Откриха град на мъртвите на Перперикон

Град на мъртвите разкри екипът на проф. Николай Овчаров при археологически разкопки на Перперикон.

Обратно в новината

Коментари - Откриха град на мъртвите на Перперикон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако има накити ще отидат за Ива Божкова, а ако има свободни места ще ги добавим към капацитета на НЗОК!

още миналата година бяха разкритеи гробовете, ходих там, сега само са му сложили сензационно име - град на мъртвите...

Нещо- старинни монети, накити, украшения, злато, сребро....Има ли бе, Коле? Или, викаш- имаше, ама вече няма....А? Колеее, каква си дърта маймуна ти, Колее..... Божо-трафиканта там ли е? Неговият дял колко е ?

Егати извращението, заровили се из кокалите на хората, като някакви мародери, ама понеже не ги преследва законът, го наричат наука. Разбирам да изровят предмети и останки от сгради, но да се отварят надгробни плочи и да ровичкат на хората из останките си е кощунство. Чудя се каква ли полза за човечеството изтъкват, тия "учени" в оправдание на този си "страст"?!

Господ да ви убие, мародери от Пуркорикон!

До "кокалите" със сигурност има предмети, които представляват ценна информация. Екипът на проф. Овчаров е професионален, знаят какво трябва да правят.

ще сринете планината.

Вземете научете разликата между некропол и акропол.

Дано от тайните служби не разграбят накитите ...

Бравооо! Поредно изумително откритие на проф.Овчаров! Там няма ли още един гроб на Орфей? :)))

никой не мисли какви отрови и бактерии излизат от тези гробове, колко вредни енергии и патологии има там! Особено при тези високи температури, после се чудим защо има толкова вируси. Никой не мисли за живите, важно е сензация да има!

На пенсиите им е забранено да ходят там,само до Пирогов може

Има ли Перперикон нещо общо с Българската държава от това време , или е до последно византийски ?

Има ли град на мъртвите в България? Има и то не един и два. Ако има накити ще отидат за Мая Божкова, Елена Любомирова Динева и Ива Софиянска Божкова, а ако има свободни места ще ги добавим към капацитета на НЗОК!

Божееееееееееее!!!Ела на земята и вземи археолозите,съвсем изкукаха...Какво да ги правиш,нали трябва да изкарат някой лев като правят хората на малоумни!

прилича на ес, завладян от гостите и привържениците на меркел, цоциалистите, клинтън, обама и зелените...

а созополски вампири има ли :)))))

Новина щяха да направят археолозите ако бяха открили град на живите....Какво искате да има под земята след толкова години господа и някой мъртъв ли ви каза че е град на мъртвите а не просто гробище примерно..Това е най манипулативната професия дето никой неможе да и опонира на глупостите..поради липсата все още на безсмъртие..

до Перперикон, особено в жегите, можеш веднага да отидеш в свят ан мъртвите

Това бил третия акропол?!?! Некропол, бе ДИРници! Боже, събери си вересиите в ДИР!И ако са били използвали площада за гробище, значи крепостта, или селището е било под обсада и убитите като няма къде да ги погребват, са ги натръшкали в площада.

Няма да открият созополски вампири. В нашата археология и история след Еволюцията се случват чудеса. Тоя Овчаров е масон и манипулатор на историята ни. Тоя копае на да разкрива, а да ни закопава. А созополския гръкоман разтяга легендите за вампири за да прави алъш-вериш на своите българо-гръцки съграждани. Ако знаеше, че забиването на клинове е традиция при урус-българите, т.е. тия българи, които така се е случило, че са се заселили по крайбрежието, нямаше да изпада в такива нелепи легенди.

Не е имало случай тоя "професор" да не е "открил" нещо, което да не е с огромна историческа стойност. Аз поне не знам.

link

Според недоказан, но надежден сигнал, при подобни разкопки в близкото минало лица от ДАНС са отишли в Перперикон една нощ с хеликоптер и са разграбили големи количества златни накити, които разбира се са от национално и световно значение и трябва да са в музеи ... Това не е учудващо при управление допускащо ограбването на тонове Българско злато и други ценни изкопаеми от чужди компании, докато хората от народа мизеруват, а етническите Българи сме тласкани към унищожение и изчезване!

Дават му разни монетки оттук-оттам и после ги "открива". Имаше случай на "намерен" от него пръстен който преди това някакъв си го бил използвал за тежест на въдицата...

... ми разказа, че тоновете отмъкнато злато били точно числото Пи - 3.14.. и че освен ДАНС, самият Борисов летял със същия хеликоптер, то и той лично копал златото... Абе вие луди ли сте?

