ГЕРБ: По-меко пенсиониране от 2012 г. - за всички

Възрастта за пенсия за всички категории работещи ще се вдига плавно с 4 месеца на година от 1 януари 2012 г. Стажът за 3-та категория се увеличава с по 4 месеца на година, докато достигне до 37 години за жените и до 40 години за мъжете.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ: По-меко пенсиониране от 2012 г. - за всички | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

влизате в парламента червени сини до доограбите каквото е останало да се сдобиете с големи пенсии но ще доде време начите деза ще ви изхвалят от там и ще ви дадат пенсии от 1з0 лева крадзи играбители

всички сте кравопиизи пиете кравта на народа господа управлявачти трябва да останете само с зиганите те да вихранят

пенсионната система е така направена народа да храни до като ежив парлимента и всички дарявни служитеи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Съпругът ми почина на 60, сестра ми на 54 години, дали ще останат пенсионери след години?

Това е пълен геноцид и дискриминация между хората. Значи тези които сега се пенсионират ще си вземат целите пенсии, а пък тези които преди те пак ще чакат ей тоя дето клати гората. Поне въведете малко справедливост господа политици. Бъдете безпристрастни, а не мислете само за Вас си!!!

Ал, на тебе някой пречи ли ти да станеш шапкар? Стани и вземи голяма пенсия. Какъв ти е проблема?

Стани и ти шапкар, и се пенсионирай по-рано и.. ползвай всичките им облаги, ако ...си читав..!

Най-после МЪЖЕ решават нещата у нас! И плюнките на крадливите БСП-ари и полуграмотните им фенове не могат да повлияят на нищо! Вървим към истината!

Правителството да направи лагери подобно на Освиенциум,Майданек и Дахау с газови камери и пещи за кремиране на застаряващото население на България.Тогава няма да се налага да се увеличава пенсионната възраст,няма да има дефицит в НОИ,ще работят само млади хора.

....според тях са си излишни разходи! Така предложената "реформа" им излиза по-евтино, без разноските по строителството, а е със същия ефект. :((((((((

късното пенсиониране да съпътства и закрила от съкръщения на хора пред пенсионна възраст т.е. в рамките на 3-4-5 години преди навършване на годините за пенсия. В противен случай тези хора няма никога да се пенсионират, защото няма да могат да съберат и необходимия трудов стаж

Съвсем правилно разсъждение, колега! Дори е необходимо, при съкращение до три години преди пенсиониране, човекът да има право след пет години (ако не е работил в този период) да има право на пълна пенсия.

Господин Борисов, как днес Дянков намери пари, а до вчера казваше, че пари няма? Това израз на професионална компетентност ли е?. А може би смятате, че срещу Вас има само балъци. Времето на неразсъждаващите/с промитите мозъци/ Вуте и Пена премина господин Борисов. Господин Борисов, измина твърде много време, за да продължавате да хвърляте вината само върху прежде властващите, а Вие и Вашият екип да сте пекерфектни. Да господа, има и още пунктове, които трябва да се прецизират и респективно да се облекчи бюджета, но Вашият екип не ги споменава до сега!?

Ще намерят като дигнат осигуровките и минималният осигурителн праг е аз не вярвам че няма да си остане една година до 31,12,2011 има доста време:))

А какво прамим след 2014 год.?Дайте яснота или сега това е временно решение,после да му мислят други.Ще увеличаваме пак годините за пенсия.До кога?При това положение ще пострадат едни и същи ,няма ли да тежи на съвестта на някой,ако изобщо имат такава.

Защото са учили повечко от теб!

Младенов е пълна дупка.

Много добро сравнение..... и то дупка от женски род.....

"трета категория труд стажът се увеличава с по 4 месеца на година, докато достигне от 34 години до 37 години за жените и от 37 години до 40 години за мъжете" Искам да попитам на основание написаното: Ако жена има например 25 год.трудов стаж при достигане на 63 годишна възраст и на нея липсват 12 год.до изискуем 37 годишен стаж-означава ли че ще получи пенсия след допълнителни :12 х 4= 38 год.Тогава тя трябва да се пенсионира на 63 + 38 = 101 години. Подобно е и за мъжете.

