”Местят” футбола извън центъра заради трафика

Националният стадион “Васил Левски” да се освободи от мачове, а футболът да се изнесе в покрайнините, за да се отпуши трафикът в центъра на София.

Обратно в новината

Коментари - ”Местят” футбола извън центъра заради трафика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не стадиона, всички софиянци да се изнесат от София - така и трафика ще е ОК.

Не ти е виновен стадиона заради трафика. Има градове в пъти по-големи от София със стадиони които се пълнят всяка събота и неделя ( а не като националния - я отидат 2 - 3 хил., я не), но не съм чул да искат да ги изместват извън градовете. Представете си какво ще стане, ако затваряме всяка седмица бул. Евлоги Георгиев, ако, дай боже, се играят често международни мачове у нас, аргументира главният архитект. - ми не го затваряйте бе! Измислете нещо - подземни паркинги (или надземни). Ако в Лондон правеха като нас, означава събота и неделя да блокират целия град.

Е добре де, ако няма там да се играе футбол, що тогава на Свилен Нейков му жулиха ушите зарад концерта на Мадона? Или и тая идея ще трае ден до пладне? Абе вие герберите въобще и изобщо знаете ли какво искат от себе си и отсвета или ще ни правите на маймуни? Ние си знаем че всяка заповед е предпоследна, ама тва вашето вече взе да минава всякакви граници! А се разбирайте със себе си каво искате, пък след това думкайте тъпана по медиите, може ли? И стадионът е най-малката ви беля!

Pisna mi tova kare da e zatvoreno srqda i petyk zaradi nqkoj mach.

Днес го затварят, утре го събарят, в други ден на негово място издигат бизнес парк...така е... кой каквото си е заплюл. Бизнес интереси в центъра.....няма назад.

Аз понеже съм от София, може ли да се изкажа? Истината е, че на този стадион няма и по едно мероприятие на месец, заради което се спира движението по Евлоги Георгиев. А задръстването е там ВСЕКИ ДЕН. Така, че акоп преместиме стадиона, задръстването няма да намалее, а обратно ще се увеличи. Просто съм сигурен, че ако махнат от там стадиона на негово място ще цъфне я бизнес център, я търговски център, я престижен жилищен комплекс, който ще домъкне още трафик и то всеки ден. А даже да не се прави такова нещо, ами парка да погълне вече неизползваният стадион, работата по демонтажа на такова съоръжение, ще затвори на практика булеварда поне за една година. Затова според мен изхода е да се направят алтернативни маршрути, да се направи Орлов Мост на две нива и въобще да се отпуши движението, а не да се мести стадиона.

ДАНО ДА ЗАТВОРЯТ ТАЗИ ДОЛНА ДУПКА, КОЯТО СЕ ПЪЛНИ С ПРОСТИ СЕЛЯНИ, КОИТО ЗА ДА ГЕЛДАТ ДРУГИ ПРОСТИ СЕЛЯНИ КАК РИТАТ ТОПКА СИ ПАРКИРАТ КОЛИТЕ ПО ТРОТОАРИТЕ НАВСЯКЪДЕ ОКОЛО СТАДИОНА, ТАКА ЧЕ НОРМАЛНИТЕ ХОРА ДА НЕ МОГАТ ДА МИНАВАТ.

И на мен не ми е ясно защо трябва да се затваря бул Евлоги Георгиев по време на мач...

тоз глаДен архитект брях тва май много му диг амизата БеБе-то брях брях

Тоя олигофрен докога ще го държат...

Добра идея, но най вероятно ще си остане само празни приказки, както всички други подобни изказвания на др. Диков!

да ги разкарат тези олигофрени на село, сериозните хора не гледат такива идиотщини!

Аз не разбирам защо затварят улиците. А и вече има метро, нека се играят мачове, но органите на реда да си гледат работата.

Имаше такъв план за стадион в Люлин 6, даже е започнат, но така и си остана... има път, има Метро но какво от това. Люлин запада, а на кметицата не и дреме. Един нормален вътрешно квартален транспорт до Метрото даже няма, да не говорим за остарелите Икаруси по линия 310... срам г-жо Кмет срам

Изместването на стадиона няма да отпуши трафика. Малко по добро решение са естакадите на най-натоварените кръстовища,но и те само ще преразпределят задръстванията. Единственото решение са нови булеварди магистрален тип,пресичащи града. За тях място не е предвидено,но могат да се пуснат поне две по коритата на минаващите през града реки.

футболът трябва да се измести извън българия, само децата да играят

Момче, ти четеш ли, или си само от писателите? По-долу беше казано --стадион Юнакъ,беше извън чертите на София.На неговото място беше изграден националния стадион.Така е,който е роден на село, не може да знае това и пише глупости..(XP (23.10.2009 г. 11:57ч.). А предложението е типично по комунистически - да съборим старото, да изградим ново - уродливо, грозно, модерно, но ние сме го направили. Справка - новите центрове на окръжните градове с мраморни площади. Нека стадионът остане на мястото си, а който иска облегчаване на движението, да строи кръстовища и тунели, а не да хвърля безумни идеи.

