Рашидов обеща на певците и пенсии, и ордени

Министърът на културата Вежди Рашидов се срещна с известни български музиканти заради проблема с пенсиите им.

Обратно в новината

Коментари - Рашидов обеща на певците и пенсии, и ордени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ, БОЙКО! НЕ МЕ КАРАЙ ДА СЪЖАЛЯВАМ,ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ГЕРБ!

Гледах предаване по ТV7 на тази тема и се ядосах на наглостта на Грънчаров, а вчера- и на Петков от Трамвай 5.Имали принос към държавата, а ние нима нямаме?Нима сме получавали заплати съвместими със стойността на произведения продукт? Защо не са внасяли осигуровки като всички?Живееха си живота,купуваха вили,апартаменти,които обзавеждаха с ретро мебели,картини за милиони,дрехи-маркови,коли-скъпи.а сега реват за пенсии.Ами да си продадат ретро покъщината,вилите,да си сменят апартаментите с маломерни и да се издържат,а като не са се осигурявали-държавата да им плати социална пенсия,но не от НОИ, а да включи някоя програма от ЕС,защото ако е от бюджета-пак ще е от нашите пари-не сме съгласни да издържаме галениците на държавата.

Когато някой мъдър цар след тежкък труд потърси мир и умори се да мъдрува, събира той разкошен пир и в най-големия му жар решава да се пошегува. Корона кривнал настрана, с усмивка хитра на уста, на своя златен трон се качва, и сред гробовна тишина той, горд от тая висота великолепно се изхрачва. И всички храчката следят (те виждали са неведнъж историята вечно съща), че щом се лепне въз ликът на някой тлъст държавен мъж, тя в златен орден се превръща.

глупавите селскостопански специалисти работили като луди за да има какво да ядат знаковите българи и всеки месец 20% от заплатата отива за разширено възпроизводство.А сега пенсионери с минимални пенсий. Браво Бойко затова дойде на власт за да раздаваш на калпак на тези нещастници пенсий.

Простотията край няма. Абе хора, какви пенсии,какви ордени, социализъма свърши, или само аз така си мисля. Някой да ми обясни какво означава пенсиониран творец, и в Холивууд примерно, колко и е пенсията на баба ви Елизабет Тейлър. Каквито ни творците такова им и творчеството - пенсионерско

музикантите имат заверени трудови книжки от Концертна дирекция, но за НОИ и НАП книжката не е документ. трябва в случая Концертна дирекция да им издаде удостоверения за пенсиониране на базата на трудовите книжки. а тези, които питат за осигуровки от преди 1989, нека си погледнат своите трудови книжки и да потърсят по какъв параграф са си внасяли пенсионните вноски. защото такива нямаше, имаше един държавен бюджет и от него се заделяше за пенсионен фонд според общия размер на пенсиите, които се изчисляваха на база доходите.

Може да е изненадващо за мнозина , но и Милко Калайджиев / " Я елате пиленца при дядко" - както го подиграват в Свиленград / е работил по онова време с Концертна дирекция - град Хасково. Та той естрадна звезда ли е?

Васил Найденов, вместо да лежи в затвора барабар с баба Лили за укриване на даньци в продьлжение на 5 години-ще бьде награден с орден и пенсия ! Добре дошли в Бьлгария !!!

Каква е тази глупост с 3-мата свидетели? Такова нещо няма по света!!! Сега като искат пенсии, ще вьрнат ли парите, които дьржавата им е отпускала за безплатно записване на албуми в Балкантон, за филмите, рекламите, всичко това безплатно!!! Да не би баба Лили, Васил или Данчо Караджов да са плащали за студия, за часовете безплатни записи! Двоен аршин се прилага и е нормално хората да са вьзмутени. Погледнете форумьт! Тези хора сьвсем ми паднаха в очите