ПЕНСИЯ НЯМА ДА ПОЛУЧИШ Резервите за пенсии управлявани от Дянков и Младенов в Сребърния фонд са се стопили и в момента той вече е дефицит от близо 2 млрд. лв. Как стана така , че само за няколко месеца от плюс 1,77 млрд. лв. парите за пенсии са стопиха и към момента са 2 млрд дефицит ??? НА ТОЗИ ВЪПРОС ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ВИ ДАДАТ ОТГОВОР ОСВЕН ДЯНКОВ И МЛАДЕНОВ, КОИТО УПРАВЛЯВАТ СРЕБЪРНИЯ ФОНД И ГОСПОДАТА ТРЕНЧЕВ И ДИМИТРОВ , ЧИИТО ПРЕДСТАВИТЕЛИ СА В УПРАВИТЕЛНОТО ТЯЛО НА НОИ !!! Состигащи до 1,77 млрд. лв. са окрадени от Дянков и Младенов. Същите тези гадини управляваха Сребърния фонд и така ИНВЕСТИРАХА парите му, че от

ЗАЩО не изясниш кого слагаш в тази категория

ако основната цел на Борисов ен беше да спечели ТОЙ ЦЯЛАТА ВЛАСТ пред 2011 г. това плавно покачване шеще да ставе още мин. година. Правителството Борисов ни управлява на принципа ден да дойде друг да мине. Пък и има наглостта отговорността да я стоварва на хората които протестират.

военните останаха малко,и скоро още по малко,така че вече не са фактор,по-лошото е сивата икономика и контрабандата,която достигна рекордни нива по времето на това правителство

Г-Н МЛАДЕНОВ, Заедно с лицето Дянков носите персонална отговорност за управление на резервите на пенсионното осигуряване. Към месец май резервите на СРЕБЪРНИЯ ФОНД възлизаха на 1,770 млрд. лв. До тази дата те се управляваха от БНБ. С мотива , че Митрева "не управлява добре парите на НОИ" Борисов я уволни. ОТ МАЙ МЕСЕЦ 2011 ГОДИНА ПАРИТЕ НА СРЕБЪРНИЯ ФОНД СЕ "ИНВЕСТИРАТ" ТОЛКОВА ДОБРЕ ОТ НЕГОВОТО УПРАВИТЕЛНО ТЯЛО, ЧЕ КЪМ МОМЕНТА СЕ ГОВОРИ ЗА ДЕФИЦИТ ОТ 2 МИЛИАРДА ЛЕВА !!!!!!!!!!!!!!! Как Тотьо от плюс 1,777 млрд. лева с Дянков я докарахте до дефицит от 2 млрд. лева бе гадове????? КЪДЕ ИНВЕСТИРАХТЕ ПАРИТЕ НА СРЕБЪРНИЯ ФОНД ГАДИНИ МРЪСНИ !!!! В Китай такива като теб и очилаткото ги растрелват показно по стадионите. Вие го заслужавате !!!

По закон в този Сребърен фонд трябваше да влезнат парите от приватизацията както на Кремиковци , така и на Булгартабак. ВМЕСТО ЗА ПЕНСИИ ТЕЗИ ПАРИ СА ОТИШЛИ ЗА НЯКАКВИ НИКОМУ НЕИЗВЕСТНИ "ИНВЕСТИЦИИ" Странно е поведението на синдикатите и лидерите им които отлично здаят как от плюс 1,777 млрд. лева пенсионния фонд е потънал с дефицит от 2 млрд. лв. ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ В ГРАБЕЖА НА СРЕБЪРНИЯ ФОНД СА УЧАСТВАЛИ И ТЕЗИ "ЧЕСТНИ" ЧАСТНИЦИ КОИТО СЕ НАРИЧАТ ПРОФСЪЮЗИ !!!

А КАКВО СТАВА С РЕЗЕРВИТЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА ?? СИГУРНО И ТЕ СА НА ДЕФИЦИТ ?? ПРОФСЪЮЗИТЕ СА В УПРАВИТЕЛНИТЕ ТЕЛА КАКТО НА ОСИГУРИТЕЛНИЯ ИНСТИТУТ ТАКА И В ТОВА НА ЗДРАВНАТА КАСА. МИГАР НЕ ЗНАЯТ КАКВО СЕ СЛУЧВА С ПАРИТЕ С РЕЗЕРВИТЕ НА ТЕЗИ ДВЕ ИНСТИТУЦИИ ?

