Коментари - Правителството заложи на консервативен бюджет за 2013 г. | Днес.dir.bg

Правителството заложи на консервативен бюджет за 2013 г.

Министерският съвет прие проектобюджета на държавата за 2013 година, каза пред журналисти в МС вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Обратно в новината

Коментари - Правителството заложи на консервативен бюджет за 2013 г. | Днес.dir.bg

Коментари

val55

Ако сложат, и лихва върху пенсиите ще станем супер демокрация, но предполагам, че нея са я забравили в този момент. Две лихви са доста голям залък за преглъщане, и то наведнъж. Я вижте немците, където ги хвалите всички. Те искат да въведа градски данък за всички МПС. Който живее в града плаща повече и за всичко, което притежава, движимо и недвижимо. ББ преди време каза, че в града трябва да живеят само богатите, така де, да Ви припомня тези негови думи. Спазва си точно това, което е казал преди време. Те само това му харесвам, а за другите неща........

То и сега данъците и таксите са много по-високи в градовете, особено в големите, така че накъде повече...

Безобразие, ало управниците... Медицински работник, сега пенсинер, ще вземе 14.88 лв. върху пенсийката от 160 лв. Бръщолевете си за милионите, които отпускате за пенсионерите, но тези хора са с конкретни съдби и не ги смятайте на килограм, едни ще взимат 700 лева, други 174?!? Как се живее с 5.80 лв на ден?!? Или те са с два стомаха, или имат 4 крака, трябва им повечко храна и по 2 чифта обуща ли носят едновременно. Това питаше в едно интервю пророчицата Ванга....Безобразие, г-да управляващи...

А пицата колко ще стане и колко голяма ще бъде казаха ли? Не, че обичам постна пица, но добре е да се знае.

ВСИЧКИ тавани да паднат!!! Таван на пенсиите, МРЗ, всички... Щото иначе логически трябва да има таван на цените, а такъв няма, няма и да има... Тавани имаше при плановата икономика, в пазарната няма..

Добре де,като няма пари да започнат да напечатат малко и готово.нали е хартия.

от хартия се правят само фалшификати

БГ лев е вързан за германската марка, монетният двор" Искър" вече не сече лев... а и това, най-вече Рокфелеровите хора го могат- / Федералният Резерв/ печата долари без покритие , вкарва света в криза- срива всички национални валути.

Стига с тези пенсионери. Само за тях се говори за индексации и надбавки. Имам над 20-годишен стаж в областта на културата , а работната ми заплата не е индексирана от 2008 год., когато минималната РЗ беше 220 лв. Оттогава до сега съм с 500 лв.

Умираме бавно,умираме бавно,неусетно почти.

система е измама какво ми гарантира след 20 години достоина пенсия като сега се осигурявам на 1000лв.И кой и къде ми краде парите само инфлациятали или и управляващите.

Кой ти дава 1000 лева, като си полуграмотен? Ръка да му целуваш на тоя!

какъв е този нов данък върху депозитите в банките.

НЕ ДАНЪК ВЪРХУ ДЕПОЗИТИТЕ, а данък върху ЛИХВИТЕ по депозитите, колко пъти ще се пояснява тука? Реципрочно, обаче, трябва и банките да плащат данък върху лихвите по кредитите... Ама те туй няма да стане в БГ...

"Интересно ( нерегистриран ) 10.10.2012 14:05 "Колко души внасят максималния асигурителен доход. И за чия сметка се доплащат максималните пенсии." Осигурителните вноски за пенсия за трудов стаж се внасят от работещия и работодателя в ДЪРЖАВАТА. Максимална осигуровка внасят всички, които в момента имат работна заплата над 2000лв, а до 1997 година са се осигурявали на реалната висока заплата (без максимален осигурителен таван), т.е. добрите данъкоплатци, с които всяка държава се гордее, а БГ се срамува и слага "таван"!

Но те остават.

БРЦК

Как да нема пари ? Пари има бол - я вижте какви коли паркират пред дискотеките. Вземете пари от мафията и ги вкарайте в здравеопазването и образованието: Легализирайте проституцията и тревата!!!