БОРИСОВ ТРЯБВА ДА Е ЛУД, АКО ПОЗВОЛИ ТАКОВА НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА! Няма начин - той не е толкова наивен, за да се вкара сам в подобна ситуация в която не би имал полезен ход. Ако се приеме закон с подобно нарушение на конституционните права на всички онези българи, които са плащали осигуровки, ГЕРБ подава лесен пас на президента за вето и на опозицията за атакуване пред Конституционния съд. Все пак тези "творци" и "достойни българи" са 300-400 души (ако включим в бройката и оня, любовника на Васко Кеца), а ние, "недостойните българи", които сме имали (или имаме) неблагоразумието наивно да си плащаме своевременно осигуровките сме около 4,5 милиона. Все пак някой от съветниците на премиера би трябвало да попрочита какво се пише по форумите. ПРЕДЛАГАНАТА ОТ РАШИДОВ МЯРКА БИ ПОДЕЙСТВАЛА СИЛНО ДЕМОРАЛИЗИРАЩО ВЪРХУ ВСИЧКИ, КОИТО В БЪДЕЩЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА РЕШАВАТ КАК ДА СЕ ОСИГУРЯВАТ (И ДАЛИ ИЗОБЩО ДА ГО ПРАВЯТ).

Това е наглост! Лили Иванова е заработила 1 милион лева само предната година! Каква пенсия!!!! Безочие,наглост! Всичките те имат по 3-4 апартамента, коли, банкови сметки, трьгнали сега пенсии да искат ! Васил Найденов-5 години не беше плащал даньци! Лили Иванова с 3 банкови сметки-едната черна каса, вози се в Мерцедес, палта по 50 000 лева си купувал. Толкова сираци има, бездомници-те се нуждаят от средства! Певците ползват факта, че се познават с Вежди и дай сега да грабим. Вьзмутен сьм

И аз съм бачкал,само че на скеле,яко бячкане ,истинско. Само че една бандитска фирма ми изгуби трудовата книжка и сега нито стаж нитотрудова книжка.Фирмата фалира, да се пиша ли и аз до тези певачи и певачки?

Според В.Рашидов само тези мрънкала са достойните българи. А неговата заплата кой я плаща? Ясно е, че си прави сметката и той да се самонагради с този орден след време. Нека си направят фонд за артистите, да си слагат там пари, да приемат дарения, ако наистина са толкова знакови и велики българи, да правят аукциони и да си продават парцалите и въобще да са като всиьки останали хора. Винаги са били галеници при всиьки правителства и сега пак. Кафа!

Данчо има две песни , две песни пее и с две песни ще си остане . Ако се дадат пенсии за написани и хитови пенсии добре , примерно Лили и композиторите и толкова и толкова песни добре , ама Данчо ... Ще извинявате но днес плащате за естрадата утре ще плащате за фолка , то и във фолка няма певец и певица само с две песни .

И откъде ще ги взима тези пенсии и ордени? Държавата фалирала, той пенсии ще раздава, че и на Гоце ще се прави - ордени ще раздава. Да си гледа печените прасенца по-добре.

най-справедливото което предложи уважавония склуптор но не и добър държавник да се дават ордени финансово подплатени на заслужили дейци на културата спорта и изскуството. Много правилно всички поп звезди са известни от Хосково до Сливница а претенции те им за известност поне като Мадона не че съм и фен.Всеки който си отвори устата да пее или се покаже два пъти по телевизията вече пожизнени доходи за цял живот.Наглостта им няма край едва ли не са носили целя народ на гърба си.Питам тогава защо след 89г не са внасяли пенсионните си вноски.Всеизвестно е че за един концерт получават хиляди. Не подават данъчни декларации не плащат данъци а претендират за високи пенсии .Васил Найденов в едно интервю заяви че нищо не е получил от държавата за да си плаща данъците а сега е доволен от Рашидов първия министър който мислел за тяхДобре е да получаваш без да допринасяш.От времето на соца в нашата страна получават привилегии певци артисти и спортисти.Ето защо сме и най-бедната страна в Европа.Работещите хора винаги са онеправдани.Дерзай Бойко идват избори.

Искам да знаеш, че "избраните" като Данчето Христова например, получават персонални пенсии в размер на 700 български левчета. Моята заплата, за която бачкам без почивка в събота и неделя, е също толкова. А пенсия посмъртно няма да получа, според новите замисли за закони. Така че, живей!

