Пентагонът обвини китайски пилоти за агресивна маневра срещу американски самолет (видео)

Видеоклип показа изтребител, който минава пред носа на АрСи-135 и пилотската кабина се тресе от турбуленцията

Обратно в новината

Коментари - Пентагонът обвини китайски пилоти за агресивна маневра срещу американски самолет (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ах тея агресивни китайци кал агресивно летят в Южно Китайско море, до границата на Китай, а добрите демократични американци защитават националната си сигурност на 10000 км от границата си

Ами нормално е около Китай да летят китайци. Въпросът е защо летят и американци там?

Краварите какво правят там?

Съвместните учения между Русия и Китай вече дават резултат - и китайците започнаха да пилотират непрофесионално.

Щом не е препикал кабината с гориво, не се брои. Китайския пилот да ходи при батковците да го научат. Преди месец чистиха кабината на един самолет от .... защото един СУ-35 не го видял и прелятал на 5 м. от носа. пс. чий го дири американски шпионин там?

Янки, гоу хоум! Yankee go Home!

Главанака, върви си в гората на село На село, в гората, в дивото

dyado Yotso gleda

А американеца кво прай на майка си .....!!??

И какво му е агресивното? Китайският самолет си летеше по предварително зададения маршрут.

Поредните лъжи на Вашингтон, който целят вдигане на напрежението между САЩ и Китай и търсене на оправдание да нарекат и Китай агресор. Ако човек погледне изображението от видеото, преди още да го е пуснал, където ясно се вижда "агресивния" изтребител и го сравни с изображенията на J-16 в Гугъл, ще забележи веднага, че разстоянието между големите и малките крила на опашката на J-16 e видимо по-голямо, отколкото това изтребителя "егресор". При J-16 също така крилата са много по-широки при фюзелажа, което прави и формата им по-различна. Това също се вижда ясно.

Поправка: Разстоянието е видимо по-малко при J-16.

Аз пък помислих, че е било близо до калифорния :))))))))))

Това, че морето се нарича Южнокитайско, не означава, че е на Китай, тъпако!

Да би в краварника седяло, не би чудо видяло.... и нр би купувало китайски памперси в нарушение на ембаргото....

Пилотът на американския самолет изгледа китаеца с поглед "да те ева у тъпия нещастник".

с некое кинжалче между мъдетата...

Много хора, поради примитивното си схващане за света, оправдават подобно поведение с близоста на границата. Първо - на 20 км от сушата започва НЕУТРАЛНА ТЕРИТОРИЯ, т.н. неутрални води. Второ - ако се цели прехващане, с цел сигурност, не се правят ОПАСНИ МАНЕВРИ, а се ЕСКОРТИРА самолета на безопасно разстояние! И последно - ОЧЕВАДНО това е транспортен самолет а не боен. Питам се, пъчещото се китайче на допотопен съветски самальот, дали щеше да си позволи подобна маневра на някой Ф22, че даже и Ф16?! И отговора е: ако му е мил оризения животец, ще бяга с 2000 посока Тайван...

А все пак, като е неутрална, ама е на хиляди километра от американсерските щати, какъв го дири американсерски самолет в неутралнoто въздушно пространство (тези неща се случват там, а не във водата, както невежо си написал), което грани с китайското въздушно пространство? Да правят провокации ли са отишли, да шпионират ли, на разходка за сметка на и без това полуфалиралите американсерски данъкоплатци ли?

Толкова ти разбира кратуната от авиация, личи си.

Първо международни води са на 30 км , второ самолета не е траспортен а шпионски , трето ф16 или ф50 все тая американците гие страх да не се случи същото като с прехвалените им патриоти и четвърто нямат никаква работа там да си охраняват тяхната граница! Ай със здраве!

Как го засече само :) типичен перничанин на светофар ха ха ха. майтапа наастрана, ама всеки взе да се ебава с американците, нещо не ги харесват май

Не харесват, че не могат да анексират Тайван. За това са бесни, оризените купички. А Тайван генерира над 10% от китайската икономика, на 1/1000 от площта им. За това толкова го искат. Но амитата не им го дават и тва си е.

