Дянков звъни на 15-годишна, обяснява за пенсията

"Добър вечер, Марина, Симеон Дянков се обажда..." Това чула 15-годишна пловдивчанка във вторник вечерта, когато след настойчивото позвъняване най-сетне решила да вдигне GSM-a си на непознат номер.

Обратно в новината

Коментари - Дянков звъни на 15-годишна, обяснява за пенсията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ееех дянков дянков фактите са си факти пък и какво разбира едно 15 г. дете от иканомика тя вижда и знае че пенсиите в бг са ниски а гърците в криза получават надбавки елементарно уотсън. ПАРИ В ДЪРЖАВАТА ИМА И СЕ ДАВАТ САМО ЗА ГЛУПОСТИ

дянков смрад

В техниката има баланс на мощностите. Като не ти излезе и устройството, което проектираш не става. Във икономиката има счетоводен баланс. Засича се до стотинка, като не ти излезе - ТЕГЛИШ КРЕДИТ. Значи устройството е скапано, но ти си го оставил на "системи". Теглиш кредит и правиш асфалт. Не трябваше ли да правите индустрия, да вдигате БВП и да правите хората с по-висок стандарт? Кой ще хранят тия асфалтови насипи сега? Фирмите дето ги строяха - ОК, имаха работа, ама от тука на сетне какво правим??

Дянков, само който не е ходил в Гърция ти вярва на глупостите. Да напомним, че по време на турското робство е имало данък десятък, т.е. взимали са 10%. Сега ДДС е 20 % и от там де почва. Господа управници, по зле сте от еничари. Вие сте робовладелци.

Хора ДЯНКОВ е болен "мозък" без мозък, натресоха ни го за да не прави поразий и да ни "ОПРАВИ" и ни .........!!!!

избори идват ,вижте какво ще правите с дянков и такива като него!

Дянков,обясни защо само пенсиите се променят от април,а не от януари?Идеята най-вероятно е,че след студената и гладна зима пенсионерите ще са останали по -малко!Давай!Изтреби ги тези пенсионери.Нали те повече не са необходими и за роби вече не стават.

Цирк е, да! Тъжното е, че много хора все още се трогват (дори такива с 200 лв. пенсия).

Поздравления за благородната постъпка! И съжаление за недостойните коментари, които се срещат тук-там из постовете. Мизерията неизбежно води до оскотяване.

kgb777kgb

Абе голяма гад се въди в тоя сайт бе ?! Откъде искате да дойде нещо дето го няма ? Я си сметнете колко сте внесли в пенсионната система ? Сметнете го с калкулатор а като БСП "много давахме " - щото аз ще ви ги сметна 40 години по 12 месеца 480 вноски . При заплата 200 лева за пенсионния фонд не отиват и 10 лева , ама дай да ги броим 10 лева и каква стана 4 800 лева сте внесли 1 колко искате да взимате по 1 000 лева - става , ама колко време ??? И не ми говорете за лихвите през това време , че те бяха 0.5 % годишно !

Остава да ти светне само и защо го няма.Ама май много искам от тебе.Тия сметки дето ги правиш с пенсионния фонд-май Дянков те е учил на финанси.Отсъства всякаква представа какво всъщност е представлявал пенсионният фонд преди да го попилеят , окрадът и съсипят всякаква икономика, трудовата заетост в която би следвало да го генерира.Не забравяй от къде произтича и директивата за свиване на доходите та база на отчисленията да ти е 200 лева

