Коментари - Кабинетът се отказва от важни пенсионни промени | Днес.dir.bg

Кабинетът се отказва от важни пенсионни промени

Промените в Кодекса за социално осигуряване влизат в Министерския съвет в сряда, потвърдиха от социалното министерство.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът се отказва от важни пенсионни промени | Днес.dir.bg

Коментари

Тотьо, защо се отказахте всичките държавни служби и чиновници да си внасят дяла от 40 % от вноските като социални и здравни осигуровки? ЗаЩо тоя раздут апарат го награждавате да плутоядства на гърба на отрудените производители и работещи в частни сектор?! Експлоатация на частното лице от държавния чиновник !!! Това и К. Маркс не го е предвидил! Колко ще струва това за източването на бюджета? А това нямаще ли да оправи дефицита в платежния баланс? Абе юпита и хипита от Банкя?! Защо не си признаете, че сте страхливци, да не би да изтръвете власта ли??!

Във връзка с инициятивите за нова пенсионна система,която е дело,за ново унижение на хората,ПРЕДЛАГАМ: Всеки,който е бил депутат,или държавен служител,да се пенсионира при навършване на 75 г. възраст,независимо колко мандада е пребивавал там. По този начин,ще се намали и големия стремеж на всякакви можещи,или неможещи личности,искащи да станат депутати,а и от друга страна,не ще им е толкова мерак,с лека ръка,да гласуват безпринципни закони.

Във връзка с инициятивите за нова пенсионна система,която е дело,за ново унижение на хората,ПРЕДЛАГАМ: Всеки,който е бил депутат,или държавен служител,да се пенсионира при навършване на 75 г. възраст,независимо колко мандада е пребивавал там. По този начин,ще се намали и големия стремеж на всякакви можещи,или неможещи личности,искащи да станат депутати,а и от друга страна,не ще им е толкова мерак,с лека ръка,да гласуват безпринципни закони.

...колко си е прекрасно сега с пенсиите и колко шибано беше при тато!!!!!

Глупости, глупости и пак глупости. Всякакви варианти за геноцид над обикновените хора. Всякакви начини за противопоставяне на млади срещу стари, на деца срещу родители. Срамота! То бива, бива крадене, но вече хващане нямат. А тези са най-лоши от всички - никаква свършена работа, причина са за задълбочаване на кризата и мислят всякакви рекетьорски начини за събиране на приходи и за пълнене дупки всякакви. Писна ми! А на вас?

Каква е ПРАКТИЧЕСКАТА разлика на "плавно увеличаване с по 1 година" и "наведнъж с 3 год"? Ако на 2.07.2011год имам 33 г. осигурителен стаж, няма да мога да се пенсионирам, защото ще са ми необходими 34 г. Но на 02.07.2012г когато направя 34 г. осигурителен стаж /ако имам работа и работя в тази година/ ще са ми необходими за пенсиониране 35г..... и така докато направя 37г. ос.ст. Това е поредното недомислие на управляващите!

Аз се страхувам,че това не е недомислие,а липсата на възможност да се упражнява умствена дейност! Също така отсъствие на професионалисти и можещи хора в средите на управляващата Герб.

Че те си страдат от СВУН (Синдром на Вродена Умствена Недостатъчност) си е абсолютно вярно ! Това, обаче, не им пречи да вземат по 6000 и нагоре хиляди евро на час, защото по документи са експерти! В случая, смятам, че е сработила не недомислието, а злата умисъл- колкото може по малко да са пенсионерите!

а какво ще стане с точките,остават ли или не

Вярно ли е, че държавните служители и военните не плащат осигуровки, а те се поемат от държавата. И ако е така защо? Те получават най-високите пенсии, които се вземат от моите пари в системата.

ДА И трябваше от 1.7.2010 да започнат да плащат ама като всички приказки на кабинета и то отиде в небитието

Изглежда е вярно, защото и в градския транспорт не ползваха билети. Може би и сега е така - погледнете, дали дупчат билети или маркират карти всички с пагони. Това е най-малката облага - преди и за ведомствените жилища, които им даваха не плащаха. Всичко е на наш гръб.

Какво ще стане с пенсиите за втора категория труд.Излиза че ще се изравнят с трета категория.А госпожа Митрева може да се откаже от пенсия поне още 10 години, та нали не е в тежко производство а е на бюрце.При това това положение хората работили тежък труд я дочакат пенсия я не.Ако това не е геноцид здраве му кажил

Щом са толкоз много важни тия промени, що се отказват от тях ? Не се плашете - тая зима ни очакват 2-3 грипни вълни и така ще се реши проблема с дефицита, и дано накрая тоя наш народ Бойко да изрита. Нали вече сме в Европа, защо не пишат и не ни приравнят към Европейските пенсионни системи ?

Напълно сте прав в направа на разчетите за плавното вдигане на възраста с 3г. Нотез умници в главите им са само пари нищо дуго.

