Броят на пенсионерите се увеличава драстично

Шефът на НОИ Бисер Петков прогнозира пред БНР, че догодина пенсиите ще се индексират от 1-ви юли с 2,6 на сто.

Обратно в новината

Коментари - Броят на пенсионерите се увеличава драстично | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много скромно го препоръча на 85г., че те докторите казват максимума е 120г. Следователно в НОИ ще вържат бюджета си като вдигнат възрастта за пенсиониране на 99 г. Така за полицаи, военни, депутати и тем подобни тарикати ще се осигури таван на пенсиите равен на три средни работни заплати. Работещите да го духат.....

Da, mnogo sa pensionerite.I sazdavat problemi,izkat si zaslujenata pensia.No nikoi ne dava na pensionera,a samo mu se vzema i zalaka ot ustata.Niakoga Hitler e nameril na4in da se otarve ot evreite.Neka upravliavastite da se vazpolzvat ot opita mu.A dali ne go prilagat ot suma vreme

Не е вярно че пенсиите са ниски защото хората са се осигурявали на ниски доходи Всички пенсонирали се до 2008г при един и същи коефицент получават значително по малки пенсии защото не бяха индексирани 4 години Народното събрание си индексира пропуснатото но за хората които са внасяли осигурителни вноски няма Млади хора не вярвайте като нас За съжаление в нашата страни обикновения човек винаги и лъган

подкупните ни охранители - полицаи и военни са тези които вдигнаха бройката, защото се уплашиха - ще им отнемат малка част от привилегиите. Аз съм пенсионер с две висши образования и 44 години трудова дейност, но получавам 230 лв. пенсия, защото не имигрирах, а и нямах достатъчно капитал за да започна собствен бизнес. Чуждите инвеститори дойдоха в кешовата ни държава за да печелят като заплащат многократно по-ниска заплата за труда у нас в сравнение с богатите западни демократични държави. Сега съм принуден да работя и на 70 години, защото с 230 лв пенсия кое по-напред да платиш. На всичко отгоре държавата ми взема от заработката всякакви удръжки за да плаща на яките мъжаги-охранители , те се чудят с какви супер автомобили да се фукат. Три пъти ми разбиваха имота-безнаказано не се откри нападателя. Сега пак тези които са с модерните коли и телефони ще се възползуват от бързата услуга на линейките ,а бедните ще чакат по половин час докато инфарктът стане необратим. По КОНСТИТУЦИЯ ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ СА РАВНИ , всички подзаконови нормативни документи нарушават това защото бъкат от привилегии и изключения, обезмислящи равенството.

Вземете пример от Пиночет - съберете ги по стадионите и почвайте за по - бързо с картечници!

дя-до

Нещо сте изненадани ли, що ли? Нали имате статистика за възрастовото разпределение и смъртността на населението. Тогава във всеки момент тряба да сте наясно колко пенсионери да очаквате. Па ако ви се видят много, пуснете я натровени "народни" кренвирши, я безплатна бяла мухоморка под наименованието "Бузлуджанска печурка" и това е. Само да не се стреснете от необходимия брой ковчези. Направете си сметката предварително.

с информацията?! Защо не каже колко хора от таз годишните пенсионери са навършили възраст преди 1, 2, 3 ,4 и пет години , но не са имали стаж?!? Някои от тях са навършили 65 и понеже нямат стаж получават по старост. Информацията е силно манипулирана и липсва аналитична част, да не би да ни подготвяте за пенсионери на 100 години, че да ви излезе сметката, малоумници?!?

Тоя не е нормален, какво иска да каже, че ще почне да разстрелва пенсионери ли?!

вземете та оставете хората да могат да работят до когато могат, а задължително да се пенсионират при навършване на определена възраст. Защото така изкуствено създавате затруднения и на хората и на бюджета. От пенсионер до пенсионер има разлика и много от принудително излезлите в пенсия още са трудоспособни и с пенсионирането са осъдени на принудително бездействие. Премахнете едновременното получаване на пенсия и заплата от всички и оставете тази "привелегия" само за хората с най-ниска пенсия или за професийте с най-нежеланата категория труд. Развийте пазара на труда и оставете хората сами да решават дали ще работят и ще се издържат от заплатата си или да се пенсионират и да чакат само на пенсията си.

