да се лекуват в английски болници, заяви че по времето на Тереза Мей от забягналите в Англия руснаци са искали по 800 000 лири вноска „ Спокойствие” в касата на Торите-сиреч имаш пари нямаш проблеми, нямаш пари имаш проблеми, а Литвиненко още от Русия е правил "чадър" на Березовски, а после е бил шеф на охраната му та жената знае за какво говори;)

Максимални присъди за наглите комунисти, доживот строг тъмничен затвор!

А в България всичките ни сегашни управници трябва да бъдат съдени и осъдени за държавна измяна.

Като почнеш от зеления чорап и червен боклук в едно- шофьорът на самолета, късата пишка ,корени ,баце, сокола, пипа волгина ,дачков ,Карбовски и всички останали руски подлоги...

Забравих за дългия чалгаджия...

Руските пръчки из форума са се възпалили нещо гледам. Не се притеснявайте. Българските служби са пробите от руснаците. Тука няма да ви закачат. ;)

Тролчето Без Паника да каже,това гурбетживотни ли са или достойни българи?

Чети надолу, чукча.

В Лондон има доста измет от България,,за пари са готови и майка си да продадат.

Факт е, че повечето измет от чужбина се прибра в България и се изкачи по високите държавни постове. По-голяма измет от тази надали може да се намери...

В България кога ?

Чърчуей??

След флагмана на Черноморския флот "Москва" - сега и адмиралът на Черномоския флот Соколов е отишъл на дъното. Русия не е губила адмирал от 115 години! Путин е велик! Дано живее по-дълго да я свърши тая сатаниска дъжрава.

Пълни глупости може всякакви да са но не и шпиони и сега какво Тегаренко и помощник министър на Украйна Денков не помръдват пръст да ги защитят знаете ли в България колко искуствени богаташи имаха фалшиви паспорти през деветдесетте години и никои не ги пипаше.

Пълни глупости може всякакви да са но не и шпиони и сега какво Тегаренко и помощник министър на Украйна Денков не помръдват пръст да ги защитят знаете ли в България колко искуствени богаташи имаха фалшиви паспорти през деветдесетте години и никои не ги пипаше.

За всички е ясно че това е театър. Интерсно е защо се разиграва точно сега и защо точно с българи . Медийно доста напомня на театъра с покушението срещу папата.

Да видим колко дават там и да подкарват у нас Изхождане и Костя.

и Славунчо с ИТН клоуните да не забравят

Всички русофили и путинофили са тъпаци и примати

SirBob

Гледам и тука безродните соросоидни тролове се радват на такива новини. Мърши безродни, давате ли си сметка, че говорим за БЪЛГАРИ? Къде е съпричастността, това са сънародници все пак. Да не говорим, че това за Скрипал си беше чиста постановка, съшита с бели конци. Никакво руско участие не се доказа, а Скрипал, който уж щеше да е покойник, си е жив и здрав. Нека припомним, че шефът на лабораторията в Портън Даун каза съвсем ясно, че няма доказателства за това, че Новичокът е произведен в Русия. И т.н., и т.н. Ама троловете разбира се е по-лесно веднага да захапят пропагандната въдица и да рецитират спуснатите им опорки, без да се напънат да мислят със собствените си глави. Илил както казваше покойният Георги Марков именно от Лондон: "Имате много здраве от пробитата шапка на демокрацията!"

Щом са българи да ги осъдят и в България и да излежат и в Британия и в България. И всички руски шпиони да умрат в затвора - това е съдбата на предателите.

SirBob

Айде да почнем с тези, които предадоха българските интереси, предлагам. Тези, които закриваха училища, болници, тръбопроводи, а сега гонят и свещенници.

Предателя и родоотстъпник слугуващ на руските интереси и всеки божи ден защитаващ руските интереси в форума тръгнал да говори за безродници. Ами ти руснак ли си моето момче да толкова отчаяно защитаваш руските интереси?

SirBob

"Родоотстъпник" ще викаш на цялата клика, която управлява в момента. Предатели са те и тези, които ги защитават. Разбра ли ме, "моето момче"? :)))) Оправи си понятията, че са ти много объркани.

SirBob

И между другото, троле, не си си направи. даже и труда да прочетеш поста ми явно. Той е насочен в защита на тези наши сънародници и на българските национални интереси като цяло. Ама троловете не четете, а рецитирате опорки само :))))

Ни ебавам Русия, ни Англия! Ама, тия игри на Ким Филби и 007 сме ги гледали! Първо бяха трима, после четирима, сега пет! До Нова година ще станат една рота българи - руски разведки в Кралството! Като им гледам биографиите нито са от дипломатическия корпус, нито работят за някое правителство! Писах и преди - в Лондонското Сити, има хиляди руски олигарси с още толкова свита около тях, които са леви и десни ташаци на Путин! Ама дай сега да хванем българските продавачи на печен слънчоглед! Аферата смърди от всякъде!

