Коментари - "Перките са смърт": Рибари поискаха оттегляне на проектозакона за ветропаркове в морето | Днес.dir.bg

"Перките са смърт": Рибари поискаха оттегляне на проектозакона за ветропаркове в морето

Ако бъдат поставени перки в морето, туристическата индустрия ще бъде унищожена, заяви Борислав Гуцанов от БСП

Обратно в новината

Коментари - "Перките са смърт": Рибари поискаха оттегляне на проектозакона за ветропаркове в морето | Днес.dir.bg

Коментари

И как перките пречат на морето….. рибите хвърчат във въздуха и ще се филетират за суши ааааааа

че ако не се вземат мерки да се спре това брутално затопляне на климата, скоро морски туризъм няма да има, защото ще е прекалено горещо за това по нашите географски ширини. Важи не само за България, естествено. Така че е добре да има перки, но на съобразено разстояние от брега, както и не на цялата акватория за риболов (за да може все пак риболов да има).

Дон Кихот възседна старата си изкорубена рибараска лодка, вдигна ръждясалия харпун и се впусна в неравна борба с вятърните мелници. А Санчо Панса погледна неплатения фиш за тока и въздъхна тъжно.

щото е осрано дай още да го осерем да ти се изрежа в мръсната зурла боклук такъв

Поне 10 хиляди да построят.

Напротив перките в морето ще се закрепят милиони миди и ще прочистват морето от гнусотиите от мръсните канали Създават хабитат за рибите. Вън руските Пачи от България

Няма угодия! Тиквата не иска атомни централи, рибарите - перки, зелените - въглища... Дейба тяхната мама глупава, дейба...

Навсякаде Русия ви е в главата

Ако беше нещо хубаво, щяха ли ДБ да натискат за това? Не!

Дайте алтернатива, перките не са добре, соларите не са добре, бензина, нафтата, АЕЦ. Или намираш начин да си независим от чуждите ресурси или зависим до край!!! Кое ще бъде??? Лобизмът е явен от страната на зависимостта, както винаги!!!

Bad,В Черно море риба вече почти няма,освен Медузи.А калкана не се копува,ее освен ,,бедните укри ".

Хайде моля! Черноморските риби са едни от най-вкусните. Сравнете черноморски лефер със средиземноморския ... Разбира се, всяка риба си има предимства и недостатъци. Но като цяло Гуцанов винаги ми е бил противен. Реално могат и двете неща да са съвместими. Не знам какво пречат перките на рибата, но щом естакадата в Шабла не пречи, не мисля, че и перките ще пречат някак си. Друг е въпросът, че трябва да има някакъв разум - да са на повече от 10 километра на вътре в морето, например! И да има компактно място, което да се използва за ветропарк - да речем 10х10 километра. Прави се оразмеряване, инфраструктура и всеки, желаещ да инвестира дава съответната такса на държавата.

goose

Целия Ламанш е в такива, пък нито на туризма по Кале са повлияли, нито на рибата, нито на рибарите ... само на джобовете на петата колона ще повлияят тия перки в морската територия на БГ, ще олекнат. То и за това е целия този вой.

май са верни думите на един мой чичо отпреди 20 години "мойто момче, да знаеш, българинът НЕ е свикнал да му е хубаво"

По начина ми на живот ми остават 10тина години не повече. Искам бензин евтин ток евтин алкохол и курви. Не ми пука за климата и за пъпчивите педераски тинейджъри след мен.

Много малка държавица, но с много прост народ...

Това , че ти си социлано гърчав не означава , че всички хора са

Само петрол и газ и то руски ако е. Нищо друго. Даже ако може и без да плат данъци и акции а то може

Как може бре хорица необразовани. Вятърните турбини са навсякъде по цивилизования свят включително и в морета и океани. Защо са толкова ограничени тези хора по морето. Комплекси да не говорим

За вас русофилите говориш, нали?

Няма...

Е ти може да искаш и да те осиновя, но ще го духаш, идиот! Какво си дал на света освен фекалии и СО2?

всички рибари, хотелиери земеделци тецаджии нефтохимици и мноого други си заслужавате точно това, за което гласувате. като не мислите и 5 дни напред, че тези хора слушат само брюксел и козяк, ше ви съсипят бизнеса, ще емигрирате, а тук ще дойдат маймуните от юг!

