Коментари - Пет жертви при челна катастрофа по пътя София-Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само едно не ми е ясно. Какво са виновни хората от другата кола и тези две невинни ангелчета заради цялата простотия в страната. Теоретично е възможно на човек да му прилошее и никой не е застрахован, но това да стане точно при разминаването с еднинствена кола на прав път - шансът е 1:1 000 000. По-скоро си е бил сериозно болен от нещо или се е разсеял по музика ,цигара, телефон. Никога няма да излезем от този омагьосан кръг в такава държава - фалшиви книжки, фалшиви прегледи на МПС, фалшиви медицински пред курса, нагли водачи, никаква дисциплина в колата и извън нея, дрога, алкохол,музика, телефони, цуни-гуни в колата и т.н. Вече в тази държава стана риск най-елементарното нещо - да се придвижиш от точка А. до точка Б. Преди месец срещу мен се движеше кола , която влизаше ту в едната, ту в другата лента. Отбих крайно в дясно и изчаках какво ще стане. Като се разминаваше на косъм от мен, видях вътре една руса пачавра на музика, пусната на макс, да си танцува и щрака с пръсти - изобщо не държеше волана. Ако имаше поне 1% ред и закон в тази страна, това нямаше да го има. Наглите, тъпите, далавераджиите, идиотите и простаците изтребвал и малкото останали хора в тази държава - с поведението си или бездействието си.

припаднал, или квото и да е и отнесъл още 4-ма... да ти еба и смачканата територия...и Рила и Пирин и красотите

педераст виновният, а недорасло дупе с интернеткска грамамотност, което означава полу- или тотална неграмотност.

Споменаването в новините на София, определено дразни !!! София е тумор за държавата България !!!

Папардака затри цяло семейство. Ако му прилошало да беше завил към банкета. По-скоро е летял с 150 и е изхвърчал на някоя крива в насрешното.

таз турска черна прокуда, дето нас млади пропъди по тази тежка чужбина - да ходим да се скитаме немили, клети, недраги!

Добре де, модераторе! Очевидно точно ти, който си на смяна в неделя имаш нещо против мен. Пиши на лично да се разберем! С риск да стана банален - отново държа на обяснение с какво наруших правилата на дир-а този път, че коментарът ми беше модериран? Извинявам се за оф-топика. Лека им пръст на загиналите! Карайте внимателно!

Това Не е новина това е. всеки ден

Трябва да видите българинът как си паркира колата, за да ви стане ясно и как шофира на пътя. Ще паркира на най тясното място, така че затапва останалите и те не могат ни да влязат, ни да излязат. Паркира между две коли по диагонал, така че заема място за две. Катастрофите се дължат не на неумение да шофира. Умее, справя се с това. Има обаче лошо възпитание как да се държи с останалите хора, също така и комплекс за малоценност и страх да не би другите да го прекарат нещо си. Тотална липса на дисциплина и уважение към поставени знаци, маркировка, ограничения. Всичко това води до наистина лош мат'риял във всяко едно отношение, в каквато и да е област. В пазарските колички пред хипермаркет намирате ли оставени касови бонове и всякакви други хартии и боклуци? Намирате. Ей такъв, който си е оставил боклука в количката, на пътя ще изпревари наведнъж 5 коли, ще се намести нахално в тясното пространство между вас и предната кола. Не за дълго. На следващото най инфарктно място без видимост ще тръгне да изпревари още 5 коли. Това е положението.

съграсен съм с теб

Толбухинците си гледайте нивите, а не давайте "акъли", където никой не ви иска!

Мълчи бе , миризливко. Нарича се Добрич, бончо.

Доста невярно и нескопосано генерализиране на 'българина'. Не сме 'най-добрите', но далеч не сме толкова зле. По полека с констатациите.

Очевидно повишените глоби за шофьорите нямат ефект, време е да се въведат санкции за органите отговарящи за пътищата и движението.

намаляват нарушенията! Нарушенията ще намалеят когато тези които ги правят полицията ги сваля от колите за определено време,както е например в Гърция! Спират те и ти отнемат свидетелството за 20 дена месец или доста повече,ако си направил нарушение за това! Следващият път когато румънеца например отива в Гърция и минава през България ще кара по правилата защото ще има спомен от миналата година как в Гърция или България на път за морето са го спрели и са му отнели книжката за 3 месеца примерно и това му е провалило почивката и служебните задължения ако кара служебна кола! Така тук погат да се озаптят миризливите космати водачи от турция каращо камиони и леки коли взети под наем за отпуската!

