Всички пенсии се увеличават с 2.7% от 1 юли

Надзорният съвет на НОИ реши от 1 юли 2014 г. пенсиите, отпуснати до 31 декември 2013 г., да бъдат осъвременени с 2,7 на сто, съобщиха от института.

Обратно в новината

Коментари - Всички пенсии се увеличават с 2.7% от 1 юли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За електората на БКП-БСП и това е много.

Podigravka.

ЛЪЖЦИ, ЛЪЖЦИ, ЛЪЖЦИ! Не лъжете старите хора и простотията! Няма такова нещо "За 2013 г. отчетеният от Националния статистически институт средногодишен хармонизиран индекс на потребителските цени е 0,4 на сто, а нарастването на осигурителния доход е с 5,0 на сто." Казано е: 50% ОТ РЪСТА НА ИНФЛАЦИЯТА! Всякакви харомонизирани инфлации с тези на ЕС са измама. Когато доходите ни и инфлацията се изравнят с еврогейските, тогава хармонизирайте. А до тогава е КРАЖБА, КРАЖБА, КРАЖБА от джобовете на най-бедните. Или номерата на Дянков ще спрат или хващаме оръжието! Ще ви избием за отрицателното време, мамка ви престъпна!

И какво става- работиш, внасяш голяма осигуровка, и накрая лека полека другите и без да са плащали голяма осигуровка ни достигнаха.Нали щеше да се увеличава осигурителния доход и оттам тавана? Пак ни излъгаха!!!!!!!!

А цените се увеличават с 5%. Добре че другаря Станишев тегли заем да ги вдигне, пък който е останал в България след като падне правителството да плаща да връща заема.

Ами ти са направо нагъл - като не си работил, от къде накъде ще искаш твоята малка пенсия да се увеличава повече, а тези които са си заработили високите пенсии да не си ги получават. Напротив, трябва да се махне тавана на пенсиите, за да имат интерес хората да се осигуряват на по-високи доходи. Само тогава ще се увеличат средствата за пенсии в НОЙ. Заради такива като теб, които искат да получаватповече отколкото са внесли и за сметна на заработеното от другите, хората не искат да внасят осигуровки в ной

Такава наглост само в България има Подиграват се нас и до последно ще се подиграват щото им позволихме дани окрадът ида си подсигурят живот в чужбина.Надявам се Борисов да си е вдел поука и да не слуша пазни Дянковци а първо да се заеме да пооправи доходите на хората и живота на пенсионерите и здравеопазването После и другото ще се оправи постепенно Като го обича народа ще изкара не един а два мандата и ще има време за всичко Но не трябва да позволяваме на тия да се връщат във властта или на такива като тоя лъжец Бареков.И да се овеличат първо пенсиите които са до 200 лева атези с големите пенсии могат да почакат

бах това увеличение то не стига за една бира с кебапче бре, хаиде да направим така пенсиите да се увеличат със 200% а заплатите нa депутатите с -200%.

Имаше и българска армия,вече е късно,няма нищо.Полицаите по-вече от армейците.....това никога не е било.

Е и ? Какво предлагаш, да гласуваме за боко ? Не че тези 2.7% са нещо, ама при него и симеон дянкоффф не дадоха дори 0.0000 %... Да се намалят депутатите в НС, да се намалят заплатите им до средната за страната и без екстри, да се спрат субсидиите за партиите и тогава може да се усетят и да заработят за народа ! Партиите да се борят да печелят симпатизанти и привърженици според това, което правят за народа и за държавата ! Иначе им е все тая, те така и така си получават субсидийките и тлъстите заплатки, за какво им е да се стараят да правят реформи и да вадят държавата от калта !

На моите 200 лева пенсия се пада 5.40 лв. увеличение ! А ДУПЕтатите си гласуваха цели 354 лв увеличение на заплатите миналата година, защото много били изостанали назад ! НЕ, няма да се оправи положението в БГ докато и дупетатите не започнат да получават поне една средна за страната заплата ! И никакви екстри към нея !