Е те туй повтарям и аз..., ама ме наричат незнам си къв.. Само че, братче, проституцията и тревата НЯМА да се легализира, НИКОГИШ... И то не защото наркоманите ще станат повече, просто големите, огромните пари от този бизнес не го позволяват (хората които ги имат де...). Първо, ще паднат печалбите (законните), защото цените ще паднат, когато стоката не е контрабанда, което е основното, и второ, данъци ще трабва да се плащат, акцизи, което си е чист отбив от чистата печалба. Нъл тъй?

това не се коментира дори! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всички сте недоволни от така предложения бюджет за 2013 и предвидените промени в МРЗ и пенсии. Но никой не си задава въпроса от къде да се вземат пари за да се дадат на нуждаещите се. Как от моята заплата 500 лв. да вземат 200 лв и да дадат социална пенсия на някой, който може никога да не е работил, а сега да плаче че е гладен??? А и взимайки от мен 200 лв. сега каква гаранция аз имам, че след 25 години ще има кой да ми даде на мен??? В момента в Българиа на 100 пенсионери има 70 работни места, сигурно 60% от наличните работни места са ниско платени ( демек на МРЗ или около нея ). Но не ви е изгодно да си зададете тези въпроси, защото в отговорите се крие истината!

1chovek

Ами как да ти кажа... живееш в общество, а не в състезание кой е по по най. А в обществения строй на живеене има един такъв принцип - на солидарността. Ти също ползваш наготово ползи, които ти дава обществото, без да си платил за тях. Така че и ти пък си солидарен с някой друг. Това е смисъла на обществото. В противен случай става дивия Запад. Само че там се стреля :) Та къде е проблема? Проблема е, че заплатата ти е 500 лв, а не 2000 лв. От 2000 лв - да ти вземат 200 не е болка за умиране, но от 500... Това е проблема, а не съществуването на социални пенсии и на солидарност. Ако я няма солидарността - не може изобщо да има общество. Така че - хубаво е да се мисли, после да се коментира.

Можеха да везмат парите от заменките. В тях са заровени 8 милиарда. Но не искат. 4та година вече се инатят и не искат.

Лъжеш се ако смяташ ,че работещите със своите ос.вноски издържат пенсионерите. Бюджета дофинансира осигурителната система с огромни суми ,а в бюджета делът на ДОД е сравнително малък.Основните приходни пера в бюджета е ДДС и Акцизи.Така ,че работещите нито с ос,вноски нито с ДОД могът да насмогнат на пенс.система.

Таванът ще е толкова, колкото си изработил и внасял по време на ТРУДОВИЯ си стаж.

Да, ама не! Не е това тавана, а колкото хрумне на депутатите!

БСП и ГЕРБ са едно и също само ние обикновените дето се караме, вдигат се максималните пенсии, а тези пенсии ги получяват техните бащи и майки. за кой да гласуваме беден народе Български.

А безумието на Дянков да се облагат лихвите на хората от догодина-тия нахалници гледат да лапнат и последната хапка на бедните хора,да има за тях да не отслабнат-Българи мислете като гласувате

rado_7_6@

Бедни? Лихви?!? Нали са бедни - какви лихви? Лихви трупат един процент алчни капиталистически думбази, нали го уточнихме това в темите за нарастващите влогове?

Не съм партиен секретар, не съм ченге, но съм печелил достатъчно за да се осигурявам 22 години по време на "демокрацията" след 1989 г. на максимума. Ако бяха казали, че ще има тавани, условности, зависимости от благоволението на депутати, стагмистики и т.н., нямаше да се осигурявам и щях да си давам много по-голяма пенсия на себе си, без да завися от Народно събрание, министри, НОИ или да ти искам мнението, колко да ми определиш да получавам. Най-малкото може би щях да работя на Запад и да не внасям нищо в БГ, за да ти плащам пенсията през този период. Значи ме крадат сега и узаконяват кражбата.

БРАВО, БРАВО....