АБЕ, НЕГРАМОТНИКО..., ЩО ПИШЕШ ЗА НЕЩА, ОТ КОИТО ХАБЕР СИ НЯМАШ? ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО БЕШЕ ПЕНСИОННИЯТ ФОНД ПРЕЗ 1989? НУЛА! КРЪГЛА НУЛА! ВСЪЩНОСТ, 12 МИЛИАРДА ДОЛАРА ПОД НУЛАТА, КОЕТО ТОГАВА БЕШЕ ОГРОМЕН ДЪЛГ ЗА ОПОСКАНАТА НИ ИКОНОМИКА. В БЪЛГАРИЯ ПЕНСИОНЕН ФОНД НЯМАША ИНИКОГА НЕ Е ИМАЛО. ВСИЧКИ ОТЧИСЛЕНИЯ ВЛИЗАХА В БЮДЖЕТА И ПЕНСИИ СЕ ПЛСЩАХА ОТ БЮДЖЕТА. НЕГРАМОТНИ СТЕ, АМА ЛАЕТЕ...

kgb777kgb

Абе селянко , ти кога се пръкна , та реши че знаеш ??? От 2010 година като извадиш 40 години прави 1970 година - заплатата беше 120 за средно образование и 180 за висше !!! За малоумници като тебе го сметнах на 200 , ама жалко за писането ми , ти си тъпа по принцип !!!

юли

Нали не мислите сериозно, че с решението си да се обади на 15 годишно момиче финасовият ни министър е разчитал да разясни пенсионната реформа. На 15 години човек се води непълнолетен /неприкосновен, има го поне в десет закона/ и лиценз за влияние върху неговата психика и развитие имат само родителите /на първо място/, учителите, квалифицираните психолози и евентуално екпертите от педагогически стаи или социалните служби, регламентирани със закон /само, ако има отклонения като, изоставяне, тормоз, нужда от помощ и то само по регламент/. Нямам представа, защо "нашият човек" не се е обадил на некой от хилядите берачи/ки на плодове или гледачи на овце и старци у гръцко и да почне да го убеждава колко са го закъсали, или ще го закъсат некога.

Смеши, много си добър с елката, бастун! Нека да ти обясня - преди 10.11.1989 системата беше капиталопокривна (т.е. всеки имаше партида, нещо като влог), от 20 г. насам е разходопокривна - т.е. работещите плащат за неработещите. А пари има и ще ти кажа къде (и то без калкулатор) - работещите плащат на мангалите, вкл. и сметките им, продадоха се предприятия за стотици милиони на офшорни фирми - последното беше ОЦК Кърджали, следващото - ВМЗ Сопот. Тези пари няма да влязат в държавния бюджет. Само от ДДС се краде с височайша благословия между 2 и 3 млрд. лв. на година. Мога да ти изброя още 10 източника на приходи, но и тези ти стигат.

ДЯНКОВ, да не би да имаш съвест и тя да се обажда ??????

Ми естествено, че на 15-годишна ще се обади - тя само такава ще му се върже на приказките! Що не звънне на някоя 45-годишна?!

Щото 45 годишните не пишат открити писма във Фейсбук:) А някои нямат баби.

че всичко е под строг контрол !

Да не почне 26 годишната кува дето му била \"съветничка\" да го ревнува този проклет чфут, женен за еврейката Каролин Фройнд - дъщеря на румънски евреин от чикаго, активист от кампанията на Башарак Обама?

Не чувствате ли, че прекалявате?!? Все пак не сте в кварталното гаражче

Кой ли наистина прекалява в случая? Аз не крада с повод и без повод парите на хората зад паравана на властта и не тормозя разни прохождащи непълнолетни ученички...като телефонен измамник от гетото... А аз никога не бих завързал подобно "високо морално" поведение, като този боклук, който защитавате.

до дянков2 уважaеми, това дето си го писал за тебе ли се отнася? хората, които са си гледали работата няма да пишат такива глупости .