"Ниският размер Петков обясни с ниските доходи на осигуряване." А тези, които се осигуряват на максимален осигурителен доход решихте да не им давате заслуженото. После искате "всичко на светло". Да има пари за ц...те.

Леле как се е затюхкал за пенсионерите и този педераст. ЯВНО СЕ СТРАХУВА ЧЕ НА ЯКАТА МУ ЗАПЛАТА КАТО СЕ ПЕНСИОНИРА ЩЕ ВЗИМА ПО-МАЛКА ПЕНСИЯ. САМО ДЕТО КАТО ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ НЕ ВНАСЯ ЗА ПЕНСИЯ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ!!!ПЕНСИОНЕРИТЕ НИКОГА НЕ МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ ДАЖЕ И 25 ПРОЦЕНТА ОТ ВНОСКИТЕ КОИТО ЗА ВНЕСЛИ ВЪВ ФОНДА ЗА ПЕНСИИ НА ДЪРЖАВАТА ДО СМЪРТТА СИ!!! ОСТАНАЛОТО СЕ КРАДЕ ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА С ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ!!! НАХАЛНО КОПЕЛЕ!!!

първите 6 месеца на годината новите пенсионери са с 25 процента повече спрямо същия период на миналата" - на какво прилича това?! Не ги ли е срам тези пенсионери?! Защо не са взели да поизмрат малко, че на НОИ да му по олекне! Пълно безобразие от тяхна страна!!!

Не броят на пенсионерите е опасен за България и българите, а броят на националните продажни предатели, които допускат и съдействат на увеличаващият се брой мигранти.

А, няма страшно, ракетите ще редуцират пенсионерите до много приемливи нива.

Edna umna, razvita darzava, ste se gordee, ce ima visok standart nazivot, kadeto tolkova mnogo chora dozivyavat pensionnata vazrast. Vmesto tova se tyuchka, dali po_dobre da ne gi izprati na smart, ta da ne i yadat chlyaba.

ниски заплати /= ниски осигуровки/ + много нови пенсионери + много нови безработни + некадърно управление = фалит

Наскоро имаше новина, че родените след 1980 година никога няма да имат сигурна работа! Официално почти всеки трети от родените след тази година насам е безработен. В София може да е добре, но в провинцията си жив-умрял. Нямаш ли приятелски връзки никой не те назначава на работа. Конкуренцията е жестока, местата малко. Аз съм на 30 години и още нямам нито един ден трудов стаж!!! Кога ще направя стаж за пенсия?? Имам 2 висши икономически образования, но кандидатствам за КАКВАТО И ДА Е работа, защото трябва да имам работа, и нищо! Дори за интервю не те канят! А на интервюто ако имаш късмет да те поканят, като те питат работил ли си го, и кажеш не, вече си отрязан. Дори и без заплащане не са съгласни да работиш. Просто не знам как ще се ОЦЕЛЯВА в България! Аз просяк не мога да бъда, та не знам от къде ще взема пари за 1 хляб, когато остана сам без родители. Нямам и приятели или роднини в чужбина... че и в България също.

Така е навсякъде в България. Никой не търси образовани служители, защото заплашват мястото на техните ръководители. В провинцията е трагедия, работа няма, а ако има е с връзки и парите стигат да си покриеш пътни, дневна храна и дрехи втора употреба. Така и ще бъде. Гласувате за едни и същи от 70 години насам.

До 1 юли що капи ще упостеят. Мани, мани -голямо увеличение с 6 лв.

Пенсионерка съм,но не понасям наборите ми в най-голямата навалица да се тъпчат в автобусите и да имат големи претенции.Много сме досадни.

за кеф..а да купят отнякъде най евтиното... Да не са тръгнали по екскурзии с бели панталони????

