Коментари - Пети ден в неизвестност: Дронове, термокамери и кучета търсят изчезналата Ивана от Дупница | Днес.dir.bg

Пети ден в неизвестност: Дронове, термокамери и кучета търсят изчезналата Ивана от Дупница

Стотици полицаи, жандармеристи, доброволци и горски служители издирват 17-годишното момиче

Обратно в новината

Коментари - Пети ден в неизвестност: Дронове, термокамери и кучета търсят изчезналата Ивана от Дупница | Днес.dir.bg

Коментари

Дай боже да бъде намерена тази ранима девойка

Изглежда съвсем нормално хубаво момиче, чисто, с хубави дрехи. Видях и родителите - нормални хора, домът им е чист и подреден. Не заслужават да им се случва нещо такова заради няколко ....да не казвам какви, които са си позволявали да бъдат гадняри с това дете. И учителите са си мълчали.

Родители, учете децата си на съпричастие. "Аз съм човекът, когото тормозеше като малък." Помните ли причината за кампанията? "Не бъди безразличен, бъди различен".

отговорност носят всички които са в обкръжението на момичето. Главна роля имат родителите и учителите, особено класния. Как се допуска големи ученици да не са осъзнати за елементарни неща. МОН допуска деца с аутизъм да учат в обикновен клас, за да се асоцират и да не са отблъсквани.Защо училището не е положило достатъчно усилия да спре напрежението в класа? Как се постъпва и работи с такива деца? Дори да няма Наредби има човещина.Произвеждането на неподготвени педагози доказва тяхната ниска квалификация. Проблемът е сериозен и е за решение от всякакво ниво в Държавата. Надявам се момичето да се намери и проблемът да се осъзнае и реши правилно.

Дано час по-скоро да я открият жива и здрава!

Все по жестоки и по безскрупулни стават децата и младите хора, но липсата на емпатия е резултат от семейната среда в която растат. Дано се намери живо и здраво детето. Времето е по човешки жестоко, и няма нищо общо с Вълче време, защото вълците са далеч по човечни от двукраките.

Питам се, така ли не се намери кой да поговори с това дете. Да му обясни, че сегашните му проблеми са просто лош период който ще свърши, че живота е пред него, че един ден ще срещне точния човек.......

"Дангов каза, че Ивана е със заболяване на психиката, което е идентифицирано от лекар" Аз казах ли ви, че не е в ред, то си личи още от снимката?

И бедни и дрипави да бяха, също не заслужават. Никой родител не бива да преживява това. Нито никое дете.

В някоя квартира е с момче.

И аз така мисля.

и накрая така ще излезе

И аз в моменти, когато не се чувствам психически добре отивам и намирам утеха при друг мъж. Това е нещо като защитна реакция за нас жените.

Недоумявам, как класната ще вземе телефона на детето, което ще си тръгне по-рано от час???? Малоумна ли е? Това практика в училището ли е - децата да оставят телефоните си на класния и да излизат от занятия? Защо се е обадила на родителите чак по обяд? Недоумявам защо родителите са чакали до 22 часа? Практика ли е детето им да изчезва така? Ако е т ка, защо не са взели мерки тя да се преустанови? Идиотите са по цялата верига. Жалко за момичето. Тук, в моето диво село на другия край на света, при такава ситуация детето нямаше да може да напусне дори класната стая, що остава за училището.

Таньо ма, стига си на портила кви ги вършим жените, защото те мъжете това чакат. После защо на излавят и ядем бой? Ами заради такива като теб дето не могат да си държат устите затворени, а само бля-бля. Млъквай

Вие всичко ще си кажете сами, без бой. Само тояга ви оправя вас жените, нищо друго. Чудя се ня майката Природа, защо ви е създала такива деформирани отвсякъде същества.

Никой от горните коментари не е писан от жена

Колко точно заплатите искат да им вдигнат учителите, за да не прибират телефоните на децата и поне малко да ги интересува, какво се случва с уязвимите деца, които са им поверени. Класната разправя, че детето е оставило телефона си, но истината е, че тя може да го е взела, а не детето да го е дало доброволно. Щом после момичето е търсило по улиците някой да му услужи с телефон да се обади на майка си. Класната лъже. Класната също така не е защитила това дете. Та вдигнаха им заплатите колко пъти, учител под 2000 лева заплата няма. Колко точно искат да им ги вдигнат, за да започнат да си вършат работата, за която им се плаща.

