Пентагонът поставя под въпрос изтребителя Ф-35

Пентагонът иска преразглеждане на програмите за изтребителя Ф-35 и за два нови президентски самолета "Еър форс 1".

Обратно в новината

Коментари - Пентагонът поставя под въпрос изтребителя Ф-35 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво съмнение бе цялата кочина е под съмнение. единственият им шанс е да изберат Путин за президент а Дони за Вице . Иначе последните 45 шати. Пържо куржофолния след нея тексас и после чикаго с детройта.

Приказваш глупости. Дори доказани патриоти като Стрелков емигрират в щатите. На пазара чух, че Гиркин е забелязан в Калифорния.

Важно е да се възползваш от системата не е важно дали те кефи.

Вместо да се пънете всички като магарета на баир, вземете напишете в чичко Гугъл: топ 10 изтребители за 2016-2017 г. и ще ви стане ясно всичко.

Пускам 5 клипа в тубата и бокса и изведнъж се оказа,че двувитловите самолети нямат аналог и са номер едно!И да направиш справка ей......

След проверка на сенатската комисия за разследване на далаверите в пентагона се оказва, че голяма част от техническите данни на Ф-35 са измислици, а в действителност самолета е с качества, които са еднакви или дори отстъпват на тези на Ф-18 Суперхорнет! Практически Ф-35 е бил инструмент за бандитско ограбване на американския народ, като с огромните суми по проекта са се облажили мафиотските кръгове около Клинтънови!

:))) крокодилски сълзи за ограбения американски народ. Ам кат са нямат умен слънцелик цар да ги води -в Рашка ни грам карупция..

КОРУПЦИЯТА В САЩ Е УМОПОМРАЧИТЕЛНА!!!НО ПРОВАЛА НА Ф35,НЯМА КАК ДА ОПРАВДАЕ РАЗДУТИЯ БЮДЖЕТ!!!САЩ ИМА ТЕПЪРВА ДА СЕ УЧАТ ОТ РУСКИТЕ КОНСТРУКТОРИ КАК СЕ ПРАВЯТ УСПЕШНИ САМОЛЕТИ!!!ТОВА Е САМАТА РЕАЛНОСТ,НЕЗАВИСИМО НА КОГО НЕ МУ ХАРЕСВА!!!ИЗВИНЕТЕ,ЧЕ ВИ СПОДЕЛЯМ ИСТИНАТА!!!

Още едно доказателство, че Тръмп е агент на Путин. Той иска да остави нашите армии от алианса без съвременно въоръжение, за да станем лесна плячка на ватенките.

абе, кои са нашите армии? Българската армия отдавна беше обезоръжена и оставена по бели гащи от предшествениците на Тръмп!

ПАК ФА руския има 8 самолета. Цената е 67 млн долара, което за Русия е непосилно. Ако направят 200 самолета за да са паритет с американците, страната ще изпадне в затруднено финансово положение. Американците могат да произведат достатъчно бройки, колкото си поискат а мурзилажа нека си говори...

Бройките на великия руски самальот са 0. Очакват след 10 години да му сглобят двигател.

Se taia

Къде му е серийното производство? А, забравих, че не могат да му произведат серийно двигателите...

67:8=8 375 000 на бройка. Ако умножим бройката по 200 ще се получи 1 675 000 000$ И това искаш да кажеш е непосилно?!? Та ние изтеглихме 16 000 000 000 Цифрите са други а реалността още по-различна!!! Интересното е,че двамата ти суфльори май май не са прочели както трябва паста ти и те наядоха веднага а то ти една порода с тях!!!

Искаме Тръмп-искаме работни места!Този проблем решава и всички останали!

Ф-22(вече спрян) И Ф-35,са технологични провали,които служат само за източване на държавни средства.