Отново Петър Диков е казал А и след е пропуснал всички други букви и отишъл на Я! След култовото предложението Кремиковци-бизнес Сити, разбрахме, че Националният стадион трябва да е в покрайнините. Той човечеца ясно, не е ходил по мачове ама няма ли някой около него дето да борави с изключително сложната програма гугъл мапс и да му покаже, къде се намират, Олимпико в Рим, Сантяго Бернабеу в Мадрид, Сан Сиро в Милано, Уембли в Лондон, Кам Ноу в Барселона, Лужники в Москва и т.н. Няма да помисли за естакада по Евлоги Георгиев ами ще се мести стадиона! Няма полицията да вземе да си оправи одъртелите схеми за организация, ами ще местим стадиона! На това му се казва да изгориш юргана заради бълхата!

Дори няма да питам колко от вас през живота си са ходили на мач, а колко от вас въобще са влизали на националния стадион?

Който не му харесва града и само мрънка да си ходи на СЕЛО там е спокойно и тихо.(като изключим лаещи,кукуригащи и грухтящи). Населението на България е било над 90% селско до освобождението. Така, че който не му харесва в София, да се върне към естествената си среда, там от където са дошли баба и дядо и да поправят тяхната грешка .... това е положението големия град с неудобствата но пък и с възможности каквито няма на село и в малкия град.

Това е една добра идея и се надявам да се осъществи

До: Васко (23.10.2009 г. 12:01ч.) Ако може и теб да те преместят там, откъдето си дошъл, от някоя дива паланка! Интересно, ти какво си построил за разлика от комунистите?

Васко, понеже си от село не знаеш, че когато е строен стадиона, София не беше толкова голяма и стадиона се намираше на идеалното място. Или си по-умен от архитектите и инженерите, които са го създали - а те не са били комунисти, били са професионалисти ! Според тебе къде трябваше да се построи стадиона - в Долни Богоров ли ? Или до Перник - да ти е по-близко ? И какво общо имат комунистите със стадион Васил Левски ? Построили са го - евала, ти като си такъв демократ построи ли поне 1 стадион ? НЕ ! Няма и да построиш, защото такива като тебе само хленчат и нищо не вършат - а и още нещо правят - рушат създаденото ! И вместо да се мести стадиона - да се направят повече паркинги - има и метро до него, защо ще се затваря стадиона ?? За да могат да излезнат лигльовците през парадният вход - еми ще се промени входа да е от другата страна и няма да се затваря булеварда ! Но явно Диков има много голям апетит към тази прекрасна част на столицата ни, където е минало детството ми - жалко, ще го съсипят ! Може би ще е резиденция на пожарникаря ?

Пълни глупости. Левски и ЦСКА имат максимално три мача между тях годишно. Националният отбор- няколко мача годишно, а и стадиона не е препълнен. Не е необходимо да се правят рок концерти на стадиона, а сталинското време на кретенските спартакиади отдавна е отминало.

Проблемът не е в стадиона, а в затварянето на улиците около него 5 часа преди всеки мач. Като имате проблем с феновете пуснете повече полицаи по улиците, да ги контролират. Пуснете повече коли на градския транспорт преди и след мача, да може да се изнесе народа. направете висока такса за паркинг, да не идват хората с колите си. Не стадиона е виновен, а тези, които мислят всевъзможни схеми за създаване на задръствания и проблеми. ПЪк като толкова черпите от чуждия опит, направете го интелигентно. Защо в други европейски столици няма проблеми при мачове?!?!

Това е толкова прозрачно че чак се плаша - София Ленд сега какво ще го застроят? Сега идеята е същата - ще се пренасочат територии били до сега паркове към сектор спорт и след 2 години ще станат нови стоманено-бетонни красоти защото реализацията на иначе хубавата идея не е икономически изгодна вече... Само аз ли виждам това съдържание между тези редове?!

Мисля , че е доста късно да се обсъжда този въпрос. Комунистите , както винаги едно време са мислили със задниците си , когато са го строили. Единственият начин е , ако може да преместите стадиона. А, и плюс това , трафика го няма когато има регулиране на движението и полицаите си гледат работата.

Този е като близнак на човека дишащ хелий - Симеон Дянков. Ако пусне 2 тунела от НДК до Орлов мост и задръстванията ще изчезнат от само себе си, защото отгоре ще останат само рейсовете и такситата. Вън този малоумник!!

Без да се обиждате,но от написаното до тук личи ,че няма нито един софиянец!Защо?!Защот за сведение на пишещите, стадион Юнакъ,беше извън чертите на София.На неговото място беше изграден националния стадион.Така е,който е роден на село, не може да знае това и пише глупости,барабар с архитекТо!