Мисля, че категориите ощетяват обикновените пенсионери!!! Откъде накъде ще се изплащат високи пенсии при сумарно по-малко внесени осигуровки? И то от общия фонд. Трябва вноските на по-високите категории да са по-високи, за да се набере за по-къс период необходимата сума - равна на тази при нормално дълъг стаж!

Тези, на които не им достигат 3 години осигурителен стаж-поради това, че са учили за висше образование или известно време са били безработни, са си направо осъдени с присъда "ЛИШАВАНЕ ОТ ПЕНСИЯ". Те вече не могат да съберат искания стаж! Имам чувтвото, че съпротивата на синдикатите по предните варианти води до все по жестоки нови варианти на пенсионната реформа!

Не Ви стиска господин Министър да правите реформи!Само говорите празни приказки!ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ сте всички!И какво да се очаква от Служител в инпекция по труда !!!!

На практика промените обезмислят внасянето на осигурителни вноски,защото просто няма да вземете пенсия даже и мизерна. Интересно на кого ще са му нужни работници със силно разклатено здраве и с памперси,при възможност да си наеме млади хора на по-ниско заплащане. Или общ работник на 64г.!!! Тоест с голяма вероятност на 50г. оставате без работа и до 65г. трябва да останете жив,което е малко вероятно. Добре известно е,че средната продължителност на живота на мъжете в България е 57 г.! Всичко това е цинизъм и отврат,ще взимат пари от които 90% никога няма да се изплащат! А и вероятно продължителноста на живота,поради мизерията и практическата липса на здравеопазване ще намалее още повече. За хората измислили,как да избият голяма част от българите,лишавайки ги на практика от възможност да отселеят,нямам сполучлив израз... Има само едно разумно решение,ползвайте си парите за осигуряване днес,защото иначе ги пишете в загуби!

НЕ "реформи" а РЕФЕРЕНДУМ - това трябва да се направи наесен. Той ще даде окончателно, адекватно и справедливо решение за вида на НОВАТА ПЕНСИОННА С-МА. Другото е просто козметика.

Общо взето решенията са правилни но повече приличат на защитен крем с фактор 10. Само някалко бележки: А) За родените след 1950 год. дали изведнъж или на 3 пъти се вдига стажа е все едно; Б) Фактически си остава принципа една основна група бачка 40-45 години, и без да има никаква гаранция, че ще получи въобще пенсия, носи на гърба си огромна част паразити и/или тарикати. И най-лошото губи парите, след смъртта си (вместо да бъдат получени от децата им, които на практика са били лишени от тези средства); В) КРИЕ ФАКТА, ЧЕ С УДЪЛЖАВАНЕТО НА СТАЖА С 4 ГОДИНИ, ПРАКТИЧЕСКИ НАМАЛЯВАТ С 10% ПЕНСИИТЕ НА БЪДЕЩИТЕ ПЕНСИОНЕРИ! Що се отнася до анкетата, според мен тя си е чиста манипулация. Т.н. хора, дето искат. са 44%! Останалите 56% не искат или се колебаят! Липсва достоверна разлика. Напротив извода трябва да бъде точно обратен повечето българи не подкрепят идеята за работа след пенсия. А защо манипулация? Анкетата е правена всред специално подбирани участници синдикати, работодатели, от научните среди" т.е. липсва т.н. случаен подбор - основен принцип в статистиката. Когато един лекар е болен, той не се лекува сам а отива при друг, за да има ОБЕКТИВНА оценка!

Престанете да баламосвате хората. И Вие синдикатите за нищо не ставате. Цели 6 месеца разни консултативни съвети бистрят вариантите за пенсионната реформа, а сега при последните две три срещи нещата се обърнаха коренно. Лишават хората от възможност сами да решават да се пенсионират по рано с намален % пенсия. Защо, защо след толкова анализи и умуания първите два варианта са значително по либерални. Как се набират 37 години трудов стаж пред тези години на масови ликвидации и съкращения. Няма да гласувам повече за тези български правителства, които не се интересуват от човека, а говорят само за пари. Искам си моите вноски, които съм ги правила 33 години. И искам зда попитам при положение, че съм си гледала детето до 3 годишна възраст, а ми признават само една, мог а лида си купя останалите две.

стига са работили пенсионери младите стоят без рарота без никави доходи

млади, които стоят без работа, най-вероятно не могат да вършат работата на старите! Ако можеха, всеки работодател би предпочел млади хора, но явно безработните младежи или са необразовани, или просто не стават за работа!

Кабинетът не се е откаэал от важнипенсионни реформи, а е чул гласа на хората, кабинетът не е по голям от гласа на хората,нейко е по голям от гласа на хората,и эатова е на скамейката, има много догановци, с по 20 оооооо по бърэо им отнемете эаграбеното не чакайте от комара да стрижете эвълна.

