Пенсионерка осъди Столична община за 12 000 лв. - счупила си ръцете на разбити плочки

Не са били предприети мерки за обезопасяване на повредените тротоари, пише в мотивите си съдът

Обратно в новината

Коментари - Пенсионерка осъди Столична община за 12 000 лв. - счупила си ръцете на разбити плочки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Твърде ниско обезщетение е отсъдил съде.Трябвало е поне 50000-60000,но и о е малко

Ако се разболееш от РАК, Левкемия или Ослепееш, тогава са виновни фирмите- А1( Емтел) и Виииваком, щото ЗНАЯТ че хората ще се раболеят, но НАРОЧНО слагат Облъчващи станции да разболяват всички. Обаче, тия все още НЕ са ги осъдили !!! Тая Пенсионерка да не би да е Роднина на Фандъкова ??? Кой я е карал да върви по тия плочки ??? Не ги ли е видяла ?? Или нарочно е отишла там за да падне и да иска пари от Общината ??? През Зимата, Като има сняг и някоя кола закъса по пътя, пак ли общината ти е виновна ?? Или, като е замръзнало, има Лед и някой се пързулне, пак ли общината ти е виновна ?? През Лятото, като е горещо, ако някой получи СЛънчев удар, пак ли Общината е виновна ???

Браво на жената! Трябва повече такива жалби и дела, столичната община да се вземе в ръце!

това беше първото което ме впечатли в софия когато си идвах след почти 15г отсъствие. И досега имам клипчета как се влиза в поща, в поликлина и други по стълби с рабити и "плаващи" плочки. Безумно. Това напрежение да гледам все в краката си, да заобикалям и търся откъде да мина ме стресира и едва издържах до заминаването си. Ако имах време щях да съдя общината до дупка само за стреса, който още ми вдига кръвното след толкова години като се сетя. не се изненадах като чух след 3-4 месеца някаква голяма бройка стигнали до пирогов потрошени след първия сняг, съчетано с тротоарите резултата е логичен.И какво? Хората си слагат същите пак да се "грижат" за града им и да им харчат парите неизвестно за какво и никой не ги съди да си вършат работата. А 40000лв е подигравка, сумата вероятно е била 400000 лв, говорим за здраве и за живот, а не повредена продукция ако ще и за милиони.Абе има ли адвокати в тази държава бе, те поне не искат ли да изкарат някой лев че спят. Нали знаете че при инцидент преди бърза помощ е дошъл вече адвоката, защото това им е хляба, къде са в БГ че не скъсали общината от съдене както е във всяка правова държава.

Трябва да направят закон такива глоби да се плащат от заплатите на общинарите. Щом излезе такова решение - хоп, на всички се сваля заплатата пропорционално за да се изплати. За да няма социални проблеми, нека го направят разсрочено плащане така че понижаването на заплатите да не падне под мин. Заплата. Не знам как ги плащат в момента. Сигурен съм че става за сметка на други пера, а не на заплатите. Тук е проблема.

Осъдила е обаче всички нас дето си траем пред гешефтарството на шайката толкова време:((((((

Кажете го на гербаджиите дето не са си чупили ръцете, да ви кажат как Фандъкова е кмет за чудо и приказ....Пълно е с разбити тротоари и нескопосно поставени шахти и куп още неща....Жалки крадливи тикви, нищо повече не са...Обаче и съда като че ли е техен...Абе сложете им парите дето търсят адвокатите на жената....Как определиха , че страданията са 12 000 лв...?? Сигурно по тарифите дето платиха на медиците....по гербаджийски цени за чужди на хунтата хора...За наши хора щяха да ги позлатят!

Защо в чужбима няма разбити тротоари и пропаднали шахти???? България ще се оправи когато тези два въпроса се решат генерално. Логиката е следната всички ходим по разбити нови тротоари и пропаднали шахти на новоасфалтиран път. Сиреч всички го виждаме че се строи некачествено НО НЯМА ОБШЕСТВЕН НАТИСК ТОВА ДА СЕ ПРОМЕНИ. А това е най ниското ниво на развитие на една държава. Тротоари и шахти в 21 в! Когато те станат като в Австрия , тогава и всичко останало ще се промени

Тротоарите в София са в безобразно състояние - изпочупени, хлътнали или "живи" плочки, стърчащи остатъци от ограничителни колчета, знаци и т. н. За последните няколко години имам два чифта обувки, които скъсах в такива "препятствия". Слава Богу без последици за здравето, но жената не е имала този късмет. Много правилно е потърсила правата си в съда, браво и на съдията!

Но ако е гласувала за Фандъкова няма право да се оплаква.

Браво на жената, добре е направила и хубав пример е дала. Човек трябва да си търси правата, а безделниците в общината освен от натиск и гонене от друго не разбират.

Хубаво жената осъдила общината, сега да видим общината кога ще ремонтира въпросното място... Иначе, юруш народе, който има нужда от лев, да прежали една ръка.

Аз се питам само фандъка ще се бръкнели в джоба да ги плати или пак от чужите пари ще си плаща авантата.. Къде е личната ти отговорност фандък с която огласявате всяко отваряне на устите си.

70-годишна жена осъди Столичната община за 12 000 лева Това не значи че кметицата ще ги плати - пак ще си получи заплатата

нещастно комунде? и колко си платил за всяка грешка, грешко нечовешка???

комунисти - герберисти управляват некомпетентно и крадливо вече 76 год. Но не и аз ти си тъпако -герберист

Браво на съдийката, макар че още има възможност да падне присъдата. Но 12 хил. сам малко. 40 хил. е къде-къде по-реална компенсация. И пачата Фъндъкова да плаща, а не да се прави на овчица с блеещо гласче. Нашите тротоари са напаст.

Оставка на мутресата-кмет на София !

В тази ли АФРИКАНСКА столица имотите рЪстАт като невидели и искат луди пари за квадратен метър. Пак да попитам. В ТОВА ли гето?

Баба ми почина от счупванията и уплахата при подобен инцидент на необезопасен от Столична община строителен обект по време на ремонта на ул. Цар Симеон преди 10 години. Браво на жената, че е успяла да си осъди. На мен двама адвокати ми казаха, че това е недоказуемо и да не се занимавам....

Ха-ха, видяха се прославутите, раздухвани от мисирките, ремонти на Фандъкова и ОПГ-ГРОБ. Откраднати милиарди, а тротоарите изглеждат като Бейрут след бомбардировка.

Малко е, но браво!

тъпите се радват, че някой осъдил общината. Да, ама тези 12 000 лева няма да ги плати кметицата, а ще бъдат от нашите данъци.

Ти си тъп бе

Сега всички ние ще платим 12 000 лева на жената, защото кметството не си върши работата. Некадърността на кметицата и ГЕРБ ни излиза през носа. Всяка година преасфалтират едни и същи булеварди, а малките учички са пълна скръб. Гробища. Ама то от гробари какво да очакваш? Само кражби.

В Б-я ако не си гхледаш в краката ще си счипуш главата. Забележете като факт че всички хора дори и в центъра на София си гледат в краката.

да щеплащаданъци, ище си чупи костите срамота

Само?

Браво, само така!