SirBob

Естествено - български жертви им излизат по-евтино на английските режисьори от Скотланд Ярд. Така навремето и със съчинения атентат срещу папата и Сергей Антонов, Бог да го прости.

Е па то савеЦките таваришЧи винаги са ползвали задунайските си дружки само за бушони, точно като Серьожата Антонов.

SirBob

Ми не, не позна - не са "савецките" другари, а са другарите от ЦРУ. За това си имаше хубави български документални филми.

Да изгният в затвора. Пожелавам го на всички руски шпиони и агенти на влияние, а също и на обикновените руски подлоги и цървули. Който ми сложи минус, значи е от тях.

Що не погледнеш в интернет снимките на огромните паркинги натъпкани с новопроизведени китайски електромобили? Дето седят там и ръждясват ама се водят продадени. Май гледам много бъркате коя година сме и какъв достъп до информация има всеки човек.

Импотентите стават русофили. А негрите ги правят джендъри.

Грозота! А качество? Не ми говори! ЗАЗ с размерите на танк!

Елате плиенца при батко Да ми пейте сладко, сладко - Къде си батко, Кде си батко да ни асладисаш сладко, сладко

Били са в избирателни секции. Правили са пропаганда! Били са застъпници на Възраждане и БСП.

Хванали са ги и ще си платят!

Защо всички руски любители са в англосакските държави, а не в Русия?

И децата им все на Запад следват

Скъсаха ми халката вчера - свърши лубриканта и ме подкараха на сухо

Това за руско тролче педерастче не е проблем, те са свикнали с братушките кадировци Ахмед и мюмюн...

През 1991ва година - Путин си почива на курорт във Финландия, докато в Питер по това време магазините са празни https://www.youtube.com/watch?v=KzrDW6CfzNM

Kaто им гледам физиономиите и петимата са фенове на Азис... Сигурно са превеждали песните му на украински и са провалили Контранаступа...

ДОКАТО СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ШПИОНИ , ПОПОВЕ И ТОЙ КАЗА , АЗ КАЗАХ .. МУТРИТЕ КРАДАТ ПО 50 МИЛИОНА ДОЛАРА НА ДЕН ОТ БЪЛГАРИЯ .... А КИТАЙЦИТЕ ОТИДОХА НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ ВАС ... КОЯ ЗАПАДНА КОМПАНИЯ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ДЖИП КАТО YANGWANG U8 .... КОЙТО МОЖЕ ДА ПЛУВА И ДА СЕ ВЪРТИ НА МЯСТО ?? ... ВИДЕО ... https://youtu.be/ssxVNTa6IGE?feature=shared

Мутрите са точно същите комунисти които ти толкова обичаш

СОБСТВЕНИКА НА МАРКАТА YANGWANG СА BYD ... ВТОРИЯТ ПО ГОЛЕМИНА ПРОИЗВОДИТЕЛ НА БАТЕРИИ ЗА АВТОМОБИЛИ В СВЕТА... ПО ГОЛЕМИ СА ОТ ТЕСЛА . А НОМЕР ЕДНО ПАК СА КИТАЙЦИ CATL

Вервай си

И помнете ми думата, това което са продавали тези подлеци е свързано с войната в Украйна! А наказанието е…. Да ги предадат на укр власти! Те да ги съдят!

Ще те предадем на алабамскте негри да ти разпорят анала

За небългарин-помияр като тебе си е напълно в реда на нещата укрите да съдят българи. Боклук си се родил, Боклук ще си останеш.

Са долни копеленца

Украйна обяви командващия Черноморския флот на Русия за убит при удара в Севастопол Общо 34-ма офиицери са загинали при удара по щаба на Черноморския флот на Русия на 22 септември. Това твърдят Силите за специални операции към армията на Украйна близо 72 часа след удара, разтърсил Севастопол и нанесъл сериозни поражения на щаба. сред загиналите е и командващият флота; името му не се споменава, но е известно, че на тази позиция е адмирал Виктор Соколов. Поздрави към ВСУ! Слава Украине! Да живее България!

Излишно е да се чете по-нататък.

Се поизчерпаха във фантазиите си и почнаха познати нацистки методи.

Предатели - подриващи сигурността на НАТО по време на Война!

С какъв жар пишеш - ще изкараш 5 долара днес !

Това са българи, които България по никакъв начин не защити. А всеки, до доказване на противното, е невинен.

Темида не важи.

Да гледам твоята Русия бая невинни вкарва в затвора според собственото ти определение.