Само малоумник може да повярва на стакмистиките на правителството. Стига сте въртели това измислено проучване за пенсионирането, като кол в гъза си! Няма работа за младите. Над 50% от хората не могат да съберат такъв висок трудов стаж. Залага се такава бомба, че следващото правителство няма да може да я обезвреди. Защо посягате на социалните придобивки. Какво ще правите с прибираните от работниците пари!? Коли и удобства на администраторите от НОИ ли ще купувате?! Пладнежки обирджии. Съберете си милярдите от мошениците политици, бизнесмени и мафиоти! Усвоете поне половината от отпусканите от ЕС средства! Спрете разходите за НАТО и американските военни проекти и мисии! Какво стана с намаляването на министри и администрация?! Некадърни гербери, докога ще ви чакаме да се учите да управлявате!?

Целта е да не се дават пенсии!Да си пълнят гушите, администраторите в НОЙ.Нека да побликуват какви заплати и бонуси вземат !

Пишете ги бегали хората от 55 -63 години - пенсия няма да вземат. да се надяваме само, че когато дойдо новото правителство, ще направи нови промени и ще елиминира тази невероятна глупост - на тези управници не им ли стана ясно, че колкото повече хората се насилват - ефектът е точно обратен - ще спрат да се плащат осигуровки - че за какво като на практика никой не може да се пенсионира, на практика. Може ли някой да отговори дали съм прав или не -обаче без т. н. икономически еклибристики, а!

Да се приеме закон : В МОМЕНТА НА ПЕНСИОНИРАНЕ ДА СЕ ПРЕВЕЖДАТ НЕЗАБАВНО !!! ВСИЧКИ НАПРАВЕНИ ВНОСКИ ЗА ПЕНСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ ПО ЛИЧНАТА СМЕТКА НА ПЕНСИОНИРАНИЯ !!!

Следвашите избори пак да гласувате за ГЕРБ!!!

....естествено, няма като теб да гласувам за БСП и ДПС....

100 лева, внасяни всеки божи месец, в продължение на 30 години, при 6 процента годишна лихва, накрая оформят една сума от около 100 500 лева. Помислете си колко ще получи пенсионерът - мъж в средния случай - пенсиониран на 65 и с очаквана продлъжителност на живота (според НСИ, което, естествено е нагла лъжа) под 70 години. Някои ще ме контрират, че човек никогане може да прави планове за 30 години напред, че има инфлация и т.н. Вероятно и това е вярно, но помислете колко е средната пенсия днес и колко беше преди 20 години. И тук използвам сумата от 100 лева, която е под това, което се удържа в средния случай в България.

няма такава вноска 100 лв.

Има.

Има! И даже средната е над 100 лв! Една част се плаща от работника, другата от работодателя!

Да получавам заплатата си само чрез банка, да но този който ме задължава за това да поеме разноските по обслужване и транзаксионните такси на банкерите. Аз не се чувствам с нищо длъжен на законните лихвари наречени банкери

това с ревизиите по аналогия е пълна глупост?!? Как може да има аналогия между две фирми? Ми аз може да искам да давам на служителите по малко пари, и да ги сменям често, а друг може да иска да им дава повече и да са му вечно лоялни, а трети може да е някъде по средата. И сега какво - всички ще трябва да плащат най-високите ставки - това е просто подигравка със свободния пазар на труда!!!

Изразявам моето абсолютно несъгласие с предлаганите промени. Те са сигурен знак за фактическата ненужност на НОИ. Реално хората получават абсурдно ниски пенсии, които не осигуряват достоен живот. Големия проблем е ниската цена на труда, абсурдната минимална работна заплата. Това принуждава младите хора да емигрират и да осигуряват пенсийте на хората в приемащата ги страна. Постъпления в НОИ съответно няма. Дори възраста да скочи на 80 г. все тая.

Вижте сега - трябва да си признаем, колкото и да е неприятна: Бойко е прав. Положението е критично и всеки един от нас трябва да допринесе за изваждането на държавата от кризата, като затегне колана. Някои ще се лишат от отпуска или ден-два болнични, други ще преглътнат намаление на заплатите. Всички ще плащаме по-високо ДДС, ток, парно и каквото трябва още. Ще работим по-дълго за пенсия. Може дори да тръгне всенародна подписка за събиране на средства със SMS-и в полза на бюджета. Няма как, важното е държавата да тръгне отново. Вярно, че не всички ще изплуват, но какво е отделната личност пред благото на държавата? Без съмнение, няма да е морално да се очаква от ръководни държавни и стопански дейци да се подлагат на същите лишения, като всички нас. Те трябва да продължат необезпокоявани да се радват на тези привилегии, които народът им е дал, като компенсация за трудната задача, с която са се нагърбили - да ни изведат от кризата. Така че - давай, Бойко, ние сме с теб (до където ни стигнат силите де)!

Който му е взел лепилото на тоя да му го върне веднага.

Прав може да бъде само човек, който е уверен в това, което прави и го прави на основата на знанията и опита си. Бат ти Бойко си няма хал хабер от това, което става и се прави сега, поради (съвсем не) простата причина, че не може да го разбере, така че, няма как да е прав!

