Коментари - Договориха частична ”национализация” - на 100 млн. | dnes.dir.bg
назад

Договориха частична ”национализация” - на 100 млн.

Професионалните фондове ще продължат да работят, а към НОИ ще се прехвърлят само средствата на тези, на които им предстои да се пенсионират до 2014 година.

Обратно в новината

Коментари - Договориха частична ”национализация” - на 100 млн. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква конституция Ви гони защо не попитате хората който се пенсионираха след 2000г. къде са им парите от индивидуалните партиди отговорът е в НОИ.Без да им е съобщено без да е искано тяхното съгласие. Отиват и казват парите са прехвърлени в общия кюп

И какво стана с конституцията и частното собстваност, дето е неприкосновена. На ти сега капилатолова система на пенсионно осигуряване!Ей тъй внасяш си внасяш си в твоя сметко и едни дне някой си министър, дето е с мандат за 4 години като начало реши твойто е общо

ППФ си откупиха бизнеса от Правителството срещу 100 млн. лв. Странно, до вчера ревяха в един глас, че тези пари били на работниците.... и Правителството искало да ги национализира, а след 24 часа казаха, че няма да ги национализира..., щото Правителството за сега се смелило да им остави да си пооткрадват останалите 365 млн. лв. Но не се знае, дали някоя сутрин като се събуди Дянков или Борисов няма да поискат и тези 365 млн. лв.....Един път позволиш ли да те рекетират, спиране няма!

Бойко пак излъга.Пак се огъна. Ако разбира се е мислил да взима мерки. Пак цялата пара в свирката! Вижда се че тези фондове са просто едни пирамиди и нищо повече. Различното при тях е че сме принудени от държавата да им снасяме. Това е поредния държавен рекет за сметка на частни субекти. Бойко за пореден път се показа като един въздухар. Може би обаче за това е на поста. За да служи като предпазен клапан на народното недоволство. Такъв беше и царя.

пенсионите фондови са буквално фалирали почти в зял свят заради безумните инвестизии които направиха само че на запад ще напечатат нови пари, което разбирасе ще обесзени пенсиите но в бг ще ги оставят да фалират защото даржявата няма да може да поеме такива огромни суми, затова те трябва да се назионализират докато е време и даржявата да се грижи за пенсиите.

Тия циркаджийски номера безкрайно ми омръзнаха. Всяка седмица се вади "сензационно" решение, после се отменя и накрая се приема нещо средно т.е. безполезно. После следват още 10 промени за/против. Това управление ли е или какво

Е и колко ще получаваме с новата система и защо никой не пита НОЙ къде са ни парите които ни ги одържаха през всичките 30 години.

Ной може да ти отговори само едно-потопът ги отнесе!

Частична национализация, частичен комунизъм, частично плащане на заплати, частично осигуряване, частично изплащане на дължими суми към частни фирми, частично навеждане, частично хващане за палците и частично заработване на допълнителни пари. Срамувам се от Вас и от правителство и от Управляващи дружества, които допуснахте това.

"Малко над 100 млн. лева са парите, които ще се прехвърлят към НОИ от професионалните пенсионни фондове по първоначални данни, каза министърът на финансите Симеон Дянков. Пенсионните фондове смятат, че тези пари ги имат в брой и няма да се налага да променят инвестиционната си политика." Още по зле стана с тези "полумерки". Портфейлите на пенсионните фондове имат структура която е строго регулирана от закона и се подчинява на определени ограничения - именно с цел да предпазва от поемане на излишни рискове. Като извадим 100 млн кеш (валутни позиции, депозити и подобни) тотално ще се наруши структурата на портфейла и теглата на по рисковите книжа (акции, облигации и т.н.) ще нараснат - което гаранция ще наруши законовите ограничения. И искат, неискат Фондовете ще почнат да продават книжа. Борсичката ни е закопана по принцип - сега съвсем ще се ликвидира. НОИ ще оберат есенцията (кеша от портфейлите е деликатес по време на криза) и ще си харчат както им изнася за партийни цели. БОЖЕ ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА.

