Църквата готви война против телефонните измамници

Църквата обявава война на ало-мафията, съобщи днес "Телеграф", позовавайки се на висши православни духовници.

Обратно в новината

Коментари - Църквата готви война против телефонните измамници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-накрая да се чуе ГЛАСЪТ на Българската царква, извоювана с кръв, с толкова мечти и въжделения в душата българска. По това време на миналия век българите не са можели да се назоват екзархисти, т.е. подвластни на българския екзарх в Тракия и Македония, останали под турска власт, а са се самоопределяли като патриархисти,т.е. подвластни та гръцкия патриарх, според турските архиви, отчитащи преброяването на населението. Та тази днешна Българска църква, натискана и още з5 години в социализма и издигната на пиедестал от българите след 1989 г. мълчаливо гледа, слуша и упорито мълча в съгласие мутрите, бпобоите и разстрелите в демокрацията, грабителството, чалгизирането, опростачването, срива на образованието, обедняването, потъването в блатото на секса, парите, кражбите, лумпизирането, безморалността, безбожието и умирането, и емигрирането на българския народ. Както мълча и пред разкола на Църквата, затъването ѝ в търговия на църковни имоти, далавери, хомосексуализъм. ДАНО ПРОГЛЕДНЕ! ДАЙ БОЖЕ! ДАЙ БОЖЕ ДА СТАНЕ ВОДАЧ НА НАРОДА НИ!

Поздравления!!! Най-накрая Българската църква да направи нещо добро за обществото. Дано идеята се реализира. Възрастните хора в малките населени места трябва да имат някой, на когото да имат доверие и който да ги информира за опасностите, как да се пазят и как да противодействат. Аз виждам един проблем обаче. Всички знаем, че в България всички престъпници плащат "нагоре", за да могат да правят това, което правят. А "нагоре" винаги свършва в един много тесен кръг. А този кръг има три основни цели: 1. Схемата да продължава да се върти, за да има за "нагоре". 2. "Нагоре" да сочи винаги и само на едно място. 3. Да не съществува никой и нищо извън системата "Нагоре". И в този ред на мисли, тази идея противоречи на Точка 1 и "Нагоре" може да намери начин да я спре - някоя компетентна институция и няколко правилно ориентирани медии и тази толкова добра идея ще изчезне.

Църквата най-вече трябва да си ограмоти духовно паството. Възрастните хора, които прекараха живота си в атеизъм, са станали абсолютни материалисти. Наблюдавам пенсионерите, толкова са омотани от всякакви манипулации, че повече от това няма и накъде. В главите им само това какво ще си купят с пенсиите, с парите, изпратени от децата им, с наемите, рентите и т.н. . Храмовете им са хипермаркетите. По цял ден какво пуснали на промоция, каква плазма или някоя и друга бяла или черна техника да си купят, мебелировка да си подменят и т.н. . Вече съвсем рядко виждам възрастни с внуци, да се занимават с тях, да ги учат на нещо. Трупане на пари и вещи, това е животът на много голяма част от възрастните. Свещениците най-напред да ги запознаят с това, че този живот, който живеем, е временен и че нищо няма да си занесат отатък. Оттам трябва да се започне.

като искат да помагат, то да се бръкнат в дълбоките си черни джобове дето са пълни с пари и да дадат на пострадалите от такива измами... това наричам аз помощ... инак никой поп няма да си мръдне дебелия задник и да ходи да обикаля, и да им говори разни неща... с приказки само? това ли е помощта? в бг само на приказки го удряме и си седим гладни... аман от такива действия дето са само приказване и накрая нищо съществено, пф! ама то от човек дето продава свещи, то к'во да очакваш? помощ? от хора дето превърнаха светите храмове в хотели и се прави разюздан секс там, то какво да очакваш? 'айде не на мене тия...

След появата на "следователи" и "полицаи", в алгоритъма на ало-измамите, нищо чудно да се появят и ало-измамници в раса.

обажда се патриарха. сина ви току що се замонаши. Требва да дарувате манастира с ени пари, че иначе...............знаеш. какво ше получите за парите си: протекциа срещу баба гуси, ше го устроиме на работа във магерницата. екстри - ше изучава и ислам, будизам и агностизъм, освен православието, де. да се изучи образова и т.н. сделка имаме ли?

БЕЗ ТЕЛЕФОНИ. Така е най-добре. Изключване, всичко се следи и се знае и така се започва с ало-измамниците... А те не гледат телевизия, не четат вестници... Най вина имат даващите, но с прост човек може ли да се спори. Айде със здраве. Няма идеални хора. Едни не четат, а работят и ги ограбват. Други четат, ама не работят... Всичко в бг е обърнато с главата надолу, а и в Туркие е било същото. Дори много интелигентни не толкова възрастни хора и те са подвеждани в измами и то с доста солидни суми. Дори се говори, че алоизмамниците са казвали-В Бг няма пари, парите са в Т-я. Ама и много по селата прости мюсюлмани са мамени в бг. Жал ми става, но нищо не може да се промени. Тези стари хора кътат и накрая ги дават, а и български не знаят...