Бъдете коректни. Увеличава се не максималната пенсия, а тавана на пенсиите и то само защото се уваличава максималния осигурителен доход на 2200лв - тавана е фиксиран на 35% от него.. Иначе максималната съществуваща пенсия със сигурност надхвърля 2000лв.

Вместо да вдигат максималния праг за осигуровките, защо не вдигнат минималните прагове .... защото в техните фирми хората се осигуряват на минималния праг и имат черни каси. не бях гласувал от 10г, но сега ще гласувам против циганията която издържам със заплата си! Аз се осигурявам на максималният доход.

тя наща стана може и аз да не съм добре ,ама и вуте нека да е зле

Това си е подигравка...Не съм пенсионер и при това законодателство няма да е доживея,ама поне социални помощи да си взема малко.

Вчера ми поръчаха 3-ойка лукс бесилки .... Щели да правят "трибуна" на площад Народно Събрание

Малко са ти поръчали. Но споко, има и АК-47 и хора, които си служат добре с него. Както казваше един колега от този форум - и стадиони дал Бог в България.

Колко ще да е тавана ?

Така се прави бюджет от хора, които не живеят и не свързват бъдещето си с България и рано или късно ще я напуснат, като обран бустан.

Бостан се пише,а не бустан, пъпеш с пъпеш!

Максималната пенсия е 35% от максималния осигурителен доход. Заплатата на депутат е минимум 3 пъти средната заплата за страната. Редно заплатата на народния избранник също да бъде 35% от максималния осиг.доход или таванът (а откъде идва този таван за нещо, което си платил?) да бъде 3 средни заплати за страната към момента. Нали сме демокрация и то "справедлива"!

колко души внасят максималния асигурителен доход. И за чия сметка се доплащат максималните пенсии.

максималната пенсия човек я получава,защото се е осигурявал на максимален доход.Аз имам изработена пенсия 1200 лв.,но заради измисления таван ми дават само 700.Така че-ти живееш на мой гръб,а не обратното.Вземи се ограмоти малко, преди да пишеш глупости.

Изключителна несправедливост! Минималните пенсии трябва да се вдигнат с поне 100лв., а максималните пенсии са доста високи може само с 10-20лв. Като се има предвид кои хора получават максимални пенсии:партийните секретари, банкерите(които фалираха умишлено банките), ченгетата и всички които докараха държавата до този хал. Срамота!

Таван взима баща ми - военен летец със 30 години стаж в авиацията! Стига с тия глупости за партийни другари... Пенсиите не са благотворителност, за да се изравняват. Ако отношението минимална/максимална примерно е 1 към 5, е нормално всички да се увеличат с еднакъв процент, за да се запази отношението между тях.. проста математика - 100/500 > 110/550

Предвижда се индексация на пенсиите с 9,3 на сто, т.е. за пенсия примерно от 250 лв - увеличение 23 лв и 25 ст. Само за максималната пенсия - индексация с 10 на сто, 70 лв. Те взимат голяма пенсия, значи се хранят повече. Който е свикнал да мизерства - трябва да продължи, вече си е свикнал.

Прав си, абсолютно. Социалната пенсия трябва да бъде 770 лв, а максималната не повече от 200лв. Кой им е виновен, че са се минали да внасят максимално. Нашият девиз (на социалните пенсионери и мнимите инвалиди) е като на хипитата: "Родихме се изморени, не желаем да работим и искаме да си почиваме вечно!". Дянков да коригира КСО моментално, иначе протест до дупка (дупката на Дянков).

Хайде, Честито Народе! Ха сега "ахкайте" или по-скоро "охкайте"... и догодина си "опичайте акъла", като гласувате (не че има за кого, ама все пак...) Още веднъж - Честито на "печелившите"!

Ей, ще ни изкарате на улиците...

КАК Е ВЪЗМОЖНА ТАКАВА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ. ТЕЗИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРАВЯТ ВСИЧКО НАОБРАТНО. ВЪЗМУТИТЕЛНО!

Ще има милиони за такива като пътешественика Плевнелиев, осигурени му от небългарина Дянков.