Положението е неспасяемо! Докато ни владее простотията и девиза .. аз съм прост и вие сте прости.., това ще бъде! Иначе многобройните експерти / малина, калина, капина, стратиев, милков, миланов, василев..../ са просто едни заплатаджии и статистици! И с тях и без тях все тая!

много повече са простите шофьори на камиони с ремаркета който правят нарушения отколкото тези които не правят! Още един пример за масово нарушение на такива прости шофьори са тези водачи на камиони които превозват опасен товар,пропан-бутан или дизел или бензин по закон трябва извън магистрала да не привишават 40км което не го прави почти никой от тях! И тук някакъв прост шофьор ще ни лъже ,че бил с категория С Е и карал примерно!Да не забравяме и масовото претоварване на камионите което също е тежко нарушение!

До шофьора на тира : Четете и разберете че той говори истината.

Благодаря Ви много, за разбирането,... въпреки, че някакъв "ПРИЯТЕЛ" ме обвини ....В ЛЪЖА??? Не го разбирам, ЗАЩО е толкова агресивен ВЪПРЕКИ, че не ме ПОЗНАВА .....НО ...А3.... си ПОЖЕЛАВАМ ...дано,... не го срещам по пътя,... с моите 40 тона.... и да ми навлезе ЧЕЛНО в моето платно !!;))

истинските водачи на камиони с ремарке трябва на магистрала да карат до 100км да оставят дистанция между тях,да отбиват встрани когато образуват колона,извън магистрала да карат с 70км и още куп задължения които не се спазват!И затова както си караш твойте "40 тона" които имаш в фантазията си заради нарушение може да усетиш как срещу твойте "40тона" идват други 40 тона!

Опитваш се, да ме предизвикаш да спомена майка ти ли??? (да я ПОЗДРАВЯ)????? ;) Няма да стане , нито си ми на годините, нито на парите , нито на мисленето !!?;)) Вероятно си НЕГРАМОТЕН (Безработен) РОМ и беднотията и простотията ти те правят агресисвно ЗАВИСТЛИВ !!! Щом ми пишеш , че на магистралата тежките камиони трябвало да се движат ДО ...100 км си ми ясен !!;)) Да не те питам знаеш ли какво е курс за Професионална квалификация , на колко години се посещават такива курсове , или пък с какви категории може да се управляват тежките камиони, на каква възраст може да се сдобиеш с такива категории ?? Или колко часа е работното време на шофьора , с какви почивки е длъжен да работи.... или, чувал ли си за дигитален тахограф... или правиш ли разлика, между ремарке и полуремарке....... или какво е,... както го наричат германците ХЕНГЕРЗУГ , дали знаеш колко тона на ос е допустимото тегло на натоварване , а знаеш ли колко тона тежи седловият влекач, с какви размери на гумите са влекачите и какви на ремаркетата в повечето модели ??? Чувал ли си думата лафет или "царски болт" и.т.н ...и.т.н ???? Смешен НЕЩАСТНИК !!;))

Харесвам тировете. Кротвам се зад него и си kарам... Поне челен удар няма да изпитам!.

Вчера се прибрах от Словакия до България. В Унгария карах спокойно, въпреки ремонтите, в Сърбия беше прилично. След Зайчарник ми трепериха гащите докато се прибера. :) Идиотизъм, никаква инфраструктура, рискове.

Тъй като карам със словашка регистрация, всички ченгета ме спираха. На границата ми искаха талон за колата ( с цяла европа никога не го искат), спряха ме Тол агентите - 4 ма мързеливи седящи в една скрита отбивка, спряха ме други катаджии също :) Кошмар

Ами прибирайте си се в Словакия. Човек трябва да усеща кога е нежелан.

да престане преди всеки коментар да чете Гугъл!

А КАТ спи в храстите, докато отговорните за събирането на глобите вдигат рамене.

Не се ядял асфалт..... Докога ще я точите тая "Хемус" ,бре?????

Поне още 35 - 40 г. От Ябланица до Боаза 9 км. за година и половина. Остават още 262 км. Ако не вярваш смятай. Яденето на асфалт е гарантирано!

Колко си глупав...

Ама ти в това си ,,непобедим,,.

"без война, война ще има" Ванга за новото време.

