Пенсионер от Варна търси работа, за да не живее на улицата

Мечтая да съм здрав, да съм жизнен и трудолюбив и още, още да работя, споделя 76-годишният Йордан

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ахмет Доган защо него вземе да живее във сараите му,или бате Бойко да му даде някое кюлче злато или пачка от по 1000 евро,за се почуства човекът като нормален български гражданин!а и останалите 240 Народни любимци също имат достатъчно финансова мазнотия от обръчи на фирми!

Отвратително е отношението на държавата към възрастните хора. Ей... спомнете си приказката за "Старите хора" - тя е нашенска. И тия, които си мислят, че на старини ще имат милиони скатани пари, не се знае дали няма да умрат забравени и самотни. Познавам една държава, където възрастните хора са много щастливи и се радват на уважение - това е Япония. Да, далече сме по разстояние, но и като морал.

И до колко години се очаква да работи този човек? Това не е начина! Вместо да ни дрънкат глупости за добавки от по 100 лв. и пр. глупости, вместо да се чудят как и за какво да ни глобяват, да хванат да помислят как да се вдигне стандарта на живот на средностатистическия българин. Ненормално е да ме карат да си купувам нова кола /например/, но никой да не ме пита дали заплатата ми стига за това. Та и този човек, иска горкия да работи, но до кога ..., а после, когато вече не може, какво правим - пак ли на улицата. Ненормални са тия пенсии! 240 лв., кой дебил си мисли, че някой може в днешно време да оцелее с 240 лв. ....

Не пожелавам никому такова нещо, но как може да е работил в строителството и да е с такава ниска пенсия? Изглежда са получавани пари на ръка и не са внасяни осигуровки.

Изглежда или сте държавен служител, или роден след 2000 година, със сигурност не сте работил в строителството. ТАМ практиката "пари на ръка" е основна, много малко работодатели имат постояннонаети с тд и осигуровки, а работниците са щастливи ако си вземат изработените, камо ли да искат осигуряване.

Да го каже всичкото това на уялия се управител на НОИ, на министърчето, на през и дента и останалите влъхви! Даже да иде и да легне пред някоя от портите им, да видят на Запад по новините какво е положението!

капита... феодализъм, сър...

Управляващите са много загрижени за здравето ни и са готови да платят милиарди долари за да ни набучат с цялата менделеева табилца наведнъж, обаче за един възрастен човек без жилище пет пари не дават.

Той да е само един ....

Нещо не е както трябва. Минималната пенсията до скоро беше 300 лв.

това ли е вежно 240 или 300 все тая..доста тъжно

Колкото е внасял като осигуровки, толкова и ще получава като пенсия! Цял живот хитрувал, сега се оплаква заради ниска пенсия - да проси социални помощи, а не да краде от моите осигуровки - след 89-та винаги на максималния размер !

51 ви душа имаш ли !