F22 - e спрян защото са построени достатъчно (187 са повече от всички руски 4+) и производството може да бъде възстановено бързо, докато руснаците не могат да се оправят нито с аналоговата документация на Ту160 нито с Т50. А F35 е не само уникален, а ще е водещата платформа на 21век, според.. китайски специалисти ;)

на кукуво лято, може да се започне производството на Ф-22 бързо! Бързо след няколко години!! И Ф-22 е спрян от производство, не защото са произведени достатъчно самолети...Това са пълни глупости на дилетант!! А заради невероятната му цена от близо 350-400 милиона долара парчето, с разходите за създаване...! Затова е и създаден Ф-35...Като евтин аналог на Ф-22...Но нито излезе евтин, нито излезе надежден аналог! Дори след 25 години създаване, Ф-35 не е приет на въоръжение заради минимум 200 конструктивни недосатъка и дефекта! И разработката му струва 2 трилиона долара, а един самолет към 120 милиона......БЕЗ ДВИГАТЕЛЯ!! Двигателя сструва още 25-30 милиона долара! Така че не пиши глупости, само се излагаш като кифладжия!

Хъм, а със санкциите ко става бе, дрогаре? Ами с НАТО? Ко рече Тръмп на пресконференцеята с Тереза Мей, а? Май стана: Човекът (Тръмп) взе парите (руската помощ в кампанията) и каза "Ще видим"... Прецакаха ви за пореден път, ама като сте гламави, никой не ви е виновен. Ся ше рупате шишарки, ще пиете Боярышник и ще хълцате тъжно, тъжно...

симо

Винаги сте били подлеци.

мекеренце? Въпреки приказките ,американските компании продължават да наливат в руската икономика,

Наливат, отливат - Рашка апят в дерме. Цените двойни, кастрюлите празни.

Не знам москалите кво се обаждат, вече толкова войни, а няма свален американски самолет от руски. Глупаците се натрисат сами да летят на руските ковчези , като ги лъжат с някви измислици за скорости, тяги и после падат като круши и пак като инфантили без поука надуват свирката колко са им хубави самолетите , които сами не си купуват . не си ли дават смека, че основния ресурс на руската армия винаги е бил голия живот на безмозъчния руски матрял.

А , имали свален руски самолет от американски?

Ми не, няма...Онзи Ф-16, дето обрули бракмата беше патагонски..Тъпи, ама тъпи..По-тъпи и от овни..А онези, дето помляха руските варели на Саддам и те бяха патагонски

Десетки.

Когато има реален сблъсък между руски самолети,но с руски пилоти вътре ще има повече от достатъчно.

Абе козякски олигофрен:) Я виж, кой е аса с най-много победи в Корейската война..И тогава сери със свойто незнание по сайтовете:) Това е съветския ас Пепеляев, свали над 23 краварски Сейбъра:) Дори сърбите свалиха краварската стелт щайга Ф-117 със ЗРК С-125 Нева, от 60 години на миналия век! И затова всички Ф-117 бяха изтеглени от въоръжение:)

Т.е. в Пустинна буря не участваха F117 така ли ? :))) Я вземи се гръмни..

Тъпите к*пелдаци едвам запомнят номерчето на биесиепие, ти ги търсиш да знаят нещо си..Папагалите знаят повече неща от българските съветофили..Те и в казарма не са ходили, като Серж и Сидеров, затова възхваляват руските боклуци...Щото си нямат идея, какви боклуци са...

В КЕЧа или в Трудови войски, да те клатят мангалите?:) И не си виждал Калашник през живота си нали?:) Но затова резани патки си виждал бол?:)

през корейска война руски мигове сваляли американските машини като круши. Започни от там и продължавай с история във виетнамско небе.

"Раптор"-ът обаче има ред слабости, заради които месеци наред не изпълняваше полети, коментира Франс прес, цитирана от БТА. Години наред инженерите се бореха срещу проблем в инсталацията за подаване на кислород в кабината, заради който някои пилоти отказваха да летят с тези машини.

Извинявам се, някой знае ли, къде е Топалов, защо не участва в Вейк-ан-Зее?

Защото участва в Гибралтар

Защото не го заслужаваме.

Фактите, червени малоумници са, че колкото пъти са се сблъсквали американски и руски оръжия, всеки път резултатът е бил един и същ...Купища отломки от руски бракми и тук-там одраскани американски..Ей такива са фактите.Пиячите на антифриз са толкова изостанали, че се молеха на хората да дойдат да извадят труповете от ''най-модерната'' им подводница

образованието си започни от корейска война, първият сблъсък на миговете с американски. След това продължи с виетнамско небе и т. н. Откъде се взимат такива незнаещи.