ИСКАМ ДА СЪМ ПЕНСИОНЕРКА В ГЕРМАНИЯ, ДАНИЯ, ГЪРЦИЯ ДА ТРЪГНА ПО ЕКСКУРЗИИ С БЯЛ ПАНТАЛОН И ПРИЧЕСКА

Най-евтиното се купува не след 17.30ч.И аз съм пенсионерка и пазарувам до обяд.Не е нужно някой да ме гледа,че върша работа.Тя ще се види.Някои държат на всяка цена да осигурят присъствие и на най-дългата опашка на касата в супермаркета.

ОТ 320 НА 332 ЛВ ХА -ХА ДАЙТЕ ГИ НА ДЕПУТАТИТЕ

Ти си от тия дето и при фашисти и при комуниски и при друг "исти" все си добре,сега ти " пресъхнало кладенчето" и те изритали,ми няма нищо вечно плътта вехне и за дърти чанти никой не плаща!!!!!!!!!!!!

да от 100 лв на 103лв малоумници!

Спрете да лъжете гражданите и селяните. Броят на пенсионерите е както следва: 2010 г- 2194 х., 2011 г- 2199 х., 2012 г- 2208 х., 2013 г- 2188 х., 2014 г- 2180 х. полугодие 2015 г -2178 х. Къде е драстичното увеличение??? Явно в нечии болен мозък!!!

За коледа ще получат бонус само пенсионери с доход 286.00лв.А тези с 300.12лв.ще ги обложат с данък,защото не са бедни,и укриват доходи.

случка:) Трамвай 5, сядам със синчето на местата за родители с деца и инвалиди. Влиза някъв тъпанар и казва на дребния - стани да седна - боли ме. Нахалството няма край. Вдигнах скандале гранде! Щях да стана АЗ ако не беше толкова нахален! Идеше ми да му дам да поноси раницата му с учебници да види за кво става дума! Отделно аз самия съм работил 10 часа! Е, кой крив и кой прав? Пенсии в час пик в адския транспорт - НЕ! Мангали - въобще НЕ! Вдигане на пенсиите на родителите ни - ДА! Показваш стаж, показваш, че си работил - получаваш!

Момче, насочи гнева си не към възрастните българи, благодарение на които те има и има България. Насочи гнева си към управляващите продажни подлоги, които продават България и теб. Насочи гнева си към идващите от Близкия Изток и Африка пришълци от безконтролно размножаващи се паразити. Бори се за теб, децата и внуците си.

Боклуци има навсякъде,даже и сред пенсионерите особено ако са със "зеленени"чорапи!!!!!!!!!!!!!!!!!

ЗЗ2 - ДЖОБНИ ДЕПУТАТСКИ ПАРИ

Като работещ човек с пълно осигуряване върху реална заплата над средната в страната заявявам. Повече пенсионери - ДА. Повече бежанци, цигани, мнимоинвалиди на социална издръжка - НЕ.

не само това, а и да се размножават не в аритметична, а в геометрична прогресия. Боже опази народа български!

Ако само с пенсиите са несправедливостите в България дето се казва "на рамо да ги носиш". Ама те са много, много. Защо държавните хрантутняци не внасят нито лев от джоба си за осигуровки - здравни, за пенсия и т.н. ? Защо? Малки ли са им заплатите или що, господин министре? Или защото ви е страх да ги пипнете, защото са все ваши хора. Ваши хора пък на нашия гръб дремат цял живот. Защо на тях се изплащат при пенсиониране по 20 брутни заплати? Защото са били на минимална заплата през трудовия си стаж ли? Защото на един полицаи, военен, магистрат му е малка заплатата ли? Защо платените отпуски са им по 40 дни, господин министре? Защо? И на десетки въпроси управляващите дължат отговор на отрудения български беден народ. Но те - управляващите живеят в друг свят. Те не искат да се занимават с простолюдието. Под достойнството им е да отговарят на въпроси на хората. Как да отговорят на човек, който след 40 години трудов стаж са му наложили да преживява със 157 лв. на месец? Как? И ако попита как да разпредели тези 157 лв. на 31 дни, по колко му се падат на ден - по 5 лв. Вие, госпида управляващи можете ли да преживявате на ден с 5 лв.? Можете ли? Отговорете на хората, чийто пари изяждат за предизборни лъжи, за коли, самолети, командировки, дрехи и т.н. Но и вашия край се вижда. Както е тръгнало в скоро време всички ще сме в световния батак, с тази разлика, че вие ще избягате на сигурно място, а ще оставите голия, босия и глупав народ да мре от бомбандировките на "приятелски" или не съвсем приятелски самолети и бомби. Бог да пази България от такива като вас, защото врагът лесно го познаваш, но този, който ти вади душичката ежедневно и не те оставя да си отдъхнеш за миг от геноцида, който от 26 години е стоварил върху нас, от него няма отърване. Това са кръвопийци на кръвта на собствения си народ.

