Показаха последните находки на Перперикон

Каменен човешки идол от 5 хилядолетие пр. Хр., бронзова брадва от късната Античност и тракийски боен нож са последните открития на Перперикон.

Обратно в новината

Коментари - Показаха последните находки на Перперикон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Леле, ама много сме се изродили. То това че кой от дето минал и си оставил генетичния материал по нашите земи не е довело до нищо добро. Бог да ни пази!

Някакви мижави предметчета на фона на субсидии от цели 118 хиляди лева. Може да снимаме и няколко болта от Айфеловата кула и тя става рахищение на инвестиции. 100 хиляди делено на 100 заплати е 1000 лева. разделено на три месеца е 300 лева на заплата-грубо пресметнато. Ако не културата, то поне икономиката цъфти. Или нищо не цъфти.

Много разочароващо изказване... Те там на разкопките да не копаят скрап, болтове от бившо АПК или гилзи от военно стрелбище, та дето бръкнеш да изскача никому ненужна железарийка?!? Това, което показват на пресконференцията, е с много различна стойност и не бива така да се опошлява с еснафски сметки на кило! Наистина съм разочарован от подобно изказване точно на този автор...

този Овчаров вече взе да досажда на всички, даже и срещу Господин Б.Димитров си позволи да се изкаже! А той е провилен избор на Господин Бойко Борисов, който неистово работи за България да стане средноевропейска държава! Ще се убедите, че по време на втория мандат всички от ЕС ще искат да идват в БГ, защото тук ще стане като рай!

Чета и се чудя, докаде може да стигне целия тоя цирк? Тази просия за средства вече изглежда гротескно.

Абре Овчаров ... чак пък пето хилядолетие пр.Хр. !? И как идентифицира възраста му бе, др. ппрофесор !? И изобщо - защо не вземете наистина да работите като учени (каквито тръбите по йерихонски че сте), ами мандахерцате разни тинтири-минтири по стриктно съответстващ на вашите махленско-шмекерски гаулайтери модел !?

Какво означава "показаха"? Къде човек може да се запознае с находките от Перперикон и да научи нещо повече? В кой музей са?

Дано да не разпродадат находките според новия закон в частните колекции! Всичко това трябва да е в музея, хората да го виждат, историците да съгласуват науката си. Защото БЪДЕЩЕТО ПРИНАДЛЕЖИ НА ТОЗИ, КОЙТО ВЛАДЕЕ ИСТОРИЯТА!

Е, това ли са великите находки - мирише ми на подхвърлени артефакти с цел да не се спира тази безсмислица? Ами то иманярите вадят на ден по-добри от тези! Нека да се съпоставят разходите по тия находки и дали има някаква възвращаемост на инвестицията!

Защо е нужно доказателство за присъствието българи през 1343 г. по тези места? Не е ли доказано, че те са ли присъствали там отдавна?

да! и доказателството е една монета!!!не знам ,да плача ли или да се смея!!!

просто скриййте го този клоун и "уникалните" му находки както и най ама най големия град

В България "тракийското" не е изгубвано, за да бъде намирано. Много елементарен похват прилагате. В този форум, преди време писах, за един як нож, с богато инкрустирана кания. С него, доскоро са клали животните за религиозни курбани. Представете си, този НОЖ се оказва "тракийска МАХЕЙРА".

С малко математика се вижда, че заплатата на един работник при разкопките е 330 лв/месец (без да са удържани данъци! От къде ще се вземат мераклии да копат в тез жеги за такива мизерни пари? Много е щедра държавата за най-големия град от античността! Срам!

Ееее, некви мощи не са ли открити? Викнете Божидар Димитров, ще ви заформи къде-къде по интересно откритие :)

Не е вярно това . Последните и най-ценни находки открити на Перпирикон са членовете на кабинета на ББ.