Цайтнот за коледните добавки на пенсионерите

До средата на ноември ще стане ясно дали ще бъдат отпуснати коледни добавки на пенсионерите, кой ще ги получи и какъв ще бъде техният размер.

Обратно в новината

Коментари - Цайтнот за коледните добавки на пенсионерите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗАЩО ТАКА? ПРИ ДЕЦАТА СЕ ДЕЛИМ - НЯМА ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА, САМО ЗА "БЕДНИТЕ". ПРИ ПЕНСИОНЕРИТЕ СЕ ДЕЛИМ - НЯМА ЗА ВСИЧКИ ПО РАВНО - САМО ЗА МЪРЗЕЛИВИТЕ? СЛУШАЙ ДЯДО КОЛЕДА - ДА ТЕ НЯМА ЩОМ Е ТАКА!!!!

означава няма време и не е на място в заглавието на тази публикация.

Цугцванг и цайтнот са термини от шаха, майн фройнд! :)

само за пенсионерите се прави справка колко ще струват на т.нар."бюджет", а за депутатите това правило не съществува, защото те просто си гласуват сами екстрите, най-добре е "държавата" да си вземе обратно двата или три лв.които е дала за "повишаването" на масовите пенсии и да даде коледните пари на хората, а не да ни баламосва с големички цифри, дефакто зад процентите не стоят реални повишения, пък и всяка година преди коледа се започва едно мрънкане, за трудовите пенсии е положен труд,че някой е откраднал тези пари не е проблем на обраните, за целта трябва съд и затвор, а не оправдания, както е в съседна Румъния например

Те изродите депутати си вдигнаха двойно заплатите,теглиха фантастични заеми за да ги присвоят,а все за клетите пенсионери правят сметка колко ще похарчат от бюджета,а те са толкова много ощетени от полагащата им се пенсия.Всички уроди управляващи досега са виновни за малките пенсий с по над четиредесет години стаж.Ако раздутата тъпа администрация си плаща осигуровките ще има за всички работили толкова години,ограбено всичко което са построили,а сега бентлита,яхти ,самолети са яхнали проклетите крадци

АКО ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ПРАВИТЕЛСТВО НА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ ТО ЩЕ ДАДЕ ЕДНАКЪВ БОНУС ЗА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ. ЗАЩОТО ЦЯЛ ЖИВОТ РАБОТЕХ ЗА НЕКАДЪРНИЦИТЕ И СЕГА ГИ НОСЯ НА ГЪРБА СИ- ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ.

А Свинетка има чанта за 5000 евро. И вътре се мандърсат некакви 500вл. от заплата.

Това ще бъде поредния еФтин Пенсионерски пиар за Тиквинден

Добре дошли в страната на "чудесата"... Държавата на Боко и Цоко...

"Как така в Студентски град, коли за 100, 200 хиляди лева и нагоре ги карат 18 годишни." В Студентски град колите за над 400 000лв. са много. Такива за 100-200 000лв. не се броят. То повечето са за над 100 000лв. Лошо няма. Долорес Арсенова има успешен бизнес и купи на синът си Ролс Ройс за над един милион лева. Той пък излезе михлюзин и миналата седмица за малко да окошарят със синът на Златистия.

ей скорец ти си прилеп

50 лева=2,5 к.г суджук за цялата година на пенсионер!:))) 4 000кг суджук само за месец----на Симитлийското Слънце!:))))))) ..Силна социална и демографска политика на Мръсната Мутра!!!

живеем при капитализъм, но имаме таван на пенсиите, които сами сме заработили...

Тавана на пенсиите е основно за пенсионирани милиционери и военни, които никога нищо не са работили и освен това не са внесли и 1лв. в бюджета осигуровки.

Как така в Студентски град, коли за 100, 200 хиляди лева и нагоре ги карат 18 годишни. А моите родители са работили цял живот, и се молят на подаяние. Това го няма в цивилизования свят, а само в мутроБългария.

Ами родителите не са завистлива и проста комунистическа сган, имат успешен бизнес и са купили на децата си коли. Мой приятел за бала на синът си му купи ново Ферари за близо 500 000лв. Лошо няма. Момчето цяло лято си го кара със здраве.