ако изобщо се пенсионирам, пенсията ми ще бъде такава, че по-добре да не съм жив, всеки ден се моля да не доживея до тогава...

Огромен Проблем е че поколениятаот 60-те, 70-те и 80-те вече са в чужбина и няма от къде да дойдат вноски за пенсии на техните родители, баби и дядовци. Друг проблем е, че се ражда само по едно дете. Трябва на такива родители да се отпуска пенсия само на единия, защото е дискриминация спрямо родителите с 2 и повече деца....Трябва да се мисли в тази посока бързо и веднага

Ти знаеш ли какво ще стане ако се завърнат напусналите БГ??? Те управниците се уплашиха да не върнат нашенци от Гърция покрай кризата там...та ако тръгнат от цял свят да се връщат...жална ти майка,....

А, какво ще кажете да се спрат или поне да се намалят пенсиите на всеки, който има дете или внук в чужбина?

Къде му е вината на пенсионера с роднини в чужбина????? А може би някои от роднините му точно чакат да умре човека за да му продадат къщата????

...И като се върнат? Ние вече сме в ерата, когато един процент от населението може да произведе всичката необходима промишлена продукция. Какво да ги правим върналите се. От друга страна България е държава, "благословена от Бога" по отношение на климат, природа и други дадености, тъй че нямаме право да се оплакваме, просто вече не следва да разчитаме на "държавата". Един вид, всеки сам да се спасява.

Към Мдааа Първо - хайде да изтрепем пенсионерите, защото каквото е останало в тази държава, те са го изработили, пък сега нещо мрънкат. Хайде по-добре да помислим за циганите, които раждат по 3 - 13 деца - те щели уж да работят, че да ни изхранват. Кой е виждал циганин да работи? Предлагат им по 400 лева в Чистота - а, не, благодаря, те от детски и от майчински си взимат много повече. Като плескат и цапат те, българите да си чистят, бездруго българите нямат техните доходи. Колко българи измират и колко се раждат, колко емигрират - няма значение, дай сега ние да изтрепем пенсионерите, защото в тях е коренът на злото. А циганите не емигрират, на Запад ги приемат за по 5-6 месеца, пълнят им гушките и ги връщат тук по живо, по здраво. После изчакват още някой и друг месец - и марш! обратно в Англия или в Германия. За разлика от българските деца, които отиват там като лекари, медсестри, IT специалисти, инженери и т.н. - и никога не се връщат, докато родителите им тук се пенсионират с по 200 лв. заплата. Кой е създал тези елитни деца, и кой храни чиновниците и циганите цял живот? Я за всеки случай да го утрепем от глад и болести, че да види той как се работи за толкова комунисти и цигани на глава от населението!И това ако не е геноцид...

ами, маиката му е пак нов кредит, и плащане на пенсиите на тези хора защото те са работели, а не крали цял живот!! значи за кражбата в ктб (4 млрд) можело кредит, а за плащане на пенсии не може, а???

а този кредит аз ли да го плащам ?

........

докато станеш на 20 години ,че и по-вече кой те храни и облича? Кой ти осигури покрив над главата? Защо когато този човек няма вече сили да не получи малко и от теб? На пенсионера не му е нужно да получи по-вече от работещия, но кодекса са пенсиите е несправедлив и дава привилегии на тези, които цял живот са били привилегировани, а работещите, които са осигурявали високите им доходи преди се налага да доработват след пенсионирането си за да им осигурят надбавките над пенсиите.