ТОВА КОЕТО ПИШЕШ БИ СЕ СЛУЧИЛО АКО НАИСТИНА ВЯРВАШ НА ДЯНКОВ И НА ТОВА, ЧЕ ФОНДОВЕТЕ ЩЕ ВНЕСАТ В НОИ КЕШОВИ ПАРИ. Мисля, че Дянков лъже. Г-жа Митрева е тази която трябва да ни обясни какви ще са платежните средства които ще се ползват при това прехвърляне на средствата. ДА НЕ БИ ДА СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ВМЕСТО ДА ФАЛИРА БОРСАТА, ОСИГУРИТЕЛНИЯ ИНСТИТУТ ДА СЕ НАПЪЛНИ С ЕДНИ НИКОМУ НЕНУЖНИ И НЕ СТРУВАЩИ ПУКНАТА ПАРА ХАРТИЙКИ??? Ако няма напрежение на борсата значи се е случило второто - НОИ се е превърнало в кошче за ненужни хартиики на частните пенсионни фондове. СЪЩИТЕ СА СЕ ИЗЧИСТИЛИ ОТ БОКЛУКА СИ СРЕЩУ ПРАВОТО ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НЕ ПЛАЩАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ КЪМ ОСИГУРЕНИТЕ ЛИЦА И ЕСТЕСТВЕНО ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЪБИРАТ ВНОСКИ. Пълна переверзия.

В държавата на конекрадците да разчиташ на спестявания в частен пенсионен фонд е малоумие, достойно за перото на Илф и Петров. Особено във вида им, създаден по времето на най-големите крадци в най-новата ни история. И оглавени(пенс. фондове) от резиденти на тези същите крадци. Деяние, наподобяващо глобалната кражба, извършена чрез масовата приватизация. И Борисов, с присъщия си усет за +PR, се усети, че когато истината и за тази кражба лъсне, той ще е изкупителната жертва. И май не му харесва. А иначе едно от основните пера в инвестиционния портфейл на пенс.фондове са акц. дружества, създадени само за да бъдат продадени от собствениците си на същите тия пенсионни фондове. Спадът за 2 г. на българската "фондова" борса е над 1000(хиляда)%. Сетете се каква е декапитализацията на тези "пенсионни" фондове. И на какви пенсии могат да разчитат осигурените, когато срещу живите им пари получат хартийки със спорна ликвидност, 10 пъти по-ниска от стойността на придобиване!

Наистина говориш глупости!!! Спада на борсата за две години е около 75-80% точно колкото и на външните пазари. Разликата е че външните пазари стопиха загубите миналата година до около 20-30% а нашата остана на дъното. И си тотално незапознат с портфейлите на пенисионните фондове - те подлежат на строги ограничения - къде колко могат да инвестират.

Това изглежда е разумна идея. Единствения проблем е, че срещу 100 млн. фондовете се освобождават от отговорност, но ако искаме да те работят, трябва да натрупат достатъчна капитал.

Това е днес към 14.00 часа, а до вечерта Великият икономист пак ще си смени мнението! Не им вярвайте, гербаджиите успяха даже и да фалшифицират ДВ, за което леля Цецка се извини от парламентарната трибуна!

Господа управляващи, преди две години се пенсионирах първа категория.Още тогава ,парите по индивидуалната ми партида към ппф ,,Доверие ,,бяха национализирани от НОИ.Така че какво толкова я умувате и каква реформа правите в момента? Задрямали люде време е да се събудите????????!!!!!!!!!!!

А НА ДВОРЦИТЕ КОГА ЩЕ ИМ ДОЙДЕ РЕДА.

Само нема се пуашиш, копеуе!

Няма да е скоро. Съсредоточи се на ежедневните си задачи. Смях се на глас. :)

Сега частична национализация, утре - тотална национализация и току виж дошъл 9 септември.

със сигурност - все пак идва всяка година...

Същото се случи и с майка ми преди 2 години, когато се пенсионира за 1-ва категория.

ОСТАВКА! ДОЛУ ПРАВИТЕЛСТВОТО!!! ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ?