И това е гениалната идея?Аз очаквах да пратят специалните части на църквата и да видят сметката та тия(все пак крадат от електората на църквата),а то чакане за благословията на патриарха за да могат поповете да предупреждават хората евентуално(Ще бъде "препоръчано" на поповете). "Църквата е част от живота на хората" И радиото и вестника и/или телевизията също,както и приятелските разговори със съседите(не всички са толкава на зле с акъла),но както се вижда ефект няма.

Нищо лошо в заглавието,нали?! А тоя бюлетин, пардон вестник, не беше ли на Пеевски - Манекена, де?! И как тогава няма да вярваш? А иначе начинанието на Църквата не е лошо. Но къде е държавата, какво прави полицията? А е толкова просто-вЕрвайте ми...Всеки един полуграмотен депутатин внася предложение за нов текст в НК за циганите-измамници.След това се гласува, но...ако има желание, нали?И наказанието да бъде ефективно, не пробация, и незабавно задържане!И на мен се обаждаха тези нагли измамници. Поискаха ми 18 хил. Излъгах ги, че имам налични само 13 хил.! Разговорът стана в присъствието на мой близък. Подлъгах ги да се срещнем в Пловдив/не в Горна Оряховица/, в Капана. Незабавно потърсих полицията, но...последва безсмислен разговор и нищо....Просто и ясно нали? Така приключи...Така продължават измамите, а дали конците не се дърпат от...

А ми църквата ще е - след като тъпите ченгета са едни ПРОСТИ регистратори , а шефката им прави статистиката . Тикво- Тикво погледни до къде докара страната ни .

наивниците ,които гласуваха за една тиква са много ,много безотговорни ,такова чудо сам в Бг .

Сега да се сетят и за бездомните, гладните и отритнатите от обществото... Пример - кухнята за бедни към Храм "Свети Пророк Илия" в София.

"Сега да се сетят и за бездомните, гладните и отритнатите от обществото..." Скъпа Светла, а Вие сещате ли се за тях, какво направихте за тях през последната година за тези хора и кога псоледно бяхте на църква? Тук е пълно с хора които не сътпват в храмовете, но непрекъснато дават съвети какво трябва да направи църквата и този и онзи, а самите те не превят нищо или друго отправят обвинения колко са грешни този и онзи и збарявт че "преди да извадиш съчицата от окото на брата си, трябва да извадиш гредата от твоето".

Г-н Панов, не ме познавате, но си позволявате обиден тон. Това говори най-малкото за лошо възпитание. Автобиография няма да Ви пращам, но, уверявам Ви, помагам. Както с финансови средства, така и с доброволен труд. По-лекичко с квалификациите към хора за които нищичко не знаете. А църквата ни е пасивна, това го виждаме всички, затова си позволявам по-горния коментар... Бъдете здрав и помагайте според възможностите си! Ако имате желание, де...

Сегашното БПЦ срами институцията точно както сегашните политици срамят героите, умирали за страната ни.

Откога пък "църквата стана част от живота на хората" ??? Говоря най-вече за висшия клир на БПЦ, който се чуди каква по-нова и лъскава лимузина да си купи! За часовниците даже няма да споменавам ...

Не дават нищо на църквата, измамниците му с измамници.

ЦИНИЧЕН КОМЕНТАР!!! ДОВОЛЕН ЛИ СИ ОТ СЕБЕ СИ?! НАШАТА ЦЪРКВА Е МНОГО ПО-ОРИЕНТИРАНА КЪМ ЧОВЕКА ОТ ВСИЧКИ ЗАПАДНИ КОНГРЕГАЦИИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО!!! ПОГЛЕДНИ КАКВИ ШОУТА СПРЕТВАТ ТЕХНИТЕ ПАСТОРИ,ДА ТИ ПРИЗЛЕЕ ПРОСТО!!!

На Подслушвачи, тая зган, нечиста, ще се обяви ли война, или анатема? Щото, много са си разпасали, пояса, слет 6 дела и 9 оправдания на Цеца

една война, която бпц ще изгуби.....

Непрекъснато се впряга каруцата пред коня тоест не се пледира за залавяне и съдене на измамниците а да се ограмотяват хората как да не ги лъжат.Винаги ще се намерят нови и нови начини за измама и престъпниците ще печелят огромни суми докато не принудим корумпираната ни държава да ги спре.Църквата може да помогне в тази борба но трбва да се изправи срещу държавните престъпници а това по силата на най-близката и история е невъзможно. .

Време е БПЦ да започне да демонстрира, че наистина се интересува от добруването на миряните. Не, че няма отделни благородни прояви като неделната кухня и милостиня в някои храмове и отчето с приюта за майки с деца, но такава национално значима кампания определено липсваше и е добре дошла!

А ако си поп на село, трябва да чакаш благословията на църквата, за да напомняш на хората от време на време, иначе не може ли????

уточнение

Всичко може, само че аз не знам за поп на едно село. Повечето обикалят няколко села.

Църквата се загрижила за миряните, че се появила конкуренция.

След като патриарха благослови,поне църковния клир ще е предупреден.

Трябва благословия от църквата, за да си човек и да напомняш от време на време на възрастните хора да бъдат внимателни ли??? Тая църква трябва да се срамува от себе си и решенията си, а не с гордост да ги огласява!!!! След това се чудят що хората не влизат в църкви вече - да вземат да погледнат себе си първо! Срам, Срам!!!!

Едно, полезно за хората, нещо да свърши църквата.