Големи глупости прочетох отдолу. И аз съм била в нейното положение, няма такава мъка, точно във възрастта, в която си най-чувствителен. И ти остава белег за цял живот. Това на никого да не му пука за теб е убийствено. Недейте да пишете простотии. Дано се намери и да надрасне всичко това, но нещата не ми звучат да са добре.

За да си тръгне без телефон, вероятно е излязла още по време на час, а не в междучасието, защото В междучасието няма как да ѝ откаже да ѝ върне телефона. Майката на момичето каза, че тя никога не се разделя с телефона си. Вероятно е възникнала конфликтна ситуация по време на часа. Простете, ама такива учители са за бой. Пускат уязвимо дете да ходи един бог знае къде. Не се знае какво са говорили класната и майката, че майката не подава сигнал веднага, а чак след няколко часа. Може да е била на работа жената до вечерта, кой знае. Възрастните са постъпили изключително безхаберно в цялата ситуация. Дано се намери Ивана, но вече пети ден минава без резултат... Не вярвам да се е самоубила, иначе щяха вече да намерят тялото. Другият вариант е някой да я укрива.

Тези, които са я тормозили...............хайде сега, цял живот живейте с вината и в страх, че някога и с вашето дете може да бъде постъпено така жестоко. Учете си децата на човечност бе, хора!

А ти па си Ален Делон. да ти бера лайката!

...са били жестоки към това момиче, то учителите и класната е трябвало да показват ежедневно повече внимание, подкрепа и приятелство към това момиче, трябвало е така със собственото си поведение да противодействат на олигофрените и да дават пример на същите тия олигофрени, че изолирането и тормоза над който и да е човек е извращение, жестокост и изродство....толкова ли нямат грам акъл тия "педагози"...

Вероятно всички ще ме оплюят, но преди......едно 15 години (тогава въпросното девойче е било на 2) БПЦ предложи в училище да се въведе предмет Вероучение - за всекиму според религията, а за децата на атеистите беше предложен час по Етика и Морал. И под Вероучение се разбира единствено моралната поука в основата на религията. Не някакво сляпо следване на догми и канони. Просто тогава Синодът предвиди днешното начало на разложението, което предстои в нашето общество. Ами, над 90% от пишещите тук бяха против това........промиване на детски мозъци. Така го нарекоха тогава. Е, спокойно - ТикТок и всички останали социални мрежи (тогава имаше само ФБ) успешно свършиха тази работа. Промиха успешно мозъците на децата. Не в желаната посока обаче. Дъщеря ми е в трети клас. Всичките ѝ съученички имат телефони, свободен достъп до интернет и.........фалшиви профили в ТикТок. Даже я учели как да излъже, та и тя да си направи - разгеле, че няма телефон. И там се запознават с цялата помия от която иначе всички уж се възмущавате. Гледах онзи ден как една мома планираше да започне да се е.е за пари - хем ѝ харесвало, хем ще си работи. Има пространни интервюта с разни порно-актриси, проститутки и онези кокаинови героини. Не знам какво повече да ви пиша/кажа........вие, мнозинството, избрахте за всички ни.

Тормозено момиче, психолозите с нея работят , а не с гаменчетата. Сбъркано образование и подход към децата. Теб изкарват виновен, че те тормозят. Ти обираш пешкира за нечии лигави, зли деца. Никаква помощ от даскали, директори. Отиваш на училище и видят хап в теб-ще ги изпонатръшкаш всичките с грип. Ковидпараноя и гадни даскалици. И реват за заплати после. Дано да я намерят.

Обществото ни все още не е готово да се справя с проблемни деца,това е истината. И когато се яви проблем всички вдигат безсилни ръце. и почва едно търсене из цялата държава и така до изчезването на следващото дете с аутизъм или психични проблеми

Първата стъпка е да не крият проблема, както правят във всички статии по темата до сега. Защо никъде не пише, че си е имала психични проблеми още от преди това?

Децата са зли и жестоки .Това , което ще се научат да прикриват като възрастни , като малки го демонстрират открито .Когато бяхме ние на 12 -18 години , макар и фиктивно се пропагандираше хуманизъм , другарство и взаимопомощ .Сега раснат вълчета и кучлета . Така или иначе , всеки си плаща за мърсотиите .

