Петър Москов: България ще загуби много пари по европрограми

Здравният министър д-р Петър Москов заяви, че България ще изгуби много пари заради лошо управление на европрограми. Той обеща "яка система от реформи".

Обратно в новината

Коментари - Петър Москов: България ще загуби много пари по европрограми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички знаят какво трябва да се направи. Остава да го направите, Господин Министър? Вие сте на ход! Дерзайте! Не говорете много, просто работете, сега Ви е времето! А аз ще Ви благодаря за свършена работа!!! Когато я свършите...

и каква стана тя ,пак ползваме челния опит на бкп слагаме портрети на отличниците по коридорите на министерски савет .а дали са отличници.

Седерастине,та нали тези "загуби на евросредства" са договорени още при присъединяването ни към Еврейската общност!Питай твоя коалиционен партньор-Умрялата риба.

И ти ли, бе! Още преди да си скочили викаш - Опа! Този път независимо, че могъща пропагандна машина у нас Ви помагана да мамите народа, така наречените "Десни политици" Гербери и Реформатори - управници, ще лъсне вашата егоистична компрадорска, анти-народна политика с целият си омазан с фекали сурат!

Всяко ново правителство, за да симулира активност и да хвърля прах в очите на хората, започва с реформи в образователната система и в здравеопазването...

ВИДЯХТЕ ЛИ ВЕЧЕ КАКВА ОГРОМНА ГРЕШКА Е МОСКОВ И ЗАМ-ОВЕТЕ МУ?

Бойко Борисов правеше и невъзможното чрез Кристалина Георгиева да се спират пари по Европрограми при правителството на Орешарски чрез лични контакти в ЕК, тогава виеха на умряло че правителството било еди какво си и му спират парите. А какво е сегашното правителство, че му спират парите?!

Статията е толкова некадърно написана, че от нея не се разбира позицията на министъра и решимостта му да прави реформи в тази корумпирана - от предишните "играчи" - система! Поръчките са тромави и по толкова усукана процедура, която не дава възможност за оперативно усвояване на средствата по европейските програми - и точно това той иска да промени! За да се усвояват тези средства, трябва да има по-лека процедура за утвърждаване на проектите за закупуване на апаратурата за всяка болница, а не само за тези, които се управляват от комуноиди и ДПСари! Те нарочно саботират закупуването на модерна техника у нас, за да си пълнят гушите, като изпращат хората в Турция, а лично си прибират парички като рушвети! Това е "голямата тайна"! Ако има ясни и прости процедури, в нашите болници ще се инсталира такава апаратура и хората ще се лекуват тук по здравни пътеки, а тези, дето подписват, няма да получават "сухо" за всеки болен! Трябва да се подкрепи министъра и да се усвояват средствата! На нас са ни необходими тези лазерни ножове и най-ново поколение техника за диагностика и лечение, затова средствата по програмите за евро-проектите трябва да се усвояват, което беше стопирано от предишната продажна твар - "ботоксовото чело" и разните й фаворити по болниците! Дано да успее министърът и хората му да усвоят поне отпуснатите пари за годината във вид на нови машини, а след това - през следващия период - и за обучение на лекарите, които ще работят с тях, за да се лекуват хората тук, да се развива здравен туризъм, да се задържат специалистите ни, а не да пълним гушата на продажни "консултанти", за които медицината не е грижа за здравето на нацията, а начин да си пълнят собствените сметки с подкупи!

и каква стана тя ,пак ползваме челния опит на бкп слагаме портрети на отли

Въпросът, скъпа Аврора /предполагам, че си човек, а не крайцер!/, е в това, в кои болници ще отидат тези лазерни ножове, и как пациентите ще бъдат рекетирани да се оперират с тях! Друг е въпросът, че здравеопазването е в толкова жалко състояние, че преди да се мисли за лазерните ножове /от думите на министъра се разбира, че те са необходими за 1200 души годишно, които се лекували в Турция!/ би трябвало да помисли за други, много по-актуални проблеми на пациените.

Москов ,айде оди пак в Гърция на почивка,некадърнико!

Болниците ни се нуждаят от най-модерни средства а диагностика и лечение!Кой е този "консултант"който ще обясни защо всяка коледа събираме пари за ковьози!Темата с гама ножа роботизираната хирургия апаратите за ядреномагнитен резонанс се върти постоянно но без успех!Ще пълним турската хазна по политически причини на гърба на болните!Това ли е "успешната здравна реформа"?!