Дълбоките комплекси за малоценност, а най-вече - манията за величие водят до:"Терминът нарцисизъм означава любов към себе си и се свързва с ред характерови черти засягащи собственото възхищение, егоцентричността и егоизма. Името е избрано от Зигмунд Фройд, от гръцкия мит за Нарцис, който бил орисан да се влюби в собственото си отражение във водата. Всъщност на всеки може да бъде приписано притежанието в някаква степен на нарцистични черти, но определени форми на нарцисизма могат да бъдат много дисфункционални и се класифицират като патология като нарцистичното личностно разстройство и зловредния нарцисизъм. Психопатията дефинирана от "Пълният списък на психопатиите на Хейър" също съдържа нарцистичен фактор."

Кога най-после ще спреш да копираш едно и също писание по всякакви поводи? Точно този пост го четем вече поне за 30-ти път!!!!! СТИГА!!!!!! ПРЕСТАНИ!!!!!!

истината боли, знам.

хайде стига с тази държава понятие - колективно, безотговорно и самодоволно .... Тези мили и думи, предназначени за едни леко пригладени и плиткоумни мозъци биха предизвикали само пристъп на повръщане от всеки средно интелигентен човек....

"Общият ефект от всички промени в пенсионната система се очаква догодина да е около 81 млн. лв., каза Митрева. За 2012 г. очакваният ефект е около 190 млн. лв., а за 2013 г. - 370 млн. лв. " Направените разчети са до края на мандата на сегашното правителство. А след нас, ако ще и потоп

...не смятат да управляват след това

...... Ами, очевидно правилно са сметнали .......

ДА СЕ ПУБЛИКВАТ ВЕДНАГА ВНОСКИТЕ НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС И ЛИХВИТЕ ПО ТЯХ ВМЕСТО СПИКЪЦИТЕ ЗА ИЗБОРИ !!! и на всеки да се изпрати съобщение с СМЕТКАТА, ЗА ДА МОЖЕ Пишете ги бегали хората от 55 -63 години В Е Д Н А ГА Да се приеме закон : В МОМЕНТА НА ПЕНСИОНИРАНЕ ДА СЕ ПРЕВЕЖДАТ НЕЗАБАВНО !!! ВСИЧКИ НАПРАВЕНИ ВНОСКИ ЗА ПЕНСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ ПО ЛИЧНАТА СМЕТКА НА ПЕНСИОНИРАНИЯ !!!

Престанете с тия заплати по банков път бе! Ще спрете ли да служите на банките, предатели долни! А те все си вдигат таксичките за щяло и нещяло. Ако за теглене от банкомат премахнете таксите, добре, става!

"...бе представено проучване, според което повечето българи са склонни да работят по-дълго като получават и бонуси за това. " А държавата поема ли гаранции, че ще осигури възможности за по-продължителна работа?

Щом се отказват, значи не са важни.

Всеки закон е предпоследен,другото правителство ще го смени.Аз не съм съгласна с промените!Пак се подиграват с народа!И всичко пак за пари!

АЗ понеже съм прост, а и през 2012 г навършвам възраст за пенсия, да ми обясни МИНИСТЪРЪТ значи ли че навършил през 2012 г. 63 години ще продължавам да бачкам още, НЕ ВЕРВАМ....ПА КОЙ ЗНАЕ...Осигурителният стаж, необходим за пенсиониране, се очаква да расте от януари 2011 година плавно - с по една година през следващата, през 2012 и 2013

АЗ понеже съм прост, а и през 2012 г навършвам възраст за пенсия, да ми обясни МИНИСТЪРЪТ значи ли че навършил през 2012 г. 63 години ще продължавам да бачкам още, НЕ ВЕРВАМ....ПА КОЙ ЗНАЕ...

Хайде вече да спрем с тъпотиите. Стига ги мундрихте! БЕЗОБРАЗИЕ!!! Колко пъти в живота ми ще променяте условията? Когато започнах да работя беше 55 години възраст и 20 години трудов стаж (и пенсията беше 80 % от заплатата) Можех да започна работа с 20 години по-късно?! И сега...нанай! КОЛКО ПЪТИ ЩЕ ПРОМЕНЯТЕ УСЛОВИЯТА В ДВИЖЕНИЕ? Защо не ме предупредихте, когато си започвах трудовия стаж? ЗНАМ ЗАЩО - ТРЯБВАТ ВИ ПАРИ... АМА МНОГО... ЗА ВАС ЛИЧНО... И ЗА ПОКОЛЕНИЯТА ВИ... По-нататък спирам, понеже...

а студентските години ще се купуват ли?

По-скоро би трябвало, след всичките тези напъни за увеличаване на стажа при пенсионирване ,да се признават като стаж без да влияят върху размера на пенсията. В крайна сметка следвалите в университетите по държавна поръчка са следвали по поръчка на държавата а не на арменския поп!!! Но както често става, докато се набляга на само частични неща справедливостта остава на заден план, дори и в сферата на пенсиите.

Както винаги,много шум за нищо! До обяд казват едно, следобяд друго! Ама то пенсионната реформа не е като да режеш с ножичките при откриването на някое кръстовище( светофар) с голямо икономическо значение за страната, та даже и за световната икономика.....Правенето не е като говоренето АЗ,АЗ,АЗ!!!!

