Коментари - От 2012 г. вдигат с 1 г. пенсионната възраст, след 3 г. - с 4 месеца | dnes.dir.bg
назад

От 2012 г. вдигат с 1 г. пенсионната възраст, след 3 г. - с 4 месеца

От 136,08 лв. на 145 лв. ще се увеличи минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст от 1 януари 2012 г., паралелно с вдигането на пенсионната възраст с една година за мъже и за жени.

Обратно в новината

Коментари - От 2012 г. вдигат с 1 г. пенсионната възраст, след 3 г. - с 4 месеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иван Костов през 2000г вдигна възраста за пенсиониране с 3г и срина категорите на труд.С тази реформа отложиха пенсионирането ми от 52г на 57г.В момента съм на борсата и 2 месеца преди пенсиониране разбирам ,че трябва да работя още 1г.Господа управляващи спомнете си какво сте обещаващавали преди да дойдете на власт!Иначе на следващите избори наказателния вот Ви е вързан в кърпа!

Имам 37г. трудов стаж в БДЖ.С висше образование и 500лв. заплата. Щях да работя до 60г.,но ако увеличат възрастта си оставам у дома още сега.Не мога да издържа до 63 или 65г.Смятам,че имам нужда и да поживея спокойно,макар и по-скромно,с пенсията на съпруга ми. Никой не може да ме накара насила да работя.Решението си е мое.Ако тези глупаци бяха дали право на избор за пенсиониране с непълна пенсия на 60г./до навършване на възраст/,много хора щяха да продължат да работят и след тази възраст/като получават само заплата/.

предлагам начин за попълване на хазната-да се намалят заплатите на депутатите,а не да скубят бедния народ???

Ти може да им целуваш квото си щеш но те трябва да се замислят как харчат за луксове и няма пари за пенсия.Я нека си намалят тяхната заплата с по 500 лв и ще запълнят буджета запенсия ама не това е алчно племе. Пък ти му целуваи и задника на дянков ако щеш.

Смятам, че хората в България не работят в условия нормални за работа и трябва даже по-рано да се пенсионират а и колко години си получават "Големите" пенсий.Аз работя с пенсионерка и всеки ден видам какво може т.е аз се натоварвам и зариди нея!!!

господин борисов,като ви слушах тази вечер в предаването "хека говорят с росен петров",казвате да бъдем за пример пред ес като ижождате само от вашата гледна точка.да ,ама не,ние сме бели роби в собствената си страна.много сте далеч от народа ,защото така ви изнася.които е тръгнал срещу собствения си народ ,върви срещу себе си.внимаваите????????????лошо ,много лошо!!!!!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ИЗБОРИ СЕГА ИМ СЪРБАЙТЕ ПОПАРАТА.оставете ги още да се поокопат.

Кервана си върви,на кучета ли ще ми се правите.Овчи народ които дори не знае как да лае.ХВАНЕТЕ ГИ ЗА ИЗБОРИТЕ ВКАРАЙ ТЕ ГИ В ЗАТВОРА И ИМ АНУЛИРАЙТЕ ЩУРОТИИТЕ .

Не ви ли е срам ,хората умират все по-млади ,а Вие искате да увеличавате годините за пенсия. То няма работа за младите, а камо лиза старите, и какво да правят хората нето имат работа нито пенсия.Или Дянков иска да види колко може да издържи народа.Ако той живее с 300 лева на месец ,тогава ще види как живее народа ,широко му е около врата.Защо не намалят народните представители от 240 на 100 тогава всеки месец ще се спестяват много пари, а не да дерат кожите на народа.И без това на заседанията в парламента присъстват 20-30 човека ,а другите си гледат частния бизнес но получават пари ,че са присъствали.

Мисля че си прав човече! Все повече човечеството е обладано от безделие! Малцината, които работят получават малко, защото хранят твърде много "хрантутници"! България е пример в това отношение!