Не пречат бе. Помагат даже. Де...а и матряла прост. Във Франция, на много места са забранени със закон. Както впрочем в Австрия, Португалия, Белгия и т.н., където държавта казва в прав текст: Като частни предприемачи имате право да ги строите и да продавате енергия, която ние естествено ще обложим с данъци, по-дебели от тия на минералните масла, щото цялото е, нали така - "вятър работа". Освен това няма как да застанем до вас, щото делата и изплатените обезщетения само за 2020 в Европа са над 878 Милиарда Евраци. Тоест всички ви съдят и с право - научно и неоспоримо доказано е, че благодарение на "перките", и на нищо друго, над 43% от популацията на хищните птици в Германия се е стопила, над 27% от популацията на прелетните такива - също, около половината от щъркелите не летят към Африка, ами умират в Шварцвалд и Елзас, защото инфрачвуковите смущения не им позволяват да се ориентират, Огромен процент от насекомите се размножават прекомерно, което води до измирането и практически изчезването на цели видове от познатата флора , повсеместно заболяване на горите, изчезването на европейския кедър, измирането на червения бук.... Вибрациите предизвиквани от големите (от 80 метра нагоре) перки са сеизмологично документирани и са отговорни за безбройни болести по хора и животни в радиус от 20 до 25 километра. Неслучайно хората в цяла южна Германия (по-умното, по-дълголетно и по-богато население) веднага са на улицата, ако някой продажник реши да им осере живота с подобни лайна. А и накрая, икономическата полза от подобно "динамо" в дългосрочен шплан е не само съмнителна но и отрицателна. В нашия район всяка година се палят по няколко, и им хвръкват перките. Ако не убият никой, поправката им струва повече от построяването (2,4 милиона). Ползата от тях, ако я има е между 400 и 640 хиляди на година. Ае мерси. И, още нещо. Не е съвсем безполезно да се осведомиш или ограмотиш, преди да се праявиш на капацитет по всички въпроси и да се изтропаш "проевропейски" на открито само да видят всички колко верен си на правителствените тезиси. Аре със здраве.

Между партиите няма разлика, правят се на врагове за да манипулират избирателите си. Виж, че като дойдат на власт си променят напълно позициите.

От туризъма се изхранват 300 души, а 250000 преживяват 6 месеца мизерия и 6 месеца безработица. Затова сме в чужбина защото се изхранваме с ТуризЪма. На ол инклузив вземаме бакшиши които всъщност Ресторант мениджър краде за себе си. Тоест тея 250 хиляди вземат огризките от вечерята. Купони за храна на които не се плаща данък. И минимална заплата колкото да не умрът от глад.

goose

Ми айде вземи и се ограмоти и ти, преди да пишеш всичките тия глупости горе?

това имах предвид. Поредната шега на природата, която не може да мисли, ама може да пише. Благодаря за доказателството. Пробвай пак, а. Нищо против - подкрепата ти, макар и несъзнателна е добре дошла

Прав е. Руснаците са намесени абсолютно навсякъде по света, няма дупка където да не се месят.

НЕ ни трябват американски БОКЛУЦИ !!! НЕ ни трябва ВИиваком !!! НЕ ни трявба Шистов газ. НЕ ни трябват вятърни тубини в морето.. Виивкаом разболява всички с РАК и Левкемия.. Където вадят Шистов газ, ОТРАВЯТ почвата , и освен това зашпчват ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ.. От Вятърните турбини в морето, рибите ще измрът, а българските рибари ще останат БЕЗ храна и без Бизнес..

Да плувам с кафеви “ акули”’ да ям развалени кебабчета и да помагам на мафията да си пере парите Почивам в Гърция , Турция и Испания

Фъргай и комютара и тилифона бърже!

А ти намаза ли се с вазелинче?

Осраното, бетонирано българско черноморие? "Убийците" му не са доволни....

Това са комунисти и агенти на Путин, пречат на Шиши Мирчев да лапне комисиона за закончето.

Тук говорим за офшрния клас генератори. С огромните диаметри, по 70, 80 и нагоре метра в радиус. Когато има вятър те шумят и генерират инфразвук. Наистина са опасни и дразнещи.