Николов, един приятелски съвет. Така е лесно да се каже-ДОЛУ! Помислете кой ще сложите на негово място- БСП ли? Та половината от тези частни фондове са собсвеност на БСП? Значи нищо няма да се промени. А с наличната криминално- ПАРТИЙНА избирателна система ако някой се върна не власт, това ще бъде само БСП. Всички останали партии за да влязат в НС трябва да искат разрешение от БСП. По- доброто решение в момента е да се поиска от правителството да направи ЗАКОН ЗА ПРОУЧВАНЕ ПРОИЗХОДА НА КАПИТАЛА и са се криминализира капитала създаден от неправомерно извишени приватизации, а след това да се провери с него капитала не всеки фонд. А другия правилен път ,преди новите избори , е да се организира НАРОДНО ДВИЖЕНИЕ ЗА СМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА С НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ с вкарване в нея ясни механизми за РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ, с цел да се деполитизира избирателната система и държавата, както е в демократичните страни на Европа.. Идея за България - алтернатива на статуквото.

Ех мечтател! Абе вземи повече да участваш в Икономист, там поне има хора, които да ти обяснят колко си наивен (или наивни?). Не мога да разбера хора като тебе, които искат да използват повредена организация (демек държавата), за да я оправят и то посредством даването на още повече права в ръцете на същата. Как точно още органи и закони ще оправят ситуация, в която полицай зам. премиер си измисля законови основания за действията си, както му хареса - някак си те ще уравновесят това ли? Или може би проучванията няма да се използват за същите цели, пък и кой ще им повярва? Идейо за България, една потъваща империя може да се спаси от по-добър император, стига абсолютната власт на институцията да е обществено убеждение, но една демокрация, пък и куца като наща не може да направи друго освен да потъва още повече, ако всички виждат грешките не в културата ами в тези, които са неин резултат. С леви решения като вашите само се подхранва лявата психика на хората и още по-лошо - младите поколения се учат да бъдат наемни работници, за които инициативата се ограничава до уреждане на добра служба. Не си ли чувал, че затварянето на културите винаги води до упадък? Каквото и да е лечението, то със сигурност съдържа въвеждане на повече контакт с реалния свят за всеки човек, където под реален не разбирам простотии като любимата ви "реална демокрация", а чисто материални неща - да зависиш от себе си, да си винивен за собствените си проблеми, а не да ти е виновна държавата - ей такива неща. Това, това не може да се случи с пропаганда как с общи мерки дето някой друг ще ги приложи нещата ще се оправят, каквито и да са те.

А кои сме ние бе, Николов?

Не сме само гуневи доневци...

До този момент нищо съшествено не се е променило. ПАРИТЕ НА НОИ И НЗОК ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОСТЪПВАТ В КОНСОЛИДИРАНИЯ БЮДЖЕТ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. Длъжника на НЗОК и НОИ , чрез министъра на финансите ще продължава да се разпорежда и да употребява не по предназначение здравните и пенсионни осигуровки !!!!! Нама да коментираме за резервите на НОИ и НЗОК. Те си принадлежат на Дянков по закон и естествено е той да се стреми при изготвянето на бюджетите на тези две институции да се заложи голям бюджетен излишък. ПРИМЕРА С БЮДЖЕТА НА НЗОК ЗА 2010 ГОДИНА Е ПОКАЗАТЕЛЕН . В първоначалния вариянт НЗОК формираше бюджетен излишък от 830 мил. лв. които постъпваха по сметката на най големия и длъжник - правителството на Борисов. Извършените промени в Закона за бюджета на НЗОК обнародвани в ДВ. бр. 62 от м. август намалиха резерва на НЗОК за сметка на увеличаване на разходната му част. КАК СЕ Е УВЕЛИЧИЛА РАЗХОДНАТА ЧАСТ , КОГАТО ОЩЕ НЕ СА ИЗПЛАТЕНИ ОБЕЩАНИТЕ ОТ ДЯНКОВ СМЕШНИ 65 МИЛ. ЛВ. ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ??!!!! Правителството ползва като патерица осигурителните фондове крадейки средствата им чрез КОНСОЛИДИРАНИЯ БЮДЖЕТ. Това безобразие не може да продължава повече. ДЪЛБОКО В СЪШНОСТТА НА ЦЯЛОТО МЕРОПРИЯТИЕ СТОИ ЦЕЛТА ДА БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ ОТ АКТИВИТЕ НА БНБ НЕСЪБИРАЕМИТЕ ВЗЕМАНИЯ ПОЛУЧИЛИ СЕ ОТ НАПРАВЕНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ В ТОКСИЧНИ АМЕРИКАНСКИ ДЕРИВАТИ НА ДОЛАРА. Ще се налага с парите си за здраве и пенсии да спасяваме потъващия кораб на американската финансова система.