Коментари - Кабинетът се отказва от важни пенсионни промени | Днес.dir.bg

Кабинетът се отказва от важни пенсионни промени

Промените в Кодекса за социално осигуряване влизат в Министерския съвет в сряда, потвърдиха от социалното министерство.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът се отказва от важни пенсионни промени | Днес.dir.bg

Коментари

Тотьо, защо се отказахте всичките държавни служби и чиновници да си внасят дяла от 40 % от вноските като социални и здравни осигуровки? ЗаЩо тоя раздут апарат го награждавате да плутоядства на гърба на отрудените производители и работещи в частни сектор?! Експлоатация на частното лице от държавния чиновник !!! Това и К. Маркс не го е предвидил! Колко ще струва това за източването на бюджета? А това нямаще ли да оправи дефицита в платежния баланс? Абе юпита и хипита от Банкя?! Защо не си признаете, че сте страхливци, да не би да изтръвете власта ли??!

Във връзка с инициятивите за нова пенсионна система,която е дело,за ново унижение на хората,ПРЕДЛАГАМ: Всеки,който е бил депутат,или държавен служител,да се пенсионира при навършване на 75 г. възраст,независимо колко мандада е пребивавал там. По този начин,ще се намали и големия стремеж на всякакви можещи,или неможещи личности,искащи да станат депутати,а и от друга страна,не ще им е толкова мерак,с лека ръка,да гласуват безпринципни закони.

Във връзка с инициятивите за нова пенсионна система,която е дело,за ново унижение на хората,ПРЕДЛАГАМ: Всеки,който е бил депутат,или държавен служител,да се пенсионира при навършване на 75 г. възраст,независимо колко мандада е пребивавал там. По този начин,ще се намали и големия стремеж на всякакви можещи,или неможещи личности,искащи да станат депутати,а и от друга страна,не ще им е толкова мерак,с лека ръка,да гласуват безпринципни закони.

...колко си е прекрасно сега с пенсиите и колко шибано беше при тато!!!!!

Глупости, глупости и пак глупости. Всякакви варианти за геноцид над обикновените хора. Всякакви начини за противопоставяне на млади срещу стари, на деца срещу родители. Срамота! То бива, бива крадене, но вече хващане нямат. А тези са най-лоши от всички - никаква свършена работа, причина са за задълбочаване на кризата и мислят всякакви рекетьорски начини за събиране на приходи и за пълнене дупки всякакви. Писна ми! А на вас?

Каква е ПРАКТИЧЕСКАТА разлика на "плавно увеличаване с по 1 година" и "наведнъж с 3 год"? Ако на 2.07.2011год имам 33 г. осигурителен стаж, няма да мога да се пенсионирам, защото ще са ми необходими 34 г. Но на 02.07.2012г когато направя 34 г. осигурителен стаж /ако имам работа и работя в тази година/ ще са ми необходими за пенсиониране 35г..... и така докато направя 37г. ос.ст. Това е поредното недомислие на управляващите!

Аз се страхувам,че това не е недомислие,а липсата на възможност да се упражнява умствена дейност! Също така отсъствие на професионалисти и можещи хора в средите на управляващата Герб.

Че те си страдат от СВУН (Синдром на Вродена Умствена Недостатъчност) си е абсолютно вярно ! Това, обаче, не им пречи да вземат по 6000 и нагоре хиляди евро на час, защото по документи са експерти! В случая, смятам, че е сработила не недомислието, а злата умисъл- колкото може по малко да са пенсионерите!

а какво ще стане с точките,остават ли или не

Вярно ли е, че държавните служители и военните не плащат осигуровки, а те се поемат от държавата. И ако е така защо? Те получават най-високите пенсии, които се вземат от моите пари в системата.

ДА И трябваше от 1.7.2010 да започнат да плащат ама като всички приказки на кабинета и то отиде в небитието

Изглежда е вярно, защото и в градския транспорт не ползваха билети. Може би и сега е така - погледнете, дали дупчат билети или маркират карти всички с пагони. Това е най-малката облага - преди и за ведомствените жилища, които им даваха не плащаха. Всичко е на наш гръб.

Какво ще стане с пенсиите за втора категория труд.Излиза че ще се изравнят с трета категория.А госпожа Митрева може да се откаже от пенсия поне още 10 години, та нали не е в тежко производство а е на бюрце.При това това положение хората работили тежък труд я дочакат пенсия я не.Ако това не е геноцид здраве му кажил

Щом са толкоз много важни тия промени, що се отказват от тях ? Не се плашете - тая зима ни очакват 2-3 грипни вълни и така ще се реши проблема с дефицита, и дано накрая тоя наш народ Бойко да изрита. Нали вече сме в Европа, защо не пишат и не ни приравнят към Европейските пенсионни системи ?

Напълно сте прав в направа на разчетите за плавното вдигане на възраста с 3г. Нотез умници в главите им са само пари нищо дуго.