Много хора си мислят, че шофьорската професия е ПРОСТА работа,..НО ...тя не е за ПРОСТИ хора !!!;)) Милиони километри съм изминал за 29 години зад волана, и какви ли не идиоти съм виждал на пътя!!;) Оцелях, защото винаги следя поведението и на тези пред мен, СРЕЩУ мен и зад мен(с огледалата) !!!;) Винаги, си ОТСТЪПВАМ предимството , ЗАЩОТО не съм сигурен , че другият ЗНАЕ, че аз съм с предимство!!;) Още като се кача на камиона , се качвам с ясната мисъл , че АЗ съм със 40 тонно превозно средството , дистанцията ми трябва да е по голяма , защото спирачният ми път е много дълъг!! Не спирам за секунда да наблюдавам какво се случва и в насрешното платно , КОЙ и КАК изпреварва и много отдалеч предприемам действия да избегна евентуален удар, като не спирам и да наблюдавам в огледалата КАКВО става ЗАД мен !! Това разбира се ми коства ОГРОМНО напрежение и нерви , освен, че трябва да следя пътните знаци , таблото с уредите на автомобила (скоростомер, налягане на масло, температура на двигателя... и .т.н ) Пиша ТОВА , защото ми се иска ПОВЕЧЕ хора да го ПРОЧЕТАТ , а по МАЛКО хора да катастрофират и УМИРАТ!!!!;)) Със здраве,.. и поздрави на всички !!;))

шофьор на камион с ремарке си друг път!Колко такива пъпеши като теб но реални шофьори а не фантазьори като теб се пребиха сами и убиха други от заспиване и превишена скорост!Простите шофьори с ремаркета карат камиона извънградсо извън магистрала с много на разрешените 70 км и правят много катастрофи!Така ,че не се хвали с фантазията да си шофьор на камион с ремарке!

ВИЖ сега,... "приятелю"... Hямам намерение, да те убеждавам или.... да ОБЩУВАМ с ТЕБ!!;) Това, че си агресивен,.... освен, че ти е НЕГРАМОТНО и писането ОЗНАЧАВА само едно , че си СЪЩИЯТ и на пътя , АКО въобще си шофьор !!;)) Останалото за ТЕБ ,....нека решат хората които ТЕ прочетат !!;))

престани да лъжеш!Върти геврека на леката си кола и не фантазирай!Тъпите водачи на камиони нарушават постоянно ЗДП

Умен човек!

честно колко камиона с ремарке си видял извън магистрала да карат с разрешените 70км

Не намирам вече думи да коментирам тези безсмислени жертви.

кво правите бе хора..за къде бързате

естествено...

Отново някой нагъл, мислещ се за безсмъртен освен че е затрил себе си, което не е загуба, но е затрил сигурно няколко семейства! Ужас

Не е с. Антоново а ГРАД Антоново. Намира се в центъра на Тозлука и носи името на ремсиста - комунист Антон Кръстев, убит 1944г. до колкото си спомням. Познавах майка му, баба Цана и сестра му Иванка. И двете отдавна не са между живите. Сега ГРАД Антоново е един от бастионите и непревземаема крепост на ДПС.

да престане преди всеки коментар първо да чете инфо в Гугъл!

БОГ ДА ГИ ПРОСТИ ЗАГИНАЛИТЕ ХОРА

Шилo

80% дебили е вярно твърдение! 80% от шофьорите карат на късмет по завоите и се имат за безсмъртни. Е, да, ама закона за вероятностите все още не отменен и рано или късно на подобни малоумници им идва реда, лошото е, че отнасят на оня свят и невинни хора! Тъпаци!

Филм

Вътрешно усещане, че пак става въпрос за цигани

За днес е втора лоша новина...Не се търси отговорност от А до Я... Така ще продължи и утре и... Жалко, много жалко... Как да се спасим от неразумните по пътя?

Антоново е ГРАД ...Калинкееее....

То пък един град...

Това е някаква идиотщина .да умират хора в тази държава с отрицателен прираст ..Всеки ден.. тъжно ми е наистина ..какво се случи защо не ценим живота???

Много мръсен участък! Този път и прохода през Котел съм забелязал една аномалия - изобилства от маркировка позволяваща изпреварването, а всъщност видимост няма. И шараните се ловят.

Участъка си е като всеки друг, пътят е хубав и добре маркиран, а идиотите никога няма да свършат. Пътувам по тези два участъка от 30 години и само срещите ми с малоумници са представлявали някакъв проблем за щастие без инциденти.

...И аз ...стотици пъти за моите 40+години зад волана ...Варна-София и обратно...Път ,като път ...даже на ниво в сравнение на средното за страната .

щом държавата не иска да дава помощи за раждане на деца, да налага данък смъртен случай...

Трябва да си пълен идиот или най-малкото живеещ в бегето за да направиш челен удар .

Имаше един виц - само в България могат да те блъснат отзад, докато караш в насрещната лента...