Трябваше социалната пенсия да се вдигне със 70 лв, а максималната с 10.

И докога хората, които цял живот са плащали ще са надупени ???? 38 години плащах като поп. Изчислена ми е пенсия 1540лв, а взимам 700лв защото трябва да има и за манго. Съжалявам селските отрудени хора, които за цял живот блъскотия взимат 150лв, но я се сетете кой взима тая "социална" пенсия????? Да, да..... тези които сега децата ми ги хрантутят с осигуровките си.

Социална пенсия се взима и от хората инвалиди. Не ви ли е срам да говорите такива неща. Знаете ли как живее сърдечно болен на 45 години със социална пенсия от 70 лв и животоспасяващи лекарства за 150. Не искам и да научавате. Дано на никого не му се случва, но за съжаление много хора разчитат на такива пенсии. Максималните пенсии ги взимат уредение хора, които навремето е имал кой да ги постави на правилното място.. и са се чешали по цял ден. Селяните дето са били по цял ден на тръстиката и на 50 години излгеждащи като на 80 ще си взимат кирливите 150 лв. Как може да имаме толкова глупав народ, после защо ни е такава държавата.

ама много хора не го разбират.Невежество и завист-лоша работа.

Абсолютно си прав, Иване. Затова ще бягат можещите, висококвалифицирани и кадърни хора в чужбина. Защото българинът е завистлив, може би защото не е достатъчно образован. Вместо всички заедно да си търсим правата - и с минимални пенсии и с максимални - както го правят гърците, ние се настройваме един срещу друг. От което печелят управляващите, депутати, министри, висши съдии и др. Т.е. оправят ни поединично, за което пак е виновна завистта между нас.

Що?

залози 2 към 1 ,че дефицитът ще бъде над 1,3 и безработицата ще бъде над 14 процента.

Зависи кой брои?

реалната безработица над 30%

Защо се крие и пропуска информацията, че днес Мин.съвет е приел заедно с бюджета и предложението на Дянков от 1.01.2013 да се въведе данък 10% върху лихвите на всички банкови сметки?

Коментари - Правителството заложи на консервативен бюджет за 2013 г. | Днес.dir.bg

Правителството заложи на консервативен бюджет за 2013 г.

Министерският съвет прие проектобюджета на държавата за 2013 година, каза пред журналисти в МС вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Обратно в новината

Коментари - Правителството заложи на консервативен бюджет за 2013 г. | Днес.dir.bg

Коментари

val55

Ако сложат, и лихва върху пенсиите ще станем супер демокрация, но предполагам, че нея са я забравили в този момент. Две лихви са доста голям залък за преглъщане, и то наведнъж. Я вижте немците, където ги хвалите всички. Те искат да въведа градски данък за всички МПС. Който живее в града плаща повече и за всичко, което притежава, движимо и недвижимо. ББ преди време каза, че в града трябва да живеят само богатите, така де, да Ви припомня тези негови думи. Спазва си точно това, което е казал преди време. Те само това му харесвам, а за другите неща........

То и сега данъците и таксите са много по-високи в градовете, особено в големите, така че накъде повече...

Безобразие, ало управниците... Медицински работник, сега пенсинер, ще вземе 14.88 лв. върху пенсийката от 160 лв. Бръщолевете си за милионите, които отпускате за пенсионерите, но тези хора са с конкретни съдби и не ги смятайте на килограм, едни ще взимат 700 лева, други 174?!? Как се живее с 5.80 лв на ден?!? Или те са с два стомаха, или имат 4 крака, трябва им повечко храна и по 2 чифта обуща ли носят едновременно. Това питаше в едно интервю пророчицата Ванга....Безобразие, г-да управляващи...

А пицата колко ще стане и колко голяма ще бъде казаха ли? Не, че обичам постна пица, но добре е да се знае.

ВСИЧКИ тавани да паднат!!! Таван на пенсиите, МРЗ, всички... Щото иначе логически трябва да има таван на цените, а такъв няма, няма и да има... Тавани имаше при плановата икономика, в пазарната няма..

Добре де,като няма пари да започнат да напечатат малко и готово.нали е хартия.

