За празниците МВР насища натоварените пътища с полиция

Допълнителни полицейски екипи ще бъдат съсредоточени на местата с интензивен трафик по време на празниците, съобщиха от МВР.

Обратно в новината

Коментари - За празниците МВР насища натоварените пътища с полиция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще си изкарат, ако се случат две неща: 1. Някой шофьор наруши правилата; 2. Някой шофьор предложи подкуп. Нужно ли е да обяснявам за лудия и този, който му дава баницата? Само и единствено ние, шофьорите, ги храним!

Основен виновник за хаоса по пътищата е тоталното отсъствие на КОНТРОЛ от страна на МВР-КАТ, както и некадърността на тюфлените с фуражки. Вместо да контолират състоянието на пътищата, дупките, трапове, маркировка, почистване с цел превенция Тяхно основно занимане е рекет над водачите. Най любимата тема е НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ С ПЪТНИТЕ УСЛОВИЯ. Ами като няма УСЛОВИЯ с кво да се съобразяваме бе шапкар - седни си прочети задълженията по закона и ги изпълнявай.

Ами МВР служителите кога ще почиват,като по празниците ще е наситено с техни служители.

трябва да заработят коледните надбавки катаджиите :)

Да ама намалиха заплатите при пенсиониране!

Съветите са правилни, но не съм много съгласен с това, че трябва да се спира с включена предавка, използвайки помощта на двигателя. Аз, преди 18 години, имах следния случай: спусках ЗАСНЕЖЕН наклон при изключена предавка. За да намаля скоростта, включих на трета предавка /колата беше със задно предаване/и когато отпуснах съединителя, колата се завъртя на 90 градуса. Така че този начин на спиране май не е препоръчителен.

Не знам, зависи от ситуацията ...но защо си се спускал с изключена предавка?

На КАТ все хората са им виновни, не пътищата с дупки, лунни кратери и неравности, които са като офроуд, не непочистените от сняг улици, не неопесъчените пътища, не липсата на маркировка, осветеност, а хората. За тйх хората все са виновни. Така че да си заврат съветите отзад. Докато има рекет от кукерите, докато не си размърдат деблите лойни гъзове, нямат моралното право да ни казват каквото и да било! ДОКАТО УСЛОВИЯТА ЗА КАРАНЕ и услугата, предоставяна от КАТ, не са същите като една средно развита европейска страна, да не се обаждат като ония лумпен Цв. Цв., че само малоумщини една след друга бълват!

Благодаря ви за синтезираните съвети - аз лично обещавам да се придържам към тях и смятам, че ще са много полезни както на мен - шофьор с 3 години "опит", така и на тези с няколкото книжки :)))

Съветите са ОК, ще има повече полицаи в рискови участъци - ОК. Само да предупредя пешеходците, че в 9:13 минути пред сградата на МВР от страната на улица "Гурко" като минах тротоара бе заледен като за бобслей! Никъде другаде такъв лед не видях. Да вземат да изкарат един двама човека - поне сол да бяха хвърлили и да поразчистят. Искат хората да си чистят около блокове и магазинчета, а за МВР явно не важи!

Най-важното ,което трябва да спазва човек на пътя е да не бърза ,защото това е предпоставката за каране с несъобразена скорост,за неправилно изпреварване и за нарушенията от всякакъв характер!

Активен шофьор съм с 4-та книжка, т. е. над 40 години. За първи път чета нещо написано абсолютно вярно и изчерпателно. Зима е. Не са виновни само пътните служби. Карайте така че да стигнете. Не помрачавайте празниците на вас и на другите срещу вас. Весели празници!

Стар морски вълк пуснал обява, че гарантира 100% лекарство за туристи против морска болест. Срещу 5 долара. Получил хиляди обаждания, на които добросъвестно отговорил: "Стойте си в къщи."

приведете пътищата в България в ред който изискват законите,без дупки,сняг,с маркировка,знаци и всичко останало,а не ни баламосвайте с разни измислени правила,като съобразена скорост,движение при зимни условия и прочие глупости!

Браво, правила за съобразена скорост, разумно шофиране - "измислени". Пътя когато не е изчистен е кофти, но ти който си на него си в рискова ситуация, а не този който не си е свършил работата.

Бравос, прехвърляне на отговорността от болната глава на зрдавата! Заради този манталитет: "Не сакам да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле" сме на този хал вече от 20 години. Всеки трябва да си изпълнява задължнията, иначе все така ще се плюем и прехвърляме отговорността! Но да кажеш, че вината е у шофьорите за непочистени от други пътища е цинично, меко казано. Все едно ти да си виновен за обилния снеговалеж сега.

Не бързай друже! Трай баба за хубост.

Това трябва да се прочете по радиото и телевизията, за да бъде поне чуто от всички. Дано и повече го спазват. Защото винаги има "безсмъртни". Сега София се напълни с провинциални автомобили, които се двежат така както са си свикнали в Перник, Благоевград, Хасково и т.н. Такива КАТ трябва да санкционира строго.

...така правят и софиянци, като дойдат на гости в Русе.

Те не са на гости скъпа. Те са си от там а колите им имат номера от София

Ево, Евооооооооооо, уинд те вее на уайт хорс!

И един съвет към полицаите: не си стойте само в колите и да дебнете кого да глобите, а съдействувайте на шофьорите при необходимост.

Факторите са изредени изчерпателно. Трябва обаче да споменем, че зад половината от тях стоят точно две причини - ниска дисциплина на участниците в движението (в т.ч. и пешеходците) и ниска толерантност към останалите на пътя. А зад тези две причини много чсто стои нисък респект към органите на реда.

Добре казано Стефане, аз предлагам да направим простичко сравнение между глобата за неправилно пресичане-10 лв и глобата за неспазване на правата на пешеходец от страна на шофьорите?? Също и да попитам кога се е чуло и видяло да бъде глобен полицай за неправилно шофиране? За влизане в забранени улици, минаване на червени, каране по релси и какво ли още не (всичко това без пусната сигнализация). Ще имаме нормален празник и нормални пътища когато отидем да празнуваме извън България...Друг шанс не виждам...

Стефчо, Стефчо, много си прав. Много правилно разсъждение, за жалост май малко мислим така.

Доста добре, точно и ясно казано. Сега остава и колегите на пътя да изпълняват тия правила и да си осигурят един приятен празник. Апелирам към хората с подчертан балкански манталитет - не смятайте че правилата важат само за "неделните шофьори", "смотаняците", "шофьорите без топ..." и т.н. Не си намирайте разнообразни оправдания защо правите рискови изпреварвания, каране в нетрезво състояние и т.н. само с мисълта че няма кой да ви накаже законово - помислете за живота си и този на околните, помислете дали си струва...от край време егото и хлапашкото самочувствие красят гроба на глупаците. Весела Коледа!

ДАНО ВСИЧКИ НА КОИТО ПРЕДСТОИ ПЪТУВАНЕ ПРОЧЕТАТ И СПАЗВАТ СЪВЕТИТЕ! ДАНО ПЪТУВАНЕТО БЪДЕ БЕЗАВАРИИНО, А ПРАЗНИЧНОТО НАСТРОЕНИЕ НЕПОМРАЧЕНО! ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!