Абе малоумния олигофрен:) Я сега кажи, колко супер пупер скапани американски Абрамси, Брадлита иХамъри изгоряха в Ирак и Афганистан от старите руски РПГ-7......Унищожаваха ги с руски оръжия от 60 години на миналия век! А джихадистите от ИДИЛ, дори взривяваха Абрамсите, на дистанци от по 3-5 километра, със старите руски ПТРК Фагот и Конкурс! В нета и туба бол клипчета:) Ето сложи в гуглето: ABRAMS Tanks destroyed ...И циври като малка европедка:)

Толкова си жалък,че и презрение не ти се полага Орсе

Не е жалък. Седесар е.

Канада отказа да ги купува също...

А, кажи го на Дъ Канейдиън , онзи там , малко по-надолу.

Той няма нищо общо с Канада...

Въпреки огромната си цена, програмата има силна двупартийна подкрепа в Конгреса, където законодателите смятат, че този самолет е от ключово значение за националната сигурност на САЩ. Двустранна е краварската подкрепа за тая щайга Ф-35, защото парите за тази финансова черна дупка Ф-35, потъват в джобовете на хора и от двете партии...Факт! Пентагона, се превърна в най-голямата машина за кражба на държавни парите на американските данъкоплатци! След това е здравното осигуряване!

Купувачи на Ф35: Европа+ Австралия, Япония, Сингапур; Купувачи на Су35: Китай с 24 броя (колкото за копирната машина)

Прости и господи те не знаят какво правят

Както се видя от нападението над Украйна ,нашественици подпалили сирия влязоха в Черно море с обмно обсебени US battle ships след манипулиран от черни масови убиици акт в Волго град..

Само парите за програмата за тоя самолет са повече от бюджета на Рашка - Хахахаааа......и тия с ботушите тръгнали да се мерят с ХЕГЕМОНА !!!

ти не разбра ли че не си за тука,отивай да ръсиш глупости на друго място

Кой идиот си е дал парите за некадърник като теб??

Еххх, овча главо..овча главо..Тия от Козяк, направокаккви некадърни сорсчета наемат..Не е истина..Сега обясни как руснаците с една десета от бюджета на американците, успяха за 2-3 години да си обновят на 80% въоръжението.....А лудите крави, след 25 години проектиране и 2 трилиона долара още не са успели да подкарят бъгавия Ф-35, да лети и да се бие като хората.....Те руснаците за 2 трилиона долара, сигурно щяха вече да строят звездни разрушители!

Само от един стар СУ 24 вашите моряци се изпонаср...ха

Известно е,че комплексите Пейтриът по време на войната в залива с Ирак от общо 91 изстреляни ракети Скъд прихващат само 45 от тях.При това разхода за рекети прихващачи е бил 158 броя. Параметрите на тази уж перфекта система са жалки.Височината и далечината на прихващане са 7 на 20 километра от прикриващият обект. При С-400 аналогичният купол за прикриване е 400 километра, а прихващането и изчисляването на траекторията става още на 600 км.от прикриваният обект.

Експерти сравняват възможностите на Су-35 с F-35, най-новия изтребител 5-то поколение, разработен като по-евтина алтернатива на безкомпромисния F-22. Далечината на полета на Су-35 е 3600 км.,а на F-35 2520 км. с повече от 1000 км. Су-35 може да носи 12 ракети за въздушен бой срещу 10 при F-35. Максималната скорост на Су-35 е 2500 срещу 1700 км/час, а това означава, че F-35 не може при неблагоприятни условия да се отклони от боя със Су-35, който пък винаги може да излезе от схватката. Никой самолет в света не може да се сравни със Су-35 по маневреност. Експерти правят извод, че при равни условия Су-35 превръща F-35 в оръжие, годно за борба с ВВС на третия свят. Су-35 се оценява на 45 милиона долара, а цената на F-35 е около 122 млн. долара.

Грешка! Цената на Ф-35 е 122 милиона....Но без двигателя! Двигателя струва още към 20-30 милиона! За едн Ф-35...Ще си купиш три Су-35!!!! А Ф-35, дори с един Су-35 не може да се справи! Та дори новия МиГ-35, го декласира тоя картоф Ф-35!