Реалното увеличение е с над 500 лв., заради разните доплащания. Отгоре на всичко дупедатите осигуровки не плащат.

абе мрънкала с мрънкала такива, каквото и да е, поне е нещо и с тенденция за прогрес, капка по капка вир прави, ми айоде нищо да не им се дава на пенсионерите, е това "феърплей" ли е, ако не знаете какво означава думата, питайте борисов, а може би той е имал предвид "форплей"....

Голям процент, голямо швейцарско правило. Защо лъжете хората че индексирате пенсиите по швейцарски, това си е чисто българска простотия. Какво са 2.7%, защо Вие не си индексирате заплатите с този процент. Докато в тази държава Вие депутатите не започнете да получавате минимална заплата, както почти целия български народ няма как да милеете за този народ. Трябва да си намалите заплатите за да има за социални придобивки, а не да ревете че пенсионерите гълтат парите от бюджета. Къде са мойте осигуровки за 40 години осигурителен стаж. Няма ги ,защото Вие за тези 20 години ги изядохте и не само мойте, но и на моето дете, че започнахте да ядете от парите и на моето внуче. Намалете си придобивките освен заплатие и всички останали безотчетни пари, па тогава да видим кой повече яде Вие или ние.

изпомпват бюджета - това са всички държавни чиновници + депутати + армия + полиция. Те не се осигуряват, тях осигурява бюджета, но не им плаща пълните вноски. А заплатите им са яки. Голямата разлика по неплатените им вноски се покрива от НОИ, т.е. от вноските на всички ни. Те крадат всички нас, затова няма пари за пенсии, за здравеопазване, за болници, за образование.

пенсионерите бяха ограбени а престапниците не пукнаха.позор е че има такива изроди. работим като идиоти и нас ни чака това да сме ограбени. искам вазмездие за изродите ограбили народа на бг.

по-добре всяка година да нарастват пенсиите по швейцарското правило, защото 4 години при батман Бойко и Симо пицата хич.

Така е , вярно е, че предишните не вдигнаха пенсиите дори и с 1 стотинка! Но колко милиарда заеми изтеглиха сегашните и колко предишните?

За пенсионерите 4.50, за дупетатите - 600 лева! Да ви пикая на социалната политика, нещастници!

браво на тия управляващи - на пенсионерите 2.7%, а на депутатите - 27%. в следващия вот ще видите какво ще ви се случи, тогава ще се включат повече избиратели и ще ви изметат завинаги.............

Измамниците от БСП-ДПС и Орешарски ни качват пенсиите с няколко бевчета, а качват заплащането на депутатите с три цифрени числа.Вън измамниците от държавата ни.Време е за революция и да си оправяме държавата.В противен случай тези глигани от парламента ще ни изпият кръвчицата.Изва времето да ги изправим на стената и да отидат при Чаушеско.

Късно е пич.Моментът беше януари 90-та или декември 89-та.

БРАВОО Баба каза че ще почерпи 1 бира.... толкоз и е увеличението :D

Какъ е този ковачки ,че му се опрощават дългове всеки ден.Дължи пари и на БДЖ,което е пред фалит,а той има вече частно БДЖ. Хората работят ,къде отива печалбата?Каква е тази държава ,какви са тези управляващи.Има ги само ,за да се гаврят с хората.Срам нямате ли и страх от Господ?

за пореден път излъга пенсионерите. До сега беше увеличението с 3 % осигурени от ДБ на РБългария.Как така станаха 2.7%.? До м.юли може и без нищо, както са ткръгнали нещата , ако падне това загубено правителство пенсии нанай. Сит на гладен не вярва.