Никакъв диалог няма! Нищо ново не е предложено! Само се увърта! Целта е все същата - тежестта да падне върху тия, които работят! На протест срещу лъжците докато се махнат!

Чакам с нетърпение следващите избори! Е тогава така хубаво ще ги нашият разните там Боковци, Тотьовци, Симеончовци и всички останали овци, че свят ще им се завие!

Браво, поне хората показват диалог! Макар и тези мерки да са по скоро превантивни, с цел бъдещ дефицит, това правителство има волята и показва, че върви по прав път!!!

Да се направи истинска реформа която да касае всички. Всеки да си плаща от 01.01.2012г. оигуровките. Да се освободят хората от мисии в критични точки. Да има еднакъв таван за всички, но таван. Не за наште да няма за другите да има. Да се мисли рационално и да се съкратят дублиращите паразитни структури в държавния сектор.

Плавно увеличение с по три месеца на възраст и стаж. Това е най-приемливото, компромисно решение за двете страни. И как се правят сметки, че ще има икономии след не знам си колко години. Ако бизнесът си стои все "на сянка", от къде ще дойдат вноски на осигуровки. Нужна е дисциплина, спазване на трудовото законодателство от ВСИЧКИ НАВСЯКЪДЕ и контрол от НАП, НОИ, ИТ и другите. Криза е и хората са съгласни на компромиси! Знаете ли в каква ситуация са поставени и млади и стари на работните си места?

България е на последно място в ЕС по затлаченост от корупцията. Което означава - на несправянето с нея - по последните данни на "Прозрачност без граници". Дори Гърция е преди нас. България е в топ 3 на ЕС по брой прокурори на човек от населението, а прокуратурата - на първо място по финансиране като процент от БВП в сравнение с останалите страни от Европа. България е в топ 3 на ЕС по брой полицаи на 100 000 души население. България е на първо място в ЕС по разходи за обществен ред и сигурност (според данни на Евростат за 2008 г., цитирани от ИПИ) - 2.8% от БВП. Средното за ЕС 27 е 1.8% от БВП. Като се има предвид, че от 1998 г. насам бюджетът на МВР расте неизменно, то значи, че следващи данни на Евростат ще ни задържат на първото място. България е на първо място в класацията на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) по подадени сигнали за измами с пари от европейските фондове. Разследванията срещу България представляват близо 20% от цялата работа на ОЛАФ.

Пропускаш нещо-дали има друга бивша соц държава, която да не е направила ЛУСТРАЦИЯ на активните КОМ СЛУЖИТЕЛИ

Да управляваш, да управляваш и да се науправляваш е нещо като да прекалиш с товаренето на една кола. А в ГЕРБ вече прекаляват ще приватизираме пощите, няма да ги приватизираме, ще вдигаме възрастта за пенсиониране, няма да я вдигаме за всички или ще я вдигаме плавно, ще плащаме повече на зърнопроизводителите, няма да плащаме. С тези шменти-капели Бойко Борисов си слага лични грехове, вкарва си лични голове. Да не стане накрая наманипулира се и, ей го на на борсата за безработни.

Сигурна съм, че Футболист 1″ вкарва голове, но не съм сигурна, че има вратар пред вратата на избирателя. 20 години сценарият е все един и същ, така и не научихме играта тука има, тука нема. Натукахме се и пак сме си по-зле от гърците, от италианците, от ирландците. Докато те се наживеят, ние се нахвалихме и накрая се на..ахме (тук има място за личното въображение).

Некой да си споня за някаква реформа през тея две и половина години, .....освен риформата в апартаментното състояние на Цеко Шлифера и риформите в банковото състояние на Цветелина Боцкова....

Предлагам възрастта за пенсиониране да не се променя, но до достигане на 65 годишна възраст да се получава 70% от пенсията. По този начин ще се получи същият ефект (като предложението на правителството).

Корупция на годината ...... link

вън гробарите от БГ

Ура-ааа. Проблемът с горивата вече е решен, защото около 120 хил. души с фуражки почват газ да пикаят, че някой смее да им разваля рахатлъка.