Новината не е добра за мен и не се радвам,защото ми предстои това събитие през 2012 год. - настроила съм се и няма да работя-няма да дам на Държавата осигуровки още една година,защото съм дала достатъчно-37 години трудов стаж - и какво, още искат. Като нямат пари,защо не намалят евродепутатските заплати-от 6000 евра,да ги направят наполовина! Нали щяха да намалят броя на депутатите?Ами командировките? И последно искам да попитам: по-миналата година тройната коалиция от къде взеха пари да изпратят пенсионерите на море-тогава защо имаше?

Отпушете работни места за хора без работа, като махнете всички, придобили пенсии в МВР и МО, но продължават да работят като държавни служители и по трудово правоотношение, и получават високите пенсии от 700 лв., а образовани млади спецалисти са или без работа, или на минимална раб. заплата

Потрябвало ни е саниране за допълнителни разходи след като монополистите си вдигат цената на услугата когато си поискат.

Класация БФС футболист на годината 2011 1.Путко Мaфани 2.Алма ти Матерна 3.Хонорим ти каузата 4.Барби Скамейков 5.НикоЛери Лисабонски Тренери: 1.Ду`дуци Кавалев 2.Ду`дуци Гайдаров 3.Лопатар Мастиев

Ми ще вдигат, след като ние не се вдигаме...

Аз не мога да разбера защо протестират,след като се пенсионират хората пак работят.В цял свят и в Европа вьзрастта за пенсиониране е вдигната.

Няма и да можеш да разбереш, докато не заживееш с пенсия от 140 лв. на месец.Що се отнася до възрастта, пресметни колко години ще се взима пенсията и в какъв размер в Европа и ги сравни с тези в България.

ти първо виж кви заплати и кви пенсии вземат в цял свят (предполагам имаш предвид западна европа и САЩ/Канада). Виж как живеят тамошните пенсионери - тръгват да обикалят света, почват да се занимават с разни скъпи хобита. Изобщо почват да си почиват от живота. А тука виждал ли си как живеят пенсионерите?

Протестират защото изнемогват,работят защото не им стигат пенсиите до никъде,а разликата между Европа и България е мнооого голяма.Дано си подразбрала нещо.

СУМИТЕ В ЕВРОПА СА ДРУГИ,ТУКА ЕДВАМ СЪЩЕСТВУВАМЕ С ПО ДВЕ РАБОТИ ОТ 16 ГОДИНИ И СТАВА ВСЕ ПО ЗЛЕ.

Защо народа ще плаща осигуровките на хилядите чиновници и бюрократи!Това са милиони левове, с които могат да се подпомогнат децата на България.Но нали трябва те да се бръкнат в джоба.Милиони отиват за техните осигуровки.Ето за това трябва да протестираме!

Господа пожарникари , крайно време е да се замислите ..., че управлението е изкуство да се предвижда.Защо преди една година предвидихте пенсионна реформа от 2021 а сега разменихте последните две цифри...ако това го бяхте съобщили преди изборите, сега президент щеше да е Калфин. Спрете с вашата некомпетентност и демагогия !

Daniel

От приятел навън знам, че след 5 години официална работа в бяла страна ви дават ако искате да спрете да работите 500евро или долара взависимост от валутата доживотна помощ тоест пенсия.Е за какво да се гърбя ТУК

Мда, получиш ли право на законна работа и изработиш ли си там 5 или 10 години, в страна от ЕС си получаваш пенсия оттам при навършване на пенсионната възраст за съответната държава.

Стига сме писали. Ние им плащаме и всички чиновничета и министърчета трябва да се съобразяват с нас. И да си съберат парите от КРАДЦИТЕ И ОЛИГАРСИТЕ, и да се ОТКАЖАТ от Бюджетните надбавки за партиите и 15 те хиляди лв.месечно за всеки стол в парламента. Има няма депутат по столовете, парите си вървят към парламентарните групе. И това не са заплатите, командировъчните и безотчетните им пари на депутатите. Май всички там се взимат много насериозно. ГРЕШАТ. ТИХАТА ВОДА Е НАЙ-ДЪЛБОКА. Търпението не е безкрайно

Исам да добавя не само Дянков, но и Боко-Тиквата, който се крие зад гърба на малкия човечец да бъде подведен под съдебна отговорност по същия параграф.