от хартия се правят само фалшификати

БГ лев е вързан за германската марка, монетният двор" Искър" вече не сече лев... а и това, най-вече Рокфелеровите хора го могат- / Федералният Резерв/ печата долари без покритие , вкарва света в криза- срива всички национални валути.

Стига с тези пенсионери. Само за тях се говори за индексации и надбавки. Имам над 20-годишен стаж в областта на културата , а работната ми заплата не е индексирана от 2008 год., когато минималната РЗ беше 220 лв. Оттогава до сега съм с 500 лв.

Умираме бавно,умираме бавно,неусетно почти.

система е измама какво ми гарантира след 20 години достоина пенсия като сега се осигурявам на 1000лв.И кой и къде ми краде парите само инфлациятали или и управляващите.

Кой ти дава 1000 лева, като си полуграмотен? Ръка да му целуваш на тоя!

какъв е този нов данък върху депозитите в банките.

НЕ ДАНЪК ВЪРХУ ДЕПОЗИТИТЕ, а данък върху ЛИХВИТЕ по депозитите, колко пъти ще се пояснява тука? Реципрочно, обаче, трябва и банките да плащат данък върху лихвите по кредитите... Ама те туй няма да стане в БГ...

"Интересно ( нерегистриран ) 10.10.2012 14:05 "Колко души внасят максималния асигурителен доход. И за чия сметка се доплащат максималните пенсии." Осигурителните вноски за пенсия за трудов стаж се внасят от работещия и работодателя в ДЪРЖАВАТА. Максимална осигуровка внасят всички, които в момента имат работна заплата над 2000лв, а до 1997 година са се осигурявали на реалната висока заплата (без максимален осигурителен таван), т.е. добрите данъкоплатци, с които всяка държава се гордее, а БГ се срамува и слага "таван"!

Но те остават.

БРЦК

Как да нема пари ? Пари има бол - я вижте какви коли паркират пред дискотеките. Вземете пари от мафията и ги вкарайте в здравеопазването и образованието: Легализирайте проституцията и тревата!!!

Е те туй повтарям и аз..., ама ме наричат незнам си къв.. Само че, братче, проституцията и тревата НЯМА да се легализира, НИКОГИШ... И то не защото наркоманите ще станат повече, просто големите, огромните пари от този бизнес не го позволяват (хората които ги имат де...). Първо, ще паднат печалбите (законните), защото цените ще паднат, когато стоката не е контрабанда, което е основното, и второ, данъци ще трабва да се плащат, акцизи, което си е чист отбив от чистата печалба. Нъл тъй?

това не се коментира дори! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всички сте недоволни от така предложения бюджет за 2013 и предвидените промени в МРЗ и пенсии. Но никой не си задава въпроса от къде да се вземат пари за да се дадат на нуждаещите се. Как от моята заплата 500 лв. да вземат 200 лв и да дадат социална пенсия на някой, който може никога да не е работил, а сега да плаче че е гладен??? А и взимайки от мен 200 лв. сега каква гаранция аз имам, че след 25 години ще има кой да ми даде на мен??? В момента в Българиа на 100 пенсионери има 70 работни места, сигурно 60% от наличните работни места са ниско платени ( демек на МРЗ или около нея ). Но не ви е изгодно да си зададете тези въпроси, защото в отговорите се крие истината!

1chovek

Ами как да ти кажа... живееш в общество, а не в състезание кой е по по най. А в обществения строй на живеене има един такъв принцип - на солидарността. Ти също ползваш наготово ползи, които ти дава обществото, без да си платил за тях. Така че и ти пък си солидарен с някой друг. Това е смисъла на обществото. В противен случай става дивия Запад. Само че там се стреля :) Та къде е проблема? Проблема е, че заплатата ти е 500 лв, а не 2000 лв. От 2000 лв - да ти вземат 200 не е болка за умиране, но от 500... Това е проблема, а не съществуването на социални пенсии и на солидарност. Ако я няма солидарността - не може изобщо да има общество. Така че - хубаво е да се мисли, после да се коментира.