Защо тук я нама гледната точка на вносителите на законопроекта, а само на конспираторите?! Лъжа 1: "Перките ще се виждат от брега и ще убият туризма ни." Реалност: Вятърните турбини няма да се виждат от брега - те са разположени на 20 до 50 км навътре в морето. Ако нещо пречи на туризма ни, то това е бетонът по Черноморието. Лъжа 2: "Това ще убие риболова." Реалност: Отстоянието между перките е 1 км, т.е. могат да минават рибарски кораби и да поставят рибарски мрежи, без да се пречи на нормалния риболов. Лъжа 3: "Перките ще се поставят на пътя на Via pontica и ще унищожат птиците." Реалност: Турбините са на 20-50 км навътре в морето, далеч от маршрута на птиците, които летят в близост до бреговете. Лъжа 4: "Турбините ще унищожат биоразнообразието в Черно море." Реалност: Няма опасност за морски обитатели, защото преди поставянето им се пуска специален сонар, който ги гони за периода на строителството. След това постаментите се превръщат в развъдник на риби, защото по тях полепват и се развиват треви, мъхове и миди, които привличат риба от цялото море.

Не е вярно че няма да има туристи не няма да са пред Златни пясъци и Албена нито пред Несебър . Ще са в севернат ачаст на Юг от Варна където няма население места. около сепките ще има много миси и риби

Сега като има толкова много колони във водата как ще мога да спа в лодката и да ловя риба...ще се блъскам постоянно.

Ама как ще правим ток от вятъра!? Ами братушките от къде ще цоцкат пари, като те друго освен газ и петрол нямат!?

Виж си там какво е IQ, че заради IQ те блокират по IP.

поредния безмозъчен фен на ДБ и ПП. Не ти ли излезе номерчето за смяна на пола вече , че да се успокоиш малко

до сега Русия си вземаше отработеното гориво за обогатпване. На територията на БГ не е имало хранилища за радиоактивно и отработено гориво. Смелите ПП и ДБ са толкова слабоумни, че грам не им идва на акъла че са просто едни глупци, разяждани от корупция и криещи се зад лицето да сме против Русия. Благодарение на желанието им да лапат подкупи от САЩ, ще започенм да съхраняваме отработеното гориво при нас. Идеята явно е да започнем да складираме и отработеното американско гориво, затова е толкова силен напъна да правим хранилища на наша територия.

Излезе ти номера бегом да си смениш пола и да минаваш на вечна хормонална терапия

поредния полу-мъж сипещ опорки и демократични брътвежи Бегом за 7 ми бустер на Пфайцер, Мама Фондер чака евротатат да капят от подобни балъжи

Не пречат бе. Помагат даже. Де...а и матряла прост. Във Франция, на много места са забранени със закон. Както впрочем в Австрия, Португалия, Белгия и т.н., където държавта казва в прав текст: Като частни предприемачи имате право да ги строите и да продавате енергия, която ние естествено ще обложим с данъци, по-дебели от тия на минералните масла, щото цялото е, нали така - "вятър работа". Освен това няма как да застанем до вас, щото делата и изплатените обезщетения само за 2020 в Европа са над 878 Милиарда Евраци. Тоест всички ви съдят и с право - научно и неоспоримо доказано е, че благодарение на "перките", и на нищо друго, над 43% от популацията на хищните птици в Германия се е стопила, над 27% от популацията на прелетните такива - също, около половината от щъркелите не летят към Африка, ами умират в Шварцвалд и Елзас, защото инфрачвуковите смущения не им позволяват да се ориентират, Огромен процент от насекомите се размножават прекомерно, което води до измирането и практически изчезването на цели видове от познатата флора , повсеместно заболяване на горите, изчезването на европейския кедър, измирането на червения бук.... Вибрациите предизвиквани от големите (от 80 метра нагоре) перки са сеизмологично документирани и са отговорни за безбройни болести по хора и животни в радиус от 20 до 25 километра. Неслучайно хората в цяла южна Германия (по-умното, по-дълголетно и по-богато население) веднага са на улицата, ако някой продажник реши да им осере живота с подобни лайна. А и накрая, икономическата полза от подобно "динамо" в дългосрочен шплан е не само съмнителна но и отрицателна. В нашия район всяка година се палят по няколко, и им хвръкват перките. Ако не убият никой, поправката им струва повече от построяването (2,4 милиона). Ползата от тях, ако я има е между 400 и 640 хиляди на година. Ае мерси. И, още нещо. Не е съвсем безполезно да се осведомиш или ограмотиш, преди да се праявиш на капацитет по всички въпроси и да се изтропаш "проевропейски" на открито само да видят всички колко верен си на правителствените тезиси. Аре със здраве.