Подкрепям всичките ти предложения, като прибавям още: - да се намалят 20-те заплати при пенсиониране на полицаи и военни, -държавните служители ,полицията и военните да си плащат сами осигуровките, И какво стана с двете години удължаване годините за пенсиониране на силовите министерства, заща замълчахте по този въпрос ? Защото тях се намери кой да ги защити, а ние простите - трева да пасем

Ето кой скръцна със зъби. -Европейските полицаи хокат Бойко Борисов. Шефът на ЕПС Герит Ван де Камп изразява съжалението си, че българският полицейски синдикат не винаги е включван в решения относно политиката на правителството, което се отразява отрицателно и на служителите в полицията.

Болшинството /тези с фуражките -полицаи, военни, цивилни ченгета, магистрати/ си защитават интересите. ББ иЦЦ са страхливци - само като чуха заплахата, че полицаите ще излязат да пушат и клекнаха. А ние, работещите данъкоплатци /МАЛЦИНСТВОТО в БГ/ ще продължаваме да теглим, защото няма кой да защити нашите интереси. Ние с нищо не ги заплашваме - само си пишем в нета.

Не знам към кого да се обърна. Дайте съвет. Искам да се направи статистика за период, от началото на ноември до края на ноември, колко души родените от 1950 до 1960 са починали, получили инсул, инфаркт, хипертонична криза, нервна криза и други дължащи се на стрес състояния/с течение на времето да се отчете и колко са се разболели от диабет, рак и др./. След това искам Симеон Дянков/ женен за американката Керълин Фройнд-прочетете за нея в уикипедия в биографията на Дянков/ да бъде даден под съд за геноцид над българския народ .

Не е минала и година от направеното споразумение между правителството ,синдикатите и работодателите.Толкова ли ви струват подписите ,господа? Ех,то е ясно,че на следващите избори няма кой да ви гласува.

Да но през 2012 да увеличат възрастта с 3-4 месеца и да обяват точен разчет за следващите 10-20 години. В същото време възрастта за пенсиониране може и да остане на книга, защото НЯМА работни места. Честния български бизнис или не може или няма интерес да разкрива работни места. Копелдаците ни окрадоха изнесоха парите извън страната. Нека КРАДЦИТЕ И ВИНОВНИТЕ ПЛАТЯТ това което ни причиниха. Ние вече си платихме, че им позволихме.

Едно време се е плащало на палача да ти отреже бързо главата да не се мъчиш,а крадливите ръце са ги режели.Сега пак имаме палач,ама начинаещ,ръцете не се режат ,а имаат партии,сещай се коя е лява, лоя дясна и не се режат,а им плащаме и на тях.А аз ще пукна на клавиатурата защото съм телкаджия и чувствам,че ми трепери ръката.

Калитко и да лъжеш -вече никой не ти вярва.Станишев остави 8 и кусур милиарда резерв,1,7 милиарда в НОИ и още толкова в здравната каса ,които Боцко изпапа само за 2 години и сега се чудят чии кожи да съдерат ,за да има за техните благини.Виждам ,че с безумните си закони се мъчат да вдигнат народа да ги изгони от властта ,защото не могат да се оправят ,но тъй като младите хора правят революциите ,а те вече са в чужбина - останалите тук така ще си загинем ходейки на работа или умирайки от глад и болести.

Това е политическо самоубийство на правителството. Пенсионна реформа не може да се променя всеки месец.

АБПФК получиха по 500 еври за погребение! За псуване на Цар колко се полага? А за Министър,от последните, примерно Миро Мършата, както му казваме на галено,ще дадат ли поне 250, месечно, разбира се !

Kлин клин избива и клин остава.15000 млади няма да си намерят работа.

Изходът е в две посоки: 1-вата, който може да се спасява извън България, докато още е време и има възможност; 2-рата - протести като в Гърция. Всички спираме работа, транспорт, производство доколкото е останало, училища, болници, администрация, всички до един. 1-2 дена да не отиде никой на работа и ще видите как управляващите ще клекнат. ТРЯБВА ДА СЕ ОПЪЛЧИМ ДРУЖНО, А НЕ ДА БЛЕЕМ КАТО ОВЦЕ И ДА СЕ СЪГЛАСЯВАМЕ С ТЕЗИ БЕЗОБРАЗИЯ. НИЕ СМЕ СИЛАТА, НИЕ ХОРАТА, А НЕ НЯКОЙ ДРУГ!