някой е решил да си купува гласове за следващите избори

goose

Плащат си на избирателите ;-) Между другото - ето как се плаща и на Ковачки за натиска над миньорите да гласуват за БСП: На основание чл.189 от ДОПК и чл.36, ал.1,т.6 от КСО, Надзорният съвет даде съгласие за разсрочване на задълженията на Въгледобив Бобов дол ЕООД (в производство по несъстоятелност) към ДОО при условие, че нововъзникналите задължения се погасяват в законоустановените срокове.

Прилагането на швейц. правило е демагогия. Увеличение с 5 лв. за да се откраднат няколко милиарда от престъпната шайка БСП/ДПС.

Това с откраднатите милиарди е изтъркана плоча. Актуализирайте си опорните точки

Опорни точки има само в БСП другарю. СерГей ви ги написа.

А къде е Герб? Той колко ще даде?

В Румъния като численост е същият, но като процент е 3 пъти по-малко.

Такъв е народа такива му и политиците. Гаврат се вас/нас всеки ден.

Все пак от народа са избирани, хора от народа са. не се от друга държава. всеки народ си заслужава управлението.

Какво да се очаква от Държава със Затихващи функции ? За 25 години бяха закрити УМИШЛЕНО унищожени всички Производства в БГ и ликвидирано Селското стопанство. 2.5 милиона млади и работоспособни Българи бяха прокудени и станаха по принуда Донори на Европа ! Ако не се възроди Индустията и Селското стопанство, високоте технологии, в БГ ще останат само Политиците, Държавната администрация и Пенсионерите-инвалиди. ТЕ САМИ СИ ОТРЯЗАХА КЛОНА НА КОЙТО СЕДЯТ!!! НАРУШЕНИ СА ОСНОВНИТЕ БАЛАНСИ МЕЖДУ ЕЛИТ И РОБИ !!!!

Наврете си в гъзовете 7-те лева. ОСТАВКА!

мислят си че ще гласуват за тях после

А при ГЕРБ какво си набираше в гъза ? 4 години без стотинка увеличение на пенсии и заплати

Ехааааа... явно си много стар пенсионер. Амнезията те е подгонила здраво.

eeeeeee че 7 лева си е добре.... не се оплаквай :D

ха сега се смеите на волен за 500 лв минимална пенся *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А ако ме бяхте избрали мене - минимум 2000 лева пенсия. вЕрвайте ми бе.... мноу трябва да си прост да вярваш на ОБЕЩАНИЯ от един изкукап пудел наречен Желязков...ааа.. ти му знаеш името на турски - Сидеров.

"Първоначалните изчисления показваха, че повишението ще е с 4.50 лв."Бравос "експертите",машала "специалистите".Иде вълна от преяли пенсионери,гответе се.Къде са парите от заемите?Това ли са ви "социалните мерки"за които постоянно биете тупана?ЖАЛКИ СТЕ и също така сте нелегитимни!

4.50 лв. на пенсионер . 41 милиона опростени на ковачки вчера ! браво ореховски.

valivasev

500 лева увеличени заплати на депутати , 11 лева субсидии за единица електорат на партиите от парламента , нови автомобили , безотчетни пари , бонуси ,10% плосък данък ( манна за богаташите) и,т,н, - Всички грабежи без швейцарско правило , Само пенсиите с мижавите 2,7% (мерзавци досвидяха ви се 50-те стотинки до 3%) са по това гнусно за нашите условия правило. Затова очаквайте в бъдеще само вота на тези 2,7% материал , Не им искам тези мижави 3-4 лева ,нека с тези подаяния да си купят свещи , по швейцарското правило до девето коляно , Защото има господ ( а той бави , но не забравя ) и възмездието за този крещящ геноцид много ще боли,,,,,,,,

Напълно съм съгласен и много се радвам, че и други бъллгари мислят така: ГЕНОЦИД!!! Всичко ще им се върне!!!

ГАВРА

на таквази народка,таквази печалбака му се дава...чекаите лумпено от рим,да ви ги раздаде...