Претърсване педя по педя се губи време. Има специалисти психолози и следователи. Ако се запознаят добре с живота на детето може да определят места, където евентуално може да е. Да се разпитат близки, приятели, познати. Може да има места, където е ходила често. Да се претърсят колиби, вили и всякакви постройки. Човек търси подслон. Какъвто и да е. Абе лоша работа.

Защото какво ще кажат хората ....

Прав сте, но явно за жалост няма кой. Първо , вече много рядко родители разговарят с децата си, интересуват се, обясняват и т.н. Второ, колкото и да е смешно , но само погледнете една от участничките в ергена - гръмогласно, впиянчено същество, което се оказа, че работи като психолог в училище. Трето вижте речника и уменията за общуване на тийнеджърите и ще ви стане ясно, че няма кой да поговори. За да водиш задълочен разговор с разбиране и с възможност за отклик и съвет следва да имаш елементарна емоционална интелигентност, каквато липсва и голям процент от населението

Всъщност, тя от малка има социопатни прояви. Социална тревожност и трудна адаптация. Манипулативна, поставила се в ролята на жертва. Обществото, медиите и родителите се опитват да я представят като жертва, а виновни - другите. Обратното е. Тя е жертва дотолкова, доколкото не е намерена адекватна психиатрична помощ.

децата са жестоки ,защото им се позволява. Когато се подиграваш на друго дете и не ти правят забележка означава ,че това поведение се толерира и нещата в даден момент ескалират.

С риск да бъда груб и циничен. Имах съученик. Сестра му еше със "специални" потребности В кварталната градинка се събираха и "кварталните гамени" Та те разискваха въпросите за секса с това момиче, как било по -удобно да е наведена, да е клекнала и прочие, а ние "попивахме информацията" Възрастта на момичето и промяната в поведението и отношенията в училище говорят че вече е минала първият етап на "обучение" и трупа опит. Възможно е и любимият да я подготвя да му изкарва и пари. И както пише Дюма баща - "В ТЪМНОТО ВСИЧКИ КОТКИ СА СИВИ" Кой му пука че била с по -специални потребности"

Коментари - Пети ден в неизвестност: Дронове, термокамери и кучета търсят изчезналата Ивана от Дупница | Днес.dir.bg

Пети ден в неизвестност: Дронове, термокамери и кучета търсят изчезналата Ивана от Дупница

Стотици полицаи, жандармеристи, доброволци и горски служители издирват 17-годишното момиче

Обратно в новината

Коментари - Пети ден в неизвестност: Дронове, термокамери и кучета търсят изчезналата Ивана от Дупница | Днес.dir.bg

Коментари

Дай боже да бъде намерена тази ранима девойка

Изглежда съвсем нормално хубаво момиче, чисто, с хубави дрехи. Видях и родителите - нормални хора, домът им е чист и подреден. Не заслужават да им се случва нещо такова заради няколко ....да не казвам какви, които са си позволявали да бъдат гадняри с това дете. И учителите са си мълчали.

Родители, учете децата си на съпричастие. "Аз съм човекът, когото тормозеше като малък." Помните ли причината за кампанията? "Не бъди безразличен, бъди различен".

отговорност носят всички които са в обкръжението на момичето. Главна роля имат родителите и учителите, особено класния. Как се допуска големи ученици да не са осъзнати за елементарни неща. МОН допуска деца с аутизъм да учат в обикновен клас, за да се асоцират и да не са отблъсквани.Защо училището не е положило достатъчно усилия да спре напрежението в класа? Как се постъпва и работи с такива деца? Дори да няма Наредби има човещина.Произвеждането на неподготвени педагози доказва тяхната ниска квалификация. Проблемът е сериозен и е за решение от всякакво ниво в Държавата. Надявам се момичето да се намери и проблемът да се осъзнае и реши правилно.

Дано час по-скоро да я открият жива и здрава!

Все по жестоки и по безскрупулни стават децата и младите хора, но липсата на емпатия е резултат от семейната среда в която растат. Дано се намери живо и здраво детето. Времето е по човешки жестоко, и няма нищо общо с Вълче време, защото вълците са далеч по човечни от двукраките.

Питам се, така ли не се намери кой да поговори с това дете. Да му обясни, че сегашните му проблеми са просто лош период който ще свърши, че живота е пред него, че един ден ще срещне точния човек.......