По-важния въпрос е защо трябва да се затваря движението за всеки мач. Примерно миналата седмица с Грузия - 500 души на мача, но центъра затворен. Защо трябва да се затваря движението на мач на Левски или ЦСКА с европейски отбори, когато там конфликтите са сведени до минимум, пък и посещаемостта не е кой знае колко висока. Проблемът е че мисленето ни е сдухано. Полицията е неатдекватна и работи като преди 30 години - избива комплекси. А че е по-добре нац. стадион да не е в центъра е безспорно, но това при условие,ч е сега ще строим нов стадион (той стария и без това, е за разрушаване.

Леле този 2 месеца не беше ръсил глупости и явно е набрал сила. Абе тъпчо знаеш ли колко струва един нов стадион. Какви проблеми ще решаваш като на Васил Левски я има 10 мача годишно с повече публика я не. Иначе 300 души запалянковци на мач не правят задръстване. Щял да прави състезания само по лека атлетика. Надали обаче помни кога е било полседното там. По-подходящо място от сегашното просто няма. В парк без да пречи на околните сгради, с метро и голям булевард наблизо. Ами да бяхте се сетили да направите и подземен паркинг до метрото ама нали само бързате да откривате

Диков струва ми се, че само пуска мухи. Какво направи с Женския пазар. Заради този отвратителен битак в центъра на София, квартала се превръща в циганско гето!!!!!

По скоро да изкарат Народното събрание, Президенството и СОС извън града. Правят по-големи задръствания при това всеки ден, като и без това ползата от тях е никаква...

всичко Мара втосала, та до стадиона опряла... предполагам са прави тези, които казват, че се живее като във военно положение в близост до стадиона. но при една добра организация това пложение може да се подобри - пример, стадион Бешикташ в Турция - щом те могат да го направят, значи е постижимо. и друго - всичко в София ли е оправено и е както трябва, та да харчим купища пари за преместване на стадиона?? събудил се някой на сутринта и решил да мести стадион.... да се определят най-важните неща за решаване, да се решат, та тогава да се мисли за ПРИБИРАНЕ НА ТЛЪСТИ КОМИСИОННИ ОТ ПРЕМЕСТВАНЕ И СТРОЕЖ НА СТАДИОНИ В ПОКРАЙНИНИТЕ НА СОФИЯ ОТ ДИКОВ, ГЕРБ И КОМПАНИЯ.

Народен кренвирш си ти, главата ти е пълна с мухи, около тебе на лайна вони, сам се депортирай ти или с фекалии се намажи и от покрива на блока се хвърли. КРЕТЕН

То това добре, ма що и като идват разни знатни личности или бачо ви бойко ходи на работа треа да затваряме ларгото? Що не изместите и вашите покои къде Вакарел, например - до село Мухово - поне името ще ви подхожда.... и ще облекчите още повече движението...

Покрийте Перловската река от НДК до Мадрид и използвайте новото трасе или за паркинг или за нови 2 платна !

Аз предлагам да изместят центъра на София в покрайнините на града, където е по-спокойно и ще се оправи работата...

Те са празни никой не се интересува сериозно от Български футбол. Само СОБСТВЕНИЦИТЕ като поставени хора перат парии ама многооо парииии ....

Айде всички кореняци,храсталаци, да се изнасят като не им харесва Софията. Тъкмо да им бутнем бордеите , че по центъра няма къде да се паркира вече.

Santiago Bernabeu e v centara na Madrid,kakto i o6te dosta stadioni.....oligofr

Крайно време е да се разкара футбола от центъра на града. Или нека има мачове, но само събота/неделя. А не заради шепа хора да страдат стотици хиляди, да се въртят излишни километри и да се влошава и без това сложната екологична картина в района.

И какво, сега заради него Левски и ЦСКА да си строят нови стадиони ли? Този нормален ли е?

Нямам какво повече да кажа!

За футбола - иди-дойди, ама да разкарат разните посещения на президенти, минпредседатели и други чуждестранни височйства да не са в града.

По-скоро трябва основно да се ремонтират клубните стадиони, за да може съответните отбори да си играят мачовете на тях, а не на националния стадион. Все пак той е предназначен главно за националния отбор!

Еми оно, както го беше изорала кака МаДОНКА, да го беха зесели със зеленчук, до сега щеше и реколта да има.

АМИ ЛЕКАТА АТЛЕТИКА СТАНЕ НА СВЕТОВНО НИВО, КАКЪВТО Е ФУДБОЛА! ПОГОЛЯМ ГЛУПАК НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ИЛИ ИМА ИНТЕРЕС ЗА ПРОДАВАНЕ НА 50-60 ДЕК.ВЪН ИДИОТ !!!!!!!

не стадиона е проблема на трафика в софия а многото селяни и пришълци...тях трябва да депортират ....преди 15 години софия не беше задръстена но всички просто селяни се натресоха тука с счупените си коли....че и нагли

ами то отборите на са квартални - от първия до последния селски отбор- що да пречат на хората в центъра на града...