- Ми татко ми обеща да ми купи колело, ама друг път....

приказката за мравката и щуреца - е, прецакаха мравката!

Дайте им пенсии на хората, когато се мазнеха на Тодор Живков, той им плащаше на концерт по 50-60лв. на човек, т.е. си заработваха средно по1000-1200 лв. на месец при средна за страната заплата от 120лв., отделно апартаменти и други екстри! ББ обеща вдовишки добавки, но за обикновените пенсионери няма нищо! Ако им дадат, поне да се подпишат, че повече няма да пеят, защото някои от тях ще почнат да се изпускат на сцената, особено полковник Лиленце-пиленце, а и тя е най-бедна....

Така наречените певци,поголяма част от тях са скрили ДОД а сега реват за пенсиики,Малко нагло

боже мили какви обещания, какви лъжи, тези хора наистина не са стъпили на земята, а още витаят след случайната и манипулирана изборната "победа", ама всички трябва да им се радваме....

АМА ЩЕ ИМ ГИ ИЗДЯЛКА ОТ КАМЪК С ЧУКА И ДЛЕТОТО. зА СПОМЕН, ХА-ХА-ХА.

Рашидов почва с федеросите по стар Турски обичай!

Тези на снимката, всъщност са Елтон Джон и Том Джоунс на аудиенция при Кралицата. Молят за пенсии.

Камелия Тодорова навремето напусна същата тази държава България, пък сега се изправила и тя да иска пенсия! Защо не си стоя в Германия или където беше емигрирала, да се докаже там, като е такава велика звезда и да получи пенсия? Защото истински кадърния човек се доказва навсякъде. Кой й е виновен, че всичко, което е изкарала е пропила или вложила в пластични операции /както е тръгнало може да поиска и тях да й заплати държавата/! Колко от нашите поп звезди дадоха част от хонорарите си, за да помогнат на някое болно дете или млад човек /което е честа практика в Европа и Америка и пример за което е една друга достойна българка - Силви Вартан/? Но на тях все не им стигат парите, защото са самовлюбени, бездарни и алкохолизирани, гравитиращи около властимащите от комунистическо време до сега.

Като изчетох коментарите разбрах, че хората основателно протестират. След като много други не толкова знакови люде с проблеми при набирането на УП-та сходни с тези на нашите "Бийтълси" имат проблеми с НОИ, откъде- накъде и с чии пари Веждито раздава пенсии. Да не ги даде от джоба си аджеба. С тези популистки врътки на следващите избори ще получат червено-син картон, колкото и да им пеят пенсионерите от изгорялата Концертна дирекция.

леле що злоба се изля тука.на вас злобари ще кажа, че вие и вашите поколения отдавна ще сте си отишли, но песните на Щурците и Дияна Експрес ще останат.Творците на запад не получават пенсии,но получават авторски права.Злобеите некадърници-това можете-това правите

Само соц творците ли са талантливи в тази страна?!? Защо например не спонсорират младите таланти които са принудени да бягат в чужбина? Тези доста са се ояли и нямат нужда от допълнителни привилегии.

Бъркаш злобата с правдата.Всичките тези хора получаваха хонорари,но никой от тях не си е внасял суми по закона за ДОО.Вярно е,че са пяли,вярно е че сме ги слушали ,но ние сме си плащали билетите.За плочите им също сме плащали - нищо не е било без пари.Но те не са си внасяли осигуровките от своите хонорари.Те дори и трудови книжки нямат.Като всички работещи на хонорар тогава е трябвало да си внасят освен данъците и осигуровките.

И кой ти каза, че в България не се плащат авторски права???? Просто кога за последно си чул пессен на Диана Експрес или Щурците да се върти масово по медиите?? За да получиш пари, трябва да създадеш хит, от който да ги получиш - пазарна икономика, както е по света.

недостойни старини- аз тъпия шибан българин също съм с недостойна пенсия и старините ми са щибани,ама аз съм си виновен щото избирам недостойни българи да ме управляват.

