Коментари - Пенсионери на протест срещу ниските пенсии и високите цени (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да се протестира затова с незабавна заповед на Министъра на отбраната и МВР да се спрат пенсиите на около 8000 служители на МО и МВР които в момента работят и взимат пенсия.Средно същите взимат 1600 лв.заплата и 900 лв.пенсия.Веднага ще се освободят 7 милиона лв.с които могат да се увеличат с 15лв.пенсиите на най бедните 500000 пенсионери

Получавали 180 лева заплата, сега взимат 300 лева пенсия и мрънкат! А ако взимахте 120 лева пенсия, колкото всъщност ви се полага при тази заплата, а?

Пенсионерите в България са два милиона и половина души и според Велизар Енчев това е "цяла армия". Той искаше да е неен "главнокомандващ", да се намърда в парламента, да разпределя благата и да води старците към "червения рай". Но не му излязоха сметките. На снимките си личи колко хора са излезли от армията му - има-няма един автобус хора.

Този Велизар Енчев пенсионер ли е? И ако да, колко голяма пенсия взима като бивш депутат. Не го ли е срам да иска да му я вдигнат? Освен, ако не "протестира" да се намали разликата между максималната и минималната, която сега е над 5 пъти. Тогава бих го подкрепил дори и аз. Т.е. максималната пенсия да се намали и с тези пари да се повиши минималната пенсия.

Може би е добра пенсията на Енчев, не знам. Но това означава, че е излязъл не за своята пенсия, а за тази на майка ти и баща ти.

как се намалява пенсията на човек, който е правил пенсионни вноски на голяма база?

ПенЦийте в браЦка раССия са колкото тези в Бг! Ама защо никой червен дъртак не протестира там и да иска оставката на Путя Шеломов се чудя! :)

Ние сме в Европейския съюз. Какви промоции правиш, тъпчо?

Е добитък, да ме прощават животинките.

Абе, Софра. Ти си тъпо парче. Да не си правен на две ракии, три мастики и четири бири? Нищо лично. Само питам.

Романов, ти си формен идиот. Енчев е толкова патриот, колкото аз съм идиот.

че и малко дипломат беше Велизар Енчев ,ще каже ли каква му е пенсията.Навярно чака да падне тавана на пенсиите за да вземе реално изчислената му.Най малко този боклук има право да води пенсионерите.Добре,че много малко хора му се хващат на акъла.

Не е старо, доколкото знам. И не е ченге, а офицер от разузнаването на НРБ и РБ в Югославия на Тито и Милошевич. Прочети му книгата за разузнаването и ще си затвориш мръсната уста. Не, по-добре продължавай да храчиш по разузнавачите. Днес е вашето време, времето на подлеците.

Министър Бисер Петков, НЕ ОТГОВОРИ НА НАШИЯ, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ, ЗАДАВАН ВЪПРОС: КОГА, НАЙ ПОСЛЕ, ВАШЕТО МИНИСТЕРСТВО, ВИЕ ЛИЧНО, ЩЕ ПОСТАВИТЕ ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ И ЗА РЕШЕНИЕ ПРЕД ПРЕЗИДЕНТА И ПРЕД ПРЕМИЕРА НАШИЯТ ВЪПРОС ЗА ПРЕИЗЧИСЛЯВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ НА МАЛКАТА ГРУПА, ВСЕ ОЩЕ ЖИВИ ХОРА, РАБОТИЛИ СЪВЕСТНО 40-45 ГОДИНИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ, В ПЪЛНО СЪОТВЕТСТВИЕ С ДНЕШНИТЕ ОТПУСКАНИ ПЕНСИИ? АКО ВИЕ И ТОЗИ ПЪТ НЕ ОТГОВОРИТЕ ПУБЛИЧНО , ЩЕ ОТНЕСЕМ ВЪПРОСА ПРЕД ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЗА ПЪЛНАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ТАЗИ ГРУПА ХОРА В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ПОСТАВЯНЕТО И ОТ ВАС В АБСОЛЮТНО НЕСЪОТВЕТСТВИЕ С ВРЕМЕТО, В КОЕТО ЖИВЕЕМ.

Имам следното предложение: Борисов да откаже пушенето на пури и парите за пурите му да бъдат дадени на най-бедните пенсионери! Цената на пушените от него пури е 400 лв. за 1 бр.Пита се в задачата колко пури изпушва премиера ни на ден.

