Пендаровски: Щом ЕС ни блокира, трябва да засилим партньорството със САЩ

Президентът на Северна Македония каза, че историческите теми не би трябвало да бъдат критерий за приемане в ЕС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отлично! Най-накрая "изплюхте камъчето". Търсите на кого да се продадете, нали така? И след като не можете на ЕС заради някаква си там България, ще се продадете на САЩ. Всъщност, отдавна сте се продали, може би зради това някои страни в ЕС се радват, че има причина да ви държат настрана.

Пендаробски, не се надявайте на нас. Докато не чуем ваша песен за ; Байдъне ,Байдъне кога ке ни освободиш; , а не само за Путине не верваме

В Северна Македония -30% албанци,10 % турци, 5 % роми ,40% югославобългари сърбомани .Тази държава няма бъдеще както няма и минало.

Еничари

Засилете го бе Пендо, кой ви спира.

И ние така казваме,защо тогава не се откажете от Гоце Делчев,Самуил,Даме Груев,Яне сандански.Откажете се и няма да има проблеми.Вие сте тези,които държите на 10000 години история,Самуил-ваш цар и т.н. глупости.Вие сте най големите отрепки / говоря за тези,които държат на македонски език,народност./Попитайте учени в цял свят на какъв език е го.ворил Александър Македонски и се вижте вие на какъв говорите.Нещастници,какво заплашвате със САЩ,като че ли Русия ще ви позволи.Много сте малки и глупави да играете такива игри.

Кой ви брои вас за живи, бе? Че и в САЩ! Като не ни щете мира, на ви секира!

"Пендаровски: Щом ЕС ни блокира, трябва да засилим партньорството със САЩ" Македония има население колкото един малък, краен квартал на Ню Йорк, а икономическата й сила е още по-жалка! САЩ са "заритали" да си партнират с Македония!

може да се причислите и към китай, все тая

Стево Пендаровски смята, че страната му трябва да засили партньорството си със САЩ. Да. да.... Следващата стъпка ще е да се обявят за щат на САЩ, а по-следващата ще е да обявят, че САЩ са потомци на древните македонци. които са доплували до С. Америка "мноооогу" преди Колумб и другите...

Майтапа настрана, те (сърбомакетата) имат един професор който точно това твърди - че "македонци" (явно от вида хомо македоникус) са открили Америка преди Колумб и че индианците всъщност произхождали от тях. Не съм вниквал в подрбоностите в интервюто на тоя болен мозък, че немам нерви и време, но можеш да го потърсиш в нета или вероятно - тубата.

Ооооо, завалията той! Ама разтворете по-широко бузите преди да си засилите сношенията със САЩ, че инак ще ви се види много нанагорно засилването!

Абе макета, ако искате и с Луната и с Марс си засилете сътрудничеството. На техните правителства им дреме за вас точно толкова, колкото и на Джо Байдън. Глупавите ви заплахи няма да имат никакъв ефект, освен да станете още по-смешни.

Хайде със здраве и да си вземете книги от Българския културен център и прочете, докато чака. Разсърди се на ЕС, а САЩ докато дойдат ... нека почете и почете

Абе тоя кога си смени името. Нали преди няколко дни беше Пендаревски.

Това да озлобиш и настроиш българите срещу теб до степен на единодушие е голямо постижение. Вярно към никой от съседите не сме така отвратени, а живеем човешки и отнасяме с почит. Тези РСМ кратуни постигнаха немислимото - обединиха ни и чак политиците ни ги е страх да предадат народа, защото има от какво да се страхуват. 25 години чакаха благоволението на Гърция и отстъпиха от всичко. Сега ще им е дори по-трудно.

Стевчо, Големи айца!

и мляскайте

Стига с тоя Боко бе! Или карай до Батемберг. Причината е антиевропейската политика на Белград обслужваща Москва. По тази тема всички сме единодушни. Аман от червени тролове. Нали вашите кумири я създадоха тази псевдодържава. Сталин и Гошо тарабата.

Вървете на майната си и никога не се връщайте!

Пендаровски май леко се опитва да заеме мястото на Заев. Прилича на резервен вариант, някакъв вид на алтернатива ако недоволството срещу Заев стане много силно, а не им се иска да предадат управлението на ВМРО-ДПМНЕ.

Бай бай . Може да засилите всичко . Резултата ще е един и същ .

Много евтин номер. Тъпа сръбска подлога

Само маркирам дебилните действия на нашата държава. 1. Раздаваме 100 хиляди паспорта на чугунени македонци , уж да ги правим българи. В резултат имаме 100 хиляди чугунени граждани на страната ни с македонско съзнание . Толкова македонци в България и Г. Димитров не е създал с македонизацията на Пиринско. Заслугата е на Каракачанов. 2. Македонската църква иска българската да я признае за църква майка и да се отдели от сръбската. Ние им отказваме и ги държим наказани, че са се отделили от сърбите. Заслугата на ченгетата от синода. 3. Те бягат от сърби и руси и идват при нас в ЕС , ние не само им ги връщаме , ами се и конфронтираме умишлено , че да ги втвърдим като македонци и загубим завинаги. Е , това няма предател , който да го е постигнал. Заслугата пак на Каракачанов , Захариева и сборна група доносници . Не случайно българите в Скопие имат Свинче войвода за сръбски агент.