Не пречат бе. Помагат даже. Де...а и матряла прост. Във Франция, на много места са забранени със закон. Както впрочем в Австрия, Португалия, Белгия и т.н., където държавта казва в прав текст: Като частни предприемачи имате право да ги строите и да продавате енергия, която ние естествено ще обложим с данъци, по-дебели от тия на минералните масла, щото цялото е, нали така - "вятър работа". Освен това няма как да застанем до вас, щото делата и изплатените обезщетения само за 2020 в Европа са над 878 Милиарда Евраци. Тоест всички ви съдят и с право - научно и неоспоримо доказано е, че благодарение на "перките", и на нищо друго, над 43% от популацията на хищните птици в Германия се е стопила, над 27% от популацията на прелетните такива - също, около половината от щъркелите не летят към Африка, ами умират в Шварцвалд и Елзас, защото инфрачвуковите смущения не им позволяват да се ориентират, Огромен процент от насекомите се размножават прекомерно, което води до измирането и практически изчезването на цели видове от познатата флора , повсеместно заболяване на горите, изчезването на европейския кедър, измирането на червения бук.... Вибрациите предизвиквани от големите (от 80 метра нагоре) перки са сеизмологично документирани и са отговорни за безбройни болести по хора и животни в радиус от 20 до 25 километра. Неслучайно хората в цяла южна Германия (по-умното, по-дълголетно и по-богато население) веднага са на улицата, ако някой продажник реши да им осере живота с подобни лайна. А и накрая, икономическата полза от подобно "динамо" в дългосрочен шплан е не само съмнителна но и отрицателна. В нашия район всяка година се палят по няколко, и им хвръкват перките. Ако не убият никой, поправката им струва повече от построяването (2,4 милиона). Ползата от тях, ако я има е между 400 и 640 хиляди на година. Ае мерси. И, още нещо. Не е съвсем безполезно да се осведомиш или ограмотиш, преди да се праявиш на капацитет по всички въпроси и да се изтропаш "проевропейски" на открито само да видят всички колко верен си на правителствените тезиси. Аре със здраве.

Не пречат бе. Помагат даже. Де...а и матряла прост. Във Франция, на много места са забранени със закон. Както впрочем в Австрия, Португалия, Белгия и т.н., където държавта казва в прав текст: Като частни предприемачи имате право да ги строите и да продавате енергия, която ние естествено ще обложим с данъци, по-дебели от тия на минералните масла, щото цялото е, нали така - "вятър работа". Освен това няма как да застанем до вас, щото делата и изплатените обезщетения само за 2020 в Европа са над 878 Милиарда Евраци. Тоест всички ви съдят и с право - научно и неоспоримо доказано е, че благодарение на "перките", и на нищо друго, над 43% от популацията на хищните птици в Германия се е стопила, над 27% от популацията на прелетните такива - също, около половината от щъркелите не летят към Африка, ами умират в Шварцвалд и Елзас, защото инфрачвуковите смущения не им позволяват да се ориентират, Огромен процент от насекомите се размножават прекомерно, което води до измирането и практически изчезването на цели видове от познатата флора , повсеместно заболяване на горите, изчезването на европейския кедър, измирането на червения бук.... Вибрациите предизвиквани от големите (от 80 метра нагоре) перки са сеизмологично документирани и са отговорни за безбройни болести по хора и животни в радиус от 20 до 25 километра. Неслучайно хората в цяла южна Германия (по-умното, по-дълголетно и по-богато население) веднага са на улицата, ако някой продажник реши да им осере живота с подобни лайна. А и накрая, икономическата полза от подобно "динамо" в дългосрочен шплан е не само съмнителна но и отрицателна. В нашия район всяка година се палят по няколко, и им хвръкват перките. Ако не убият никой, поправката им струва повече от построяването (2,4 милиона). Ползата от тях, ако я има е между 400 и 640 хиляди на година. Ае мерси. И, още нещо. Не е съвсем безполезно да се осведомиш или ограмотиш, преди да се праявиш на капацитет по всички въпроси и да се изтропаш "проевропейски" на открито само да видят всички колко верен си на правителствените тезиси. Аре със здраве.

ела да ти го набия, белким малко мозък ти се влее през задното ЮСБ

Омразата ви към Русия ще унищожи бъдещето на децата ви. Вече всички гледат на тях като на пушечно месо.