Мисля, че категориите ощетяват обикновените пенсионери!!! Откъде накъде ще се изплащат високи пенсии при сумарно по-малко внесени осигуровки? И то от общия фонд. Трябва вноските на по-високите категории да са по-високи, за да се набере за по-къс период необходимата сума - равна на тази при нормално дълъг стаж!

Тези, на които не им достигат 3 години осигурителен стаж-поради това, че са учили за висше образование или известно време са били безработни, са си направо осъдени с присъда "ЛИШАВАНЕ ОТ ПЕНСИЯ". Те вече не могат да съберат искания стаж! Имам чувтвото, че съпротивата на синдикатите по предните варианти води до все по жестоки нови варианти на пенсионната реформа!

Не Ви стиска господин Министър да правите реформи!Само говорите празни приказки!ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ сте всички!И какво да се очаква от Служител в инпекция по труда !!!!

На практика промените обезмислят внасянето на осигурителни вноски,защото просто няма да вземете пенсия даже и мизерна. Интересно на кого ще са му нужни работници със силно разклатено здраве и с памперси,при възможност да си наеме млади хора на по-ниско заплащане. Или общ работник на 64г.!!! Тоест с голяма вероятност на 50г. оставате без работа и до 65г. трябва да останете жив,което е малко вероятно. Добре известно е,че средната продължителност на живота на мъжете в България е 57 г.! Всичко това е цинизъм и отврат,ще взимат пари от които 90% никога няма да се изплащат! А и вероятно продължителноста на живота,поради мизерията и практическата липса на здравеопазване ще намалее още повече. За хората измислили,как да избият голяма част от българите,лишавайки ги на практика от възможност да отселеят,нямам сполучлив израз... Има само едно разумно решение,ползвайте си парите за осигуряване днес,защото иначе ги пишете в загуби!

НЕ "реформи" а РЕФЕРЕНДУМ - това трябва да се направи наесен. Той ще даде окончателно, адекватно и справедливо решение за вида на НОВАТА ПЕНСИОННА С-МА. Другото е просто козметика.

Общо взето решенията са правилни но повече приличат на защитен крем с фактор 10. Само някалко бележки: А) За родените след 1950 год. дали изведнъж или на 3 пъти се вдига стажа е все едно; Б) Фактически си остава принципа една основна група бачка 40-45 години, и без да има никаква гаранция, че ще получи въобще пенсия, носи на гърба си огромна част паразити и/или тарикати. И най-лошото губи парите, след смъртта си (вместо да бъдат получени от децата им, които на практика са били лишени от тези средства); В) КРИЕ ФАКТА, ЧЕ С УДЪЛЖАВАНЕТО НА СТАЖА С 4 ГОДИНИ, ПРАКТИЧЕСКИ НАМАЛЯВАТ С 10% ПЕНСИИТЕ НА БЪДЕЩИТЕ ПЕНСИОНЕРИ! Що се отнася до анкетата, според мен тя си е чиста манипулация. Т.н. хора, дето искат. са 44%! Останалите 56% не искат или се колебаят! Липсва достоверна разлика. Напротив извода трябва да бъде точно обратен повечето българи не подкрепят идеята за работа след пенсия. А защо манипулация? Анкетата е правена всред специално подбирани участници синдикати, работодатели, от научните среди" т.е. липсва т.н. случаен подбор - основен принцип в статистиката. Когато един лекар е болен, той не се лекува сам а отива при друг, за да има ОБЕКТИВНА оценка!

Престанете да баламосвате хората. И Вие синдикатите за нищо не ставате. Цели 6 месеца разни консултативни съвети бистрят вариантите за пенсионната реформа, а сега при последните две три срещи нещата се обърнаха коренно. Лишават хората от възможност сами да решават да се пенсионират по рано с намален % пенсия. Защо, защо след толкова анализи и умуания първите два варианта са значително по либерални. Как се набират 37 години трудов стаж пред тези години на масови ликвидации и съкращения. Няма да гласувам повече за тези български правителства, които не се интересуват от човека, а говорят само за пари. Искам си моите вноски, които съм ги правила 33 години. И искам зда попитам при положение, че съм си гледала детето до 3 годишна възраст, а ми признават само една, мог а лида си купя останалите две.

стига са работили пенсионери младите стоят без рарота без никави доходи

млади, които стоят без работа, най-вероятно не могат да вършат работата на старите! Ако можеха, всеки работодател би предпочел млади хора, но явно безработните младежи или са необразовани, или просто не стават за работа!

Кабинетът не се е откаэал от важнипенсионни реформи, а е чул гласа на хората, кабинетът не е по голям от гласа на хората,нейко е по голям от гласа на хората,и эатова е на скамейката, има много догановци, с по 20 оооооо по бърэо им отнемете эаграбеното не чакайте от комара да стрижете эвълна.