Никога в модерната си история Русия не е имала такъв бюджет." РУСКИТЕ БЕЙОВЕ ОБЯВИХА ВОЙНА НА СВЕТА. РУСКИТЕ РОБИ ЩЕ УМИРАТ ОТ ГЛАД ---- "Това е първият истински военновременен бюджет." "За пръв път в съвременната история на Русия военните разходи ще надхвърлят социалните." "Кремъл определи приоритетите си и номер едно сред тях е войната." Такива са само част от коментарите след появата на първите подробности за проекта на бюджет на Русия за 2024 г. и на тригодишната фискална рамка до 2026 г. Те бяха одобрени от правителството миналата седмица и тази се очаква да влязат за обсъждане в парламента. Пресцентърът разкри само най-общите параметри, защото за пръв път секретната част от закона достигна близо 30%. Но журналисти от "Блумбърг" се добраха сред първите до подробностите, още докато вървеше финалната подготовка от министрите миналата седмица, а после допълнителни подробности споделиха и "Файненшъл таймс", "Ройтерс" и др. Структурата показва, че Путин все по-решително настройва икономиката за продължителна война (разходи за отбраната като главен двигател на растежа), зависима от вноса и подложена на висока инфлация. Никога Русия не е имала такъв бюджет – разходите за отбрана скачат с почти 70% догодина Ето ключовите акценти при разходите (за равностойност в евро, данните в рубли може да се делят на 100; курсът вчера бе 102 рубли за едно евро): Военните разходи (перо "Национална отбрана") през 2024 г. ще възлязат на 10.8 трилиона рубли. Това е почти 70% повече, отколкото Русия реално ще похарчи за отбрана през 2023 г. (6.4 трилиона, според "Блумбърг") и 2.3 пъти повече, отколкото през първата военна 2022 година (4.7 трилиона). 10.8 трилиона рубли са приблизително 6% от БВП или над 50% повече от 3.9% дял, планиран за разходи за отбрана през 2023 г. и три пъти повече от последната предвоенна година (2021 г.) Това съотношение е сравнимо с разходи на САЩ за отбрана през 80-те години на миналия век, в последния пик на Студената война (след 1988 г. САЩ никога не са харчили повече от 6% от БВП за тази цел). Русия все още е далеч от СССР, който официално заделяше 12-14% от БВП за отбрана. Социалните разходи също ще се увеличат (перо "Социална политика") - но не толкова рязко: от 6.5 трилиона рубли през 2023 г. на 7.5 трилиона през 2024 г. (увеличение от приблизително 15.4%). Почти номинален - но все пак ръст - е планиран за раздела "Национална сигурност", който отчита разходите за органите на реда и разузнавателни служби - от 3.2 на 3.5 трилиона рубли.

Той е и ще си остане илитерат !

Щото си литерат.

Къде е бг-консула в Лондон за да натисне британската фашистка съдебна система и да ги освободи? Нали получава заплата от данъците ни точно за това- защита на българските граждани в чужбина. А не да лиже смърдливата дърта подка на Камила.

Получава заплата за да освобождава престъпници. Само да те питам ако бяха българи работещи за ИДИЛ - пак ли щеше да настояваш българския консул да ги измъкне?

Разбира се. Какви са или не са, този въпрос трябва да се решава в България. Те са български граждани преди всичко друго. Това е неоспорим факт. Всичко останало е след това. Така процедира САЩ и смятам , че това е най-добрата практика за такива случаи.

Жалка долнопробна соросоидна отрепко, не ми пиши с ника, че ще ти разбия селската сура. Понял? Свобода за петимата невинни!!!

Ама хубаво е дето си признаваш че руснаци пишат в тоя форум от Русия срещу заплащане.

Жалка отрепко, превел съм пари вече на хора...

И продължаваш с признанията че от Русия плащате на предатели в България да ви вършат мръсната работа.

Последния път едни такива цигани като тебе се молеха- ма недей бе бате ама не ме бий бе бате.

Пожелавам им дълги години да ги насилват негрите в британския затвор. А след това да ги върнат на Путин.

Интересно ми е, до каква ли информаия са успели да се домогнат нашенци, че фа бъде толкова интересна за руснаците, та чак и застрашаваща националната им сигурност.

На това до колко си шпионин и до колко си предател..... Значи ако си български предател в полза на Русия това е хубаво нещо нали? Ако си шпионин в полза на Русия това също не трябва да се наказва. Ами не знам моето момче ама където и да погледна без значение колко информация е събрал шпиони да си е шпионин. И без значение заради кого си предал родината си- пак си предател.

тъкмо щях да пиша, че не намесихте името на Сорос, ама и това стана. браво копейки, истински преатели на България! предатели е правилно да се напише, извинете!