абе остави ги да дишат не им разваляй съботата:)

Колко маневрен е Су35 и колко всеракурсните AIM-9X , а сладурче? И кой какво вижда на радара: пилотът на Ф35- коледна елха, този на Су35 : "Чьортпабери"

При сериозни радиосмущения и двамата пилоти не виждат нищо на радара. Тогава има значение само кой какво може в близък бой. А F-35 в близък бой и нашите недотренирани летци с МИГ-29 ще го направят смешен

черни терористи и масови убиици следят и този самолет с точност до 3 микро метра обемни както колите на МВР у нас..Експерти да огледат полет на МИГ 29 н когато генерала Радев подаде оставка .. От близо се видя че самолета бе поврен от телефон джебен можеше да падне и да убие много хора.>Терористите произвеждат холограми и други с обсебени човешки хардуерно софтуерни техники

в краина сметка главната роля я играи пилота, американците нямат мъде като руснаците, защото не са патриоти а роби на банката,кои американец ще отиде да умре за маиката родина? и за дира:никнеима е нещо като асунто-връзка с написаното, ако имате някаква неграмотна като десислава атанасова, която трии, по добре я прогонете

черни терористи и масови убиици следят и този самолет с точност до 3 микро метра обемни както колите на МВР у нас

Е. логично е да се позамислят дали да харчат още пари..След като видяха технологичното ниво на руските бракми..Ф-16 ги брули, като круши...А модел от 80-те....

пък дали не е защото видяха че няма смисъл да дават толкова пари пак да са много много назад?Ти кво ша кажеш?

а поне си разбирач F-16 има ли векторна тяга като нашите 29ки,да не говориме за по модерни 29ки или пък някви си СУ?

по малко да пиеш сутрин, дори да е събота. Достоинства на руски изтребители и на американски такива са известни. За сега в компютерни тренажерни зали, руските Мигове и Сухой бият, според австралийци. Що се отнася до Ф 35, самите американци пишат, че са попрекалили с цената му. Изобщо в момента нито едните имат проблеми, нито другите. В момента съвсем други неща излизат напред, кой ще използва по напред достижения на нелинейната физика, той ще има хиперзвукови машини с невероятни скорости. Конкуренцията е здрава, и започна от корейска война, когато още първите мигове сваляха американските машини, като круши.

Големи авиационни специалисти има тук! Няма що! Моето мнение е , че не може да се каже кой боен самолет е по-добър докато не се срещнат във въздуха в реална бойна обстановка, водени с равноподготвени пилоти и равностоен наземен персонал - войните след 2-та световна са го показали ясно.

Има примери от историята. Немските "Тигри" срущу съветския Т-34. Определено Т-34 е по ниско технологичен и това му дава предимство-произвеждали са ги с хиляди.В реална война има не само технологии и не винаги по скъпото побеждава.

Американски терористи,много умувате.Просто е,обаждате се на руснаците,уговаряте се за място и време,вдигате 5-6 самолета,те вдигат толкова,избиват ви като кучета и прекратявате военната програма за кражба.Ясно е на всички,че когато нямате военно и техническо превъзходство сте на нивото на някое африканско племе/всеки ви бие/.

Уха! За 400 млрд. долара. колко су-та могат да си купят!!! Шо се занимават с глупости. да си правят гемеота там...

Руски изтребител 4 ++ е много по-добър от американски 5 --

Единственото предимство на руските щайги пред американските самолети е, че са евтини. Друго предимство НЯМА !!! Но това е разбираемо....все пак в САЩ хората работят за 4-5000$ на месец, а в Колхоза се гърчат за 1500$ на година - ФАКТ !!!

Щайга е главата ти.