сега пенцията ми ша стане от 200 лв на 205 лв. и цели 40 стотинки отгоре!!? Още малко и ша стигна 7 лв. на ден! Един хляб ,2 кис.млека и 4 лв. ша спистявам за умирачка!

БСП щяха да имат над 1 000 000 избиратели и щяха да спечелят изборите, ако бяха увличили пенсиите не с 5 лева, а с 50% и то от 01.01.2014, а не от 01.07.2014., вместо да увеличават тук малко, там малко разни социални плащания, които отиват само при ромите. Ако бяха махнали и тавана на пенсиите, щяха да увеличат и постъпленията в НОИ, защото хората сега при тази система не искат да се осигуряват на пълия размер на заплащането си, защото никой не им гарантира ще получат заслужената пенсия след време. А те увеличиха пенсиите с по 5 лева и хората го приеха като подигравка.

Докато дебилщината е начин на мислене оправия няма.Значи да увеличили пенсийките с повече от по-рано и повечко,че да им гласуват пенсионерите.На ромките от 13г повечко майчински и по -дълги кебабчета по -изборите.Бе политиците не са виновни.Той народа е извратен.Пенсиите и социалните плащания трябва да бъдат тотално преработени и най-важното-от къде ще дойдат парите.Никой не работи,сива икономика,преобладаващо циганско младо население-необразовано и крадливо.КОЙ ще формира пенсионния фонд.А не хитреци-бе дайте,че да гласуваме за вас.Андрешковци,живеещи в страната на Ганьовците.

Право на хората е да искат достойни заплати и достойни пенсии, а не подигравка като увеличението на пенсиите с 5 лева, което е раностойно на нищо. Хората не са длъжни да дават решение на това. Задължение на политиците е да намерят решение на исканията на хората, иначе нямат работа в парламента и в управлението на Родината ни. Главният проблем на България са доходите и всички хора трябва да се обединят от това общо искане, а не да се мразят на политическа основа, от което полза имат само политиците от всички цветове. Пари има, воля в политиците няма.

Орещарски благодарим!Увеличението е колкото за един памперс и тичам да го купя и ще го напълня богато!

valivasev

500 лева увеличени заплати на депутати , 11 лева субсидии за единица електорат на партиите от парламента , нови автомобили , безотчетни пари , бонуси ,10% плосък данък ( манна за богаташите) и,т,н, -Всички грабежи без швейцарско правило , Само пенсиите с мижавите 2,7 (мерзавци досвидяха ви се 50-те стотинки до 3%) са по това гнусноза нашите условия правило. Затова очаквайте в бъдеще само вота на тези 2,7% материал ,

с увеличението на осигурителния максимум, респективно с увеличението на максималната пенсия на 840 лв? Нещо май тук зацикли...

цяла година чаках да е с 5%... нищо, пак ще дойдат избори..

Това е поредната подигравка с народа !

Не беше ли увеличението с 3% ??????????????????????????????????????????????????????????

Абе вярно,че 2,7 % са малко,но ГРОБ и толкова не дадоха през тия 4 години,когато управляваха.тока ежегодно се увеличаваше,стоките и услугите съответно,дори имаха намерение на следващото увеличение да е със цели 25%.Добре,че ви изметохме ГЕРБЕРУГИ долни. Тия сегашните пьк ни залъгват с 2,7 %,но да знаят,ако не вдигнат пенсиите поне с 10% и тях,ще изметем.Дано има някой ,който да чете коментарите ТУК,че да си сверят часовниците,иначе аут!

по начина,по който се изразяваш,си личи,че си от онези тролчета,наети от Позитано,на около 23-24,който имат мляко по устата още,но са компетентни по всички въпроси,отвори сега малко справките от заседания на НС,Държавен вестник,и чети....за мен си Лумпен,ама много,а тия ,които те подкрепят,или са глупави,или не са свикнали да задават въпроси....