покъртителна статия, от която маз и дянкови лиги напоително текат. Само да има дебили да вярват. И понеже в Бг пари за пенсии, майки, болници, социални, нови работни места няма и няма, тогава да питаме Шимон Дянков откъде се намират пари за заплати в хиляди; за бонуси в десетки хиляди за колониалната администрация? Откъде се намират пари в милиарди за магистрали, милиони за стадиони и стотици хиляди за разкопки и съмнителни мощи, след като ЕС не е дал и цент??? За новите депутатски коли и депутатските заплати няма да питаме, щото опасно става. А България все тръгва във възход от март 2010, ноември 2010, април 2011.... та до днес и все затъва. Гробищата са препълнени, над 100 хил. души от всички поколения измират всяка година, реалната безработица надхвърля 20%, а Дянков и слугинаж тръгнали да издзирват защитниците на пенсионери, за да ги мамят, отклоняват и неутрализират. Само че, Шимоне, тук не ни пука как и защо са гърците или другите, интересува ни защо ние сме зле и ставаме все по-зле, защо 4 години народът ни обеднява и вече гладува, докато богаташите стават все по-богати? Нека Шимон и другите паразити от гробарската партия да знаят, че веднъж, втори и трети път народа може да се излъже, но 23 години не може бъде лъгат. Нито пък ще измамите децата ни. Търпението се изчерпи. Вървете си с мир герберасти, полиция и водометките няма да ви помогнат.

Вашият коментар е много тъжен. Не знам какво да кажа:(

Не казвай, а гласувай!

Подарихме си танковете на макетата за скрап. Да викаме танковете, не става. Викаме НЕВОЛЯТА, не чува...

Един сиромах казваше да скрапираме по неволя, ама и той изчезна в мъглата...

Така е г-н Дянков, криза , дългове , но ние ще вземем по 400 евро бонус, а в България наборите на година им се събира по толкова. Анализирай това

Браво момчета! Първо Единият с тенисистката Сесил, сега Хер Флик с Марина. Добър ПИАР им направиха. Да са вдигне възнаграждението на ПИАР-ката ;-)

Млади са, заиграват се... Замирисва на педофилия!

По - скоро учтиво й е обяснил да внимава оттук насетне какво и къде пише

Ами Сократе аз левови си обмених за долари, да имам за Гърция , но така и не си ги и похарчих сега ми са във влог, ама на лихвите -данък ще сложат .Трябва да напълним хазната , те са още от социализма.

Вицепремиерът Симеон Дянков бе във Виетнам, където отпразнува рождения ден на шефката на кабинета си Ирина Велкова пише в. България днес. Финансовият министър бе на официално посещение в социалистически Виетнам от 16 до 19 октомври. Случайно или не, рожденият ден на младата дама на 17 октомври съвпадна с екзотичния воаяж. Дянков с любимата си сътрудничка Смущаващ е и фактът, че в делегацията са само Дянков, Велкова, зам.-министърът на отбраната Валентин Радев и експерти от Министерството на отбраната. Военните там са по своя програма.

Я си стягайте коланите и стига сте мрънкали.Ще видят- те Гърците след сто или повече години какъв хал ги чака.Какво искате,ами ние сме добре - хвалят ни,потупват ни по гърба и даже може да си позволим да се поскараме на другите,който не умеят да се справят с тази криза.Ей тоз лош матрял,не разбира от икономика и това е.

За пенсиите ясно, ама сега я виждам Маринчето, поканена на практическо обучение по островите в Гърция, да види колко е зле там. Стига с тази теория, нагледно трябва ;-)

То Простотията не заслужава коментар, но от мен да мине...

Седят гърците и българите на две съседни маси.Гърците ядат пържоли и пият узо,а българите ядат сух хляб и пият студена вода.До тях обаче седи един отговорен другар и им обяснява гърците от съседната маса колко са зле.

Защо след като ние от десетилетия сме по скромни от гърците и харчим по според джоба си и по по по.. все още се налага да живеем по зле от тях за да не станем като тях :) На този въпрос и дърдоранков трябва да отговори.. но определено не само той!

Да звъни на майка си на п.........та, кавал долен !!!!! От ГЕРБ по цял ден се чудят какво да правят и звънят на хората да имитират дейност.