ти много гоуем ше доеш само с факти работиш,ма кой си ти та че ми каеш кое е факт и кое не бе

е жалко че те изтриха много добре го беше написал че фактите са ти от нета аз кривогледия киртак ша ти простим,ясно е че си проззз

факт е че самолетите се поручват от американскара армия а се плащат от конгреса и сената... вав армията ги всички искат както и вав парламента им.. министара или президента могат махимално да сменат сефа на проекта ф35 и нищо побече ама поручките са вече поручани от армията, оддавна, дазе и сус цените.. единствено които може да спре проекта е конгреса сус сената.. днес матц сус трумп поручаха да се направи таково изледване.. боинг реално нема стеалт течнологя каквато има локхеед, и ще минат месеци докато излазат резултатите от него.. до като локхеед подписва този месец доставка на 95 самолета за другата година кадето цената пада од 105 на 95 милиона.. това са нарича 10 лрип, после наследва 11 лрип, и после плна продукця кадето според подписаните документъ ще струва броиката 85 мил и сус мотора и от локхеед казаха че вече знаят че ще го постигнат.. това е след 2,3 годинъ а докато боинг направи изледване какво ще могат да предлозат, ф35 ще струва 90 и ще е пред подписване за 85:-), ще има плни боини способности и ще имат кум 400 произведени броики вав света:-), иначе ако спрат проекта ще има искове от 9 даржави които са дали милярди защото този проект е междонароден и всяка дарзава произвезда нещо което се прави само у нея за самолета и заводите на дания например имат подписано производство за. 2200 самолета, аиде на бас че ще спечелат исковете си за милярди на плното производство без да проиведат и гаика.. това трмп от своите лични пари ли ще плаща на норвегя, даня, австраля, британя, холандия, япония, италя и южна кореа?? това са все сериозни дарзавъ..

Братле, много неграмотно, бе! Голям зор вода ли, или ти се отдава?

На крак, протестърски орли! Мурзилките се радват!!!!!!!!!!!!!!

Няколко варела лосион и ...ще ги метем от улиците.

Още една игла в американския сапунен балон.

Крайно време е Тръмп да разбере, че цената няма значение. Колкото каже, толкова долари ще му напечатаме. Важното е да се въртят едни пари.

Споко, бе "Пентагонът", само сменете буквата "Ф" със "Су" (цифрата остава и Ф-35 става Су-35) и ще си спестите много парички за осъществяване на "програмата". Стоката е налична и може да поръчате "он лайн". Доставката е безплатна до летище "Дамаск".

Със Су/Ф35: 1.Стелт? Тц, огромно ЕПР; 2. Безфорсажен свръхзвук? Тц; 3. АФАР? Тц; 4. Работа в мрежа? Тц (то и мрежа няма) и. т.н.

Не разбра ли, че коментарът ми е саркастичен и е в съответствие с днешната политическа обстановка? Какъв Стелт, какви тъпи намеци за "работа в мрежа, която я няма"!

а за вас ще има ли кинти??? хахахахахахахахаха

Интелигентните хора имат професии, а отпорът на простотията е граждански дълг и се прави безплатно.

Като са голяма технология и заблуда-защо ползват Руски спътници.

Случайно да знаеш, душко КОЛКО са американските спътници и колко руските? Разликата е в ПЪТИ, а ГЛОНАС е на ръба на критичния минимум.

Явно соросоидта е уволнена вече - няма ни Щерев, ни Бегеец, ни >>>... под такава тема!?

Давай, безплатно ще те образовам. Какво те интересува?

Признавам, че ни забавляваха.

Многото натрупани трилиони дълг явно вече натежават сериозно на американския бюджет, притеснено ми е много за грантовата подкрепа за нашите десни проекти, стари и нови...:(

авиация! Може да ги модернизираме самолетите за пръскане и ще ни намери икономически изгодно. Ако направим фюзелажа им от промазан с безир брезент, ще станат СТЕЛТ и радар няма да ги хваща.

Ще ги изядат гъсениците напролет.

Ти сега гледай майтапа, Тръмп, като спре F35 и поръча 1000 сута.

На опашката, понеже и руснаците чакат техните...

Пунта армията на Фащ ако иска истинска авиация да си купи Мигове,Сута и разбира се да се помолят културно на Путин да им прати и авио -инструктори!!!!!!!!!!!!!!!

Шило

И какво шизлиза? Че програмата за Ф 35 е просто програма за изсмукване на пари?

Добро утро.То и НАТО е със същата цел,никой не ги напада ама те смучат едни пари.

Потърси фабриката на LM във Fort Worth как изглежда, пък да сравниш с цеховете на ОАК/Сухой, където впечатляват само немската и швейцарска машинария ;)

На Тръмп му трябват пари за оградата с Мексико. За това спира Ф 35

Не, ще прави външна тоалетна в Белия дом ! :))))

но сега ма луксозен хотел. Спестявал си заплатата и от командировки до СССР!