ТОВА Е ПОРЕДНАТА ГАВРА С ХОРАТА!! ПРИ ПОДАЯНИЕ ПРЕОБЛАДАВАЩО ОТ 130 ЛВ-ВСЕКИ МОЖЕ ДА ИЗЧИСЛИ КОЛКО МНОГО ЩЕ НАБЪБНЕ ПЕНСИЯТА!! ПЕНСИИТЕ ТРЯБВА ДА СКОЧАТ С 300%-ЗА СМЕТКА НА ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ И МЕРЦЕДЕСИ!!

Да пенсиите в България са малки,да с тях не се живее.Но те ще стават по-малки.Защото хората ,които работят-рязко намаляват.Расте армия от полуграмотни или неграмотни-циганите младите са 70% от младежите-ако не вярвате сметнете,българи в детеродна възраст х 1 дете,цигани от 13г по 6 деца.Така че,социално смучещите пак от увеличението но мангустите се увеличават.Пенсионерите също се увеличават от застаряващото българско население.Е от къде ще дойдат парите.Мерцедесите и депутатските заплати няма да покрият и 1 месец от необходимите за пенсии и социално подпомагане пари.Трябва икиномика.Трябват работници,които да произвеждат и от чиито заплати да се формират фондовете на социалното плащане.Работеща икономика-ние нямаме ,а работната ръка която расте е предимно циганска-етнос известен ,че в традиците м работа,образование и подпомагане на слабите ,традиционно не съществуват.Това е бъдещето на България,ако не се въведат крути мерки подпомагащи раждаемостта на етносите които учат,работят и си гледат децата и не се намали раждаемостта на паразитите.

Пари в бюджета няма. Как ще има като промишлените предприятия ги унищожиха демократите - та може ли Кремиковци да се продаде за ЕДИН ДОЛАР. металът в този комбинат като скраб струваше повече от МИЛИАРД. Влязохме в ЕС И НИ ВЗЕХА ПАЗАРИТЕ И ЗА ТОВА КОЕТО ВСЕ ОЩЕ МЪРДАШЕ. ВСИЧКО КОЕТО НОСЕШЕ ПАРИ - ПРОМИШЛЕНОСТ И СЕЛСКО СТОПАНСТО БЯХА УНИЩОЖЕНИ У М И Ш Л Е Н О. Световни производители бяхме на селскостопански стоки- сега внасяме от араби,турци и от къде ли не и т.н. Трябва за всеки специалист-висшист, напуснал България да искаме от ЕС да ни заплаща разходите за неговото образованиел НИЕ СМЕ ДОНОРИ НА Зап. Европа -живи хора и нелегално на човешки части.

Аз си искам моята пенсия, която честно и почтено съм заработила, като една трета от заплатата ми е внасяна в НОИ в продължение на години. Сега ме ощетяват с над двеста лева месечно, заради т.н. таван, а къде са ми двестате лева?

TMontana

Резил...!Поне да бяхте мълчали като п..ки!За себе си по над 300,за хората, 3лв...!ПОДЛЕЦИ!

Право на хората е да искат достойни заплати и достойни пенсии, а не подигравка като увеличението на пенсиите с 5 лева, което е раностойно на нищо. Хората не са длъжни да дават решение на това. Задължение на политиците е да намерят решение на исканията на хората, иначе нямат работа в парламента и в управлението на Родината ни. Главният проблем на България са доходите и всички хора трябва да се обединят от това общо искане, а не да се мразят на политическа основа, от което полза имат само политиците от всички цветое.

Да не е посмял някой пенсионер да каже че е беден!Цели 4 лв ще им дадат още!!!!!!"Браво "на Държавата, "браво" на правителството. А да БРАВО на горките хора, които оцеляват всеки месец, години наред.Да са живи и здрави!!!

Не говорете за пенсиите, кажете вашите заплати с колко се увеличиха?