Можеха да везмат парите от заменките. В тях са заровени 8 милиарда. Но не искат. 4та година вече се инатят и не искат.

Лъжеш се ако смяташ ,че работещите със своите ос.вноски издържат пенсионерите. Бюджета дофинансира осигурителната система с огромни суми ,а в бюджета делът на ДОД е сравнително малък.Основните приходни пера в бюджета е ДДС и Акцизи.Така ,че работещите нито с ос,вноски нито с ДОД могът да насмогнат на пенс.система.

Таванът ще е толкова, колкото си изработил и внасял по време на ТРУДОВИЯ си стаж.

Да, ама не! Не е това тавана, а колкото хрумне на депутатите!

БСП и ГЕРБ са едно и също само ние обикновените дето се караме, вдигат се максималните пенсии, а тези пенсии ги получяват техните бащи и майки. за кой да гласуваме беден народе Български.

А безумието на Дянков да се облагат лихвите на хората от догодина-тия нахалници гледат да лапнат и последната хапка на бедните хора,да има за тях да не отслабнат-Българи мислете като гласувате

rado_7_6@

Бедни? Лихви?!? Нали са бедни - какви лихви? Лихви трупат един процент алчни капиталистически думбази, нали го уточнихме това в темите за нарастващите влогове?

Не съм партиен секретар, не съм ченге, но съм печелил достатъчно за да се осигурявам 22 години по време на "демокрацията" след 1989 г. на максимума. Ако бяха казали, че ще има тавани, условности, зависимости от благоволението на депутати, стагмистики и т.н., нямаше да се осигурявам и щях да си давам много по-голяма пенсия на себе си, без да завися от Народно събрание, министри, НОИ или да ти искам мнението, колко да ми определиш да получавам. Най-малкото може би щях да работя на Запад и да не внасям нищо в БГ, за да ти плащам пенсията през този период. Значи ме крадат сега и узаконяват кражбата.

БРАВО, БРАВО....

Бъдете коректни. Увеличава се не максималната пенсия, а тавана на пенсиите и то само защото се уваличава максималния осигурителен доход на 2200лв - тавана е фиксиран на 35% от него.. Иначе максималната съществуваща пенсия със сигурност надхвърля 2000лв.

Вместо да вдигат максималния праг за осигуровките, защо не вдигнат минималните прагове .... защото в техните фирми хората се осигуряват на минималния праг и имат черни каси. не бях гласувал от 10г, но сега ще гласувам против циганията която издържам със заплата си! Аз се осигурявам на максималният доход.

тя наща стана може и аз да не съм добре ,ама и вуте нека да е зле

Това си е подигравка...Не съм пенсионер и при това законодателство няма да е доживея,ама поне социални помощи да си взема малко.

Вчера ми поръчаха 3-ойка лукс бесилки .... Щели да правят "трибуна" на площад Народно Събрание

Малко са ти поръчали. Но споко, има и АК-47 и хора, които си служат добре с него. Както казваше един колега от този форум - и стадиони дал Бог в България.

Колко ще да е тавана ?

Така се прави бюджет от хора, които не живеят и не свързват бъдещето си с България и рано или късно ще я напуснат, като обран бустан.

Бостан се пише,а не бустан, пъпеш с пъпеш!

Максималната пенсия е 35% от максималния осигурителен доход. Заплатата на депутат е минимум 3 пъти средната заплата за страната. Редно заплатата на народния избранник също да бъде 35% от максималния осиг.доход или таванът (а откъде идва този таван за нещо, което си платил?) да бъде 3 средни заплати за страната към момента. Нали сме демокрация и то "справедлива"!

колко души внасят максималния асигурителен доход. И за чия сметка се доплащат максималните пенсии.

максималната пенсия човек я получава,защото се е осигурявал на максимален доход.Аз имам изработена пенсия 1200 лв.,но заради измисления таван ми дават само 700.Така че-ти живееш на мой гръб,а не обратното.Вземи се ограмоти малко, преди да пишеш глупости.