И какво смятате да направите по въпроса ? Не ни трябват осведомители, а политици !

Нито съм избирал въпросният господин за министър, нито ме интересуват мненията му по каквито и да е теми. За себе си запазвам мнението си дали той разбира от нещо въобще...

За да има здравеопазване, то трябва да е напълно безплатно и парите за него да идват от бюджета. И пълен контрол по веригата за злоупотреби.

казвате,че можете да сезирате прокуратурата -направете го,заради всички нас,не отлагайте. Какво значи експертите казали, че у нас съществувала възможност за радиохирургия,но той въпреки всичко ще пренебрегне частните интереси и ще подпише на трима души да отидат в Турция на лечение..., кажете ясно и разбрано истината, не прикривайте частни интереси,не ставайте съучастник.

Подкрепям Москов, но се съмнявам, че ще се справи с една стройна мафиотска система, дайстваща перфектно от десетки години.Или ще трябва да я разруши, или да се впише в нея.Най-вероятно просто ще се наложи да подаде оставка.Най-големите му врагове ще бъдат "успелите" в медицината.Ще го подкрепям, защото е ренде.Желая му успех.

Москов има ли специалност -Организация на здравеопазване или Здравен мениджмънт.Ако не ,да подава оставка.Не е за тази дейност-министър на здравеопазване.

Мутров,предишната министърка Атанасова имаше такава специалност.Но какво от това,след като липсваше политическа воля за тежките реформи.И Атанасова просто стопира всичко.Така че,споко!Тоя е керпеден и ще свърши поне част от мръсната работа на правителството.

То с диплома ако ставаше... Акъл трябва приятелю, акъл трябва не диплома.

Борисов-Кунева -Първанов .Вие от ДСБ сте аут.Затова ви пробутаха министерства ,които не можете да оправите.

Започваме да утвърждаваме върховенството на закона с нарушаване на Закона за обшествените поръчки?

Петър Москов по добре да не говори че е действуващ анестезиолог ! Не е работил в Света Ана от повече от година! Трудно ще овярвам че ще свърши нещо!!!

Освен просташкия виц, нищо друго не разбрах. Не защото съм простак, а защото това е най-умното от тирадата на Москов.

Реформи са необходими и то да край! Кадрите ги има!

Този скоро ще бъде заменен от юристката от Дулово.Номерът е да захапе и си повярва.

прав е човека. в дърявните "мбал" болници и поликлиники имат стара апаратура. има нови минимал но инвазивни процедури за контрастно изследване с катетри вкарвани под мри наблюдение. трябвало повече мри мачининг с фунцтионал т2 и да могат масово хората да минарет на такива тестове. това е инвестиция което ще се върне под формата на бъдещи здравни туристи в бг.частниците негодуват защо то в медицината техниката е основното преимущество което е трудно достъпно. квалифициран персонал е по-лесно да се намеri и е по лесно да се плати запата от 10000 лева на ме сец от колкато да изтърсиш 10 милиона за апаратура.

Кадрите решават всичко.

Какви реформи, какви 5 лева г-н Москов?! Та вие през живота си не сте организирали поне един банкет, не сте организирали поне една екскурзия или нещо подобно...Как да стане тази работа бе джанъм и то в областта на здравеопазването, та вие нямате НИКАКЪВ, ама НИКАЪВ организационен опит освен партийно строителство. Жалко за България!

Ама напълно съм согласен!

Ама стига сте ломотили само от партийни позиции!Не са ми много симпатични,но ако направят нещо добро- ще ми станат.Ако не направят-жалко, увеличава се бандата.Дано да направят нещо добро,че народеца полудя и изгина.Византийските съседи за 6 години се изправиха на крака, но събират яко пари в бюджета.А тук са от тарикат нагоре.

Е те затова няма да е оправим . По-долу в поста си написах че трябва всеки да си внася осигуровки ама има и такива които държат да не плащат /съдя по минусите / Вие какво искате бе ? Безплатен обяд няма. Като не ви харесва хващайте пътя и друм. Отивайте там където ще ви лекуват хранят безплатно а вие ще си чоплите ........по цял ден.