"Дангов каза, че Ивана е със заболяване на психиката, което е идентифицирано от лекар" Аз казах ли ви, че не е в ред, то си личи още от снимката?

И бедни и дрипави да бяха, също не заслужават. Никой родител не бива да преживява това. Нито никое дете.

В някоя квартира е с момче.

И аз така мисля.

и накрая така ще излезе

И аз в моменти, когато не се чувствам психически добре отивам и намирам утеха при друг мъж. Това е нещо като защитна реакция за нас жените.

Недоумявам, как класната ще вземе телефона на детето, което ще си тръгне по-рано от час???? Малоумна ли е? Това практика в училището ли е - децата да оставят телефоните си на класния и да излизат от занятия? Защо се е обадила на родителите чак по обяд? Недоумявам защо родителите са чакали до 22 часа? Практика ли е детето им да изчезва така? Ако е т ка, защо не са взели мерки тя да се преустанови? Идиотите са по цялата верига. Жалко за момичето. Тук, в моето диво село на другия край на света, при такава ситуация детето нямаше да може да напусне дори класната стая, що остава за училището.

Таньо ма, стига си на портила кви ги вършим жените, защото те мъжете това чакат. После защо на излавят и ядем бой? Ами заради такива като теб дето не могат да си държат устите затворени, а само бля-бля. Млъквай

Вие всичко ще си кажете сами, без бой. Само тояга ви оправя вас жените, нищо друго. Чудя се ня майката Природа, защо ви е създала такива деформирани отвсякъде същества.

Никой от горните коментари не е писан от жена

Колко точно заплатите искат да им вдигнат учителите, за да не прибират телефоните на децата и поне малко да ги интересува, какво се случва с уязвимите деца, които са им поверени. Класната разправя, че детето е оставило телефона си, но истината е, че тя може да го е взела, а не детето да го е дало доброволно. Щом после момичето е търсило по улиците някой да му услужи с телефон да се обади на майка си. Класната лъже. Класната също така не е защитила това дете. Та вдигнаха им заплатите колко пъти, учител под 2000 лева заплата няма. Колко точно искат да им ги вдигнат, за да започнат да си вършат работата, за която им се плаща.

Големи глупости прочетох отдолу. И аз съм била в нейното положение, няма такава мъка, точно във възрастта, в която си най-чувствителен. И ти остава белег за цял живот. Това на никого да не му пука за теб е убийствено. Недейте да пишете простотии. Дано се намери и да надрасне всичко това, но нещата не ми звучат да са добре.

За да си тръгне без телефон, вероятно е излязла още по време на час, а не в междучасието, защото В междучасието няма как да ѝ откаже да ѝ върне телефона. Майката на момичето каза, че тя никога не се разделя с телефона си. Вероятно е възникнала конфликтна ситуация по време на часа. Простете, ама такива учители са за бой. Пускат уязвимо дете да ходи един бог знае къде. Не се знае какво са говорили класната и майката, че майката не подава сигнал веднага, а чак след няколко часа. Може да е била на работа жената до вечерта, кой знае. Възрастните са постъпили изключително безхаберно в цялата ситуация. Дано се намери Ивана, но вече пети ден минава без резултат... Не вярвам да се е самоубила, иначе щяха вече да намерят тялото. Другият вариант е някой да я укрива.

Тези, които са я тормозили...............хайде сега, цял живот живейте с вината и в страх, че някога и с вашето дете може да бъде постъпено така жестоко. Учете си децата на човечност бе, хора!

А ти па си Ален Делон. да ти бера лайката!

...са били жестоки към това момиче, то учителите и класната е трябвало да показват ежедневно повече внимание, подкрепа и приятелство към това момиче, трябвало е така със собственото си поведение да противодействат на олигофрените и да дават пример на същите тия олигофрени, че изолирането и тормоза над който и да е човек е извращение, жестокост и изродство....толкова ли нямат грам акъл тия "педагози"...