Коментарът ти показва, че нищо не разбираш. Ако на военнослужещите са вмени да плащат осигуровки, а се компенсират за тях с вдигане на заплатат, това ще доведе до увеличение на коефициента им за пенсия. Добре дошло за тях! Но така е, когато само неграмотници пишат тук - силата е в стадото.

Задавам въпрос към всички във форумите: Защо от моите вноски трябва да се плащат пенсиите на родителите ми, а за моята пенсия да бъдат наказвани децата ни? Не може на голяма част от сегашните пенсионери да им бъде удържано в продължение на 35-40 години по 35 % (за пояснение такъв беше процента за НОИ преди) от доходите и сега такива мазни типове като Дянков и Младенов да им казват, че няма пари. Както казва шопа: Дек са паретата? Имам конкретно предложение до нашите депутати: Нека който иска пенсия да му се удържа, който не иска да не му се удържа вноска върху възнагражденията. Така в Германия, от която ние взимаме за пример само годините. А който не ми вярва да види едно от последните интервюта на Франц Бекенбауер: На въпроса на журналист: Как се чувсвате като пенсионер? Отговорът е: Аз никога не съм внасял пари за пенсия..........

Боко ,къде си ва?Шъ подаваш ли оставка както викаше или както винаги пак шъ лъжеш гъзоподавателите.

От цялата разправия за пенсии,години,заплати се разбира че в тоя живот тука нема да има европейски заплати и пенсии и работа.Дори и гръцки няма да има.Затова останалите да се спасяват о-време поединично.

Ехо - не може да искаш капитализъм, да скачаш по площадите преди 20 години, а да си запазиш пенсиониране на 40 години, 20 заплати и т.н. 21 години е средното получаване на пенсия в България, четете малко...Да не говорим че има хора дето 20 години работили 30 години пенсии вземали...Баста ! Аман от Тренчевци и КНСБ та - мръсни комунисти, до пенсия изкараха на тези постове.Прав е Борисов за кебабчетата и хората на земеделците....Хеле ако се окаже че на хорото са се хванали и пенсионери по болест с 92 % ИНВАЛИДНОСТ с право на чужда помощ = Купона ще е пълен... Мен ако пита - още утре Да се отнемат всички инвалидни пенсии и всички "инвалиди" да минат през комисия по документи - да няма фейс ин фейс и да няма по 500 лева на член на комисията за рещение в полза на "клиента". Като знаят че няма кой да им плати - могат да вземат и да станат обективни. Комисиите на ротационен признак всяка седмица - разглеждането на документите лотарийно електронно, подавано компютърно. Затова си заминават децата ни оттук - не щат да плащат на пенсионри - лешпери. Сигурно сме страната с най-много пенсионери инвалиди. Кой от нас не познава поне няколко такива, а ? Дето смятат другите за балъци, получават си пенсия и заплата и се мислят за тирикати...Тирикати в Европа, тирикати тук - айде аман... Само така - дано не се огъне Бойко. Писна ми - НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ ПОВЕЧЕ В КОМУНИЗЪМ !!! Как не измряхте толкова години, бе гадове !

Права си ама донякъде.Хората, които са гръбнака на социално осигурителната система, по принцип биха искали да работят до по-късно,обаче има няколко "ако", ако в момента по принцип работиш и: 1. ако си все още пълноценен да извършваш същата работа с напредване на възратта и 2. ако работодателят те остави на работа... 3. но ако трябва след една определена възраст да търсиш работа, знаете че винаги се предпочитат млади хора, та искам да кажа,че на хората трябва да се даде възможност за избор по отношение на пенсионирането, защото оставайки без работа и без пенсия на съответната възраст, къде отиваме?- край кофите за боклук! За мен това е дискриминация за работещите профисионалисти, които са РЕАЛНО в икономиката и благодарение на които все още в БГ се оцелява. По отношение на политическите ти пристрастия- очевидно виждаш само Комунизъм и груб Капитализъм-това са две крайности, от които първата не я видяхме, нито ще я видим, но затова пък имаме "удоволствието" да живеем във втората! Ако си наистина"МАМА" може и да ме разбереш.

Всъщност, въпросът е друг: Как Мутрата ще продължава да асфалтира мозъците на матриала, след като еурозоната минава в рецесия, т.е. многогодишен финансов дифолт?