Бах мааму! На бабата името може да е измислено, но може ли да се напишат имената на всички баби, които са като нея! Аз вече четири години получавам пенсия без никакво изменение. За цените няма да говорим. ГЕРБ дойдоха с много обещания, а ще си идат с много "пожелания"! Дянков го разсипа тоя ГЕРБ. Може би беше подставено лице от комунистите. Те се славех с агент-провокаторите си. Нищо чудно те да са го подставили и ето ,че свърши работа човекът. Отблъсна пенсионерите,които бяхме гласували за ГЕРБ.

Активистът на социалистите защо не обясни как са ограбили тези същите пенсионери! Къде са пенсионните фондове, къде са отчисленията от приватезираните предпиятия, които отидоха в ръцете на същите комунисти (социалисти). После управляващите са виновни!

Ами управляващите да бяха разследвали! Не да чакат Лили да ги подсеща !Има една държавна агенция за следприватизационен контрол драга Лили!

Очилатото недоносче съвсем се смахна!

Отврат!

ОЩЕ МНОГО "МАРИИ" ЩЕ ИЗМИСЛЯТ НА "ПОЗИТАНО", ЗА ДА ОКАЛЯТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ. С ТОВА САМО НАПОМНЯТ НА ОКРАДЕНИЯ ОТ ТЯХ НАРОД ЩО ЗА МРЪСНА И ПОДЛА СТОКА СА. ПОСЛЕ ДА НЕ СЕ ЧУДЯТ ЗАЩО СА ЗАГУБИЛИ ТОТАЛНО ПОРЕДНИТЕ ИЗБОРИ!

А бе Калитко как можа това име да си сложиш ,да го петниш с твоите глупави писаници. Гербаджиите с поред теб са цвете не намирисано , а другите виновни - я си отвори по широко очите.

Ние си пожелаваме за разлика от другаря Дянков и при нас да настъпи най-после "ужасяващата криза на Гъция" че и на нашите пенсионери да раздадат най-после 13-та и 14-та минимална пенсия от 800 евро и коледна добавчица от 400 евро.А на него му пожелавам да се пенсионира у възнасящата се нагоре негова България със голяма,над средната пенсия,да го видя колко часа ще изкара със 100 евро.

Кака тези пари ги взима за час,а ги харчи за отрицателно време.Пенсионерите сигурно ги крият в банки за лихви,ама и тях ще им ги вземат.

В ГЪРЦИЯ НИКОГА НЕ СА СИ ИМАЛИ БСП. ЗАТОВА И ЗА 60 ГОДИНИ НИ НАСТИГНАХА И ЗАДМИНАХА С МНОГО. В ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА 13-ТАТА И14-ТАТА ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА И ТАМ ГИ ЗАБРАВЯТ. ЗА МНОГО ДЪЛГО...

Верно?Така говорят,ама си ги взимат още.

Цялата паплач позитански кутевчета се е развихрила ... Изкарахте ли надника за днес?

До сега не бяхме гласували в нашето семейство, но след толкова комунистическо-червен БЪЛВОЧ,вече всички сме за БОЙКО.

А сега нека аз ти обясня г-не за пенсията : През лятото на 2006 съм пенсиониран по инвлидност с пенсия 143 лева тя расте с годините и от Април 2009 е 204 лева - нарастване 42% . От 2010 - пада на 182 лева и така досега - нарастване 0%. "Благодаря Ви" ! Не на вас, на Господа благодаря, че ме подкрепя в усилията ми да оцелявам, като си докарвам по някой друг лев в повече, но когато пишех настоящото мислите ми бяха с тези , които "оцеляват" с подобни пенсии.

Пенсията ти е нараснала близо с 30%, а не с 42%! Само уточнявам ;)

"...пенсионирана учителка по френски в Копривщица..." -тази учителка, ако е била с всичкия си, е трябвало НЕЗАБАВНО да се пресели във Франция - по подобие на НИКОЛА МАНЕВ, а не да се вайка и да е "учила" гевезетата у нас на незнайно какво!