Нови над 5000 "пенсионери" ще има от системата на МВР, защото реформите за категориите, брутните заплати и месечните им възнаграждения се променят. Из между тази бройка има 34-40г, които все още могат да служат. Полицаи, пожарникари, гранична и т.н И тези вече обработени кадри, ще бъдат заменени със "зайци". Как ще ни опазят?!?! Хранят се затворници, които могат да работят. Хранят се бежанци, които могат да работят. Хранят се цигани, които могат да работят. Не се хранят, истинските пенсионери, а те продължават да работят.

защо не сметнете колко са утечките към тъмнокожите българи, които нищо не са внасяли и не внасят, и се стимулират да се държат така?

Моля да приемете закона за ефтаназията. След като нищо друго не можете да направите за нас,направете поне това,другото е жесток геноцид.

ти даде ли 4000лв. на телефонен измамник ?

Аз да не съм реститутка или баба на депутат???? 4000 лева ако имам ще си взема друг старец...

"Повече пенсионери, по-малко работещи, по-големи пенсии", и един мармот брои една пачка петдесетачки- пенсията му за 2-ра категория работник на поточна лента (завивал цял живот шоколади в станиол)

humfry

"От 1 юли минималната пенсия за стаж и възраст става 157.44 лв., а пенсията, която се дава при малко натрупан стаж - 133.82 лв. Това показват изчисленията на Националния осигурителен институт (НОИ) по повод предстоящата актуализация на всички пенсии. Минималните пенсии за инвалидност след трудова злополука и професионална болест ще бъдат между 157 и 196 лева, в зависимост от степента на неработоспособност. За инвалидност поради общо заболяване - между 133 и 181 лева. Промяна има и в размера на минималните пенсии, които не са свързани с трудова дейност. Минималната социална пенсия за инвалидност за хората с над 90% неработоспособност например става малко над 138 лева. От 1 юли добавката за чужда помощ ще бъде малко над 86 лева. Социалната пенсия за старост расте от 113 на 115.50 лв." С това темпо след 20 години ще са с по 20 лева отгоре, а цените с по 200%. Все пак всичко това да не ви притеснява, защото младите никога няма да станат пенсионер, а и повечето сигурно ще емигрират преди това. Така като гледам България ще се превърне в най-бедната "държава пенсионер" от ЕС.

пратете ги в сирия да помагат на путин ! те са си кръвожадни русолюбци !

Охоооо, пак пуснахте метлата, като не ви изнасят коментарите, а?

Пенсионерите са прости тикви!Вместо да си направят една партия,да спечелят изборите и да си оправят пенсиите,те гласуват за палачите си!

Малко информация - минималната пенсия на инвалид с над 50% инвалидност е 120 лв., с над 50% инвалидност е 200 лв., социална помощ 42 лв. при условие, че работиш 14 дни по 4 часа месечна. Издръжката на: бежанец е 1300 лв., на затворник е 1300 лв.; на куче в общински кучкарник 300 лв.

Грешка: второ 50% да се чете 75%

До пет -десет години ние пенсионерите ще станеме мнозинство,като вие младите с тези скапани телефончета и видеоигри,дето гледате "биК брадърс" и се друсате на чалгата и на рапа,а не щете да правите деца!И като останеме само 5 милиона пенсионери,дето няма да мрем от инат ,за да дразниме ГЕРП кой ще заработва пенсиите ни вашата мила майчица?????

Да се избият всички пенсионери или да им се помогне да пукнат от някоя модерна болест !

На министъра на майчицата му в влагалищното отверствие да го набутаме,ние ВСИЧКИТЕ 3 000 000 пенсионери! Ние сме яли качествена храна,путйовци и нехранимайковци!Ние сме го правили и нефелния министер..... Ние не мереме лесно!И министеро и цялата им скапана партия ще я надживееме,да знаете!

Ама, господа и другари (за които се чувстват такива) пенсионери, можете да направите едно патриотично дело. Икономисайте плащането на пенсии, моля ви!

Средният размер на пенсиите е 320 лв. Като се има впредвид, че един и половина пенсионери са с пенсия минимална или около нея, всеки може да си направи сметка шапкарите какви огромни пенсии вдимат, за да се осредни тоя процент. Това е като свинско със зеле - за едни зелето, за други свинското. Това е България. В света няма разлика в пенсиите повече от 3 пъти, докато у нас е 6 пъти - 157 лв. и 910 лв. Егати и изчисленията, егати и държавата скапана.