И ако ги размени за българи били се за свободата на Украйна - не е ли добре ?

Гадния запад иска да унищожи нашата култура нашата религия и нашия начин на живот. Това ти го повтаря и Путин и това повтаряте жалките слуги на руското посолство. Французи англичани и американци искат да унищожат нашата религия, нашата култура и нашия начин на живот. Хитлер в всичките си речи го повтаря. Ама няма прилики нали?

Идиотино.

Само че и вашите коментарчета и на Путин приказките са публични и ги има на свободен достъп. На Хитлер речите също. И всеки който се интересува може веднага да го види.

ХАЙДЕ СЕГА .... ДЪРЖАВА В КОЯ ШОПСКИЯ ПРОСТАШКИ Е ИЗМЕСТИЛ КАТО ОСНОВЕН ДИАЛЕКТ КНИЖОВНИВ КАРЛОВСКИ ЕЗИК ОТ РЕЧНИКА НА НАЙДЕН ГЕРОВ .... КАКВА КУЛТУРА МОЖЕ ДА ИМА? .... ДАЕЕ ТИЯ ПРОСТИ ВУТЕТА :))

Само дето и ти и останалите слуги на руското посолство сте най-големите простаци поне в тоя форум.

АКО УБИЯ НЯКОЯ МУТРА ИЛИ БЕЙ РУСОФОБ НЯМА ДА Е ЗАТОВА ЧЕ СА РУСОФОБИ .. А ЗА ТОВА ЧЕ СА ЛОШИ БЪЛГАРИ .... ДА ПЕРЕФРАЗИРАМ МЕНЧА КЪРНИЧЕВА - ЖЕНАТА НА ВАНЧЕ МИХАЙЛОВ ЧИИТО ПЪРВИ ДУМИ СЛЕД КАТО РАЗСТРЕЛВА КОСТА ПАНИЦА СА " ТОЙ БЕШЕ ЕДИН ЛОШ МАКЕДОНЕЦ" :))

Каза добрият българин продал се на руското посолство:))))

ВСИЧКИ МУТРИ СА ОТ РУСКАТА ШКОЛА - ОБРАТНИ ПРОСТАЦИ КАТО ТЕБ! ИЛИЯ ПАВЛОВ - МУТРА-БЕЙ - ДС ГЕРГИ ГЕРГОВ - МУТРА-БКП - БКП- РУСКА ПОДЛОГА И КОНСУЛ ИЗБРОЙ ВСЕКИ ЕДИН БЕЙ В БЪЛГАРИЯ - ВСИЧКИ СА РУСКИ ПОДЛОГИ И КОМУНИСТИ И ТИ СИ МУТРА-БЕЙ - ТОВА СЕ ВИЖДА

Кога ще направят самопризнания и ще посочат и други хора заради по лека присъда?

Няма да мирясат докато не съзададат Антифашистко движение с наглите си англо-саксонски свинщини. НЯМА СТРАШНО. ЩЕ ГОРИТЕ И ВИСИТЕ ПО КОЛЕСНИЦИТЕ. ИМАТЕ ОПИТ ВЕЧЕ.

Повтаря думите на Хитлер едно към едно.

За Канадският парламенет дето на крара РЪКОПЛЯСКА НА ЕСЕСОВЕЦ А? Тия опорки на Галенцето не минават вече, тъпанарино сороски.

Нацистката риторика на Путин и обкръжението му. И тогава да те попитам- след като според собствените ти приказки повечето държави включително и Русия стават нацистки- кои сте вие?

Акъл за пет цента нямаш. За това са те наели. Да си мислиш, че с дезинформация ще направиш ПИРИМОГА. Малоумници сте. Неграмотници сте. И за капак сте убитаци.

След като не можеш да отречеш с факти казаното от мене и започваш с простотията. Им на Хитлер е че те и на твоя Путин реч ще ги има в интернет и ако смениш Германия с Русия те са абсолютно еднакви.

Мозък. Пускай там фиш нещо. Търкай билетчета. Някой хора имаме ОБРАЗОВАНИЕ и ЧЕТЕМ ИСТОРИЯ. За разлика от вас.

Я кажи по времето на Съветския съюз какво правиха комунистите с църквите и свещениците? Я кажи не беше ли там един отдел в кгб специализиран в преследването на всякакви вярващи? Я кажи като познаваш историята кой по-точно уби царя Освободител и неговото семейство????

Хвърли един Гугъл с въпрос: Програма Кламер на ЦРУ, после ела пак да ми врякаш платени съобщения.

Антифашистката коалиция се е събрала и се нарича НАТО - в нея са всички значими антифашистки държави - Великобритания, Франция, САЩ.

Неграмотник си. Викаш Американски танкове има пред РАЙХСТАГА А?