май беше за Перник, ама айде...

Е аз като гледам къде е отбелязана катастрофата, мога да гадая, че е от типа Местан2. Пресичане на път без предимство и липса на знак мак. скорост 60 км/ч.

терминология, що за начин на изразяване възприе нашата родна полиция?! "На място" бил "установен челен сблъсък" между два автомобила? Демек патрулката отишла и видяли , че два автомобила се ударили челно ... ? Хубаво, "установили го" ама не видяли колко човека били вътре, затова данните все още са "първоначални" ?! Защото иначе излиза, че полицията се затърчала да "установява" ама те, хората вече не били вътре , ами били по болниците и по моргите ?? И сега полицията трябва да получи "окончателни данни" колко са пострадалите "лица" !Трябва да се извършат и "издирвателни мероприятия" така да се каже...!

Като прочета коментар, че не скоростта е проблема, а трябват магистрали, ми идва да му пусна едно дебело лайно в устата на тоя, дето го е измъдрил това! Няма как да са само магистрали. В града магистрали няма, а в града карат като по магистрала. Българина си е просто и комплексирано същество и ще продължава да гине като гнида. Проблема е, че с него прибира в отвъдното и невинни хора!

Страшно е, не искам да чета новини вече. Лошото е, че дори ти да караш ок няма гаранция, че някой няма да ти налети.... това е безумие!

Каква поредна циганска драма...

Май залагаш на спортни събития.....Инак жалко за жертвите, особено за невинните!

Как какво става ... Излезте на пътя и вижте - градска скорост - кой колкото натисне Педала, Червен светофар - глупости, минава се и през деня, ..., мигач някой пред теб да даде - с Мерцедес, БМВ или Ауди ??? просто гадаеш накъде ще тръгне, за да реагираш ... Извънградско - нямам думи колко пъти съм бил на ръба ...тръгва да изпреварва и ЗНАЕ, ЧЕ ТИ ЩЕ ОТСТЪПИШ ... ГАДНИ СВИНИ СЪС СКЪПИ КОЛИ ... Какво трябва ??? 1. КАМЕРИ - за скорост и всичко останало. НАВСЯКЪДЕ ... 2. СЪБИРАЕМОСТ НА ГЛОБИТЕ !!! Тръгваш за Гърция - Брато, плати си първо Нарушението, па пътувай ... НЕПЛАТЕНИТЕ - ЖЕСТОКИ ЛИХВИ !!! 3.Никаква толерантност към Нарушителите. Прилагане на Закона и Правилника.

Не е само скоростта, магистрали трябват! Причелен сблъсък двете скорости се събират. Ако е еднопосочен път стават такива неща дори двете коли с 50 да се движат, защото общата скорост става 100- все едно със 10 се блъскаш в стена и краят е ясен!

Каква магистрала те бие по простата тиква бе джендър. Ти за Правилник за движение по пътищата чувал ли си или тати не ти е давал да четеш след 1-ви клас?

прав си Полковник, ма наполовина. Пътната инфраструктура вече НЕ СМОГВА да поема трафика! МАГИСТРАЛИ!!! И анална интервенция за тези, дето казваха, че асфалт не се яде!

Малоумника в насрещното ще влезе и пак ще трепе хора докато не се въведат драконовски мерки.

добре написано , но има няколко противоречия , изредил си повечето извършвани нарушения , но си забравил че тия които карат безобразно никога не стигат до наказания , но пък търсиш жестоки мерки срещу измислени нарушения , което ме навежда на мисълта че си пълниш джоба от такива наказания , за това пееш и тая песен

Няма измислени нарушения, законът си е закон! Иди във Виена и спри на автобусна спирка на аварийни светлини. Един познат го направи, глобата не му хареса.

В Сингапур на всяка кола е монтирана сирена, надвиши ли 80, се включва и полицията пристига, ама не със „сурвачката,”, а с белезниците......

Отново ли единият автомобил е управляван от необразован, неправоспособен, а може би и нетрезвен, представител на едни определени махали, чиито обитатели за защитавани от едни определени организации

Касапницата продължава с пълна пара. Не ни трябва война или някой да ни напада. Просто да изчакат още няколко години и тази територия ще е свободна от само себе си. Ужас.

отдавна са ни нападнали. Като при това са грижливо охранявани и размножавани от политическите сили, на които се явяват основни "избиратели"...

как са го анализирали така добре.

Какво става, бе хора!

всяка седмица по 5

Всъщност годишно загиват по около 700. Т.е. Всяка седница по 13-14.