Тия дето се лекуват безплатно не могат да ти пишат минуси,защото не разбират компютъра.

ако не разбираш москов, не разбираш костов, кънев, значи си прос като дърво

Най - яката реформа г-н министре трябва да бъде електронната здравна карта и личната здравна вноска да остава при нейният вносител а който не плаща - да му мисли . Престанете да лекувате само манги безплатно . Е ако успеете да ограничите и кражбите от касата ще е още по- добре.Ама много здраво дупе се иска за тая работа

А не някакъв лигльо с хашлашко поведение.Говоренето му е като на митинг.

Този не с всичкия си. Говори несвързано.

Е, тебе пък в тая насока, няма кой да те надмине!?Не се безпокой!

СДС направиха тази здравна система с клиничните пътеки.Кунева,Даниел Вълчев и други знайни реформатори бяха в НДСВ,която партия през двата мандата на своето управление намали на няколко пъти здравните осигуровки и осигуровките са пенсия!!Да оставали повече пари в бизнеса??А сега тези две системи са в колапс от липса на пари???

Не са в колапс от липса на пари, а от крадене на пари. Парите се увеличават постоянно, но колкото и да се увеличават възможностите за "усвояване" винаги са по-големи. Защо мислиш, че 30 нови болници чакат лиценз - сигурно щото няма пари, а?!

Този кариерист е абсолютен малоумник.

Е, недей сега тъй!?Такива малоумници, каквито родата ти произвежда, нямат конкуренция в световен мащаб!

по тъп от този е само боко

Шилo

Тц, виж в огледалото!

Ако може да се премахнат джипитата и клиничните пътеки - това най-много затруднява пациентите. Джипитата си гледат само печалбите - направиха си частни клиники, лаборатории, аптеки (естествено се водят на техни близки), а като отидеш за направление за специалист - все са свършили, ... и се принуждаваш да отидеш частните срещу заплащане!

Тази система с клиничните пътеки ,която е толкова вредна за болните,които са грижа номер едно за Москов,не я ли въведе Костов,т.е. СДС.Не направи ли именно той болниците търговски дружества???Сега Москов и т.нар.реформатори ще рефомират това,което са сътворили.Жалкото е ,че доста министри минаха от тогава и никой не посмя да оправи тази скапана система.Не е работата само в даване на ммото пари.

Умен човек! Успех в реформите!

Браво, момче! Умен си! Бъди смел! Проверявай предложенията! Ще стигнеш до истината и успеха ще бъде на страната на пациентите! бог да Ви помага!

Аз вярвам в "успеха" на здравната реформа и ...затова оставям на видно място в семейството телефон на свещеник!?

А аз - на погребална агенция с цените на услугите! Под дюшека - парите за погребение!

денононощен - само 2 -> но - стигат мисля :)

Този разбира от упойки. Много добре, обаче ако става въпрос за пациент, който не трябва да излиза от наркоза - или трябва да излезе в точният момент. Обаче от икономика , числа, проекти, мащабиране и решаване на задачи в кризи..... Май нищо от това не разбира. Аз съм ветеринар, дали и аз не мога да се заема с тази задача? Поне да опитам баси? Ама никой не ми вярва?! Че какво се отличаваме с този? И аз поставям упойки на животни по цял ден и никой не се е гътнал? Каква е тази сегрегация?!

Тия доктори въобще не мислят за здравеопазване, а единствено за парите за здравеопазването! Както казваше Радой Ралин: "Докторите скарани, сестрите издокарани, санитарките прости, болните - Бог да ги прости!"

Без пари не става бе. Много пари. Затова карат ден за ден. Парите идват от производството и яката дисциплина. Иначе не яки реформи, а дупе да ни е яко.

Мързи ме да споря с тебе, наборе, но да знаеш, че не си прав!

ЧУДОМИР! Не всичко умно е написал Радой Ралин! Чудомир пише това когато е в болницата и е болен от рак...

Като чуя за реформи се сещам за предшествениците на тези./Жельо,филип и др/провели реформи в: -Земеделието -Собствеността -здравеопазването и т.н .Да си видят резултатите и тогава да говорят.

25 години не стигат , има още за разрушаване , няма кой да ви пречи

Това не е здравният министър, това е забавният министър. Скоро, много скоро ще му лъснат далаверите и на него. :))) Само се чудя наистина ли българина гласуващ за тези е толкова прост, че го подмятат както си искат ???