Защо и ти не си станал "шапкар" ама не ти стиска, защото това е и отговорност, ама е лесно да дращиш по форумите анонимно...а ако ти дойде някоя бухалка ще се свиваш като тръстика....

Баща ми почина на 49г., а майка ми на 51г. Какви 63г., какви 65г. Да европа гоним ама няма да я догоним!!!!!!!!!! Бойко Боклуков да си оди да яде кифтаци за коледните празници!!! То не беше простотия то не беше чудо може ли примиер да говори като селянин абсолютен??? Да може като е селянин и си гледа само джоба, ааааа и Дянков оправи се нали излезе от кризата плати ипотеката скъта някой лев нямало да бъде министър ако има следващ кабинет на ГЕРБ, а ние какво духаме супата!!!! Еми омръзна ми да духам супата!!!!! ОСТАВКА НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ!!!!!!!

да се спасяваме от тази дарява -някаде по света

написах 10 коментара а те стоят на 276 ало интернета какво става не виждам моите коментари

Я хвърляй оставката веднага некадърен страхливецо!! Защо само стажът на 3-тат категория се увеличава, бе кретен? Я обясни ни!!!

време е да сритаме някои хора

да спрем да се осигъряваме ъмишлено да видим как сте криминилизират цяла болгаря или да ги изритаме от парламента тяia гадове

СПОМНЕТЕ СИ ЗАКАКВО МЕ УВОЛНИ БОРИСОВ : ""Тя не управлява добре парите на НОИ, ние сме избрали нея, но не ги управлява добре," КАК УПРАВЛЯВА БИСЕР ПЕТКОВ "СРЕБЪРНИЯ" ФОНД И КЪДЕ СА НЕГОВИТЕ ДВА МИЛИАРДА ЛЕВА ??? Може би г-н Борисов ще обясни, как добре бяха УПРАВЛЯВАНИ парите на Сребърния фонд, как средствата от този фонд бяха дадени като заемен капитал на изпаднали в ликвидна криза чужди банки, как ДЪРЖАВАТА В ЛИЦЕТО НА ДЯНКОВ ПУСНА СРЕЩУ ТОВА ЗАДЪЛЖЕНИЕ ОБЛИГАЦИИ КОИТО БЯХА КУПЕНИ ОТ БАНКИТЕ ДЛЪЖНИЦИ НЕ ПО НОМИНАЛ , А НА СМЕШНА ПАЗАРНА СТОЙНОСТ!!! Къде го сега този Сребърен фонд господа Гербери ?? НЕМА ГО.

За първа и втора категория възраста се е увеличила още с оставането на точковата система. При 20 г.и 10 м.втора категория ,12 г.трета категория и 52 г.възраст която е необходима при пенсиониране на жени до тук стават 90 точки , което ще рече до 94 точки - още 2 г.стаж и 2 г.възраст.

Да не ви изброявам поименно! Защо ще ни дигате годините на 63 и 65? Каква е средната продължителност на живота в БГ-то? И то средната, тъй като "управляващите" и масата крепящи ги структури живеят щастливо и охолно до 100, значи ние масово мрем и преди пенсия и сега! И защо ще вдигате стажа, бе вампири? Каква работа сте осигурили, къде са ви работните места, некадърници? Само заради безработицата трябва да си заминете и предателските синдикати също! РАБОТА НЯМА , как да направим стажа? Да не споменаваме, че оставяте умишлено "великите бизнесмени"-ортаците ви в краденето да ни мародерстват, мамка ви мръсна, убийци!

Отговарям тогава - МОРАЛНО Е точно БОРИСОВ, ДА НИ БЪДЕ ПРЕМИЕР, ДА НИ резили ПРЕД СВЕТА и да води ПАРТИЯ Г. Р. О. Б. към разгром на БЪЛГАРИЯ. точно така ДОСТОЙНИ ПРЯТЕЛЮ

ОТКРОВЕНО ЗА,,,, ДНЕШНОТО ВРЕМЕ 1988год. - ЛЯТОТО:"АКО НИЕ ДОПУСНЕМ УТАЙКАТА НА НАШИЯ НАРОД ДА ИЗПЛУВА НА ПОВЪРХНОСТТА, ТОГАВА ТЕЖКО МУ И ГОРКО НА НАРОДА " - ТОДОР ЖИВКОВ