Сигурно си прав. Ама би ли коментирал, че цената на СУ-тата 4++ е между 17 и 25 милиона долара за 1 брой, а цената на така наречения Раптор тръгва от 377 млн. и ще спре 4 пъти по далеч. То верно, че е добър самолета, ама има едно понятие качество към цена. И тогава .... накъде !?

Щатите са държавата където изсмукването на средства от хазната е достигнало съвършенството.Много хора казват:Ами нали е поръчан и от други страни!?Това показва как са свързани хората които контролират оръжейните комплекси по света.Понеже там се разпределят големите пари, става ясно какви хора стоят в сянката.Но като има данъкоплатци, които е лесно да бъдат манипулирани с заплахата от. Русия, що да не бъде приложен принципа:Едни наши фирми да усвоят едни пари!

Само че поне има какво да покажат след като са иразходвали средствата. Възможностите на Ф35 не са под въпрос, а само цената. За разлика от руския ВПК и Роскосмос. Там също трошат истински пари, а резултатите са макети, обещания, следвани от оправдания и вечни отлагания.

Шило

Да, показват самолет, който лети. Спор няма. Ама дали превъзхожда чак толкова останалите, че да си заслужава парите? Явно-не.

То основно американските оръжия са за показване, или най много използване срещу държави от третия свят.Ако наистина работеха и превишаваха възможностите на Русия, досега да се бяха пробвали там.Ама не им стиска.Което Русия постига със неизмеримо по малък бюджет.

Няма чудно в това - В2 не лети,защо?Струва "само" 2 милиарда за бройка,ами ако падне,дори от самосебе си?!?!F35 е претъпкн с технологии...това се тълкува вече в САЩ като психоотклонение.А колко струва...а дали е чак толкова недосегаем?АМИ АКО СЕ ОКАЖЕ КАТО НЕВИДИМКАТА В СЪРБИЯ?Това са колебанията за един неизпитан в бой дори претъпкан с технологии самолет.А дали руснаците са в Сурия само заради Асад или "изпитания в бой"???

Лети, лети, душко. Не си отговаряй само ако си зле информиран.

Информацията от "Дефанс уърд" е путинова информация,не знеш ли!?!?!?:-):-):-)Извън САЩ е летял САМО до Ирак и то до там САМО над вода,щото руските подводници нямат С400,както о американските ь- Пейтриат,ДУШКО...:-):-):-)

Отдавна се говори че Ф 35 е сбъркан като концепция. Замислен да бъде универсален, подобно на швейцарско ножче той реално не изпълнява нито една от задачите си на нивото на специализираните самолети.

Т50/ПАК ФА също е замислен като 'многофункционален' ;)

Всички нови самолети са прозиведени с много много китайски части. :-) Ако Китай спре производството, Бойнг не можеда произведе цял самолет! За сметка на атова, цените им са като за прозиведени в САЩ при това 3-4 пъти произведение. :-) Красотичка. :-)

В нито един самолет било нов или стар няма никакви китайски части. Независимо дали е руски, американски, шведски или прочие. То това е смисъла на военната техника. Абсолютно независимо производство. При гражданска авиация нещата са други.

Черната кутия на сваления Су24 друго показа.

Частна фирма ( "Локхийд Мартин") проектира, произвежда и доставя за държавна структура (армията) по механизма "конкурс по държавна поръчка". Парите на държавата (данъкоплатеца) отиват в частната фирма.

ти правиш ли разлика между частна фирма, и фирма листвана на борсата? ами да ти обясня - частната фирма има е собственост на един, двама, или не-много хора. фирма листвана на борсата може да е собственост на много хора - наречени акционери. например ако си купиш акция на локхеед мартин за 25з.25 долара парчето ще станеш совственик и ти на част от локхиид мартин. малко е дълго да ти обяснявам повече за управлението на подобни фирми - имам си работата, ама можеш да хванеш някои които разбира малко повече от икономика и финанси да ти обясни.

По-добре си замълчете, че ставате смешни. ;-)

dsco@

Аз си живех с мисълта, че фирмите са два вида - частни и публични. Ако акциите им се търгуват на борсата, са публични. Дори да имат хиляди акционери (Kroger), ако акциите им не са на борсата, се водят частни.