В този форум дин завистливец постоянно ни натяква, че мъжът на Корнелия кара скъп джип. Въобще не е прав. Ще му напомня твоето мнение за успешния бизнес.

abasador

ако, за Коледа получа добавка към пенсията си в размер на 50 лв., ще изпадна в цайтнот! Аз и сега съм в голямо затруднение, как и за какво да изхарча супер голямата си пенсия от 234 лв., та камо ли ако за Коледа получа още 50 лв. добавка.... направо ще изпадна в тежък цайтнот, за какво да изхарча толкоз много пари! Лек ден.

От продажбата т.е.преватизацията трябваше да влязат тридесет милиярда лева,а само три милиярда се отчетоха които трябваше да са в сребърният фонд.Нима работилите по време на соца не са допринесли за всичко което се разграби и продаде на безценица,за сметка на комисионните.Всичко печалившо се даде на концесия.

Тридесет милиарда има само в празните комуниустически кратуни. Всъщност тя приватризацията бе организирана от комуниста Жан Виденов и реализирана от комуниста Иван Костов. Комунистите окрадоха всичко и понеже са прости и загубени не можаха да стопанисват окраденото и го унищожиха.

... така си е, защото парно, вода, и ток се качиха а добавки ...... ама друг път

Извади някоя пачка от дюшека и вместо да я мяташ на циганите си плати тока, водата и парното.

пенсионерите мюсюлмани получават ли коледни и ако да, защо ?

ЗНАЧИ ОТИШЪЛ БОЧКО МУТРЕТО В ЦЮРИХ , ОБЛЕЧЕН ВЪВ ВЕРСАЧЕТО , ГАВАЗИТЕ , ЛЪСНАТ ... И ПО ЕДНО ВРЕМЕ ГЛЕДА В ПАРКА СЕДИ ЕДИН ДЯДКА С МАЗНИ ПАНТАЛОНИ , МАЗЕН ПУЛОВЕР , РОШАВИ БЯЛА КОСА И МУСТАЦИ , ПУШЕ НА ВЕРИГА И ПИШЕ НЯКАКВИ ФОРМУЛИ НА ЕДНИ САЛФЕТКИ .... ОБЪРНАЛ СЕ МУТРЕТО КЪМ ОХРАНАТА И РЕКЪЛ : "ЕЙ , ВИДИТЕ ЛИ И ТУКА В ШВЕЙЦАРИЯ ИМА ЛУДИ ":))

Пуши на верига Kettenraucher?

Браво на патриотчетата! Правилно правите. Увеличавайте само минималните пенсии, а останалите, кучета ги яли. Ще си платите за тоя подход! На следващите избори сте по очи! Я сега кажете мъдри патриотчета, какво да правят хората, които са имали пенсии по 210 и 220 лева? Та за тях това, което правите е крещяща несправедливост.Минималната пенсия се изравни с техните, а трудовият стаж и осигуровките са различни! Как става това?

Подкрепям. В тази държава яко се подкрепят търтеите. Никакъв стимул да работиш повече и да взимаш повече! Значи тези с минимални пенсии, сиреч не внасяли никакви осигуровки, им вдигат пенсиите и то редовно, а тези, които са отделяли от заплатата си и са внасяли осигуровки кучета ги яли. Пълно безобразие!

Не. В тази държава се покрепят само роднините и децата на властимащите.

шеста година пипам шубавеца на диванчето със 780 пенсия....тия коледни от 50 не ме бъркат....нали може да сметнеш на каква заплата съм осигуряван:))

Пица Калцоне само от тесто. Ще ги фанете за Пармезана депутатчетата

Ако пенсионерите получат по 50 лв. за Коледа, ще могат да си купят все пак около 31 билетчета за градски транспорт. Това е невероятен успех за България и управлението на ГЕРБ, което извежда страната ни на едно съвсем ново ниво в светлината на евроатлантическата и европейско ориентирана българска демокрация. Напред, другри атлантици ! Европа само нази гледа ! ....:))

Друго си е 3 долара при БСП 97

Ама нали затова не ни управлява БСП - лоши са. Защо тогава, щом не са на власт сме най-бедната държава според Евростат в цяла Европа?

пекан шеф,заплатата ми винаги стоеше 350$ в левово изражение:))

НИКОГА НЕТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТАНИШЕВ ДАВАШЕ 150 ЛЕВА ЗА КОЛЕДА КАК ТОГАВА ИМАШЕ ПАРИ А ВЕЧЕ ПОЧТИ 10 ГОДИНИ Б.БОРИСОВ СИ ПРАВИ ГАВРА С ПЕНСИОНЕРИТЕ НЯМАЛО ПАРИ ЗА ВАС ИМА ПАРИ НАЛИ?????