Изключителна несправедливост! Минималните пенсии трябва да се вдигнат с поне 100лв., а максималните пенсии са доста високи може само с 10-20лв. Като се има предвид кои хора получават максимални пенсии:партийните секретари, банкерите(които фалираха умишлено банките), ченгетата и всички които докараха държавата до този хал. Срамота!

Таван взима баща ми - военен летец със 30 години стаж в авиацията! Стига с тия глупости за партийни другари... Пенсиите не са благотворителност, за да се изравняват. Ако отношението минимална/максимална примерно е 1 към 5, е нормално всички да се увеличат с еднакъв процент, за да се запази отношението между тях.. проста математика - 100/500 > 110/550

Предвижда се индексация на пенсиите с 9,3 на сто, т.е. за пенсия примерно от 250 лв - увеличение 23 лв и 25 ст. Само за максималната пенсия - индексация с 10 на сто, 70 лв. Те взимат голяма пенсия, значи се хранят повече. Който е свикнал да мизерства - трябва да продължи, вече си е свикнал.

Прав си, абсолютно. Социалната пенсия трябва да бъде 770 лв, а максималната не повече от 200лв. Кой им е виновен, че са се минали да внасят максимално. Нашият девиз (на социалните пенсионери и мнимите инвалиди) е като на хипитата: "Родихме се изморени, не желаем да работим и искаме да си почиваме вечно!". Дянков да коригира КСО моментално, иначе протест до дупка (дупката на Дянков).

Хайде, Честито Народе! Ха сега "ахкайте" или по-скоро "охкайте"... и догодина си "опичайте акъла", като гласувате (не че има за кого, ама все пак...) Още веднъж - Честито на "печелившите"!

Ей, ще ни изкарате на улиците...

КАК Е ВЪЗМОЖНА ТАКАВА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ. ТЕЗИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРАВЯТ ВСИЧКО НАОБРАТНО. ВЪЗМУТИТЕЛНО!

Ще има милиони за такива като пътешественика Плевнелиев, осигурени му от небългарина Дянков.

Трябваше социалната пенсия да се вдигне със 70 лв, а максималната с 10.

И докога хората, които цял живот са плащали ще са надупени ???? 38 години плащах като поп. Изчислена ми е пенсия 1540лв, а взимам 700лв защото трябва да има и за манго. Съжалявам селските отрудени хора, които за цял живот блъскотия взимат 150лв, но я се сетете кой взима тая "социална" пенсия????? Да, да..... тези които сега децата ми ги хрантутят с осигуровките си.

Социална пенсия се взима и от хората инвалиди. Не ви ли е срам да говорите такива неща. Знаете ли как живее сърдечно болен на 45 години със социална пенсия от 70 лв и животоспасяващи лекарства за 150. Не искам и да научавате. Дано на никого не му се случва, но за съжаление много хора разчитат на такива пенсии. Максималните пенсии ги взимат уредение хора, които навремето е имал кой да ги постави на правилното място.. и са се чешали по цял ден. Селяните дето са били по цял ден на тръстиката и на 50 години излгеждащи като на 80 ще си взимат кирливите 150 лв. Как може да имаме толкова глупав народ, после защо ни е такава държавата.

ама много хора не го разбират.Невежество и завист-лоша работа.

Абсолютно си прав, Иване. Затова ще бягат можещите, висококвалифицирани и кадърни хора в чужбина. Защото българинът е завистлив, може би защото не е достатъчно образован. Вместо всички заедно да си търсим правата - и с минимални пенсии и с максимални - както го правят гърците, ние се настройваме един срещу друг. От което печелят управляващите, депутати, министри, висши съдии и др. Т.е. оправят ни поединично, за което пак е виновна завистта между нас.

Що?

залози 2 към 1 ,че дефицитът ще бъде над 1,3 и безработицата ще бъде над 14 процента.

Зависи кой брои?

реалната безработица над 30%

Защо се крие и пропуска информацията, че днес Мин.съвет е приел заедно с бюджета и предложението на Дянков от 1.01.2013 да се въведе данък 10% върху лихвите на всички банкови сметки?