Проблема е че Тайван няма нужда от Анекс! Отдавна ООН и лично САЩ са подписали че е Китайски ...... Точно както и Хонк Конг, който англичаните неохотно върнаха. Не защитавам китайците по никаъв начин ама това са фактите.

После как китайците нямало да бъдат за Русия.

Те краставите магарета през девет баира се събират

Смятай каква смрад е било в самолета на янките като е кацнал. Директно са го подкарали с пароструйката. И отвътре и отвън. Пълен с говна

директно на психолог!

CNN бяха пратили някакъв репортер дето се возише на американски самолет и обяснява колко агресивно се държат китайските изтребители докато те летят на 100 км от китайската граница. Само безмозъчни американци могат да смятат, че всички морета са техни

Без да чета статията, нека отгатна че китайският самолет е летял близко до американските граници..нали така ;-)

Перспектива. КВО ПРАВИ РАЗУЗНАВАТЕЛЕН ТАРАЛЯСНИК НА КРАВАРИЯ В КИТАЙСКО МОРЕ? Следващият път няма да има новина. Просто статистика.

Тия кравари кога ще се научат да си кетят дома?

Дома на индианците имаш предвид?

Южнокитайско море и американски самолет - е те това е нонсенс, а не действията на китайския самолет (който бай дъ уей си лети над собствени териториални води ) спрямо американски смолет, летящ на сумати хиляди километри от родината си...К'ъв го дири там на мама си райна хамбургера?

Какво прави американски военен самолет над Южнокитайско море? Има ли китайски военни самолети над океаните около сащ? Хм?

"Китайски боен самолет извърши "ненужно агресивна" маневра в близост до американски военен самолет над Южнокитайско море" Изниква основателният въпрос какво прави американски военен самолет над Южнокитайско море? Защитава американското въздушно пространство? Или май световната демокрация? Както и да го погледне човек, тъпо е една държава да счита цялата планета Земя за своя собственост. Не е само тъпо, това е патология.

САЩ аха, аха да фалират и пак не фалирха. Наздаровье, русофилски нещастни човечета от коментарите. Пак не стана на вашата, няма и да стане, пак ще сте нещастни.. Приготвяйте букета за погребението на русийката, по модела на ссср!

С дълг по-голям от БВП каква държава е САЩ бе малоумник?! Една фалирала империя!!! Може ли с пари назаем да водиш войни за своите интереси, пардон грабежи?! Мислиш ли, че ако нямаха 800 "миролюбиви" военни бази по света, някой ще го интересува американския долар и държавните ценни книжа на САЩ?! Кажи бе смешко?! Къде ви намират такива мухльовци?!

Още не е гласувано. То дори да се гласува, пак е измама.

Защо не правят тия маневри пред Ф-22 или Ф-35, а ги правят все пред дронове и шпионски самолети ?

Щото Ф-22 и Ф-35 не смеят да припарят до там. А дроновете директно ги свалят. Ахахааххааааа....

Щото тия Еф-ове са дърти и не могат да летят толквоа високо

Чета в коментарите че това са международна територията хубаво де ама с бойни самолети и то постоянно това какво искад да покажат своята мощ разбирасе че ще получат съпротива.

Защо този самолет не кръжи около Крим? Трябва Руски изтребители да го препикават, не Китайски!

Тебе са те препикали вече нали ?

Китай е отклонил или не е отговорил на повече от десет искания за разговор от страна на Пентагона. - хихихи.

Китайска ненужно агресивна маневра в близост до американски военен самолет го приведе в състояние на спешна нужда от нужник.

Южно Китайско море е с най-дълга водна граница на Филипините и островите им, както и Малайзия, Бруней и Тайван. Филипините и Тайван са стратегически партньор на САЩ. А морето е кръстено така не от китайците. Така че за чий го дирят там .. Ами имат бази и са партнираща страна. А случката е нарушение на летателните правила над МЕЖДУНАРОДНО въздушно пространство - копейки прости, пишещи под всичко едно и също.

няма да имат бази там, нито "стратегически" "партньори", върху които да паразитират.. Никоя друга даржава не си позволява подобна наглост!

От тук нататък така ще е, всеки ще се гаври с американските самолети и войски. Свиквай трол сополив.