Крайно време е един Българин да се сети,кое е належащо да се предприеме в този момент.Трябва да покажем на света задружно,че и ние дишаме въздух от тази атмосфера.Стачки и пак стачки,докато тия нахрани-майковци депутатите не се разоотидат по родните си места.На тяхно място да идват не повече от 80-души и то като при Бай Тошо.Директори на големи учреждения президенти на големи корпораций и все хора забогатяли с труд и честност.А не кат тия гамени.

На гърците им опростиха 150 милиарда но ние ще ги отработваме.А "диарков" спомнете си отношението ум към баща му та към нас ли ще има милост тоя безродник.

ЗА ДА ИМА ПАРИ ЗА ПЕНСИЙТРЯБВА:1 ДАСЕ НАМАЛИ РАЗДУТАТА И НЕНУЖНА АДМИНИСТРАЦИЯ С ПОНЕ 50%. 2 КРАДЛИВИТЕ ЛАПАЧИ В ПАРЛАМЕНТА ДА СЕ НАМАЛЯТ НА МАКСИМУМ 80 БРОЙКИКАТО ЗАПЛАТИТЕ ИМ СА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ТРИ МИНИМАЛНИ. 3 НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА СЕ СВИКВА САМО ПРИ РЕШАВАНЕ НА ВАЖНИ НАЦИОНАЛНИ ВЪПРОСИ А НЕ ДА СИ ИГРАЯТ НА ЗАКОНОТВОРЦИ СЪЗДАВАЙКИ ЗАКОНИ ОБСЛУЖВАЩИ МАФИЯТА И КОРУПЦИЯТА.4 ДА ОТПАДНАТ ВСИЧКИ ВИДОВЕ ИМУНИТЕТИ НА ПРОДАЖНИ СЪДИЙ ДУПЕДАТИ И ВСЯ ОСТАЛНАЯ СВОЛАЧ.5 ДА СЕ СПРАТ ДЪРЖАВНИТЕ СУБСИДИЙ НА ПАРТИЙТЕ В ПАРЛАМЕНТА 6 НИКАКВИ 20 ЗАПЛАТИ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ ЗА ВОЕННИ И ПОЛИЦАЙ.7 ПЕНСИОННИТЕ И ЗДРАВНИ ОСИГОРОВКИ ДА БЪДАТ ЛИЧНИ С НАТРУПВАНЕ КАТО В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА . ЕЙ ТОГАВА ЩЕ СЕ ОПРАВИМ...

Да,но те не четат тези форуми. Те май въобще не четат. Нашите политици са като Чукчата- Я не буду читать я буду писать. Май трябва от улизата да им извикаме -дали ще чуят?

Аз съм съгласна! Това е решението!

Папандреу:Нима искате да станем като България? Гръцкият премиер предупреди своите сънародници, че ако не са съгласни с антикризисните мерки на правителството ги чака съдбата на България: Нима каза той вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима- обърна се той към пенсионерите вие искате да получавате пенсии от по 50 - 100 евро вместо сегашните 6-700 ? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате да живеете като... още

Ще лъжат и ще минават на границата на престъплението,докато някои като тях с здрав гръб от вънка не им се опъне.Не се мъчете просто катализирайте недоволството на народа останалото ще дойде от само-себе си.

Тия приятели могат всичко,щом безнаказано и явно излъгаха на изборите.Не си мислете че им пука от някого или за някого,от вас.В МОМЕНТА ВИЖДАТ САМО ЦИФРИ ,А НЕ ГЕНОЦИДА В КОИТО ЖИВЕЕМ БЛИЗО 20 ГОДИНИ.

Да ги вдигат ама както и колкото си искат! Аз няма да се пенсионирвам в България (ако въобще държавата я има докато стане време за пенсия).

Предлагам да се разделим с най-ценното ни национално "богатство" - да дадем на братските гръцки, италиански и прочее (двойкаджии) народи безвъзмездно ББ, Цецо и Дянков, да ги оправят? На мен ми писна 22 г. от "оправячи" (светлината в края на тунела се отдалечава със скорост по-голяма от светлинната, вече е почти потвърдено?)