Коментари - "Перките са смърт": Рибари поискаха оттегляне на проектозакона за ветропаркове в морето | Днес.dir.bg

"Перките са смърт": Рибари поискаха оттегляне на проектозакона за ветропаркове в морето

Ако бъдат поставени перки в морето, туристическата индустрия ще бъде унищожена, заяви Борислав Гуцанов от БСП

Обратно в новината

Коментари - "Перките са смърт": Рибари поискаха оттегляне на проектозакона за ветропаркове в морето | Днес.dir.bg

Коментари

И как перките пречат на морето….. рибите хвърчат във въздуха и ще се филетират за суши ааааааа

че ако не се вземат мерки да се спре това брутално затопляне на климата, скоро морски туризъм няма да има, защото ще е прекалено горещо за това по нашите географски ширини. Важи не само за България, естествено. Така че е добре да има перки, но на съобразено разстояние от брега, както и не на цялата акватория за риболов (за да може все пак риболов да има).

Дон Кихот възседна старата си изкорубена рибараска лодка, вдигна ръждясалия харпун и се впусна в неравна борба с вятърните мелници. А Санчо Панса погледна неплатения фиш за тока и въздъхна тъжно.

щото е осрано дай още да го осерем да ти се изрежа в мръсната зурла боклук такъв

Поне 10 хиляди да построят.

Напротив перките в морето ще се закрепят милиони миди и ще прочистват морето от гнусотиите от мръсните канали Създават хабитат за рибите. Вън руските Пачи от България

Няма угодия! Тиквата не иска атомни централи, рибарите - перки, зелените - въглища... Дейба тяхната мама глупава, дейба...

Навсякаде Русия ви е в главата

Ако беше нещо хубаво, щяха ли ДБ да натискат за това? Не!

Дайте алтернатива, перките не са добре, соларите не са добре, бензина, нафтата, АЕЦ. Или намираш начин да си независим от чуждите ресурси или зависим до край!!! Кое ще бъде??? Лобизмът е явен от страната на зависимостта, както винаги!!!

Bad,В Черно море риба вече почти няма,освен Медузи.А калкана не се копува,ее освен ,,бедните укри ".

Хайде моля! Черноморските риби са едни от най-вкусните. Сравнете черноморски лефер със средиземноморския ... Разбира се, всяка риба си има предимства и недостатъци. Но като цяло Гуцанов винаги ми е бил противен. Реално могат и двете неща да са съвместими. Не знам какво пречат перките на рибата, но щом естакадата в Шабла не пречи, не мисля, че и перките ще пречат някак си. Друг е въпросът, че трябва да има някакъв разум - да са на повече от 10 километра на вътре в морето, например! И да има компактно място, което да се използва за ветропарк - да речем 10х10 километра. Прави се оразмеряване, инфраструктура и всеки, желаещ да инвестира дава съответната такса на държавата.

goose

Целия Ламанш е в такива, пък нито на туризма по Кале са повлияли, нито на рибата, нито на рибарите ... само на джобовете на петата колона ще повлияят тия перки в морската територия на БГ, ще олекнат. То и за това е целия този вой.

май са верни думите на един мой чичо отпреди 20 години "мойто момче, да знаеш, българинът НЕ е свикнал да му е хубаво"

По начина ми на живот ми остават 10тина години не повече. Искам бензин евтин ток евтин алкохол и курви. Не ми пука за климата и за пъпчивите педераски тинейджъри след мен.

Много малка държавица, но с много прост народ...

Това , че ти си социлано гърчав не означава , че всички хора са

Само петрол и газ и то руски ако е. Нищо друго. Даже ако може и без да плат данъци и акции а то може

Как може бре хорица необразовани. Вятърните турбини са навсякъде по цивилизования свят включително и в морета и океани. Защо са толкова ограничени тези хора по морето. Комплекси да не говорим

За вас русофилите говориш, нали?

Няма...

Е ти може да искаш и да те осиновя, но ще го духаш, идиот! Какво си дал на света освен фекалии и СО2?

всички рибари, хотелиери земеделци тецаджии нефтохимици и мноого други си заслужавате точно това, за което гласувате. като не мислите и 5 дни напред, че тези хора слушат само брюксел и козяк, ше ви съсипят бизнеса, ще емигрирате, а тук ще дойдат маймуните от юг!