Когато нашите бащи и майки са строели България, много от хората, които пишат сега - дори не са били запланувани. Когато са ходили на "доброволни" бригади - да чистят терени за строежи, да помагат в селското стопанство, тези младежи нямат понятие от доброволен труд. Сега всичко е за пари. Обаче самият Б.Б. каза -това което е построено, ние не можем да го боядисаме. Трябва да има уважение !

Когато се вдигат пенсиите, защо не се вдигат всичките с еднакъв процент. Тогава ще се вдига и таванът за получаване с този процент. По този начин ще се доближим до Европа. А не както сега изравняване между осигурени максимално и осигурени на минималната заплата.

Пълни глупости, пенсиите изобщо не трябва да се вдигат... е с изключение на моята след време:-)

Ама дали ще го доживееш това време? С това здравеопазване и с тази пенсионна система? А дано, ама надали....

Браво бе младежи !Смърт на пенсионерите!!! Ха така. Плюете на всичко съотворено с удръжките от нашите заплати.Ама го ползвате.Че и го продадохте помеждуси.А твърдите че комунистите окрали пенсионния фонд.Питайте големия крадец от Драгалевки така ли е.

Знаете да протестирате, а не знаете как се формират пенсиите. Знаете, ли че един работещ плаща вноските на двама песионери (без да се смята и вноската за неговата пенсия) Е от къде да дойдат. Аз за коко хора трябва да работя?? Айде да видим от тия протестиращите, на колко от тях децата им работят тук в България и на колко от тях работят в чужбина. Сигурно ще се получи съотношение 30/70. Е тогава как да стане като вашите деца плащат пенсията на чичо Ханс и сър Джон, а вашите пенсии ги плащаме ние. Няма от къде, издъхваме, още малко ще трябва да работим без получаваме заплати защото трябва да ви издържаме. Ами отивайте си при децата в Европа, САЩ ..или къдто и да е, просто се махайте от тук и ни оставете да дишаме спокойно, омръзна ни от продажни синковци, които и грам пара не внасят тук, а майките и бащите им искат ние да ги зидържаме. Безсрамие.

А защо по-добре да не ги избием тези старци, само ни се пречкат ! Първо започни от баба си и дядо си, майка си, баща си - отърви се от целия си род, и дишай, дишай, дишай........

Не е сигурно дали на всички децата им са в чужбина, но дори и да са - парите, изпратени от чужбина са около 1 милиард и 200 хиляди - за година, влезли в държавата , което е много повече от всички вноските за всички пенсии.

И колко е този 1 милиард в сравнение с БВП? Ми не знаеш, ама не се и замисляш. Нищожна частица влиза в България, а в същото време децата им плащат данъците и работят за икономиката на чужда държава. Пък и питат "Ма няма ли да се оправи тази държава, че да се върнем". Е, няма, щом чакат да се оправи с този милиард, който изпращали. И накрая - моите също се изнесоха. С добро образование, отлични доходи, собствено жилище и никакви кредити. Мотиви - държавата нямала бъдеще. Няма и да има с такива родоотстъпници, вкл. и моите

Има народна приказка - за един цар, който в сушава година, наредил да се убият старите хора, за да не подяждат младите. Само един син скрил баща си. Когато царят обявил награда за този, който измисли как да засеят земята за догодина, старият баща казал на сина си - разровете мравуняците, там има зърна. Старите хора помагат с мъдростта си.

Отивай да живееш в приказките и си рови мравуняци колкото искаш. Даже рови в кенефите и помийните ями или в задника си дори:_)))

Подкрепян на 100 %

Изобщо не си нормален пък камо ли и да се първи.Просто си неграмотен.Аз питам къде ми лихвата за пенсия от м.октомври 1973 година до днес, Това е първата вноска,след това върху втората и така нататъка.Другарите комунисти и капиталисти имаха удоволствието да откраднат пенсионните фондове и ги направят част от единния държавен бюджет.За целия си туродов стаж съм купил на държавата средно един четиристаен апартамент , който ако го имах щям да взимам поне 800 евро наем , сега взимам 180 евро или 359 лева.Ако имаш насредници апартамента ще остане на тях а сега като гушна босилека парите остават за хрантутниците управляващи.Те не разчитат изобщо на пенсии с това което откраднаха.Никои не казва , че навремето ,учители,артисти, адвокати,банкови чиновници са има собствени пенсионни фондове които бяха окрадени с пълна сила.Тъй , че като знаеш много /или искаш да знаеш/ прочети малко книжки.Тъпотата ти си личи отблизо.