добре дошли в царството на ГЕРБ... и по лошо ще става, те знаят как да използват властта която имат!!!

скацаите преди да ви смакат сувсем. бг народ трябва да направи нещо велико,нещо което сте го тласне на пред. да се субъди!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Комунистите Родината изядоха, комсомолците от Герб след тях ядят, пионери, пионери - гладна смърт Ви чака, гладна смърт! Вместо депутате да си купуват нови коли - да видят как е в Европа, и да внесат парита в НОИ! Във Франция колко е пенсионната възраст, депЮтати!

това и в наи-черна африка го няма да правиш радикална пенсионна реформа месец преди прилагането и, при това едионствено чрез закона за бюджета. краино време е да вържете и обесите на първото дърво този "луд за връзване"! като не пропуснете и неговия "ментор"!

Дянков затегнете събирането на данъците стига сте мъчили оголялия народ.

аз гласувах за герб срамувам се *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз НЕ гласувах за ГРОБ, но пак ме е срам!

пак на толкова,аре много да не знаеш...

Ама питайте партията майка къде са ви пенсиите. Аз не съм съгласен да плащам пенсии от моите доходи! Къде е пенсионния фонд от времето на комунизма?! В НДК-а, паметника на Бузлуджа и в чуждестранните банкови сметки на комунистическата номенклатура и техните наследници. Така, че каквото и да пишете парите за откраднатите пенсии трябва да се намерят от някъде. Защо не се запитате къде са парите от трудовия стаж на сегашните пенсионери? Питайте станишката и баща му...

... го отнесе за да добруват внуците му...

глупав, ние знаем къде са парите от пенсиите - в богаташите са, в олигарсите, в мутрите. А те, глупав, цвят нямат, партийните им етикети са всякакви, защото имат само лични интереси. А кой и кога открадна пенсиите - питай Костофф, рИформата и грабежът беше от неговото правителство. Също, питай Флик къде и с какви цели отклонява средства от НОИ. Тук има хора, които знаят всичко и го казват. Сори, примат, лъжите ти няма да минат и в детската градина.

Аз се запитах къде са парите,както и ти и не знам защо ги видях в банката на Цветелина ,в една рафинерия и голф игрище с хотел-палат и езеро до него,в апартаментите на Цвъки,в империята на Фидоската,в палатите на цар Киро,в сметките на Котараците,видях ги неразумно похарчени за спонсориране на футболни клубове,похарчени от силовите министерства без никакъв ефект,пахарчени за реформа на администрацията след която тя поглъща много повече пари....

Глупак! Пенсионният фонд е бил унищожен през 50-та година, а пенсионерите, които е трябвало да го ползват вече са на метър под земята. От там нататък пенсиите се изплащат от т. нар. ДОО, но то е същата тая солидарна система, сиреч работещите плащат пенсиите на пенсионерите. През 2000 г. Иван Нейков промени малко правилата, което ощети по-старите пенсионери, а и тези, които са работели без договори и осигуровки през 90-те. На Дянков и на Борисов вечто Станишката ще им е виновен, че не могат да управляват пари, че не могат да си съберат вземанията от разни фирми, които крият осигуровки. Е, сега ще крият още повече - какъв е смисълът да се осигурявам, след като няма да се пенсионирам никога. По-добре дюшек-банка, а не НОИ, където 200 човека(само в един град) си клатят оная работа и взимат заплати от нашите осигуровки.

А бе Дянков, закрий тези хрантутници от НОИ и да станат звено към НАП. Тези много се припокриват като дейности, а работата я върши НАП. Това всеки българин го знае, но източването е голямо.

...и накрая не останаха пенсионери - много зор за нищо,на кой сега ще увеличаваме пенсиите

СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ НЯМА.

Уж утре свиквали съветите си - и КНСБ и Подкрепа, да видим какво ще предприемат! Народа иска Синдикатите да оглавят протестите, ако абдикират - срам и позор!

Докато синдикатите се съберат закона вече ще е гласуван.