Около 20 години от трудовия ми стаж мина в организирането на концерти на същите тези "велики" личности. Тогава те не се интересуваха, че има една тарифа, по която се плащат хонорарите и тя не предвиждаше моята месечна заплата да им се изплати за един концерт. Но за да работим ние бяхме принудени да им пишем по пет-шест концерта, да поемаме риска от това нарушение. Върху получените суми те не са си внасяли осигуровки, сега за какво плачат? Ние с мизерните си заплати да им плащаме още и още... Кой каквото е научил, на не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава!

Г-н Рашидов,защо не се ревизира имуществото на тези "онеправдни" певци.Кой даваше права на някаи от тях да заплащат целите салони на ресторонтите за да се хранят единствено те с кучетата си в тях?Защо не погледните снимките им редом с Тато-усмихнати и щастливи.И защо трибунала по закона за досиетата на ДС не ги огледа?Знаеше се че всички такива личности работеха за ДС.Че то ако се тръгне така ще се види че броят на хрантутниците - минали и сегашни е огромен и всички ли са заслужили и трябва да вземат достойни пенсии?И защо за хилядите работници чиито документи бяха унищожени по времето на управлението на СДС начело с Костов не се постъпи сега по същия начин?

Ти знаеш ли разликата между заплата и пенсия? Заплата се заслужава, а пенсията я получаваш след като си внасял достатъчно. Гадното в случая е, че ако аз не си внасям осигуровките и крия доходи както родните български певци крият, веднага ще ми разпродадат имуществото, ама за родните български звезди се предвиди разховор на 4 очи нали? Как Васил Найденов, който е така беден и не е получил пенсия изведнъж отива на почивка на екзотична дестинация... вземат пари без да ги обявяват, не плащат данъци, нито осигуровки - после реват, че пенсията им била малка и се изкараха най-онеправданите. За тях дори нов закон ще се прави. Това е абсолютна дискриминация - има толкова хора, които не могат да докажат стаж и вземат мизерни пенсии - а за тях? За тях няма, защото не са известни, не са крили достатъчно, нито имат нерви и пари да си търсят правата.... Никога повече българска музика - и лев няма да дам. Гадно е, пошло е, измамно е да се правиш на света вода ненапита.... Ако ги нямало... ами щеше д аима други. Жалко за всички пенсионери, които не могат да си потърсят правата и не могат да бъдат безочливи и нагли.

Навремето когато бях в казармата, партиният ни секретар беше купил билети на всички за концерта на Щурците без да ни пита и от 2000 ч. изпуснахме предаване на Свободна Европа. Така, че бившите "знакови" личности бяха галеници на комунизма. Сега станаха галеници и на ГЕРБ. От какъв зор сега баба Вуна, работила цял живот и са й удържали данъци, сега трябва да плаща пенсия на "знакови" личности, които не са си плащали никога осигуровки. Една държава е силна, когато всички спазват законите, а не се пишат закони за разни тарикати.

"Ще бъда щастлив от януари месец достойните българи да не живеят недостойни старини..... Много ми е любопитно какви са критериите за достойни българи? И коя комисия ще ги определи? Очевидно там няма шанс там да попаднат някакви неизвестни и обикновени работяги, които цял живот са блъскали по полето или на поточните линии на соц.заводите, санитарки, мед.сестри и други подобни маловажни поданици на държавата.

ОТНОВО ЧИСТ ПОПУЛИЗЪМ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. МНОГО БЪРЗО ЗАБРАВИХА КАК НЯКОИ ОТ ТЕЗИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ БЯХА "ЗАБРАВИЛИ" ДА СИ ДЕКЛАРИРАТ ХОНОРАРИТЕ, ЗА ДА НЕ ГИ ОБЛОЖАТ С ДАНЪЦИ.