Тоя само твори глупости Значи всички гробища са градове на мъртвите по неговите умотворения

Тоя масон рови като кокошка из цялата страна.

Много убедително звучи "недоказан, но надежден сигнал", как го измъдрува бре човече?

А защо никой не пише нищо за откритите гробове и въобще разкопки под кино Сердика, при паметника Левски в София! Нещо затихна там, потули се, зари се с пясък ... Типично!

Добре казано... Накитите към снахата на Божков, гробните места към Бг здравеопазването, за неплатежоспособните болни..Евала

Гробище.

защото надписите са били гръцки

Овчаров е доцент и едва ли някога ще стане професор, предвид мошеничествата му. Некропол около площада - виж ми окото. А Перперек е открит 1928 г. от проф. Богдан Филов. Не 1998 г. от "българския Индиана Джоунс", измислил "Перперикон", че да е по-секси. Вижте сайта на НАИМ, където работи доц. Овчаров. Има ги всички служители, сайтът е обновен юли, 2017 г. :)

Злите езици говорят, че такова нещо наистина се е случило. Само дето е било малко по-отдавна във времето и не са били от ДАНС а от ДС. Иначе да - отишли са с хеликоптер и са взели нещо .... Мога да се обзаложа, че не са били тонове злато, но явно е било доста ценно, щом са ангажирали хеликоптер ... и са бързали много.

Първо никой не погребва войниците в каменни саркофази ... особено по време на война!!! И второ, некрополът е датиран 12 - 14 век, т.е. няма да е било само по войните ... За капак, на такова място обикновени хора не се погребват .....

...Големи яйца..! То България е Държава на мъртвите, вие с град ни занимавате!

Егати и мошеника!!!

ТЪРСЯТ СВЕЩЕННИЯ ИЗВОР НА Ь ТРАКИТЕ , ГЪЗОБАР ДИМИТРОВ ДА ДАДЕ ОТ БЕЗСМЪРТНАТА ВОДА НА СУДЖУК АГА БАНКЯНЛИЯТА ДА ПИЕ .... ОБАЧЕ ДОСЕГА СА НАМРИЛИ САМО ЧАЛМИТЕ С ОТРЯЗАНИТЕ ГЛАВИ НА МАНГАЛИ СИМЕОНОВ И СИДЕРОГЛУ МАЙМУНАТА :))

Яяяяяя, значи най-големия град през 5-6 век викаш. Я как дипломираните историци неволно си признаха че при образуването на България тук Е ИМАЛО ТРАКИ! Ами сега? А учебниците? А докторатите, публикациите, трудовете на академиците?

Писаха, че гробовете под Сердика нямат историческа стойност. Там са били турски гробища и са най-обикновени гробове, а не такива от античността

Иска още финансиране.

Открил някакви гробища и веднага - град на мъртвите. Тоя Овчаров не спря да лъже. Така на времето беше хвалил този Перперикон, а като отидох да го видя - едно нищо, просто едно изоставено селище. И клечка за зъби да открие, сигурно ще каже, че е открил извънземен лост от древността

Перперикон е тракийски град, което значи че по тези земи е имало траки по време на образуването на българската държава. Официално се смята че областта е приобщена към България около 850 година, но това не е толкова важно. По-важното е че историците се оплитат все повече в собствените си калчища. Значи 6 век бил най-големия град, този ТРАКИЙСКИ град, пък нямало траки, ти да видиш.

Сега проверих, професорската му титла е "придобита" в университет който не съществува.

"Град на мъртвите"!!! Ама имало още, два некропола !? Значи само "махла"или "квартал"?

НАЙ-ГОЛЕМИЯ АРХЕОЛОГ В БЪЛГАРИЯ Е КИТОВ- САМАТА ФАМИЛИЯ ПОЧЕРТАВА ТОВА-ГОЛЯМ....ОТКРИВАТЕЛ НА СЕВТ 3 , НА ЗЛАТНАТА МАСКА И ДР...СКРОМЕН И НЕ ПАРАДИРАЩ...А ТОЗИ СМЕШНИК ОВЧАРОВ ,КОЙТО ПАРАДИРА НА ВСЯКА СНИМКА С НЯКАКВИ ОТКРИТИ ОТ НЕГО БРОНЗОВИ МОНЕТИ И ОКОВИ С КОИТО СА НИ ОКОВАВАЛИ МРЪСНИТЕ ТУРЧАЛЯ Е ПРОСТО ЕДНА САМОХВАЛНА ОВЦА ,КОЯТО ОТГОВАРЯ НА ФАМИЛИЯТА МУ-ОВЧАРОВ....АЗ КАЗАХ