Куца ти логиката. Коминтерна отдавна приключи.

Коминтерна да, но коминтернаризма - не. Жив е, и още как. Разгледай македонските онлайн медии...

1. За да вземеш паспорт - доказваш български произход и се декларираш че си българин по самосъзнание. Няма как току тъй да станеш "българин" и да си "македонец" едновременно. Подписваш се с двата крака на декларацията 2. Македонската църква иска да е автокефална и следващата й стъпка е да се отдели от българската. Отделно си има правила в църквата, които не се подменят от ден за утре. 3. Македонците не бягат от сърби и руси, те са троянският кон на сърби и руси в ЕС. За това се натискат да влязат. Проблемът е, че ако исторически признаят българските си корени, цялата пропаганда и омраза, върху която се гради държавата им, загива. И оттам и "македонизма", политиците и прочее.

Откъм Сърбия и Албания - откоси към нас, очакваше се! Но това е на порвърхността, всъщност задоволството няма как на глас да го изразят! Сърбия защо лъже, че иска РСМ да влезе в ЕС? А Албания, която ние не спираме, не се сърди на нас, а на ЕС, че ги държат в пакет! Нищо лошо няма - имаме си условия и ще настояваме да бъдат изпълнени! Даже и повече ще ни уважават. Време беше да покажем характер и непреклонност!

Брей! Кандидатства за ЕС, пък обяснява как трябвало да работи ЕС! Било нямало значение, дали цар Самуил бил цар на държавата България, било нямало значение и дали българската азбука е в основата на писмеността на част от славянските народи и т.н. все неща, които били нямали значение. Тогава, защо продължава да спори със съвременна България и не признае, че представяната за македонска история е всъщност фалшифицирана БГ история, фалшифицирани и изопачени БГ паметници и БГ герои. Нали нямало значение ?

Що така някак фамилията му ми напомня за Плевнелиев. Малко педи ми се вижда Мисля, че той е основният агент на сръбската ДС Заьо е малко по умен, но пендаровски си е гей

Стега ги чепика. ХА-ХА-ХА

Братята македонци така и не разбраха, че ако не превъзмигнат грандоманщината си и егоцентризма си с никой няма да са в съюз... Вие така утре не само за Александър Македонски, цар Самуил и Гоце Делчев ще претендирате, ами вие може и Наполеон да вземете на французите ако влезете в ЕС, и Мартин Лутър Кинг на американците, ако се коалирате и с тях.. Иначе сте хубави хора, ама пусто все вашето да трябва да е по- от всички...

Абе , излиза, че сърбоманите и русоробите са в София, не в Скопие. Македонците драпат за ЕС и интеграция в НАТО , оттук ги връщат на Белград и Москва. Двете страни бяха пред историческо споразумение през 2019 и изведнъж оттук по сигнал ги атакуваха на идентичност и език от БАН , парламента , съюза на писателите и познатите политруци и ченгета. С което преговорите, щото атаката на идентичност е груба селска проява в дипломацията все едно да псуваш някои на майка и да му викаш, че е копеле и баща му е друг. Тука има долен проруски заговор с основен играч МВРО и познати дърти ченгета и аферисти.

Това от Белград ли го пишеш или от Скопие???

Драпат за да са троянския кон на Москва в ЕС. За това никой не ги пуска толкова години. Първо гърците, сега и ние.

САЩ само за вас размитат, тъпи фиромски цървули.

Kenn1111

Те САЩ са умряли за вас да не говориме че хората там с корени от сегашна Северна Македония са с българско самосъзнание и се имат за българи!

Македонците бяха признали през 2019 Самуил, възрожденците , а президентът им обяви , че Гоце се представял за българин. После нашите ги атакуваха за език и идентичност и нещата се върнаха в изходна фаза. Явно в София има среди , които не са доволни от споразумение и изпълняват чужда поръчка или смятат да ползват конфликта за вътрешни цели. Евродепутатът Джамбазки по цял ден ги провокира в нета , че Македония е българска ,за да поддържа конфликт. Егато държавата, дето се оставя някви самодейци да я въвличат в конфликти и определят политиката . Македонстваш винаги са били такъв безотговорен боклук, навредил повече на България от враговете и.

До Ами Изобщо не са приели нищо нито за Самуил нито за Гоце Делчев нито за Кирил и Методи. Няма някаква промяна за сравнение, отиди и виж паметника на Цар Самуил още си стои със старото си име Цар Самоил!

Че СамОил го е изписвал и Паисий!

Май си прекалил със "жолтата". Няма нормален българин да ти се върже на глупостите.

Коврата си е ковра. Няма принципи и морал, само си върти задника в посока ползи и облаги. Макетата един ден ще съжаляват за глупостта си.