Когато направиха точковата система - само за месеци се разминах с пенсията си.Тогава освен възраст имах малко повече стаж.През февруари 2011 г.правя заветните 94 точки - 65год.+ 29 год.стаж,да ама от 1 януари аз ще трябва да имам 35 години стаж - т.е. ще трябва да работя още 6 години,но тъй като стажа ще се вдига "плавно" - трябват ми още 8 години стаж,което може да стане ако ме търпят и ако съм жива - на 73 години.Иначе мога да взема само онази минимална пенсия,която на Маричков му било обидно да получи!Г-н Маричков не мисля че стоя по-ниско от вас,но ми се налага да преглътна тази обидна сума,въпреки,че имам и висше образование,което не мога да откупя по обясними финансови причини!С вашия колега Петър Гюзелев бяхме състуденти в математическия факултет при СУ "Климент Охридски".Докато ние учехме той пееше с вас и твърдеше,че му е по-изгодно.Така и не завърши, но за сметка на това е велик човек!Поне да върне на държавата средствата за проточилото се и незавършено образование по математика,вместо да иска "прилична"пенсия,различна от тази "обидната",която аз и други хора трябва да преглътнеме.

глупавите селскостопански специалисти работили като луди за да има какво да ядат знаковите българи и всеки месец 20% от заплатата отива за разширено възпроизводство.А сега пенсионери с минимални пенсий. Браво Бойко затова дойде на власт за да раздаваш на калпак на тези нещастници пенсий.

Веждито им обещал пари - ама от нашия джоб.

Бойко наистина се държи като ученик на Живков. Ето сега се подготвя моркова за хората на културата, а скоро очакваме и тоягата. Когато властта се заиграва с хората на културата - значи народът живее много зле...Явно само медиите не са достатъчни за убеждение, че всичко ни е ОК, ами трябва и доказани творци да ни го повтарят. Иначе ще останат без пенсии.

Спокойно, не се вълнувайте толкова! Сигурен съм, че съвсем скоро ще се "намерят" документи, доказващи внасяните осигуровки на лицата от шоу-бизнеса и тихо-мълком ще им се определи по една прилична пенсийка.

Още една несправедливост.Всички сме равни пред закона.Защо не се казва ,че те са пълнели стадиони ,но и живееха като хрантутници на Тато.Сега хората си плащат всичко в този бизнес,затова и продуцентите са толкова на мода,преди всичко беше държавно -пак с парите на незначителните.Нахалството на тази прослойка няма граници.Дали са проверени всичките имущества,който притежават?Те и скорпионс пълнят стадиони,но не искат пенсия.И защо чалгата се проверяваше ,а естрадата се величае?По същество те са едно и също.До кога министерствата ще мислят как да ощетят незначителните дето само плащат ,за сметка на "значимите"дето само искат?Според мен един работник с трудов стаж 45 години е дал на България много повече от тези хора,чието "творчество"доста хора особено от младото поколение намират и за бездарно.Но това ,не е най-важното важното,е че някой иска да взима без да е давал.После пак ще се питаме,защо в едни страни е различно от България-пълна с ненаяли се тунеядци.

Ами ако тези хора бяха творили при капитализма нямаше да имат нужда от пенсии защото щяха да имат достатъчно заделени парички но те са пяли за държавата и тя е прибирала печалбата от техните изяви затова сега заслужат пенсии . Разбираш ли каква е уловката в цялата схема

Тези хора са получили много от тази държава ,много повече отколкото са и дали,заделените пари ако ги нямат то е ,защото са купили имоти или са ги издухали.Няма уловка.Има наглост и безочие.

Ами, какво да правим ние, които явно спадаме към "незначимите, малките и незнакови" хора г-н Рашидов? И нашите пенсии са незначими като нас, и нашите архиви ги няма и затова, за този период ни се начислява доход равен на минималния за страната. Но, какво от това, кои пък сме ние?! Нас някой ще ни защити ли г-н Рашидов!? Сигурна съм, че НЕ, защото ще трябва да дадете на цяло едно поколение полагащото му се (за да не мизерува) т.е. това, което прибрахте и продължавате да прибирате (учудващото е, че все още има при тези крадливи управници). Колкото до нашите мили звезди, мисля че е грехота кампанията, която са подели от известно време. Ами че огледайте се и вижте хората край Вас, на тях кой им плаща лечението, кой им дава помощи, кой им преизчислява пенсиите, поради изгубени или неопазени архиви, или сте толкова високо по небосклона, че оттам не се чуват стенанията на народа ни.