Коментари - Предложиха ново решение за връзката на Перник с метрото | dnes.dir.bg
назад

Предложиха ново решение за връзката на Перник с метрото

Транспортни специалисти предлагат ново решение за връзката на Перник със столичното метро.

Обратно в новината

Коментари - Предложиха ново решение за връзката на Перник с метрото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

представям си в скайскраперсити, как се забавляват на такава приумица. сигурно е дъвката на годината в целия форум. добре, че не са чували за дир.бг, че щяха да дойдат и да ги изядат със все парцалите и пишман-специалиста и редактора.

Абе тиквеник, спа ли досега, та чак сега изпълзя от дупката с "великата" си идея. Или завършвате ВУЗ-овете и още с жълто около устата почвате да давате идеи. Инспирото на Сименс за МД3 вече се произвежда. Късно изваден, брат!

Дори е удачно и за трасето до Елин Пелин, дето има немалко пътуващи. Така ще се разтоварят пътническите влакове към Пловдив, ще се ускорят и това ще облегчи експлоатацията. Синхронизирането на движението между БДЖ и метрото може да стане по допълнителен график или по специално коловозно развитие в Г. Баня за влизане в метросистемата. В Германия има подобни системи за градско и извънградско движение.

Подобно решение според мен няма смисъл, най-малкото защото метрото е на много точен интервал, който БДЖ няма да може да спазва. Разумното решение е това, което се прави по света - гарата и станцията на метрото се обединяват в едно. Слизаш от едното и се качваш на другото без голям преход между двете.

Много точно.

Евала. Първо направиха транпорт на бабишкерите по соц. квартлите, сега мислят за де-що селянин има в 60 километра около София, а хората от новите квартали да продължават да задръстват града ни разкаравайки децата с кола до най-близкото училище.Тях транспорт им не трябва. Нищо, че в момента най-много данъци идват от там.

А дано, ама надали... В момента последната спирка на метролъч 3 се строи до светофара на околовръстното. От там до гарата на Горна Баня има приблизително километър и половина на зигзаг през пътечки и улички в квартала включително с нелегано пресичане на жп линията. Не знам защо тази последна спирка на метролъч 3 с гордост я обявяваха като връзка с жп транспорта за Перник?! В нормалните държави двете спирки щяха да бъдат интегрирани...

това би било чудесно, но....дали ще се реализира е друг въпрос иначе абсолютно вярно е че прохода владая в този случай ще се отпуши пък и м. струма също, вредните емисии ще намалеят и няма толкова да врякат от общината но точно заради това ме съмнява в осъществяването му щото трябва да се реве постоянно за да се вдигат такси данъци и т.н.

Коментарът ми бе скрит, не защото е извън темата или съдържа спам, а защото казва истини неудобни за някого в Дирникът. Транспортни псевдо -специалисти не предлагат ново решение за връзката на Перник със столичното метро, а предлагат как СОС да краде и от нови мотриси. Апропо, ще плащат ли и командировъчни на машиниста на метромотрисата за извънградска линия.

За пътуване до друго населено място (обект Перник и Радомир) вместо дневни командировъчни пари ще се заплаща допълнително възнаграждение за пропътуван километър. За извън град София се подсигурява командировъчни и нощувки.

"От реализирането му ще се облагодетелстват и жителите на София, увери Златков, цитиран от БТА." И как ще се облагодетелствам лично аз? Може би като започна да посещавам редовно кукерския карнавал в Перник? Друго какво интересно или полезно има там?

Как какво - университет "П.У.Т.К.А." такава му е абревиатурата - модератора да не си помисли нещо

Перник да стане за София както е в САЩ Вирджиния за столицата Вашингтон (DC).

Пловдив е близо до София,няма и 2 часа с влак!

Може ли метро и до Видин?

Това са пълни безмислици. От кога идиотите от това висше училище могат да мислят. Явно имат двусистемен мозък.

Предлагам мотрисите да отиват до Симитли ,а от там да летят до Банско. Разбира се за целта трябва да закупим от летящите мотриси...

На повечето места в провинцията светофари няма, а вие пишете за метро. Нека първо градски транспорт да пуснат.

Метрото селски транспорт ли е ?

че делото за светофарите в провинцията е в ръцете на местната община. Тук става дума за подобряване на връзката на гражданите със София.

карайте метрото до морето

вижте нещата в Карлсруе Германия и не се мъчете с "нови" решения. Писах ви преди година по транспортния повод. Там има билети над 20 вида по спирките и във влака. Дори за кучета и др. Не се морете, ползвайте гнилия опит.

Бойко не спира да се хвали с метрото от години, но хората от страната му се дразнят, понеже метро има само в София, а за провинцията дума не се обелва!Е, сега ще може да се хвали, че метрото не е само в София!хахах

Аз ще иМвестирам със мои пари от Европа , иСкарани с много труд , за метро от с. Катуница до Софето .

Твърдо НЕ. Не знам точно защо, но съм категорично против. Аз да седна, какви гениални идеи ще измисля, не като тези некадърници, дето мислят само за джоба си.

цъфнахме и вързахме та да правим такива връзки с Перник и Радомир... откачена работа отвсякъде!!! Софийските улици в окаяно състояние, те връзки с тъп перник и мафиотски радомир правят! Остана до Пазарджик да пуснете метрото!!!

Направо до морето. За 1.60 лв до слънчака.

Ее по-Уекичко ги предУагайте тия проекти. Вие се Уяхте.

Защо не Костинброд? Защо не Нови Искър? Защо не Елин Пелин? С какво са по-лощи тези градове, които са по-близо до София?

Защото там има само шопи .

Перник е много по-голям град от изброените от Вас градове. :-)

малка част от перничани работят в София, докато почти всички жители от изброените градове пътуват за работа до София. А какво да кажем за логистичния център в Равно поле? (Лидл, Кауфланд, Технополис, Т маркет и т.н.)

няма да измислят нещо умно... И за малките деца е видно, че това е най-кретенската идея на света!

Поредния лумпен-критикан. Идеята изобщо не е лоша.

jingiby

Мечтите са безплатни...

Обещанията също...