Няма ли да спрете да замазвате очите на хората? Слона в стаята (КТБ) отново отиде на заден план. Тези милиарди, които ще се изтеглят само лихвите им са в пъти повече от така наречените "спасени" европейски пари. Друг е въпроса, че от тези "усвоени" милиони, 50% ще бъдат присвоени от някой си, 30% ще се използват за чиновнически заплати и нови сгради с кожено обзавеждане... 20% МОЖЕ и да стигнат до работещите лекари и за ново оборудване в болниците. Не разбрахте ли, че докато не почнете да действате с железен юмрук, да изкарвате кирливи ризи, да наказвате виновните и да ги принуждавате да връщат откраднатото, НИКОЙ интелигентен човек няма да ви повярва. И предишните и сегашните управници и всичките им подобни по целия свят имат невероятен късмет, че планът им да разединят човечеството до такава степен е толкова успешен. Продължавайте да се делите на сини и червени, демократи и социалисти, християни и мюсюлмани, бели и черни и още един милион други глупости.

Грешка. Около 50% за европейски консултанти и надценки и от там нататък - смятай по твоята формула.

Всеки, който е забравил, че медицината е занимание за това да се помага на болните и слага друг приоритет, ще бъде мой враг". Шапка ви свалям за това изказване м-р Москов. За съжаление в българското здравеопазване гъмжи от такива "специалисти" и ще направят всичко възможно да Ви провалят. И медиите много им помагат с постоянното натякване че бягали в чужбина. Да бягат ама като видят че там пари на джоб няма веднага се връщат.

Аз не знам някой да се е върнал.Или английски доктор да е дошъл да работи у нас.Медиите само повтарят,че лекарите били корумпиран,когато си поискат реалната цена на труда.

Лекарите бягат не за "пари в джоб",а за по-достойно заплащане на труда им.

След управление на БСП, ДПС и онези смешници еничарите Атака е съвсем нормално всичко да е в развалини! Фалирали 2 банки, ей!!! и кога пак - 97-ма! Пак същите! По-тъпи избиратели от българските няма

Забележете налудния поглед. Забележете позьорщината и перченето. С този доктор-министър започват истинските проблеми.

Забележете level42 колко е ограничен.

Съмнявам се в това, което казваш. Налуден поглед виждам у Мая Манолова и у Станишев, които според мен имат психологическа патология, а именно психопатия. Няма как да лъжеш толкова, ако не си психопат. А този мъж е рано да се каже какво ще направи. Може да направи много. Всеки случай в едно съм напълно убеден: даже и да стои и нищо да не прави, ще е в пъти по-полезен от кой да е министър на БСП. Помня наистина луди като Гайдарски непропокопсаника в политиката. Остави 3 години и поливина без специализация българските млади лекари, при което те откриха, че в ЕС искат именно неспециализирали. Тка се почна с изтичането на лекари навън. Ккавото комунист урод може да направи, целия свят да се обърне срещъ нас, не може да ни го направи.

Шилo

Level -42, мозъка ти е колкото аспиринче. Как успяваш да пазиш равновесие с този мозък? То вярно, че няма какво да ти тежи в главата, ама за равновесие все пак трябва малко мисловна дейност...

КОЖМУНОИДИОТИ И ГАДЖАЛИ КОГАТО СА НА ВЛАСТ, ДОРИ И ЗА ЕДНА ГОДИНА, НАНАСЯТ ТАКИВА ВРЕДИ,ЧЕ ВСЕКИ ПЪТ ЗАПОЧВАМЕ ОТНАЧАЛО. ТЯХ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА, И НИКОГА НЕ СА ИСКАЛИ ДА ИМА РЕД. ГЕПАТ ДОКАТО ГИ УСЕТЯТ, И УСВЕТ. ЗАТОВА НА МИНИСТЪР НА КОЙТО СА МУ СПРЕЛИ ПАРИТЕ, СЪД И В ЗАТВОРА. СТИГА ПРОШКИ, СТИГА!

Новият Нюрнбергски - Е Съвсем-Близо !

Най-печеният министър е Москов, дано успее да се пребори с враговете си - бизнесмените "лекари", защото тия са врагове и на пациентите.

Даниел Вълчев видно комунистическо мекере верен син на баща си крадеца