Доживях до мизерна пенсийка, но докага ли ще я получавам? Няма да се учудя, ако управляващите и на нея приложат частична "национализация"!

Йогите карат на купичка ориз. Повече лук, чесън, сурови зеленчуци в менюто.Колкото се може повече на слънце и въздух, умерена физическа активност, приемане на достатаъчно вода, социализация. Задръстени сме с токсини. Минимум новини и форуми-винаги има нещо, което предизвиква негативни емоции. Радвай се и мисли позитивно. Съвсем серизоно говоря. Да, "пенсийката" не е пенсията и това е обидно.

Правителството трябва да ги постави на мониторинг часните пенсионни фондове и да ги наблюдава постоянно и ако има элоупотреби да эащити вносителите эащото всички ще са прнарушение пред правителството.

А добър ден! Добре ,че си ти,та да се сетим!......Частните фондове са били винаги на постоянен мониторинг - ежемесечен одит,а някои са и на ежедневен одит.

ideyazabulgaria.org

Е, така е лесно да се каже?! Петя, след като сте така осведомена, ще ни кажете ли какъв е произхода на капитала на тези фондове? Така ще станете още по достоверна.

Не мога да разбера какво искали да им национализират на тия крадци, дето вече 10 години и стотинка не са изплатили? Какви са тия частни фондове, дето са задължителни за нас с държавен закон, а притежателите имвеликите частници една стотинка не са влижили!!!!

Техни са! И като казвам техни, означава на цялата партийна олигархия от БСП,СДС,НДСВ ДПС и ГЕРБ. ГЕРБ просто защитава и работи за цялата олигархия. Няма в западноевропейска страна частните фондове да действат по такива схеми и задължителни при това. Това ще се окачестви като мащабна политическа корупция, вършена пред затворените очи на управляващите и тяхното мълчаливо съгласите. Това са театрални спектакли с предварително със съглашения между тях ! Идея за България - алтернатива на статуквото.

В грешка си, поразрови се в интернет и прочети за другите държави. Не е така както си писал.

Като цялата Бойкова работа - полувенчато. Таз година полупроводници а догодина цели Ха ха ха

И друго- готви се да се легализират официално частните фондове! А повечето са на партийни олитарси!Идея за България - алтернатива на статуквото.

ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ ТИ ПРЕДСТАВЯМ СПИСЪК НА ЧЛЕНУВАЩИТЕ В БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДРУЖЕСТВА (УД) НА ТЕЗИ ФОНДОВЕ: УД Ти Би Ай Асет Мениджмънт, УД БенчМарк Асет Мениджмънт, УД ДСК Управление на активи, УД Елана Фонд Мениджмънт, УД ИФБК Асет Мениджмънт, УД Карол Капитал Мениджмънт, УД Капман Асет Мениджмънт, УД ОББ Асет Мениджмънт. ИНТЕРЕСНОТО В СЛУЧАЯ Е, ЧЕ ЦИТИРАНИЯ ФОНД "ДОВЕРИЕ" В КОЙТО УЧАСТВА И ТОЗИ СУБРОГАТ НАРЕЧЕН ПРОФСЬЮЗ КНСБ Е СОБСТВЕНОСТ НА ЕВРЕЙСКАТА Ти Би Ай Асет Мениджмънт. ЕВРЕИТЕ ОТ Ти Би Ай са СОБСТВЕНИЦИ И НА ЗАСТРАХОВАТЕЛНАТА КОМПАНИЯ БУЛСТРАД. Виждаш едно уникално срастване на някакви измислени профсъюзи които защитават не интереса на работника , а на израелската компания Ти Би Ай. Вгледай се и в собствениците на другите управляващи дружества. Ще видиш интересни неща.