Пенсионната ни система е наследство от комунистическата и почти не е променяна. Твойте осигуровки са отивали за пенсиите на тогавашните пенсионери, между които са били и твоите родители. Нужно е да се реформира. Смятам, че не е по "социалистически" да има толкова голяма разлика между минималната=200лв. и максималната пенсия=900лв., не говоря за социалната пенсия. Какво стана с "От всекиго според способностите, на всеки му според нуждите" има се предвид труда и заплащането при социализЪма.

Това са протести от два месеца, организирани от "Българската пролет"на Велизар Енчев. Обаче една птичка пролет прави ли? Но добре, че има луди глави като Енчев, които са си въобразили, че могат да вдигнат на бунт тоя заспал народ. Сега ясно ли ви е защо Бенковски е палил къщите по време на Априлското въстание?

На английски пък защо?

За да прочетат евро гостите за какво става дума. Да не си мислят, че всички са усмихнати, сърдечни оптимисти като Б.Б.

Честити ви "Ден на победата" и "Нежната революция". Как са наградите?! Бай Джагау каза че ви поздравява и той. Т*панари.

Тоя път комунистите са спестили много, Вместо 50 автобуса са отпуснали пари само за бусче и два плаката :)

Не е ли срам пенсионер,който 48 години редовно е внасял пенсионна вноска да получава 257 лв .пенсия. Борисов обеща, че ще вдигне пенсиите на 300 лв само да го изберем-омръзна ни вече с тези лъжи.Кажете ми с тези 9,70 лв. увеличение от 1 юли какво мога да си купя-дали лекарства,които са към 70 лв. сметките за ток и вода или дърва за зимата.Циганите дето не са внесли 1 лв.в НОИ взимат помощи и детски към 800 лв.До кога ще продължава това господа управници- вече много ни дотегна всичко това!!!!!!!!!!!!!!!! Пълна дискриминация на българи-не може по-вече това де се трае

Що пак Борисов, А милиардите Разграбени от червените и ДПС милиардери ?!?

Що бе пенсио не отидеш на позитано и да ги попиташ къде изчезна целия пенсионен фонд 89г.???Или така ви е по-лесно,че всчики имате досиета и ако не скачате ще има да играе дървото

Ще преживеем някак, но не ми се мисли - вие какви пенсии ще вземете? То времето лети много бързо, докато се обърнете - и вече гледате към пенсия. Така че - не злорадствайте!

Докато си честитите "Деня на победата", дотогава ще е така. Като не сте научили децата си да са хора това ви чака. Нямате право да се оплаквате. Никакво.

от някого с луксозни скъпи плакати , научили и английски не ми изглеждат от недоимащите ,по-скоро са политически реваншисти

Относно английския...много пенсионери са по-добре образовани от онези, които сега завършват, че и от някои управляващи. Няма нищо за чудене.

че комунизЪма ще победи!

че комунизЪма ще победи!

Образование беше много по-добро, сегашните ученици са почти неграмотни. Вижда се от матурите. Много малко са тези, които искат да учат - има и читави деца. А защо пенсионерите да не знаят езици и да не разбират от компютри ?

По лошо ще става при тая демографска криза утре и тея пенсии няма

Интересно,при комунизЪма имаше ли демографска криза!? Нямаше! Защо ли!?

Не е ли срам пенсионер,който 48 години редовно е внасял пенсионна вноска да получава 257 лв .пенсия. Борисов обеща, че ще вдигне пенсиите на 300 лв само да го изберем-омръзна ни вече с тези лъжи.Кажете ми с тези 9,70 лв. увеличение от 1 юли какво мога да си купя-дали лекарства,които са към 70 лв. сметките за ток и вода или дърва за зимата.Циганите дето не са внесли 1 лв.в НОИ взимат помощи и детски към 800 лв.До кога ще продължава това господа управници- вече много ни дотегна всичко това!!!!!!!!!!!!!!!! Пълна дискриминация на българи-не може по-вече това де се трае

да бе - ако този пенсионер, който иска социална пепсия се е бил за родината и е строил - нямаше да има социална пенсия.

Аз бедният пенсионер за 42стаж с прилична за времето заплата взех 260лв.пенсия.Всички национални богадства от които трябваше да отидат в пенсионният фонд,комунистите ги откраднаха,а после Герб не потърси сметка за да мине давност.Защо всички досега умишлено ,,убиват,,пенсионерите,те са на принципа ,,НЯМА ПЕНСИОНЕР,НЯМА ПРОБЛЕМ,,

Социалната пенсия е 114 лв.

що не питаш защо не увеличиха пенсиите при управлението на БСП или при финансовия корифей Орешарски - техен човек.Аз не питам защо нямаше социални пенсии при Живков, както един тук пита - беше умен човек - затова!