Чест му прави на Дянков, че обръща внимание на едно момиче, което даже не е гласоподавател. Орешарски, а да не говорим за Костов (и той беше фин.мин.) се взимат толкова насериозно, че подобна случка беше невъзможна.

ТИ НЕЩО БЪРКАШ ОРЕШАРСКИ С ДЯНКОВ

Ах, какъФ народен човек-истински избраник на народа-почтен, честен. Чак не мога да хвана вяра, че така ни го "наката"-пет ката с всичко, но върхът на сладоледа, черешката на тортата беше пенсионната "реформа" от миналата година. Ужасни! Да си ходи веднага в Америката ли, откъде дойде този чорт го взел!(((

Ама какво има да обясняваш бе Дянков на едно 15 годишно Мнооого по -умно от теб момиче.....обясни на народа.....ама народа прос и търпелив ,че Ви не спретне една Хунта......

То и тийвоча сваляше 14 годишната тенисистка Сесил...

По-интересно ми е как Дянков се е сдобил с тел. номера на ученичката. Явно тая държавица я обърнаха в РПУ...

45 години социализъм никак не са ти се отразили добре..

сега си лежа доволно в къщи с много мангизи в банката. знаеш ли защо? защото по време на социализЪма , наред с якото детство, ми дадоха прекрасно образование. Нашите мразеха комунистите и бяха от ОФ, аз пък нямам нищо против тях. След това 10 години бях на високи служби в западни компании - там какъв е комунизъм, ум ще ти зайде. И ето ме тук добре поспал - пиша на някакъв глупендер че неясно как министър е взел лични данни на 15г дете, а кратунковецът ми вика комунист. аре сполай.

Може би ще се обади лично и на теб, за да ти обясни.

Тоа требе да го разследват за педофилия.Как така ша звъни на 15-годишно моме по никое време.Ако звънне на мойта щерка,ша му скинем чутурата.

...и през т'ва време си е правил чикийка:)знаем ние, знаем:)

Евала !

Не е ли това прекалено скъпоструващо представление?

Не съм привърженик на Дянков. По други поводи съм писал против него. Но това, което е направил е една НОРМАЛНА ЧОВЕШКА проява. Но на тези от БСП-то всичко човешко им е чуждо.

10% ли е убийствен данък бе мишок?Аман от вечно хленчещи мързеливи българи, чакащи някой да дойде да им се моли вкъщи да започнат да работят нещо. (да работи, а не непременно да търси работа ..има разлика)

Добре че не е позвънил на вратата на момичето страшно ухилен и придружен с двама полицаи!...

Ами ние за какво си плащаме вече 20 години. Поне да бяхме поживели като гърците нашироко 20-30 години , та да знаем после що ни е гадно :)

ТРИЯТ МИ КОМЕНТАРИТЕ В ЧЕРВЕНИЯ САЙТ. НЕ ЗАЩОТО ИМА ЛИНКОВЕ, ОБИДИ ИЛИ СПАМ. ПРОСТО ДРУГАРИТЕ МНОГО СЕ ПЛАШАТ ОТ ФАКТИТЕ. А ФАКТИ, КОИТО ДА ГИ ОПРЕДЕЛЯТ КАТО КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ - ФАКТИ БОЛ. ДА, АМА ДРУГАРИТЕ СИ ПУСКАТ ТЕХНИТЕ СИ ПСУВНИ НА ДРАГО СЪРЦЕ. ПРОСТОТИИ И ЛЪЖИ БЪЛВАТ ЕЖЕМИНУТНО. НО ИСТИНАТА СИЛНО, АМА МНОГО СИЛНО ГИ ПРИТЕСНЯВА.

като ти е червен сайтът, бегай в некой жлът!

А дали е казал на детето, че много от нашите баби и дядовци няма да преживеят зимата, но е за добро?