Не пречат бе. Помагат даже. Де...а и матряла прост. Във Франция, на много места са забранени със закон. Както впрочем в Австрия, Португалия, Белгия и т.н., където държавта казва в прав текст: Като частни предприемачи имате право да ги строите и да продавате енергия, която ние естествено ще обложим с данъци, по-дебели от тия на минералните масла, щото цялото е, нали така - "вятър работа". Освен това няма как да застанем до вас, щото делата и изплатените обезщетения само за 2020 в Европа са над 878 Милиарда Евраци. Тоест всички ви съдят и с право - научно и неоспоримо доказано е, че благодарение на "перките", и на нищо друго, над 43% от популацията на хищните птици в Германия се е стопила, над 27% от популацията на прелетните такива - също, около половината от щъркелите не летят към Африка, ами умират в Шварцвалд и Елзас, защото инфрачвуковите смущения не им позволяват да се ориентират, Огромен процент от насекомите се размножават прекомерно, което води до измирането и практически изчезването на цели видове от познатата флора , повсеместно заболяване на горите, изчезването на европейския кедър, измирането на червения бук.... Вибрациите предизвиквани от големите (от 80 метра нагоре) перки са сеизмологично документирани и са отговорни за безбройни болести по хора и животни в радиус от 20 до 25 километра. Неслучайно хората в цяла южна Германия (по-умното, по-дълголетно и по-богато население) веднага са на улицата, ако някой продажник реши да им осере живота с подобни лайна. А и накрая, икономическата полза от подобно "динамо" в дългосрочен шплан е не само съмнителна но и отрицателна. В нашия район всяка година се палят по няколко, и им хвръкват перките. Ако не убият никой, поправката им струва повече от построяването (2,4 милиона). Ползата от тях, ако я има е между 400 и 640 хиляди на година. Ае мерси. И, още нещо. Не е съвсем безполезно да се осведомиш или ограмотиш, преди да се праявиш на капацитет по всички въпроси и да се изтропаш "проевропейски" на открито само да видят всички колко верен си на правителствените тезиси. Аре със здраве.

Между партиите няма разлика, правят се на врагове за да манипулират избирателите си. Виж, че като дойдат на власт си променят напълно позициите.

От туризъма се изхранват 300 души, а 250000 преживяват 6 месеца мизерия и 6 месеца безработица. Затова сме в чужбина защото се изхранваме с ТуризЪма. На ол инклузив вземаме бакшиши които всъщност Ресторант мениджър краде за себе си. Тоест тея 250 хиляди вземат огризките от вечерята. Купони за храна на които не се плаща данък. И минимална заплата колкото да не умрът от глад.

goose

Ми айде вземи и се ограмоти и ти, преди да пишеш всичките тия глупости горе?

това имах предвид. Поредната шега на природата, която не може да мисли, ама може да пише. Благодаря за доказателството. Пробвай пак, а. Нищо против - подкрепата ти, макар и несъзнателна е добре дошла

Прав е. Руснаците са намесени абсолютно навсякъде по света, няма дупка където да не се месят.

НЕ ни трябват американски БОКЛУЦИ !!! НЕ ни трябва ВИиваком !!! НЕ ни трявба Шистов газ. НЕ ни трябват вятърни тубини в морето.. Виивкаом разболява всички с РАК и Левкемия.. Където вадят Шистов газ, ОТРАВЯТ почвата , и освен това зашпчват ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ.. От Вятърните турбини в морето, рибите ще измрът, а българските рибари ще останат БЕЗ храна и без Бизнес..

Да плувам с кафеви “ акули”’ да ям развалени кебабчета и да помагам на мафията да си пере парите Почивам в Гърция , Турция и Испания

Фъргай и комютара и тилифона бърже!

А ти намаза ли се с вазелинче?

Осраното, бетонирано българско черноморие? "Убийците" му не са доволни....

Това са комунисти и агенти на Путин, пречат на Шиши Мирчев да лапне комисиона за закончето.

Тук говорим за офшрния клас генератори. С огромните диаметри, по 70, 80 и нагоре метра в радиус. Когато има вятър те шумят и генерират инфразвук. Наистина са опасни и дразнещи.