Нашите ще ги сразят със Самуил, Битолският надпис, Братя Миладинови и с доказателства, че патриотите терористи от организацията героично отвлекла американската мисионерка мис Стоун и бременна жена са чисти българи , а не македонци и ние държим на тях. Боже, колко оскотял , тъп и злобен народ.

Сърбоманите в Скопие правят ВСИЧКО възможно да не изпреварят Сърбия за преговорите с ЕС. За белградските прокремълски бандити е ужасяваща перспективата да останат последните идиоти неприети в ЕС.

На сърбоманите най-много помага проклятието на България -ВМРО в Скопие и София , организацията отчуждила българите в Македония от България с идеята за самостоятелна отделна от България македонска държава , даваща пример за нелоялност , неподчинение и непризнаване на българските власти и закони , злепоставила българите с тероризъм и безчинства и станала причина за смъртта на повече българи отколкото врагове.

то за незачитена на историческите факти европейски критерии няма. То няма и световни.

Те отвъд океана си ви водят по карта към Албания отдавна и направо идете да ви обрежат и да се свършва с виенето ви. Направо пишете и колумб за антички северномакедонец, а 4 юли си го пишете национален празник.

PEYTSCH

Браво, Пендаревски! С това твое изказване се оттървахме от врага си. Можете да си правите червени линии и идентичности с някой друг. Нас и ЕС ни оставете на мира ! И да не забравите да върнете 180 хиляди български паспорта !

не се напиняй като глист на буца, оти ще ти сложим стружки у вазелино.. Гацо Бацов

Смешник! Размитат за вас в САЩ

Не мога да повярвам как разсъждава президента на Северна Македония все едно говори едно 5-6 годишно дете в предаването По По Най при батко Енчо.

Това е възможно най-добрият вариант за нас! Сега ще се повъртят като лангурче пред баничарница известно време и после пак ще напънат за ЕС. Сега е момента да се откажем официално от договора и следващия път да създадем такъв, който напълно отговаря на изискванията им! Няма такава история, няма такъв народ, няма такъв език! Ще сме пълни глупаци, ако не се възползваме от ситуацията!

Докато не си махнат ските,ще има дълго време, да ги пускаме по пързалката.

Вижте г-н Пендаровски - в отношенията между две държави няма важни и по-малко важни въпроси. Всичко е важно - вкл. и въпросът за цар Самуил "отпреди хиляда години"! Въпросът е, че на вас за нищо не ви се преговаря, всичко ви е трудно и все се надявате, така, без преговори, да прескочите напред. Да, ама България е сериозна държава и тя няма да се примири с нищо, най вече заради лъжите и кражбите! И Европа, каквото и да говори, сега ни уважава повече отпреди, когато освен Йес, друго не казвахме. И не отива на един държавник да омаловажава който и да е пункт от преговорите с друга държава. Всичко е важно, пак да кажа!

По изказването му личи, че въобще не се работи по възможност за договаряне с БГ. Те просто "чакат" ние да си променим решението. Ама така е, като идваш от държава с 50 години история. Няма школа, няма по-опитни, от които да се научиш как се води дипломация. Караш си като с децата от махалата: "ако не ми дадеш мечето, повече няма да си играя с теб".

Забравете за ЕС, забравете и за САЩ. Скоро вече ще си имате и подобаващо наименование на територийката - СРАМ - Северна Република Албанска Македония.

Макето си показа рогата(да се разбира пос.. рания газ) официално и по Резидент ски. На кого се опитваш да извиваш ръце бе сръбски помияр???

Да започнат да изнасят македонски мозъци за щатите, голям бизнес ще е това :D

С това си изказване президента на Македония активно работи за отдалечаването на страната си от ЕС. Те едва ли не си представят, че те стоят в центъра на света, пардон на вселената и на опашка пред тях са наредени всички световни сили и се надпреварват да ги приемат да се присъединят към тях. Само да внимават с това си поведение да не предизвикат война между световните сили, те да се сбият кой да ги приеме. ;) П.П. Македонците да знаят, че американците размитат за тях. Сън не спят и само се чудат как да ги привлекат на тяхна страна. Защото ако макетата не им пристанат, свършенка им е на тези отвъд океана. ;)

Пендаровски, историческите теми не са критерий за приемане. Вие в момента кандидатствате, за да почнете преговори, никой не е започнал да ви приема. Историческите теми са критери за започване на кандидатстване. Теб в селото не те пускат, а ти питаш за поповата къща. Я позамълчи и работете по договора за добросъседство, който е един от най-важните критерии за започване на преговори!

Катимерини съобщава, че Гръцкият парламент ще забави и отложи ратификацията на меморандуми м/у РСМ и Гърция, заради туит на Заев, както и заради системно погазване на Преспанския договор от страна на РСМ. Възможно е най-после от ЕС да ни разберат!

Тези помияри определено не си дават сметка къде се намират сред интересите на великите сили. Единствен интерес представлява да поддържат напрежението на Балканите в интерес на Русия или САЩ. Единствената им надежда да се вмъкнат в ЕС останаха САЩ и сега чупките в кръста ще са към тях. Само дето важни за САЩ са албанците, а не новоизлюпените дебили дето и история си нямат.