Груба грешка! Показваща или незнание, или умишлена лъжа! Точно по времето на БСП пенсиите бяха увеличавани най-много и най-чувствително! Справка направи, после лъжи!

Типично популистки, по комунистически. Увеличиха пенсиите защото знаеха, че няма да са на власт и после другите да им търсят пари за пенсиите.

Знаеш ли, писна ми от "принципа" щом не си нас, значи си срещу нас!;) Няма какво да питам БСП, Орешарски и всички, които имаш на ум - тук и сега, от 9 години насам управлява ГЕРБ! Единствено и само тази партия носи отговорност за всичко, което се случва през мандатите на управлението им! Нали затова през 2009-а ни ги избрахте?! - за да ни покажат "нов морал в управлението на държавата"?;) Но когато - след 3 мандата и 9 години управление - "видимите резултати" са такива, каквито са, не мога да разбера защо трябва да се връщам към БСП и Орешарски за това, което е било през тяхно време?!

Колко пъти съм ти казвал,че си просто един скъсан чорапогащник и не подлежиш на ремонт...….след като 89г. беше откраднат целия пенсионен фонд и се започна отначало,след като пенсионерите като теб са повече от работещите без дори мангустите а вие само чакате от къде да се изкопаят повече пари????10 милиарда бургаско гларусче от моите и на работещите хора от данъците отиват за вашите пенсии а вие си гласувате за комуноидните партии а искате от другите....много скоро и това няма да имате като гледам как се развива климата в Европа.....ще има голяма чистка

до 7/8 Слушай, глупако! Нито съм пенсионер, нито съм гласуващ за БСП, нито разчитам, че някога, ако доживея въобще до пенсия, ще я получавам в размера, за който съм ви внасяла и продължавам да си внасям данъци! Ако още не ти е станало ясно: от 27 години работя в т.нар. IT сектор, а последните 17 - в интернет бранша! Там нито заплатите са оскъдни, нито останалите придобивки - така че, шмульо, аз на данъци към държавата съм го докарала и продължавам да го докарвам!;) И с набий в тиквата следното: не ми дреме нито за БСП, нито за ОП, нито за ГЕРБ, нито за който и да е КРАДЕЦ на пари, но ми дреме за хората в България, колкото и невероятно да ти звучи!;)

Биха се за нея а ти им лицемерничиш. Трябва ни човек който е дошъл за да работи за хората.

що е това социална пенсия - един цял живот не работил сега остарял и - социална пенсия. Това ако беше хубаво Тато щеше да го направи - при него нямаше социални пенсии! Друго е ако е Няма затъкване на големите им усти, нито когато плюят, нито когато лапат.бил болен и не е могъл да работи - тогава взима пенсия по болест. Ама сега алчните бесепари, - дай!

Оставка - и аз така казвам, абе къде са онези пенсии по 3 долара! Шегата на страна, но кога БСП е давала по-големи заплати и пенсии - управлението на стогодишната партия е завършвало ВИНАГИ С КАТАСТРОФА И ИЗРИТВАНЕ!

Велизар Енчев - Премиер, Мая Манолова - вицепремиер - министър на Вътрешните работи, Татяна Дончева - министър на Правосъдието, Радан Кънев - министър на образованието и културата, Христо Стоичков - министър на спорта, Стефан Софиянски - вицепремиер - министър на финансите, Иван Костов - министър на социалните дейности, Гриша Ганчев - министър на отбраната, Бойко Борисов - министър на здравеопазването, Румен Овчаров - вицепремиер - министър на енергетиката.

Сори,но със стари шафрантии нов бардак не става!!

много сме!! много сме! м н о г о с м е е е е е е !! цели 23 души, и всичките на социална пенсия!! а защо не са работили през целият си живот, та са на социална пенсия??

това са хората на ченгето велизар,имаше още двама но през зимата дадоха фира

Ей, хем искате здравеопазване, хем искате високи пенсий!Е, не може!Или едното или другото!

Който и идиот да дойде все ще е същата!

Алоууу, пенЦиите! Я по-скромно с претенциите!;) Че днес лично соц'Ялния министер речи в ефир, че "средно с ЦЕЛИ 14 лЪвЪ/месец ще ви се вдигната пенсиите"! Това да не е малко, бе - какво искате вие, да потопите държавата Му и да разклатите стабилността Му?! Вижте депутатите - и те не са очаровани, че "само с 300 лъвъ" им вдигат заплатите, ама са социално отговорни и ще преглътнат това унизително предложение, даже вече го преглъщат!;)