Защо тук я нама гледната точка на вносителите на законопроекта, а само на конспираторите?! Лъжа 1: "Перките ще се виждат от брега и ще убият туризма ни." Реалност: Вятърните турбини няма да се виждат от брега - те са разположени на 20 до 50 км навътре в морето. Ако нещо пречи на туризма ни, то това е бетонът по Черноморието. Лъжа 2: "Това ще убие риболова." Реалност: Отстоянието между перките е 1 км, т.е. могат да минават рибарски кораби и да поставят рибарски мрежи, без да се пречи на нормалния риболов. Лъжа 3: "Перките ще се поставят на пътя на Via pontica и ще унищожат птиците." Реалност: Турбините са на 20-50 км навътре в морето, далеч от маршрута на птиците, които летят в близост до бреговете. Лъжа 4: "Турбините ще унищожат биоразнообразието в Черно море." Реалност: Няма опасност за морски обитатели, защото преди поставянето им се пуска специален сонар, който ги гони за периода на строителството. След това постаментите се превръщат в развъдник на риби, защото по тях полепват и се развиват треви, мъхове и миди, които привличат риба от цялото море.

Не е вярно че няма да има туристи не няма да са пред Златни пясъци и Албена нито пред Несебър . Ще са в севернат ачаст на Юг от Варна където няма население места. около сепките ще има много миси и риби

Сега като има толкова много колони във водата как ще мога да спа в лодката и да ловя риба...ще се блъскам постоянно.

Ама как ще правим ток от вятъра!? Ами братушките от къде ще цоцкат пари, като те друго освен газ и петрол нямат!?

Виж си там какво е IQ, че заради IQ те блокират по IP.

поредния безмозъчен фен на ДБ и ПП. Не ти ли излезе номерчето за смяна на пола вече , че да се успокоиш малко

до сега Русия си вземаше отработеното гориво за обогатпване. На територията на БГ не е имало хранилища за радиоактивно и отработено гориво. Смелите ПП и ДБ са толкова слабоумни, че грам не им идва на акъла че са просто едни глупци, разяждани от корупция и криещи се зад лицето да сме против Русия. Благодарение на желанието им да лапат подкупи от САЩ, ще започенм да съхраняваме отработеното гориво при нас. Идеята явно е да започнем да складираме и отработеното американско гориво, затова е толкова силен напъна да правим хранилища на наша територия.

Излезе ти номера бегом да си смениш пола и да минаваш на вечна хормонална терапия

поредния полу-мъж сипещ опорки и демократични брътвежи Бегом за 7 ми бустер на Пфайцер, Мама Фондер чака евротатат да капят от подобни балъжи

Не пречат бе. Помагат даже. Де...а и матряла прост. Във Франция, на много места са забранени със закон. Както впрочем в Австрия, Португалия, Белгия и т.н., където държавта казва в прав текст: Като частни предприемачи имате право да ги строите и да продавате енергия, която ние естествено ще обложим с данъци, по-дебели от тия на минералните масла, щото цялото е, нали така - "вятър работа". Освен това няма как да застанем до вас, щото делата и изплатените обезщетения само за 2020 в Европа са над 878 Милиарда Евраци. Тоест всички ви съдят и с право - научно и неоспоримо доказано е, че благодарение на "перките", и на нищо друго, над 43% от популацията на хищните птици в Германия се е стопила, над 27% от популацията на прелетните такива - също, около половината от щъркелите не летят към Африка, ами умират в Шварцвалд и Елзас, защото инфрачвуковите смущения не им позволяват да се ориентират, Огромен процент от насекомите се размножават прекомерно, което води до измирането и практически изчезването на цели видове от познатата флора , повсеместно заболяване на горите, изчезването на европейския кедър, измирането на червения бук.... Вибрациите предизвиквани от големите (от 80 метра нагоре) перки са сеизмологично документирани и са отговорни за безбройни болести по хора и животни в радиус от 20 до 25 километра. Неслучайно хората в цяла южна Германия (по-умното, по-дълголетно и по-богато население) веднага са на улицата, ако някой продажник реши да им осере живота с подобни лайна. А и накрая, икономическата полза от подобно "динамо" в дългосрочен шплан е не само съмнителна но и отрицателна. В нашия район всяка година се палят по няколко, и им хвръкват перките. Ако не убият никой, поправката им струва повече от построяването (2,4 милиона). Ползата от тях, ако я има е между 400 и 640 хиляди на година. Ае мерси. И, още нещо. Не е съвсем безполезно да се осведомиш или ограмотиш, преди да се праявиш на капацитет по всички въпроси и да се изтропаш "проевропейски" на открито само да видят всички колко верен си на правителствените тезиси. Аре със здраве.