Че е корупционна е корупционна. Но виж само колко държави са замесени, имам предвид са дали заявка за закупуване - Австралия, Канада, Дания, Съединените щати, Израел, Италия, Япония, Норвегия, Холандия, Обединеното кралство и Турция. Самолета наистина е отличен, но финансово това е измамата на века.

Тръмпи е бизнесмен.Не можа да си позволи да харчи луди пари за тенеке с много ограничен жизнен цикъл.ВСВ показа че победата зависи от количеството а не от качеството.Т34 е бил в пъти по лош от немските танкове но е бил в пъти повече на брой.Колки да е добър Ф35.Една добра противовъздушна отбрана и той става скраб.Въобще ролята на изтребителната авиация е силно преувеличена.В една съвременна еойна между що годе равни противници тази авиация в никакъв случай няма да бъде ключов фактор.Ф35 върши работа срещу камилари със сопи но там същата работа щеше да я свърши и МИГ и Ф16 и който и да е самолет.Много скъпа играчка.Тръмп е стиснат.

Пишеш без да знаеш. Т34 е най-добрият танк на ВСВ. Нито един немски среден танк не успява да се доближи до Т34ката като комбинация от маневреност, скорост, надеждност, разстояние изминато с едно зареждане и огнева мощ. Най-добрия немски среден танк и един от най-добрите средни танкове през ВСВ въобще Пантера е произведен през 1943 като е опит за копиране на Т34. Дори формата на купола му е копи пейст, но въпреки безспорните си качества е прекалено тежък за среден танк и като скорост и маневреност отстъпва. За да намалят прекалената му тежест немските конструктори свалят от дебелината на страничната бриня, което го прави уязвим в близък бой. Освен Т34 руснаците имат и изключителни тежки танкове КВ2, ИС1, ИС2, които превъзхождат тежките Тигри (които са импровизация в хода на войната), значително . Всичко това е така защото руснаците подготвят нахлуване в Европа още от преди създаването на национал социалистическата партия и изполват всичките ресурси на тази огромна страна само за въоръжаване.

В случая колегата е прав. Т 34 е без конкуренция първите 2 години от войната. Добра комбинация от скорост, маневреност, броня и огнава мощ. След това обаче немците почват да слагат 88 мм оръдия на танковете и нещата стават зле за Т 34. Дори пускането на 85 модификация не решава проблема със слабата огнева мощ на т34. Единствено тежките ис2 донякъде режават проблема със слабите оръдия на съветските танкове и недобрите бронебойни снаряди. Даже реално ИС2 е правел повече поразии на нтанковете със ОФ снаряд отколкото с бронебоен. Ситуацията се променя кардинално в края на войната когато влизат в действие ИС-3, но те реално не участват във войната.

за своя кораб DDG-1000 Zumvalt дали са 4,4 милиарда долара, ама той веднага се поизпочупил, бил върнат за ремонт на двигателите си. Американците печатат доларови хартийки нон-стоп, цялата им държава и народът им живеят на кредит, потънали в дългове и кредити. Нали се спомняте Стелт, на който са му видяли сметка сърбите, без да имат много сложна и адски скъпа техника.

Ф 35 представлява много грозна гледка пред елегантния МиГ 35

И Поршето изглежда грозно в сравнение със ЗАЗ-ката. :)

На украйнците ЗаЗката наистина е грозна!

Напротив. Това е най-добрия изтребител в момента в света. Засега. Няма още пълни данни за руския Т-50. Т-50 е работното му название. Разработва се от конструкторското бюро Сухой и за сега в етап изпитания. Когато влезе на въоръжение ще е СУ - нещо си.Сегашните СУ-та когато са били на експериментален етап също са носели имато Т- ... Голямата разлика идва в цените. Тя е наистина умопомрачителна.

МиГ 35 е умалено и угрознено копие на Су27. А интегралната аеродинамична схема и измислена в САЩ.

Красотата е относително понятия - зад малкия нос на Ф35 стои несъизмеримо по-мощен радар от този в големите клюнове на Су и Миг. Всъщност АФАР Жук-а на Мига въобще не е готов - импортозамещението се оказа 'вдерме'.