Само малоумник може да повярва на стакмистиките на правителството. Стига сте въртели това измислено проучване за пенсионирането, като кол в гъза си! Няма работа за младите. Над 50% от хората не могат да съберат такъв висок трудов стаж. Залага се такава бомба, че следващото правителство няма да може да я обезвреди. Защо посягате на социалните придобивки. Какво ще правите с прибираните от работниците пари!? Коли и удобства на администраторите от НОИ ли ще купувате?! Пладнежки обирджии. Съберете си милярдите от мошениците политици, бизнесмени и мафиоти! Усвоете поне половината от отпусканите от ЕС средства! Спрете разходите за НАТО и американските военни проекти и мисии! Какво стана с намаляването на министри и администрация?! Некадърни гербери, докога ще ви чакаме да се учите да управлявате!?

Целта е да не се дават пенсии!Да си пълнят гушите, администраторите в НОЙ.Нека да побликуват какви заплати и бонуси вземат !

Пишете ги бегали хората от 55 -63 години - пенсия няма да вземат. да се надяваме само, че когато дойдо новото правителство, ще направи нови промени и ще елиминира тази невероятна глупост - на тези управници не им ли стана ясно, че колкото повече хората се насилват - ефектът е точно обратен - ще спрат да се плащат осигуровки - че за какво като на практика никой не може да се пенсионира, на практика. Може ли някой да отговори дали съм прав или не -обаче без т. н. икономически еклибристики, а!

Да се приеме закон : В МОМЕНТА НА ПЕНСИОНИРАНЕ ДА СЕ ПРЕВЕЖДАТ НЕЗАБАВНО !!! ВСИЧКИ НАПРАВЕНИ ВНОСКИ ЗА ПЕНСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ ПО ЛИЧНАТА СМЕТКА НА ПЕНСИОНИРАНИЯ !!!

Следвашите избори пак да гласувате за ГЕРБ!!!

....естествено, няма като теб да гласувам за БСП и ДПС....

100 лева, внасяни всеки божи месец, в продължение на 30 години, при 6 процента годишна лихва, накрая оформят една сума от около 100 500 лева. Помислете си колко ще получи пенсионерът - мъж в средния случай - пенсиониран на 65 и с очаквана продлъжителност на живота (според НСИ, което, естествено е нагла лъжа) под 70 години. Някои ще ме контрират, че човек никогане може да прави планове за 30 години напред, че има инфлация и т.н. Вероятно и това е вярно, но помислете колко е средната пенсия днес и колко беше преди 20 години. И тук използвам сумата от 100 лева, която е под това, което се удържа в средния случай в България.

няма такава вноска 100 лв.

Има.

Има! И даже средната е над 100 лв! Една част се плаща от работника, другата от работодателя!

Да получавам заплатата си само чрез банка, да но този който ме задължава за това да поеме разноските по обслужване и транзаксионните такси на банкерите. Аз не се чувствам с нищо длъжен на законните лихвари наречени банкери

това с ревизиите по аналогия е пълна глупост?!? Как може да има аналогия между две фирми? Ми аз може да искам да давам на служителите по малко пари, и да ги сменям често, а друг може да иска да им дава повече и да са му вечно лоялни, а трети може да е някъде по средата. И сега какво - всички ще трябва да плащат най-високите ставки - това е просто подигравка със свободния пазар на труда!!!

Изразявам моето абсолютно несъгласие с предлаганите промени. Те са сигурен знак за фактическата ненужност на НОИ. Реално хората получават абсурдно ниски пенсии, които не осигуряват достоен живот. Големия проблем е ниската цена на труда, абсурдната минимална работна заплата. Това принуждава младите хора да емигрират и да осигуряват пенсийте на хората в приемащата ги страна. Постъпления в НОИ съответно няма. Дори възраста да скочи на 80 г. все тая.

Вижте сега - трябва да си признаем, колкото и да е неприятна: Бойко е прав. Положението е критично и всеки един от нас трябва да допринесе за изваждането на държавата от кризата, като затегне колана. Някои ще се лишат от отпуска или ден-два болнични, други ще преглътнат намаление на заплатите. Всички ще плащаме по-високо ДДС, ток, парно и каквото трябва още. Ще работим по-дълго за пенсия. Може дори да тръгне всенародна подписка за събиране на средства със SMS-и в полза на бюджета. Няма как, важното е държавата да тръгне отново. Вярно, че не всички ще изплуват, но какво е отделната личност пред благото на държавата? Без съмнение, няма да е морално да се очаква от ръководни държавни и стопански дейци да се подлагат на същите лишения, като всички нас. Те трябва да продължат необезпокоявани да се радват на тези привилегии, които народът им е дал, като компенсация за трудната задача, с която са се нагърбили - да ни изведат от кризата. Така че - давай, Бойко, ние сме с теб (до където ни стигнат силите де)!

Който му е взел лепилото на тоя да му го върне веднага.

Прав може да бъде само човек, който е уверен в това, което прави и го прави на основата на знанията и опита си. Бат ти Бойко си няма хал хабер от това, което става и се прави сега, поради (съвсем не) простата причина, че не може да го разбере, така че, няма как да е прав!