Не пречат бе. Помагат даже. Де...а и матряла прост. Във Франция, на много места са забранени със закон. Както впрочем в Австрия, Португалия, Белгия и т.н., където държавта казва в прав текст: Като частни предприемачи имате право да ги строите и да продавате енергия, която ние естествено ще обложим с данъци, по-дебели от тия на минералните масла, щото цялото е, нали така - "вятър работа". Освен това няма как да застанем до вас, щото делата и изплатените обезщетения само за 2020 в Европа са над 878 Милиарда Евраци. Тоест всички ви съдят и с право - научно и неоспоримо доказано е, че благодарение на "перките", и на нищо друго, над 43% от популацията на хищните птици в Германия се е стопила, над 27% от популацията на прелетните такива - също, около половината от щъркелите не летят към Африка, ами умират в Шварцвалд и Елзас, защото инфрачвуковите смущения не им позволяват да се ориентират, Огромен процент от насекомите се размножават прекомерно, което води до измирането и практически изчезването на цели видове от познатата флора , повсеместно заболяване на горите, изчезването на европейския кедър, измирането на червения бук.... Вибрациите предизвиквани от големите (от 80 метра нагоре) перки са сеизмологично документирани и са отговорни за безбройни болести по хора и животни в радиус от 20 до 25 километра. Неслучайно хората в цяла южна Германия (по-умното, по-дълголетно и по-богато население) веднага са на улицата, ако някой продажник реши да им осере живота с подобни лайна. А и накрая, икономическата полза от подобно "динамо" в дългосрочен шплан е не само съмнителна но и отрицателна. В нашия район всяка година се палят по няколко, и им хвръкват перките. Ако не убият никой, поправката им струва повече от построяването (2,4 милиона). Ползата от тях, ако я има е между 400 и 640 хиляди на година. Ае мерси. И, още нещо. Не е съвсем безполезно да се осведомиш или ограмотиш, преди да се праявиш на капацитет по всички въпроси и да се изтропаш "проевропейски" на открито само да видят всички колко верен си на правителствените тезиси. Аре със здраве.

Не пречат бе. Помагат даже. Де...а и матряла прост. Във Франция, на много места са забранени със закон. Както впрочем в Австрия, Португалия, Белгия и т.н., където държавта казва в прав текст: Като частни предприемачи имате право да ги строите и да продавате енергия, която ние естествено ще обложим с данъци, по-дебели от тия на минералните масла, щото цялото е, нали така - "вятър работа". Освен това няма как да застанем до вас, щото делата и изплатените обезщетения само за 2020 в Европа са над 878 Милиарда Евраци. Тоест всички ви съдят и с право - научно и неоспоримо доказано е, че благодарение на "перките", и на нищо друго, над 43% от популацията на хищните птици в Германия се е стопила, над 27% от популацията на прелетните такива - също, около половината от щъркелите не летят към Африка, ами умират в Шварцвалд и Елзас, защото инфрачвуковите смущения не им позволяват да се ориентират, Огромен процент от насекомите се размножават прекомерно, което води до измирането и практически изчезването на цели видове от познатата флора , повсеместно заболяване на горите, изчезването на европейския кедър, измирането на червения бук.... Вибрациите предизвиквани от големите (от 80 метра нагоре) перки са сеизмологично документирани и са отговорни за безбройни болести по хора и животни в радиус от 20 до 25 километра. Неслучайно хората в цяла южна Германия (по-умното, по-дълголетно и по-богато население) веднага са на улицата, ако някой продажник реши да им осере живота с подобни лайна. А и накрая, икономическата полза от подобно "динамо" в дългосрочен шплан е не само съмнителна но и отрицателна. В нашия район всяка година се палят по няколко, и им хвръкват перките. Ако не убият никой, поправката им струва повече от построяването (2,4 милиона). Ползата от тях, ако я има е между 400 и 640 хиляди на година. Ае мерси. И, още нещо. Не е съвсем безполезно да се осведомиш или ограмотиш, преди да се праявиш на капацитет по всички въпроси и да се изтропаш "проевропейски" на открито само да видят всички колко верен си на правителствените тезиси. Аре със здраве.

ела да ти го набия, белким малко мозък ти се влее през задното ЮСБ

Омразата ви към Русия ще унищожи бъдещето на децата ви. Вече всички гледат на тях като на пушечно месо.