Коментари - Пешеходец бе прегазен на паркинг на хранителен магазин в Белоградчик | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Божичко Мили

До хехе. А Вие между две коли и отпред пред Вас също има кола, КАк излизате?????? Вертикално може би? Мислете преди да пишете!!!

Той говори от паркинг сградата кой излиза назад. Просто статията е неиздържана.

Жалко за човека, но такива изобщо не поглеждат дали на колите зад които се движат не светят светлините за заден ход. Вървят си като сомнамбули. Всъщност парктроникът неведнъж ми е спасявал задника в подобни случаи. Както разбира се и здравето на сомнамбула зад колата ми. На такива паркинги единствената маневра с която можете да излезете от мястото си е назад. Паркирали сте между две коли плътно от двете ви страни. Нямате друга видимост освен назад. Поглеждате назад в огледалата - чисто. Включвате на заден ход и преди колата и да е помръднала даже парктроникът се разпищява. Точно в този момент някой си заблуден сомнамбул изведнъж се е озовал зад колата ви. Моментално спирачка и го изчаквате да се изниже. Въздъхвате облекчено и тъкмо отново да тръгнете - пак пищене. Втори сомнамбул. Още едно мое наблюдение - хората у нас на възраст над 60 г са царе на несъобразяването с околните. Това в каквото и да се сетите. Такива изобщо не мислят да внимават да на би колите зад които се движат на такива обществени паркинги могат да тръгнат назад. Няма такова нещо.

така е, скоро имах подобен случай, но с малко дете 2 -3 годишно, изтича зад колата, беше под нивото на огледалата, видях му сянката странично и мова ни спаси... Родителите ходеха спокойно на 10 тина метра след него...

Хората по-скоро над 70, 60 годишните са все още активни работещи хора. Иначе не е толкова от несъобразяване с останалите, просто по-възрастните са израснали в друга среда - с много по-малко автомобили, когато всичко се е случвало по-бавно и не се усещат как да се държат в натоварено движение, изобщо не знаят да се пазят. Има и друго - заради изискванията за безопасност, колонките на тавана на колата са все по-масивни, задните прозорци стават все по-малки и с по-лош обзор. Добре, че има парктроници и камери за обратно виждане, но за съжаление не всички, дори нови автомобили ги имат.

За съжаление именно за хората на около и над 60 говоря и то не само в случаи като този на паркингите. Вече няколко пъти ми се случва в хипермаркети - докато още вадя неща от количката си и ги слагам на лентата, някой си зад мен от тази възрастова група също започва да вади и да слага на лентата. Касиерката мръдне лентата и изведнъж неговите неща са вече пред мен, а моята количка е наполовина пълна още и имам да вадя още. Чувам от негова страна само едно "опааа" и толкова. Съобразяване с околните - ами да погледне колко е пълна количката на този преди него и да изчака още.

Накрая така става.Няма спасение.

Кой по дяволите излиза от обществен паркинг назад?

Статията така казва, но по всяка вероятност е излизал от паркомясто, а не от самия паркинг ... просто предполагам.

Всеки път съм "на тръни" като правя маневра назад. Освен, че гледам, първо мърдам половин метър, спирам, ослушвам се и бавно продължавам и пак може да стане беля, я с дядо, я с дете, я с някое зомби, вперило поглед в телефона...