Вероятно всички ще ме оплюят, но преди......едно 15 години (тогава въпросното девойче е било на 2) БПЦ предложи в училище да се въведе предмет Вероучение - за всекиму според религията, а за децата на атеистите беше предложен час по Етика и Морал. И под Вероучение се разбира единствено моралната поука в основата на религията. Не някакво сляпо следване на догми и канони. Просто тогава Синодът предвиди днешното начало на разложението, което предстои в нашето общество. Ами, над 90% от пишещите тук бяха против това........промиване на детски мозъци. Така го нарекоха тогава. Е, спокойно - ТикТок и всички останали социални мрежи (тогава имаше само ФБ) успешно свършиха тази работа. Промиха успешно мозъците на децата. Не в желаната посока обаче. Дъщеря ми е в трети клас. Всичките ѝ съученички имат телефони, свободен достъп до интернет и.........фалшиви профили в ТикТок. Даже я учели как да излъже, та и тя да си направи - разгеле, че няма телефон. И там се запознават с цялата помия от която иначе всички уж се възмущавате. Гледах онзи ден как една мома планираше да започне да се е.е за пари - хем ѝ харесвало, хем ще си работи. Има пространни интервюта с разни порно-актриси, проститутки и онези кокаинови героини. Не знам какво повече да ви пиша/кажа........вие, мнозинството, избрахте за всички ни.

Тормозено момиче, психолозите с нея работят , а не с гаменчетата. Сбъркано образование и подход към децата. Теб изкарват виновен, че те тормозят. Ти обираш пешкира за нечии лигави, зли деца. Никаква помощ от даскали, директори. Отиваш на училище и видят хап в теб-ще ги изпонатръшкаш всичките с грип. Ковидпараноя и гадни даскалици. И реват за заплати после. Дано да я намерят.

Обществото ни все още не е готово да се справя с проблемни деца,това е истината. И когато се яви проблем всички вдигат безсилни ръце. и почва едно търсене из цялата държава и така до изчезването на следващото дете с аутизъм или психични проблеми

Първата стъпка е да не крият проблема, както правят във всички статии по темата до сега. Защо никъде не пише, че си е имала психични проблеми още от преди това?

Децата са зли и жестоки .Това , което ще се научат да прикриват като възрастни , като малки го демонстрират открито .Когато бяхме ние на 12 -18 години , макар и фиктивно се пропагандираше хуманизъм , другарство и взаимопомощ .Сега раснат вълчета и кучлета . Така или иначе , всеки си плаща за мърсотиите .

Претърсване педя по педя се губи време. Има специалисти психолози и следователи. Ако се запознаят добре с живота на детето може да определят места, където евентуално може да е. Да се разпитат близки, приятели, познати. Може да има места, където е ходила често. Да се претърсят колиби, вили и всякакви постройки. Човек търси подслон. Какъвто и да е. Абе лоша работа.

Защото какво ще кажат хората ....

Прав сте, но явно за жалост няма кой. Първо , вече много рядко родители разговарят с децата си, интересуват се, обясняват и т.н. Второ, колкото и да е смешно , но само погледнете една от участничките в ергена - гръмогласно, впиянчено същество, което се оказа, че работи като психолог в училище. Трето вижте речника и уменията за общуване на тийнеджърите и ще ви стане ясно, че няма кой да поговори. За да водиш задълочен разговор с разбиране и с възможност за отклик и съвет следва да имаш елементарна емоционална интелигентност, каквато липсва и голям процент от населението

Всъщност, тя от малка има социопатни прояви. Социална тревожност и трудна адаптация. Манипулативна, поставила се в ролята на жертва. Обществото, медиите и родителите се опитват да я представят като жертва, а виновни - другите. Обратното е. Тя е жертва дотолкова, доколкото не е намерена адекватна психиатрична помощ.

децата са жестоки ,защото им се позволява. Когато се подиграваш на друго дете и не ти правят забележка означава ,че това поведение се толерира и нещата в даден момент ескалират.

С риск да бъда груб и циничен. Имах съученик. Сестра му еше със "специални" потребности В кварталната градинка се събираха и "кварталните гамени" Та те разискваха въпросите за секса с това момиче, как било по -удобно да е наведена, да е клекнала и прочие, а ние "попивахме информацията" Възрастта на момичето и промяната в поведението и отношенията в училище говорят че вече е минала първият етап на "обучение" и трупа опит. Възможно е и любимият да я подготвя да му изкарва и пари. И както пише Дюма баща - "В ТЪМНОТО ВСИЧКИ КОТКИ СА СИВИ" Кой му пука че била с по -специални потребности"