Спокойно. Нали после след всяко негово управление лъсва как нашите са си раздавали сами някакви колосални бонуси. Няма лабаво - на самообслужване. Парламента сами си гласува заплатите. Финансовия министър гласува увеличение на заплатата на премиера. Нашите хора си гласуват сами бонусите. Само глупаците ходят да работят и плащат данъци.

Пари за пенсии няма но за сметка на това 100 български семейства са увеличили банковите си сметки с нови 3 000 000 000лв. през 2017г. Така че пари не чакайте "нашите" хора ги усвоиха.

Да, но БНБ гордо излезна с новина как видиш ли домакинствата забогатели защото депозитите нараснали с не знам си колко процента. Само никой не казва на колко души са нараснали тези депозити. Защото скоро имаше новина как масовите депозити до 1000 - 3000 лв са започнали да изчезват, което значи че масово населението обеднява!

Точно така става въпрос за 100 забогатели домакинства.

Ами да някои получават други не това е дискриминация, на едни по 5 на други по десет на трети по 15 четвърти по 20 не ли по спраВедливо . ИНАЧЕ Е ПЪЛНА ДИСКРИМИНАЦИЯ.......

До Ото Скорцени Толкова злоба в дребната ти душица - и ти ще станеш пенсионер /ако доживееш със злобата която, те разяжда/ и тогава теб ще те кълнат.

d4

за дебелогъзите лентяй чиновници - има. за бедните пенсионери няма. реалностите на демокрацията и "излишъците" в бюджета, пърнен от нормалните хора.

Българския пенсионер цял живот е строил социализъма, а сега са му се приискали пенсиите на капиталистите. Незнам защо така.

При соца масовата земеделската пенсия бе 24лв. месечно. За стаж в промишлените предприятия беше малко по голяма. "Високи" пенсии /150лв./ вземаха "активните борци", милиционерите и военните.

"А кога ще ми плащате на 100% обезщетенията и пенсията," - не разбирам какво искаш да кажеш? Нямам на представа за какви обезщетения говориш а пенсиите се изчисляват по определена методика. Има я в интернет.

Пак се изказа неподготвен. Обезщетение за болничен, за безработица и пенсия са ограничени като сума. Болничните са на 70%, обезщетенията за безработицата на 60% а пенсията директно си има таван.Да не говорим, че има такова нещо и като максимален осигурителен доход. В другите държави колкото плащаш, толкова получаваш!

Ако умееше да смяташ нямаше да напишеш тези глупости. А ако имаш кинти и искаш да се осигуряваш, частни осигурителни фондове бол. Внасяй кинти колкото искаш. Никой няма да те върне и да не ти ги вземе.

Абе нямам думи. Взимат се едни яки решения, че направо ум да ти зайде. Таксиметровите шофьори няма да полагат изпит за да си удължат разрешителното, но за сметка на това стажът необходим за да ти платят някакви смешни месеци обезщетение ще бъде увеличен. А кога ще ми плащате на 100% обезщетенията и пенсията, г-да, управляващи? Или толкова си можете?

Коледни добавки не, а цели допълнителни пенсии по случай Рождество, всяка година получават бедните гръцки пенсионери, които живеят в държава, тресяща се от кризи. Г-н Борисов ни плашеше, че ако разточителстваме, може у нас да стане както у тях. Молим се думите му да са пророчески, но досега молбите ни не се чуват. Виж, в министерствата сигурно ще бъдат зарадвани, защото нито дума не се чува къде ще отиде натрупаният излишък, с който герберските финансисти се хвалят!

а докога ще има само за пенсионерите надбавки,а за работещите БЪЛГАРИ кога ще има нещо позитивно от властта,или ние сме обречени да работим и от наште осигуровки да се плащат пенсии,да се плащат социални на цигани,и защо не се потърси отговорност на бсп като наследник на бкп какво стана с откраднатите 2 пенсионни фонда от времето на тато,а не само да слушаме приказките на ниновица и тиквунеца за пенсиите,а ние работещите да го духаме както винаги

10 години управлява Бойко и пак БСП виновни.

При комунизма нямаше и никога не е имало пенсионни фондове. Нито един, нито два. Закона за ДОО беше гласуван при управлението на Иван Костов.