Минималната пенсия в най-богатата на нефт, газ и полезни изкопаеми в света Русия е 80 лева! Къф ти е коментара?

Превърти 20 години напред. Не сме 1997 година.

също има пенсионери...ОБАЧЕ нямат плосък данък със ставка 10%. Откъде да дойдат парите като осигурителните вноски се намаляват от 20 години и десетки милиарди останаха в бизнеса който не създаде работни места а ги профука по имоти, коли и воаяжи??? Европейските фондове се използват единствено за скъпоструваща и некачествена инфраструктура и те се откриват никакви предприятия ..като например от леката промишленост. Държавната и общинска администрация се е препълнила от работещи пенсионери и изпълнява не адмистративни,а социални функции за свои хора. Е, как ще стане?????

за какви осигурителни вноски дрънкате? "Драсналите" по чужбинско нашенци внасят вноски за благото на тамошните еврогейски пенсионери, а плачат че майките и бащите им тук са с ниски пенсии... Откъде да дойдат парички за по-високи пенсии? През целия си трудов стаж до 65 г. възраст българите не си трупат вноските на банкова сметка, а те отиват за пенсиите на предното поколение. Е, така последното поколение българи (преди да дръпнат шалтера на скапаната "държава") так и ще си отиде въобще без пенсии или най-малкото еврогейският съюз ще дигре възрастта за пенсиониране на 80 г + 60 г. трудов стаж...

Е па да ги изтрепем пенсиите та да им олекне на дупедатите.

НОИ очаква повече пенсионери през 2016г. /работещи/ и голяма безработица при младите.

В момента приемам нови поръчки за след декември 2015 г. От два месеца търся майстори, дето да направят ремонт на апартамента ми и няма - всички са заети поне за месец напред. Звънях на 6 човека. Който иска - работи до пръсване. Който не иска - мрънка.

Който иска - работи до пръсване. Който не иска - мрънка в ДИРа.

От Гарсионера на Тристаен ли?

"Към момента пенс. система е в фалит. Но година има дупка от 5 млрд.лв." Дреме ми на моркова, 910 лева си ги взимам и си къркам за здравето на Бойко!

В ЕС пенсионери няма ли?Да се управлява държава, не е лесна работа.Трябва акъл,акъл и малко почтеност!

И много моля всички на които децата са в чужбина да спрат да си вземат пенсиите,щото всячески изпразнихте държавата.

Алчни хора оглавиха икономиката и изгониха и продължават да гонят умните младежи от страната. ПЕЧАЛБАТА ИМ отива в луксозни имоти и коли, а не в разширяване на производството и намаляване на безработицата. Страх ги е от умните. МУТРИНСКА ИКОНОМИКА -това е сега в България.

Предлагам едно справедливо решение: Полиция, военни, магистрати и прокурори да нямат право на пенсия, ако работят преди навършване на 65 годишна възраст.

С магистратите и прокурорите малко се обърка, но нищо.:)

магистрати и прокурори хич и не ги мисли -взимат по 20 заплати накуп при пенсиониране, отделно бонусите от мутрите, докато са били на работа! напиши в гуглето палата на Пенгезов и виж със спестените от закуски пари какво си е построил човечецът! а лекари, работили по 30 години в Бърза помощ се вегетират със 300 лв пенсия! държавата на идиотите е това!

Така е Петкова, вярно си видял. Но я речи коя е причината според теб! Не си мълчи! Всички нормални знаем, че младите или не стават за никаква работа, или бягат в чужбина, може и двете! Благодарение на шибаната антибългарска политика на правителствата ни, България се стопява! Ето я главната вина Петков, Това е! Кажи я на хората! Да знаят, че идат избори - да не вземат пак да избират 20 годишни престояли търтеи в парламента! Като например чернокожия ванка - доказан мръсник!

За съжаление България се стопява! Пресен пример- цоцолиста Станишев, който неотдавна дуфти от България! Последваха го върволица о цоцолисти, които Сталин много точно нарече "социал-фашисти"!