Значи щото Венецуела и Куба са партньори на Русия тя може да си лети около границите им?

Пентагона може да си пуска, каквото си иска видео. Но най-малкото това действие е подозрително. Не е работа на Министерството на отбрата на която и да е държава, да пуска видео в Youtube. И вече идва другото. Какзват, че това бил китайски F-16. Може би експерт може да разбере на разамазаните кадри, какъв е самолета, но чии е, не може по никакъв начин. Никой не може да каже, китайски ли е или не. Освен това, къде е звука? Защо няма звук? Разговора на пилотите няма да потвърди думите на Пентагона ли?

Абе какъв китайски Ф-16 чети поне статията.

Видял съм 16 и съм го прочел като F-16. Нещо друго?

Ама Америка да си стои в своите територии и няма да я безпокоят а така няма как да не го отнесе.

Китай си е вправото каъв го търси Кравара там.

Който и където ги срещна американските самолети, се изгавря с тях. Изгубиха авторитет пред света.

и след тези балони, дето ги надуват с долара, а и оръжията, които изпращат за усраина - напълно безрезултатно, дриго не може и да се очаква!

Те и руzzНАЦИте тека прелитаха със самолетите си, а сега самолетите им изпопадаха :D

хохол подрискан...

САЩ нямат място в южнокитайско море, Китайския самолет си е в територията!

Какво в думата международно , не разбираш ?

Колко много заблудени русофилски нещастници пишат в коментарите.... ВСЕКИ може да лети в международното въздушно пространство, АКО МОЖЕ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИ. САЩ МОГАТ!

И как САЩ могат да си го позволят, щом ДЪЛЖАТ 31 ТРИЛИОНА?

На кого ги дължат тия 31 трилиона ?

На теб ли ги дължат та им държиш сметка?

В това число и китайските самолети могат да си позволят да си хвъркат, където искат, в международното въздушно пространство. Освен това, къде Пентагона видя, че маневрата е агресивна? Другия самолет лети успоредно, след това изпреварва товарния и се отдалечава. Товарния попада за момент в струята на изтребителя, подскача лекинко и това е всичко. Къде е агресията? Къде се вижда, че е китайски?

Какво правят шибаниTe Американци в южно китайско море?

Да не е над ЮжноАмериканско море?! Или? Всички трябва да им козируват? И там ли "пазят" някого? (От кого?)

Опасно поведение на китайски и руски самолети до техните териториални граници? Ха ХА ХА ХА Тея кравари са скандални

още една помпа в балона на фалита си, и сега са им пораснали кирле!

Не си ли седнат на задниците анериканците майката им ше разплачат!

Чий го търсят краварите в Южнокитайско море?! А после пищят като ощипана мома.... Демократи, навсякъде "помагат"...избиха населението на цял континент и се настаниха там...

Красавец е Су-27.

Това щеше да е новина ако текста беше: "...Китайски боен самолет извърши "ненужно агресивна" маневра в близост до американски военен самолет над МЕКСИКАНСКИЯ ЗАЛИВ..." Тогава от пентагона можеха да имат основание да "мрънкат"!

Съединените щати ще продължат да летят, плават и работят... опасно и безотговорно Умиращата империя на злото агонизира и провокира, но бавно и сигурно си отива. И това е добре

Трябва да е станала някаква грешка, няма как локацията да е над Южно китайско море, това е много далеч от Америка!!! Няма как американски самолет да е там, просто няма работа там. Какво да прави там, да провокира към войни ли?

Разбира се действието се развива в непосредствена близост до въздушното пространство на САЩ, нали?

Военновъздушните сили на народно освободителната армия на република Китай ще продъжават неотклонно да защитават независимостта и сигурността на страната и равнопоставеността във въздухоплаването навсякъде, където позволява международното право.

американски военен самолет над Южнокитайско море !? Реват ли хамбургероядците!? А китайски военен самолет в американско море кога!?

Нали имаше някви балони... Стига сте вили като койоти на месечина...

Ма балона военен самолет ли е!? Сигурно си гордостта на хамерика за бълхария!?

на колко километра от брега са разузнавали? Не е ли време да последват дрона "в черно море" ако са на по-малко от 200 км от военни обекти?