абе носещия името на ловък човек на хитлер що не фанеш гората и да си набереш мухоморки,по добре ще ти подействат на мисловната дейност,преди драгалевския мангал колко комунет бяха на власт и във мътната вода украднаха 2 пенсионни фонда,я ми кажи удръжките за пенсии през татово време къде са бе кратунар прост

Аз съм от пенсионерите, които никога не са получавали коледни подаръци. Получавам добра пенсия, защото съм учил много, работил много и внасял високи осигуровки, за да получават пенсии възрастните, когато аз съм бил млад. Сега е ваш ред!

ти си едно обикновено лайно спамещо

Ей, ГЕРБ, хайде дайте надбавки каквито БСП даваше на пенсионерите. Покажете се хора!

С кредити от западни банки комунистическа България е финансирала обречени проекти в страни с диктаторски режими на три континента. Изследване разкрива стопанските авантюри на режима на Тодор Живков в Третия свят, за което материал публикува Дойче веле. Някой да е чувал за българо-етиопския завод за танкове? Или пък да да знае нещо за българо-венецуелското предприятие "АЛУСУР" за производство на алуминий, натрупало за няколко години милиони долари загуби за българската страна, но наляло огромни комисионни в джобовете на неговите инициатори? Още по-малко се знае за катастрофалното за българския външен дълг военно-техническо сътрудничество с топ-длъжниците на НРБ режимите на Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи. За наследения от комунизма 10-милиарден доларов дълг повечето българи разбират на опашките пред празните магазини в годините 1989-1990-та. Но и дълго преди развръзката завръщащите се от Третия свят специалисти говорят под сурдинка за провалите на големите далавери на НРБ, на които те са неволни свидетели: харизан на Ирак огромен мост - заради неприети от проектанта "икономии" при изграждането му; за фалирал завод за преработка на кожи в Източна Африка, чиято суровина се оказва негодна - поради щетите от паразитите по добитъка; за щедро финансирани от НРБ губещи концесии за нефт и газ в Либия; за добив на дървен материал в Габон...

Май не си уцелил темата, троли ...

Дава разяснение защо на 10.11.1989г. нямаше обособен пенсионен фонд и защо сега няма пари за пенсии.

точно по темата си е. търсете си пенсиите в Габон, Нигерия, Ирак и задграничните дружества на Държавна сигурност, чиито пари никога не се върнаха в България.

Алоууу дъртия, кажи каква ти е пенсията вместо да философстваш.Всички знаем кои имаха информацията, която бълваш.И теб май те е изпердашила деменцията та се изпускаш отвсякъде!

Гръмни се 3 пъти у главата да не се мъчиш

Първо коледните надбавки ги махна оня с пицата, щото само в Елада имали по 13 и 14 заплати. Новогодишните пенсии ги занулили Тиквата щото ги свърза с оная пантера дето цопна в морето. Добре че не сме държава на 3 морета. Тогава щеше да нулира поне 3 неща.

Ами направете пенсиите еднакви. и за секретарките писарушки и за миньорите.Справедливо ще е нали.Говеда.

такава държава сте ни оставили, в такава држава ще живеети

Третополово чедо, азне реИва, а ти го духаш.Аз пенсията си я давам за портиера и сервизната фирма на комплекса в който живея и ти само можеш да минаваш от там и то само по отсрещния тротоар.Ако чаках на пенсия щях да съм злобен и тъп като теб и онзи с ника"Ото Скорцени".Така, че мен не ме мислете.

А бе, журналистчето, какво значи Цайтнот? На български не можете ли да пишете бре, хайрсъзи такива!

къде виде джурналисчета тука, ве байно?

Ми ограмотявай се бе всеки език е динамичен.

""тоталитарната" социалистическа България" изяде пенсиите на сегашните пенсионери. Пенсионерите със стаж от преди 2000г са кърлежи смучещи от кръвта на внуците си. Те не са внесли и лев в НОИ за сметка на това вечно са алчни и недоволни.

Преди държавните предприятия плащаха Данък обществено осигуряване в размер на 12%- Аман от учили недоучили неграмотни и незнаещи.

заплата 200лв. са 24лв. на месец. за една година са 288лв.. За 45години стаж са 12960лв., които на 10.11.1989г. вече ги нямаше. Колко да е пенсията днес?

При комунизма нямаше Данък обществено осигуряване /ДОО/. Закона за ДОО беше гласуван при управлението на Иван Костов.