ideyazabulgaria.org

Мерси! Може ли да цитираш имената на собствениците? Мисля че ще излезе доста интересна картинка пред обществото. По собствениците ще разбереш коя партийна олигархия се крие зад фонда!

Нещо тотално бъркаш фондовете. Цитираните от теб УД управляват т. нар. взаимни фондове. Пенсионните фондове се управляват от пенсионноосигурителни дружества, които в България към момента са точно 10 бр. - ПОК "Доверие" АД, ПОК "Съгласие" АД, ПОАД "ЦКБ -Сила" АД и т.н. Пълна информация за самите дружества, собствениците им, пенсионните фондове които управляват можете да намерите на интернет страницата на Комисията за финансов надзор - ЕRiK

Боко ви скри шайбата ,а нещастници?

Ти пък кво разбираш от пенсиони фондове ..я тихо!!

Боко ми скри шайбата, ама това не ме прави нещастен, то е ежедневна веселба

Явно няма смисъл от тези Частни пенсионни фондове. Получавали са вноските от хората, харчили са ги за офиси, заплати, правили са се на борсови играчи и като дойде време да плащат пенсии - ами няма пари. Некадърници, трябва да им се търси отговорност, както някой писа. Трябва или никакви вноски да не се правят или минималните, според закона.

Бойко предаде се на натиска... Кой гарантира индексация на средствата спрямо инфлацията в Частните пенсионни дружеста?

А ги има в Ной ??? Ти малоумен лиси ???

Ти не се притеснявай за фондовете. Те управляват големи пари и са способни да притежават сериозни дялове от големи предприятия, чиято продукция и съответно печалба представляват самата инфлация. Така самата инфлация се гарантира срещу себе си. Срещу съответния процент за паричния оператор разбира се.

Върху всичко посягат! Утре и на личните спестявания на хората ще посегнат. Нямат срам, нямат морал. "Станишев е виновен" Докога бе, хора, ще търпим некадърниците от герб?

На 1-во място на таблото ако са честни ще бъде държавата която въобще не е внасяла тези осигуровки на полицаи военни и други. ББ забравили за секретарките и скъпите коли а сега иска стабилност на частните фондове. Цирка продължава с най-големия циркаджия на държавата. Използвайки тази дума не визирам цирковите артисти които заслужават аплауз

Като толкова се натискат да седат, да седат, но да носят НАКАЗАТЕЛНА отговорност при фалит и недобро опериране със средствата!

"Искам публично, на едно табло да се сложат, кои са" - ех, и аз искам!

При следващия крах на борсата през 2015 г. частните пенсионни фондове ще останат без средства да изплащат пенсии. Ще има протести, ще бъдат закрити и ще се мине отново на плащане на пенсии от бюджета. В намален размер според свитата икономика.

Вяма такова нешо частична национализация - все едно малко бременна.

След дълго смятане и делене на нула, от единствения юнак който може да дели на нула, се получи това "малко .....", което всъщност е "наполовина бременна". Нещо като половин ход назад. Като всички юнаци и нашия юнак като тръгне да убива някаква ламя, няма ход назад. Или той или ламята. Как да каже юнака, че е сбъркал и че не всички лами са му по мярка?Хвърля се юнака в бой и представлението бързо се превръща в комедия.

След 2014 ще признаем и за другите...

Тия малко бременни.

Жалко, че тук няма бутон "Харесва ми", като във Facebook.

"По думите на Петкова предложението е направено, защото фондовете признават, че пенсиониралите се до 2014 година няма да получат такава пенсия, каквато е от солидарното пенсиониране. "