Дълбоките комплекси за малоценност, а най-вече - манията за величие водят до:"Терминът нарцисизъм означава любов към себе си и се свързва с ред характерови черти засягащи собственото възхищение, егоцентричността и егоизма. Името е избрано от Зигмунд Фройд, от гръцкия мит за Нарцис, който бил орисан да се влюби в собственото си отражение във водата. Всъщност на всеки може да бъде приписано притежанието в някаква степен на нарцистични черти, но определени форми на нарцисизма могат да бъдат много дисфункционални и се класифицират като патология като нарцистичното личностно разстройство и зловредния нарцисизъм. Психопатията дефинирана от "Пълният списък на психопатиите на Хейър" също съдържа нарцистичен фактор."

Кога най-после ще спреш да копираш едно и също писание по всякакви поводи? Точно този пост го четем вече поне за 30-ти път!!!!! СТИГА!!!!!! ПРЕСТАНИ!!!!!!

истината боли, знам.

хайде стига с тази държава понятие - колективно, безотговорно и самодоволно .... Тези мили и думи, предназначени за едни леко пригладени и плиткоумни мозъци биха предизвикали само пристъп на повръщане от всеки средно интелигентен човек....

"Общият ефект от всички промени в пенсионната система се очаква догодина да е около 81 млн. лв., каза Митрева. За 2012 г. очакваният ефект е около 190 млн. лв., а за 2013 г. - 370 млн. лв. " Направените разчети са до края на мандата на сегашното правителство. А след нас, ако ще и потоп

...не смятат да управляват след това

...... Ами, очевидно правилно са сметнали .......

ДА СЕ ПУБЛИКВАТ ВЕДНАГА ВНОСКИТЕ НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС И ЛИХВИТЕ ПО ТЯХ ВМЕСТО СПИКЪЦИТЕ ЗА ИЗБОРИ !!! и на всеки да се изпрати съобщение с СМЕТКАТА, ЗА ДА МОЖЕ Пишете ги бегали хората от 55 -63 години В Е Д Н А ГА Да се приеме закон : В МОМЕНТА НА ПЕНСИОНИРАНЕ ДА СЕ ПРЕВЕЖДАТ НЕЗАБАВНО !!! ВСИЧКИ НАПРАВЕНИ ВНОСКИ ЗА ПЕНСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ ПО ЛИЧНАТА СМЕТКА НА ПЕНСИОНИРАНИЯ !!!

Престанете с тия заплати по банков път бе! Ще спрете ли да служите на банките, предатели долни! А те все си вдигат таксичките за щяло и нещяло. Ако за теглене от банкомат премахнете таксите, добре, става!

"...бе представено проучване, според което повечето българи са склонни да работят по-дълго като получават и бонуси за това. " А държавата поема ли гаранции, че ще осигури възможности за по-продължителна работа?

Щом се отказват, значи не са важни.

Всеки закон е предпоследен,другото правителство ще го смени.Аз не съм съгласна с промените!Пак се подиграват с народа!И всичко пак за пари!

АЗ понеже съм прост, а и през 2012 г навършвам възраст за пенсия, да ми обясни МИНИСТЪРЪТ значи ли че навършил през 2012 г. 63 години ще продължавам да бачкам още, НЕ ВЕРВАМ....ПА КОЙ ЗНАЕ...Осигурителният стаж, необходим за пенсиониране, се очаква да расте от януари 2011 година плавно - с по една година през следващата, през 2012 и 2013

АЗ понеже съм прост, а и през 2012 г навършвам възраст за пенсия, да ми обясни МИНИСТЪРЪТ значи ли че навършил през 2012 г. 63 години ще продължавам да бачкам още, НЕ ВЕРВАМ....ПА КОЙ ЗНАЕ...

Хайде вече да спрем с тъпотиите. Стига ги мундрихте! БЕЗОБРАЗИЕ!!! Колко пъти в живота ми ще променяте условията? Когато започнах да работя беше 55 години възраст и 20 години трудов стаж (и пенсията беше 80 % от заплатата) Можех да започна работа с 20 години по-късно?! И сега...нанай! КОЛКО ПЪТИ ЩЕ ПРОМЕНЯТЕ УСЛОВИЯТА В ДВИЖЕНИЕ? Защо не ме предупредихте, когато си започвах трудовия стаж? ЗНАМ ЗАЩО - ТРЯБВАТ ВИ ПАРИ... АМА МНОГО... ЗА ВАС ЛИЧНО... И ЗА ПОКОЛЕНИЯТА ВИ... По-нататък спирам, понеже...

а студентските години ще се купуват ли?

По-скоро би трябвало, след всичките тези напъни за увеличаване на стажа при пенсионирване ,да се признават като стаж без да влияят върху размера на пенсията. В крайна сметка следвалите в университетите по държавна поръчка са следвали по поръчка на държавата а не на арменския поп!!! Но както често става, докато се набляга на само частични неща справедливостта остава на заден план, дори и в сферата на пенсиите.

Както винаги,много шум за нищо! До обяд казват едно, следобяд друго! Ама то пенсионната реформа не е като да режеш с ножичките при откриването на някое кръстовище( светофар) с голямо икономическо значение за страната, та даже и за световната икономика.....Правенето не е като говоренето АЗ,АЗ,АЗ!!!!