на това се казва"завидял на кьоравия с едното око". аз не мисля така за моите баби и дядо ми.гледам как мизерстват, въпреки ,че са работили честно и са имали добро образование.баба е била медицинска сестра в най - тежкото отделение - реанимация, а сега взема 200 лева и студува.спасира е стотици животи, а сега я затриват!хора, станете нормални и тогава Бог ще ни помогне на всички!Иначе сме обречени!

Тъп си и това не се дължи на "социалистическа България".

А това дето те са създали, включително и такива мекерета като тебе ще го върнеш ли?

това са едни от най-ограбените хора в БГ! Да ти ЕПМ скапана!

Ти си бил пълен идиот!

"ЦАЙТНОТ за коледните добавки"?! Цайтнот (от немски: Zeit време, Not не) е ситуация, когато шахматистът има малко и недостатъчно време да завърши ходовете си. Финансовите юнаци категорично не са в "цайтнот"! От друга страна, при официално съобщено индексиране на пенсиите с 2,4% от 1 юли 2017 г., при мене то се оказа 1,5%. Е, като пенсионер аз наистина съм в "цайтнот", така че ...

никой не вика - дайте да работим.

Пълен, тотален крах на капиталистическата система в България. Мизерните пенсии на стотици хиляди, милиони пенсионери, не им стигат дори за погребение... Дайте им по 20 лв за Коледа и това ще е върхът на подигравката и унижението. Как можеше преди 30 години "тоталитарната" социалистическа България да гарантира достойните старини на хората с евтината издръжка на живота и с безбройните социални придобивки!?

В България системата не е капиталистическа, а е постсъветско-олигархическа. Няма нищо общо с капитализма.

Много са ти плиткоумни разсъжденията... Трябва да седнеш и да разсъждаваш, да разсъждаваш... Ако имаш мозък.

Какви достойни старини бе бунак? Баща ми имаши пенсия 40 лева. Ако не бяхме синовете му щеше да си умре от глад. Ти живял ли си с четиридесет лева на месец? А беше работил човекът четиридесет и пет години!

Идиоти, без извинение.Пожелаваме ви,когато стигнете нашите години , вас така да ви тормозят , да ви мачкат както вие мачкайте сега нас.Нагледци

ВБА

Коледните и Великденските добавки трябва да са еднакви за всичките пенсионери без изключение. Те, и затова се казват добавки, а не % от...Всичко друго е бла бла бла....и настройване на хората едни срещу други, но всичко зависи от бюджета. Хайде, всичко добро на всички!

не, не трябва! поне по коледа трябва да има милост за бедните и страдащите!иначе , не сме човеци, а ненаситен добитък!

На комунистическите пенсиоинери със стаж отпреди 2000г. не бива въобще да се изплащат пенсии, нежели празнични добавки. По времето на соца нямаше пенсионни фондове и тази вечно недоволна сган не е внесла и лев в НОИ. Това са кърлежи, впили се в снагата на държавата, унищожаващи жизнените и сокове и бъдещето на внуците си. БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ.

ти си промит мозък!тези хора са били изтезавани и са беоали по лагери невинни.ще ги познаете по пенсиите - най - ниските.защото големите пенсии за за бившите кадри на партията, които и тогава са заемали ръководни постове. те вземат по 900 лева, а нещастниците от онова време по 200!

Тези които те издържат трябва да те осведомят, че държавните предприятия плащаха ДОО (Данък обществено осигуряване) размера беше 12,5%, а ако си работил по граждански или друг договор ти се отдържаше съответната сума. Някога комунистите за техни деца и внуци организираха едногодишни курсове за ограмотяване преди

и неграмотността на руския слугинаж

Заради слугуването на Бг-управници на САЩ и ЕС . Всичко е по заповед!

престанете с тъпата си пропаганда!заслужавате да си харчите парите за свещи всички,които печелите от пропаганда на гърба на измъчените хора!

,...но добавки на още по-високи цени , на ток ,парно , топла вода ,...И ВСИЧКО ОСТАНАЛО !

Открадаха пенсионният фонд и толкова ни ощетиха с полагаемите пенсий,небходимо е да увеличите пенсийте за над четиредесет години стаж и вземат 250лв. пенсия.Трябва не по 50,а по500лв да се дадът на всеки.В момента говораят как се източва страната ни ,а за нас все няма пари

При комунизма нямаше пенсионен фонд. Вие сте кърлежи смучещи от кръвта на внуците си.

абе, да е.а маМА ТИ скапана да е.а

тези хора заслужават поне коледа да си имат!разбира се, че най - окаяните трябва да получат повече!